Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Aντιο Niko

Μίκης Θεοδωράκης:Μοναδικός πλέον δρομος για το Λαό είναι η ανυπακοή ...

Kαι η οργάνωση ενός μαζικού λαικού κινήματος.Η χώρα κυβερνάται από μια μικρή μειοψηφία. Αυτοί που πρόδωσαν θα πρέπει να τιμωρηθούν.

Μία συνάντηση των Επιτροπών εργαζομένων και ανέργων του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ την περασμένη Δευτέρα το βράδυ με τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη εξελίχτηκε σε μία σημαντική πολιτική συζήτηση και άκρως ενδιαφέρουσες δηλώσεις.
Το πλήρες βίντεο με τις δηλώσεις του Μίκη Θεοδωράκη που απέκρυψαν από τους πολίτες όλα τα συμβατικά, σε διατεταγμένη υπηρεσία, ΜΜΕ όπως και συγκεκριμένες ιστοσελίδες που απλά εκδηλωσαν απίστευτη εμπάθεια και μικροψυχία..!
http://www.youtube.com/watch?v=iXnDu-8-QDc
Την επομένη ακριβώς των εκλογών ο Μίκης Θεοδωράκης επισήμανε ότι η χώρα κυβερνιέται πλέον και επίσημα από μία μικρή μειοψηφία η οποία προσπαθεί να επιβάλει πολιτικές με τις οποίες δεν συμφωνεί η πλειοψηφία του λαού.
Κατά τη συζήτηση τόνισε επανειλημένα ότι ο μόνος τρόπος αντίδρασης του λαού είναι η επίδειξη ανυπακοής σε κάθε τομέα, όπως άρνηση πληρωμής φόρων, διοδίων,λογαριασμών ΔΕΗ κλπ.,ενώ συγχρόνως προέβλεψε ότι η εσωτερική ιδεολογική ζύμωση που έχει αρχίσει στην κοινωνία με τη μορφή δημιουργίας και λειτουργίας επιτροπών όπως αυτές του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ σε διάφορους τομείς και χώρους,θα ενταθεί.
Στόχος σύμφωνα με τον Μίκη Θεοδωράκη θα πρέπει να είναι η δημιουργία ενός μαζικού λαικού κινήματος που θα κάνει τις βασικές αλλαγές που χρεάζεται η χώρα.
Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση είχε στις αρχές του χρόνου δυο προσφορές άμεσης οικονομικής κάλυψης του ελληνικού οικονομικού προβλήματος με πολύ ευνοικούς όρους απο την Ρωσική και Κινεζική κυβέρνηση τις οποίες δεν αποδέχτηκε,ενώ αποκάλυψε στοιχεία για τη διχοτόμηση του Αιγαίου, χαρακτηρίζοντας τα παραπάνω προδοσία η οποία θα πρέπει να τιμωρηθεί..
Προανήγγειλε ομιλία του την 1η Δεκέμβρη εφ όλης της ύλης με την οποία όπως χαρακτηριστικά ανέφερε θα ανάψει μία σπίθα για την δημιουργία κινήματος πολιτών, το οποίο σε καμμία περίπτωση δεν θα αποτελεί ένα ακόμη κόμμα.
Η συνάντηση του Μίκη Θεοδωράκη με μέλη των Επιτροπών εργαζομένων και ανέργων του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ,έγινε στο θέατρο ΑΛΦΑ όπου παίζεται το έργο του Ντάριο Φο ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ..ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΙΠΟΤΑ από το θίασο του Στέφανου Ληναίου και της Έλλης Φωτίου.Μία θεατρική παράσταση γεμάτη πολιτικό λόγο που παραπέμπει άμεσα στην ελληνική επικαιρότητα, την οποία δεν θα πρέπει να χάσει κανείς.
Βίντεο της συζήτησης στο STOPCARTEL TV η στo
http://www.youtube.com/watch?v=iXnDu-8-QDc


http://irakliotikosteki.blogspot.com/2010/11/blog-post_2975.html

Στο κόλπο είναι όλοι

Παρακολουθήστε τι λέει ο Καρατζαφέρης στις 27/1/ 2000

1. πέφτει ο Σημίτης
2. διάδοχος του ο Παπανδρέου
3. κυβερνάει η ΝΔ για 3-4 χρόνια
4. πρωθυπουργός ο Παπανδρέου
5. κατάργηση 13ου και 14ου μισθού
6. συνεκμεταλλευση στο Αιγαίο




