Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Οι δύο Έλληνες που θησαύρισαν ποντάροντας στο …greekcovery

Οι δύο Έλληνες που θησαύρισαν ποντάροντας στο …greekcovery 
Με αναλυτικό αφιέρωμα, το πρακτορείο Bloomberg, περιγράφει αναλυτικά τα έργα και τις ημέρες δύο ομογενών, του Αχιλλέα Ρίσβα και του Jason Μανολόπουλου. Έρχονται και οι δύο στο προσκήνιο καθώς έκαναν μια επιλογή: το 2012, όταν όλοι πίστευαν ότι η Ελλάδα θα καταρρεύσει και θα βγει εκτός Ευρωζώνης, αυτοί ποντάρισαν στη διάσωση. Το αποτέλεσμα; Καρπούνται ήδη υπεραξίες με το ποσοστό να ξεπερνά το …160%.

Οι δύο ομογενείς, όπως αναφέρει το Bloomberg, προχώρησαν το 2012 στη σύσταση μιας εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων με την επωνυμία DromeusCapitalManagement. Hεταιρεία συγκέντρωσε κεφάλαια της τάξεως των 240 εκατομμυρίων ευρώ και στοιχημάτισε υπέρ της διάσωσης της χώρας επενδύοντας τόσο σε ομόλογα όσο και σε μετοχές. Το ποσοστό του 160% μπορεί να μην λέει τίποτα σε κανέναν. Αν όμως συγκριθεί με το 10% που ήταν ο μέσος όρος των κερδών των hedgefund τότε η διαφορά γίνεται εύκολα αντιληπτή.
O Dromeus πρόσφατα επωφελήθηκε  από τη συμμετοχή του στην αύξηση κεφαλαίου της Eurobank, τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας στην Ελλάδα, σύμφωνα με επιστολή που το ίδιο το fund απέστειλε στους πελάτες - επενδυτές  του την οποία εξασφάλισε το Bloomberg.
«Η ανακεφαλαιοποίηση θα δημιουργήσει σημαντική αξία για τους μετόχους με την Eurobank, έγραψε ο Dromeus στην επιστολή. "Ενώ οι μετοχές της Eurobank έκλεισαν στο προηγούμενο το τρίμηνο με κέρδη έως και 19 τοις εκατό από την τιμή διάθεσης παραμένει μία από τις βασικές επενδυτικές επιλογές του fund καθώς εκτιμάται ότι διαθέτουν περιθώρια περαιτέρω ανόδου».
Σύμφωνα με το Bloomberg, μετά τον Δρομέα  - ο οποίος εξακολουθεί και φέτος να καταγράφει κέρδη της τάξεως του 26%- και άλλα fundsάρχισαν να βλέπουν και να επενδύουν στην Ελλάδα. Μεταξύ αυτών, η ThirdPoint–το 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων fundτου Daniel  Loeb- όπως επίσης και ο John Paulson.
Ολόκληρο το δημοσίευμα του Bloomberg μπορείτε να το δείτε εδώ

