Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Ολες οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις για τον "οικονομικό στραγγαλισμό" της Ελλάδας

Image
Όλες τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις για τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές της επιχειρεί να δώσει το Stratfor . Ο ειδικός στην Ευρώπη αναλυτής του Adriano Bosoni λίγες ώρες πριν από την συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ περιγράφει μέσω των ερωτήσεων και των απαντησεων την στρατηγική Ελλάδας και δανειστών.

Οι δεύτεροι είναι σαφές τι επιδιώκουν: οικονομικό στραγγαλισμό.

Διαβάστε την ανάλυσή του:

Ποια είναι τα άμεσα οικονομικά προβλήματα στην Ελλάδα;

Ελλάδα ασχολείται αυτή τη στιγμή με τρία βασικά προβλήματα:

Προβλήμα ρευστότητας. Η είσπραξη των φόρων μειώνεται, και η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποίησαν πρόσφατα ότι η Αθήνα απέτυχε να ανταποκριθεί στο στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα για το 2014. Κατά τις τελευταίες εβδομάδες, αξιωματούχοι της ΕΕ έχουν πει ότι η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί ένα τρίτο πακέτο διάσωσης από τα μέσα του έτους με ένα ποσό 30 έως 50 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ουσιαστική αποπληρωμή του χρέους για το υπόλοιπο του έτους.
Η Ελλάδα έχει την αποπληρωμή του χρέους προς το ΔΝΤ μεταξύ Μαρτίου και Ιουλίου, καθώς και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από τον Ιούλιο μέχρι και τον Δεκέμβριο. Μέχρι στιγμής, η Αθήνα έχει αποπληρώσει το χρέος της προς το ΔΝΤ, αλλά χρησιμοποιώντας ακόμη και τα αποθεματικά των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης, των υπουργείων και των κρατικών επιχειρήσεων.

Εκροές καταθέσεων από τις τράπεζες. Περίπου € 20 δισεκατομμύρια έχουν φύγει από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα από τον Δεκέμβριο. Οι εκροές επιβραδύνθηκαν προσωρινά αφού η Αθήνα κατέληξε σε συμφωνία με τους δανειστές της, στις 20, Φεβρουαρίου για να επεκτείνει το πρόγραμμα διάσωσης της για τέσσερις μήνες. Αλλά στις 18 Μαρτίου, οι ελληνικές τράπεζες είχαν εκροές καταθέσεων μεταξύ 300 και € 400 εκατομμύρια - το υψηλότερο σε μία μόνο ημέρα από τη συμφωνία του Φεβρουαρίου - μετά την επισήμανση του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να αναγκαστεί να εφαρμόσει ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων .


Τι θέλει η Ελλάδα από τους δανειστές της;

Η Ελλάδα αναμένεται να παρουσιάσει μια πιο ολοκληρωμένη λίστα οικονομικών μεταρρυθμίσεων στις επόμενες εβδομάδες. Μια σύνοδο κορυφής του Eurogroup κατά πάσα πιθανότητα θα κληθεί να τις αξιολογήσει. Η Ελλάδα έχει βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα αιτήματα για τους δανειστές της:

Βραχυπρόθεσμα αιτήματα: Η Ελλάδα χρειάζεται χρήματα και τα χρειάζεται όσο το δυνατόν συντομότερα. Η Ελλάδα θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να απελευθερώσει την τελευταία δόση του πακέτου διάσωσης αμέσως. Η Ελλάδα θα ζητήσει επίσης από τις Βρυξέλλες να εγκρίνουν στην Αθήνα να εκδώσει ένα μεγαλύτερο εντόκων γραμματίων.

Μακροχρόνια αιτήματα:
Από τα τέλη Ιουνίου, η Ελλάδα θα ζητήσει μια συμφωνία ανταλλαγής χρέους για να μειωθεί το βάρος του χρέους της. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να αντιτίθεται και θα προσφέρουν μεγαλύτερες διάρκειες αποπλοηρωμής και χαμηλότερα επιτόκια. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιθανό να εγκαταλείψει την εκλογική υπόσχεση του και να δεχθεί αυτή την προσφορά, αλλά το βασικό ζήτημα της διαφοράς θα είναι οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις που συνδέονται με τη συμφωνία.
Θα μπορούσε η Ελλάδα να αναγκαστεί να εισαγάγει ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων;