Τα συνθήματα των ντέρμπι

photo

Όταν συναντώνται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, όλα τ' άλλα σταματάνε. Οι "αιώνιοι" και το μεταξύ τους ντέρμπι μονοπωλούν το ενδιαφέρον του ποδοσφαιρόκοσμου και όλοι περιμένουν τα νέα συνθήματα της εξέδρας, έστω κι αν αυτά τις περισσότερες φορές είναι κάπως... πικάντικα.

Βέβαια, τί είναι το ποδόσφαιρο τουλάχιστον για τους φιλάθλους, αν όχι το πικάρισμα την επόμενη μέρα στο γραφείο και η καζούρα μετά την ήττα; Το SPORT 24 ετοίμασε μερικές κατηγορίες συνθημάτων των "αιωνίων" και σας τα παρουσιάζει με την σημείωση ότι δεν υιοθετεί κανένα από τα παρακάτω, τα οποία γράφονται μονάχα για να προκαλέσουν γέλιο.

Τα ευρωπαϊκά

Η ευρωπαϊκή πορεία των "αιωνίων" είναι από τα θέματα που απασχολούν κατά καιρούς τα συνθήματα στα ντέρμπι. Έτσι, όταν ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε την περίοδο 98'-99' από την Γιουβέντους, με εκείνο το γκολ του Αντόνιο Κόντε 5 λεπτά πριν την λήξη του αγώνα, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού βρήκαν μια καλή αφορμή να τραγουδήσουν το εξής:

"Δεν ήτανε ο Φίλιπο Ιντζάγκι δεν ήτανε ο Ζίνεντιν Ζιντάν ήταν ο Κόντε που στο πάρα πέντε ξενέρωσε τον Πειραιά σ' ευχαριστώ μεγάλη μου κυρία που "γ*^#$" τον Ολυμπιακό που έκανες μπ$%#* το λιμάνι Αντόνιο σ' ευχαριστώ"

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού, βέβαια, δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια, έστυψαν το μυαλό τους μέχρι που επανήλθαν με το εξίσου περιπαικτικό:

"Ευχαριστώ και το Θεο που χάσατε απ' τη Ντιναμό ευχαριστώ την Παναγιά για τ' αυτογκόλ του Μπασινά και για την ήττα από τη Λανς"

Οι "κόκκινοι", δεν θα μπορούσαν να ανεχτούν για πολύ την καζούρα σχετικά με τις Ευρωπαϊκές τους... επιτυχίες, τουλάχιστον τα περασμένα χρόνια. Έτσι ο καθένας πάει το παιχνίδι στο γήπεδο του...

"Ρε βαζέλα ρε πελάτη τι και αν παίζεις στην Ευρώπη την Τετάρτη για θυμήσου πέρσι Μάρτη όταν κάναμε το πιο μεγάλο πάρτι και σας δείχναμε βαζέλες στο μπ**** σας τις κόκκινες φανέλες ε ρε πλάκα εμπειρία να αδειάζει όλη η ΘΥΡΑ 13 να μη βρίσκεις ένα φλώρο να του κάνεις πλάκα μες τη Λεωφόρο"

Όχι βέβαια, ότι οι φίλοι του "Τριφυλλιού" πτοούνται:

"Πέρασαν μήνες, πέρασαν χρόνια μα τρίτο γύρο δεν περάσατε ακόμα μα δεν πειράζει και μη σας νοιάζει το καλοκαίρι με τα μπάνια πλησιάζει"

Κάπως αντισημιτικό το τελευταίο, αν και δεν πρέπει να αναφερόταν τόσο στην θρησκεία των ποδοσφαιριστών της Μακάμπι Χάιφα, όσο στο ποδοσφαιρικό τους επίπεδο:

"Τελευταίοι, τελευταίοι σας περάσανε ακόμα κι οι Εβραίοι"

Τέλος, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, έχοντας όντως κάνει αρκετά ταξίδια για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της ομάδας τους, δεν θα μπορούσαν να αποκρύψουν το γεγονός από τους αντιπάλους τους.

