Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Οι Αργεντίνοι τα κατάφεραν.‏

Οι Αργεντίνοι τα κατάφεραν. Με δυναμικές ολοήμερες και ολονύκτιες κινητοποιήσεις κατά των ξεπουλημένων πολιτικών τους πέταξαν το ΔΝΤ έξω από την χώρα τους με τις κλωτσιές. Και σήμερα μπορούν να υπερηφανεύονται πρωτον ότι τα χρέη θα αποπληρωθούν μόνο κατά 30% επειδή τα υπόλοιπα είναι νεφελώματα ανδρομέδας και μαίμούδες ισλανδίας, και ότι παρουσιάζουν ανάπτυξη 2%. Το video που ακολουθεί δείχνει πως ο δρόμος ως την επιτυχία αυτή ήταν μακρύς και δύσκολος. Εμφανίζει μέρα την μέρα και νύχτα την νύχτα τον αγώνα των αργεντίνων στους ΄δρόμους έχοντας απέναντί τους έφφιπους πραιτωριανούς της κυβάρνησης.

Το μήνυμα της ημέρας

Τι κοινο εχουν οι Ελληνες με τις γαλοπουλες;





Τη βγαζουν δε τη βγαζουν μεχρι τα Χριστουγεννα

Ντόρα Μπακογιάννη

Επικριτική για την αντιπολιτευτική γραμμή που ακολουθεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, αλλά και με τάσεις αυτοκριτικής για τη διακυβέρνηση της ΝΔ, και την προσωπική της στάση, εμφανίστηκε την Παρασκευή η ανεξάρτητη βουλευτής και πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή». Η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε ότι σκέφτεται το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου πολιτικού χώρου, αλλά όχι στο άμεσο μέλλον. [...]

«Σκέφτομαι το ενδεχόμενο να υπάρξει νέος πολιτικός χώρος με νέες ιδέες, φιλελεύθερες, και όχι λαϊκίστικες. Θα το δούμε αυτό» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, κατέστησε όμως σαφές ότι «αυτή τη στιγμή δεν με ενδιαφέρει τίποτε τέτοιο, είναι πρόωρο».

Η πρώην υπουργός πρόσθεσε ότι «αυτή τη στιγμή προέχει η μάχη για τις ιδέες σου και όχι η διάσπαση της ΝΔ, δεν είμαι εγώ αυτή που θα πει σε κάποιον τι θα κάνει».

Για την απόφασή της να ψηφίσει υπέρ του μηχανισμού στήριξης η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι «ήταν επιλογή μου να ψηφίσω με βάση τη συνείδηση μου. Υπάρχουν κάποιες ψηφοφορίες που θες να κάνεις το συνταγματικό σου δικαίωμα και καθήκον. Ήταν η σημαντικότερη στιγμή στην κοινοβουλευτική μου καριέρα».

Αναφερόμενη στις επαφές του κ. Σαμαρά με τα κόμματα της Αριστεράς, τόνισε ότι «το να έχει κάποιος επαφές με την Αριστερά δεν είναι κακό, αλλά να ακολουθείς την ίδια γραμμή με την Αριστερά, αυτό είναι αδιανόητο».

Όσον αφορά τη διαγραφή της είπε ότι «ο κ. Σαμαράς διέγραψε έναν βουλευτή που πήρε 40% στην εσωκομματική ψηφοφορία για την προεδρία, που εξέφραζε μια τάση στη ΝΔ που μπορεί να μην ήταν πλειοψηφούσα, αλλά πάντως δεν ήταν 10%. Από την ώρα που η ΝΔ παύει να είναι πολυσυλλεκτικό κόμμα γίνεται κόμμα με σκληρή αρχηγική γραμμή».

Η υπουργός πρόσθεσε ότι «στη ΝΔ υπήρχαν δύο δυνάμεις: Του εκσυγχρονισμού και του κρατισμού. Επικράτησαν οι δυνάμεις του κρατισμού. Ήθελα να πιστεύω ότι ο κ. Καραμανλής ανήκε στην πρώτη», προσθέτοντας ότι και «εγώ περιμένω να μιλήσει ο Καραμανλής».

«Αποτύχαμε ως κυβέρνηση της ΝΔ γιατί δεν είχαμε το θάρρος και την πολιτική βούληση να βάλουμε το μαχαίρι στο κόκαλο» τόνισε.

Το μεγαλύτερο μάθημα που πήρα προσωπικώς και άλλαξα και εγώ από τη διακυβέρνηση της ΝΔ ήταν η μέριμνα για το συμφέρον του λαού, και γι΄αυτό προέταξα στη βουλή το συμφέρον της Ελλάδας, και όχι το κομματικό σημείωσε.