ΟΑΕΔ: Ανοίγουν αύριο 10.000 θέσεις εργασίας – Όλες οι λεπτομέρειες

ΟΑΕΔ: Ανοίγουν αύριο 10.000 θέσεις εργασίας – Όλες οι λεπτομέρειεςΟι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr) και την αποστέλλουν μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων (http://ait.oaed.gr/) στο ΚΠΑ2, στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται η έδρα της επιχείρησης επιλέγοντας από τη σχετική στήλη.
Δικαιούχοι είναι όλες οι επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.
Επίσης δικαιούχοι είναι και οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚοινΣεπ) που έχουν ιδρυθεί στα πλαίσια των δράσεων ΤοπΣΑ ή ΤοπΕΚΟ κι επιθυμούν να προσλάβουν με το πρόγραμμα  μέλη τους ως εργαζόμενους.
Οι επιχειρήσεις που εξαιρούνται αναφέρονται αναλυτικά στην Πρόσκληση που θα αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΑΕΔ, www.oaed.gr.
Στο πρόγραμμα εντάσσονται οι επιχειρήσεις που δεν έχουν προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την ημερομηνία της αίτησης (ημερολογιακά) για υπαγωγή στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας.
Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι που:
  • Διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ κατά την υπόδειξή τους από το αρμόδιο ΚΠΑ 2 και μέχρι την πρόσληψή τους ή βεβαίωση συμμετοχής στο πρόγραμμα, όταν πρόκειται για τους ασφαλισμένους στον ΟΓΑ, που θα προκύπτει από το ειδικό μητρώο της αρμόδιας Υπηρεσίας (ΚΠΑ2) για τις ανάγκες του προγράμματος.
  • Έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.
  • Είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.
  • Έχουν ωφεληθεί δράσεων «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας – ΤοπΣΑ» και «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες - ΤοπΕΚΟ» και διαθέτουνβεβαίωση συμμετοχής σε πρόγραμμα ΤοπΣΑ και ΤοπΕΚΟ από την αρμόδια Αναπτυξιακή Σύμπραξη (ΑΣ).
Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) κάτω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 15 € την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών το μήνα (ημέρες ασφάλισης).
Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους ηλικίας (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) άνω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 18 € την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών το μήνα (ημέρες ασφάλισης).
Το ποσό επιχορήγησης καλύπτει τμήμα  του μισθολογικού  κόστους.
Η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους τέσσερις (4) μήνες.
Η ενίσχυση που θα λάβει μια επιχείρηση χορηγείται βάσει του Κανονισμού 1407/2013 της Επιτροπής για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis) και δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ σε οποιαδήποτε περίοδο τριών οικονομικών ετών. Σημειώνεται ότι στον έλεγχο της σώρευσης αθροίζονται και οι ενισχύσεις ήσσονος σημασίας που έχουν λάβει οι συνδεδεμένες με την αιτούσα επιχειρήσεις.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο ειδικό πεδίο του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ στην διεύθυνση www.oaed.gr όπου επίσης περιγράφονται αναλυτικά οι προϋποθέσεις και λοιποί όροι του προγράμματος.

Ακίνητα: Πόσο ακόμη θα πέσουν οι τιμές και πότε θα αρχίσουν να ανεβαίνουν

Πτώση κατά 6% στις τιμές των κατοικιών για φέτος, σταθεροποίηση το 2015 και ελαφρά ανάκαμψη από το 2016 προβλέπει στην τελευταία της έκθεση για την εγχώρια αγορά ακινήτων η Eurobank Property Services. 
Ακίνητα: Πόσο ακόμη θα πέσουν οι τιμές και πότε θα αρχίσουν να ανεβαίνουν

