Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Έκτακτη παροχή 100 εκατ. ευρώ στους δικαστές

Τροπολογία με την οποία αποδεσμεύεται η έκτακτη παροχή ύψους 100 εκατ. ευρώ προς τους εν ενεργεία δικαστές, κατέθεσε η κυβέρνηση σε νομοσχέδιο που ψηφίζεται την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή.

Στην ουσία πρόκειται για μια από τις βασικές δεσμεύσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, προς τους δικαστές προκειμένου οι δεύτεροι να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις.

Η τροπολογία ικανοποιεί ένα αίτημα των δικαστών που εκκρεμούσε στο Μισθοδικείο και αφορούσε αναδρομικές αυξήσεις στους μισθούς τους και η καταβολή του ποσού των 100 εκατ. θα εκταμιευθεί σε 4 δόσεις.

Alpha Bank: Προκλητική η φορολογική επιβάρυνση των χαμηλόμισθων

Ως εξαιρετικά επώδυνη αποτυχία των κρατικών υπηρεσιών χαρακτηρίζουν οι αναλυτές της τράπεζας στο εβδομαδιαίο δελτίο τις εξελίξεις στο φορολογικό σύστημα της χώρας
Alpha Bank: Προκλητική η φορολογική επιβάρυνση των χαμηλόμισθων



 
Ως εξαιρετικά επώδυνη αποτυχία των κρατικών υπηρεσιών χαρακτηρίζουν οι αναλυτές της Alpha Bank τις εξελίξεις στο φορολογικό σύστημα της χώρας και κάνουν εκτενή αναφορά στην αναποτελεσματικότητα της υπερ-φορολογησης νοικοκυριών και επιχειρήσεων.
  Στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων που εξέδωσε η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank αναφέρεται πως η  εξάλειψη του πρωτογενούς ελλείμματος της Γενικής Κυβέρνησης από το 2012 δίνει «αβάντα» ύψους άνω των  2,9 δισ. ευρώ στην επιδίωξη της χώρας για δημιουργία σημαντικού ήδη πρωτογενούς πλεονάσματος από το 2013. Όπως τονίζεται η συνεπαγόμενη απαλλαγή της χώρας από τα ανωτέρω ελλείμματα που την οδήγησαν στη χρεοκοπία και στην οικονομική κατάρρευση, μπορεί να αποτελέσουν τη βάση για την ανάκτηση της αναγκαίας αξιοπιστίας και της οικονομικής της ανεξαρτησίας, με έγκαιρη είσοδό της σε πορεία υγιούς ανάπτυξης και μείωσης της ανεργίας από το 2014.
Ωστόσο, σημειώνεται πως η άρση των στρεβλώσεων αντιαναπτυξιακού χαρακτήρα και η ενίσχυση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού είναι λυδία λίθος της προσαρμογής και της σταθεροποίησης της οικονομίας και ότι για την επίτευξη της ανάκαμψης και για την επαναφορά της οικονομίας σε ομαλή λειτουργία, εξακολουθεί να είναι απολύτως αναγκαίος ο εξορθολογισμός του φορολογικού συστήματος της χώρας.
Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνεται πως η πολύ ικανοποιητική εκτέλεση του Προϋπολογισμού 2012 επιτεύχθηκε παρά τη νέα μεγάλη μείωση των καθαρών εσόδων του Τακτικού Προϋπολογισμού, παρά την επίσης σημαντική μείωση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων και των εσόδων των ΟΤΑ (κατά -3,8%), παρά την μεγάλη πτώση των εσόδων από τον Φόρο Εισοδήματος Νομικών Προσώπων (ΦΕΝΠ) και τη μείωση των εσόδων από τον ΦΠΑ και παρά την ύπαρξη σημαντικών ληξιπρόθεσμων οφειλών από έμμεσους φόρους.
Η Alpha σημειώνει πως η αύξηση των εσόδων από την φορολόγηση της περιουσίας δεν περιλαμβάνει έσοδα από τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) του έτους 2010, καθώς τα εκκαθαριστικά σημειώματα απεστάλησαν πρόσφατα και οι φόροι θα εισπραχθούν εντός του 2013. Τονίζει μάλιστα πως εν προκειμένω, ότι, αν και ο φόρος αυτός βαίνει προς κατάργηση, η επιβάρυνση των φορολογουμένων είναι προδήλως εξοντωτική, ιδιαίτερα μετά την είσπραξη του φόρου επί των ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Επιβάλλεται δε σε αντικειμενικές αξίες που πλέον είναι πολύ ανώτερες των πραγματικών, με υπέρογκους συντελεστές και ανεξαρτήτως της φοροδοτικής ικανότητας των υπόχρεων, σε μια αγορά όπου δεν υπάρχει ούτε καν η δυνατότητα ρευστοποίησης των περιουσιακών αυτών στοιχείων.
Οι αναλυτές ης τράπεζας σημειώνουν πως η εμμονή της κυβέρνησης να αντλήσει έσοδα με τον τρόπο αυτό καταδεικνύει την παταγώδη αποτυχία συλλογής φόρων σε άλλους τομείς στους οποίους η φοροδιαφυγή οργιάζει. Είναι προφανές ότι η φορολόγηση της περιουσίας με όρους οιονεί κατάσχεσης δεν πρόκειται να αντισταθμίσει την αδικία που υφίστανται οι συνεπείς φορολογούμενοι και την κοινωνικά απαράδεκτη επιβάρυνση των χαμηλών εισοδημάτων μέσω της περικοπής μισθών και συντάξεων και της έκρηξης της ανεργίας.
«Η υπέρμετρη φορολογική επιβάρυνση των συνεπών φορολογουμένων, η οποία σημειωτέον πληρώθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των χαμηλόμισθων, δεν αντικατοπτρίστηκε στην ανάλογη αύξηση των φορολογικών εσόδων, διότι, προφανώς, ένας πολύ μεγαλύτερος αριθμός μη συνεπών φορολογουμένων με σχετικά υψηλά εισοδήματα και περιουσία δεν κατέβαλε τους αναλογούντες φόρους το 2012, ενδεχομένως σε πολύ μεγαλύτερη έκταση από ότι στα προηγούμενα έτη», τονίζεται στην ανάλυση.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της τράπεζας αντί να υπάρξει μια συντονισμένη προσπάθεια για έγκαιρη είσπραξη των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς το ελληνικό δημόσιο στην περίοδο της κρίσης, επιβάλλονται νέοι φόροι στους συνεπείς φορολογούμενους και νέες φορολογικές επιβαρύνσεις στις επιχειρήσεις γενικά και στα ακίνητα ειδικότερα, που θέτουν νέα εμπόδια στην ανάκαμψη της οικονομίας, ενώ ταυτόχρονα οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των ασυνεπών φορολογουμένων (ιδιωτών και επιχειρήσεων) διογκώνονται.
«Παρά τις εξαιρετικά ικανοποιητικές εξελίξεις στον τομέα της δημοσιονομικής προσαρμογής, οι εξελίξεις στο φορολογικό σύστημα της χώρας αποτελούν μια εξαιρετικά επώδυνη για τη χώρα αποτυχία των κρατικών υπηρεσιών που είναι επιφορτισμένες με την είσπραξη των φόρων και των έκτακτων εισφορών που επιβάλλονται στην προσπάθεια για έξοδο της χώρας από τη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας της», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανάλυση.
Ακόμη, τονίζεται πως οι κρατικές υπηρεσίες έχουν επιτρέψει την έξαρση της φοροδιαφυγής σε μια περίοδο κατά την οποία οι συνεπείς φορολογούμενοι, ακόμη και οι χαμηλόμισθοι, επιβαρύνονται υπέρμετρα με νέες φορολογικές επιβαρύνσεις επωμιζόμενοι με προκλητική ανισομέρεια το βάρος της απολύτως αναγκαίας αποκατάστασης της δημοσιονομικής ισορροπίας και της αξιοπιστίας της χώρας διεθνώς.

Μηπως εχει δικιο ο Τατούλης ?

Ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει ατυχείς (!) τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη για διάλυση των καταυλισμών Ρομά στην Πελοπόννησο κι εκφράζει τον προβληματισμό και την ανησυχία του.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως, «η ταύτιση ολόκληρων ομάδων του πληθυσμού με παραβατικές συμπεριφορές και μάλιστα από επίσημα χείλη μόνο προβλήματα δημιουργεί», ενώ προσθέτει ότι, «η στερεοτυπική αντιμετώπιση ομάδων του πληθυσμού δημιουργεί επικίνδυνα αντανακλαστικά και υποβοηθά τον εκφασισμό της κοινωνίας».
Υπογραμμίζεται ότι, «στην περίπτωση των κυκλωμάτων που εμπορεύονται μέταλλα ως ‘'σκραπ'' ο έλεγχος πρέπει να αφορά τη διαδικασία από την αρχική συλλογή των υλικών μέχρι τους τελικούς αποδέκτες. Σε κάθε κλοπή τέτοιου υλικού υπάρχει και κάποιος αγοραστής».
Επισημαίνεται πως η διάλυση των καταυλισμών είναι παράνομη και συμπληρώνει πως πρέπει να συνδέεται με μέριμνα για αξιοπρεπή στέγαση των διαμενόντων σε αυτούς.
Τέλος, αναφέρεται πως, «από τις ατυχείς δηλώσεις του κ. Τατούλη κρατάμε μόνο τη δέσμευση ότι θα πάρει την πρωτοβουλία για διεθνή επιτροπή για την αντιμετώπιση του θέματος της ένταξης των Ρομά».
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οι τράπεζες ρίχνουν τα επιτόκια των καταθέσεων

Η τοποθέτηση των επιτρόπων στις συστημικές τράπεζες και η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησής τους σηματοδοτούν το τέλος εποχής στα υψηλά επιτόκια καταθέσεων προθεσμίας, τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις έχουν φτάσει και το 7%.
Η αποκλιμάκωση στα επιτόκια θα ξεκινήσει σύντομα και μέχρι τον Απρίλιο τα τραπεζικά στελέχη εκτιμούν ότι οι καλύτερες προσφορές δεν θα υπερβαίνουν το 3%, ενώ στους μεγάλους τραπεζικούς ομίλους θα διαμορφώνονται ακόμα χαμηλότερα.
Οι τράπεζες πρόσφεραν υψηλά επιτόκια για να εξασφαλίσουν ρευστότητα. Τώρα με την ανακεφαλαιοποίησή τους θα μπορούν να έχουν και πάλι πρόσβαση στη διατραπεζική αγορά.
Ενας άλλος λόγος είναι ότι από τον Ιούνιο 2012 και μετά οι καταθέσεις επιστρέφουν -αργά, αλλά σταθερά- στις τράπεζες. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΤτΕ, τον Νοέμβριο επέστρεψαν καταθέσεις ύψους 408 εκατ. ευρώ στις τράπεζες, με τα συνολικά υπόλοιπα να διαμορφώνονται στα 161,4 δισ. ευρώ. Ωστόσο, τα υπόλοιπα των καταθέσεων είναι μειωμένα κατά 84 δισ. ευρώ σε σχέση με τα 245,5 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος του 2009.
Σημειώνουμε ότι και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος επανειλημμένα έχει αναφερθεί στο ζήτημα των επιτοκίων, ζητώντας τη σταδιακή τους αποκλιμάκωση.
Νέα πολιτική
Επίσης, η τοποθέτηση των επιτρόπων -στις 16 Ιανουαρίου- στις τράπεζες θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στην επιτοκιακή πολιτική, τους τόσο στις καταθέσεις όσο και στις χορηγήσεις.
Ενώ ένας από τους όρους στις συμβάσεις που θα υπογράψουν, τις επόμενες μέρες, οι τέσσερις συστημικές τράπεζες με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είναι και η αποκλιμάκωση των επιτοκίων στις καταθέσεις.
Στο τέλος Οκτωβρίου 2012, το ύψος των καταθέσεων προθεσμίας των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων ήταν περίπου 90 δισ. ευρώ. Ο στόχος των τραπεζών (όπως και της ΤτΕ, της ΕΚΤ και της Κομισιόν) είναι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013 τα επιτόκια στους λογαριασμούς προθεσμίας να μειωθούν στα επίπεδα του 2,5% με 3%.
Σήμερα οι μεγάλες τράπεζες προσφέρουν επιτόκια έως 5%, ενώ στις μικρότερες το ύψος του επιτοκίου ξεπερνά ακόμα και το 7%.



ΠΑΓΩΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ
Αποκλιμάκωση από τα μέσα του 2013 στα επιτόκια των δανείων
Αποκλιμάκωση αναμένεται και στα επιτόκια των δανείων μέσα στο 2013 και κυρίως στα επιχειρηματικά δάνεια.
Στη συγκεκριμένη κατηγορία τα επιτόκια διαμορφώνονται σε υψηλά επίπεδα και φτάνουν ακόμα και το 10%. Ιδιαίτερα υψηλά είναι τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών, που ξεπερνούν σήμερα σε πολλές περιπτώσεις το 19%, ενώ στα καταναλωτικά δάνεια φτάνουν και το 15%. Σύμφωνα με τα τραπεζικά στελέχη στις πιστωτικές κάρτες και στα καταναλωτικά δάνεια, λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων που εμφανίζουν -30%- η πτώση των επιτοκίων θα καθυστερήσει. Αντίθετα, στα επίπεδα του 3% κινούνται τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων.
Στο μεταξύ, «παγωμένες» παραμένουν οι χορηγήσεις προς τον ιδιωτικό τομέα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, ο ρυθμός πιστωτικής επέκτασης προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις διαμορφώθηκε στο -4,6% τον περασμένο Νοέμβριο, με τα συνολικά υπόλοιπα των δανείων στα 230 δισ. ευρώ.
Μάλιστα η καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική κατά 722 εκατ. ευρώ (τον Νοέμβριο του 2011 είχαμε αρνητική καθαρή ροή 1,27 δισ. ευρώ). Ο ρυθμός πιστωτικής επέκτασης είναι αρνητικός τόσο για τα στεγαστικά (-3,5%) όσο και για τα επιχειρηματικά δάνεια (-5,4%).

Πληρωμή σε 10 δόσεις του ΦΑΠ 2011 και 2012

ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΟΡΩΝ ΣΕ ΕΝΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ

Πληρωμή σε 10 δόσεις του ΦΑΠ 2011 και 2012
Της Μαρίας Βουργάνα
Την εξόφληση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2011 και 2012 σε δέκα μηνιαίες δόσεις εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών. Οι δυο φόροι θα ενσωματωθούν σε ένα εκκαθαριστικό σημείωμα το οποίο θα αρχίσει να αποστέλλει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, από τα μέσα Φεβρουαρίου σε περίπου 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΓΓΠΣ έχει υποβάλει στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών σχέδιο για την ταυτόχρονη είσπραξη του ΦΑΠ των ετών 2011 και 2012 με την αποστολή ενός εκκαθαριστικού σημειώματος.
Εξόφληση
Σύμφωνα με το σχέδιο οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν και τους δυο φόρους μέχρι και το τέλος του 2013, δηλαδή έως και σε 10 μηνιαίες δόσεις αντί σε τρεις δόσεις που καταβάλλεται την περίοδο αυτή ο ΦΑΠ του 2010. Ειδικότερα στο ενιαίο ειδοποιητήριο της εφορίας θα περιλαμβάνονται:
1 Ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας για το 2011. Πάνω από 500.000 φορολογούμενοι οι οποίοι κατείχαν την 1η Ιανουαρίου 2011 κτίσματα και εντός σχεδίων πόλεων οικόπεδα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του έτους 2011. Ο ΦΑΠ του 2011 θα υπολογιστεί με συντελεστές κλιμακούμενους από 0,2% έως και 2% επί της συνολικής αντικειμενικής αξίας των ακινήτων κάθε υπόχρεου, μετά την αφαίρεση του αφορολογήτου ποσού των 200.000 ευρώ.
2 Ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας έτους 2012. Πάνω από 500.000 φορολογούμενοι οι οποίοι κατείχαν την 1/1/2012 κτίσματα και εντός σχεδίων πόλεων οικόπεδα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του έτους 2012. Ο ΦΑΠ του 2012 θα υπολογιστεί με τον ίδιο τρόπο που θα υπολογιστεί και ο ΦΑΠ για το 2011.
Από τον ΦΑΠ του 2011 και του 2012 το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά αν εισπράξει συνολικά 1,2 δισ. ευρώ τα οποία οι φορολογούμενοι θα καταβάλουν τμηματικά σε δέκα μηνιαίες δόσεις.
Νέος φόρος
Για το έτος 2013 προβλέπεται η επιβολή ενός νέου ενιαίου φόρου ακίνητης περιουσίας, ο οποίος θα επιβάλλεται σε όλα τα ακίνητα που κατέχουν τα φυσικά πρόσωπα, δηλαδή όχι μόνο στα κτίσματα και τα εντός σχεδίων πόλεων οικόπεδα, αλλά και στα αγροτεμάχια και στις λοιπές εδαφικές εκτάσεις που βρίσκονται εκτός σχεδίων πόλεων.
Ο φόρος αυτός θα αντικαταστήσει τον ΦΑΠ και το ΕΕΤΗΔΕ και θα επιδιωχθεί να επιβληθεί και να εισπραχθεί εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2013. Στο νέο αυτό φόρο εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρχει ένα χαμηλό αφορολόγητο όριο μεταξύ 50.000 και 100.000 ευρώ για κάθε ιδιοκτήτη. Ο νέος αυτός φόρος θα επιβάλλεται με κλιμακωτούς συντελεστές που θα ξεκινούν από 0,1% και θα υπερβαίνουν το 2% για περιουσίες πολύ μεγάλης αξίας.