Από τις Βρυξέλλες δεν έχουν την εξουσία να επιβάλουν ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων για την Ελλάδα, αλλά θα μπορούσαν να στριμώξουν την Αθήνα σε μια γωνία, που δεν θα αφήνει καμία επιλογήι. Αν η φυγή καταθέσεων επιταχυνθεί, η Αθήνα θα μπορούσε να αναγκαστεί να εισαγάγει ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων για την προστασία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Μέχρι στιγμής, οι τράπεζες στην Ελλάδα έχουν διατηρηθεί στη ζωή, χάρη στην ενίσχυση της ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα - με τη βοήθεια ρευστότητας έκτακτης ανάγκης (ELA). Αλλά οι έλεγχοι κεφαλαίων θα μπορούσαν να γίνουν απαραίτητοι στις ακόλουθες περιπτώσεις:

Αν η ΕΚΤ σταματήσει να παρέχει χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης για την Ελλάδα. Εάν η Ελλάδα δεν καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές της, η ΕΚΤ θα μπορούσε να σταματήσει να ενεργεί ως δανειστής στην Ελλάδα . Αυτό θα μπορούσε πιθανότατα να δημιουργήσει φόβους μεταξύ των αποταμιευτών και να οδηγήσει σε ένα σοκ τις τράπεζες στην Ελλάδα, κάτι που θα αναγκάσει την Αθήνα να εισαγάγει ελέγχους κεφαλαίων .

Αν η ΕΚΤ αρνηθεί να αυξήσει το όριο για την ενίσχυση της ρευστότητας της. Η τράπεζα είναι υπεύθυνη για τον καθορισμό του ύψους των χρημάτων που διατίθενται για τις ελληνικές τράπεζες μέσω του προγράμματος ELA. Αν οι εκροές καταθέσεων επιταχυνθούν και το πρόγραμμα ELA δεν αυξάνεται, τότε οι ελληνικές τράπεζες δεν θα είναι σε θέση να αντικαταστήσουν τις χαμένες καταθέσεις με χρηματοδότηση από την ΕΚΤ. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, η ΕΚΤ έχει αυξήσει το όριο των διαθέσιμων κονδυλίων για την Ελλάδα, αλλά όχι τόσο πολύ όσο θέλει η Αθήνα.


Οι έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων θα λύσουν το πρόβλημα στην Ελλάδα;

Ενώ οι έλεγχοι κεφαλαίων θα σταθεροποιησουν προσωρινά τις ελληνικές τράπεζες, δεν θα λύσουν τα προβλήματα ρευστότητας της Αθήνας. Οι κεφαλαιακοί έλεγχοι θα μπορούσαν να εισαχθούν εάν η Αθήνα θα πρέπει να “αγοράσει” χρόνο για να διαπραγματευτεί με τους δανειστές της, ειδικά μετά το πρόγραμμα διάσωσης που λήγει στα τέλη Ιουνίου. Αλλά αυτό δεν θα σήμαινε μια μόνιμη λύση για τα προβλήματα χρηματοδότησης στην Ελλάδα. Εάν η Ελλάδα δεν καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές της, οι έλεγχοι κεφαλαίων θα μπορούσαν πιθανότατα να ακολουθηθούν από την εισαγωγή ενός παράλληλου νομίσματος για να κρατηθεί το ελληνικό κράτος και οι τράπεζες σε λειτουργία.


Το Eurogroup είναι πεπεισμένο ότι μπορεί να πιέσει την ελληνική κυβέρνηση, αναγκάζοντας την Αθήνα να αρχίσει να κάνει παραχωρήσεις. Σύμφωνα με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στις 20 Φεβρουαρίου, το Eurogroup έχει μέχρι τα τέλη Απριλίου για να λάβει μια απόφαση για την αποδέσμευση της τελευταίας δόσης διάσωσης στην Ελλάδα. Ως αποτέλεσμα, το Eurogroup εξακολουθεί να πιστεύει ότι έχει χρόνο για να πιέσει την Αθήνα.

Οι εκροές καταθέσεων θα παίξουν σημαντικό ρόλο.

Η ελληνική κυβέρνηση.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το 60 τοις εκατό των Ελλήνων θέλουν η χώρα τους να παραμείνει στην ευρωζώνη, ακόμη και αν αυτό σημαίνει συνέχιση των μέτρων λιτότητας. Αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε τη διατήρηση της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ αλλά και τη διακοπή των μέτρων λιτότητας. Οι πρόσφατες υποσχέσεις της Ελλάδας στο Eurogroup έχουν δημιουργήσει εντάσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με ορισμένα μέλη του να λένε ότι η Αθήνα έχει παραχωρήσει πάρα πολλά. Ενώ η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να είναι πολύ δημοφιλής, πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η υποστήριξη μειώθηκε από 83 τοις εκατό στις αρχές Φεβρουαρίου σε 59,8 τοις εκατό στα τέλη Μαρτίου.