"Εκεί που έχω ταξιδέψει εγώ μαζί με τον Παναθηναϊκό δεν το δατε μ******* ποτέ σας στο πιο τρελό σας όνειρο"

Η Αγία Οικογένεια

Μπροστά στην ομάδα τους, οι οπαδοί ξεχνούν πολλές φορές ακόμα και την οικογένειά τους. Εντάξει, αυτό το ξέραμε. Μα να το κάνουν και σύνθημα; Ε, όχι! Πάει πολύ! "Τι κι αν στα αρ*** μας τα γράψαμε όλα και οικογένεια, φίλους και δουλειά Ρε δεν γ****** ο θρύλος πάνω απ' όλα, μόνο αυτός μου δίνει την χαρά... Τι κι αν πονάω και αν υποφέρω, κι ας είμαι δέκα μέρες νηστικός Ρε δεν γ***** θα τα καταφέρω για να φωνάξω Ολυμπιακός...

Το σουρεαλιστικό

Πολλές φορές, τα συνθήματα των οπαδών δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο νόημα, άλλο πάλι μπορεί κανείς να τα αντιληφθεί εύκολα, έστω αν αυτά ίεναι κάπως παράδοξα, ως και σουρεαλιστικά

"Τζίγκερ, θεέ, πάρε την ΚΑΕ"

Της φυλακής τα σίδερα

Από τα συνθήματα και την καζούρα, δεν θα μπορούσαν βέβαια να απουσιάζουν και οι πρόεδροι των ΠΑΕ. Τι να κάνουμε θέλουμε δεν θέλουμε, το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι γεγονός και οι ΠΑΕ είναι πρώτα και πάνω από όλα εταιρίες. Έχουν λοιπόν ιδιοκτήτες και προέδρους. Κάποτε, όταν ο Σωκράτης Κόκκαλης είχε κατηγορηθεί ότι υπήρξε κατά το παρελθόν πράκτορας της ανατολικογερμανικής ΣΤΑΖΙ, είχε άμεσα βγει το εξής σύνθημα:

"Οε, οε, οε κι ο Σωκράτης με φόρμα ριγέ μέσα στη φυλακή με τους Ντάλτον μαζί και ο Τάκης να φέρνει φαΐ"

...και αμέσως μετά...

"Να 'τοι να 'τοι οι τσάτσοι του Σωκράτη"

Του τριωδίου

Τα συνθήματα, αν μη τι άλλο πρέπει να είναι και επίκαιρα, τι καλύτερο λοιπόν από αυτό για το άνοιγμα του τριωδίου.

"Φέρε μας το τσίρκο στο λιμάνι, Μαλεζάνι, Μαλεζάνι"

ή αυτό

"Δεν πήγαμε στην Πάτρα, και ήρθαμε εδώ, να δούμε τον καρνάβαλο τον Ολυμπιακό"

Τα πολιτικά

Όχι που θα γλύτωνε η Πολιτεία και οι υπουργοί της εκάστοτε κυβέρνησης. Έτσι όταν απαγορεύτηκε η μετακίνηση οπαδών πριν από ντέρμπι στη Λεωφόρο, οι οπαδοί του Ολυμπιακού, αντέδρασαν ως εξής:

"Ορφανέ, Ορφανέ, Βουλγαράκη, ποιός από τους δυό σας είναι πιο καλό τσιράκι; να στήνετέ των βάζελων παιχνίδια και να τους κάνετε όλα τα χατίρια να κάνετε και την αστυνομία παράρτημα της Θύρας 13."

