Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Ίδρυση νέας πολιτικής κίνησης από τον Αλέξη Μητρόπουλο

Ο Αλέξης Μητρόπουλος ανακοίνωσε χθες, την ίδρυση της Ενωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους. Στην ομιλία του, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνελεύσεων...

της ΕΣΗΕΑ, ο Αλέξης Μητρόπουλος τόνισε ότι δεν πρόκειται για κόμμα, ενώ αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα για την ενότητα της Αριστεράς.

Η τσαρουχιά του Dudu.


Η τσαρουχιά του Dudu.

ΕΝΤΑΣΗ ΛΕΤΟ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ


ΕΝΤΑΣΗ ΛΕΤΟ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ

Έγγραφα Wikileaks για το Κυπριακό

“Δεν ξέρετε με ποιον έχετε να κάνετε; Με το δικηγόρο του Μιλόσεβιτς”, είχε πει για τον πρώην πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τ. Παπαδόπουλο, ο λόρδος Κρις Πάτεν, υπεύθυνος Εξωτερικών Σχέσεων της Ε.Ε., με αφορμή την άρνηση των Ελληνοκυπρίων στο σχέδιο Ανάν. Όπως φαίνεται μάλιστα από...
έγγραφα που διέρρευσαν από τη Wikileaks, η καταψήφιση του σχεδίου από τους Ελληνοκυπρίους προκάλεσε τόσο έντονη δυσαρέσκεια σε Ευρωπαίους ηγέτες, ώστε πρότειναν την προώθηση των τουρκοκυπριακών συμφερόντων.

Οι χαρακτηρισµοί του λόρδου Πάτεν εις βάρος του Τ. Παπαδόπουλου, ο οποίος είχε προκαλέσει τη δυσαρέσκεια της Ουάσιγκτον, του Λονδίνου και άλλων ευρωπαϊκών πρωτευουσών λόγω της στάσης που τήρησε στο σχέδιο Ανάν, διατυπώθηκαν σε Αµερικανούς που υπηρετούσαν στις Βρυξέλλες, στη διάρκεια δείπνου στις 27 Απριλίου, τρεις μόλις µέρες µετά την απόρριψη του σχεδίου από την πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων.

“Ορισμένα νέα μέλη δε θα ήθελες να τα έχεις παρέα στο δείπνο σου, παρά μόνο με μακρύ κουτάλι”, είχε δηλώσει ο Πάτεν, εννοώντας πως δε θα ήθελε να κάθονται δίπλα του.

Σηµειώνεται ότι οι υπόλοιποι χαρακτηρισµοί του Πάτεν σε αυτή την παράγραφο λείπουν από το εµπιστευτικό τηλεγράφηµα, γεγονός που σηµαίνει ότι το έγγραφο έχει υποστεί λογοκρισία!

Στο εν λόγω απόσπασμα, ο Πάτεν τόνισε ότι το επόµενο βήµα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα πρέπει να είναι η οικονοµική ενίσχυση των Τουρκοκυπρίων, εξέλιξη για την οποία, είπε, “θα υπάρξουν νοµικά εµπόδια, αλλά η Επιτροπή θα βρει τρόπο”.

Ο Πάτεν παρουσίαζε επί της ουσίας τις βρετανικές προτάσεις (διατυπώθηκαν στο Συµβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. στο Λουξεµβούργο µία ηµέρα αργότερα, 28 Απριλίου) για τη σύναψη σχέσεων µε την τουρκοκυπριακή πλευρά.

Υπενθυµίζεται ότι οι βρετανικές προτάσεις δεν υιοθετήθηκαν και οι 15 κατέληξαν στην απόφαση για οικονοµική στήριξη στα Κατεχόµενα εκφράζοντας ταυτόχρονα τη λύπη τους που η Κύπρος δε θα εντασσόταν ενωµένη στην Ενωση.

