Γκολαντιές. menou
- Home
- Φορολογικό
- Νέες Συντάξεις ΕΦΚΑ
- Νέες Συντάξεις Δημοσίου
- Νέες Συντάξεις Ιδιωτικού Τομέα
- Νέες Συντάξεις Χηρείας
- Επικουρικές Συντάξεις
- Προσωπική Διαφορά
- Ασφαλιστικό ΙΚΑ
- Ασφαλιστικό ΔΕΚΟ-Αυτοαπασχολούμενων
- Συνταξιοδοτικό
- Στρατιωτικοί
- 6μηνα
- Σωματα Ασφαλείας
- Ιατροί/ΕΤΑΑ
- Eκπαιδευτικοί
- Δικηγόροι-Μηχανικοί
- Aποδείξεις Εφορίας
- Υπολογ.ΣύνταξηςΙΚΑ
- ΕΚΑΣ
- Εργασιακό
- Μητέρες
- Τεκμήρια
- Εντυπα ΙΚΑ
- ΦΠΑ Δικηγόρων
- Τaxisnet
- Oρια ΟΑΕΕ
- Πλασματικά
- Φ.Π.Α.
- Δημόσιο
- Φορολογικό
- Τεκμηρια
- Μισθοι-Συνταξεις 2011
- Δημόσιο και 65
- ΙΚΑ και Ενσημα
- Σύνταξη και Αναπηρία
- Διαδικασία Συντ/σης
- Αναγνώριση
- Μεταβίβαση
- Ερωταπαντήσεις
- About
Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014
Ερχονται ριζικές αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα από τον Ιανουάριο του 2015
Εστιάζοντας την κριτική του στις υψηλές κρατικές επιχορηγήσεις προς τους ασφαλιστικούς φορείς, το ΔΝΤ υπενθυμίζει την αδύναμη σύνδεση εισφορών - παροχών και τις ειδικότερες στρεβλώσεις που προκαλούνται, όπως αναφέρει, στον φορέα των ελεύθερων επαγγελματιών. Μάλιστα, καλεί σε αντιμετώπιση των ανοικτών προβλημάτων του ασφαλιστικού «μέσα στους επόμενους μήνες». Προς τούτο και παρά την παραδοχή ότι «οι προοδευτικές μειώσεις μέχρι το 2010 στόχευσαν στις υψηλότερες συντάξεις και συνέβαλαν μακροπρόθεσμα στον περιορισμό της δαπάνης», το ΔΝΤ ζητεί τώρα να ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο μια νέα αναλογιστική μελέτη, η οποία θα προσμετρά τη βιωσιμότητα όλου του ασφαλιστικού συστήματος (για κύριες, επικουρικές και φορείς πρόνοιας). Είναι δε αξιοσημείωτο ότι στη μελέτη οι αναλογιστικές προβολές προτείνεται να γίνουν όχι μόνο ανά Ταμείο αλλά και ανά «εισοδηματική ομάδα ασφαλισμένων». Ειδικότερα, στο προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα ενεργειών για την προετοιμασία της νέας μεταρρύθμισης περιλαμβάνονται τα εξής:
1. Για τις κύριες συντάξεις: Μέχρι και τα τέλη Ιουνίου πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εναρμόνισης εισφορών - παροχών. Εως τον Οκτώβριο πρέπει να έχει γίνει ο σχεδιασμός για τις «παραμετρικές βελτιώσεις» του συνταξιοδοτικού συστήματος με στόχο η νομοθέτηση των ρυθμίσεων να έχει ολοκληρωθεί έως τον Νοέμβριο. Εφαρμογή του νέου νόμου από την 1.1.2015. Δεν αποσαφηνίζεται ποιο θα είναι το περιεχόμενο των περιμετρικών αλλαγών, εάν δηλαδή η «επίτευξη της αναλογιστικής δικαιοσύνης» θα αφορά τη μείωση των συνταξιοδοτικών παροχών (σε εναρμόνιση με τις εισφορές) ή την αύξηση των ηλικιακών ορίων.
2. Για τις επικουρικές συντάξεις και τα ταμεία εφάπαξ: Από την 1.1.2015 τα επικουρικά ταμεία και τα ταμεία πρόνοιας θα χρηματοδοτούνται μόνο με ίδια μέσα χωρίς πρόσθετη κρατική επιχορήγηση. Ηδη από την 1.7.14 θα εφαρμόζεται η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, ενώ από το τέλος Ιουνίου προβλέπεται και η κατάργηση όλων των πόρων (επιβαρύνσεων) που χρηματοδοτούν τις επικουρικές συντάξεις.