...αλλά και με πρόταση για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού:

"Οεοεοε, οε οε οε μες τη Ρηγίλλης γήπεδο Παναθηναϊκέ"

Από την άλλη, ούτε οι φίλοι των πράσινων, άφησαν στο απυρόβλητο το κοινοβούλιο:

"Να πάρετε του χρόνου το Σημίτη να πάρετε και τον Καραμανλή πρωτάθλημα να παίρνετε απ' το κράτος να χαίρεται όλη η βουλή"

Του Αμάραντου

Τώρα τι πρόβλημα μπορεί να είχαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, με την κόμμη του γνωστού οπαδού των "ερυθρολεύκων", κανείς δεν γνωρίζει...

"Άντε γειά, άντε γειά, άντε και κουρέψου Τάκη Τσουκαλά"

Του μήκους

Η εξέδρα είχε πάντα την τάση, να αγαπά αλλά και να μισεί με την ίδια ευκολία ήρωες και πρώην της ομάδας. Ένας από τους αγαπητούς της πράσινης εξέδρας, άκουσε ουκ ολίγα συνθήματα για τον ίδιο, με χαρακτηριστικότερο όλων, εκείνο για το μέγεθος του μορίου του... "Μανωλάκη, εε, βγάλτην έξω οο να τη δουνε εε, και να πούνε πο-πο"

Του Μιχάλη

Ένα από τα πρόσωπα που προκάλεσαν μεγάλες εντάσεις ανάμεσα στους "αιώνιους" ήταν ο Μιχάλης Κωνσταντίνου. Για την υπογραφή του έριζαν το καλοκαίρι του 2000-2001, οι δύο ομάδες, με τους πράσινους να κερδίζουν τον ποδοσφαιριστή με ποσό ρεκόρ ακόμα και για τα σημερινά δεδομένα. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού, στην πρώτη προπόνηση της ομάδας στη Λεωφόρο εκστασιασμένοι στις εξέδρες τραγουδούν το πασίγνωστο:

"Μιχαλάκη είσαι τρέλα με την πράσινη φανέλα"

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού, που είχαν δείξει ότι ήθελαν και εκείνοι πολύ τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος είχε δημιουργήσει παράδοση κόντρα στον Ολυμπιακό με την φανέλα του Ηρακλή, λοιδωρείται από τους κόκκινους οπαδούς οι οποίοι τον προτρέπουν:

"Μιχαλάκη κάνε κάτι και βοήθα τον Βαζέλα τον πελάτη καμιά κούπα να σηκώσει 5 χρόνια τώρα έχει ξενερώσει"

Ο Κύπριος επιθετικός αν και βοηθάει ιδιαίτερα τους πράσινους, να πραγματοποιήσουν μια σημαντικότατη πορεία στην Ευρώπη και να κατακτήσουν το "νταμπλ" την περίοδο 2003-2004 έπειτα από 7 χρόνια συνεχόμενων πρωταθλημάτων του Ολυμπιακού, δεν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της πράσινης διοίκησης, φεύγει ως ελεύθερος και επόμενος σταθμός του είναι ο Ολυμπιακός.

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού, χαρούμενοι που απέκτησαν έστω και καθυστερημένα τον ποδοσφαιριστή και βλέποντάς τον να πετυχαίνει το 3ο τέρμα κατά της παλιάς του ομάδας σε εκείνο το 3-2 στο "Γ. Καραϊσκάκης" τραγουδούν:

"Τον πήραμε παλτό τον πήραμε παλτό και μέσα σ' ένα χρόνο τον κάναμε Ετό"

Του Αντώνη

Της μετακίνησης του Μιχάλη Κωνσταντίνου προς τους κόκκινους, είχε προηγηθεί εκείνη του Αντώνη Νικοπολίδη, ένα καλοκαίρι νωρίτερα. Την πρώτη φορά που ο διεθνής γκολκήπερ εμφανίζεται με την φανέλα του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο, περνά δύσκολες ώρες με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, να ασχολούνται συνέχεια μαζί του:

"Αντώνη Αντώνη Αντώνη από τον καναπέ θα βλέπεις το σεντόνι πες μας πόσα σου έδωσε ο Σωκράτης να γίνεις της Ευρώπης ο πελάτης να σε φωνάζουν κότα Αντωνάκη όλα τα μέλη του Καραϊσκάκη Γαυράκια, γαυράκια, γαυράκια είστε ρουφιάνοι και του Κόκκαλη τσιράκια στη σύνταξη πήρατε το Ριβάλντο κι όταν πεθάνει (μακάβριο) πάρτε το Ρονάλντο εμείς με τους Λουτσιάνο και Γκονζάλες θα σας γ****** μια ζωή κουφάλες"