Μία ηµέρα αργότερα, ο επίτροπος της Ε.Ε. για τη διεύρυνση της, Γκίντερ Φερχόιγκεν, ούτε λίγο ούτε πολύ, επαναλάµβανε δηµοσίως τις απόψεις Πάτεν, ανακοινώνοντας την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Ενωσης να ιδρύσει γραφείο στην κατεχόµενη Λευκωσία, που θα ήλεγχε τη ροή των κοινοτικών κονδυλίων, µε στόχο την οικονοµική ανάπτυξη των Κατεχοµένων.

Είχε πει πάντως, ότι η συνεργασία µε τους Τουρκοκύπριους δε σηµαίνει αναγνώριση και υπογράµµισε ότι οι απόψεις του Παπαδόπουλου ήταν γνωστές, οπότε η στάση του δεν έπρεπε να θεωρείται έκπληξη.

Ο Φερχόιγκεν είχε δηλώσει στο Ευρωκοινοβούλιο ότι εξαπατήθηκε από τους Ελληνοκύπριους που “αθέτησαν τη δέσµευσή τους για αποδοχή του σχεδίου Ανάν”.

Το 2009 πάντως, είχε επιχειρήσει να ανασκευάσει τις δηλώσεις του 2004.

Βρετανία vs ΗΠΑ για πτήσεις αμερικανικών κατασκοπευτικών αεροσκαφών από τη βάση του Ακρωτηρίου στην Κύπρο

Αντιδικία για τη χρησιμοποίηση της βάσης του Ακρωτηρίου στην Κύπρο από αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη έφερε αντιμέτωπους το 2008 Βρετανούς και Αμερικανούς αξιωματούχος, καθώς το Λονδίνο ανησυχούσε, μήπως γίνει συνεργός στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με αμερικανικά έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη Wikileaks, πρόκειται για τις πτήσεις αμερικανικών κατασκοπευτικών αεροσκαφών U2 του αμερικανικού στρατού επάνω από τον Λίβανο, για τον εντοπισμό εξτρεμιστών, σε συμφωνία με τον λιβανικό στρατό, καθώς και πτήσεις επάνω από την Τουρκία ή το βόρειο Ιράκ, οι πληροφορίες των οποίων μεταβιβάζονταν στη συνέχεια στην Αγκυρα.

Σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα του State Department, οι Βρετανοί αξιωματούχοι είχαν ζητήσει λεπτομέρειες για τις μυστικές αμερικανικές αποστολές από τη βάση του Ακρωτηρίου και ζήτησαν να πληροφορηθούν εάν σε αυτές εμπλέκονται και άλλες κυβερνήσεις, για να προσδιορίσουν, εάν οι επιχειρήσεις εμπεριείχαν κινδύνους, κυρίως σε νομικό επίπεδο.

Η έντονη αντιπαράθεση οδήγησε τότε, την εποχή της κυβέρνησης του Τζορτζ Μπους, έναν Αμερικανό διπλωμάτη να σημειώσει ότι ένα στοιχείο καχυποψίας είχε εμφανισθεί στις σχέσεις ανάμεσα στους δύο παραδοσιακούς συμμάχους, σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσιεύονται από την εφημερίδα “The Guardian”.

Βρετανική επιστολή που απευθύνεται στην Ουάσινγκτον με ημερομηνία 18 Απριλίου 2008 επισημαίνει ότι "από τις πρόσφατες πτήσεις των U2 επάνω από την Τουρκία και το βόρειο Ιράκ, καθώς και επάνω από τον Λίβανο, ανακύπτουν σημαντικά πολιτικά και νομικά ζητήματα, τα οποία χρήζουν προσεκτικής εξέτασης από την κυβέρνηση" της Βρετανίας.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, οι βρετανικές απαιτήσεις εξόργισαν τους Αμερικανούς, οι οποίοι τις θεώρησαν τροχοπέδη στις προσπάθειές τους στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και επέμειναν ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει προσέγγιση χωρίς κινδύνους στο θέμα.

Την κίνηση «Σπίθα» ανακοίνωσε ο Μ. Θεοδωράκης


altΤην ίδρυση Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών με την ονομασία «Σπίθα», ανακοίνωσε ο Μίκης Θεοδωράκης, όπως είχε προαναγγείλει.

