Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Πυρ στο μνημoνιο



Ευρεία δημοσιότητα έλαβε η κατάθεση από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ) κι άλλους φορείς (μεταξύ των οποίων μερικοί, που πρώτη φορά μάθαμε για την ύπαρξή τους στο τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου) στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) αίτησης για την ακύρωση του μνημονίου. Δεν ήταν η πρώτη νομική κίνηση κατά του μνημονίου, αφού -για λίγες μόνο ημέρες- προηγήθηκε προσφυγή στο..Μισθοδικείο εφέτη της διοικητικής δικαιοσύνης. Ηταν γνωστό από καιρό, ότι στο ΔΣΑ είχε συσταθεί -υπό τη συντονιστική ευθύνη του ομότιμου καθηγητή του συνταγματικού κ. Γρ. Κασιμάτη- ομάδα νομικών που μελετούσε το ζήτημα και προετοίμαζε την αίτηση. Από τις αρχές Ιουνίου, άλλωστε, είχε αναρτηθεί η πρόσκληση για τη σχετική εκδήλωση που είχε προγραμματισθεί και πραγματοποιήθηκε στις 15.6, τα πρακτικά της οποίας διένειμε στις 25.7.10 κυριακάτικη εφημερίδα.

Ο προβληματισμός που διατυπώθηκε από τον οικοδεσπότη (Πρόεδρο του ΔΣΑ) και τους τρεις εισηγητές αποτελεί εν πολλοίς το πλαίσιο, εντός του οποίου προφανώς μελετήθηκε το θέμα κι ετοιμάσθηκε η αίτηση. Κοινός παρονομαστής και στις 4 τοποθετήσεις (χαιρετισμό κι εισηγήσεις) είναι πως το μνημόνιο περιέχει ρυθμίσεις, που -αν δεν είναι ευθέως αντίθετες- έχουν σοβαρό ζήτημα συμβατότητας προς το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ). Τρεις από αυτές τις ρυθμίσεις επέλεξαν να προβάλλουν ως λόγους ακυρώσεως του μνημονίου οι αιτούντες: τη διαδικασία με την οποία
ψηφίσθηκε το μνημόνιο στη βουλή (με απλή κι όχι αυξημένη πλειονοψηφία 3/5), την εκχώρηση αρμοδιοτήτων της βουλής στον Υπουργό των Οικονομικών και την παραβίαση του δικαιώματος της «περιουσίας», όπου εμπίπτει τόσο η αμοιβή όσο κι η σύνταξη που πλήττονται από το μνημόνιο.

Εχοντας μπροστά μου τα πρακτικά της συνάντησης από τη μια και το δελτίο τύπου από την άλλη σκέπτομαι κι αναρωτιέμαι:

Αν υποτεθεί, ότι το ΣτΕ συνεδριάζει την ερχόμενη Δευτέρα(!), εξετάζει την υπόθεση και πριν το δεκαπενταύγουστο (του 2010) με απόφασή του δικαιώνει τους αιτούντες κι ακυρώνει το μνημόνιο. Ποιό κράτος (και με ποιόν προϋπολογισμό) θα κληθεί να εφαρμόσει (ως υποχρεούται) την απόφαση του ΣτΕ;

Τι ακριβώς εννοεί το Λετονικό Συνταγματικό Δικαστήριο (στην Ελλάδα δενυπάρχει τέτοιο) με απόφασή του, που όλο και συχνότερα επικαλούνται οι (κατά Τσίμα) μνημονιομάχοι με την οποία: «Οι διεθνείς δεσμεύσεις, που αναλαμβάνουν οι κρατικές αρχές απέναντι σε διεθνείς δανειστές, δεν είναι ικανές από μόνες τους να δικαιολογήσουν οποιονδήποτε περιορισμό θεμελιωδών δικαιωμάτων, καθώς τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών, τα οποία στηρίζονται στο Σύνταγμα είναι υποχρεωτικά για το νομοθέτη, ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση του κράτους.» Πώς ένα υπό χρεωκοπία (ή μήπως χρεοκωπημένο;) κράτος μπορεί να τηρήσει καινα εγγυηθεί τη διασφάλιση θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών του;

Αρκούν η επίκληση προστασίας πληττόμενων κεκτημένων δικαιωμάτων, τα βάσιμα νομικά επιχειρήματα κι αρκετή μαχητική διάθεση για να ανατρέψουν τη δύσκολη πραγματικότητα; Κι αν ναι, τί θα αποτελεί τη νέα πραγματικότητα;

