Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ TEST

Δεξί και αριστερό εγκεφαλικό ημισφαίριο.

Όπως κάθεστε στο γραφείο, σηκώστκε το δεξί σας πόδι από το δάπεδο και κάντε κύκλους κατά τη φορά των δεικτών του ρολογιού.

Ενώ το κάνετε, σηκώστε το δεξί σας χέρι και σχηματίστε στον αέρα το νούμερο 6 (εξι).

Το πόδι σας θα αλλάξει διεύθυνση κίνησης και...... δεν μπορείτε να κάνετε απολύτως τίποτα για να το εμποδίσετε!!

Πολιτεία Μυρμηγκιών

Για να δουν πώς μοιάζει το εσωτερικό μιας φωλιάς μυρμηγκιών, μια ομάδα
ερευνητών έριξε τσιμέντο για 3 συνεχόμενες μέρες σε μια εγκαταλειμμένη
φωλιά.
Χώρεσαν 10 τόνοι τσιμέντο. Μετά από έναν μήνα ...άρχισαν οι ανασκαφές και χρειάσθηκαν εβδομάδες για να ολοκληρωθούν. Αυτό πουανακάλυψαν ήταν εντυπωσιακότατο !!
Μια ολόκληρη ¨πόλη¨, με δρόμους, κατοικίες και εξαερισμό. Όλα δείχνουν σαν
να ήταν σχεδιασμένα από αρχιτέκτονα. Αυτή η κολοσσιαία πόλη δημιουργήθηκε με
την σκληρή εργασία ολόκληρης της κοινότητας των μυρμηγκιών , που αποδείχτηκε
εξαιρετικά εκπαιδευμένη, πειθαρχημένη και προσηλωμένη στον σκοπό της.
Το κτίσμα καλύπτει 50 τετραγωνικά μέτρα και έχει 8 μέτρα βάθος. Για να
χτιστεί, τα μυρμηγκιά αναγκάσθηκαν να μετακινήσουν 40 τόνους γης. Απολαύστε
το βίντεο και μετά σκεφτείτε εάν έχουμε να μάθουμε κάτι από τα μυρμήγκια.
Ειδικά τώρα ..

Romantic Sleigh Ride

Coffee break, at one of European Headquarters café-bar What a snack

Αφού σιγουρεύτηκε ότι δεν τον κοιτούσε κανένας ... έκανε αυτό που προφανώς πάντα κάνει ... και στη συνέχεια ,προσπάθεια να κατέβει κάτω ..

Ιστορια χιλιετιών της Μικράς Ασίας


Θέμα : Ιστορια χιλιετιών της Μικράς Ασίας !!!!!!!!!!! Αξίζει να το δείτε


Το banneraki μας

Σεπτεμβριανά του '55: "H αρχή του τέλους" για τον Eλληνισμό της Πόλης

6:10 απόγευμα 6ης Σεπτεμβρίου 1955 - πρωί 7ης Σεπτεμβρίου 1955

Νύχτα 6ης προς 7η Σεπτεμβρίου... Ένας εξαγριωμένος όχλος ξεχύνεται στους ρωμαίικους μαχαλάδες της Κωνσταντινούπολης και ρημάζει. Σπίτια, καταστήματα, εκκλησιές, σχολειά, περιουσίες, ζωές. Χτυπούν καταστηματάρχες και νοικοκυραίους, κατεβάζουν προθήκες, πετούν και τσαλαπατούν εμπορεύματα, πυρπολούν…

Την προηγούμενη, 5 Σεπτεμβρίου του 1955, ένα μασούρι δυναμίτιδας έχει εκραγεί στον κήπο του τουρκικού προξενείου στην Θεσσαλονίκη, το οίκημα που συνδέεται με τον Κεμάλ Ατατούρκ, σπάζοντας μερικά τζάμια και πυροδοτώντας ένα πογκρόμ διώξεων κατά των Ρωμιών, 650 χιλιόμετρα μακριά, καθώς ο τουρκικός Τύπος παρουσιάζει την "καταστροφή στο σπίτι του Κεμάλ" ως ολοκληρωτική.

