Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Χαράτσι-σοκ σε όσους δεν συγκεντρώνουν πολλές αποδείξεις

ΑΛΑΛΟΥΜ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
Αβάσταχτο για την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών γίνεται το μέτρο των αποδείξεων.Υστερα από τη μείωση του αφορολογήτου και την περικοπή και κατάργηση των φοροαπαλλαγών το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει σοβαρές αλλαγές στο τρόπο εφαρμογής του.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συγκεντρώνουν περισσότερες αποδείξεις για να αποφύγουν την επιπλέον φορολόγησή τους, με συντελεστή 10%, για...
το ποσό των αποδείξεων που δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν. Στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν την αύξηση του ποσοστού 25% επί του εισοδήματος που θα πρέπει να καλύπτουν στο εξής οι φορολογούμενοι με αποδείξεις, για να γλυτώσουν την επιβολή πρόσθετου φόρου 10% το τμήμα του εισοδήματος που καλύπτεται με αποδείξεις.

Για παράδειγμα να κάποιος πρέπει να συγκεντρώσει αποδείξεις ύψους 10.000 ευρώ αλλά δεν τα καταφέρνει και συγκεντρώνει μόνο 8.000 ευρώ τότε για τη διαφορά των 2.000 ευρώ θα πληρώσει έξτρα φόρο 10% δηλαδή 200 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα διευκρίνισε ο κ. Βενιζέλος το μειωμένο αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ θα ισχύει για όλους τους φορολογούμενους με εξαίρεση τους φορολογούμενους άνω των 65 ετών με εισοδήματα αποκλειστικά από τη σύνταξή τους και τους νέους ηλικίας έως 30 ετών για τους οποίους το αφορολόγητο όριο θα μειωθεί από τις 12.000 ευρώ που είναι σήμερα στις 9.500 ευρώ.

Ειναι ενδεικτικό πάντως ότι στο ερώτημα «αν στις φοροαπαλλαγές που θα καταργήσετε, έχετε λάβει υπόψη ότι οι πολίτες πλέον δεν θα έχουν κίνητρο να μαζεύουν αποδείξεις», ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι «οι αποδείξεις δεν αφορούν το αφορολόγητο όριο, αφορούν το επίπεδο που πρέπει να φτάνεις με αποδείξεις, ανάλογα με τα εισοδήματά σου. Δηλαδή, αν τα εισοδήματά σου είναι 100.000 ευρώ, στο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα θα προβλέπεται ότι πρέπει να εμφανίσεις 60.000 ευρώ σε αποδείξεις - ας πάρω ένα αισιόδοξο παράδειγμα γιατί μόνο 25.000 Έλληνες κάνουν δήλωση εισοδήματος άνω των 100.000 για να καταλάβουμε τι συμβαίνει με το φορολογικό σύστημα. Μόνο 160.000 άτομα δηλώνουν εισόδημα πάνω των 50.000 ευρώ. Αν δηλώσεις 50.000 ή 60.000 ευρώ, πρέπει να έχεις αποδείξεις οι οποίες είναι 30.000 όχι 5.000 ευρώ. Αυτές οι αποδείξεις θα είναι ηλεκτρονικές, οι αποδείξεις θα είναι συγκεντρωμένες με ηλεκτρονικό τρόπο και δεν θα παίρνεις καμία επιστροφή. Πρέπει να οικοδομήσεις το επίπεδο του δικού σου εισοδήματος με αποδείξεις οι οποίες θα είναι ηλεκτρονικές. Πότε θα αρχίσει να ισχύει το μέτρο αυτό; Αυτό το μέτρο θα ισχύσει με την φορολογική δήλωση του 2012 για τα εισοδήματα του 2011. Όλα τα μέτρα αυτά προκειμένου να αποδώσουν το 2012 πρέπει εφόσον αφορούν την φορολογική δήλωση του 2012 να αφορούν τα εισοδήματα του 2011».

Τα δύο σενάρια της χρεοκοπίας και οι επιπτώσεις τους σε μισθούς, καταθέσεις και συντάξεις

Mε τον κίνδυνο της χρεοκοπίας να μην έχει απομακρυνθεί, καθώς παρά περί τις αντιθέτου διαβεβαιώσεις τα διεθνή ΜΜΕ αλλά και οικονομικοί αναλυτές επιμένουν στο ενδεχόμενο, τα δύο βασικά ερωτήματα αφορούν το τι μπορεί να γίνει, αλλά και το τι μπορεί να κάνουμε εμείς για να προστατευθούμε, όσο μπορούμε, από την θύελλα, που πιθανώς να έρθει.

Κατ αρχήν, για να μην κοροϊδευόμαστε, θα πρέπει να ξέρουμε πως είτε μιλάμε για κούρεμα ομολόγων, είτε για μια ελεγχόμενη πτώχευση ή μια μη ελεγχόμενη, μιλάμε πάντα για διάφορες μορφές χρεοκοπίας. Και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

Σενάριο 1: Ελεγχόμενη πτώχευση – Αναδιάρθρωση (αναδιαπραγμάτευση) του χρέους και κούρεμα ομολόγων.
Σύμφωνα με αυτήν τη λύση, οι δανειστές του δημοσίου θα διαπραγματευθούν με την κυβέρνηση την αλλαγή των όρων αποπληρωμής του ελληνικού χρέους. Εδώ το πιο πιθανό είναι το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων, δηλαδή μείωση της ονομαστικής τους αξίας κατά 30% έως 40%. Με άλλα λόγια αντί των 360 δις ευρώ που χρωστάμε σήμερα θα βρεθούμε στα 200- 250 δις ευρώ. Αυτό είναι βέβαια θετικό για τα δημοσιονομικά, αλλά θα συνοδευτεί από πολύ σκληρούς όρους. Πρακτικά έναν πολυετή διεθνή οικονομικό έλεγχο της χώρας όπου έσοδα, δαπάνες θα είναι υπό την άμεση εποπτεία των δανειστών μας προκειμένου οι τελευταίοι να πάρουν πίσω εγγυημένα τα… υπόλοιπα χρήματα. Η λύση αυτή μπορεί να συνοδευτεί και από επιμήκυνση της διάρκεια του χρέους και μείωση των επιτοκίων.