Από ποιόν, ακριβώς, ζητούμε να μη θιγούν τα κεκτημένα; Ποιός (και με τι κόστος) μπορεί σήμερα να ανεύρει πόρους για τη διατήρησή τους; Για πόσους και για πόσο καιρό;

Οι απαντήσεις δεν είναι εύκολες σε αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα. Πρώτη φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τόσο δύσκολη κατάσταση και άδεια ταμεία. Τα μέτρα είναι σκληρά κι όσο δεν συνοδεύονται από άλλα αναπτυξιακά δείχνουν δυσβάσταχτα. Η τεκμηριωμένη επιστημονική – νομική κριτική στο μνημόνιο, απόλυτα δικαιολογημένη όσο έντονη κι αν είναι μερικές φορές, μπορεί να αποβεί πολύτιμο εργαλείο. Αρκεί να έχει υπόψη της, ότι *«κανένα κοινωνικό κεκτημένο δεν υφίσταται μόνο επειδή το προβλέπει κάποιο Σύνταγμα, αφού κανένα κοινωνικό δικαίωμα δεν μπορεί να εξασφαλισθεί ανεξαρτήτως των παραγωγικών δυνατοτήτων μιας κοινωνίας»

ΕΛΛΗ ΣΤΑΗ:""Να κατανοήσουμε πως θα αλλάξει ο χάρτης τής Ελλάδας η οποία θα μικρύνει"


"Να κατανοήσουμε πως θα αλλάξει ο χάρτης τής Ελλάδας η οποία θα μικρύνει"… μας διεμήνυσε η κυρία Στάη από την ραδιοφωνική εκπομπή της

Τα μεγάλα κρύβονται σε μικρές λέξεις ή οι μεγάλες αλήθειες λέγονται ψιθυριστά. Κάπως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η τοποθέτηση της γνωστής Έλλης Στάη, η οποία από την ραδιοφωνική της εκπομπή, στο ραδιόφωνο του Flash, το μεσημέρι της Τετάρτης 14.7.2010, «έβγαλε λαυράκια».
Το πρώτο, αλλά όχι ιδιαιτέρως σημαντικό «λαυράκι» της κυρίας Στάη, ήταν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τον κύριο Πεταλωτή, ο οποίος «αναγκάστηκε» να ομολογήσει πως «κάποια στιγμή γίνονται ανασχηματισμοί και πιθανότατα τον επόμενο Νοέμβριο θα γίνει ανασχηματισμός της παρούσας κυβέρνησης». Ομολογώ, πως η «είδηση» ουσιαστικά αποτελεί ένα καλό τρόπο εκτόνωσης της πολιτικής πίεσης, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και μία προειδοποίηση προς το εσωτερικό της κυβέρνησης, σε όλους εκείνους που δυσανασχετούν (με οποιοδήποτε τρόπο) από την μέχρι τώρα «πορεία» του κυβερνητικού έργου.
Το δεύτερο και μεγάλο «λαυράκι» της συγκεκριμένης εκπομπής, ήταν από την ίδια την κυρία Στάη, η οποία στις 1.55 σε μία στιγμή όπου «ανακεφαλαίωνε» τα πολιτικά μηνύματα της ημέρας, αναφέρθηκε στην ανάγκη που υπάρχει λόγω της πολύ δύσκολης οικονομικής κατάστασης που διανύουμε «να κατανοήσουν οι έλληνες πολίτες πως πρέπει να αλλάξει ο χάρτης του σκεπτικού τους, αλλά και πως πρέπει να κατανοήσουμε και να συμβιβαστούμε τελικά με την αλλαγή του χάρτη της χώρας…»!!!
Πραγματικά βόμβα μεγατόνων, που ίσως θα έπρεπε η κυρία Στάη να εξηγήσει άμεσα τι ακριβώς εννοούσε ή τι ακριβώς γνωρίζει γύρω από το συγκεκριμένο θέμα της τοποθέτησής της.
Μήπως, κάποιοι γνωρίζουν τραγικά γεγονότα που έρχονται; Μήπως κάποιοι γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι στην χώρα και στους πολίτες της; Μήπως κάποιοι θα πρέπει, τελικά, να καθήσουν με ευθύνη απέναντι στους πολίτες και να μιλήσουν με ειλικρίνεια, προσπαθώντας να βοηθήσουν τη χώρα να αντιμετωπίσει τους πραγματικούς κινδύνους που την απειλούν;
Σε κάθε περίπτωση, εάν η κυρία Στάη δεν εξηγήσει τα λεγόμενά της, δυστυχώς, τοποθετεί τον εαυτό της ανάμεσα στους επικίνδυνους και στους κινδύνους της χώρας…