Της συγχώρεσης

Ας ελαφρύνουμε όμως και πάλι το κλίμα. Οι οπαδοί μπορεί να έχουν απαιτήσεις από τις ομάδες τους, όμως δεν είναι αχάριστοι. Τις αγαπάνε άδολα και ανιδιοτελώς. Όπως δείχνουν οι κόκκινοι ξέρουν να συγχωρούν:

"Θρύλε σ' αγαπώ κι ας μου κάνεις γκέλες, μόνο σε παρακαλώ γ&%^&$# τους βαζέλες"

Λέμε όχι στα ναρκωτικά

Εμείς μπορεί να λέμε όχι, όμως οι φίλοι του Παναθηναϊκού, δεν μοιάζουν να συμμερίζονται τις απόψεις μας...

"Είναι ένα χόρτο μαγικό φερτε μου λίγο για να πιω τον ΠΑΟ μου να ονειρευτώ και να φωνάξω στο θεο Πανάθα μου σε αγαπώ σαν ηρωινη σαν σκληρό ναρκωτικό σαν το χασις το LSD για σενα ΠΑΟ μαστουρώνει όλη η γη"

Του Τσιτσάνη

Ο Παναθηναϊκός χάνει στο ΟΑΚΑ, από τους "ερυθρόλευκους" και οι οπαδοί των νικητών, επιστρατεύουν ακόμα και τον Βασίλη Τσιτσάνη, για να κάνουν καζούρα:

"Κι όλο κλαίνε τα βαζελάκια στου ΟΑ στου ΟΑΚΑ τα σκαλάκια"

Τα τηλεοπτικά

Όταν ο Παναθηναϊκός προχωρούσε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ ο Ολυμπιακός έπαιζε μονάχα στα όρια της χώρας από τον Δεκέμβρη και έπειτα, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού φρόντισαν να τους ενημερώσουν, για το που πρέπει να συντονιστούν για να βλέπουν Champions League.

"Οε, οε, οε όλοι οι γαύροι απ' τον καναπέ Mega Channel ξανά, για να βάλουν μυαλό που μας ήθελαν και τελικό"

Ε, να είσαι ...παίκτης του BAR, να βλέπεις το Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός, ο Κωνσταντίνου να ανοίγει το σκορ με ένα από τα ωραιότερα τέρματα της καριέρας του και να φωνάζεις "Τι λες τώρα; Τι λες τώρα;" δεν περνάει απαρατήρητο. Ή τουλάχιστον σίγουρα όχι στην Ελλάδα... Ιδιαίτερα αν την επόμενη χρονιά η ομάδα σου αγωνίζεται στο Κύπελλο UEFA και όχι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση...

"Ρε Λορέντζο τι λες τώρα που θα παίζετε στις 4 η ώρα κάθε Πέμπτη μεσημέρι τον αντίπαλο κανένας δεν θα ξέρει"

Oρισμός για :

τι λες τώρα!

Επιφώνημα Έκπληξης και ταυτόχρονα άπειρου Θαυμασμού.

Δεν πιστεύεις στα αυτιά σου (άκουσες κάτι απίστευτο το οποίο σου προκάλεσε θαυμασμό), δεν πιστεύεις στα μάτια σου (είδες κάτι απίστευτο το οποίο σου προκάλεσε θαυμασμό) και πάει λέγοντας. Γενικώς δεν πιστεύεις αυτό που σου συμβαίνει και έχεις μείνει άφωνος (εκτός από το να λες «τι λες τώρα!!!»).

Προέλευση:
Την φράση έκανε διάσημη ο Λορέντζο Καριέρε, παίκτης του περίφημου reality show «Bar» (από το οποίο ξεπήδησαν διάφοροι σπουδαίοι καλλιτέχνες, όπως η Στέλλα Μπεζαντάκου που έγινε διάσημη για τη σκηνη στην τουαλέτα από τον μελαχρινό συμπαίκτη της Άρη).

