Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Πειθαρχικό παράπτωμα η μη τήρηση προτεραιότητας στη χορήγηση συντάξεων

staikouras1Η μη τήρηση προτεραιότητας στη χορήγηση συντάξεων θα συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα, σύμφωνα με την οδηγία που θα εκδώσει ο αρμόδιος Γενικός Διευθυντής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, κατόπιν εντολής του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.
Ειδικότερα, η οδηγία προβλέπει ότι η προώθηση νεότερων υποθέσεων εις βάρος παλαιοτέρων θα συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα, για το οποίο θα ελέγχεται ο υπάλληλος. Εξαίρεση θα υπάρχει μόνο για περιπτώσεις για τις οποίες συντρέχουν σοβαροί λόγοι υγείας και οι οποίες θα βεβαιώνονται από τον αρμόδιο Γενικό Διευθυντή.
Στην οδηγία καθίσταται σαφές ότι οποιαδήποτε ψευδής ή καταχρηστική χρήση πιστοποιητικών θα επισύρει τις προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις για όλους τους εμπλεκόμενους.
«Με την πιστή εφαρμογή της οδηγίας αντιμετωπίζεται χρόνια παθογένεια στη σχέση πολιτών και κράτους» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Ποιες αποδείξεις θα μειώνουν το φορολογητέο εισόδημα

Το υπουργείο Οικονομικών θα ρίξει και πάλι τους φορολογούμενος στο κυνήγι των αποδείξεων με στόχο να βάλει επιτέλους φρένο στην φοροδιαφυγή και να μπορέσει να αυξήσει τις εισπράξεις του ΦΠΑ. Ηδη στο τραπέζι των συζητήσεων του οικονομικού επιτελείου έχει
πέσει η πρόταση από το. εισόδημα των φορολογουμένων να εκπίπτουν οι δαπάνες με αποδείξεις από συγκεκριμένες κατηγορίες αποδείξεων από ελεύθερους επαγγελματίες. Σύμφωνα με το Εθνος υπάρχουν σκέψεις ώστε να αφαιρείται σε ποσοστό 100% από το φορολογητέο εισόδημα οι αποδείξεις από υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, κομμωτήρια, αισθητικούς, φυσικοθεραπευτές, μπαρ, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης.

Μάλιστα οι φορολογούμενοι θα κληθούν να συλλέγουν καθ' όλη τη διάρκεια του έτους αποδείξεις, ωστόσο η Εφορία θα ανακοινώσει λίγο πριν την υποβολή των δηλώσεων ποιες θα είναι αυτές που θα μετράνε στη μείωση του φορολογητέου εισοδήματος.

Όλι Ρεν: Χαλαρώστε την πολιτική λιτότητας που ασκείτε σε αδύναμα κράτη

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν, σε ομιλία του σήμερα ενώπιον του ΔΝΤ στο Τόκιο, συνέστησε σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες να επιδείξουν ελαστικότητα στην πολιτική λιτότητας που εφαρμόζουν, εάν επιδεινωθεί περαιτέρω η σημερινή οικονομική ύφεση. «Τη στιγμή που φαίνεται ότι αποδυναμώνεται εκ νέου η παγκόσμια οικονομία, οι χώρες μέλη της ΕΕ που έχουν το περιθώριο δημοσιονομικών ελιγμών, πρέπει να είναι έτοιμες να επανεξετάσουν τον ρυθμό της (δημοσιονομικής) εξυγίανσης εάν οι μακρο-οικονομικές συνθήκες επιδεινωθούν περαιτέρω» τόνισε ο 'Ολι Ρεν στην ετήσια γενική συνέλευση του ΔΝΤ.

«Μολονότι η μείωση των ελλειμμάτων είναι στοιχείο-κλειδί για την εμπιστοσύνη των αγορών, αυτή πρέπει να πραγματοποιηθεί κατά τρόπο όσο το δυνατό πιο ευνοϊκό για την ανάπτυξη» υπογράμμισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Το ζήτημα της ορθότητας των πολιτικών λιτότητας που εφαρμόζουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες, πυροδότησε συζητήσεις στην ετήσια αυτή σύνοδο, στην οποία συμμετέχουν.

Η συζήτηση για το θέμα αυτό ξεκίνησε μετά τη δήλωση της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ότι πρέπει να δοθεί επιπλέον χρόνος δυο ετών στην Ελλάδα για να επιτύχει τον περιορισμό των ελλειμμάτων της, όπως ζητούν οι διεθνείς πιστωτές της.

«Αντί για μια μετωπική και μαζική μείωση, είναι καμιά φορά προτιμότερο να έχουμε περισσότερο χρόνο δεδομένου ότι πολλές χώρες εφαρμόζουν σήμερα πολιτικές μείωσης των ελλειμμάτων» τόνισε η κ. Λαγκάρντ.

Στη νέα έκθεσή του για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη στο Τόκιο, το ΔΝΤ περιμένει μεγαλύτερη ύφεση εφέτος στην ευρωζώνη, με μια μείωση του ΑΕΠ κατά 0,4% αντί του 0,3% των προηγούμενων προβλέψεων, τον Ιούλιο.