New style Burga...‏

O NEOΣ ΠAO‏


Oι δέκα φράσεις που χρησιμοποιούν οι γυναίκες

1) ΚΑΛΑ: η λέξη που χρησιμοποιούν οι γυναίκες για να κλείσουν μια συζήτηση όταν έχουν δίκιο, οπότε πρέπει να σωπάσεις.

2) 5 ΛΕΠΤΑ: αν είναι σε φάση που ετοιμάζεται για έξοδο σημαίνει μισή ώρα. Σημαίνει όμως 5 λέπτα, και μονάχα 5, αν σου τα έδωσε προτού βγείτε ή κάνετε ό,τιδήποτε άλλο μαζί, για να δεις ματς ή να παίξεις στον υπολογιστή.

3) ΤΙΠΟΤΑ: η ηρεμία πριν την καταιγίδα. Θέλει να πει κάτι.και πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός. Οι συζητήσεις που ξεκινούν με το τίποτα συχνά τελειώνουν με ΚΑΛΑ (βλέπε 1).

4) ΑΝΤΕ ΚΑΝΤΟ: πρόκειται για πρόκληση και όχι για παρότρυνση. Μην το κάνεις.

5) ΑΝΑΣΤΕΝΑΓΜΟΣ: είναι σαν λέξη, που συνήθως οι άνδρες κατανοούν λάθος. Ένας μεγάλος αναστεναγμός σημαίνει ότι πιστεύει ότι είσαι ηλίθιος και αναρωτιέται γιατί χάνει χρόνο και συζητάει μαζί σου για ΤΙΠΟΤΑ (βλέπε 3).

6) OK: μια απ'τις πιο επικίνδυνες λέξεις που μπορεί να πει μια γυναίκα σ'έναν άνδρα. Σημαίνει πως θέλει να σκεφτεί πώς και πότε θα το πληρώσεις.

7) ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ: μια γυναίκα σε ευχαριστεί, μην αναρωτιέσαι και μην λιποθυμήσεις, θέλει απλώς να σε ευχαριστήσει (εκτός κι αν σου πεί "ευχαριστώ πολύ" που τις περισσότερες φορές είναι καθαρός σαρκασμός)

8) ΟΠΩΣ ΘΕΣ : είναι ένας τρόπος για μια γυναίκα να σου πει άντε γα....

9)
ΑΣΤΟ, ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΕΓΩ: άλλη μια επικίνδυνη φράση. Σημαίνει πως μια γυναίκα ζήτησε κατ'επανάληψιν από έναν άνδρα να κάνει κάτι που τελικά τώρα το κάνει εκείνη. Ο άντρας θα ρωτήσει « συμβαίνει κάτι ; », για την απάντηση της γυναίκας βλέπε 3.

10)
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ;: προσοχή, δεν είναι μια απλή ερώτηση....να θυμάσαι πάντα πως κάθε φορά που μια γυναίκα σε ρώτα 'ποιά είναι;', θα ήθελε στην πραγματικότητα να σε ρωτήσει : "ποιό είναι αυτό το ξέκωλο, και από που την ξέρεις ;;;;;;;"

Ενημέρωση από ΣΔΑΔΕ / Information from GPMA‏

Το καλοκαίρι είναι συνήθως η εποχή της εκκαθάρισης ντουλαπιών, αποθηκών τόσο στο εργασιακό χώρο όσο και στον προσωπικό μας χώρο.

Αντικείμενα που δεν θα χρησιμοποιηθούν από εμάς πια, για κάποιους άλλους θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμα.
Ανάλογα με τα αντικείμενα, τον χρόνο που διαθέτει ο καθένας μας, τις προτιμήσεις στο τι θέλει να υποστηρίξει κάθε φορά, μπορούμε να απευθυνθούμε στις παρακάτω οργανώσεις.

Οι περισσότερες έχουν βάση την Αθήνα, αλλά υπάρχουν ή μπορούν να υπάρξουν αντίστοιχες ομάδες και σε άλλες πόλεις.