Τι θα συμβεί στη συνέχεια;

Η υπόσχεση από την Αθήνα για να παρουσιάσει έναν κατάλογο οικονομικών μεταρρυθμίσεων προς τους δανειστές της έχει ως στόχο να κατευνάσει τις αμφιβολίες και να εξασφαλίσει την εκταμίευση της τελευταίας δόσης του προγράμματος διάσωσης της. Η Ευρωομάδα θα συνεχίσει τη στρατηγική της για να πιέζει την Ελλάδα . Κατά πάσα πιθανότητα θα αποφασίσει να “σπάσει” την τελευταία δόση της διάσωσης σε μικρότερες δόσεις, και να συνεχίσουν να πιέζουν την Αθήνα να προβεί σε μεταρρυθμίσεις.

Ακόμη και αν η Ελλάδα λάβει την τελευταία δόση κατά τις προσεχείς εβδομάδες, οι έλεγχοι κεφαλαίων θα είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για μια ακόμη φορά, όταν το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας τελειώσει στα τέλη Ιουνίου. Χωρίς ένα πρόγραμμα διάσωσης, η Αθήνα θα είναι μόνη της, να αντιμετωπίσει την απόφαση αν θα πρέπει να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση περισσότερα χρήματα, να επιστρέψει στις αγορές - το οποίο σε αυτό το σημείο φαίνεται απίθανο λόγω του υψηλού κόστους δανεισμού στην Ελλάδα - ή να προχωρήσει σε αθέτηση των υποχρεώσεών της.

Η "ευκαιρία των 5 ημερών" για κούρεμα χρεών στην εφορία

Τρεις διαφορετικές επιλογές έχουν 4.100.000 οφειλέτες, φορολογούμενοι και επιχειρήσεις, προκειμένου να ρυθμίσουν τα χρέη τους στην εφορία και σταασφαλιστικά ταμεία με σημαντικές εκπτώσεις στις προσαυξήσεις, αλλά και τη δυνατότητα εξόφλησης ως 100 δόσεις.
Η πρώτη επιλογή αφορά τη ρύθμιση-εξπρές με καταπληκτική ημερομηνία της 27η Μαρτίου 2015.

Πρόκειται για την «ευκαιρία των πέντε ημερών» που έχουν μεγάλοι, κυρίως, οφειλέτες να πληρώσουν το αρχικό χρέος με μηδενικές προσαυξήσεις– όλες οι επιχειρήσεις, ακόμη και οι ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες.
Το χρέος μπορεί να πληρωθεί ολόκληρο ή μέρος αυτού.
Μάλιστα, στα χρέη που υπάγονται στη ρύθμιση, περιλαμβάνονται τα ληξιπρόθεσμα χρέη που αφορούν τον φόρο εισοδήματος, τον ΕΝΦΙΑ, τον ΦΠΑ, τις γονικές παροχές, τις κληρονομιές, κτλ.
Όποιος σπεύσει ως τις 27 Μαρτίου να μπει στη ρύθμιση, μπορεί να κερδίσει τη διαγραφή ως και του 100% των προσαυξήσεων, εφόσον εξοφλήσει το σύνολο της αρχικής οφειλής ή το τμήμα που μπορεί.
Μάλιστα, το καινούργιο της συγκεκριμένης ρύθμισης είναι ότι ο φορολογούμενος θα επιλέγει το χρέος που θέλει να εξοφλήσει (π.χ., ΕΝΦΙΑ, εισόδημα ΦΠΑ, κτλ), βάσει της ταυτότητας οφειλής, για να τύχει της αντίστοιχης διαγραφής των προσαυξήσεων.
Είναι προφανές ότι η «ευκαιρία των πέντε ημερών» αφορά, κυρίως, παλαιά χρέη που έχουν επιβαρυνθεί με μεγάλα πρόστιμα.
Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και δείτε παραδείγματα
100 δόσεις και εκπτώσεις για τους μικροοφειλέτες
Τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τα χρέη τους με δόσεις δίνει το υπουργείο Οικονομικών που «καίγεται» για έσοδα σε όλους όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν το σύνολο ή μέρος του χρέους ως τις 27 Απριλίου.
Όπως προβλέπεται από το νόμο, η τρίτη επιλογή έχει καταληκτική προθεσμία ένταξης την 26η Μαΐου. Με τη ρύθμιση αυτή, κάθε οφειλέτης, αλλά, κυρίως, όσοι έχουν περιορισμένους πόρους, μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους ως 100 δόσεις με διαγραφή ως 30% των προσαυξήσεων και αυτόματα να πάρουν φορολογική ενημερότητα.
Ελάχιστη δόση για την υπαγωγή στη ρύθμιση είναι τα 20 ευρώ το μήνα, ενώ χάνουν την ευκαιρία, όσοι δεν πληρώσουν δύο συνεχόμενες δόσεις το 2015 ή τρεις συνεχόμενες δόσεις από το 2016. Αξίζει να σημειωθεί ότι για χρέη ως 5.000 ευρώ οι δόσεις θα είναι άτοκες, ενώ για τα μεγαλύτερα ποσά το ετήσιο επιτόκιο είναι 3%.
Οι αιτήσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά ως τις 26 Μαΐου, ενώ ο νόμος προβλέπει «παράθυρο» παράτασης για έναν ακόμη μήνα.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Σκάει βόμβα στη λίστα Λαγκάρντ

