Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

ΕΚΤ: Τεχνικά εφικτή η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη

Τεχνικά εφικτή χαρακτήρισε μία έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, Ο Πάτρικ Χόνοχ, μέλος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας και διοικητής της Τράπεζας της Ιρλανδίας, τονίζοντας, ωστόσο, ότι θα πλήξει την εμπιστοσύνη στην οικονομική ένωση.

«Μία ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από την νομισματική Ενωση θα αποσταθεροποιούσε την ευρωζώνη και όλες οι πλευρές προσπαθούν να το αποφύγουν. Ενα τέτοιο ενδεχόμενο δεν είναι απαραίτητα μοιραίο, αλλά είναι μη – ελκυστικό», πρόσθεσε ο Χόνοχαν από το βήμα συνεδρίου στο Ταλίν της Εσθονίας .

Οπως αναφέρει το Bloomberg, κεντρικοί τραπεζίτες από όλη την Ευρώπη έχουν αρχίσει ήδη να συζητούν την πιθανότητα μίας ελληνικής εξόδου από την ζώνη του ευρώ και πώς θα την χειριστούν.

Εν τω μεταξύ νέο μήνυμα στην Ελλάδα στέλνει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που με συνέντευξή του στην κυριακάτικη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag αναφέρει με νόημα ότι καμιά χώρα δεν μπορεί να πιέσει κάποια άλλη να παραμείνει στο ευρώ.

Ετοιμος για το ενδεχόμενο εξόδου δηλώνει και ο διοικητής της Μπούντεσμπανκ, Γιενς Βάιντμαν.

Ο διοικητής της Μπούντεσμπανκ υποστηρίζει ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα είχε πιο καταστροφικές συνέπειες για την ίδια τη χώρα από ότι για την ευρωζώνη.

«Θα ήταν ένας απλουστευμένος τρόπος να υποθέσω ότι έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα έλυνε μονομιάς το πρόβλημα. Ένα τέτοιο βήμα θα ήταν χωρίς προηγούμενο και θα είχε ιστορική σημασία και θα έφερνε πολλές ανασφάλειες» προσθέτει.

Από την πλευρά του, ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ, επεσήμανε ότι θα υπάρξουν σημαντικές επιπτώσεις τόσο για την Ελλάδα, όσο και για άλλες χώρες της Ευρώπης, μία έξοδος της χώρας από το ευρώ προειδοποίησε, μιλώντας στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, προσθέτοντας, πως όλοι θα κάνουν κάθε τι δυνατό για να μην συμβεί κάτι τέτοιο και να παραμείνει αλώβητη η Ευρωζώνη.

Ρέγκλινγκ: Η ακριβότερη λύση η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ
«Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν "η ακριβότερη λύση για όλους τους εμπλεκόμενους" αν και πλέον θα στοίχιζε λιγότερο απ' ότι στην αρχή της κρίσης χρέους», επεσήμανε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξή του στην αυστιακή εφημερίδα Die Presse.

«Στην αρχή της κρίσης θα κόστιζε πολύ περισσότερο. Σήμερα όλοι στις αγορές είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για όλες τις πιθανότητες», σημείωσε.

Ο Ρέγκλινγκ τόνισε πάντως πως «το συνετό είναι να βοηθήσουμε την Ελλάδα» και συμπλήρωσε πως «μια έξοδος από την ευρωζώνη θα οδηγούσε τη χώρα στην ένδεια».

«Δεν γίνεται και δεν θα πρέπει να μας είναι αδιάφορο αν μια χώρα στη νοτιοανατολική πλευρά μας καταλήξει στο χάος. Ακόμη και παραβλέποντας ότι οι τράπεζες στην κεντρική και δυτική Ευρώπη θα υφίσταντο σημαντικές απώλειες», κατέληξε.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...

Στο Καστελόριζο η Ολυμπιακή Φλόγα

Το ακριτικό Καστελόριζο ήταν ο τελευταίος σταθμός της δεύτερης ημέρας της λαμπαδηδρομίας, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012».

Η φλόγα ταξίδεψε ως το πανέμορφο νησί των Δωδεκανήσων διασχίζοντας προηγουμένως το μεγαλύτερο μέρος της Κρήτης, ενώ το βωμό άναψε ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος.

«Ήταν μία από τις μεγαλύτερες χαρές και ικανοποιήσεις που έχω ζήσει σαν πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής το γεγονός ότι πήγε η φλόγα σε αυτό το πανέμορφο νησί, που μπορεί να είναι μακριά από την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά βρίσκεται τόσο κοντά στις καρδιές μας», δήλωσε ο κ. Καπράλος.

Λαμπαδηδρόμοι ήταν πέντε κάτοικοι του νησιού, ο περιφερειάρχης Αττικής και μέλος της ΕΟΕ, Γιάννης Σγουρός και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος.

Τη λαμπαδηδρομία στο Καστελόριζο παρακολούθησαν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Αντώνιος Τσαντηράκης, ο υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, υποναύαρχος Παναγιώτης Λίτσας, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης και ο βουλευτής Βασίλης Υψηλάντης.

Τους προσκεκλημένους υποδέχθηκε ο δήμαρχος του νησιού, Παύλος Πανήγυρης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η φλόγα πέρασε από το Καστελόριζο.