Η θυγατρική του ομίλου της Eurobank προχωρά μάλιστα ένα βήμα πιο πέρα, εκτιμώντας ότι μέσα στην επόμενη πενταετία οι τιμές των κατοικιών στην Ελλάδα θα αυξηθούν κατά 5%- 6% σε σχέση με τα σημερινά, χαμηλά επίπεδα της αγοράς. Οι τιμές των σπιτιών έχουν μειωθεί κατά 35% κατά μέσο όρο από την αρχή της κρίσης μέχρι τα τέλη του 2013 και εάν υπολογίσουμε και το 2014 η συνολική κάμψη θα φτάσει το 40-41%.
Όσον αφορά στη ζήτηση για την αγορά κατοικιών αυτή την στιγμή, η ανάλυση της Eurobank (α' εξάμηνο 2014), αναφέρουν ότι ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό της αγοράς αποτελεί το αυξανόμενο ενδιαφέρον από δυνητικούς αγοραστές στις «πρωτοκλασάτες» περιοχές σε σχέση με τις δευτερεύουσες περιοχές. Το γεγονός αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στη γενικότερη ύφεση στην αγορά αλλά και την τάση για σταθεροποίηση στα τρέχοντα χαμηλά επίπεδα για τις λεγόμενες καλές περιοχές. Αντίθετα, αρνητικό… ρεκόρ σημειώνει η ζήτηση για τα πιο δευτερεύοντα σπίτια σε λιγότερο ελκυστικές περιοχές, λόγω του υψηλού στοκ.
Στην κατοικία ο αριθμός των συναλλαγών έχει παρουσιάσει μείωση έως 84% από το 2007 μέχρι σήμερα. «Ο συνολικός αριθμός των συναλλαγών για το 2013 εκτιμάται ότι είναι λιγότερες από 20.000 ενώ οι "καθαρές" αγοραπωλησίες κατοικιών κατά το περασμένο έτος εκτιμώνται μεταξύ 5.000- 10.000», αναφέρει χαρακτηριστικά η Eurobank Property Services. Από την άλλη πλευρά, η ζήτηση για εξοχικές κατοικίες από ξένους αγοραστές έχει αυξηθεί, όπως προκύπτει και από τα επίσημα στοιχεία: Μόνο το 2013, επισημαίνει η έκθεση, καταγράφηκε εισροή ξένων κεφαλαίων για την αγορά εξοχικών κατοικιών της τάξεως των 168 εκατ. ευρώ, από 113 εκατ. ευρώ το 2012 -έστω κι αν σε απόλυτο αριθμό οι κατοικίες που μεταβιβάστηκαν σε ξένους ήταν κάτω των 1.000-, ενώ υπάρχουν προσδοκίες για περισσότερες αγορές στο πλαίσιο του νέου νόμου για την παροχή 5ετούς άδειας παραμονής σε αγοραστές εκτός Ε.Ε. εφόσον η αξία του ακινήτου υπερβαίνει τα 250 χιλ. ευρώ.
Πηγή: protothema.gr

