Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Aσφαλιστικές Διατάξεις που αφορούν στο ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ

Όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και αναγνωριζόπμενου χρόνου:
-Όπου από τη νομοθεσίατων τομέων της κυριας σύνταξης του ΕΤΑΑ, προβλέπεται συνταξιοδότηση λόγω γήρατος σε ηλικία εξήντα (60) ετών, με τριάντα πέντε (35) έτη ασφάλισης, ο χρόνος αυτός ανακαθορίζεται για το έτος 2011 σε τριάντα επτά (37) έτη ασφάλισης για κάθε δε επόμενο έτος, αυξάνεται σταδιακά κατά εννιά (9) μήνες μέχρι τη συμπλήρωση σαράντα (40) ετών ασφάλισης.
-Όπου από τη νομοθεσίατων τομέων της κυριας σύνταξης του ΕΤΑΑ, προβλέπεται συνταξιοδότηση λόγω γήρατος σε ηλικία πενήντα οκτώ (58) ετών, με τριάντα πέντε (35) έτη ασφάλισης, ο χρόνος αυτός ανακαθορίζεται για το έτος 2011 σε τριάντα επτά (37) έτη ασφάλισης για κάθε δε επόμενο έτος, αυξάνεται σταδιακά κατά εννιά (9) μήνες μέχρι τη συμπλήρωση σαράντα (40) ετών ασφάλισης το δε ανωτέρω προβλεπόμενο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης αυξάνεται σταδιακά από 1-1-2012 κατά 'ένα (1) ετησίως και μέχρι τη συμπλήρωση του 60ου έτους της ηλικίας.
-Οι ασφαλισμένοι δικαιούνται σύνταξη με το όριο ηλικίας και το χρόνο ασφάλισης που ισχύουν κατά το έτος συμπλήρωσης των 10.500 ημερών ή τριάντα πέντε ετών (35) ασφάλισής τους
-Γενικές ή καταστατικές διατάξεις φορέων κύριας ασφάλισης που προβλέπουν τη χορήγηση σύνταξης με τη συμπλήρωση 10.500 ημερών εργασίας ή τριάντα πέντε ετών (35) ασφάλισης
και του πεντηκοστού ογδοου (58ου) ή του 60ου έτους της ηλικίας, έχουν εφαρμογή στους ασφαλισμένους που θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα, μέχρι 31-12-2010.
-Ασφαλισμένοι μετά την 1-1-1993 σε οποιονδήποτε φορέα κυριας ασφάλισης ,πλήν ΟΓΑ, θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης με τη συμπλήρωση 12.000 ημερών εργασίας ή σαράντα (40) ετών ασφάλισης και του 60ου έτους της ηλικίας τους.
-Αναγνώριση χρόνου μέχρι 7 έτη.
Επικουρική σύνταξη
Το ύψος της θα εξαρτάται από τηνοικονομική κατάσταση του Φορέα. Υποχρεωτική η εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης.
Απασχόληση Συνταξιούχων
Οι συνταξιούχοι λόγω γήρατος φορέων κυριας ασφάλισης, που ασκούν δραστηριότητα υπακτέα στην ασφράλιση του ΟΑΕΕ και του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ), υπόκεινται στους εξης περιορισμούς:
α)Για όσους δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους, αναστέλλεται η καταβολή της συνταξης ή των συντάξεών τους, κυριας και επικουρικής.
β)Μετά τη συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας, υποχρεούνται να καταβάλλουν τις προβλεπόμενες από τις οικείες διατάξεις εισφορές, προσαυξημένες κατά 50%.Σε περίπτωση που το ποσό της κύριας ή των κυριων συντάξεων υπερβαίνει τα 60 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη, όπως διαμορφ'ωνονται κάθε φορά και ισχύουν την 31/12 του προηγούμενου έτους, το ποσό που υπερβαίνει το ανωτέρω όριο περικόπτεται.
Παράλληλη Ασφάλιση
Όοσοι ασφαλίστηκαν σε οποιονδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης πριν την 1-1-1993 και είναι σημερα ασφλαισμένοι στον κλάδο κυριας ασφάλισης του ΕΤΑΑ, υπάγονται υποχρεωτικά στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ, εφόσον ασκούν δραστηριότητα που υπάγεται στην ασφάλιση του Οργανισμού και δεν ειναι συναφής με την επαγγελματική ιδιότητα του Μηχανικού.
Εντάξεις στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
Οι προσλαμβανόμενοι πρώτη φορά στο Δημόσιο από 1-1-2011 και μετά, υπάγονται υποχρεωτικά και αυτοδικαια στον κλάδο κυριας συνταξης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.Σε περίπτωση που για τα ανωτέρω πρόσωπα προκύπτει σύμφωνα με την ισχυουσα νομοθεσία υποχρεωτική ασφάλιση στο ΕΤΑΑ, έχουν εφαρμογή οι καταστατικές διατάξεις των τομέων αυτών.