Η λαμπαδηδρομία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012» συνεχίζεται σήμερα, με την πορεία της φλόγας ως τα Ιωάννινα.

Στο 20,5% ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση - Πέφτουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Το 72% των πολιτών ζητά αμοιβαίες υποχωρήσεις από τα κόμματα ωστε να συνεργαστούν ενώ το 22,9% ζητά νέες εκλογές.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής, στο ερώτημα αν γίνουν επαναληπτικές εκλογές ποιό κόμμα θα ψηφίσετε, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 20,5% και ακολουθεί η ΝΔ με 18,1%, ΠΑΣΟΚ 12,2%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 8,4%, ΚΚΕ 6,5%, Χρυσή Αυγή 5,8% , ΔΗΜΑΡ 5%, Οικολόγοι Πράσινοι 2,5%, ΔΗΜΣΥΜ 2,5%, ΛΑΟΣ 2,4%, Δημιουργία Ξανά 2,2% , Δράση 1,3% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 10,9%.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 72% θεωρεί πως τα κόμματα πρέπει να κάνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις και να συνεργαστούν, το 22,9% ζητά εκλογές για να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ το 78,1% ζητά από τη νέα κυβέρνηση να κάνει ότι είναι απαραίτητο για την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Στο ερώτημα ποιό από τα κόμματα που μπήκαν στη βουλή θα θέλατε να συμμετέχουν στην κυβέρνηση, η ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνει το 72,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 68% , η ΝΔ το 54,3% το ΠΑΣΟΚ το 52,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες το 47,7% το ΚΚΕ το 22,5% και η ΧΑ το 8%.

Το 61% των πολιτών θεωρεί λίγο ή καθόλου ρεαλιστική την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το 55,3 % θεωρεί απαραίτητη την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς. Την ίδια ώρα το 53,4% ζητά την ανασυγκρότηση της κεντροδεξιάς.

Ο Φώτης Κουβέλης παραμένει το πιο δημοφιλές πολιτικό πρόσωπο και ακολουθεί ο κ. Τσίπρας, ο κ. Παπαδήμος , ο κ. Αβραμόπουλος, ο κ. Καμμένος, ο κ. Λοβέρδος, ο κ. Δήμας, ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Χατζηδάκης.

Τέλος το 65,1% θεωρεί πως στις εκλογές επικράτησε η λογική της τιμωρίας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Τρόικα: Εαν τα βρείτε, αλλάζουμε το μνημόνιο

Παράθυρο για επαναδιαπραγμάτευση με 6 αλλαγές ανοίγει η τρόικα.

Συμφωνία με την τρόικα για ένα πακέτο με έξι σημαντικές αλλαγές στο μνημόνιο θα μπορούσε να πετύχει μια φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση στην Ελλάδα, αρκεί να σχηματιστεί γρήγορα και να κρατήσει τη χώρα στο παιχνίδι.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της Κομισιόν, οι δανειστές της Ελλάδας, βλέποντας ότι ο ελληνικός λαός αποδοκίμασε με την ψήφο του την πολιτική της σκληρής λιτότητας, αφήνουν ανοιχτό παράθυρο τόσο για επαναδιαπραγμάτευση στο μείγμα της πολιτικής που ακολουθείται για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων όσο και για νέες παρεμβάσεις για την ελάφρυνση του χρέους.

Σύμφωνα με πηγές των Βρυξελλών που μίλησαν στη Real News μια κυβέρνηση με ευρεία αποδοχή μπορεί τεκμηριωμένα να πετύχει μετά από συζήτηση με τους δανειστές τα εξής.

1. Την παράταση τουλάχιστον κατά 1 έτος (έως το τέλος του 2015) της προθεσμίας για τη μείωση των ελλειμμάτων.

2. Μια νέα αναδιάρθρωση του χρέους με κούρεμα των δανείων και του επίσημου τομέα.

3. Τη διατήρηση της ισχύος των συλλογικών συμβάσεων.

4. Την ανάσχεση των μειώσεων ή και την αποκατάσταση ορισμένων συντάξεων.

5. Τη συγκράτηση των μισθών στον δημόσιο τομέα.

6. Μια μεγάλη μείωση του μέσου φορολογικού βάρους για τους μισθωτούς.

Ουσιαστικά, το μήνυμα που στέλνουν από την Κομισιόν στις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας είναι: «Βρείτε τα και συζητάμε αλλαγές στο μνημόνιο».

Το κεντρικό μήνυμα μεταφέρθηκε ήδη στην Αθήνα και τα αρμόδια στελέχη της Επιτροπής έχουν το «πράσινο φως» από τους πολιτικούς τους προϊστάμενους να διευκολύνουν την κατάσταση και μόλις πρόσφατα εξήγησαν σε αξιωματούχους ελληνικών πολιτικών κομμάτων, που δεν μετείχαν στην προηγούμενη κυβέρνηση, ότι το μνημόνιο οικονομικών πολιτικών που εφαρμόζεται στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων επιλογών και συμφωνιών που έχουν γίνει μεταξύ των δύο πλευρών και τελεί συνεχώς υπό αναθεώρηση.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)