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης τόνισε πως δεν αποσκοπεί να μετατραπεί η κίνηση σε πολιτικό κόμμα αλλά ότι επιθυμεί να συμβάλει στην έξοδο της χώρας από την κρίση. Μίλησε πάντως για «σάπιο πολιτικό σύστημα», ενώ στις θέσεις του που διανεμήθηκαν επιρρίπτει ευθύνες και στα δύο μεγάλα κόμματα για την σημερινή κατάσταση.

Ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε τους πολίτες σε «ανυπακοή» απέναντι στις κυβερνητικές αποφάσεις, οι οποίες, όπως υποστήριξε, προέρχονται από τις ΗΠΑ, το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Ενωση, και «εκχωρούν τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα στις ξένες δυνάμεις».

Socrates-Starvation

ΤΟ 1967 ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ...


Η 21η Απριλίου 1967 βρήκε τους μαθητές με τριήμερη αργία και τα εμβατήρια δίνανε τη θέση τους στα κλαρίνα. τσάμικα και καλαματιανά, για να επανέλθουν δριμύτερα πλαισιώνοντας διαγγέλματα και λογύδρια, σε μιά περίεργη αρχαΐζουσα γλώσσα, γεμάτα αυστηρότητα και ενθουσιασμό.



Οι μήνες πέρασαν, τα εμβατήρια περιορίστηκαν αλλά τα κλαρίνα –κλαρίνα! Πλαισιωμένα κι από διάφορα ανόητα ελαφρά και ελαφρολαϊκά τραγουδάκια. Κλειώ Δενάρδου, Νάντια Κωνσταντοπούλου, “αδέρφια μου αλήτες, πουλιά”, (μεγάλε Τόλη!), Άντζελα Ζήλεια…Απελπισία!
Το 1967 το ΡΟΚ κίνημα στην Αμερική και στην Ευρώπη είχε φτάσει σχεδόν στο απόγειο του. Hendrix, Doors, Pinkfloyd άνοιγαν καινούγιους δρόμους, δίπλα στους ήδη κλασικούς Beatles, Rolling Stones, Who. Σε λίγους μήνες θα φτάναμε στο τόσο σημαντικό, μουσικά και ιδεολογικά, φεστιβάλ του Woodstock. Στην Ελλάδα βέβαια, όλα έρχονταν με δεκαετή συνήθως καθυστέρηση. Το ραδιόφωνο περιοριζόταν στους τρεις κρατικούς σταθμούς, ιδιαίτερα συντηρητικούς ακόμα και πριν την χούντα. Μοναδική όαση ο ραδιοσταθμός της αμερικάνικης βάσης του Ελληνικού, με μικρή εμβέλεια όμως. (είχε και τα καλά του ο ιμπεριαλισμός! ) Ελάχιστοι ροκ δίσκοι κυκλοφορούσαν. Το ιστορικό δισκάδικο Pop Eleven, των αδελφών Φαληρέα έκανε φιλότιμες προσπάθειες εισάγοντας τους λεγόμενους “ακυκλοφόρητους” δίσκους από το εξωτερικό, σε απλησίαστες όμως τιμές .



Όσον αφορά στο εγχώριο Ροκ, τα πράγματα ήταν ακόμη χειρότερα. Τα συγκροτήματα που μεσουρανούσαν μετά το 1965 ήταν βουτηγμένα μέσα στη στιχουργική και μουσική αφέλεια.


...μες την καλή χαρά!

Επικεφαλής οι Olympians με τον ατακτούλη Πασχάλη Αρβανιτίδη και τα διαχρονικά hit “ο τρόπος”, “ο Αλέξης”, “το σχολείο”. Από κοντά οι Forminx με αρχηγό τον Βαγγέλη Παπαθανασίου και το “Jeronimo Yanka”, και οι Charms με τον δακρύβρεκτο “Διωγμό”. Η ποπ- ροκ αυτή σκηνή φάνταζε ακόμη πιο ανόητη αν σκεφτούμε ότι συνυπήρχε με την ωριμότητα του Ζαμπέτα, το ξεκίνημα του Άκη Πάνου και του Σαββόπουλου, την δημιουργική άνοιξη του Χατζιδάκι και του Θεοδωράκη. Η ποπ ροκ εγχώρια ανοησία σκέπασε και τις πιο σοβαρές κινήσεις που άρχισαν να κάνουν δειλά την εμφάνιση τους όπως αυτή τού, εμποτισμένου από το πνεύμα του Dylan και του Zappa, Δημήτρη Πουλικάκου και των MGC.