Εφορία: Ελέγχει μαζικά τις καταθέσεις για φοροδιαφυγή

Εφορία: Ελέγχει μαζικά τις καταθέσεις για φοροδιαφυγή
Στις τράπεζες «ψάχνει» τους φοροφυγάδες το υπουργείο Οικονομικών, διασταυρώνοντας καθημερινά τις καταθέσεις με τις φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος χιλιάδων φορολογουμένων.
Συγκεκριμένα μέσα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς καταθέσεων το υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί να εντοπίσει τους φοροφυγάδες ώστε να εισρεύσουν χρήματα στα κρατικά ταμεία.
Εκατοντάδες είναι τα αιτήματα που φτάνουν καθημερινά στις τράπεζες, από το υπουργείο Οικονομικών, το ΣΔΟΕ, τις Εφορίες, με τα οποία ζητούν να πληροφορηθούν για συγκεκριμένους οφειλέτες, αν διατηρούν λογαριασμούς καταθέσεων, καθώς και το ύψος αυτών των καταθέσεων.
Στόχος είναι να διασταυρωθεί σε πρώτη φάση αν από το δηλωθέν εισόδημα δικαιολογείται το ύψος της κατάθεσης και σε δεύτερη φάση ελέγχεται η κίνηση των συγκεκριμένων λογαριασμών.
Οι έλεγχοι είναι εντατικοί και διαρκείς και αφορούν κυρίως φορολογούμενους που δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα. Δηλαδή η έρευνα εστιάζει αρχικά σε συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων όπως είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες (υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι).
Οι διαφορές
Στα επαγγέλματα αυτά εντοπίζονται οι μεγαλύτερες διαφορές ανάμεσα στις δηλώσεις εισοδήματος και στα περιουσιακά στοιχεία (ακίνητα, ΙΧ, καταθέσεις).
«Το κυνήγι των φοροφυγάδων ξεκίνησε», λένε χαρακτηριστικά, διευθυντές τραπεζικών καταστημάτων και παραδέχονται ότι ζητείται καθημερινά η συνδρομή τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Οι τράπεζες δέχονται καθημερινά δεκάδες λίστες με ονόματα φορολογουμένων. Και η κάθε λίστα συνήθως περιλαμβάνει περισσότερα από ένα ονόματα. Οι αρμόδιες υπηρεσίες ζητούν να πληροφορηθούν:
Το ύψος των καταθέσεων που διατηρεί ο φορολογούμενος στις τράπεζες. Αν οι λογαριασμοί είναι ονομαστικοί ή κοινοί (με περισσότερους του ενός δικαιούχους), αν είναι λογαριασμοί ταμιευτηρίου, τρεχούμενοι ή προθεσμίας. Καθώς και τις κινήσεις που εμφανίζουν.
Ας σημειωθεί ότι η Εφορία δίνει περιθώριο μέχρι 15 ημέρες στον φορολογούμενο να εμφανιστεί στη Δ.Ο.Υ. του για να δικαιολογήσει τις καταθέσεις του, με βάση πάντα τα δηλωθέντα εισοδήματά του.
Σύμφωνα με διευθυντή κεντρικού τραπεζικού καταστήματος μεγάλης εμπορικής τράπεζας, «μαύρα Χριστούγεννα πέρασαν αρκετοί πολίτες, οι οποίοι ενημερώθηκαν από την τράπεζά τους πως ελέγχονται οι καταθέσεις τους».
Εξάλλου τα τραπεζικά στελέχη, που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τις... οικονομίες των πελατών τους, παραδέχονται πως «είναι δυνατό ένας για παράδειγμα υδραυλικός ή ηλεκτρολόγος, που δηλώνει ετήσιο εισόδημα 5.000 ευρώ, να έχει λογαριασμό κατάθεσης με υπόλοιπο 200.000 ευρώ».
Οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες εκ του νόμου -στο πλαίσιο πάταξης της φοροδιαφυγής και της καταπολέμησης εσόδων από μαύρο χρήμα- να δώσουν τις πληροφορίες που τους ζητούνται από τις αρμόδιες αρχές.
Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να ενημερώσουν τον πελάτη τους ότι ελέγχεται.
Επίσης πρόβλημα αναμένεται να αντιμετωπίσουν και όλοι όσοι αγόρασαν ακίνητα -στο πρόσφατο παρελθόν-, πληρώνοντας τοις μετρητοίς, χωρίς να είναι σε θέση να δικαιολογήσουν αυτήν τη ρευστότητα, με την οποία απέκτησαν τα περιουσιακά στοιχεία.
Εγγύηση
Αντίθετα στα μαλακά θα πέσουν, αρχικά, όσοι αγόρασαν ακίνητο με δάνειο, για το οποίο όμως είχαν βάλει ως εγγύηση τις καταθέσεις τους.
Σημειώνουμε ότι ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2011 ο κ. Βενιζέλος ως υπουργός Οικονομικών είχε επιχειρήσει τη χαρτογράφηση του χρήματος που παρέμενε αδήλωτο. Και είχε ζητήσει, «το εισόδημα που τυχόν αποταμιεύεται θα πρέπει επίσης να δηλώνεται (καταθέσεις, τίτλοι, ακίνητα κ.ο.κ.)». Ο στόχος ήταν από τότε να πιαστεί η φοροδιαφυγή.
Μάλιστα στελέχη της αγοράς αναφέρουν ότι η δήλωση της κατάθεσης μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια για πολλούς φορολογούμενους και φέρνουν το εξής παράδειγμα: έστω ότι κάποιος δήλωσε το 2009 80.000 ευρώ ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, ο ίδιος είχε δύο ακίνητα και καταθέσεις ύψους 200.000 ευρώ. Το 2010 δήλωσε επίσης 80.000 ευρώ εισόδημα, τρία ακίνητα και καταθέσεις 50.000 ευρώ. Από τη διασταύρωση των στοιχείων του δικαιολογείται η απόκτηση του τρίτου ακινήτου.
Αν, όμως, στη φορολογική δήλωση του 2010 είχε δηλώσει 80.000 ευρώ εισόδημα, τρία ακίνητα και καταθέσεις 2000.000 ευρώ, εύλογα θα πρέπει να αποδείξει το πόθεν έσχες των χρημάτων με τα οποία αγόρασε το τρίτο ακίνητο.
Ειδικοί αναλυτές
Στα 12 δισ. ευρώ τον χρόνο οι απώλειες από τη φοροδιαφυγή
Στο ιλιγγιώδες ποσό των 12 δισ. ευρώ ετησίως ανέρχονται οι απώλειες του Δημοσίου από το όργιο της φοροδιαφυγής και της διακίνησης μαύρου χρήματος, σύμφωνα με εκθέσεις ειδικών αναλυτών. Μάλιστα οι αναλυτές εκτιμούν ότι η φοροδιαφυγή έχει διογκωθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς δεν είναι λίγοι οι επιτήδειοι που «ρεφάρουν» ζημιές από την οικονομική κρίση με τη μη απόδοση φόρων στο Δημόσιο και την κλοπή.
Σύμφωνα με μελέτη της Alpha Bank, μια ικανοποιητική μείωση της φοροδιαφυγής θα απέφερε στα δημόσια ταμεία πρόσθετα έσοδα 7,5 δισ. ευρώ ετησίως, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι αναλυτές της Εθνικής Τράπεζας, που υπολογίζουν τις απώλειες εσόδων σε 9 δισ., ποσό που θα επαρκούσε για να καλύψει περισσότερο από το 1/3 της συνολικής δημοσιονομικής προσαρμογής που απαιτείται για την περίοδο 2010-2014.
Οι αναλυτές της Alpha Bank εκτιμούν ότι συνολικά η εμφανής φοροδιαφυγή και απώλεια εσόδων σε ετήσια βάση από τον ΦΠΑ και τους φόρους εισοδήματος και περιουσίας υπερβαίνει τα 12 δισ. ευρώ (5 δισ. ευρώ από τον ΦΠΑ και 7 δισ. ευρώ από τον φόρο εισοδήματος και περιουσίας) και συμπεραίνουν ότι με μια ικανοποιητική σταδιακή μείωση της φοροδιαφυγής μέχρι το 2014 θα επιτυγχάνετο σωρευτική μείωση του ελλείμματος της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ.
Σε μελέτη της Εθνικής τράπεζας επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι τα συνολικά φορολογικά έσοδα στην Ελλάδα υστερούν κατά περίπου 5 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ του μέσου όρου της Ευρωζώνης (21% έναντι 26% του ΑΕΠ για την Ευρωζώνη, κατά μέσον όρο, την τελευταία δεκαετία, μη συμπεριλαμβανομένων των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης), με την υστέρηση να είναι περισσότερο αισθητή στο σκέλος των εσόδων από τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων. Η διαφορά αυτή είναι αποτέλεσμα τόσο της φοροδιαφυγής όσο και άλλων διαρθρωτικών χαρακτηριστικών της ελληνικής οικονομίας και του εγχώριου φορολογικού συστήματος.