Η έκρηξη είναι προσχεδιασμένη να λειτουργήσει ως... η φωτιά στο φυτίλι, που περιμένει από καιρό την πυροδότησή του. Άλλωστε, η κατοπινή αστυνομική έρευνα αποκαλύπτει ότι ο άνθρωπος, που τοποθέτησε τη δυναμίτιδα στον κήπο του προξενείου είναι ο κλητήρας του, ο Χασάν Μεχμέτογλου και έδρασε κατόπιν εντολής του Τούρκου φοιτητή, Οκτάι Εγκίν, του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αποδεικνύεται, δε, ότι το σχέδιο γνωρίζουν πολύ καλά οι προξενικές αρχές της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη.

Είναι, βλέπεις, η εποχή, που το Κυπριακό κλυδωνίζει επικίνδυνα τις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας και η Άγκυρα στη διπλωματική της αναμέτρηση με την Αθήνα, αποφασίζει να χρησιμοποιήσει ως διαπραγματευτικό μέσο τούς ελληνορθόδοξους της Πόλης, έχοντας φροντίσει προηγουμένως να παθιάσει τον τουρκικό λαό ενάντια στην "αυτοδιάθεση" της Κύπρου και ως εκ τούτου στην ένωση του πληθυσμού της -στην πλειονότητα ελληνοκυπριακού- με την Ελλάδα.

Λίγες μέρες πριν (29 Αυγούστου), είχε ξεκινήσει στο Λονδίνο, με πρωτοβουλία των Βρετανών, η Τριμερής (Ηνωμένο Βασίλειο-Τουρκία-Ελλάδα) Διάσκεψη επί της αυτοδιάθεσης της Κύπρου, μιας και η Ελλάδα είχε προσφύγει για το θέμα στον ΟΗΕ. Οι Βρετανοί ακολουθούν την πατροπαράδοτη διαιρετική πολιτική τους, αφήνουν τη διαρροή πληροφοριών ότι Ελληνοκύπριοι σχεδιάζουν σφαγές σε βάρος Τουρκοκυπρίων, δήλωση την οποία κάνει δημοσίως ο ίδιος ο Τούρκος πρωθυπουργός, και βάζουν την Τουρκία να συγκρουσθεί με την Ελλάδα. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Φ. Ζορλού, προβαίνοντας στην επιθετική δήλωση "δεν βλέπω λόγο να συνεχίσουμε τη Διάσκεψη μια που η Ελλάδα επιμένει στην ακατανόητη αυτοδιάθεση", τα … βροντάει και φεύγει και ο Έλληνας ομόλογός του, Στ. Στεφανόπουλος, επιστρέφει απογοητευμένος στην Αθήνα.

Στην Τουρκία ένα καζάνι μπαίνει στη φωτιά... Η Άγκυρα έχει εμπλακεί για τα καλά στην υπόθεση "αυτοδιάθεση" και παρακρατικοί μαζί με ανθρώπους του πρωθυπουργού Μεντερές υποδαυλίζουν την οργή του λαού. Πολιτικές συγκεντρώσεις με κεντρικά συνθήματα "εδώ είναι Τουρκία και μιλάμε τουρκικά" και "ένωση της Κύπρου με την Τουρκία", συζητήσεις σε υψηλούς τόνους και διενέξεις Τούρκων και Ρωμιών σε χώρους συγκεντρώσεως, καφενεία, μαγέρικα, ακόμη και πανεπιστήμια, κάνουν το καζάνι να βράζει…

Ώσπου, το απόγευμα της 6ης Σεπτεμβρίου, με πρόσχημα την "αυθόρμητη λαϊκή έκρηξη" και με αφορμή τη βόμβα στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης, περί τους 50.000 Τούρκοι πολίτες, εφοδιασμένοι με καδρόνια, αξίνες, λοστούς και πέτρες, ξεκινούν από την πλατεία Ταξίμ, τρέχουν με πάθος και χυμούν με μένος σε βάρος κάθε τι ρωμαίικου στην Πόλη. Κοντά δέκα ώρες αφανίζουν βιος και ζωές σε Πέρα, Φανάρι, Ταταύλα και από την οργή τους δεν γλυτώνουν Αρμένιοι και Εβραίοι.