Σενάριο 2: Μη ελεγχόμενη πτώχευση - Μονομερής (ή άτακτη) αναδιάρθρωση του χρέους - Στάση πληρωμών και έκκληση προς τους δανειστές για διαπραγμάτευση των νέων όρων αποπληρωμής.
Πρόκειται για το χειρότερο σενάριο για μας αλλά και τους δανειστές μας. Αν η κυβέρνηση φθάσει στην κατάσταση όπου δεν μπορέσει να εκταμιεύσει κάποια δόση από το μηχανισμό στήριξης των 110 δις ευρώ (για οποιοδήποτε λόγο) θα οδηγηθεί σε κήρυξη στάσης πληρωμών. Κάτι σαν κι αυτό που έκανε η Αργεντινή το Δεκέμβριο του 2001. Στην περίπτωση αυτή η όποια κυβέρνηση προκύψει θα εκπονήσει ένα σχέδιο ανόρθωσης της χώρας μέρος του οποίου θα είναι και το αναγκαστικό «κούρεμα» των ομολόγων κατά ένα σημαντικά μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με την πρώτη λύση. Το ποσοστό αυτό στην περίπτωση της Αργεντινής ορίστηκε από τη νέα κυβέρνηση στο 75%, δηλαδή για κάθε 100 δολάρια που είχε δανειστεί η χώρα αποφάσισε να επιστρέψει τα 25. Τα αρνητικά αυτής της λύσης είναι ότι η χώρα απομονώνεται από τις αγορές, δεν μπορεί πλέον να δανειστεί και θα κάνει πολλά χρόνια προκειμένου να καταφέρει κάτι τέτοιο. Η Αργεντινή, εννέα χρόνια μετά τη χρεοκοπία δεν έχει ακόμη επιστρέψει στις αγορές.

ΜΕΝΟΥΜΕ Η ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ;

Σενάριο 1: Στην ελεγχόμενη πτώχευση, η συμμετοχή της χώρας στην ευρωζώνη μάλλον διασφαλίζεται. Η Ελλάδα εξασφαλίζει πρόσβαση σε νέο δανεισμό και οι ζημιές που καταγράφουν οι ελληνικές τράπεζες και τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία λόγω του συντεταγμένου κουρέματος των ομολόγων ελέγχονται ώστε να μην καταρρεύσουν. Σε κάθε περίπτωση, όμως, εισερχόμαστε σε «μη χαρτογραφημένη περιοχή» οικονομικών αποφάσεων, μια και το ελληνικό μοντέλο είναι υβριδικό και αδοκίμαστο. Και αυτό καθώς υπάρχει η πιθανότητα το σχέδιο ελεγχόμενης χρεοκοπίας να περιλαμβάνει και συντεταγμένη έξοδο από την ευρωζώνη. Αυτό με τη σειρά του θα συνοδεύεται από την κοπή νέου νομίσματος προκειμένου να γίνει υποτίμηση, να διορθωθεί άμεσα το πρόβλημα ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και να γίνει μια νέα εκκίνησή της. Όμως, στο σενάριο της ελεγχόμενης χρεοκοπίας πιθανότερη εξέλιξη, είναι ότι, η Ελλάδα θα παραμείνει στη ζώνη του ευρώ.

Σενάριο 2: Στην μη ελεγχόμενη πτώχευση, η έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη (καθώς δεν θα υπάρχει προσυμφωνία με τους δανειστές). Και εδώ μπαίνουμε σε αχαρτογράφητη περιοχή καθώς καμιά συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν προβλέπει το ενδεχόμενο αποβολής ή οικιοθελούς αποχώρησης μιας χώρας από τη ζώνη του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος. Οπότε κάθε εξέλιξη είναι πιθανή.

ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ

Σενάριο 1: Στην ελεγχόμενη πτώχευση, ο μακροχρόνιος διεθνής οικονομικός έλεγχος σημαίνει χαμηλά εισοδήματα, και πιθανότατα νέες σημαντικές μειώσεις μισθών, πιθανές απολύσεις στο δημόσιο τομέα, ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της φορολογίας και γενικά τοποθέτηση εσόδων και δαπανών του ελληνικού κράτους υπό τον άμεσο έλεγχο των πιστωτών μας αυστηρότερης τρόικας. Οι εργαζόμενοι θα εισέλθουν μια πολυετή περίοδο λιτότητας, με άσχημα νέα για μισθούς και εισοδήματα. Επίσης σημαντικό μέρος των όποιων επιπλέον εσόδων προκύπτουν κατά την εκτέλεση του προϋπολογισμού θα πηγαίνουν απευθείας στους κατόχους των ελληνικών ομολόγων, όπως κατά την περίοδο Τρικούπη.

Σενάριο 2: Με την στάση πληρωμών και την αυτόματη έξωση της χώρας από τις διεθνείς αγορές κεφαλαίων, θα γίνει βίαιος ισοσκελισμός του προϋπολογισμού. Δηλαδή τα έσοδα θα εξισωθούν αναγκαστικά με τις δημόσιες δαπάνες. Με άλλα λόγια νέες μειώσεις μισθών ή και απολύσεις. Όμως, η έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη και η ανάκτηση του λεγόμενου «εκδοτικού προνομίου», θα δώσειστην όποια κυβέρνηση τη δυνατότητα αντί να μειώσει τους μισθούς σε ευρώ, να τυπώσει νέο εθνικό νόμισμα. Έτσι θα πληρώσει τους υπαλλήλους και οποιεσδήποτε άλλες δαπάνες σε νέο νόμισμα. Σε αυτήν την περίπτωση γλιτώνουν οι θέσεις εργασίας στο δημόσιο τομέα. Όμως το πραγματικό εισόδημα όλων των εργαζομένων, θα μειωθεί δραστικά στο ποσοστό που θα υποτιμηθεί το νέο εθνικό νόμισμα έναντι του ευρώ, αλλά και λόγω του υπερπληθωρισμού που θα προκύψει.
Για παράδειγμα, ενώ το λίτρο βενζίνης έχει σήμερα 1,65 ευρώ δηλαδή σε όρους δραχμής κάπου 550 δραχμές, το λίτρο με την επανακυκλοφορία της δραχμής και την υποτίμησή της (κατά 50% ως το πιο πιθανό σενάριο) θα φθάσει να έχει 750 δραχμές. Ισως όμω το μεγαλύτερο πρόβλημα να είναι ότι, και οι ποσότητες καυσίμων που θα μπορεί να εισάγει η χώρα θα περιοριστούν καθώς το νέο ελληνικό νόμισμα δεν θα έχει σημαντική αξία στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων και δεν θα μπορούν να αποκτηθούν επαρκή συναλλαγματικά παίρνουν χρήμα στα χέρια τους, αλλά σε πραγματικούς όρους το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων θα κατακρημνιστεί.

ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΑ

Σενάριο 1: Στην ελεγχόμενη κατάσταση θα διασωθούν οι καταθέσεις, απλά επειδή θα διασωθούν οι τράπεζες. Ωστόσο, θα συνεχιστεί το ροκάνισμά τους καθώς οι Έλληνες θα συνεχίσουν να «τρώνε από τα έτοιμα», ροκανίζοντας ανάλογα και τα αποθέματα των τραπεζών. Οι υποχρεώσεις σε δάνεια θα διατηρηθούν όπως είχαν. Ωστόσο, λόγω της αναμενόμενης εκτίναξης των κόκκινων δανείων (που θα σταματήσουν να εξυπηρετούνται) πολλές τράπεζες θα προχωρήσουν σε αναχρηματοδοτήσεις και «κούρεμα» δανείων (μείωση συνολικού ποσού) σε οφειλέτες που αποδεδειγμένα έχουν πτωχεύσει.

Σενάριο 2: Σε περίπτωση άτακτης αναδιάρθρωσης χρέους μπαίνουμε πάλι σε «terra incognita». Η έξοδος από την ευρωζώνη θα οδηγήσει αναγκαστικά σε νέα νομοθεσία. Ένα νέο εθνικό νόμισμα θα επηρεάσει άμεσα το ενεργητικό των τραπεζών, δηλαδή τις υποχρεώσεις τους (καταθέσεις των πολιτών και επιχειρήσεων) και τις απαιτήσεις τους (δάνεια προς πολίτες και επιχειρήσεις). Ένα πιθανό σενάριο είναι ότι όλες οι καταθέσεις σε ευρώ αναγκαστικά θα μετατραπούν στο νέο εθνικό νόμισμα (π.χ. νέα δραχμή) και θα υποστούν υποτίμηση ίδια με αυτή του νομίσματος.

Αποθέωση κ. Σαχινίδη....(Βίντεο)

Απόστρατοι έξω από το γραφείο κ. Σαχινίδη στη Λάρισα..
"Ο λαός απαιτεί, όλοι οι κλέφτες στο Γουδή"!
Κλέφτες..Κλέφτες..
Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω...
Μιλάμε για πραγματική αποθέωση!

Ο Υπουργός που προτείνει την φορολόγηση τω ν Αξιωματικών με40% δείτε τα προσόντα του !

%25CE%25BA%25CE%25B1%25CF%2584%25CE%25AC%25CE%25BB%25CE%25BF%25CE%25B3%25CE%25BF%25CF%2582.jpegΑντιγραφή απο το βιογραφικό του
Τα τυπικά προσόντα
Ο Γιώργος Κουτρουμάνης γεννήθηκε το 1955 στο Νεοχώρι Καλαβρύτων του Νομού Αχαϊας από αγρότες γονείς.
Το 1973 εγκαθίσταται στην Αθήνα και εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα, συνεχίζει τις σπουδές του στο Μαθηματικό Τμήμα της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. (Πτυχίο πήρε ;;)
Από το 1984 εργάζεται στον χώρο της Κοινωνικής Ασφάλισης. (Πώς ; με διαγωνισμό :)

(Αγγλικά ,υπολογιστές, νέες τεχνολογίες ; γνωρίζει; ! ;Eχει πτυχία ,μεταπτυχιακά ,διδακτορικά ; δεν το νομίζω !)

(Aλλά για δείτε τα ουσιαστικά προσόντα κορόιδα πως μπορείς να γίνεις Υπουργάρα και να κόβεις τις συντάξεις )
Πολιτική Δράση

  • Οργανωμένος στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ και την ΠΑΣΠ από το 1974.
  • Μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από το 1976.
  • Μέλος της Επιτροπής «Κοινωνικής Πολιτικής» του ΠΑ.ΣΟ.Κ. την περίοδο 1991-1995.
  • Γραμματέας της Οργάνωσης Χώρου Δουλειάς των Ασφαλιστικών Ταμείων και Μέλος της Τομεακής Επιτροπής «Θεσμών και Πολιτισμού».
  • Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από το 2005.
  • Γραμματέας του Τομέα «Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας» από το 2008.
  • Μέλος της «Επιτροπής Προγράμματος» του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από το 2006 και από τους βασικούς του συντάκτες στα θέματα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
  • Μέλος της Γραμματείας Π.Α.Σ.Κ. Δημοσίων Υπαλλήλων.

Για του λόγου το αληθές
http://www.koutroumanis.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=51&Itemid=29

πηγη : http://olympia.gr


Τι φταίνε τα γομάρια;


Γράφει ο
Κωστής Γκορτζής, Ναύαρχος ε.α.

Ακούσαμε κάποιον βουλευτή να σας αποκαλεί γομάρια.

Θιχτήκατε και τα παπαγαλάκια σας ανατρίχιασαν στην τηλετύφλωση για την βαριά ύβρι.

Φαντάζομαι ότι κάποιος από τους εισαγγελείς μπορεί και να ενεργήσει "αυτεπάγγελτα" για να τιμωρήσει τον υβρίζοντα. Φυσικά μόνο για τα μάτια του κόσμου, όχι γιατί οι βουλευτές έχουν ασυλία αλλά γιατί τα καημένα τα γομάρια δεν έχουν δικούς τους εισαγγελείς για να προστατευτούν ως αθώα και άμοιρα ευθυνών...

Σήμερα, όμως, πήρα το "εκκαθαριστικό" της έκτακτης εισφοράς επί του εισοδήματός μου κατά το 2010 και ευχαρίστως προ(σ)καλώ όλους τους εισαγγελείς να μου ασκήσουν δίωξη αν θεωρούν ότι αδίκως σας προσδιορίζω ως απατεώνες, κλέφτες, κουτοπόνηρους αλήτες, φασίστες, κουκουλοφόρους μαυραγορίτες και ό,τι άλλο προσδιορισμό μπορείτε να φανταστείτε ως ύβρι.

Πολλοί γραμματιζούμενοι λένε ότι η έκτακτη εισφορά είναι αντισυνταγματική αφού ξαναφορολογείται φορολογημένο εισόδημα. Δεν γνωρίζω τις νομικές διαστάσεις του θέματος.

Αυτό που γνωρίζω είναι ότι ζητάτε έκτακτη εισφορά επί του συνολικού εισοδήματος χωρίς τουλάχιστον να αφαιρείτε από αυτό τους φόρους που το απομείωσαν!