Γιατί ο Βενιζέλος πρέπει να οδηγηθεί στο Ειδικό Δικαστήριο

Τα κόμματα της κυβέρνησης προχώρησαν βιαστικά στο αίτημα σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ.Το νέο εφεύρημα «κάθαρσης» που δείχνει Παπακωνσταντίνου, ουσιαστικά βγάζει από το κάδρο των ευθυνών τον Βενιζέλο και βέβαια όλους εκείνους που χειρίστηκαν τη λίστα (του Σαμαρά συμπεριλαμβανομένου).

Η «αβλεψία» αυτή είναι προκλητική και βέβαια συγκαλυπτική. Ο Βενιζέλος είναι ο πρώτος που πρέπει να παραπεμφθεί για ευδιάκριτους στον καθένα λόγους.

1.Παρέλαβε τη λίστα και όπως και ο προκάτοχός του, δεν την παρέδωσε στη Δικαιοσύνη όπως όφειλε. Ο εισαγγελέας είναι υπεύθυνος για...
την έρευνα ενοχοποιητικών στοιχείων και κανένας υπουργός. Οι υπουργός χαράσσει πολιτική δεν κάνει έρευνες. Ούτε βέβαια τις εμποδίζει.
2.Αντί να ευνοήσει την έρευνα, παρήγαγε διάφορα επιχειρήματα περί μη νομικής αξιοποίησης της λίστας. Τέτοια γνωμοδότηση την κάνει μόνο η Δικαιοσύνη και τα όργανά της και όχι οι υπουργοί. Στη συνέχεια βέβαια διέγραψε τον Παπακωνσταντίνου και ζήτησε την παραπομπή του επειδή την αλλοίωσε. Γιατί αφού η λίστα ήταν παράνομη;
3. Όχι μόνο δεν ευνόησε την έρευνα, αλλά δεν παρέδωσε υπηρεσιακά τη λίστα στον επόμενο υπουργό. Πήρε μάλιστα αντίγραφο της λίστας στο σπίτι του. Πράξη που είναι νομικά κολάσιμη.
4. Στις 3 Οκτωβρίου 2012, αναγκάστηκε να παραδώσει την λίστα που κρατούσε στο σπίτι του, στον Σαμαρά, μετά από συνέντευξη του Στουρνάρα στους Financial Times, στην οποία αποκάλυπτε πως ο Βενιζέλος δεν παρέδωσε τη λίστα.
5.Έδρασε με δόλο, αφού ακόμη και τότε έκανε δηλώσει στις οποίες έλεγε πως η λίστα δεν έχει κάτι σημαντικό, αλλά περιέχει 1991 μη αξιοποιήσιμα ονόματα. Η λίστα όχι μόνο ήταν σημαντική αλλά περιείχε ονόματα υπουργών, εκδοτών, εταιρειών με μαύρο χρήμα κλπ.
6. Από τις 21 Μαρτίου έως και τις 3 Οκτωβρίου του 2012, ο Βενιζέλος είχε σε ιδιωτική χρήση τη Λίστα. Έκανε, δηλαδή, υπεξαγωγή δημόσιου εγγράφου. Σύμφωνα με το άρθρο 242 του Ποινικού Κώδικα «1.Υπάλληλος που στα καθήκοντά του ανάγεται η έκδοση ή η σύνταξη ορισμένων δημόσιων εγγράφων, αν σετέτοια έγγραφα βεβαιώνει με πρόθεση ψευδώς περιστατικό που μπορεί να έχει έννομες συνέπειες, τιμωρείται μεφυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους.
2.Με την ίδια ποινή τιμωρείται ο υπάλληλος ο οποίος με πρόθεση νοθεύει, καταστρέφει, βλάπτει ή υπεξάγει έγγραφο που του εμπιστεύτηκαν ή του είναι προσιτό λόγω της υπηρεσίας του».
Άρα, αν παραπέμπεται ο Παπακωνσταντίνου με βάση το συγκεκριμένο έγγραφο-Λίστα για αλλοίωση, πρέπει να παραπεμφθεί για υπεξαγωγή και ο Βενιζέλος. Η τρικομματική, όμως, κυβέρνηση, δεν τον παραπέμπει, γιατί προφανώς θα οδηγηθεί σε πτώση.
Ο Βενιζέλος συνεπώς έχει υπεξαιρέσει δημόσια έγγραφα, έχει παρέμβει σε προσωπικά δεδομένα χωρίς αρμοδιότητα, έχει αποκρύψει από τις αρχές στοιχεία που αποδεικνύουν εγκληματικές ενέργειες,έχει πει ψέματα στην Επιτροπή της Βουλής και έχει αλλοιώσει όχι 3 αλλά τουλάχιστον 2059 ονόματα.
Είναι ξεκάθαρο πως όλα αυτά δεν θα αποκαλύπτονταν αν το HOT DOC δεν είχε δημοσιοποιήσει τη λίστα. Ακόμη και τώρα όμως που όλα δείχνουν να είναι ξεκάθαρα, γίνεται η πιο μεγάλη επιχείρηση συγκάλυψης, με πρωταγωνιστές το Σαμαρά και τον Κουβέλη. Ο άνθρωπος ο οποίος έφτιαξε τον νόμο ατιμωρησίας των υπουργών, αυτή τη φορά δεν μπορεί να τη γλυτώσει ούτε από τον νόμο που έφτιαξε. Έτσι έχει επιστρατευτεί το πολιτικό σύστημα, το οποίο καλύπτει αυτόν που το εξυπηρέτησε επί δεκαετίες κάνοντας χονδρεμπόριο νόμων και μοιράζοντας χρήμα. Ο Βενιζέλος πρέπει να απαντήσει αυτή τη στιγμή, τι έκανε επί μήνες με τη λίστα στην τσέπη του. Τι;

Προτάσεις για φόρο στα καυσόξυλα;...

Τελικά τίποτα δεν γίνεται τυχαία σε τούτη εδώ την ρημάδα Χώρα ... 
Αφού εδώ και αρκετές ημέρες αφού ήρθαν τα αποτελέσματα για την πτώση της κατανάλωσης του πετρελαίου κατά 50% .

Αφού δεν μπορούν να περιορίσουν την χρήση βιομάζας που ήταν απαγορευμένη πάνω απο 30 χρόνια ενώ στην ''καθυστερημένη'' Ευρώπη ειναι η πρώτη λύση για θέρμανση ...

Οι εγκέφαλοι αποφάσισαν! Για το νέφος της Αθήνας φταίνε τα τζάκια, μάλιστα κάποιοι βγήκαν και...
με ελαφρά την καρδία λένε και δηλώνουν προς άπαντες τηλεθεατές χαζούς και μή ...Ένα τζάκι ρυπαίνει όσο ένας καυστήρας πετρελαίου πολυκατοικίας 25 διαμερισμάτων!