Τα «ρετιρέ» και τα «υπόγεια» των συντάξεων

Τα «ρετιρέ» και τα «υπόγεια» των συντάξεων – Ποιοι κινδυνεύουν από τις αλλαγές Μεγάλες διακυμάνσεις μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στις συντάξεις. Διαφοροποιήσεις και μέσα στο ίδιο ταμείο. Πού δίνονται οι μεγαλύτερες συντάξεις και πού οι μικρότερες. Πώς ο «Ήλιος» «φωτίζει» τις επερχόμενες αλλαγές.
Τις μεγάλες διακυμάνσεις μεταξύ των συνταξιούχων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα αλλά και τις εσωτερικές «αδικίες» του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης αποκαλύπτουν τα στοιχεία του πληροφορικού συστήματος Ήλιος, για τον αριθμό των συνταξιούχων και το ύψος των καταβαλλόμενων ποσών.
Εκτός όμως από τις παθογένειες και τις αδικίες που επί χρόνια ίσχυσαν στην κοινωνική ασφάλιση, τα στοιχεία του Ήλιος δείχνουν και τη λύση του προβλήματος, σε ένα σύστημα που δέχεται ολοένα και λιγότερα έσοδα από τους εν ενεργεία ασφαλισμένους για να πληρώσει ολοένα και περισσότερες παροχές προς τους συνεχώς αυξανόμενους συνταξιούχους.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σχολιάζοντας τα στοιχεία του Ιουλίου, «φωτογράφησε» τις νέες ανατροπές που ετοιμάζει στο ασφαλιστικό δηλώνοντας ότι «στο νέο ασφαλιστικό χάρτη, όλα αλλάζουν» κάνοντας μάλιστα λόγο για ένα δαπανηρό σύστημα».
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε: «Για πολλά χρόνια συντηρούσαμε ένα κατακερματισμένο σύστημα ασφάλισης πολλών ταχυτήτων, δαπανηρό και, κυρίως, άδικο και αναποτελεσματικό. Στο νέο ασφαλιστικό χάρτη που προετοιμάζουμε μεθοδικά, όλα αλλάζουν για πάντα. Στην παρουσίαση της μελέτης που εκπονείται από το ΚΕΠΕ θα αποδειχθεί ότι οι λύσεις ήταν μπροστά μας, αλλά είτε δεν τις βλέπαμε είτε - ακόμη χειρότερα - δεν θέλαμε ή δεν τολμούσαμε να τις δούμε.»
Ας δούμε λοιπόν τα στοιχεία που φανερώνει ο «Ήλιος»:
Στο ανεξάρτητο Ταμείο της Τράπεζα της Ελλάδος, η μέση σύνταξη ανέρχεται σε 1.158,29 ευρώ.
Στο Δημόσιο, η μέση σύνταξη ανέρχεται σε 1.011,8 ευρώ.
Στο Ταμείο των δημοσιογράφων (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ), η μέση σύνταξη είναι 890,5 ευρώ.
Στο ΕΤΑΑ (μηχανικοί, γιατροί και δικηγόροι) η μέση σύνταξη φθάνει τα 840,7 ευρώ.
Στο μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας και τον κεντρικό κορμό στον οποίο θα στηριχθεί η νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση, το ΙΚΑ, η μέση σύνταξη δεν ξεπερνά τα 705,89 ευρώ. Μάλιστα, στο εσωτερικό του Ιδρύματος, οι διακυμάνσεις είναι έντονες και ενδεικτικές των διαφοροποιήσεων που ίσχυσαν στο παρελθόν για συγκεκριμένες ομάδες ασφαλισμένων.
Συγκεκριμένα, για τους συνταξιούχους του αμιγώς ιδιωτικού τομέα, η μέση σύνταξη ανέρχεται σε 639,85 ευρώ.
Στον αντίποδα, σημαντικά μειωμένη σε σχέση με το παρελθόν, σαφώς υψηλότερη όμως από τις υπόλοιπες, η μέση σύνταξη των συνταξιούχων της ΔΕΗ (ΤΑΠ-ΔΕΗ) ανέρχεται σε 1.372,35 ευρώ.
Αντίστοιχα, η μέση σύνταξη των προερχόμενων από το ταμείο του ΟΤΕ συνταξιούχων του ΙΚΑ, φθάνει τα 1.224,23 ευρώ και η μέση σύνταξη από το πρώην ταμείο των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ (ΤΣΠΗΣΑΠ) είναι 1.216,49 ευρώ.
Στον πολύπαθο ΟΑΕΕ, η μέση σύνταξη ανέρχεται σε 735,69.
Όμως και σε αυτό το ταμείο, οι εσωτερικές διακυμάνσεις είναι μεγάλες και όπως έχει επισημάνει και η τρόικα, ενδεικτικές της λύσης που εκ των πραγμάτων προωθείται... Συγκεκριμένα, οι συνταξιούχοι του πρώην ΤΕΒΕ λαμβάνουν μέση σύνταξη 792,62 ευρώ, έναντι 682,90 ευρώ που αντιστοιχούν στη μέση σύνταξη του πρώην Ταμείου Εμπόρων (ΤΑΕ) και 567,04 ευρώ της μέσης σύνταξης που δίνει το Ταμείο των Αυτοκινητιστών (ΤΣΑ).
Στον ΟΓΑ, η μέση σύνταξη ανέρχεται σε 431,62 ευρώ.
Η μέση επικουρική σύνταξη που δίνει το ΕΤΕΑ ανέρχεται σε 181,03 ευρώ.
Τα στοιχεία του συστήματος Ήλιος, δείχνουν επίσης, ότι 664.736 συνταξιούχοι, δηλαδή ένας στους τέσσερις (25%) λαμβάνουν σύνταξη κάτω από 500 ευρώ. Μάλιστα αυτό το ποσό δεν είναι καθαρό αφού υπολογίζεται πριν τις κρατήσεις για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη προς το ταμείο και τον τυχόν αναλογούντα φόρο προς το κράτος.
Ακόμα όμως κι αν ανέβουμε την κλίμακα των συντάξεων, στην οποία αθροίζονται κύριες και επικουρικές συντάξεις αλλά και κάποια άλλη σύνταξη (π.χ. θανάτου) η εικόνα για την κατάσταση των συνταξιούχων δεν βελτιώνεται. Έτσι το 57% των συνταξιούχων, δηλαδή 1.509.763 συνταξιούχοι έχουν συνολικό εισόδημα από συντάξεις κάτω από 800 ευρώ μικτά.
Αυτή είναι σύμφωνα με τους ειδικούς της κοινωνικής ασφάλισης και η ομάδα στόχος των επόμενων περικοπών, εφόσον αυτές αποφασιστούν ή ...επιβληθούν από τις αναμενόμενες μελέτες (ΚΕΠΕ και αναλογιστών).
Συνολικά, το μέσο εισόδημα από πάσης φύσης συντάξεις για τον μήνα Ιούλιο, για τους 2.656.855 συνταξιούχους είναι μόλις 869 ευρώ μικτά. Από αυτά μάλιστα ένα μέρος τους επιστρέφει προς τα ταμεία ως εισφορά των συνταξιούχων για την υγειονομική τους περίθαλψη και προς το κράτος ως φόρος εισοδήματος.