Η ανάκαμψη της οικονομίας θα είναι συνεπώς πιο περιορισμένη απ' όσο αρχικά αναμενόταν: +0,2% τον επόμενο χρόνο αντί του 0,7%.

Σουλτς: "Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να καταρρεύσει"

Η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα πιθανόν να διαπιστώνει πως δεν έγιναν αρκετά, ή δεν έγιναν όσα αναμένονταν, αλλά αν δείχνει πως υπήρξε πρόοδος, τότε δεν πρέπει να αφήσουμε την Ελλάδα να καταρρεύσει, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σε.συνέντευξή του, το μεσημέρι του Σαββάτου, στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία. Βασική αρχή, όπως είπε, είναι η αναγνώριση του γεγονότος ότι πρέπει να διατηρηθεί η ενότητα της Ευρωζώνης και αυτή είναι η βασική προϋπόθεση για όλα τα άλλα, διότι δεν θα υπάρξει άνθρωπος που θα θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα αν γνωρίζει ότι σήμερα επενδύει σε ευρώ και αύριο θα πληρωθεί σε δραχμές.

Σε άλλη συνέντευξή του, στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση, το βράδυ της Πέμπτης, ο κ. Σουλτς είχε τονίσει ότι θα πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα και την Ισπανία, για να βάλουν ξανά σε τάξη τα δημοσιονομικά τους και να μην τους επιβληθεί άγρια λιτότητα.

Όπως παρατήρησε, οι δύο αυτές χώρες έχουν κυρίως ανάγκη από δέσμευση στο ευρώ, στρατηγικές επενδύσεις, αγώνα κατά της ανεργίας των νέων, αλλά και από ελπίδα.

Απευθυνόμενος στους Γερμανούς αξιωματούχους που επικρίνουν έντονα τη βοήθεια προς την Ελλάδα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπογράμμισε πως είναι επίσης προς το συμφέρον των πλούσιων χωρών της ΕΕ, όπως η Γερμανία, να μην δουν να καταρρέουν οι αγορές των εξαγωγών τους.

H τρόικα δεν απαιτεί αύξηση των αντικειμενικών αξιών

Εκτός των προαπαιτούμενων δράσεων που θα πρέπει να ολοκληρώσει η Κυβέρνηση πριν την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ βρίσκεται η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων. Στη δανειακή σύμβαση του Φεβρουαρίου 2012 γινόταν ρητή αναφορά στην υποχρέωση αναθεώρησης των αντικειμενικών αξίων των ακίνητων προκειμένου αυτές να ευθυγραμμιστούν με τις τιμές της αγοράς. Στόχος ήταν η αυτόματη αύξηση των εισπραττόμενων φόρων μέσα από την αναπροσαρμογή της φορολογητέας αξίας.

Ωστόσο, οι τιμές αγοράς έχουν υποχωρήσει στις περισσότερες των περιπτώσεων πολύ χαμηλότερα από τις υφιστάμενες αντικειμενικές τιμές κάτι που το αναγνωρίζει η τρόικα και για αυτό δεν έχουν συμπεριλάβει στα prior actions την αύξηση των αντικειμενικών τιμών.

Σήμερα σε ακριβές περιοχές όπως η Βουλιαγμένη η απόκλιση μεταξύ αντικειμενικής και εμπορικής αξίας έχει αγγίξει το 80% περίπου, καθώς η μέση τιμή πώλησης διαμορφώνεται σε 4.000 ευρώ το τετραγωνικό, ενώ η αντικειμενική αξία σε 5.675 ευρώ το τετραγωνικό. Σε περίπτωση που είχαμε αύξηση 25% στις αντικειμενικές, η τιμή θα ξεπερνούσε τα 7.000 ευρώ το τετραγωνικό.

Εμπλοκή κορυφαίου πολιτικού στη λίστα Λαγκάρντ!

Φαίνεται ότι η επιμονή του «μη ελεγχόμενου» οικονομικού εισαγγελέα Πεπόνη να βρεθεί οπωσδήποτε άκρη σε όλα όσα σχετίζονται με την περίφημη «λίστα Λαγκάρντ» θα οδηγήσει σε αποτελέσματα τα οποία είναι πιθανό να προκαλέσουν σεισμικές δονήσεις στο πολιτικό σκηνικό εν Ελλάδι! Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsbomb, στην λίστα αυτή περιλαμβάνονται και τα ονόματα μελών της οικογένειας κορυφαίου σήμερα πολιτικού!

Πρόκειται για οικογένεια που αν τελικά αποκαλυφθεί, θα προκληθούν σοβαρότατες αναταράξεις!

Και μάλιστα σε μια τέτοια περίπτωση θα εξηγηθούν πολλά γύρω απ’ τις… περιπέτειες αυτής της λίστας, τα πήγαινε-έλα, τα κρυφτούλια και γενικά τις σκοπιμότητες που την είχαν έως και πρόσφατα κρατήσει «κρυφή» και χωρίς κανένα έλεγχο απ’ το ΣΔΟΕ και όποιο άλλο ελεγκτικό όργανο!