Δεν ήταν αυτό το εισόδημά μου λαμόγια. Εισόδημα είναι αυτό που μπήκε στην τσέπη μου αφού αφαιρέσατε από αυτό τους φόρους! Δηλαδή του χρόνου θα μου ξαναζητήσετε εισφορά επί του ΔΗΛΩΘΕΝΤΟΣ εισοδήματος που θα έχει όμως απομειωθεί στην τσέπη μου από τον φόρο, τον ΛΑΦΚΑ και τη φετεινή εισφορά;

Αν αυτό δεν είναι ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ, τι είναι;

Και το εκπληκτικό! Μου ζητάτε 890 ευρώ και μου κάνετε την εξυπηρέτηση να το πληρώσω σε έξι μηνιαίες δόσεις αλλά η μηνιαία δόση να μην είναι κατώτερη των 300 ευρώ! Δηλαδή σε δυόμιση δόσεις!

Για σας υπάρχει κανένας εισαγγελέας εκεί έξω;

Και το στεγαστικό μου δάνειο ποιός θα το πληρώσει κύριε Βενιζέλε;

Το πετρέλαιο για τον χειμώνα ποιός θα το πληρώσει κύριε ατυχή κληρονόμε πολλών θείων, Πάγκαλε;

Τη δόση για το αυτοκινητάκι, την ασφάλειά του και τα τέλη κυκλοφορίας ποιός θα τα πληρώσει κηφήνες του κερατά που ΕΜΕΙΣ πληρώνουμε και τα δικά σας αξεξίσφαιρα;

Την επόμενη κατραπακιά (εισφορά για το σπίτι που ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ μέχρι -και αν- το ξεπληρώσουμε) ποιός θα την πληρώσει ανεκδιήγητοι Καραγκιόζηδες;

Ξέρω, θα μου πείτε κινδυνεύει η πατρίδα. Τότε γιατί κόψατε μόνο ένα μισθό από εσάς και πέντε από εμάς;

Το ανέκδοτο "ελάτε να πάμε όλοι μαζί να πολεμήσετε" το κάνατε πολιτική αλλά να ξέρετε ότι τέτοιους ηγέτες οι στρατιώτες στην πρώτη γραμμή πριν πέσουν μαχόμενοι για την πατρίδα τους εκτελούν πρώτους...

Αϊ σιχτίρ!

http://pitylos.blogspot.com/2011/09/blog-post_23.html

Αστοχίες, ψέματα και λεονταρισμοί έφεραν... δηλώσεις μετανοίας!

Στον αέρα επιστροφή της τρόικας και δάνειο
Χωρίς μέχρι στιγμής να έχουμε πληροφορηθεί τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους η τρόικα έφυγε από την Αθήνα και χωρίς να έχει γίνει γνωστή η ακριβής ημερομηνία επιστροφής της, η έκτη δόση του δανείου παραμένει στον αέρα, ενώ για το νέο δάνειο, που υποτίθεται ότι αποφασίστηκε στις 21 του περασμένου Ιουλίου, δεν γίνεται πλέον ούτε λόγος.

Καταστροφικοί χειρισμοί έχουν οδηγήσει τη χώρα στο χείλος του ολέθρου, με τον υπουργό των Οικονομικών να υποχρεώνεται τώρα σε νέες δεσμεύσεις εν ονόματι του ελληνικού λαού, ενώπιον των δανειστών.

Στην Ουάσιγκτον, κατά τις συναντήσεις του με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά και με τα μέλη του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου, έκανε επίδειξη των νέων σκληρών μέτρων και δεσμεύτηκε και για νέα.

Και όχι μόνο αυτό! Τώρα μας ζητούν και... δηλώσεις μετανοίας, δηλαδή να βάλουμε την υπογραφή μας κάτω από τις δεσμεύσεις μας!

Την ίδια ώρα, παραδεχόταν πως εξαιτίας της αδράνειας και των ατυχών χειρισμών, η τρόικα εγκατέλειψε τη χώρα. Διότι πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνευτεί η δήλωσή του ότι «η τρόικα επιστρέφει», αν ήταν… προγραμματισμένη και συμφωνημένη η αναχώρησή της, όπως διατεινόταν μέχρι πρότινος;

Από 1ης Οκτωβρίου οι μισθοί στο Δημόσιο περικόπτονται κατά 20%, ενώ από το εξωτερικό πληροφορηθήκαμε – μέσω των διαβεβαιώσεων Βενιζέλου – ότι τελικά η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος οδηγεί σε μείωση κατά 4% των συντάξεων, ενώ και η μείωση στους μισθούς του Δημοσίου επιτυγχάνεται μέσω του ενιαίου μισθολογίου – παρά τις περί του αντιθέτου κυβερνητικές διαβεβαιώσεις.

Την ίδια ώρα, τα σενάρια περί συντεταγμένης χρεοκοπίας δεν υποχωρούν – αντίθετα ενισχύονται – παρά τις νέες διαψεύσεις του κ. Βενιζέλου, ο οποίος επιμένει ότι τέτοιο θέμα δεν έχει τεθεί επισήμως από κανέναν, ούτε και κατά την συζήτησή του με την κ. Λαγκάρντ.

Το γεγονός, όμως, ότι έχει τεθεί εν αμφιβόλω η συμφωνία της 21ης Ιουλίου – και μάλιστα από τον ίδιο τον Γερμανό υπουργό των Οικονομικών – αλλά και το θέμα της συμμετοχής των ιδιωτών στο ελληνικό χρέος, που αποφασίστηκε στις 11 Μαρτίου, που επίσης αμφισβητείται τώρα από τον κ. Σοιμπλε, σε συνδυασμό με τις συζητήσεις περί επίσπευσης λειτουργίας του μόνιμου μηχανισμού στήριξης (μέσα στο 2012 και όχι το 2013), οδηγούν ακριβώς στην επιλογή της λεγόμενης συντεταγμένης χρεοκοπίας.

Χθες, η κ. Μέρκελ, την οποία συναντά σήμερα ο πρωθυπουργός – ημέρα κρίσιμης ψηφοφορίας για το νέο χαράτσι στα ακίνητα και μεγάλων κινητοποιήσεων – απέκλεισε για άλλη μια φορά τα σενάρια «κουρέματος» του ελληνικού χρέους και εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη, αλλά έσπευσε να προσθέσει πως η διεύρυνση του μηχανισμού (EFSF) θα καταστήσει στο μέλλον δυνατή τη συντεταγμένη πτώχευση μιας χώρας.