Ο Λορέντζο ήταν φανατικός παναθηναϊκός και το ευγενικό κανάλι του επέτρεψε κατά παρέκκλιση να δει έναν σημαντικό αγώνα. Με το πρώτο γκολ που έβαλε ο ΠΑΟ ο Λορέντζο πετάχτηκε πάνω ουρλιάζοντας την ιστορική φράση 'ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ!!!». Στην συνέχεια, όταν ο Π.Α.Ο. τελικά νίκησε κιόλας, ο Λορέντζο για ένα δεκάλεπτο (στο περίπου) γυρνούσε στο σπίτι κουκουλωμένος με ένα πατσαβούρι με τριφύλλια και αναφωνώντας με ύφος αποχαυνωμένο «τι λες τώρα!... τι λες τώρα!... τι λες τώρα!». (Αργότερα βέβαια συνήλθε και έκανε συγκρότημα με τον φίλο του Γιώργο Ελευθερά που έγιναν φίλοι κολλητοί επίσης στο ίδιο reality, αλλά αυτό δεν αφορά το λήμμα).

Τα ξέρατε όλα αυτά; Αναφωνείστε όλοι μαζί τώρα «ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ!!!»

Σωκρατης-Απορρητες δαπανες-Θρακη

Ετσι ΔΕΝ πας πουθενά!

Ετσι ΔΕΝ πας πουθενά!

Πόσο ακόμη;
Τα μάτια μας πονάνε. Τα μυαλά μας το ίδιο. Δεν πάει άλλο και σίγουρα κάτι πρέπει να αλλάξει. Σε πρώτη φάση ο προπονητής. Νομίζω ότι όσο και να θέλει κανείς δεν γίνεται να βρει κάτι θετικό στην από εδώ και στο εξής παρουσία του Νιόπλια στον πράσινο πάγκο. Δυστυχώς ο κόουτς έδειξε ότι δεν κάνει για παραπάνω και με βάση την εικόνα της ομάδας έπρεπε να φύγει και νωρίτερα. Πόσο ακόμη να τον στηρίξεις και τι να περιμένεις, όταν μοιάζει ήδη με καμένο χαρτί;

Χαμένο παιχνίδι
Πέρσι, η παρουσία του ίσως ήταν απαραίτητη λόγω των προστριβών των παικτών με τον Τεν Κάτε. Χρειαζόταν κάποιος να μαλακώσει το κλίμα και τα κατάφερε μια χαρά. Φέτος, αυτό που έχει προσφέρει στην ομάδα είναι το απόλυτο μηδέν, αφού όχι απλώς δεν υπάρχει βελτίωση, αλλά ο Παναθηναϊκός παιχνίδι με παιχνίδι γίνεται και χειρότερος. Και το χειρότερο είναι ότι ο συμπαθής κατά τα άλλα κόουτς στην παρούσα φάση δεν έχει τη δύναμη να εμπνεύσει ούτε τους… βοηθούς του! Το έχει χάσει το παιχνίδι.

Αδούλευτος
Θα περίμενε δε κανείς ο Παναθηναϊκός με όπλο την περσινή του «μαγιά» να είναι απίστευτα δεμένος. Αντί γι’ αυτό παρουσιάζεται μέσα στο γήπεδο ο ορισμός της αδούλευτης ομάδας. Εντεκα παίκτες που κανείς δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει, που δεν μπορούν να βγάλουν ένα αυτοματισμό, να σκοράρουν από μια στημένη φάση, παρά πηγαίνουν απλά στα κουτουρού.

Μέγα ρίσκο
Την ώρα που γράφω ο Νιόπλιας… παραμένει προπονητής του Παναθηναϊκού. Πιστεύω ότι αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ ακόμη. Το φετινό πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός πρέπει (και μπορεί) να το πάρει περίπατο. Με τον συγκεκριμένο άνθρωπο στον πάγκο κάθε άλλο παρά πιθανό το βλέπω.