Και φαίνεται ότι η αποκάλυψη θα καταστεί αναπόφευκτη αφού, επαναλαμβάνουμε, ο εισαγγελέας Πεπόνης δεν «ελέγχεται», αντίθετα αναζητά όλες τις «άκρες» της συγκλονιστικής αυτής υπόθεσης.

Μάλιστα η πρωτοβουλία του, να ζητηθεί εκ νέου η λίστα απ’ το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας για να διερευνηθεί αν «πειράχτηκε» σε κάποιο σημείο της περιπετειώδους διαδρομής της στην Ελλάδα, είναι πάρα πολύ σημαντική όσο και ενδεικτική των προθέσεών του!Και συνιστά μείζον θέμα, αν και απ’ τα περισσότερα ΜΜΕ πέρασε «στα ψιλά»…

Για φανταστείτε, να αποκαλυφτεί ότι κάποια στιγμή κάποιο «χέρι» στην Ελλάδα έσβησε, ας πούμε, κάποιο όνομα ή κάποια ονόματα!

Reuters: Έρχεται συνολικό πακέτο για Ισπανία, Κύπρο και Ελλάδα

Μέσα στον ερχόμενο μήνα θα προσφύγει η Μαδρίτη σε επίσημο αίτημα στήριξης προς τους μηχανισμούς της Ε.Ε., σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters. Το πρακτορείο επικαλείται αξιωματούχους από την Ευρωζώνη τους οποίους δεν κατονομάζει. Μάλιστα, γίνεται. αναφορά και στην Ελλάδα καθώς, όπως αναφέρεται, το σχετικό ισπανικό αίτημα θα συνδυαστεί με αναθεώρηση του δανειακού προγράμματος της Ελλάδας αλλά και τη συγκρότηση του προγράμματος στήριξης της Κύπρου.

«Προχωράμε, κάνουμε βήματα, το προετοιμάζουμε, όλα θα έχουν αποκρυσταλλωθεί το Νοέμβριο» δηλώνει υψηλόβαθμος αξιωματούχος στο Reuters. Ερωτηθείς σχετικά, ο αξιωματούχος δήλωσε «βέβαιος ότι θα συμβεί το Νοέμβριο».

«Εάν έπρεπε να στοιχηματίσω θα έλεγα το Νοέμβριο, ίσως ακόμη και τον Οκτώβριο. Έτσι θα είναι ένα συνολικό πακέτο που θα περιλαμβάνει την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ισπανία. Ελπίζω όχι και τη Σλοβενία» ήταν η εκτίμηση έτερου Ευρωπαίου αξιωματούχου.

Πανάκριβο μεροκάματο για τους τροϊκανούς – Πόσο μας στοιχίζουν Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ

Πανάκριβο είναι το μεροκάματο για τους τροϊκανούς που καθημερινά κόβουν μισθούς και συντάξεις από τον ελληνικό λαό. Μάλιστα στο άμεσο μέλλον θα κοστίζουν πολύ περισσότερο καθώς ο αριθμός αυτών αναμένεται να αυξηθεί όταν οι τροϊκανοί θα εξαπλωθούν και στην περιφέρεια, δηλαδή σε. μεγάλους δήμους, νησιωτικές περιοχές και περιαστικά κέντρα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Παραπολιτικά», τόσο ο Φούχτελ όσο και η Task Force του Ράιχενμπαχ θα πλαισιωθούν από επιπλέον προσωπικό που θα ξεπερνά τα 350 άτομα.

Όσο για τις δαπάνες του Δημοσίου στους εκπροσώπους της τρόικας, αυτές υπολογίζονται στα 1,2 εκατ. ευρώ τον μήνα. Οι «κεφαλές», (Ράιχενμπαχ, Φούχτελ, Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ), πέραν του ότι λαμβάνουν ημερήσιες αποζημιώσεις άνω των 800 ευρώ έκαστος κάθε φορά που πατάνε το πόδι τους στην Αθήνα, πέραν του ότι διαμένουν σε κεντρικά ξενοδοχεία, επιβαρύνουν τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Οικονομικών και Δημόσιας Τάξης με πρόσθετα λειτουργικά έξοδα.

Για παράδειγμα, τους έχουν διατεθεί δέκα αυτοκίνητα, πάνω από 30 αστυνομικοί, ενώ κάθε φορά που επισκέπτονται ένα υπουργείο, διατίθενται δυο με τρεις διμοιρίες ΜΑΤ για τη φύλαξη του χώρου στον οποίο βρίσκονται.

Πέραν όμως των χρημάτων που λαμβάνουν από το ελληνικό Δημόσιο, παίρνουν και υψηλές αποζημιώσεις από τις υπηρεσίες τους, καθώς υπολογίζεται ότι ο μηνιαίος μισθός των «κεφαλών» υπερβαίνει αθροιστικά τα 35.000 ευρώ

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)