Oι ηλικίες

Με βάση το πληροφοριακό σύστημα «Ήλιος», ο αριθμός των συνταξιούχων ανήλθε τον Ιούλιο στα 2.656.855 άτομα. Από αυτούς, το 23% είναι ηλικίας άνω των 81 ετών, το 32% κυμαίνεται μεταξύ 71 και 80 ετών, το 40% μεταξύ 51 έως 70 ετών ενώ μόλις το 1% είναι συνταξιούχοι ηλικίας μικρότερης των 25 ετών. Βέβαια, όπως δείχνουν τα στοιχεία και επισημαίνει κάθε φορά που τα δημοσιοποιεί, το υπουργείο Εργασίας, συνταξιούχοι ηλικίας μεταξύ 56-65 ετών λαμβάνουν τα υψηλότερα ποσά σύνταξης.
Η πλειοψηφία των συνταξιούχων λόγω γήρατος (σε ποσοστό 19% του συνόλου) είναι ηλικίας μεταξύ 66-70 ετών με μέση σύνταξη που αγγίζει το ποσό των 1.012,19 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι για τον υπολογισμό του μέσου εισοδήματος από συντάξεις αθροίζονται στην κατηγορία σύνταξης γήρατος και όλες οι συντάξεις άλλων κατηγοριών (θανάτου, αναπηρίας) που ενδεχομένως λαμβάνει ένας συνταξιούχος.
Συνολικά, τον Ιούλιο καταβλήθηκαν 4.480.450 συντάξεις, κύριες και επικουρικές, με τη αντίστοιχη δαπάνη να ανέρχεται στα 2.309.715.534,28 ευρώ.
Από το σύνολο των συνταξιούχων, σχεδόν οι μισοί, δηλαδή 1.329.664 συνταξιούχοι λαμβάνουν μόνο μία σύνταξη, 927.953 λαμβάνουν δυο συντάξεις, 324.563 συνταξιούχοι λαμβάνουν τρεις συντάξεις, ενώ υπάρχουν και 369 συνταξιούχοι, που λαμβάνουν πάνω από επτά συντάξεις. Κάτι που δεν πρέπει να ξενίζει, καθώς παλαιότερα, ίσχυε η παράλληλη ασφάλιση σε περισσότερα από ένα ταμεία, με αποτέλεσμα κάποιοι να θεμελίωναν κατώτατη σύνταξη από περισσότερα ταμεία, ενώ αθροίζονται και οι συντάξεις θανάτου – χηρείας και οι επικουρικές.
Σε ό,τι αφορά τη συνταξιοδοτική δαπάνη, προκύπτει από τα στοιχεία του «Ήλιος» ότι στο επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου έφτασε στα 16,13 δισ. ευρώ.
Να σημειωθεί ότι, από τα στοιχεία ξεχωρίζει επίσης, το γεγονός ότι από το ΙΚΑ προέρχεται η πλειοψηφία (48,6%) των νέων συνταξιούχων που είναι δικαιούχοι κύριας σύνταξης. Συνολικά σε όλα τα ταμεία, μαζί και στο Δημόσιο, προστέθηκαν τον Ιούλιο 12.696 νέοι συνταξιούχοι.