Μέγα ψέμα αφού το λέει βέβαια η κάθε τηλεπερσόνα που οι σπουδές της ειναι σε επίπεδο τηλεπεριοδικών αλλά πληρώνεται από τους πετρελαιάδες ....Τι έπεσε στο τραπέζι ; Φόρος για τα καυσόξυλα δηλαδή αφού είδαμε οτι αντιδράσαμε οι Έλληνες γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς στα καυσόξυλα να βάλουμε φόρο και στα ξύλα ...

Θα δούμε και συνεργεία να κάνουν έλεγχο στις πυλωτές και στις αποθήκες αν έχουν καυσόξυλα να ζεσταθούν και σαμποτάρουν το κράτος μη βάζοντας πετρέλαιο;

Το να μειώσει την φορολογία στο φυσικό αέριο και να καταναλώνει φυσικό αέριο αν θέλουμε να ζεσταθεί ο Έλληνας δεν τον συζητάμε; Μόνο φόρους και τίποτε άλλο;

Ποιο πανεπιστήμιο μέτρησε τους ρύπους ενός καυστήρα βιομάζας απο ένα καυστήρα πετρελαίου; Που είναι το κράτος να πάρει θέσει, δεν πρέπει ο Υπουργός ενέργειας να κάνει επίσημες ανακοινώσεις;

Από veteranos μέσω nonews-NEWS 

To νέο μεγάλο κόλπο του καπνού και της ...Αιθαλομίχλης  
Πίσω από το κάθε κράξιμο και το κάθε πρωτοσέλιδο μιας κάποιας φυλλάδας, κρύβονται πάντα ισχυρά συμφέροντα!

Λες και ήταν χθες, όταν κάποιος Υπουργός ζητούσε να του φέρουν ένα πεθαμένο από το νέφος που έπνιγε τότε την Αθήνα!

Σε αυτό τον τόπο δεν θα αλλάξει τίποτε αν δεν αλλάξουμε εμείς!
 Δεν θα αλλάξει αν συνεχίσουμε να εκλέγουμε τους ίδιους ανθρώπους που έχουν την απόλυτη  ευθύνη για την κατάντια της Πατρίδος μας!

Πίσω απο το κάθε κράξιμο και το κάθε πρωτοσέλιδο μιας κάποιας φυλλάδα κρύβονται πάντα ισχυρά συμφέροντα!

Για θυμηθείτε οι παλαιότεροι από εμάς το κόλπο της τότε απόσυρσης των αυτοκινήτων στις αρχές του 90, χιλιάδες οι πλαστές και οι εικονικές αποσύρσεις πήγε κανείς φυλακή; Τότε ούρλιαζαν οι φυλλάδες για το νέφος της Αθήνας ,αλλάξαμε όλοι αυτοκίνητα, γέμισαν μίζες οι κρατούντες και γέμισαν λεφτά οι  αντιπροσωπείες, κάποιοι απο τους πολιτικούς λαδώθηκαν και  τα άρπαξαν χοντρά   και εμείς μάθαμε για τα πράσινα αυτοκίνητα και τα πράσινα τέλη, έφυγε το νέφος της Αθήνας όχι βέβαια απλά οι φυλλάδες το ξέχασαν!

Πρόσφατα ο αδιάφθορος Τσάρος της Οικονομίας  Παπακωσταντίνου μαζί με τον Παπανδρέου που Κυβερνούσε μια χώρα διεφθαρμένων κατά δήλωση του, καθόρισαν το τύπο των ρύπων και την αύξηση των τελών κυκλοφορίας κατά 100% όταν ουρλιάζοντας τότε εναντίον της τότε κυβέρνησης για την μείωση των τελών ταξινόμησης στα μεγάλα αυτοκίνητα!

Το σχέδιο απλό να αλλάξουν οι Έλληνες τα αυτοκίνητα και να την γαζώσουν πάλι οι ίδιοι ,Να τα πρωτοσέλιδα των φυλλάδων για τα πράσινα αυτοκίνητα ....Που φτάσαμε; να ξεπουλάμε τα αυτοκίνητα για ένα κομμάτι ψωμί όταν οι σοφοί του Υπουργείου για το ίδιο κινητήρα ζητάνε τέλη κυκλοφορίας για το ίδιο κινητήρα τα διπλάσια τέλη με μόνο κριτήριο την ημερομηνία έκδοσης της αδείας του αυτοκινήτου ... (2010 και μετά)

Αποτέλεσμα σταμάτησαν οι κλοπές των μεγάλων αυτοκινήτων απο τους Σκοπιανούς, Αλβανούς και Ρουμάνους αφού ήταν πλέον συμφέρουσα η αγορά παρά η κλοπή ...Ποιοί έχασαν μα μόνο  οι Έλληνες, ποιος έχει υβριδικό μόνο οι βουλευτές του Πασόκ!

Βλέπεις μια LEXUS έχει τέλη κυκλοφορίας 0 ευρώ ενώ ενα 1600 δεκαετίας χτυπάει και 300 ευρώ να μη σου πω!

Αποτέλεσμα παρέδωσαν τις πινακίδες οι μισοί και οι άλλοι μισοί ξεπούλησαν τα αυτοκίνητα, έκλεισαν αντιπροσωπείες, βενζινάδικα ,συνεργεία ποιοι έχασαν; Μόνο εμείς!

Κάποιο έβαλαν στο μάτι ΔΕΗ , το κόλπο σωστά στημένο έβαλαν την ΔΕΗ να πληρώνει 54 λεπτά την Κιλοβατώρα ενώ την πουλούσε 14, ποιος κέρδισε μόνο οι εισαγωγείς φωτοβολταϊκών που ήταν απο την Γερμανία και μάλιστα τελευταία διαμαρτυρόμενοι για την  εισαγωγή φθηνών φωτοβολταϊκών απο την Κίνα!

Τρέξανε οι Αγρότες και γέμισαν τα χωράφια με φωτοβολταϊκά χρεώθηκαν μέχρι το λαιμό αλλά άκουσον, άκουσον οι Τράπεζες δανείζουν μόνο με υποθήκη όχι του έργου αλλά της ακίνητης περιουσίας!

...Αυξάνονται τα τέλη της ΔΕΗ για την πράσινη ανάπτυξη και εμείς μάθαμε οτι Μπιρμπίλη και η παρέα του Παπανδρέου είναι στο κόλπο με τα φωτοβολταϊκά ...Ποιος είναι διορισμένος απο την Οικογένεια στην Τράπεζα Ελλάδος για την πράσινη ανάπτυξη είπαμε; Μα κάποιος απο τους υιούς Παπανδρέου!

Τώρα το νέφος του καπνού και το κόλπο της Αιθαλομίχλης !

Κάποιο αποφάσισαν να αυξήσουν το κόστος της θέρμανσης αυξάνοντας την τιμή του Πετρελαίου ...Μα υπάρχει σοβαρός οικονομολόγος που πιστεύει οτι μπορεί μια οικογένεια με ένα μισθό να ζεσταθεί με πετρέλαιο; Τώρα ανακαλύψαμε τα τζάκια και τις ξυλόσομπες ; Η ανάγκη κάνει τον κάθε άνθρωπο να ψάξει να βρέι τρόπο να ζεσταθεί, η φωτιά ειναι η παρέα του, είναι ο τόπος συνάντησης, είναι επιβίωση!

 Τώρα προσπάθησαν να πουλήσουν θερμαντικά και δήθεν εφευρέσεις και κάποιο αφού είδαν οτι δεν πιάνουν ανακάλυψαν το νέφος του καπνού!

Εισαγωγές απο τα Βαλκάνια ξυλόσομπες, πέλετ καυσόξυλα !


Γέμισαν ευρώ οι Βούλγαροι και οι Αλβανοί αφού κόβουν λαθραία τα δάση μας και τα ξαναπουλάνε στους Πατριώτες μας και κάποιοι πέφτουν και θύματα αετονύχηδων που τους γδύνουν χωρίς να τους στέλνουν καν τα  καυσόξυλα ...εκατοντάδες οι καταγγελίες !