Το κούρεμα…
Η Ελλάδα της 21ης Απριλίου έκανε τα πράγματα χειρότερα. Βέβαια το κυνήγι των ροκάδων και του ροκ πνεύματος εν γένει δεν ήταν και το κύριο μέλημά της. Έπρεπε πρώτα να γεμίσει τις φυλακές και τις εξορίες με τους κομμούνιστες και τους συνοδοιπόρους. Κι αυτό ήθελε πολύ δουλειά. Τους ροκάδες τους αντιμετώπιζε σαν χόμπι. Όπως εμείς οι μικροί μαθητές, τα άμοιρα σπουργιτάκια.



Νόμος 4000,
"περί τεντυμποϊσμού"

Όταν ο Παττακός δεν είχε τι να κάνει, έβγαινε στους δρόμους, μάζευε τους μακρυμάλληδες -άρα ροκάδες- από το αυτί και τους έστελνε στο κουρείο. Κάτι ανάμεσα σε διαπόμπευση και πατρική νουθεσία. Αυτό το αντέχει κανείς.
Το δύσκολο μέρος ήταν το βαρύ σύννεφο του σκοταδισμού πού είχε σκεπάσει την χώρα, τους πολίτες, τα ελεύθερα πνεύματα. Το σοκ, το μούδιασμα. Το κίνημα της αντίστασης, εγκλωβισμένο στην αναποφασιστικότητα και στις διαμάχες της Αριστεράς, με εξαίρεση τις αυθόρμητες εκδηλώσεις στην κηδεία του Γ. Παπανδρέου παροπλίστηκε, κούρνιασε στη φωλιά του. Οι συνταγματάρχες έδειχναν κυρίαρχοι. Και το ελεύθερο πνεύμα νικημένο. Πού όρεξη για ροκιές!



Socrates Drank the Conium



Πελόμα Μποκιού

ΑΚΟΥΣΤΕ ΣΤΟ ΤaR-radio.com:
- SOCRATES DRANK THE CONIUM

Η Άνοιξη του 1970
Το σκοτάδι βέβαια, δεν μπορούσε να κρατήσει για πάντα. Μετά το 1970 εμφανίζονται τα πρώτα, σοβαρά αυτή τη φορά, ελληνικά ροκ συγκροτήματα. Με κέντρο το κλαμπ “Κύτταρο” και το “Ροντέο”. Οι “Socrates Drank the Conium” με τον, εκπληκτικό για τα δεδομένα της εποχής, κιθαρίστα Γιάννη Σπάθα. Κάτι σαν βαλκάνιο Hendrix. O “Εξαδάκτυλος” του ώριμου πια Πουλικάκου, η πιο δεμένη και ουσιαστική ροκ μπάντα της εποχής, κατά τη γνώμη μου. Οι “Πελόμα Μποκιού” με ένα ήχο μεταξύ Traffic και Santana με τον πολύ καλό τραγουδιστή Βλάση Μπονάτσο (..αχ που’ σουν νιότη που έδειχνες..).


Μαρίζα Κωχ


Θανάσης Γκαϊφύλιας


Διονύσης Σαββόπουλος

ΑΚΟΥΣΤΕ ΣΤΟ ΤaR-radio.com:


- DIONISIS SAVOPOULOS "Ballos"

- THANASIS GKAIFYLIAS "I Ateleioti Ekdromi tou Gkaifylia"