Το πρωί της 7ης Σεπτεμβρίου βρίσκει τον συγγραφέα Ίαν Φλέμινγκ, πράκτορα της μυστικής υπηρεσίας της Βρετανίας, ΜΙ6, ή αλλιώς "Ιντέλιτζενς Σέρβις", να περιδιαβάζει στα χαλάσματα του Πέρα, κρατώντας σημειώσεις για την αναφορά του στην υπηρεσία…

Ο, δε, απολογισμός της ανθρώπινης λαίλαπας είναι τραγικός: Τριάντα νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες, 200 επισήμως βιασθείσες και βιασθέντες και επιπλέον κατεστραμμένα 4.384 καταστήματα και εργαστήρια, 1.004 σπίτια, 110 εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία, 21 εργοστάσια, 11 κλινικές, 12 ξενοδοχεία, 27 φαρμακεία, 71 εκκλησιές, 26 σχολεία, δύο νεκροταφεία, οι πατριαρχικοί τάφοι στη Μονή Βαλουκλή, διάφορα κοινοτικά κέντρα, ρωμαίικες λέσχες και άλλα.

Η νύχτα των Σεπτεμβριανών του ΄55 στην Κωνσταντινούπολη, χαρακτηρίσθηκε ως "η αρχή του τέλους" για τον ελληνισμό της πόλης και κατέλαβε τη δική της σελίδα στην ιστορία της επί δεκαετίες διωκόμενης Ρωμιοσύνης από τα χώματα της απέναντι όχθης του Αιγαίου.

Βίντεο από τον ανασχηματισμό

Θα διωχθεί για ψευδορκία ο Κόκκαλης;

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ, ΠΡΟΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ 8004 ΟΤΕ - ΙΝΤΡΑΚΟΜ, ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ
Ζητούν να κληθεί ξανά ο Κόκκαλης

Στον αέρα τινάζει την κατάθεση του Σωκράτη Κόκκαλη, ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο της Siemens, το περιεχόμενο των αρχείων του Παντελεήμονα Καρακώστα.
Στην έλλειψη γνώσης του θέματος από τους βουλευτές ποντάρισε ο Σ. Κόκκαλης κατά την κατάθεσή του στην εξεταστική για...

τη Siemens. Μετά τις αποκαλύψεις από το αρχείο του Π. Καρακώστα, μέλη της επιτροπής ζητούν να επανακληθεί και σκοπεύουν να ζητήσουν τη δίωξή του για ψευδορκία Ο τελευταίος, όπως αποδεικνύουν τα κατασχεθέντα από τον εισαγγελέα έγγραφα που συγκεντρώθηκαν από τις έρευνες (στο γραφείο, στο σπίτι του και σε ξενοδοχείο όπου διέμενε επί μακρόν), ήταν ο αφανής συντελεστής του διδύμου Siemens-Intracom στις δουλειές με τον ΟΤΕ.
Αρχικά, πιάστηκε με το «μαύρο» χρήμα της Siemens στους λογαριασμούς του και παραδέχτηκε ότι το διακινούσε επ' αμοιβή. Στη συνέχεια, μετά και τις αποκαλύψεις της αλληλογραφίας του με τον Σ. Κόκκαλη και την ιεραρχία της Intracom (στη χθεσινή «Κ.Ε.»), ο ρόλος του Π. Καρακώστα γίνεται σαφέστερος, όταν ο ίδιος... μπαίνει στο ψητό. «Πληρώστε με», γράφει στον Σ. Κόκκαλη, «τα 550.000 ευρώ που μου χρωστάτε, καθ' ότι μου έχετε δώσει μόνο 70.000 ευρώ, ενώ η Siemens με εξόφλησε. Ομως εγώ έκανα έξοδα επειδή συγκρότησα ομάδα αλλοδαπών συνεργατών και πήρα γι' αυτό δάνειο». Ο Π. Καρακώστας μαζί με την αμοιβή του, που μοιάζει να απορρέει από συμφωνία κυρίων, μεταξύ αυτού και του Σ. Κόκκαλη, εν γνώσει τής τότε ιεραρχίας της Intracom, περιγράφει στις περιβόητες επιστολές το πώς «πιάνοντας» τους συμβούλους και χειραγωγώντας τους κοστολογικούς ελέγχους, αρχηστεύτηκαν οι ρήτρες των προγραμματικών συμφωνιών 8002 και 8004 και πώς οι Simens και Intracom ωφελήθηκαν βάζοντας τον ΟΤΕ να πληρώνει ακριβά.
Τα γράμματα του Π. Καρακώστα προς τον Σ. Κόκκαλη και τους «στρατηγούς του», αλλά και τα έγγραφα του ΟΤΕ που σχετίζονται με τις προγραμματικές συμβάσεις, έχουν κοινοποιηθεί στην εξεταστική. Μέλη της εξεταστικής επιτροπής, μετά τα νέα αποκαλυπτήρια, ζητούν έρευνα και της σύμβασης 8004 του ΟΤΕ με την Intracom, επανάκληση του Σ. Κόκκαλη και θα προτείνουν δίωξή του για ψευδορκία, καθώς υποστήριξε πως δεν ξέρει τον Π. Καρακώστα, τον οποίον όμως, όπως φαίνεται, πλήρωνε για τις παρασκηνιακές δουλειές, όχι όμως στο ακέραιο.
Ο Σ. Κόκκαλης εμφανίστηκε στην Εξεταστική Επιτροπή με αλαζονεία, εγκάλεσε όσους βουλευτές επιχείρησαν να τον ρωτήσουν για το «ψητό» και ποντάρισε στην έλλειψη γνώσης από μέρους τους. Ετσι απαντούσε όπως ήθελε και για ό,τι ήθελε, ενώ από την προσεκτική ανάγνωση των πρακτικών προκύπτει ότι κάποιοι βουλευτές δεν άντεχαν ούτε να τον ρωτήσουν. Τον ρώταγαν τη γνώμη του, την εκτίμησή του, ακόμα και την αξιολόγηση της επί τρίωρο εξέτασής του...*
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=199935

