Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Παράνοια ΔΝΤ: Ζητούν πλεόνασμα 5% το 2014 & νέα μέτρα 29 δισ.ευρώ!

Image
Καλύτερα να μας πτωχεύσουν από τώρα, παρά να μας ζητάνε αυτό που ζητει το ΔΝΤ στην έκθεσή του για την δανειοδότηση με 2,2 δισ. ευρώ στο πλαίσιο της 6ης δόσης: Πρωτογενή πλεονάσματα 5% το 2014 και εφεξής και πρόσθετα μέτρα την περίοδο 2013-2014, ύψους 29 δισ. ευρώ, που περιλαμβάνουν και την περικοπή συντάξεων, οι οποίες θα είναι στα επίπεδα των 400 ευρώ κατά μέσο όρο περίπου!


Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην έκθεση, οι δημοσιονομικοί στόχοι έχουν επανακαθορισθεί και απαιτούν μεγαλύτερες προσπάθειες προσαρμογής για πρωτογενές πλεόνασμα 5% του ΑΕΠ (!) για το 2014 (έναντι πρόβλεψης 2,8% ως τώρα) με την προσδοκία ότι το πλεόνασμα αυτό δεν θα πέσει κάτω από το 4% έως το 2020! Τρελό;

Για το 2012-13, οι συμφωνημένοι στόχοι του προγράμματος θα διατηρηθούν. Ωστόσο απαιτείται σημαντική προσπάθεια από φέτος κιόλας: μέτρα 8% του ΑΕΠ για τους στόχους της διετίας 2011-12 (περίπου 16 δισ. ευρώ) και επιπλέον 6% του ΑΕΠ (άλλα 13 δισ. ευρώ) για την διετία 2013-14, ώστε να επιτευχθεί τότε πρωτογενές πλεόνασμα 5% του ΑΕΠ. Το οποίο το 2011 θα ξεπεράσει το 10% του ΑΕΠ! Πως με συνθήκες απόλυτης ύφεσης θα φτάσουμε σε επίπεδα που ουδέποτε είχαμε φτάσει, αυτό δεν το λένε οι "φωστήρες" του ΔΝΤ

Ποια είναι τα νέα μέτρα του 2011-2012; Η έκθεση περιγράφει τους βασικούς άξονες και από πού θα εξοικονομηθούν τα ποσά:
- επιπλέον έσοδα 2 δισ. ευρώ για φέτος και άλλα 8 δισ. το 2012, κυρίως από περικοπές φοροαπαλλαγών και περίπου 4 δισ. ως το 2012 από το τέλος ακινήτων της ΔΕΗ (ειδικός φόρος στα ακίνητα).
- συνολικά 1% του ΑΕΠ ή 2 δισ. ευρώ από περικοπή δαπανών συντάξεων (pension spendings) με το βάρος να πέφτει κατά τα 3.4 στις κύριες συντάξεις και δευτερευόντως στις επικουρικές.
Και όλα αυτά σε ένα πολύ δύσκολο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, με ύφεση 6% το 2011 και 3% 2012 και την ανεργία στο 17% φέτος και στο 19% το 2012!

Στην αγορά εργασίας προβλέπεται επανεξέταση των παραμέτρων του εργασιακού. Πριν το τέλος του έτους, οι αρχές προτίθενται να ανοίξουν διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους για την εθνική συλλογική συμφωνία. Η συμφωνία αυτή, η οποία υπογράφεται από τα κύρια συνδικάτα και τους εκπροσώπους των εργοδοτών, αντιπροσωπεύει ένα «πάτωμα» και μια «άγκυρα» (όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται) για τις μισθολογικές συμβάσεις σε ολόκληρο τον ιδιωτικό τομέα.

Οι συντάκτες της έκθεσης-πλαίσιο τονίζουν ότι...