Κι ακόμα τραγουδιστές και ντουέτα στο ύφος της ροκ μπαλάντας όπως η Δέσποινα Γλέζου, ο Γκαϊφύλιας, οι Δάμων και Φιντίας (Παύλος Σιδηρόπουλος- Π. Δεληγιαννίδης). Και να μην ξεχάσω τα καταπληκτικά “Μπουρμπούλια” με τον εξαίρετο Johny Labizzi στην κιθάρα, τον πρόωρα χαμένο Βασίλη Ντάλα στο μπάσο και ένα από τους καλύτερους ντράμερ που έχω ακούσει, τον Νίκο Τσιλογιάννη. Τον οποίο είχα θαυμάσει σε υπέροχα ντουέτα με την Μαρίζα Κωχ. Καταιγιστικά ντράμς και φωνητικοί αυτοσχεδιασμοί σε δημοτικά τραγούδια! Μπορεί να φταίει η νιότη μου, αλλά τα έβρισκα και πολύ όμορφα και πολύ προχωρημένα. Δεν είναι τυχαίο ότι τα “Μπουρμπούλια” δάνεισαν τον βαλκανικό ροκ ήχο τους και σηματοδότησαν την μεγάλη ηχητική εξέλιξη του Σαββόπουλου κυρίως με τον “Μπάλλο”.
Η Ροκ σκηνή είχε επανέλθει ελπιδοφόρα. Κυριαρχούσαν οι διασκευές, όμως τα ιδιαίτερα ελληνικά χαρακτηριστικά των συγκροτημάτων έκαναν δυναμικά την εμφάνιση τους, χωρίς να φτάνουν βέβαια την ωριμότητα της αγγλοαμερικάνικης σχολής. Αλλά ας μη τα θέλουμε όλα.

1971, “Ζωντανοί στο Κύτταρο”. Μιά ηχογράφηση μαρτυρία μιας εποχής και μιας σκηνής, που έδειχνε ότι είχε πολλά να δώσει. Αλλά η ιστορία είχε τα δικά της σχέδια.



Η Επανάσταση που δεν αγάπησε το Ροκ
Μέχρι το 1971 η αντίσταση απέναντι στη χούντα περιοριζόταν σε μεμονωμένες πράξεις και δηλώσεις κυρίως από το εξωτερικό. Μαζικό κίνημα δεν υπήρχε. Ο ελληνικός λαός παρέμενε σιωπηλός και “κοίταζε τη δουλειά του”. Ας μην ξεχνάμε ότι η ελληνική κοινωνία ήταν βαθιά διασπασμένη. Οι μνήμες και οι συνέπειες του εμφυλίου πολέμου ήταν παρούσες. Τον “κίνδυνο κομμουνιστικής εκτροπής” επικαλέστηκε η χούντα για να παρέμβει. Και βρήκε ευήκοα ώτα σε μεγάλο κομμάτι της δεξιάς “σιωπηλής πλειοψηφίας”.
Η Αριστερά, ο φυσικός φορέας, με τα δεδομένα της εποχής, της αντίστασης, ζούσε το δικό της δράμα. Η 12η ολομέλεια του ΚΚΕ, που πραγματοποιήθηκε στη Βουδαπέστη τον Φεβρουάριο του 1968 οριστικοποίησε τη διάσπαση τού, και πριν τη χούντα παράνομου, σκληρού πυρήνα της Αριστεράς. Η εισβολή των σοβιετικών τανκς που ποδοπάτησαν το όνειρο της Άνοιξης της Πράγας ολοκλήρωσε και βάθυνε το χάσμα. Οι αριστεροί αγωνιστές οδηγήθηκαν στην απογοήτευση και στην αδράνεια και μαζί τους όλοι οι δημοκράτες. Το πραξικόπημα επιβλήθηκε χωρίς να ανοίξει ρουθούνι! Σε μια χώρα με ένα από τα ισχυρότερα αριστερά κινήματα της Ευρώπης!
Όταν οι ηγεσίες αδρανούν, η αυθόρμητη κινητοποίηση των ανθρώπων τις ξεπερνά. Μετά από πέντε χρόνια απραξίας, ένα συνεχώς διογκούμενο κύμα αντίστασης ξεσπά. Προεόρτιο η κηδεία του Σεφέρη ( Σεπτέμβριος 1971). Ακολουθεί η αποχή από τις φοιτητικές εκλογές, οι στρατεύσεις των αντιφρονούντων φοιτητών, οι καταλήψεις της Νομικής, η εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Και οι ροκάδες μας?