Αρχές ελεύθερης και υπεύθυνης κατασκήνωσης

Τα παρακάτω είναι μερικές μόνο ιδέες για να απολαύσουμε την ελεύθερη διαβίωση στη φύση πιο υπεύθυνα:

1. Όταν ταξιδεύουμε προς την περιοχή ελεύθερης διαβίωσης προτιμούμε τη δίοδο από ήδη υπάρχοντα μονοπάτια για να μην καταστρέψουμε τη χλωρίδα και για να μην συμβάλουμε στη διάβρωση του εδάφους. Αποφεύγουμε τη χρήση αυτοκινούμενων στον αιγιαλό, ιδίως σε περιοχές με ιδιαίτερη βλάστηση αλλά και σε αμμόλοφους. Παρκάρουμε τα αυτοκίνητα μακριά από την παραλία και δεν εμποδίζουμε την πρόσβαση σε αυτή.

2. Έχουμε πάντα μαζί μας σακούλες απορριμμάτων για να παίρνουμε φεύγοντας όχι μόνο τα δικά μας σκουπίδια αλλά και προηγούμενων κατασκηνωτών όποτε είναι εφικτό. Αφήνουμε το χώρο σε καλύτερη κατάσταση από ότι τον βρήκαμε! Καλό είναι να φτιάχνουμε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τα σκουπίδια μας (ή αυτοσχέδιους κάδους αν δεν υπάρχουν) αν είναι να κατασκηνώσουμε για πολλές ημέρες, για να συγκεντρώνουμε μακριά από τις σκηνές τις σακούλες απορριμμάτων, ενώ τα οργανικά απορρίμματα (π.χ. αποφάγια, φλούδες) μπορούμε να τα θάβουμε σε άλλο ειδικά διαμορφωμένο χώρο, σε απόσταση τουλάχιστον 20 μέτρα από τις σκηνές.

3. Για τα ανθρώπινα περιττώματα σκάβουμε μικρούς λάκκους (τουλάχιστον 20 εκ. βάθος) και να τους σκεπάζουμε με χώμα όταν κάνουμε την "ανάγκη" μας. Προσοχή δεν θάβουμε τα χαρτιά τουαλέτας γιατί τα ζώα τα ξεθάβουν, τα βάζουμε σε μια σακούλα απορριμμάτων και να τα πετάμε στους κάδους. Σε περιοχές που κατασκηνώνουν πολλοί ελεύθερο-κατασκηνωτές καλό είναι να επιλεχθεί μια τοποθεσία που θα δημιουργηθεί μια βιολογική τουαλέτα με την χρήση ενεργών μικροοργανισμών (www.oiko-em.gr) για να μη μυρίζει και να γίνει κομπόστ γρήγορα.