Επικαλούμενη μια ρήση του Αντώνη Καρκαγιάννη («Είμαι ανίκανος να στραφώ εναντίον της πατρίδας μου») το θάνατο του οποίου χαρακτήρισε μεγάλη απώλεια, τόνισε ότι αυτό το μότο ακολουθεί πολιτικά.

Για τις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ ανέφερε ότι «όταν 10.000 ακυρώσεις έρχονται στον τουρισμό μόνο στην Αθήνα, αντιλαμβάνεστε ότι κάθε κίνηση κάποιων συνδικαλιστών δεν στρέφεται εναντίον της κυβέρνησης, στρέφεται εναντίον των εργαζομένων στον τουρισμό».

Πρέπει να κερδίσουμε περισσότερο χρόνο προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας επισήμανε, ενώ επιτέθηκε στις καθυστερήσεις που σημειώνονται από την κυβέρνηση στην υγεία, το ΕΣΠΑ και την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.

Για το ασφαλιστικό ν/σ η ανεξάρτητης βουλευτής δήλωσε ότι είναι πασιφανές ότι χρειάζονται μέτρα για το ασφαλιστικό, αλλά κάποια από αυτά δεν θα τα ψήφιζε. «Προϊόν κακής διαπραγμάτευσης η μείωση των εισοδημάτων των συνταξιούχων. Μας ενδιαφέρει η δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά δεν έρχεται κάποιος να σου πει πώς θα μαζέψεις τα λεφτά» τόνισε.

Σύμφωνα με την ίδια, οι διαρθρωτικές αλλαγές όπως στον ΟΣΕ, θα εξοικονομούσαν πόρους για τα αδύναμα εισοδηματικά στρώματα όπως τους συνταξιούχους.

Για υπόθεση Siemens
Εγώ όταν ήμουν στην κυβέρνηση είχα πει να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για τη Siemens. Άλλο να έχεις σοβαρές πολιτικές ευθύνες, και όσοι είναι ένοχοι θα πρέπει να δικαστούν, και άλλο η λάσπη στον ανεμιστήρα δήλωσε η πρώην υπουργός.

«Θα πρέπει να γίνει αναθεωρητική βουλή για να γίνουν αλλαγές, γιατί η τροποποίηση για το νόμο περί ευθύνης υπουργών του κ. Καστανίδη είναι φενάκη» πρόσθεσε.

Πηγή: http://www.roufianos.com/forum/genika-themata/48995-skeftomai-endexomeno-neou-kommatos.html

OPA EUROVISION PARODY

Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

Aλφαβητάρι των ελληνοτουρκικών σχέσεων

Στο Κείμενο Εργασίας υπ’αρ.11 με συγγραφέα το Θάνο Ντόκο, Γενικό Διευθυντή του ΕΛΙΑΜΕΠ και Διδάσκοντα ΠΔ.407 στο τμήμα Τουρκικών & Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, επισημαίνεται ότι τα τελευταία πενήντα χρόνια, η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν βρεθεί αρκετές φορές σε περίοδο σοβαρής κρίσης ή ακόμα και στα πρόθυρα πολεμικής σύρραξης: Σεπτεμβριανά (1955), κρίσεις στην Κύπρο (1963-1964, 1967, 1974), Αιγαίο (1976, 1987, 1996-Ίμια), Κύπρος S-300 (1997-98), περίπτωση Οτζαλάν (1999). Στο ίδιο διάστημα, και ιδιαίτερα στην περίοδο 1974-1999, παρατηρείται έντονος και κλιμακούμενος ανταγωνισμός στρατιωτικών εξοπλισμών μεταξύ των δυο χωρών. Ουσιαστικά, στην περίοδο αυτή λαμβάνει χώρα μια σύγκρουση χαμηλής έντασης (low intensity conflict) ανάμεσα στις δυο χώρες (με διαλείμματα ύφεσης).

Το παρόν κείμενο δημοσιεύεται με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα και επιχειρεί να προσφέρει στο μέσο αναγνώστη μια εξαιρετικά συνοπτική εικόνα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και των διμερών προβλημάτων. Ελπίζουμε ότι αυτή η –κατ’ ανάγκη- περιληπτική αναφορά σε περίπλοκα νομικά και πολιτικά ζητήματα δεν αποβαίνει σε βάρος της ακριβούς αποτύπωσης της πραγματικότητας. Δεν γίνεται αναφορά στις αντιλήψεις και προσλαμβάνουσες παραστάσεις περί προθέσεων της άλλης πλευράς και απειλής, ούτε στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας ή τις – σημαντικές- πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές ζυμώσεις και αλλαγές στη γειτονική χώρα. Επίσης, εξαιρετικά συνοπτική αναφορά γίνεται στο Κυπριακό, που αποτελεί ένα ιδιαίτερα περίπλοκο ζήτημα.