«ενώ η διατήρηση ενός ελαχίστου μισθού και βασικών όρων ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους είναι υψίστης σημασίας, το επίπεδο του κατώτατου μισθού -που έχει αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια και είναι σχετικά υψηλό- θα πρέπει να επανεξεταστεί». Δηλαδή όποιος παίρνει στην Ελλάδα κατώτατο μισθό "έχει αυξήσει ραγδαία το εισόδημά του"! Και με αυτά τα μυαλά, θέλουν να βάλουν την οικονομία της Ελλάδας στον δρόμο της ανάπτυξης!

Οι συντάκτες της έκθεσης όμως τονίζουν πως απαιτείται να επιτευχθεί συμφωνία και με τους κατόχους ομολόγων για το νέο PSI. Όπως τονίζουν «η προηγούμενη συμφωνία της 21ης Ιουλίου δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει». Ήδη οι εξελίξεις όμως τους διαψεύδουν, όπως έχουν διαψεύσει και όλες τις ρποβλέψεις τους μέχρι τώρα Το δημόσιο χρέος αναμένεται να κορυφωθεί σε 187% του ΑΕΠ το 2013 και να μειωθεί σε 152% του ΑΕΠ μέχρι το 2020. Το αμιγώς εξωτερικό χρέος αναμένεται να κορυφωθεί σε 128% του ΑΕΠ το 2012 και να πέσει στο 96% του ΑΕΠ μέχρι το 2020.

Όπως τονίζεται, με σχεδόν καθολική συμμετοχή των ιδιωτών σε μια ανταλλαγή χρέους με στόχο το 50%, με ένα «χαμηλό» κουπόνι των νέων ομολόγων και με στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με επιτόκιο της τάξης του 4% τοις εκατό, το χρέος θα μπορούσε να φτάσει σε 120% του ΑΕΠ έως το 2020 (το μέγιστο επίπεδο που κρίνεται βιώσιμο για την πρόσβαση της χώρας στην αγορά ομολόγων).

Ωστόσο, αν είναι πιο μικρή η συμμετοχή στην ανταλλαγή χρέους σε καθαρά εθελοντική βάση, το χρέος θα μπορούσε να «κολλήσει» στο 145% του ΑΕΠ το 2020. Για το αν δεν υπάρξει PSI, όπως φαίνεται ήδη ότι θα έχουμε μια τέτοια εξέλιξη.

Έτσι η εξασφάλιση μιας βιώσιμης κατάστασης στο χρέος, θα εξαρτηθεί από το αν οι διαπραγματεύσεις PSI πετύχουν το στόχο για απομείωση 100 δισ. του χρέους, εφόσον υπάρξει καθολική συμμετοχή.

Εκτός τόπου και χρόνου εγχώριοι και διεθνείς «σωτήρες»

Και νέες καταγγελίες για διαφθορά
Εκτός τόπου και χρόνου παραμένουν όλοι όσοι έλαβαν και συνεχίζουν να λαμβάνουν μέρος στην δήθεν προσπάθεια για τη διάσωση της χώρας από την χρεοκοπία – εντός και εκτός συνόρων.

Την ώρα που ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος δείχνει να αγωνίστηκε πολύ για να εντοπίσει κάποια θετικά στοιχεία της κυβέρνησής του, προκειμένου να τα παραθέσει (χθες) υπό μορφήν ανακοινώσεως στο πρωθυπουργικό μπλογκ, τόσο η χώρα όσο και η Ευρώπη βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα.

Η εικόνα που υπάρχει είναι η ακόλουθη:

Στη Γερμανία, ο κυβερνητικός συνασπισμός εξαρτάται από το αποτέλεσμα ενός εσωτερικού (μεταξύ των μελών του) δημοψηφίσματος που αποφάσισε το συγκυβερνών κόμμα των Ελευθέρων Δημοκρατών.

Βερολίνο και Παρίσι ανακαλύπτουν τώρα τις συνέπειες της πολυδιαφημισμένης αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας και προσανατολίζονται σε νέα σύνοδο κορυφής τον Ιανουάριο, προκειμένου – κατόπιν πτώχευσης – να ασχοληθούν με θέματα ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας και απασχόλησης.