Τώρα τι θα κάνουν θα πάρουν μέτρα λένε, τι θα κηρύξουν πόλεμο σε όσους χρησιμοποιούν σόμπες και τζάκια και δεν βάζουν πετρέλαιο ; Θα το δούμε και αυτό ;

Αν ήθελαν να καταπολεμήσουν το λαθρεμπόριο καυσίμων δεν θα μπορούσαν να αφήσουν χαμηλά την τιμή του φυσικού αερίου ;
Αλλά γνωρίζουν ότι το λάθροεμπόριο δεν γίνεται μόνο απο τα οχήματα αλλά απο τα καράβια ,πόσο έχει το ναυτικό πετρέλαιο 70 λεπτά το κέρδος τεράστιο βάζει σε πειρασμό ακόμη και και Άγιο

Να μην ξεχνάμε οτι μέχρι πέρυσι απαγορευόταν δια νόμου η εγκατάσταση καυστήρων βιομάζας για κεντρική θέρμανση !

Το επόμενο μεγάλο κόλπο είναι το νέφος του καπνού και δυστυχώς το νέφος της Αιθαλομίχλης !

Συμπέρασμα : τίποτε στην Ελλάδα δεν γίνεται τυχαία, κάποιοι πιστεύουν οτι το κάνουμε στο πόδι όχι, ¨ολα έχουν σχέδιο και όλα τα νομοσχέδια έχουν και στόχο και λόγο!

Κάποιοι θα κερδίσουν ακόμη και τώρα από την δυστυχία μας, κάποιοι θα θελήσουν να μας σώσουν απο το νέφος για να πεθάνουμε απο το κρύο!

Κάποιοι που μας έβαλαν να ξεπουλήσουμε τα ασφαλή αυτοκίνητά, μας έσπρωξαν στα ξανά στα 1000ράκια ....Θα ξαναγεμίσουν οι στροφές με Εκκλησάκια και τάματα!

Εμείς τους αφήνουμε να σκοτώνουν τα πιαδιά μας ,να παγώνουν οι γονείς μας, να μην κάνουμε όνειρα ...

Τι στο διάβολο μας ποτίζουν πια ;;;;
Βετεράνος !

Ανακριβές δημοσίευμα που προκαλεί στους πολίτες φόβο

..........«Και η Τροχαία στο κυνήγι των φόρων. Μπλόκα στους δρόμους για όσους δεν πληρώνουν»..............
Δεν υπάρχει πολίτης της αποικίας τούτης που να μην υποπτεύεται ότι ορισμένα δημοσιεύματα συγκεκριμένων ΜΜΕ, στην προσπάθεια τους να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη κινούνται στο φάσμα της παραπληροφόρησης που εκτίνεται από  τη γκρίζα ζώνη του «προκλητικά ανακριβούς» έως το βαθύ μαύρο της «σκόπιμης παραπληροφόρησης».

Τελευταία  περίπτωση, το προεκλογικό δημοσίευμα στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» με τίτλο «θηλιά θα γίνουν τα στεγαστικά με τις δραχμές», με προφανή στόχευση, τη με δόλο ή βαριά αμέλεια χειραγώγηση του εκλογικού σώματος προς την κατεύθυνση της επικράτησης των δυνάμεων του... "φιλοευρωπαϊκού άξονα". Στο δημοσίευμα αυτό αναλύονταν οι τραγικές δήθεν συνέπειες που θα είχε για τους δανειολήπτες τυχόν επιστροφή στη δραχμή (εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ Δευτέρα 21 Μαΐου 2012, δημοσίευμα σε λινκ και pdf)… Τις ευεργετικές για τους δανειολήπτες συνέπειες της επιστροφής στη δραχμή, είχα με άρθρο μου αναλύσει εδω. Για την ιστορία πάντως, να σημειωθεί ότι οι έγκυροι οικονομικοί αναλυτές των ελληνικών μέσων έχουν, κατά την πάγια στάση τους, διαφορετική άποψη από το Bloomberg που υποστηρίζει ότι "μια ελληνική χρεοκοπία και ταυτόχρονη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα επιτύγχανε όλους τους στόχους, σχεδόν εν μία νυκτί". (πηγή)

Η περίπτωση τώρα του δημοσιεύματος της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» που ακολουθει, απλά δεν έχει προηγούμενο! Τόσο, που το παραπάνω δημοσίευμα στα ΝΕΑ μοιάζει μπροστά του με εγχειρίδιο δημοσιογραφικής δεοντολογίας ως προς την  έρευνα (που πρέπει να) προηγείται της δημοσίευσης…


Στις 30/12/2012 η εφημερίδα "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" δημοσίευσε άρθρο με τίτλο «Και η Τροχαία στο κυνήγι των φόρων. Μπλόκα στους δρόμους για όσους δεν πληρώνουν»!!!!!! Το άρθρο αυτό που στη Google δίνει 18.200 αποτελέσματα, έκανε αστραπιαία το γύρο του ελληνόφωνου ιντερνετ, παραλύοντας από το φόβο τους κατάχρεους από την υπερφορολόγιση πολίτες που έτυχε να το διαβάσουν…  Στο ανακριβές αυτό  άρθρο που ως αποτέλεσμα  έχει τo μαζικό εκφοβισμό των ελλήνων πολιτών, αναφέρονται τα εξής πρωτοφανή:

«Στο κυνήγι των οφειλετών του Δημοσίου επιστρατεύτηκε η Ελληνική Αστυνομία, η οποία με μπλόκα στους δρόμους αναζητεί πλέον όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές» [παραλείπεται η αναφορά στο χρηματικό ποσό που αποτελεί το όριο  πάνω από το οποίο όταν κάποιος  χρωστά στο δημόσιο τιμωρείται με ποινή φυλάκισης…]. «Έπειτα από απόφαση των υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Οικονομικών, περιπολικά και μοτοσικλέτες της Άμεσης Δράσης και της Ασφάλειας, εφοδιασμένα με ηλεκτρονικούς υπολογιστές που έχουν online πρόσβαση στο δίκτυο Taxis, στήνουν μπλόκα σε οδηγούς και διενεργούν ελέγχους όχι σχετικούς με το δίπλωμα και την ασφάλειά τους, αλλά τσεκάροντας τα χρέη τους» [δεδομένου ότι δεν αναφέρεται το όριο πάνω από το οποίο όποιος χρωστά στο δημόσιο τιμωρείται με ποινή φυλάκισης, η φράση «τα περιπολικά και οι μοτοσυκλέτες της Άμεσης Δράσης και της Ασφάλειας (!!!)  τσεκάρουν τα χρέη των πολιτών»  εκλαμβάνεται ευθέως  από τους πολίτες ότι αφορά σε οποιοδήποτε ποσό χρέους – ακόμη και τα 100 ευρώ!!!].

«Στόχος σε πρώτη φάση είναι τα «μεγάλα ψάρια» που χρωστούν στο Δημόσιο και διαταγή των αστυνομικών είναι να συλλαμβάνεται και να οδηγείται στο Τμήμα όποιος εντοπίζεται να χρωστάει» [συνεχίζει να μην αναφέρει το χρηματικό όριο πάνω από το οποίο όποιος χρωστά συλλαμβάνεται, άρα  το «όποιος χρεωστάει» εκλαμβάνεται από τον αδαή περί τα νομικά πολίτη, ότι συλλαμβάνεται οποιοσδήποτε χρωστάανεξαρτήτως δηλαδή ποσού!!!]. «Το σαφάρι της ΕΛ.ΑΣ. μέχρι στιγμής πραγματοποιείται με άκρα μυστικότητα και, όπως αποκαλύπτει το «ΘΕΜΑ», σκοπός των επιτελών του υπουργείου είναι να εντοπιστούν και να συλληφθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι φοροφυγάδες» [σύμφωνα με τα συμφραζόμενα ανεξαρτήτως του ποσού που οφείλουν…].

«Το σχέδιο που ξεκίνησε πιλοτικά πριν από τρεις μήνες αναμένεται να επεκταθεί το επόμενο διάστημα και ουσιαστικά εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλάνο πάταξης των νέων μορφών εγκληματικότητας, με αιχμή του δόρατος τα οικονομικά εγκλήματα, στα οποία περιλαμβάνονται πλέον και τα χρέη στο Δημόσιο» [χωρίς πάλι να διευκρινίζεται το όριο πάνω από το οποίο η μη απόδοση στοιχειοθετεί οικονομικό έγκλημα]. «Κάθε οδηγός που ελέγχεται καλείται να επιδείξει την αστυνομική του ταυτότητα. Ο αριθμός της ταυτότητας μπαίνει στο τερματικό και στην οθόνη εμφανίζεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αν έχει ή όχι ανεξόφλητα χρέη» [ΤΡΟΜΕΡΟ!!! Αν έχει δηλαδή  ανεξόφλητα χρέη ακόμη και 100 ευρώ!!!!!] .