Τίτλος Αλφαβητάρι των Ελληνο-Τουρκικών σχέσεων
Συγγραφέας Θάνος Ντόκος
Έκδοση WP11, Μάιος 2010

ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11_2010_ Θ Ντόκος

Τι λένε τα σχολικά βιβλία των Τούρκων;

Ενώ το βιβλίο Ιστορίας που διδάσκονται τα Ελληνόπουλα στη ΣΤ' Δημοτικού επευφημεί τις «προοδευτικές» προσπάθειες των Οθωμανών να ενισχύσουν την εκπαίδευση των Ελλήνων κατά την Τουρκοκρατία

το αντίστοιχο βιβλίο των Τούρκων διδάσκει στους μαθητές ότι:
-Σελίδα19: «Τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται σήμερα υπό ελληνική κατοχή».

-Σελίδα 21: «Η Ελλάδα δεν έχει τη....
δύναμη να διατηρήσει στο Αιγαίο την ειρήνη». (!!!)
-Σελί δα 65: «Η ειρήνη στη Μέση Ανατολή και η ασφάλεια στην Ασία
είναι δυνατόν να διατηρηθεί με την επιστροφή αυτών των νησιών στην Τουρκία».
-Σελίδα 110: «Η Τουρκία καθόρισε τα χωρικά της ύδατα στα 6 μίλια το 1930. Έτσι η Χίος, η Μυτιλήνη και η Σάμος βρίσκονται μέσα στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας.Το δικαίωμα κυριαρχίας μιας χώρας στα δικά της χωρικά ύδατα της επιτρέπει να ασκεί τα ίδια δικαιώματα στα νησιά που βρίσκονται σε αυτά τα ύδατα».

Αυτά και άλλα πολλά αντιλαμβάνεται κάποιος από την πρώτη κιόλας ανάγνωση του βιβλίου Ιστορίας (έκδοση 1996) το οποίο διδάσκεται σήμερα συστηματικά στις μεγαλύτερες τάξεις του τουρκικού σχολείου. Το συγκεκριμένο σύγγραμμα που τιτλοφορείται τα «Τα δίκαια της Τουρκίας στο Αιγαίο» (
EgeDenizinde TurkHaklari) και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1955! με την υπογραφή του Τούρκου καθηγητή Ιστορίας Μεχμέτ Σακά.

Βάση των αυθαίρετων ιστορικών θεωριών τις οποίες σήμερα διδάσκονται στις ιστορικές ακαδημίες και στις στρατιωτικές σχολές της Τουρκίας, όλοι οι πολιτισμοί του Αιγαίου-μεταξύ αυτών και ο ελληνικός- ήταν τουρκικής προέλευσης!

Φτάνουν στον παραλογισμό να θεωρούν Μινωίτες, Μυκηναίους, Ίωνες, Τρώες και Πελασγούς προτουρκικές φυλές που κατοικούσαν στο Αιγαίο. Σύμφωνα με αυτές τις απίστευτες θεωρίες, οι Έλληνες δεν ήταν παρά ένα μικρό παρακλάδι του «μεγάλου τουρκικού λαού»,του «μοναδικού που είχε τη δύναμη να δημιουργεί μεγάλα κράτη και πολιτισμούς»!

Ακόμη πιο προχωρήμενη είναι η εργασία του Σελαχατίν Σαλιζίκ (
Turk Yunaniliskilerive filiki eteria) όπου περιλαμβάνονται αλλόκοτοι ισχυρισμοί όπως ότι ο ελληνικός πολιτισμός ήρθε από την Ασία και δεν είχε κανένα πρωτότυπο στοιχείο, ότι οι Τούρκοι ήρθαν στο Αιγαίο το...2480 π.Χ. και ότι ο Δημόκριτος, Ηρόδοτος, Ιπποκράτης,Πυθαγόρας και Όμηρος ήταν όλοι τους τουρκικής καταγωγής.
Η εργασία του εγκρίθηκε απ' το τουρκικό υπουργείο Παιδείας και διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία. .

Kοιτάξτε τι επαθε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας

Ηollywood Movies....

Η νέα (ή όχι και τόσο νέα) τάξη πραγμάτων‏

Το σποτ του ESPN για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)