Κι αυτοί στον κόσμο τους

Οι ροκάδες μας στον κόσμο τους! Η θεματολογία τους καθρεφτίζει την υπαρξιακή αγωνία των νέων…

Κανένα δεν πειράζω κι εγώ πάντα προσπαθώ
να μην ενοχλώ τον άλλον και μονάχος να τη βρω
μα πάντα κάτι θα μου τύχει, αχ δεν ξέρω τι να πω.
Σε όλα όσα αρχίζω, κάτι δεν πάει καλά
ενώ στην αρχή ειν' ωραία, στο τέλος αχ παν στραβά
και βάφονται όλα μαύρα, αχ κι εγώ απ' την αρχή ξανά.”
(Απογοήτευση – Δάμων και Φιντίας)

Ή μια βουκολική, χίπικη κατεύθυνση…

Την πουκαμίσα φόρεσα
κι ανέβηκα στο λόφο
θεό να βρω δε μπόρεσα
κακό θε να 'χω ψόφο
( Δέσποινα Γλέζου)

Ή τη ροκιά του ατίθασου και κοινωνικά ανένταχτου..

Κλαιν τα πουλιά στην Μπαρμπαριά
πιάσαν τον Ντάμη τον σκληρό
με δυο σκυλιά σε μια σπηλιά
ζούσε σα λεύτερο θεριό
Από μικρός ατίθασος
ζούσε μονάχος σα στοιχειό
λένε πως ήτανε τρελός”
τον διώξανε κι απ' το χωριό.
( Ο Ντάμης ο σκληρός. Παύλος Σιδηρόπουλος)

Ανεκδοτάκι....‏


Μια γυναίκα ξυπνάει αργά το βράδυ και ανακαλύπτει ότι ο σύζυγός της δεν είναι στο κρεβάτι. Φοράει τη ρόμπα της και κατεβαίνει να τον ψάξει. Τον βρίσκει να κάθεται στο τραπέζι της κουζίνας, βυθισμένο σε βαθιές σκέψεις και απλώς να κοιτάζει με απλανές βλέμμα τον τοίχο, έχοντας μπροστά του μια κούπα καφέ. Εξακολουθεί να τον κοιτά καθώς αυτός σκουπίζει ένα δάκρυ από τα μάτια του και πίνει μια ρουφηξιά καφέ.
- "Τι σου συμβαίνει αγάπη μου;", ψιθυρίζει μπαίνοντας στην κουζίνα. "Γιατί είσαι ξύπνιος τέτοια ώρα;"
- "Θυμάσαι τότε που είχαμε πρωτογνωριστεί πριν από 20 χρόνια, τότε που ήσουν ακόμη 16 χρονών;"
- "Μα φυσικά και το θυμάμαι!", του απαντάει.
- "Θυμάσαι τότε που μας έπιασε ο πατέρας σου να κάνουμε έρωτα στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου μου;" - "Ναι, κι αυτό το θυμάμαι!"
- "Θυμάσαι μήπως και τη στιγμή που πήρε την καραμπίνα και μου είπε ότι, ή θα σε παντρευτώ ή θα με στείλει φυλακή για 20 χρόνια;" - "Ναι αγάπη μου, το θυμάμαι κι αυτό!"
- "Σήμερα θα είχα αποφυλακιστεί...", της λέει σκουπίζοντας ένα ακόμα δάκρυ από το πρόσωπο του...

Cork,Ireland 28-6-1963

John F.Kennedy

Καλαματιανο...

Ακροπολη 1955

Ο Βασιλευς Παυλος και ο νεος πρωθυπουργος Κ.Καραμανλης.

Τα κοριτσια παιζουν τοπι...

...με τον Ροναλντ Ρειγκαν.

Ο Τσαρλτον Ιστον μιλαει...

...στους Κ.Καρρα,Τ.Καρεζη,Κ.Καζακο και Π.Φυσσουν.

Στο Πηλιο η πινακιδα...

...και εμεις στου δικαστη τα δοντια.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)