«Κάθε τρεις ημέρες στο στρατηγείο της Οικονομικής Αστυνομίας επανακαθορίζεται το πλάνο ελέγχων, αξιολογείται κάθε περιοχή και ανάλογα με τα δεδομένα και τις ανάγκες μαρκάρονται τα κόκκινα σημεία στον χάρτη και στήνονται τα μπλόκα. Τις ημέρες των εορτών, το μέτρο έχει επεκταθεί σε Θεσσαλία και Κρήτη. Συνεργεία από την Αθήνα μεταβαίνουν σε συγκεκριμένες περιοχές και τα ειδικά οχήματα, εξοπλισμένα με online συστήματα, ψάχνουν φοροφυγάδες» [η έκφραση «ειδικά οχήματα που ψάχνουν  φοροφυγάδες» παραπέμπει σε εικόνες  χαι τεκ οχημάτων που προεξοφλούν καταδίωξη που θα μείνει στους φοροφυγάδες αξέχαστη…  Η ειδική μάλιστα αναφορά στον εξοπλισμό των εν λογω οχημάτων («με online συστήματα»…) προϊδεάζει τους καταχρεους πολίτες ότι κάθε προσπάθεια διαφυγής είναι μάταιη… Στο σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείς να δεις τα "ειδικά οχήματα που ψάχνουν φοροφυγάδες"].
«Οι πληροφορίες λένε ότι τα πρώτα αποτελέσματα από τις νέες ομάδες της ΕΛ.ΑΣ. είναι άκρως ενθαρρυντικά και μέχρι στιγμής ένας μεγάλος αριθμός οδηγών που ήταν ασυνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις έχουν εντοπιστεί, έχουν συλληφθεί και έχουν οδηγηθεί στα δικαστήρια» [ΤΡΟΜΕΡΟ!!! Προκύπτει από τα συμφραζόμενα ότι μεγάλος αριθμός οδηγών που χρωστάμε ακόμη και 700 ευρώ στο κράτος «έχουν εντοπιστεί, έχουν συλληφθει και έχουν οδηγηθεί στα δικαστήρια»].

Το πρωτοφανούς ανακρίβειας αυτό δημοσίευμα συνεχίζει ως εξής: 

«Από τον δρόμο στα κρατητήρια [!!!!!!!!!!!!]

Ποια είναι όμως η διαδικασία που ακολουθείται από τη στιγμή που εντοπιστεί κάποιος «μαυρισμένος» από την Εφορία ή το ΣΔΟΕ και εκκρεμεί εις βάρος του απόφαση της Δικαιοσύνης ότι πρέπει να συλληφθεί; Η Αστυνομία και η συγκεκριμένη ομάδα που στήνει τα μπλόκα, όπως χαρακτηριστικά λένε αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., εκτελεί εντολές και δεν αποφασίζει ποιοι θα συλληφθούν και ποιοι όχι. Αν ελεγχθεί κάποιος και εκκρεμεί σύλληψη ακόμη και για το ποσό των 80 ή 100 ευρώ, τότε θα οδηγηθεί στα κρατητήρια. «Μπορεί κάποιος να έχει ξεχάσει να πληρώσει μια κλήση της Τροχαίας , η υπόθεση να πήγε στο δικαστήριο και να έχει βεβαιωθεί η παράβαση. Και αυτός σε μπλόκο συλλαμβάνεται. Όποιες παραβάσεις έχουν βεβαιωθεί δικαστικά οδηγούν στα κρατητήρια», τονίζει στο «ΘΕΜΑ» πηγή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη».

Και ναι μεν είναι αληθές το πρώτο σκέλος του δημοσιεύματος, ότι δηλαδή η αυτόφωρη διαδικασία ακολουθείται για όσους φυγόποινους εντοπιστούν σε τυχαίο αστυνομικό έλεγχο (στην περίπτωση δηλ που εκκρεμεί σε βάρος τους εκτελεστή καταδικαστική απόφαση ποινικού δικαστηρίου για χρέη προς το δημόσιο ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ), στη  συνέχεια όμως, αναφέρεται το προκλητικά ανακριβές, ότι «αν ελεγχθεί κάποιος και εκκρεμεί σύλληψη ακόμη και για το ποσό των 80 ή 100 ευρώ, τότε θα οδηγηθεί στα κρατητήρια»…  
Από τη διατύπωση αυτή είναι προφανές ότι  δημιουργούνται στους πολίτες συνειρμοί από προϊσχύουσες διατάξεις του ΚΟΚ, όταν για τροχονομικές παραβάσεις ασκούνταν ποινική  δίωξη που οδηγούσε στην επιβολή ποινών φυλάκισης, εξ ου και η  αναφορά ότι «μπορεί κάποιος να έχει ξεχάσει να πληρώσει μια κλήση της Τροχαίας , η υπόθεση να πήγε στο δικαστήριο και να έχει βεβαιωθεί η παράβαση, οπότε συλλαμβάνεται σε μπλόκο»… Όμως οι διατάξεις αυτές του ΚΟΚ  έχουν εδώ και πολλά χρόνια καταργηθεί και όσες περιπτώσεις έφτασαν στο ακροατήριο, για τους  κατηγορουμένους που εκκρεμούσε «σύλληψη ακόμη και για το ποσό των 80 ή 100 ευρώ» όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, παραγράφηκε το αξιόποινο και έπαυσε η δίωξη των  αξιόποινων εν λογω πράξεων (άρθρο 31 παρ. 1 του ν. 3346/2005)…
Συνεπώς, η αποσιώπηση ότι οι διατάξεις αυτές ΔΕΝ ισχύουν πλέον, σε συνδυασμό με την σε ενεστώτα χρόνο αναφορά σε κάτι που γνωρίζει το σύνολο σχεδόν των πολιτών, ότι με τις προϊσχύουσες διατάξεις του ΚΟΚ  για παραβάσεις των 80 και 100 ευρώ μπορούσε να εκδοθεί ερήμην καταδικαστική απόφαση ποινικού δικαστηρίου (πχ για υπέρβαση ορίου ταχύτητας) και άρα σε τυχαίο τροχονομικό έλεγχο να ακολουθήσει σύλληψη με την αυτόφωρη διαδικασία, δημιουργεί στο κοινό την ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ  ΕΝΤΥΠΩΣΗ ότι «όταν πας μέσα για μια τροχαία παράβαση των 80 και 100 ευρώ, αυτονόητο  είναι ότι θα πας μέσα κι αν χρωστάς στην εφορία»…
       

Ολόκληρο το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» σε  λίνκ και  pdf

Πάμε τώρα να δούμε ποια είναι η αλήθεια και κατά πόσο κινδυνεύουν να συλληφθούν οι οδηγοί που «έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές», από «ειδικά οχήματα που ψάχνουν  φοροφυγάδες»…
Ο νέος φορολογικός νόμος προβλέπει ότι όποιος δεν καταβάλλει τα βεβαιωμένα στις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.) κλπ για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης:

α) έως ένα έτος, εφόσον το συνολικό χρέος από κάθε αιτία, συμπεριλαμβανομένων των κάθε είδους τόκων ή προσαυξήσεων μέχρι την ημερομηνία σύνταξης του πίνακα χρεών, υπερβαίνει το ποσό των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ.

β) έξι τουλάχιστον μηνών, εφόσον το συνολικό χρέος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ανωτέρω περίπτωση α’ υπερβαίνει το ποσό των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ.

γ) ενός τουλάχιστον έτους, εφόσον το συνολικό χρέος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ανωτέρω περίπτωση α’, υπερβαίνει το ποσό των πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ.

δ) τριών τουλάχιστον ετών, εφόσον το συνολικό χρέος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ανωτέρω περίπτωση α’, υπερβαίνει το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ.

Η πράξη μπορεί να κριθεί ατιμώρητη, εάν το ποσό που οφείλεται εξοφληθεί  μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε οποιονδήποτε βαθμό.