Αλλά και ο Επίτροπος Όλι Ρεν, παρά τις επίσημες δηλώσεις της Κομισιόν ότι δεν εξετάζεται αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt πως οι Ευρωπαίοι εξετάζουν το ενδεχόμενο ενίσχυσης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Η ατυχία για τη χώρα είναι πως αυτοί ακριβώς που την οδήγησαν στην χρεοκοπία με πράξεις και δηλώσεις τους, τώρα επιδίδονται σε κηρύγματα υπέρ της σωτηρίας της χώρας.

Ένας από αυτούς και ο πρώην «τσάρος» Γ. Παπακωνσταντίνου, που ως υπουργός Περιβάλλοντος και αρμόδιος για τη ΔΕΗ τώρα, έστειλε μήνυμα στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με τη δήλωσή του πως ο νέος φόρος στα ακίνητα είναι απαραίτητος για την επιβίωση της χώρας!

Πρόταση Επιβολής Νέων Μέτρων για την Σωτηρία της Ελλάδας.

From: Mattheos S
Date: 2011/9/27
Subject: Πρόταση Νέων Μέτρων για την Σωτηρία της Ελλάδας.
To: kataggelies@sdoe.gr, dialogue@politicalforum.gr

Υπόψη κυρίου Π/Θ και Υπουργού Οικονομικών

Διαβάζοντας αυτές τις μέρες πολλά για το υπερβολικό κόστος συντήρησης του σημερινού, αποτυχημένου κατά γενική ομολογία, πολιτικού συστήματος (..η ποιό ακριβή γλάστρα της Ευρώπης, κόστος λειτουργίας γραφείων αντιπροέδρων, υπουργού επικρατείας, εκατοντάδες σύμβουλοι υπουργών, προνόμια Βουλευτών, κλπ, υπάρχουν όλα τα δημοσιεύματα)

Βλέποντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση (mega):
Τον τίτλο ενός νεαρού : Α. Τόλκας, Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό!!!! Ναι καλά διαβάσατε.. Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό!!!,
Την δημοσκόπηση ότι το 61% θεωρεί τον ΚΑΝΕΝΑ ως καταλληλότερο για Πρωθυπουργό,

Μελετώντας τον προϋπολογισμό του 2010, πικράθηκα.. και αποφάσισα να γράψω την παρούσα ανοικτή επιστολή – πρόταση για την επιβολή νέων μέτρων για τη σωτηρία της Ελλάδας….

Κύριοι, του Υπουργείου Οικονομικών και της Κυβέρνησης γενικώτερα:
Σε μια χρεοκοπημένη χώρα που ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παίρνει περί τις 160.000 ευρώ παραπάνω ετησίως από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ και σχεδόν τα διπλάσια από τους βασιλιάδες της Ευρώπης (σύμφωνα με διαθέσιμα δημοσιεύματα) αποτελεί κοροϊδία να συνεχίζει στην παρούσα δυσμενή κατάσταση στη θέση του.

Είναι τουλάχιστον πρόκληση να υπάρχουν δύο αντιπρόεδροι της κυβέρνησης, υπουργός επικρατείας, ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ στον Πρωθυπουργό, εκατοντάδες σύμβουλοι και παρατρεχάμενοι, 16 Υπουργεία και 300 Βουλευτές…
Καταργείστε λοιπόν άμεσα όλες τις άχρηστες υπηρεσίες, μειώστε τα Υπουργεία, τους Βουλευτές και όλες τις περιττές δαπάνες.

Μπορείτε, έστω και τώρα, να φανείτε γενναίοι μελετώντας τον προϋπολογισμό και καταργώντας τα περιττά και κυρίως σταματώντας να βάζετε το χέρι σας στην τσέπη των Ελλήνων Πολιτών.

Ενδεικτικά θα προσπαθήσω με τα παρακάτω να σας βοηθήσω πώς να ξεκινήσετε να επιβάλλετε …νέα μέτρα για τη σωτηρία της χώρας…

Πρόεδρος Δημοκρατίας

Να του χορηγείται μόνο η βουλευτική του σύνταξη. ( αν δεν του αρέσει αναλαμβάνω εγώ μόνο με την σύνταξή μου και θα βάλω τα δυνατά μου να είμαι καλύτερος από αυτόν… υπόψη ότι δεν έχω υποχρεώσεις να στέλνω χρήματα στο εξωτερικό…)

Να περικοπούν όλες οι περιττές δαπάνες και οποσδήποτε οι παρακάτω αμοιβές του Προέδρου, οι οποίες ενδεικτικά στον προϋπολογισμό του 2010 ήταν:
1.190.000 ευρώ ως “βασικό μισθό”
653.000 ευρώ ως προεδρική χορηγία, βουλευτικές αποζημιώσεις, κλπ...
280.000 ευρώ ως “χορηγία Προέδρου της Δημοκρατίας”
93.000 ευρώ ως “έξοδα παραστάσεως”
31.000 ευρώ ως...“οικογενειακή παροχή”
14.000 ευρώ ως “επίδομα θέσης ευθύνης” εδώ γελάνε...
3.000 ευρώ ως “επίδομα χρόνου υπηρεσίας”
Σύνολο: 2.264.000 ευρώ!!!!, δηλαδή 315 λιγότεροι απολυμένοι των 600 ευρώ!!!

Αντιπρόεδροι Κυβέρνησης
Αν δεν θέλετε να τους καταργήσετε κόψτε τους τις χορηγίες για τα πολιτικά τους γραφεία τα οποία μας στοιχίζουν περί τα 3.000.000 ευρώ ετησίως (ΦΕΚ, τεύχος Β΄Αρ. 1763, 4/8/11 για Βενιζέλο, ΦΕΚ Β΄2316, 30/10/09 για Πάγκαλο)…