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ


.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΑΦΗΣΑΝ ΤΑ APACHE ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Χωρίς τεχνική υποστήριξη από την κατασκευάστρια εταιρεία Boeing, είχαν μείνει τα 12 επιθετικά ελικόπτερα AH-64DH Apache του 2ου ΤΕΕΠ στην Πάχη Μεγάρων, επειδή η γραφειοκρατία ή η ανευθυνότητα κάποιων στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν επέτρεψε την υπογραφή μιας τυπικής σύμβασης εμπιστευτικότητας Technical Assistant Agreement (TAA) με το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών! Η εν λόγω σύμβαση έχει να κάνει με την δέσμευση του πελάτη, δηλαδή του κράτους που έχει αγοράσει το υλικό να τηρεί διαβαθμισμένες διαικασίες σε ότι αφορά την υποστήριξη των ελικοπτέρων.Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρά τις... επανειλημμένες οχλήσεις από αμερικανικής πλευράς να υπογράψει την διακρατική συμφωνία η οποία νούτως ή άλλως πορβλέπεται από την σύμβαση, δεν το έπραξε. Αποτέλεσμα: Η τριμελής ομάδα τεχνικής υποστήριξης, δύο άτομα της Boeing και ένας της General Electric, αποχώρησαν περί τις 20 Ιουλίου, δώδεκα ημέρες πριν το τραγικό ατύχημα, αφού πλέον δεν τους επιτράπηκε άλλο η παραμονή τους στην Πάχη από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, λόγω μη υπογραφής της συμφωνίας από το υπουργείο Άμυνας!
Μάλιστα οι δύο εταιρείες είχαν κάνει αιθαίρετο extend της προσωρινής άδειας παραμονής τους η οποία έληξς στις 30 Ιουνίου, ακριβώς γιατί το υλικό ήταν εντελώς νέας τεχνολογίας, δεν υπήρχε η απαιτούμενη εμπειρία από πλευρλάς τεχνικών Αεροπορίας Στρατού, συν το γεγονός ότι οι πλέον έμπειροι τεχνικοί είχαν συνταξιοδοτηθεί μαζικά πρόσφατα για να μην παγιδευτούν από τις διατάξεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου! Το κόστος της όλης διακρατικής συμφωνίας είναι της τάξεως των μερικών εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων, οπότε δεν υπάρχουν δικαιολογίες του τύπου «Δεν υπήρχαν λεφτά».
Από αμερικανικής πλευράς υπήρξαν τρεις επιστολές στις 15/06, στις 12/07 και η τελευταία μόλις την παραμονή του αρτυχήματος στις 29/07 με την οποία ενημέρωναν το υπουργείο τα εξής: Στην πρώτη επιστολή ότι η προσωρινή άδεια παραμονής του κλιμακίου των τεχνικών λήγει στις 30/06 και πρέπει να ανανεωθεί άμεσα σε διαφορετική περίπτωση υποχρεούνται από τον αμερικανικό νόμο να αποχωρήσουν.
Στις 12 Ιουλίου φτάνει δεύτερη επιστολή με την οποία ενηνερώνεται το υπουργείο ότι έχει παρέλθει η ημερομηνία και ότι το κλιμάκιο τεχνικής υποστήριξης των Apache βρίσκεται «μη νόμιμα» στην Πάχη. Και τελικά στις 29/07, την παραμονή του δυστυχήματος θέτουν για τρίτη φορά το ζήτημα της ανάγκης άμεσης επιστροφής του τεχνικού κλιμακίου!
Η απουσία τεχνικής υποστήριξης από την κατασκευάστρια εταιρεία σε ένα σύστημα νέας τεχνολογίας λίγους μήνες μετά την παραλαβή του, θεωρείται κάτι παραπάνω από αυτονόητη, ειδικά όταν πρόκειται για ιπτάμενα μέσα και δεν υπάρχει ακόμα η ισχυρή εγχώρια βάση σε μηχανικούς. Και ούτε αποτελεί δικαιολογία για την μη υπογραφή της ΤΑΑ η απουσία προσωπικού απο τις αρμόδιες διευθύνσεις λόγω μεταθέσεων και συνταξιοδοτήσεων. Αν δεν μπορούν να διοικήσουν και να προστατέψουν ζωές και υλικό, απλα ας παραιτηθούν οι αρμόδιοι.
Αν δεν συφμωνούσαν με το περιεχόμενο ή με κάποια σημεία του περιεχομένοτ της τυποποιημένης ΤΑΑ οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, θα έπρεπε να είχαν εγγράφως απαντήσει στην αμερικναική πλευρά για τις αντιρρήσεις του. Αλλά ούτε και αυτό συνέβη!
Το τραγικό, επιπλέον, είναι το εξής: Ακόμα και αν αποκαλυφθεί ότι το ελικόπτερο κατάπεσε λόγω μηχανικής αστοχίας για την οποία ευθύνεται η κατασκευάστρια εταιρεία Boeing, η μη ύπαρξη ΤΑΑ, όπωες προβλέπεται να υπάρχει από την αρχική σύμβαση, απαλλάσσει την εταιρεία από οποιαδήποτε ευθύνη!
Βέβαια τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα να έχουμε δει και σε άλλες περιπτώσεις, (π.χ. υποστήριξη ZUBR, S-300 κλπ) απλώς δεν έχουν καταλήξει σε θανατηφόρα ατυχήματα. Θα αναζητηθούν ευθύνες επιτέλους, για μία, έστω μία φορά;

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αναλαμβάνει ο στρατός !!!!