4. Αποφεύγουμε τις συσκευασίες μίας χρήσης (π.χ. πλαστικά ποτήρια, πιατάκια, σακούλες) και προτιμούμε υλικά-σύνεργα που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν (π.χ. πάνινες σακούλες, ανοξείδωτες κούπες, πιάτα και μαχαιροπίρουνα). Κατασκευάζουμε αυτοσχέδια τασάκια για τα αποτσίγαρα.

5. Όταν μαγειρεύουμε προτιμούμε τη χρήση συσκευής με γκάζι αντί να ανάψουμε φωτιά, κυρίως αν έχουμε κατασκηνώσει στο δάσος ή σε περιοχή με ξερή βλάστηση. Σε καμία περίπτωση δεν κόβουμε δέντρα για καύσιμη ύλη και προτιμούμε ξερά πεσμένα κλαριά, έτσι ώστε να καθαριστεί το δάσος από οτιδήποτε ξερό που θα συμβάλλει στην εξάπλωση μιας πυρκαγιάς, πάντα όμως με πολύ προσοχή. Δεν αφήνουμε ποτέ τη φωτιά από το οπτικό μας πεδίο και όταν τη σβήνουμε προσέχουμε να έχει γίνει σκόνη χωρίς αποκαΐδια! Ακόμα καλύτερα δεν ανάβουμε καμία φωτιά σε απόσταση 50 μέτρων από ξερά φύλλα, ιδίως αν φυσάει. Αποφεύγουμε τη καύση πλαστικών και άλλων τοξικών απορριμμάτων. Καλό θα είναι να έχουμε πάντα δίπλα στη φωτιά μπουκάλια με νερό.

6. Αποφεύγουμε να πλενόμαστε στα ποτάμια, τις λίμνες και τη θάλασσα χρησιμοποιώντας απορρυπαντικά, σαμπουάν και οδοντόβουρτσες καθώς θα προκαλέσουν βλάβες στα ψάρια και το οικοσύστημα. Προτιμούμε βιολογικά βιοδιασπώμενα προϊόντα, αν και καλύτερα να μην χρησιμοποιούμε ακόμα και αυτά σε ποτάμια.

7. Όταν μαζεύουμε ρίγανη, θυμάρι, κρίταμο και άλλα αρωματικά φυτά, κόβουμε μόνο όσο χρειαζόμαστε και ποτέ δεν τα κόβουμε από τη ρίζα για να ξαναφυτρώσουν. Καλό είναι πάντως να μην απομακρύνουμε βλάστηση και άλλα ενδημικά είδη (π.χ. βότσαλα, κοχύλια) από τον τόπο τους.

8. Διατηρούμε τα επίπεδα θορύβου στο ελάχιστο όχι μόνο για να μην ενοχλούμε τους υπόλοιπους κατασκηνωτές αλλά και τους μόνιμους κατοίκους, τα ζώα της περιοχής. Ο χώρος που κατασκηνώνουμε δεν είναι τσιφλίκι μας και αποφεύγουμε να δημιουργούμε συνθήκες μόνιμης εγκατάστασης και όχλησης.

9. Ενημερωνόμαστε για τις ομορφιές της περιοχής αλλά και τους κανόνες που τη διέπουν, ιδίως αν είναι προστατευόμενη. Μεγάλη προσοχή σε περιοχές που είναι προστατευόμενες γιατί φιλοξενούν είδη χλωρίδας και πανίδας που απειλούνται με εξαφάνιση, όπως χελώνες καρέτα-καρέτα που εναποθέτουν τα αυγά τους σε αμμουδιές και αποπροσανατολίζονται εύκολα από τα φώτα μας.

10. Επικοινωνούμε με τους υπόλοιπους κατασκηνωτές της περιοχής, τους ενημερώνουμε για τις αρχές της υπεύθυνης κατασκήνωσης, μοιραζόμαστε και δημιουργούμε στο μέτρο του επιθυμητού συνθήκες συλλογικής διαβίωσης, ανταλλάσουμε απόψεις για το πως μπορούμε να διαφυλάξουμε την περιοχή και να προασπίσουμε συλλογικά και ατομικά το δικαίωμά μας για ελεύθερη διαβίωση σε αυτή. Σε περίπτωση καταστολής, ενωνόμαστε, εκφράζουμε συλλογική αλληλεγγύη, και απαντάμε στις προκλήσεις όλοι μαζί.

Χαμογελάστε ξανά!

Kάλλιο αργά παρά ποτέ. Έστω και με μια μικρή καθυστέρηση, τα πράγματα δείχνουν να παίρνουν το δρόμο τους. Βεβαίως και θα πρέπει να κάνουμε δύο μέρες υπομονή, φαίνεται όμως ότι το νερό (ξανά) μπαίνει για τα καλά στο αυλάκι.

Και μόνο μια ματιά στις αντιδράσεις των οπαδών του Παναθηναϊκού και την τρέλα που πλέον κυριαρχεί, θα καταλάβει κανείς πόσοι ήταν αυτοί που επιθυμούσαν την αλλαγή σκυτάλης. Και το βασικότερο είναι ότι το κατάλαβε και η οικογένεια Βαρδινογιάννη, γι’ αυτό και προχώρησε σε μια κίνηση που μοιάζει κάτι παραπάνω από «βόμβα».

Είναι εμφανές ότι δεν πήγαινε άλλο. Ο Τζίγκερ, κυρίως μετά το ματς με την Τζένοα, συνειδητοποίησε ότι η εις βάρος του κατάσταση δεν μπορεί να αλλάξει, ακόμη κι αν ο ίδιος προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να μην υποπέσει στα λάθη του τα παλιά. Η απόφασή του δε αυτή κάλλιστα μπορεί να θεωρηθεί ως ΝΙΚΗ των οπαδών του Παναθηναϊκού. Για άλλους νικητές ή χαμένους, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μιλάμε.

Είμαι από αυτούς που, από τη μέρα που «έσκασε» η πρώτη πρόταση του Βγενόπουλου, είχαν γράψει «πούλα να ησυχάσεις» και «βλέπω να πουλάει». Τελικά έφτασε να… χαρίζει κιόλας, διότι απλά είδε ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Καλώς ή κακώς, η υπάρχουσα ιδιοκτησία είναι «καμένο χαρτί» για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του Παναθηναϊκού κόσμου. Επομένως, δεν υπήρχε κανένας λόγος για νέες μετωπικές που μόνο κακό θα έκαναν στο «τριφύλλι».

Δεν ξέρω τι θα γίνει την Τετάρτη, καθώς υπάρχουν πολλά «θεματάκια» ανοιχτά. Μικρά ή μεγάλα, θα φανεί στη συζήτηση. Εκτιμώ πως ο Παναθηναϊκός βρίσκεται ένα βήμα από την αλλαγή σκυτάλης, κάτι που τελικά θα γίνει και στην πράξη - εύκολα ή δύσκολα.

Εφόσον συμβεί κάτι τέτοιο, εννοείται ότι η κίνηση του Τζίγκερ είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Και το γράφω αυτό καθώς μπορεί να του έχω ασκήσει εντονότατη κριτική, ειδικότερα τα τρία τελευταία χρόνια, ωστόσο αυτό εντέλει ήταν και το ζητούμενο: Να επιστρέψουν η υγεία και τα χαμόγελα στην ομάδα και να σταματήσει το κυνήγι φαντασμάτων και η μετατροπή ενός συλλόγου εκατομμυρίων οπαδών σε κλειστό κλαμπ.

Σε μεγάλο βαθμό αυτό ήταν κάτι που επιτεύχθηκε την τελευταία διετία. Κι αν ολοκληρωθεί το deal, θα μπορούμε πλέον να μιλάμε για μια νέα εποχή. Ακόμη λοιπόν κι αν τα πράγματα θα μπορούσαν να τρέξουν έτσι μια ώρα αρχύτερα και να μην φτάσουμε ως εδώ, κανείς δεν μπορεί να μη δει με θετικό μάτι την πρόκληση αυτή.

Οι πρώτοι δε που το βλέπουν έτσι είναι οι οπαδοί της ομάδας. Και βάζω στοίχημα ότι αν υπάρξει συμφωνία και «ανοίξουν» ξανά τα διαρκείας, το 40άρι θα μοιάζει δεδομένο. Ίσως και... μικρό. Τα υπόλοιπα προσεχώς, τα καλύτερα -πιθανότατα- έρχονται. Χαμογελάστε λοιπόν, είναι... ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ!

<Νικόλας Βασιλαράς>

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)