Σκάει βόμβα στη λίστα Λαγκάρντ

Ας αρχίσω σήμερα με μία αποκάλυψη που θα φέρει τα πάνω κάτω στην πολιτική. Ενας (είναι πολιτικό πρόσωπο) που εμφανιζόταν έως τώρα ως πληρεξούσιος ενός μεγάλου ποσού (περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ) στη λίστα Λαγκάρντ, αποδείχθηκε ότι είναι δικαιούχος του λογαριασμού. Δηλαδή δεν διαχειριζόταν απλώς τον λογαριασμό, ήταν δικός του! Ηδη ο οικονομικός εισαγγελέας Π. Αθανασίου τον κάλεσε προς εξέταση, ζητώντας του να δικαιολογήσει το ποσό και βεβαίως να πει την αλήθεια. Πώς νομίζετε ότι αποκαλύφθηκε αυτή η ανατροπή; Από ένα ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο. Δύο δημοσιογράφοι του επισκέφθηκαν, την περασμένη Τετάρτη, το ΣΔΟΕ (στην οδό Πειραιώς), ζήτησαν συνάντηση με τους οικονομικούς εισαγγελείς και τους πληροφόρησαν ότι συνομίλησαν με τον Ερβέ Φαλτσιανί, ο οποίος έδωσε (με στοιχεία) το εν λόγω πολιτικό πρόσωπο. Θα πρέπει να σας πω ότι το πρόσωπο αυτό είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προηγούμενη κυβέρνηση και δεν έχει αποσυρθεί από την πολιτική αφού δίνει ακόμη ατύπως τις συμβουλές του σε πολιτικό κόμμα.

Ο υπ' αριθμόν ένα εχθρός του Τσίπρα

Ξέρετε πώς αποκαλεί τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ο επικεφαλής του Ποταμιού; Ως τον υπ' αριθμόν ένα... εχθρό του Τσίπρα! Εχει διαλύσει το κοινοβούλιο, του κάνει ζημιά, λέει, και αυτό που έγινε με τη Χρυσή Αυγή τού χάλασε όλη την εικόνα της συναίνεσης για το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Πάντως το Ποτάμι δεν σκέφτεται να συναινέσει σε οποιαδήποτε πρόταση μομφής εναντίον της Προέδρου της Βουλής, αν και πιστεύει ότι και στο μέλλον η Ζωή θα προκαλέσει με τη στάση της και την προσήλωσή της στους τύπους και άλλα προβλήματα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Είκοσι λεπτά με τον Βαρουφάκη