Οι Ελληνες και Ελληνιδες των ενοπλων δυναμεων καλουνται να λυσουν τις κυβερνητικες ανεπαρκειες - Ελληνικη "Στρατοκρατια" "Δημοσιων Υπαλληλων";;;


ΝΤΡΟΠΗ.......

Εγινε και αυτο! Οι ενοπλες δυναμεις σε ρολο ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΗ!!!

Πριν απο λιγες εβδομαδες τα στρατιωτικα νοσοκομεια ΑΝΟΙΞΑΝ για να καλυψουν τις τρυπες και τις ανεπαρκειες του ΕΣΥ....Πριν απο λιγες ημερες μαθαμε πως με τον ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ οι ενοπλες δυναμεις θα καλυψουν τις τρυπες και τις ανεπαρκειες που υπαρχουν στην Δασοπυροσβεση και για τις οπιες δεν υπηρξε μεριμνα απο το αρμοδιο υπουργειο (ευτυχως δεν ανελαβαν να απεγκλωβιζουν και απο τα ασανσερ!!!!)....ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ η κυβερνηση που ΒΑΦΤΙΣΕ δημοσιους υπαλληλους τους (κατα την κυβερνηση) "ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΥΣ 45αρηδες ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ" τους ενστολους ΚΑΤΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ για να καλυψει την ανεπαρκεια της. ΤΗΝ ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ.........

ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ......ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ;;; ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΘΕΙ ΧΡΗΜΑ και ΚΑΥΣΙΜΟ;;; ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΑΞΗΣ ΤΟ ΑΠΟΚΟΥΜΠΙ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΧΕΙ ΚΑΥΣΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥ ΠΝ, ΤΑ ΜΕΤΑΓΩΓΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑ και ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΣ!!!!

ΡΩΤΑΜΕ: Να φοβηθει μετα την "στρατικωποιηση" της ΔΝΤποιημενης παλαι ποτε Ελληνικης Δημοκρατιας ο αγροτης πως αν ξανακλεισει καποιο δρομο θα βγουν τα Λεοπαρντ να τον ανοιξουν;;; Να φοβηθει ο δημοσιογραφος πως αν ξανα απεργησει η ΕΣΗΕΑ θα βγουν οι ενστολοι των διευθυνσεων ενημερωσης να βγαλουν δελτιο στον "αερα"; Να φοβηθει ο δικηγορος , ο δικαστης πως αν απεργησουν τα δικαστηρια η κυβερνηση θα ανοιξει τα στρατοδικεια στον λαο;;;

Οι αρχηγοι τι λενε;;;

Τελικα....ειναι "πλακες" τα γαλονια ή......δεκανικια;;;

Οι στιγμες ειναι ιστορικες. Η σημερινη μερα με τρεις νεκρους απαιτει απο καποιους να αρθουν στο υψος των περιστασεων........(........ρωταμε απλα.....Ποσους κυβερνητικους αξιωματουχους ειδαν οι κυριοι αρχηγοι να "ταλαιπωρουνται" στον ηλιο για να εκφρασουν στις καμερες την θλιψη τους για τον θανατο των παλικαριων και ποσους για να κανουν ψηφοθηρικες δηλωσεις για τα καυσιμα;;; Ας αναλογιστουν και ας αποφασισουν. Ας σκεφτουν και ας ζυγισουν. Ας ΚΡΙΝΟΥΝ αν αξιζει .........Για την ιστορια....Στις 1918 ο κ. Σ. Ξυνιδης εκανε δηλωση για τον θανατο των παλικαριων.........Τελευταιο θεμα στην "Αντζεντα" οι ζωες τους.....Ας ελπιζουμε πως δεν ειναι τοσο αδιαφοροι καποιοι ωστε να μην υπολογιζουν πως σε λιγες ωρες θα δουν τα δακρυσμενα ματια μαναδων και παιδιων, τα απορημενα βλεμματα των στελεχων.......Η ανθρωπινη ζωη και η αξιοπρεπεια ΔΕΝ παει με το λιτρο.........)


"Η μεγαλωσύνη των λαών δε μετριέται με το στρέμμα, με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με αίμα" Κ.Παλαμάς.

http://yened.blogspot.com/2010/07/blog-post_2149.html

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)