Και στην Ελλάδα, το… βιολί τους. Παρά το γεγονός ότι η διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων βρίσκεται ακόμη στον αέρα – με τον υπουργό των Οικονομικών απλώς να εκφράζει την αισιοδοξία του για αίσια έκβαση και την... ελπίδα του, όπως είπε στο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου να μπορέσει κάποτε να εφαρμόσει τη... σωστή πολιτική – το ενδιαφέρον συγκέντρωσε η συνάντηση που είχαν χθες στην Ιπποκράτους οι κ.κ. Παπανδρέου και Βενιζέλος.

Αντικείμενο της συζήτησης – τι άλλο; - οι εσωκομματικές διεργασίες, αν και οι δυο τους προσπαθούν συστηματικά να προβάλλουν προς τα έξω πως το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται είναι η καλή και αποδοτική πορεία της νέας κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, η τρόικα εμφανίζει μια σχιζοφρενική εικόνα, καθώς, όπως προκύπτει από την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ, η ύφεση το 2012 θα είναι βαθύτερη από το προβλεπόμενο και θα χρειαστεί νέο μνημόνιο με μέτρα ύψους 25 δις ευρώ για την περίοδο 2012-2015.

Η τρόικα – δια στόματος εκπροσώπου του ΔΝΤ – Πολ Τόμσεν, παραδέχθηκε πως ακολούθησε λανθασμένη και αναποτελεσματική στρατηγική και τώρα ζητά μείωση των δημοσίων δαπανών, οι οποίες όμως αυξάνουν λόγω ακριβώς της ύφεσης που προκάλεσαν τα μέτρα τα οποία η ίδια (η τρόικα) επέβαλε – χωρίς κανέναν αντίλογο από ελληνικής πλευράς.

Η ανεργία χτύπησε κόκκινο και επομένως απαιτήθηκε η χρηματοδότηση του ΟΑΕΔ, ώστε να μπορεί να καταβάλλει περισσότερα επιδόματα ανεργίας, ενώ οι βιαστικές συνταξιοδοτήσεις δημιούργησαν προβλήματα στα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία επίσης χρειάζονται κρατικές ενέσεις ρευστότητας.

Ένας απίστευτος φαύλος κύκλος, που έρχεται να ενισχυθεί από την απίστευτη ανικανότητα και αναποτελεσματικότητα σε όλους τους τομείς.

Προχθές, κατά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Γνωμοδοτικής Επιτροπής για τη σύσταση, κατάργηση, αναδιάρθρωση και μετατροπή Υπηρεσιών, Συμβουλίων, Επιτροπών και Φορέων του Δημοσίου Τομέα – συνεδρίασε υπό την προεδρία του αντιπροέδρου Θ. Πάγκαλου που είχε εξ αρχής και την ευθύνη – διαπιστώθηκαν καθυστερήσεις όσον αφορά στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων και οργανισμών του Δημοσίου.

Και χθες, μάθαμε και επισήμως πως η απορρόφηση των κοινοτικών πόρων από τη χώρα μας παραμένει σταθερά κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο – η Ελλάδα στο 22,11%, ο ευρωπαϊκός μέσος όρος στο 33,78%.

Και σα να μην έφθαναν όλα αυτά, επανήλθε και το μεγάλο ζήτημα της διάβρωσης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, με τον πρώην γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων Δ. Σπινέλλη να υποστηρίζει σε εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ πως λειτουργεί ο «κανόνας του 4-4-2», εξηγώντας πως αποτελεί κοινό μυστικό ότι το 40% αφορά την «έκπτωση» επί του προστίμου που επιβάλλεται στον εκάστοτε φορολογούμενο, το άλλο 40% αντιστοιχεί στη μίζα του εφοριακού και μόλις το 20% αποτελεί το ποσοστό του προστίμου που καταλήγει τελικά στα δημόσια ταμεία.

