“Θα γίνει πολιτειακή ανωμαλία…”

Με την “κάρτα του καταναλωτή” να αρχίζει από τις 1/1/2011, την “κάρτα του πολίτη” από Απρίλιο ( ; ) και με την σταδιακή υποδούλωση του ελληνικού λαού σε συνθήκες που δεν ξανάζησε ποτέ άλλος λαός στην γη, είναι τραγικό αλλά θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως μόνο μια αναπάντεχη ανατροπή των πάντων μπορεί να αλλάξει κάτι…

Γνωρίζουμε όσα δυσάρεστα έχουν αναφέρει και μας έχουν αφήσει παρακαταθήκη για το τι έρχεται, οι άγιοι γέροντές μας, γνωρίζουμε όμως και πως μετά από αυτήν την μπόρα που περιγράφουν ότι θα έρθει, ο κόσμος θα ανακαινισθεί και θα αλλάξει προς το θετικό η πορεία των πραγμάτων.

Είναι τραγικό αλλά για αρκετό καιρό από σήμερα και πέρα η ζωή μας δείχνει ότι θα υποβαθμίζεται διαρκώς και ήδη διαπιστώνει κανείς ότι για να αποφύγουμε την υποδούλωση θα πρέπει να δώσουμε μάχες για την επιβίωσή μας. Μάχες σε όλα τα επίπεδα εάν θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και ελευθερία.

Μακάρι ο κόσμος απότομα να έπαιρνε ανάποδες στροφές όμως η ηθικοπνευματική κατάπτωσή μας είναι τέτοιου βαθμού που μόνο με ένα ισχυρό συγκλονισμό θα αλλάξουμε.

Η κατρακύλα που βιώνουμε καθημερινά δυστυχώς θα ανακοπεί μόνο με κάτι πολύ συγκλονιστικό! Κατά βάθος το θέλουμε όλοι υποσυνείδητα – γι’ αυτό απαξιώνουμε και μηδενίζουμε εύκολα ο,τιδήποτε – κι ας περάσουμε δια πυρός και σιδήρου, αρκεί το τέλος να είναι καλό… και θα είναι όπως μας διαβεβαίωσε ο γέροντας Παΐσιος