Οργή λαού
Δεν είναι τυχαίο ότι πλέον ο κόσμος του Παναθηναϊκού ΕΝΩΣΕ τις φωνές του κατά του Νιόπλια. Και είναι ίσως η πρώτη φορά που συμφωνούν ΟΛΕΣ οι θύρες μαζί για ένα θέμα. Τυχαίο; Δεν νομίζω…

4-4-2 στην ευθεία!!!
Για την έμπνευση του δευτέρου ημιχρόνου ούτε λόγος. Καταρχήν που τον θυμήθηκε τον Πετρόπουλο, ενώ όταν τον είχαμε ανάγκη τον άφηνε εκτός αποστολής; Όσο για το 4-4-2 στην… ευθεία πραγματικά κανείς δεν καταλαβαίνει τη λογική του, ιδιαιτέρως όταν μιλάμε για επίσημο και όχι για φιλικό παιχνίδι. Από τον Πεσέιρο είχαμε να δούμε τέτοιο σύστημα!

Χωρίς επιστροφή
Η αντικατάσταση του Γκοβού στο ημίχρονο νομίζω ότι αρχίζει να δείχνει ξεκάθαρα πως μόνο με θαύμα αλλάζει το κλίμα για τον Γάλλο. Προσωπικά διαφωνώ και νομίζω πως πολύ γρήγορα πάει να καεί. Εγώ απλώς το σημειώνω και τα ξαναλέμε.

Δεν μπορεί
Όταν ήρθε ο Λουίς Γκαρσία στον Παναθηναϊκό όλοι κάτσαμε πάνω στο φανταστικό του βιογραφικό, το χαμηλό κασέ, άρα και το μικρό ρίσκο. Δυστυχώς η μεταγραφή αυτή δεν βγαίνει με ΤΙΠΟΤΑ. Όσο και να την τραβάει από τα μαλλιά ο Νιόπλιας, ο Ισπανός δείχνει ότι αυτή τη στιγμή ΔΕΝ μπορεί να προσφέρει.

Δεν βγαίνει
Όπως και δεν καταλαβαίνω πως επιλέχτηκε ο Γκαρσία στη θέση του Λάζαρου., τη στιγμή μάλιστα που ο τελευταίος άρχισε κάπως να ανεβαίνει. Εντάξει, κουρασμένος ήταν ο Λάζος αφού δεν έχει κάνει προετοιμασία, αλλά δεν τον βγάζεις ρε παιδιά στο 1-1. Μια φάση να σου κάνει όπως στο Περιστέρι και καθάρισες. Αυτός ο Γκαρσία τι ακριβώς μπορεί να σου κάνει;

Χωρίς φρεσκάδα
Ο Ζιλμπέρτο ήταν καλύτερος από το Περιστέρι. Δύσκολα βέβαια θα μπορούσε να είναι και χειρότερος αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Εχω ξαναγράψει για την ανάγκη να πάρει ανάσες ο Βραζιλιάνος αλλά ο Νιόπλιας έχει ξεπεράσει τα όρια μαζί του. Και δυστυχώς είναι για να τον λυπάσαι ώρες – ώρες τον αρχηγό της Σελεσάο. Εκεί τον φτάσαμε.

Αστείο γκολ
Πέρα απ΄ όλα τα άλλα ο Παναθηναϊκός έφαγε για μια ακόμη φορά ένα αστείο γκολ. Ο Καντέ δεν πήρε χαμπάρι πόσο γρήγορα πήγε ο Κουζέν στην μπάλα και όταν προσπάθησε να τον κόψει ήταν αργά. Τα ίδια είχε πάθει και στην Καβάλα και δεν έμαθε… Για να μην πω για τον Σπυρόπουλο. Αυτό το παιδί έχει τον τρόπο του να σε εκθέτει. Μην πεις καλό λόγο γι’ αυτόν; Ο χειρότερος θα ‘ναι στο επόμενο ματς…

Θα έκανες πάρτι
Και φυσικά η απώλεια των δύο βαθμών είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ ότι δείχνει. Γιατί μια ενδεχόμενη νίκη θα μπορούσες να την εκμεταλλευτείς και διαφορετικά. Να πας στην κορυφή και να παίξεις φουλ επίθεση με το σκάνδαλο του Ηρακλείου. Τώρα και που θα τα λες ελάχιστοι θα σε πάρουν στα σοβαρά. Και ας έχεις δίκιο.