Η καταγγελία προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού των Οικονομικών, που ζήτησε το θέμα να διερευνηθεί από τον οικονομικό εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σπινέλλης είχε παραιτηθεί και στην θέση του τοποθετήθηκε στις 30 Νοεμβρίου ο κ. Χ. Θεοχάρης, που όμως υπήρξε στενός του συνεργάτης.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η παραίτηση Σπινέλλη είχε συνδεθεί με την υπόθεση δημοσιευμάτων που έκαναν λόγο για «παραμηχανισμό» εντός του υπουργείου ο οποίος εμπόδιζε ή αδρανοποιούσε τη διαδικασία είσπραξης των προστίμων που είχαν επιβληθεί για λαθρεμπόριο καυσίμων και για την οποία ο οικονομικός εισαγγελέας είχε καλέσει τον γ.γ. κ. Καπελέρη.

Αν πάντως κρίνουμε από τις αποφάσεις που έλαβε χθες η Εθνική Επιτροπή για την Καταπολέμηση της Φοροδιαφυγής, κάθε άλλο παρά δυναμικές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν – κατεπείγουσα νομοθετική πρωτοβουλία, καλύτερος συντονισμός των υπηρεσιών, συντονισμός δραστηριοτήτων του υπουργείου Οικονομικών και της ΕΛ.ΑΣ.

Εν ολίγοις, αποφάσισαν για άλλη μια φορά να… συντονιστούν!

«Λουκέτα» και απολύσεις ζητούν οι δανειστές

Nέες «βόμβες» εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Πολ Τόμσεν ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε νέα μέτρα για την εξυγίανση του δημόσιου τομέα.

«Λουκέτα» και απολύσεις ζητούν οι δανειστές

Τα σενάρια για λουκέτα σε φορείς του δημοσίου και νέες αποχωρήσεις επανήλθαν, μετά την χθεσινή ομιλία του εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο συνέδριο του Ελληνο-αμεριακνικού Επιμελητηρίου, όπου ζήτησε μάλιστα να σπάσουν τα «ταμπού».

Ο κ. Τόμσεν δήλωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί επιθετικά προς την κατεύθυνση της μείωσης των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα και έκανε λόγο για «μη εθελοντικές απομακρύνσεις εργαζομένων από τις δημόσιες υπηρεσίες».

Το θετικό της ομιλίας Τόμσεν είναι ότι ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξουν το 2012 νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

«Έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών και δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις», σημείωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Επί της ουσίας λοιπόν οι δανειστές ζητούν πλέον να συμφωνήσουν τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και να επιβάλλουν το κλείσιμο δημοσίων οργανισμών, μειώσεις μισθών στις εισηγμένες ΔΕΚΟ και φυσικά απολύσεις.

Παπαδήμος: Η χώρα βρίσκεται ήδη στο βαθύτερο σημείο της ύφεσης

Τη διαβεβαίωση πως δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις μισθών στο Δημόσιο και ούτε αυξήσεις φόρων το 2012, παρείχε ο πρωθυπουργός, ενώ ξεκαθάρισε πως στις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης, είναι η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, η απλοποίηση του φορολογικού συστήματος και η αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης.

«Η χώρα βρίσκεται ήδη στο βαθύτερο σημείο της ύφεσης», τόνισε ο κ. Παπαδήμος και προέβλεψε πως η Ελλάδα θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης από το 2013 με κύρια οχήματα τις εξαγωγές και τα δημόσια μεγάλα έργα.

Τέλος, ο εκτροχιασμός του προϋπολογισμού θέτει και πάλι θέμα λήψης νέων μέτρων, όπως εξάλλου προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος, αλλά και ο πρωθυπουργός.

Time: Ανώνυμος διαδηλωτής και Λουκάνικος «πρωταγωνιστές» της χρονιάς

Time: Ανώνυμος διαδηλωτής και Λουκάνικος «πρωταγωνιστές» της χρονιάς

«Η Ιστορία πολλές φορές προκύπτει εκ των υστέρων και τα γεγονότα αποκτούν αξία μόνο όταν γυρίζουμε πίσω και τα αναζητούμε», αναφέρει το περιοδικό.