Βουλευτές
Αν επιμένετε να μη μειώσετε τον αριθμό των Βουλευτών, τουλάχιστον κάντε κάτι βρε παλληκαράκια.. σαν πολλά δεν σας φαίνονται τα παρακάτω που κυκλοφορούν στην Ελληνική Κοινωνία την οποία ξεζουμίζετε με τα μέχρι τώρα δυσβάστακτα μέτρα και συνεχώς την εξαθλιώνετε?
1. Μηνιαίος μισθός 6.100 ευρώ.
2. Σύνταξη μετά από 4 χρόνια βουλευτικής θητείας. Ποσό σύνταξης μηνιαίως 4.880 ευρώ.
3. Για συμμετοχή σε επιτροπές, 250 ευρώ την ώρα...
4. Οι βουλευτές της επαρχίας παίρνουν το μήνα 1.000 ευρώ για ενοίκιο.
5. Όλοι οι βουλευτές παίρνουν άπαξ 1.500 ευρώ για οργάνωση γραφείου και 1.000 ευρώ τις γιορτές λόγω αυξημένης επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους τους. Το Δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας είναι ξεχωριστά.
6. Δικαιούνται 104 αεροπορικά εισιτήρια ετησίως δωρεάν και απεριόριστες μετακινήσεις με ΟΣΕ και ΚΤΕΛ.
7. Πολυτελές αυτοκίνητο, δωρεάν καύσιμα με επίδομα 600 ευρώ το μήνα, ένα χωροφύλακα για φρουρό, 4 κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και ένα στο σπίτι, σταθερό, όλα δωρεάν.
8. Απολαμβάνουν πλήρους ασυλίας για όποιο αδίκημα διαπράξουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους ως βουλευτές.
9. Δεν πληρώνουν φόρο για ένα μέρος του μισθού ή της συντάξεως.
10. Δικαιούνται γραμματειακή υποστήριξη για 4 υπαλλήλους και 1 επιστημονικό συνεργάτη. Όλους αυτούς τους πληρώνει το Δημόσιο (εμείς δηλαδή...).
11. Δικαιούνται άτοκα δάνεια ως βουλευτές και ως επαγγελματίες.
12. Δωρεάν γυμναστήριο, σάουνα, νηπιαγωγείο για τα παιδιά τους.
13. Τηλεφωνική ατέλεια.
14. Δωρεάν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και καλλιτεχνικούς χώρους.
15. Δωρεάν διόδια.
16. Δωρεάν εισιτήρια, ξενοδοχεία, γεύματα όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό ως μέλη επιτροπών κλπ...
Υπουργεία
Αν δεν θέλετε να συγχωνεύσετε / καταργήσετε μερικά, τουλάχιστον περικόψτε τις δαπάνες.
Ενδεικτικά:
ΥΠΕΞ, καταργήστε όλες τις Πρεσβείες στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης… στέλνοντας έτσι και το σωστό μήνυμα προς του Ευρωπαίους εταίρους μας… είναι περιττό σε μια ένωση οι χώρες να ανταλλάσουν διπλωματικές υπηρεσίες στο σημερινό υπάρχον επίπεδο!!

ΥΠΑΜ, άμεση επιστροφή τμημάτων από Αφγανιστάν, σωστή αναδιοργάνωση και δημιουργία συγχρόνων αξιόπιστων, δυνατών και ευέλικτων Ενόπλων Δυνάμεων για την απόλυτη διασφάλιση της Εθνικής Ανεξαρτησίας και Εδαφικής Ακεραιότητας.

Θέλετε κι άλλα για να καταλάβετε. και να αντιδράσετε προς την σωστή κατεύθυνση;

Είμαι στη διάθεσή σας.

Ματθαίος Σκούρας

ΥΓ. Το παρόν μήνυμα αποστέλεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση που υπάρχει στη στήλη "επικοινωνία" του Υπουργείου Οικονομικών (http://www.minfin.gr) και στην ιστοσελίδα του Π/Θ (http://www.papandreou.gr)

Τι χρώμα έχει το σκοτάδι?

Τελευταίες παραστάσεις


Τα προεόρτια....

Αγανακτισμένοι απόστρατοι

Σε μία όχι και τόσο συνηθισμένη κίνηση διαμαρτυρίας προχώρησαν πριν από λίγο απόστρατοι στη Λάρισα, οι οποίοι δηλώνουν αγανακτισμένοι για τις περικοπές που αποφάσισε η κυβέρνηση στις συντάξεις τους.Αγανακτισμένοι απόστρατοι Αφού συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της παλιάς Νομαρχίας και επέδωσαν το σχετικό ψήφισμα με τα αιτήματά τους στην αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου και στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστο Λιάπη στη συνέχεια κατευθύνθηκαν με πορεία στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Φίλιππου Σαχινίδη. Εκεί η διοίκηση του συντονιστικού οργάνου των αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων επέδωσε το ψήφισμα σε συνεργάτες του κ. Σαχινίδη, ενώ οι συγκεντρωμένοι απόστρατοι επί της οδού Δευκαλίωνος και Παπακυριαζή φώναζαν συνθήματα όπως «κλέφτες, κλέφτες» και «πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω».

Πάντως και πέρα από τα παραπάνω συνθήματα η κινητοποίηση των αποστράτων έληξε ειρηνικά.

Φοροαπαλλαγές τέλος

"Μαχαίρι" στις φοροαπαλλαγές βάζει το ΥΠΟΙΚ και μάλιστα αναδρομικά. Μερική "στάση πληρωμών" μέχρι νεωτέρας σε κονδύλια, επιδοτήσεις, επιστροφές φόρων. Συνέντευξη Τύπου του Ευ. Βενιζέλου στις 12 το μεσημέρι

Εισοδηματικό όριο, πάνω από το οποίο θα υπάρξει πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών, εξετάζει το υπουργείο.

Όπως προκύπτει από τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών χθες Δευτέρα, οι φορολογούμενοι θα υποστούν διπλό πλήγμα για τα εισοδήματα του 2011, με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στις 5.000 ευρώ (από 12.000 ευρώ) και με την κατάργηση σειράς φοροελαφρύνσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλούνται τα "Νέα", η κυβέρνηση σχεδιάζει να καθιερώσει εισοδηματικό όριο, πάνω από το οποίο θα υπάρξει πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών, ενώ για τα χαμηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια επιδιώκεται να διατηρηθούν οι λεγόμενες "φοροαπαλλαγές του φτωχού" όπως εκπτώσεις για τόκους στεγαστικών δανείων και ιατρικών δαπανών.

Το εισοδηματικό αυτό όριο, εξετάζεται να είναι περίπου στις 30.000 ή 40.000 ευρώ.

Οι φοροαπαλλαγές που μπαίνουν στο στόχαστρο

1. Δαπάνες για ενοίκια, νοσήλια, γιατρούς, δίδακτρα, ασφάλιστρα, τόκους στεγαστικών δανείων για αγορά πρώτης κατοικίας, το αφορολόγητο για προστατευόμενα τέκνα, κατοίκους παραμεθόριων περιοχών και αγρότες.

2. Απαλλαγές ειδικού φόρου κατανάλωσης.

3. Τα αφορολόγητα όρια και οι ειδικές εξαιρέσεις για μεταβιβάσεις ακινήτων, γονικές παροχές, κληρονομιές και δωρεές.

4. Μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά

5. Απαλλαγές από τα τέλη ταξινόμησης οχημάτων για ειδικές κατηγορίες πολιτών, όπως πολύτεκνοι και άλλοι.

6. Εκπτώσεις δαπανών και ειδικές απαλλαγές για τις επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται, πως ο υπουργός Οικονομικών, ανακοίνωσε σειρά νέων μέτρων, για τη συγκέντρωση 7 δισ. ευρώ, έως το τέλος του 2012.

Τα νέα μέτρα είναι τα εξής:

1. Μείωση 20% κατά μέσο όρο στους μισθούς του Δημοσίου

2. Περικοπές 4% στις συντάξεις

3. Ειδικό τέλος ακινήτων με εφαρμογή έως το 2014

4. Εργασιακή εφεδρεία για 30.000 υπαλλήλους έως το τέλος του 2011

5. Εφαρμογή του κανόνα "μία πρόσληψη για κάθε δέκα αποχωρήσεις" μέχρι και το 2014

6. Ψαλίδισμα φοροαπαλλαγών 1,3 δισ. ευρώ, αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου 2011.

Όπως διεμήνυσε ο κ. Βενιζέλος, η σχεδιαζόμενη περικοπή φοροαπαλλαγών θα αποδώσει στο Δημόσιο πρόσθετα έσοδα 0,6% του ΑΕΠ, που αντιστοιχούν σε περίπου 1,3 δισ. ευρώ με βάση το εκτιμώμενο για φέτος ΑΕΠ.

Μερική "στάση πληρωμών" μέχρι νεωτέρας

Όπως αναφέρει το "Βήμα", η Τρόικα, που επιστρέφει στην Ελλάδα την Τετάρτη, αν δε λάβει εγγυήσεις για άμεση υλοποίηση των ελληνικών δεσμεύσεων, όπως προκύπτουν από το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, απειλεί να μην εκταμιεύσει την 6η δόση του δανείου.

Κατά συνέπεια, το υπουργείο προχωρά σε "παύση πληρωμών" κάθε κονδυλίου, προμήθειες, επιχορηγήσεις ΠΔΕ, άλλες επιδοτήσεις, επιστροφές φόρων και ΦΠΑ σε αγροτικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις κτλ, εκτός από μισθούς και συντάξεις.

Στόχος του υπουργείου είναι να εξασφαλίσει τους πόρους, για να καταβληθούν κανονικά η μισθοδοσία και οι συντάξεις τον Οκτώβριο και ως τα μέσα Νοεμβρίου, οπότε και αναμένεται να αρχίσουν να αποδίδουν τα εισπρακτικά μέτρα (τέλος ακινήτων, έκτακτη εισφορά).

Σημειώνεται πάντως, πως μόνο για μισθούς και συντάξεις το Δημόσιο χρειάζεται κάθε μήνα 1,7 δισ. ευρώ.

Σήμερα η ψηφοφορία για το ειδικό τέλος ακινήτων

Στις 7 το απόγευμα αναμένεται να διεξαχθεί στη Βουλή η κρίσιμη ψηφοφορία επί του ειδικού τέλους στα ακίνητα, την ώρα που συνεχίζονται οι τριγμοί εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ αλλά και της κυβέρνησης.

Στις 7 το απόγευμα αναμένεται να διεξαχθεί στη Βουλή η κρίσιμη ψηφοφορία επί του ειδικού τέλους στα ακίνητα, την ώρα που συνεχίζονται οι τριγμοί εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ αλλά και της κυβέρνησης.

Χθες πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος εξέφρασε την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, εκθειάζοντας την υψηλή αίσθηση καθήκοντος, όπως είπε, που έχουν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

«Τους αξίζουν συγχαρητήρια για τη στάση τους και για την στήριξη που παρέχουν μέχρι τώρα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα περί αντιπαράθεσης ανάμεσα στους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρη Ρέππα, και Υποδομών, Γιάννη Ραγκούση, για την προετοιμασία του νομοσχεδίου για το ενιαίο μισθολόγιο [Βλέπε άρθρο] , ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι δόθηκαν οι αναγκαίες εξηγήσεις και η κυβέρνηση θεωρεί πώς δεν υπάρχει κανένα θέμα.

«Υπάρχει συνέχεια στην κυβερνητική πολιτική», επισήμανε ο κ. Μόσιαλος και πρόσθεσε ότι οι διαφορετικές απόψεις είναι θεμιτές, ενώ ζήτησε αυτοσυγκράτηση από όλους.

ΝΔ: «Οιονεί δήμευση»

H Νέα Δημοκρατία ωστόσο, εξέφρασε την αντίθεση της στη νέα φορολογική επιβάρυνση των ακινήτων, τονίζοντας πως η επιβολή του για κάθε ακίνητο και ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση του ιδιοκτήτη, ανοίγει το δρόμο για μια «οιονεί δήμευση».

Οπως υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης, ο νέος φόρος στα ακίνητα (ο έκτος κατά σειρά) ούτε δίκαιος είναι, ούτε περί τέλους πρόκειται. Η ΝΔ, τόνισε, αντιτάσσεται σε ένα τόσο άδικο, τόσο αντιαναπτυξιακό και τόσο επαχθές φορολογικό μέτρο και σημείωσε πως το συγκεκριμένο μέτρο είναι και ευθέως αντισυνταγματικό, «καθώς παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας, την ισότητα των δημόσιων βαρών και τον πυρήνα του δικαιώματος στην ιδιοκτησία, καθώς εξωθεί σε έμμεση δήμευσή της».

Εκκληση ΑΔΕΔΥ για μη ψήφιση

Εν τω μεταξύ, να μην επικυρώσουν με την ψήφο τους τον έκτακτο φόρο στα ακίνητα κάλεσε τους βουλευτές η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ τόνισε ότι η κυβέρνηση «με τα αλλεπάλληλα, έκτακτα και βάρβαρα μέτρα που λαμβάνει σε βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των λαϊκών στρωμάτων οδηγεί σε απελπισία εκατομμύρια νοικοκυριά που δεν μπορούν πλέον να αντεπεξέλθουν ούτε στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους.

Συγκεκριμένα για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, επισήμανε ότι βρέθηκαν από το πρώτο κιόλας μνημόνιο στο στόχαστρο κυβέρνησης και τρόικας και έχουν ήδη υποστεί μειώσεις του εισοδήματός τους κατά 40%, ενώ σήμερα βρίσκονται, όπως ανέφερε, μπροστά σε νέες δραματικές μειώσεις αποδοχών, μέσω της εφαρμογής ενός «μισθολογίου-φτωχολόγιου», καθώς και μπροστά σε απολύσεις ακόμα και μονίμου προσωπικού.