Κανείς πάντως δεν αμφισβητεί το «προνόμιο» που έχει ο Στ. Θεοδωράκης να μπορεί να συνομιλεί κατ' ιδίαν και για ώρα με τον Γιάνη Βαρουφάκη. Γνωρίζονταν από παλιά, από τότε που ο σημερινός υπουργός Οικονομικών αρθρογραφούσε στο site του κ. Θεοδωράκη, και ας μην ξεχνάμε ότι τον πρώτο που θέλησε ο κ. Βαρουφάκης να ενημερώσει για τα αποτελέσματα του πρώτου Eurogroup ήταν ο επικεφαλής του Ποταμιού. Ο οποίος βεβαίως δεν πήγε ο ίδιος αλλά έστειλε τους Χ. Θεοχάρη και την Αντιγόνη Λυμπεράκη (καταλαβαίνουν καλύτερα τον Βαρουφάκη, όπως έλεγε). Ρώτησα λοιπόν τον κ. Θεοδωράκη τι έλεγαν προχθές επί 20 λεπτά όρθιοι στη Βουλή με τον κ. Βαρουφάκη: «Μην περιμένεις να σου πω τι ειπώθηκε σε μια τόσο σοβαρή συζήτηση» ήταν η απάντησή του. Εν συνεχεία όμως μου είπε ότι έγινε κουβέντα για τον Σόιμπλε, για τη... Μέρκελ, για την επίσκεψη Τσίπρα στο Βερολίνο, αλλά (και εδώ είναι η πρώτη είδηση) και για όλους αυτούς εντός του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν τη... δραχμή. Ηταν λάβρος εναντίον αυτών. Εγινε επίσης συζήτηση (και εδώ είναι η δεύτερη είδηση) γιατί δεν συνόδευσε ο κ. Βαρουφάκης τον κ. Τσίπρα στις Βρυξέλλες: «Εάν είδες τις φωτογραφίες, θα διαπιστώσεις ότι ο Βαρουφάκης φαίνεται σαν να είναι ψαλιδισμένος. Μόνο αυτό μπορώ να πω για την ώρα» είπε ο κ. Θεοδωράκης και συμπλήρωσε ότι ο υπουργός Οικονομικών του είπε πως ο κ. Σόιμπλε πήρε ήδη τις αποφάσεις του.

Ποιος πληρώνει τα F-16

Κανείς δεν γνώριζε στο Πεντάγωνο εάν πέρυσι στις παρελάσεις (με την προηγούμενη κυβέρνηση) η κηροζίνη των πολεμικών αεροσκαφών και το πετρέλαιο των αρμάτων μάχης ήταν δωρεά κάποιου επιχειρηματία, που λειτούργησε σε περίοδο κρίσης ως... σπόνσορας για την ανάταση του εθνικού φρονήματος (όπως δικαιολογήθηκε η επαναφορά των μηχανοκίνητων και των αεροσκαφών στις παρελάσεις). Εκείνο που ξέρω είναι ότι στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου δεν εμφανίστηκε κανένας σπόνσορας. Ποιος θα πληρώσει λοιπόν τα καύσιμα; Μου λένε ότι οι πτήσεις των αεροσκαφών θα γίνουν στο πλαίσιο... ασκήσεων και συντηρήσεως υλικού. Δηλαδή αντί τα αεροσκάφη να πραγματοποιήσουν εκείνη την ημέρα πτήσεις στο Αιγαίο, θα περάσουν (σαν άσκηση) και από την Πανεπιστημίου. Οσον αφορά τα άρματα μάχης θα παρελάσουν μόνον όσα βρίσκονται σε μονάδες εντός Αττικής (για να μειωθούν τα έξοδα). Η μόνη μεταφορά που θα υπάρξει (με C-130) είναι των μονάδων εθνοφυλακής από τη Ρόδο και τον Εβρο, για ανάταση του εθνικού φρονήματος βεβαίως βεβαίως!

Η Ζωή εν Κύπρω

Ετοιμες έχει τις βαλίτσες της για επίσκεψη την Κυριακή στην Κύπρο η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, όπου της επιφυλάσσουν θερμή υποδοχή. Υποδοχή αρχηγού κράτους, όμοια με αυτήν που επιφυλάσσουν οι Κύπριοι και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο που θα πραγματοποιήσει το πρώτο το ταξίδι στην Κύπρο στις 30 Μαρτίου. Ετσι η Ζωή θα έχει για δύο ημέρες συναντήσεις με τον Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη, με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, με τον ομόλογό της Γιαννάκη Ομήρου, με τον υπουργό Εξωτερικών Γιαννάκη Κασουλίδη, με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, καταθέσεις στεφάνων στα Φυλακισμένα Μνήματα, επίσκεψη στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα και ένα σωρό επίσημα γεύματα και δείπνα, καθώς (να μην το ξεχάσουμε) και κόκκινα χαλιά. Βεβαίως οι Κύπριοι θέλουν κάποια στοιχεία για τον περίφημο φάκελο της προδοσίας της Κύπρου, τον οποίο έχει συζητήσει δύο φορές στο παρελθόν η Βουλή των Ελλήνων, πλην όμως ποτέ δεν το έχει δημοσιοποιήσει...

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)