Συγκλονιστικές εικόνες από το ηφαίστειο Μεράπι στην Ινδονησία.

Παρακάτω θα βρείτε στοιχεία για τις φονικότατες εκρήξεις του ηφαιστείου Μεράπι (έχει ύψος 2.914 μέτρα -όσο κι ο Ολυμπος- και βρίσκεται στην νήσο Ιάβα) στην Ινδονησία. Εκρήξεις που στοίχησαν την ζωή σε 191 ανθρώπους μέχρι την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου και την εκκένωση τεραστίων εκτάσεων γύρω από το ηφαίστειο.
Επίσης προς ενημέρωση των φίλων αναγνωστών σας παραθέτουμε συγκλονιστικές φωτογραφίες αλλά και λινκ στο οποίο μπορείτε να βρείτε πολύ περισσότερα στοιχεία όσοι ενδιαφέρεστε.

Βλέπετε μπορεί εμείς εδώ να ψάχνουμε λύσεις στα θέματα που ταλανίζουν την κοινωνία και την πατρίδα μας αλλά κάποιοι συνανθρωποί μας προσπαθούν απλά να επιβιώσουν στο έλεος των φυσικών φαινομένων......

Νέα έκρηξη σημειώθηκε σήμερα (Τετάρτη 3 Νοεμβρίου) στο ηφαίστειο Μεράπι, πολύ πιο ισχυρή από εκείνη που στοίχισε τη ζωή σε 36 ανθρώπους την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που οδήγησε στην επέκταση της απαγορευμένης ζώνης γύρω από το ηφαίστειο αυτό της Ινδονησίας, ανακοίνωσαν οι αρχές. "Η έκρηξη συνεχίζεται. Είναι πολύ πιο ισχυρή από τις δυο προηγούμενες", δήλωσε ο Σουμπάντριο, ένας από τους ηφαιστειολόγους που παρακολουθούν την εξέλιξη της δραστηριότητας του ηφαιστείου, αναφερόμενος στις εκρήξεις που σημειώθηκαν στις 26 και 30 Οκτωβρίου.

Οι αρχές αποφάσισαν αμέσως να επεκτείνουν στα 16 χλμ, αντί στα 10 χλμ που ήταν ως τώρα, τη ζώνη η οποία θα πρέπει να εκκενωθεί.

Περίπου 70.000 άνθρωποι φιλοξενούνται ήδη σε προσωρινά κέντρα κυρίως κοντά στη Γιογκιοκάρτα, μια μεγάλη πόλη 25 χλμ από το Μεράπι.

Το ηφαίστειο βρίσκεται στο μέσον μιας πυκνοκατοικημένης περιοχής στο κέντρο της νήσου Ιάβα. Εκρήξεις σημειώνονται κάθε τέσσερα με πέντε χρόνια, ρυθμός αργός για ηφαίστειο. Περίπου 70 εκρήξεις έχουν σημειωθεί στο ηφαίστειο αυτό από τα μέσα του 16ου αιώνα, ορισμένες από τις οποίες υπήρξαν καταστροφικές, όπως το 1930 (1.400 νεκροί) και το 1994 (60 νεκροί).


Μπορείτε να δείτε πολλές φωτογραφίες στο Boston.com

http://koukfamily.blogspot.com/2010/11/blog-post_13.html

Θες ν'ακους τον μουεζινη;

Δωσε ψηφο στον Κακλαμινη!!

Περιστερι...

...και στον Kαραμανλή;

Στο Καπρι...

...ο Φαρουκ λιγο πριν απο την ανατροπη του απο τον Νασερ.

Περι πολιτικης,τεχνης και φιλοσοφιας..

...Λεον Τροτσκι,Ντιεγκο Ριβερα,Αντρε Μπρετον.

Μικροπραγματα...

Κομοτηνη(12-7-1923)

Πανθρακικοι αγωνες,ελληνορωμαικη παλη εκδ.Ξεν.Παπαζεκος

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)