«Ποιος μπορούσε να φανταστεί ότι όταν ένας νεαρός πωλητής φρούτων θα αυτοπυρπολείτο σε μια πόλη της Τυνήσιας που ούτε καν υπήρχε στον χάρτη, θα προκαλούσε κύμα διαμαρτυριών που θα έριχναν δικτάτορες στην Τυνησία, την Αίγυπτο και τη Λιβύη, ενώ θα "ταρακουνούσαν" καθεστώτα στη Συρία, την Υεμένη και το Μπαχρέιν», προσθέτει το περιοδικό.

Όπως επισημαίνει το Time, οι διαδηλώσεις έχουν επηρεάσει χώρες με πληθυσμό 3 δισεκατομμύρια και η λέξη «διαμαρτυρία» εμφανίστηκε το 2011 σε εφημερίδες και διαδικτυακά μέσα περισσότερο από ποτέ άλλοτε στην Ιστορία.

Από την αναφορά του περιοδικού δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι διαδηλώσεις στην Ελλάδα, ούτε όμως και ο... «Λουκάνικος» ο διάσημος σκύλος που ήταν παρών σε όλες τις κινητοποιήσεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα Μέσα Ενημέρωσης ασχολούνται με τον σκύλο. Αντίστοιχο αφιέρωμα είχε κάνει και το BBC το καλοκαίρι, παραθέτοντας και το σχετικό βίντεο.

«Ο σκύλος, που πιστεύεται ότι είναι ένα αδέσποτο με το όνομα Λουκάνικος [Sausage], βρίσκεται στο κέντρο της δράσης εδώ και χρόνια. Εδώ είναι μερικές από τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές που συγκέντρωσε το Newsnight [εκπομπή του BBC]» αναφέρει το σύντομο κείμενο κάτω από το βίντεο.

Φωτογραφίες του Λουκάνικου έχει φιλοξενήσει και η βρετανική εφημερίδα The Guardian.

Ο Λουκάνικος έχει και τις δικές του σελίδες στο Facebook και μετρά χιλιάδες φίλους.

Στο Μαξίμου σήμερα η τρόικα και ο Ράιχενμπαχ

Στο Μαξίμου σήμερα η τρόικα και ο Ράιχενμπαχ

Με τους επικεφαλής του κλιμακίου της Κομισιόν, Ματίας Μόρς, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κλάους, Μάζουχ και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα συναντηθεί, σήμερα στις 11 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος.

Αμέσως μετά, στις 12:30, συνάντηση με τον επικεφαλής της ομάδας δράσης Χορστ Ράϊχενμπαχ.

Στις 19:00 ο Λουκάς Παπαδήμος θα συναντηθεί στο Μαξίμου με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη.

Παπαδήμος: "Οχι σε νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων"

Στο βαθύτερο σημείο της ύφεσης βρίσκεται η Ελλάδα σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Δεν αναμένεται αύξηση φορολογικών συντελεστών το 2012. Τα στοιχεία που τον κάνουν αισιόδοξο για την ανάκαμψη της χώρας

Σε συστράτευση και κοινή προσπάθεια κάλεσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, υποστηρίζοντας ότι η χώρα βρίσκεται στο βαθύτερο σημείο της ύφεσης.

Αρχίζοντας την ομιλία του τόνισε ότι "είναι ώρα ευθύνης, αποφάσεων και δράσης, γιατί η κατάσταση στην πραγματική οικονομία, επιδεινώνεται".

Ο κ. Παπαδήμος, ξεκαθάρισε ότι δεν αναμένονται περαιτέρω μειώσεις των ονομαστικών μισθών και συντάξεων, ούτε νέα αύξηση των φορολογικών συντελεστών το 2012.

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι έχουμε πολλή και σκληρή δουλειά μπροστά μας, ενώ πρόσθεσε ότι κανείς δεν περισσεύει.

"Σε αυτή την εθνική υπερπροσπάθεια δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και κανείς δεν περισσεύει" είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα, δήλωσε αισιόδοξος, λέγοντας ότι υπάρχουν ορισμένες ενθαρρυντικές ενδείξεις, που δημιουργούν προσδοκίες επιστροφής σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης από το 2013, αναφέροντας χαρακτηριστικά την ανάκαμψη των εξαγωγών.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)