«Δηλώνουμε ότι αδυνατούμε, πλέον, να πληρώσουμε το νέο, έκτακτο, χαράτσι, που με αυταρχικό τρόπο επιβάλλουν κυβέρνηση και τρόικα», υπογράμμισε η ΑΔΕΔΥ.

Νέες ενστάσεις από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Το ενδεχόμενο να μετατραπεί η ΔΕΗ [DEHr.AT] Σχετικά άρθρα σε προβληματική επιχείρηση με αφορμή την επιβολή του τέλους ακινήτων επισήμανε η ΓΕΝΟΠ.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ προειδοποίησαν για τον κίνδυνο να «γονατίσει» η επιχείρηση «κάτω από το "παλιρροϊκό κύμα" ανεξόφλητων λογαριασμών που θα προκαλέσει η μετατροπή της σε ένα γιγαντιαίο φορομπηχτικό μηχανισμό σε βάρος εκατομμυρίων πελατών της».

Όπως εκτίμησαν, με τους φόρους στα ακίνητα θα αυξηθούν δραματικά οι επισφάλειες και θα καταστεί αδύνατη η συνέχιση της παροχής διευκολύνσεων στους πελάτες.

«Χάος» στις εφορίες από το πολυεκκαθαριστικό

Σύγχυση, εκνευρισμός και ουρές συνέθεταν, χθες, το «σκηνικό» σε πολλές Εφορίες της χώρας, όπου χιλιάδες φορολογούμενοι ταλαιπωρούνταν για να αποδείξουν ότι εξαιρούνται από την επιβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Σύγχυση, εκνευρισμός και ουρές συνέθεταν, χθες, το «σκηνικό» σε πολλές Εφορίες της χώρας, όπου χιλιάδες φορολογούμενοι ταλαιπωρούνταν για να αποδείξουν ότι εξαιρούνται από την επιβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και δεν όφειλαν να πληρώσουν το «λογαριασμό» του πολυεκκαθαριστικού.

Οι υπάλληλοι των ΔΟΥ είχαν σηκώσει τα χέρια ψηλά καθώς, όπως έλεγαν στους φορολογούμενους που ζητούσαν νέα εκκαθάριση, το υπουργείο Οικονομικών δεν τους έχει προμηθεύσει ακόμη το κατάλληλο λογισμικό σύστημα με το οποίο θα μπορούν να κάνουν, ανά πάσα στιγμή, τις διορθώσεις.

Ταυτόχρονα, σε αρκετές ΔΟΥ δημιουργήθηκε «θέμα» με τις εξαιρέσεις που προβλέπονται στο εν λόγω μέτρο, ειδικά δε το «πρόβλημα» εντοπίζεται στους ανέργους οι οποίοι με βάση τη σχετική διάταξη εξαιρούνται «...εφόσον δεν έχουν κατά τον χρόνο της βεβαίωσης πραγματικά εισοδήματα».

Δεν είναι λοιπόν λίγοι οι προϊστάμενοι των ΔΟΥ που ως «χρόνο» λαμβάνουν όλο το 2011 και όχι, όπως διευκρινίζουν από το υπουργείο Οικονομικών, το διάστημα που βεβαιώθηκε ο φόρος, γεγονός που απαιτεί την έκδοση και νέας διευκρινιστικής εγκυκλίου.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή λήγει η προθεσμία για την πληρωμή του πολυεκκαθαριστικού από όσους το έχουν λάβει με βεβαίωση τον Αύγουστο, ενώ όσοι δεν πληρώσουν την πρώτη δόση θα επιβαρυνθούν με προσαύξηση 1% για κάθε μήνα καθυστέρησης.

Θα πρέπει, πάντως, να αναφερθεί ότι από την επιβολή της ειδικής εισφοράς εξαιρούνται τα ακόλουθα εισοδήματα:

α) οι μισθοί, συντάξεις και η πάγια αντιμισθία που χορηγούνται σε πρόσωπα που είναι ολικώς τυφλοί, καθώς και σε όλους όσοι παρουσιάζουν βαριές κινητικές αναπηρίες, που υπερβαίνει σε ποσοστό το ογδόντα τοις εκατό (80%)

β) οι αποζημιώσεις λόγω διακοπής εργασιακής σχέσης και

γ) οι εφάπαξ παροχές ταμείων πρόνοιας και ασφαλιστικών οργανισμών, τα εφάπαξ βοηθήματα δημοσίων υπαλλήλων και τα εφάπαξ βοηθήματα που αναφέρονται στις διατάξεις αυτές.

δ) οι μακροχρόνια άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και όσοι λαμβάνουν κατά την χρήση 2011 επίδομα ανεργίας, έστω κι αν κατά τη χρήση 2010 είχαν εισόδημα, εφόσον δεν έχουν κατά το χρόνο της βεβαίωσης πραγματικά εισοδήματα.

Επειδή οι ανωτέρω προϋποθέσεις δεν είναι δυνατό να εξευρεθούν από τα στοιχεία που επεξεργάζεται η ΓΓΠΣ -γι' αυτό άλλωστε συνέβη και το χθεσινό αλαλούμ- θα πρέπει οι φορολογούμενοι που εξαιρούνται, μετά τη λήψη του εκκαθαριστικού σημειώματος να υποβάλλουν στην αρμόδια ΔΟΥ, αίτηση για νέα εκκαθάριση, με τη βεβαίωση του ΟΑΕΔ ότι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του, ως μακροχρόνια άνεργοι, ή ότι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας και με υπεύθυνη δήλωση ότι δεν αποκτούν πραγματικά εισοδήματα.

Επισημαίνεται, εξάλλου, ότι δεν επιβάλλεται ειδική εισφορά στις ακόλουθες περιπτώσεις:

α) στις αμοιβές των υπαλλήλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης,

β) στις αγροτικές ενισχύσεις που δεν συνδέονται με την παραγωγή και δηλώνονται στους κωδικούς αριθμούς 477-478 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, ενώ αντίθετα υπόκεινται σε εισφορά όσες δίδονται επί της παραγωγής και δηλώνονται στους κωδικούς 659-660.

γ) σε κανένα ποσό από αυτά που δηλώνονται στους κωδικούς 781 -782, δεδομένου ότι τα ποσά αυτά δεν αποτελούν εισόδημα.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)