Θα είχε μεγάλη αξία να επικοινωνήσετε την πληροφορία αυτή στο ανθρώπινο δυναμικό της Εταιρίας σας δίνοντας έτσι την ευκαιρία της προσφοράς σε πολλούς αποδέκτες .

Αν έχετε να προσθέσετε στην λίστα αυτή και άλλες πηγές θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα να μας ενημερώνατε ώστε η λίστα αυτή των αποδεκτών να γίνει όσο το δυνατόν πληρέστερη

Από το ΔΣ του ΣΔΑΔΕ


1) Ομάδα ΡΕΤΟ, πρώην ναρκομανών. Παίρνουν οτιδήποτε, είτε λειτουργεί, είτε όχι, και απασχολούν άτομα για επισκευές ή κατασκευές. Έχουν ένα ή δύο μαγαζιά με μεταχειρισμένα αντικείμενα/έπιπλα κτλ. Παραλαμβάνουν από το σπίτι, μεγάλα και μικρά αντικείμενα (έπιπλα, ηλεκτρικές/ηλεκτρονικές συσκευές, ρούχα, παιχνίδια κ.ά). 210 66 25 096 .

2) Στέγη κακοποιημένων γυναικών / τηλ. Κα Δορκοφίκη 6973871004 / 2108103496
women who have been harrassed

3) Θεόφιλος - στέλνει σε πολύτεκνες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα: 2108819397


4) Οι ξένοι της Νέας Μάκρης (Foreigners of Nea Makri) οργανώνουν παζάρι κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα στο καφέ Τίκι, από περιοχές βορειοανατολικής Αττικής (Ραφήνα, Λούτσα, Πικέρμι, Νέα Μάρκη κ.ά) παραθέτω παλιά τους ανακοίνωση. Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε την Ingrid 6973350024 ,

e-mail foreignersinneamakri@yahoo.gr

5) Habitat for Humanity, Greater Athens , Stratigou Eindou 14, 185 36 Piraeus , Greece , Tel: +30 (210) 418-2251 , Email address: hfhgr@ath.forthnet.gr

6) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 1 Τ.Κ. 105 53 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210 3314334 - 210 3378412 - 2103816886, ΦΑΞ:210 3314334
Ανακοίνωση για το μαγαζί μεταχειρισμένων:
Eπιχειρώντας τομή στον τρόπο ενίσχυσης της εθελοντικής προσφοράς και των εσόδων των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, το ΕΛΛHNIKO ΚAPABANI ΑΛΛHΛEΓΓYHΣ αποφάσισε να μεταφέρει και στην Ελλάδα, τον τόσο δημοφιλή και διαδεδομένο στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, θεσμό των καταστημάτων "Charity Shop".
Τα "Charity Shop", που στα Ελληνικά μπορούν να ονομαστούν "φιλανθρωπικά καταστήματα" ή "καταστήματα αλληλεγγύης" πωλούν σε πολύ χαμηλές τιμές και σε άριστη κατάσταση, είδη δώρων, βιβλία, δίσκους και CDκαι μικροέπιπλα που τους προσφέρονται δωρεάν από τους πολίτες.
Τα περισσότερα εμπορεύματα του Καραβανιού είναι δεύτερο χέρι διότι μόνο έτσι μπορεί να τα εξασφαλίσει με μηδενικό κόστος από τους φίλους του, και να τα προσφέρει σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.
Στο μαγαζί του Καραβανιού, γίνεται από οικολογική άποψη μια πλήρης ανακύκλωση όχι απλά των πρώτων υλών ενός αντικειμένου (χαρτί, γυαλί, μέταλλο), όπως έχουμε συνηθίσει. Ολόκληρο το αντικείμενο "ανακυκλώνεται" και επιβιώνει ακέραιο. Ένα πράγμα λιγότερο χρηστικό και παλιό για τον ένα, γίνεται καινούργιο απόκτημα και χρήσιμο για τον άλλο. Έτσι πραγματοποιείται ένα όμορφο, χαρούμενο, ανώνυμο παζάρι ανάμεσα σε αυτούς που προσφέρουν δωρεάν και σε αυτούς που αγοράζουν.
Τα αντικείμενα στο Καραβάνι δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα καινούργια.Όλα έχουν περάσει από αυστηρή διαλογή, με βάση την ποιότητα και την αισθητική. Έχουν τη δική τους, μοναδική προσωπικότητα, που προέρχεται από τις αξίες και τα πρότυπα του ΚAPABANIOY.
Σε άλλες χώρες, οι αγορές από τα "charity shops" έχουν πάρει τεράστιες διαστάσεις.
Στο δεύτερο χέρι λειτουργεί η γωνιά της αντίκας, με είδη γεμάτα με μυστήριο για τον καθένα. Kαι να σημειώσουμε ότι αν κάποιος επιμένει σε "πρώτο χέρι" μπορεί άνετα να ψωνίσει αχρησιμοποίητα αντικείμενα, που είναι προσφορές ζωγράφων, συγγραφέων, εργαστηρίων επιχειρήσεων κλπ. στην ειδική γωνιά "πρώτο χέρι". Φειδίου 14-16 106 78 Αθήνα, Tηλ/Fax: 210 3816886

7) ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ έχει ανάγκη από ρούχα, σεντόνια, παπλώματα. Εάν έχετε ρούχα (παιδικά /γυναικεία/ανδρικά), σεντόνια, παπλώματα που δεν χρειάζεστε πια, το ίδρυμα αστέγων Κ.Υ.Α.Δ.Α. δέχεται καθημερινά προσφορές 8:00-3:00 στην Πειραιώς 35.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2105239465 και 2105246516, e-mail:
kyada@otenet.gr, ηλεκτρονική Διεύθυνση: http://www.kyada.gr

8) Το Χατζηκυριάκειο ίδρυμα παιδικής προστασίας χρειάζεται βιβλία όλων των ηλικιών για την ενίσχυση της βιβλιοθήκης του. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 2104515387 ή επισκεφτείτε το site
http://www.xatzikiriakio.gr/

9) Ο ΜΚΟ Praksis χρειάζεται φάρμακα για την κάλυψη αναγκών των πολυιατρείων του για μετανάστες, άστεγους κτλ. Δέχονται ακόμα και ανοιγμένα, χρησιμοποιημένα κουτιά φαρμάκων αρκεί να έχουν ημερομηνία λήξης ένα χρονικό όριο πέραν του έτους. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 210 520 5200, 210 82 13 704 ή στο
http://www.praksis.gr/ <http://www.praksis.gr/> , info@praksis.gr


10)Η Ένωση Μεταναστών Ελλάδας έχει δημιουργήσει «Σχολείο Ελληνικών» για τους μετανάστες, όπου διδάσκονται εκτός από ελληνικά και μια δεύτερη γλώσσα της επιλογής τους.
Για τη λειτουργία του σχολείου Μεταναστών της Ένωσης, ζητάμε τη βοήθειά σας σε σχέση με τον εξοπλισμό του σχολείου από εκπαιδευτικά βιβλία. Δεν έχει σημασία αν θα είναι μεταχειρισμένα, απλά να βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Η γνώση άλλωστε δεν έχει να κάνει με την εξωτερική εμφάνιση των βιβλίων, αλλά με το περιεχόμενό τους.
Για τις προσφορές σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλ. 213 032 7467

11)Τα παιδιά του Δρόμου


Ακόμα μία χρήσιμη λύση για να μην πετάμε τίποτα από τα ρουχαλάκια και παιχνίδια που δεν χρησιμοποιούν πια τα παιδιά μας και που είναι φυσικά σε καλή κατάσταση.
"Τα παιδιά του Δρόμου" είναι ένα σπίτι που φιλοξενεί και "χρηματοδοτεί" φτωχά παιδιά και οικογένειες απ' όλο τον κόσμο. Αφορά παιδιά που είτε είναι ορφανά, είτε οι οικογένειές τους είναι πολύ φτωχές.
Δέχονται τα πάντα σε καλή κατάσταση (ρούχα, παιχνίδια, μικροέπιπλα, καρότσια, κλπ) για ηλικίες που αφορούν ακόμη και βρέφη. Μπορείτε να συμβάλλετε και εσείς και να είστε σίγουροι πως η χαρά που θα δώσετε θα είναι απεριόριστη.
Αρίστωνος 6-8 και γωνία Κωνσταντινουπόλεως 165
Μεταξουργείο, Κολωνός
Υπεύθυνη Κοινωνική Λειτουργός : κα Μυρτώ Λαιμού: 2105239402, 2105221149.
Ώρες : 11.00 - 18.00 καθημερινά


Xρωστάς????