3. Για τους κοινωνικούς πόρους που χρηματοδοτούν τις συνταξιοδοτικές παροχές: Σύμφωνα με την έκθεση αξιολόγησης του ΔΝΤ, «θα επανεξεταστεί μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014 και θα νομοθετηθεί μέχρι τον Νοέμβριο του 2014 η κατάργηση των πόρων με τους οποίους χρηματοδοτούνται συντάξεις» αφού εξεταστεί ο τύπος χρηματοδότησης των Ταμείων (είτε με αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών είτε με μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών). Η έκθεση είναι σαφής πως σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να εξεταστεί και το αγγελιόσημο, λαμβάνοντας υπόψη τα στάδια και τις οδηγίες του ΟΟΣΑ.
4. Για τις ασφαλιστικές εισφορές: Προτείνεται η περαιτέρω μείωση κατά επιπλέον 1 ποσοστιαία μονάδα (πέραν της μείωσης των 3,9 ποσοστιαίων μονάδων από 1.7.14) με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο και αφού προηγουμένως (μέχρι τέλη Ιουνίου) επανεξεταστούν οι επιπτώσεις από τη μείωση των εισφορών στα ημερομίσθια, την απασχόληση και τα δημόσια οικονομικά.
Γ. ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ – ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ
Ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Χαρδούβελης θα συνεχίσει το έργο του προκατόχου του χωρίς να αλλάξει την φιλοσοφία.
Αναγνωρίζοντας το έργο της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου, είπε ότι είναι γεγονός ότι η οικονομία πλέον σταθεροποιείται. Τους επόμενους μήνες η ανάκαμψη θα γίνει αισθητή, θα το δουν όλοι οι Έλληνες, είπε, αναφερόμενος στην αισθητή αύξηση του τουρισμού, της ναυτιλίας, των εξαγωγών.
«Η οικονομία σταθεροποιείται πια. Δεν είμαστε εκεί που ήμασταν πριν από δύο χρόνια. Οδεύουμε σε έναν ενάρετο κύκλο και τους επόμενους μήνες θα δούμε την ανάπτυξη να έρχεται επιτέλους».
«Πρέπει να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις και να διευκολύνουμε τις ελληνικές οικογένειες, όλοι μας υποφέρουμε», υπογράμμισε ο νέος υπουργός Οικονομικών και τόνισε ότι «πρέπει να δούμε τα νούμερα και τους λογαριασμούς να ισοσκελίζονται», σημειώνοντας ότι «πρέπει να κάνουμε αυτό που θέλουμε εμείς και όχι μόνο ότι θέλει η τρόικα».
Ο κ. Χαρδούβελης είπε ακόμη ότι «είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα. Η Αριστερά να καταλάβει ότι για αυτά που λέει πρέπει να υπάρχει προϋπολογισμός και η Δεξιά να ξεφύγει από τον ατομικισμό, να κοιτάξει το σύνολο και την οικογένεια».
«Δεν υπάρχουν διαχωρισμοί αυτή την εποχή. Υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν και άνθρωποι που μένουν στην μπάντα» είπε και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στον κ. Στουρνάρα ότι «θα συνεχίσουμε το έργο σας χωρίς να αλλάξουμε τη φιλοσοφία».
Επίσης, είπε ότι το εισόδημα του πολίτη πρέπει να αρχίσει να βελτιώνεται, είπε ο υπουργός εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αυτό θα αρχίσει από φέτος. «Πρέπει να προσέξουμε τα προβλήματα των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων» σημείωσε και τόνισε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι μόνο μια χώρα κατανάλωσης.
Από την πλευρά του, ο Γιάννης Στουρνάρας παρέδωσε το υπουργείο Οικονομικών
Ιδιαίτερα συγκινημένος, τονίζοντας τις δύο βασικές προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει: τη βιωσιμότητα του χρέους και την ολική επαναφορά σε βιώσιμη ανάπτυξη.
«Είμαι σίγουρος ότι ο Γκίκας θα φυλάξει τις Θερμοπύλες, δηλαδή τα επιτεύγματα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα», είπε ο κ. Στουρνάρας, αναφερόμενος στο σημαντικό έργο που έχει τελεστεί, τις «βασικές παρακαταθήκες» που επιτρέπουν αισιοδοξία για το μέλλον.
Μεταξύ άλλων είπε ότι αναγκάστηκε να πάρει μέτρα που κανείς υπουργός δεν θα ήθελε, προσθέτοντας ότι κάθε φορά έδινε μάχη με την τρόικα, ώστε να ληφθούν τα λιγότερο επώδυνα μέτρα.