Περαιτέρω, σύμφωνα με την Εγκύκλιο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου με αριθμό 1/2011 [Αυτόφωρη διαδικασία - Παροχή οδηγιών στις Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών για την αποτελεσματικότερη δίωξη της φοροδιαφυγής] διευκρινίζεται ότι «σε ιδιαίτερα προκλητικές περιπτώσεις διακράτησης ΦΠΑ κ.λπ. και μη καταβολής βεβαιωμένων στο Δημόσιο χρεών, στο πλαίσιο τόσο της γενικής όσο και της ειδικής πρόληψης, η εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας είναι και νόμιμη και επιβεβλημένη. Πιο συγκεκριμένα, η εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας είναι απολύτως επιβεβλημένη στις περιπτώσεις κατά τις οποίες το ύψος του διακρατηθέντος ποσού ΦΠΑ, ΦΚΕ κ.λπ. υπερβαίνει (σε ετήσια βάση) το ποσό των 75.000 ευρώ, πέραν του οποίου η πράξη καθίσταται κακούργημα, ή το ύψος του βεβαιωμένου χρέους που δεν έχει καταβληθεί υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ»Στη συνέχεια της Εγκυκλίου αναφέρεται ότι «η εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας , ΔΕΝ ενδείκνυται, όταν, ο υπαίτιος είναι οφειλέτης ποσών που μόλις υπερβαίνουν το ελάχιστο όριο πέραν του οποίου η πράξη καθίσταται αξιόποινη (5.000 ευρώ)». Ολόκληρη η εγκύκλιος εδώ.
Έλληνες πολίτες

Κανένα περιπολικό της Άμεσης Δράσης, καμία μοτοσυκλέτα της ομάδας ΔΙΑΣ και κανένα αυτοκίνητο της… Ασφάλειας (!!!) δε πρόκειται να σας συλλάβει και να σας οδηγήσει στα κρατητήρια και στον Εισαγγελέα, αν δε διακρατείτε ποσά ΦΠΑ, κ.λπ, που υπερβαίνουν (σε ετήσια βάση) το ποσό των 75.000 ευρώ, πέραν του οποίου η πράξη καθίσταται κακούργημα, ή το ύψος του βεβαιωμένου χρέους που δεν έχετε καταβάλει, δεν  υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ.

Χαρείτε λοιπόν ανέμελοι τη φτώχεια και την εξαθλίωσή σας, με τις οικογένειές σας γύρω από το… παραδοσιακό τζάκι, που τον εφετινό χειμώνα αποτελεί την εκδίκηση των αθλιων που με τον καπνό τους μολύνουν τον αέρα που αναπνέουν ΟΛΟΙ... Κι αν έχετε λεφτά για βενζίνη και θέλετε να πάτε καμιά βόλτα, βγείτε άφοβα από τις αποθήκες που στεγάζουν τις ανθρώπινες ψυχές σας… Βγείτε να απολαύσετε το αιθέριο λευκό πέπλο αιθαλομίχλης που σκεπάζει απαλά τις ζωές και τις ψυχές όλων μας... Κανένα «ειδικό όχημα που ψάχνει φοροφυγάδες» δε πρόκειται να εμφανιστεί και να σας στερήσει αυτή τη χαρά...
Τέλος, κατά τη διάταξη του άρθρου 191 παρ. 1 του ΠΚ, με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και χρηματική ποινή καταδικάζεται όποιος διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις ή φήμες ικανές να επιφέρουν ανησυχίες ή  φόβο στους πολίτες. Κατά δε τη διάταξη της παραγράφου 2 του ίδιου άρθρου, όποιος από αμέλεια γίνεται υπαίτιος κάποιας από τις πράξεις της προηγούμενης παραγράφου, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή.

Αμέλεια υπάρχει όταν ο κατηγορούμενος δεν επέδειξε την επιμέλεια και προσοχή του συνετού δημοσιογράφου, την οποία όφειλε και μπορούσε να καταβάλει και ειδικότερα όταν δεν διασταύρωσε τις πληροφορίες του, με  νομικές πηγές, οπότε θα διαπίστωνε ότι τα όσα παρέθεσε δεν ήσαν ακριβή αλλά ψευδή [1436/2003 ΑΠ (ΠΟΙΝ)]
http://nomika-analata.blogspot.gr/2013/01/blog-post_5427.html#more

Αίτημα Παναγιωτόπουλου να μην υπάρξουν διπλές μειώσεις στις συντάξεις απόστρατων

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Επιστολές προς το υπουργείο Οικονομικών με τις οποίες επισημαίνει «τον άμεσο κίνδυνο να υπάρξει κραυγαλέα αδικία σε βάρος των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων με το να υποστούν περαιτέρω περικοπές απ' ό,τι οι άλλες κατηγορίες συνταξιούχων», απέστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, μέσα στις γιορτές, αφού ενημέρωσε τον πρωθυπουργό.

Αίτημα Παναγιωτόπουλου να μην υπάρξουν διπλές μειώσεις στις συντάξεις απόστρατων
Με τις επιστολές του, ο κ. Παναγιωτόπουλος ζητεί από τους υπουργούς να εξετάσουν τρόπους για να μην υπάρξουν διπλές μειώσεις στις συντάξεις των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όπως εξηγεί στις επιστολές του:
- Από 1ης/8/2012 λόγω της μείωσης των αποδοχών των εν ενεργεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων έγινε η πρώτη μείωση στις συντάξεις των αποστράτων, ενώ από 1ης/1/2013 υπάρχει επιπρόσθετη μείωση βάσει
- της έγκρισης του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-3016 (Νόμος 4043/12-υποπαράγραφος Β3),
- των επειγόντων μέτρων του Νόμου 4046/12 και
- του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016.
Υπενθυμίζεται ότι με βάση τα ισχύοντα μέχρι σήμερα οι αυξήσεις των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων συνδέονται με τις αυξήσεις των αποδοχών των εν ενεργεία στελεχών. Οι αρμόδιες δικαστικές αρχές έκριναν ότι η αντίστοιχη σύνδεση υπάρχει και σε περίπτωση μειώσεων.

Ο Ρεν τους εκθέτει: Κόψατε μισθούς και συντάξεις περισσότερο απ' ότι ζήτησε η τρόικα!

Βασιλικότερη του βασιλέως η συγκυβέρνηση ξεπέρασε ακόμη και αυτές τις αντιλαϊκές προσδοκίες της τρόικα.
Όπως προκύπτει από την απάντηση του αρμόδιου κοινοτικού επιτρόπου Όλι Ρεν σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, η κυβέρνηση έκοψε περισσότερο μισθούς και συντάξεις απ’ ό,τι είχε προβλέψει η ΕΕ.

Η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε πέρα από τις προβλέψεις του προϋπολογισμού του 2012, επιτυγχάνοντας μεγαλύτερη μείωση μισθών και συντάξεων του δημοσίου τομέα, ακόμη κι από αυτήν που η ίδια είχε προβλέψει με τη συναίνεση της τρόικας, στον προϋπολογισμό, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ρεν.

Ο Φινλανδός επίτροπος επισημαίνει ότι, το ύψος των κονδυλίων που καταβλήθηκε για μισθούς και συντάξεις «ήταν χαμηλότερο από εκείνο το οποίο είχε προβλεφθεί στον προϋπολογισμό, χάρη στον σημαντικό αντίκτυπο της νέας μισθολογικής κλίμακας και τον μεγαλύτερο αριθμό συνταξιοδοτούμενων»!

Παράλληλα ο κ. Ρεν αναφέρει ότι, το 2012:

1. «Σημειώθηκε σημαντική υστέρηση στην εκτέλεση των κρατικών πρωτογενών ταμειακών δαπανών, ιδίως των λειτουργικών δαπανών και του προϋπολογισμού δημοσίων επενδύσεων»

2. «Οι πληρωτέοι λογαριασμοί σε φαρμακεία και ιδιωτικούς υγειονομικούς φορείς έχουν αυξηθεί περίπου κατά 0,5% του ΑΕΠ»

3. «Οι τρέχουσες προβολές της Επιτροπής καταδεικνύουν πρωτογενές έλλειμμα -1,5% του ΑΕΠ, σε αντίθεση με τον στόχο του -1% του ΑΕΠ»

4. «Η τρέχουσα οικονομική ύφεση αναμένεται να συνεχιστεί το 2013, με το πραγματικό ΑΕΠ να υποχωρεί, κατά την εκτίμηση της Επιτροπής, κατά 4,2%. Το γεγονός αυτό θα έχει περαιτέρω αρνητικές επιπτώσεις στα έσοδα από εισφορές κοινωνικής ασφάλισης».

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)