Ένας ßοσκός αποφάσισε να κατέßει στην Αθήνα να δει πως είναι επιτέλους
η µεγαλούπολη. Πάει σε ένα ξενοδοχείο και νοικιάζει ένα δωµάτιο.

Το ßράδυ που κοιµόταν, ξαφνικά εµφανίζονται δυο γκόµενες από το
σκοτάδι και αρχίζουν να τον χαϊδολογούν, χωρίς να έχει άλλη επιλογή ο
ßοσκός, τι να κάνει, τις πηδάει.

Την άλλη µέρα πάει στη ρεσεψιόν να πληρώσει για το δωµάτιο.

- "Τι χρωστάω;" λέει ο ßοσκός.
- "Χρωστάς;", λέει ο υπάλληλος, "πάρε και 40 Ευρώ Ξαφνιασµένος ο
ßοσκός πηγαίνει στο χωριό για να πει τι του έτυχε στην πρωτεύουσα.

Πηγαίνει στο καφενείο και λέει µε υπερηφάνεια τι του είχε συµßεί, όµως
κανείς δεν τον πίστευε. Λέει ο ßοσκός αφού δε µε πιστεύετε στείλτε το
δήµαρχο στην Αθήνα στο ίδιο ξενοδοχείο να διαπιστώσει αν είναι αλήθεια
τα λεγόµενα µου.

Πράγµατι πάει ο Δήµαρχος στο ίδιο µέρος. Το ßράδυ που κοιµόταν
πετάγονται µέσα απο το σκοτάδι δύο γκοµενάρες και τον χαϊδολογάνε. Τι
να κάνει ο άµοιρος (αν και παντρεµένος) τις πηδάει.

Πάει να πληρώσει την άλλη µέρα:
Δήµαρχος: "
-Τι χρωστάω;"

Υπάλληλος:
-Χρωστάς; "Πάρε και 40 Ευρώ

Ενθουσιασµένος ο δήµαρχος πάει και λέει τα νέα στο καφενείο του
χωριού, µα και πάλι κανείς δεν τον πίστευε.

Αγανακτισµένος ο δήµαρχος λέει:
- "Αφού δε µε πιστεύετε στείλτε τον παπά του χωριού".
Με τα χίλια ζόρια τον ψήνουν τον παπά και πάει (σίγουρος για το
αντίθετο απο τα λεγόµενα) πάει στο ίδιο ξενοδοχείο. Το ßράδυ που
κοιµάται πετάγονται δύο γυναικάρες τον χαϊδολογάνε.

Τι να κάνει ο παπάς υποκύπτει ενώπιον του Κυρίου.

Την άλλη µέρα πάει να πληρώσει:
Παπάς:
-Τι χρωστάω τέκνον µου;

Υπάλληλος:
-Χρωστάς;", "Πάρε και 500 Ευρώ

Παπάς: "Μα γιατί τέκνον µου εµένα µου έδωσες 500 Ευρώ και στους άλλους
δύο που ήρθαν 40;

Και απαντάει ο υπάλληλος: "Τι να κάνουµε πάτερ, πρώτη φορά γυρνάµε τσόντα µε παπά"

ΑΡΚΕΙ ΕΙΣ ΤΟ ΤΣΕΠΑΚΙ ΣΟΥ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝΕ ΤΑ ΔΙΣ:

Μην είσαι ολιγαρκής,
μα κλέψε περισσότερα όσο πολύ μπορείς,
και με τους άλλους σίγουρα κ' εσύ θ' απαλλαχθείς.
Αν είσαι ολιγαρκής,
να κλέψεις δεν μπορείς,
Κ' όλες τις μ-βλακείες τους,
πρέπει να υποστείς.
"Όλοι" κλέψαν' ασυστόλως,
και των λαμογιών ο στόλος,
και οι αρχηγοί τους διοικούσαν
και τους πάντας αγνοούσαν.
Άχρηστοι μας κυβερνούσαν,
κ' άλλοι τα οικονομούσαν.
Κλέψανε και δυο και τρία,
και άδειασαν τα ταμεία.
Κ' ο λαός θα τα πληρώσει,
πού έχει του κοκόρου γνώση.
Έχουνε την ασυλία.....
την παραγραφή η μαφία,
χαίρε ω χάρε Μ-βλακεία.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)