Ερχεται Σχολή Επαγγελμάτων Κηδείας


Έρχεται Σχολή Επαγγελμάτων ΚηδείαςΠρόταση από το Σωματείο Ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών Ελλάδος προς τα υπουργεία Υγείας-Παιδείας


Σχολή Τελετών Επαγγελμάτων Κηδείας επιθυμεί να δημιουργήσει το Σωματείο Ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών Ελλάδος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία» της Λάρισας και γι αυτό το θέμα προβλέπεται συνάντηση με τους αρμόδιους των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας.

Στο άρθρο φιλοξενούνται δηλώσεις του προέδρου του Σωματείου Ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών κ. Παναγιώτου ο οποίος αναφέρει ότι πρέπει «να υπάρχουν στο χώρο αυτό μόνο άνθρωποι που μπορούν να κάνουν με τον απαραίτητο επαγγελματισμό τη δουλειά τους, σε μια τόσο ιδιαίτερη στιγμή πόνου».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται μεταξύ των άλλων ότι η πρόταση έχει προωθηθεί στα υπουργεία Παιδείας και Υγείας ενώ οι επαγγελματίες του χώρου ευελπιστούν να λειτουργήσει ως ειδικότητα σε κάποιο ΙΕΚ και γι' αυτό το λόγο έχουν εκπονήσει αναλυτικό πρόγραμμα για τα μαθήματα που πρέπει να διδάσκονται καθώς και την πιστοποίηση όσων αποφοιτήσουν.

Μεταξύ των μαθημάτων που θα διδάσκονται, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας των ιδιοκτητών γραφείων τελετών στην εφημερίδα «Ελευθερία», είναι τα ακόλουθα:
1.Ανατομία
2.Δίκαιο ταφής
3.Ψυχολογία
4.Βιολογία
5.Ιστορία κηδείας
6.Κοινωνιολογία κηδείας
7.Λογιστικά
8. Κανόνες υγιεινής
9. Σκηνοθεσία και πρακτικές
10. Συμβουλευτική δύναμη κ.α.

Με βάση τα μαθήματα που προτείνονται αναμένεται να διδάξουν στη σχολή ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, βιολόγοι κ.α. Όσοι φοιτήσουν στη σχολή θα πιστοποιούνται για τις γνώσεις τους όπως συμβαίνει με τις υπόλοιπες ειδικότητες των ΙΕΚ και ακολούθως θα εξασκούν το επάγγελμά τους.

Η δημιουργία Σχολής Τελετών Επαγγελματικών Κηδείας θα προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις σε όσους επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον εν λόγω χώρο που έως τώρα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να ασχοληθεί εκδίδοντας απλά μια άδεια λειτουργίας γραφείου τελετών. Όπως ανέφερε ο κ. Παναγιώτου στην εφημερίδα υπάρχουν άτομα που δεν δείχνουν τον απαραίτητο επαγγελματισμό και γι αυτό κρίνεται επιτακτική η ανάγκη να εκπαιδευτούν «ώστε να ανταποκριθούν τα μέγιστα σε αυτή τη δύσκολη και ιερή στιγμή».

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)