«Το ξέρω ότι η εξυγίανση ήταν μια δύσκολη δοκιμασία», είπε ο Γ.Στουρνάρας, προσθέτοντας ότι αυτό συνέβη γιατί οι παθογένειες ήταν χρόνιες και τεράστιες. Αν είχαν ληφθεί εγκαίρως τα αναγκαία μέτρα η κατάσταση θα ήταν λιγότερο επώδυνη, τόνισε.
Από κόσκινο η μονιμοποίηση 45.000 υπαλλήλων
Η απόφαση 66/2014 του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πατρών με την οποια υποχρεώνεται ο ΟΟΑΕ να θεωρήσει τα βιβλιάρια ασθενείας των ασφαλισμένων που ήταν ληξιπρόθεσμοι ως προς την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών τους
Οι αιτούντες ήταν ληξιπρόθεσμοι ως προς την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών τους έναντι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε). Εκ του λόγου τούτου ο καθού η αίτηση Οργανισμός αρνούνταν να θεωρήσει τα ασφαλιστικά βιβλιάρια των αιτούντων -ασφαλισμένων του καθώς επίσης και να χορηγήσει σε αυτούς ασφαλιστική ενημερότητα. Κατόπιν αυτών, οι αιτούντες άσκησαν ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Πατρών προσφυγή [κατά του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε)] ισχυριζόμενοι ότι λόγω της οικονομικής κρίσεως που είχε ως αποτέλεσμα τη δραματική μείωση των εισοδημάτων τους, αδυνατούσαν να καταβάλουν τις αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές τους, με αποτέλεσμα να στερούνται οι ίδιοι και οι οικογένειες τους ιατροφαρμακευτικής και υγειονομικής περίθαλψης, παρόλο που ο Οργανισμός εξακολουθεί να χρεώνει σε καθέναν εξ' αυτών τις αντίστοιχες εισφορές. Εξάλλου, κατά τους ισχυρισμούς τους, αδυνατούν επίσης να καταβάλουν τις εισφορές που αναλογούν στην κλίμακα την οποία εντάσσονται, καθόσον το ύψος αυτών είναι δυσανάλογο των εισοδημάτων τους, λόγω δε των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους δεν δύνανται να λάβουν ασφαλιστική ενημερότητα ενώ επίκειται και κίνδυνος λήψεως εις βάρος τους αναγκαστικών μέτρων είσπραξης.
Έφτασαν οι πρώτες προειδοποιήσεις κατασχέσεων από τον ΟΑΕΕ
Από τη ΓΣΕΒΕΕ περίμεναν αυτά τα προ - ειδοποιητήρια, σύμφωνα με το dead line που...
Επίδομα για γονείς που έχουν παιδιά σε Δημοτικό – Γυμνάσιο
Ποια είναι τα κριτήρια και ποιοι γονείς θα λάβουν το επίδομα
Γονείς με χαμηλά εισοδήματα που τα παιδιά τους φοιτούν στην υποχρεωτική εκπαίδευση, θα λαμβάνουν επίδομα 300 ευρώ.
Δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών, Ελλήνων υπηκόων και υπηκόων κρατών-μελών της Ε.Ε., που έχουν ανήλικα τέκνα που φοιτούν σε δημόσια σχολεία υποχρεωτικής εκπαίδευσης, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων (3.000,00) ευρώ.
Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο, εισόδημα του φορολογούμενου, της συζύγου του και των ανήλικων τέκνων του από κάθε πηγή.
Ως υποχρεωτική εκπαίδευση, νοείται η φοίτηση του μαθητή στις τάξεις του δημοτικού σχολείου και του γυμνασίου.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
(Σύμφωνα με την αρίθμ. 2/46354/0026/20-07-2012 Υ.Α.)
• Βεβαίωση του Διευθυντή Σχολικής Μονάδας περί εγγραφής και κανονικής φοίτησης του τέκνου κατά το σχολικό έτος που έληξε. (2013-2014)
• Αίτηση δικαιούχου.
• Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος του οικονομικού έτους για το οποίο αιτείται η εισοδηματική ενίσχυση (δηλ. εισοδήματα προηγούμενου έτους 2013).
• Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης του δικαιούχου (πρόσφατο).
• Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986 περί μη είσπραξης της οικονομικής ενίσχυσης άλλη φορά για το ίδιο έτος (επισυνάπτεται).
• Φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας βιβλιαρίου τραπεζικού λογαριασμού(ΙΒΑΝ).
Με τη λήξη του σχολικού έτους οι δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις στο διευθυντή του σχολείου.
Οι αιτήσεις των δικαιούχων, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά διαβιβάζονται από τον Διευθυντή του σχολείου στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
tweeter
Our Banner
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ
Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô