Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Xάνουν το επίδομα 500.000 άνεργοι

Οι άνεργοι έφθασαν τις 878.266 άτομα, ενώ περίπου 500.000 εξ αυτών αδυνατούν να βρουν δουλειά για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους (μακροχρόνια άνεργοι). Επιπρόσθετα, το 24,6% του συνόλου των ανέργων ή 216.000 άτομα είναι «νέοι άνεργοι», δηλαδή εισήλθαν για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας αναζητώντας απασχόληση

φιαλτικές διαστάσεις λαμβάνει η ανεργία. Δεν είναι μόνο η αύξηση του ποσοστού ανεργίας στο 17,7% κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του έτους, από 12,4% πέρυσι, αλλά και...
η σταθερή άνοδος του αριθμού των ανέργων.

Μέσα σε έναν χρόνο αυξήθηκαν κατά 41,2% και έφθασαν τις 878.266 άτομα. Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι περίπου 500.000 εξ αυτών αδυνατούν να βρουν δουλειά για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους (μακροχρόνια άνεργοι) και επομένως δεν έχουν επίδομα ανεργίας.

Επιπρόσθετα, το 24,6% του συνόλου των ανέργων ή 216.000 άτομα είναι «νέοι άνεργοι», δηλαδή εισήλθαν για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας αναζητώντας απασχόληση.

Πιο αναλυτικά, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, στο τρίτο τρίμηνο του 2011 το ποσοστό ανεργίας έφθασε στο 17,7%, που είναι και το υψηλότερο ποσοστό από το 1998, οπότε και ξεκίνησε η καταγραφή των ανέργων σε τριμηνιαία βάση. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΔΝΤ, εντός του 2012 θα φθάσει και το 19%. Ειδικότερα:

  • Η ανεργία κάνει θραύση στους νέους. Στις ηλικίες έως 29 ετών φθάνει το 35,3% (από 24,2% στο αντίστοιχο περσινό τρίμηνο), ενώ στην κατηγορία ηλικίας 30-44 η ανεργία ανέρχεται στο 16,2% (από 11,5% πέρυσι).
  • Οι γυναίκες πλήττονται περισσότερο από τους άνδρες, με το ποσοστό ανεργίας τους να διαμορφώνεται στο 21,5% έναντι 15% των ανδρών. Στις νεαρές γυναίκες έως 29 ετών η ανεργία εκτινάσσεται στο 40,8%.
  • Οι κλάδοι που υπέστησαν τις μεγαλύτερες απώλειες είναι οι κατασκευές, με την απασχόληση να σημειώνει πτώση 24,3%, η μεταποίηση με πτώση 9,9% και το χονδρικό ? λιανικό εμπόριο με μείωση της απασχόλησης κατά 6,9% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2010.
  • Στην κατανομή της ανεργίας, με κριτήριο το επίπεδο εκπαίδευσης, το υψηλότερο ποσοστό (25,1%) καταγράφεται σε όσους δεν έχουν πάει καθόλου σχολείο. Ακολουθούν όσοι έχουν παρακολουθήσει μερικές τάξεις του δημοτικού (24,6%) και οι απόφοιτοι ανώτερης τεχνολογικής εκπαίδευσης (20,1%). Τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρούνται στους κατόχους διδακτορικού ή μεταπτυχιακού (9,5%) και τους πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (13,9%).
  • Σε επίπεδο περιφέρειας, το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας καταγράφεται στη Δυτική Μακεδονία (22,3%) και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (19,7%). Τα χαμηλότερα ποσοστά σημειώθηκαν στα Ιόνια Νησιά (8,5%) και το Ν. Αιγαίο (10,3%).
  • Το ποσοστό ανεργίας ατόμων με ξένη υπηκοότητα είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο των Ελλήνων και διαμορφώθηκε στο 19,8% στο τρίτο τρίμηνο του 2011.

Δώδεκα μέτρα fast track για ό,τι ζήτησε η τρόικα

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΚΥΡΩΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ
Επιτάχυνση της εφεδρείας -ώστε να πιαστεί ο φετινός στόχος των 30.000 «απολύσεων»- και αναστολή πλειστηριασμών μέχρι 31/12/2012 συμπεριλαμβάνονται στη δωδεκάδα μέτρων που αποφάσισε χθες το υπουργικό συμβούλιο.

Η πράξη νομοθετικού περιεχόμενου, την οποία κύρωσε χθες το υπουργικό έπειτα από εισήγηση του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, αναμένεται να κατατεθεί για κύρωση στη Βουλή το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα. Κατ' ουσίαν επιταχύνονται τα μέτρα που έχει ζητήσει επιτακτικά η τρόικα, ως μια πρώτη κίνηση για την έναρξη των ουσιαστικών διαπραγματεύσεων που θα οδηγήσουν στο νέο Μνημόνιο και συγκεκριμένα στην εκταμίευση της πρώτης δόσης των 89 δισ. ευρώ.

Με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου τα 12 ζητήματα που ρυθμίζονται είναι:...

1. Παρατείνεται κατά ένα χρόνο, μέχρι και τις 31/12/2012, η απαγόρευση των πλειστηριασμών από τις τράπεζες, ως μέτρο προστασίας των δανειοληπτών που δεν έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν τα χρέη τους εν μέσω οικονομικής κρίσης. Πρόκειται για την τρίτη παράταση, όμως για πρώτη φορά έχει ετήσια και όχι εξάμηνη διάρκεια, παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν από τον τραπεζικό τομέα.

2. Νομοθετούνται οι διατάξεις που είχαν ενταχθεί στην εγκύκλιο του υπουργείου περί του ειδικού τέλους ακινήτων και αφορούν την προστασία των αναπήρων, καθώς και πολιτών που διαβιούν υπό μειονεκτικές κοινωνικά συνθήκες, όπως απουσία εισοδήματος και έλλειψη ακίνητης περιουσίας πλην της πρώτης κατοικίας.

3. Ρυθμίζονται ζητήματα (αδιευκρίνιστα) σχετικά με την αυτοδίκαιη απόλυση δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και υπαλλήλων ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, που συμπληρώνουν 35 έτη υπηρεσίας και το 55ο έτος ηλικίας και υπάγονται στο συνταξιοδοτικό καθεστώς του Δημοσίου. Στόχος είναι η επιτάχυνση της εφεδρείας.

4. Επέρχονται αλλαγές (αδιευκρίνιστες) ως προς την εφεδρεία των εργαζομένων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

5. Ανοίγει ο δρόμος για την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, μετά την αύξηση του ποσοστού της κοινοτικής συμμετοχής στο 95%. Κατ' ουσίαν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα στην εκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή εκτέλεσή του, χωρίς υπέρβαση του ορίου των ετήσιων συνολικών πιστώσεών του, δεδομένου ότι από την πορεία του εξαρτάται και η απορρόφηση πόρων από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

6. Διασφαλίζεται η πληρωμή των μισθών μονίμων και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου εργαζομένων στις Περιφέρειες, καθώς και όσων μετατάχθηκαν στους δήμους. Η δαπάνη θα βαρύνει τον προϋπολογισμό.

7. Παράταση χρόνου πήρε ο Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων, που θα ισχύσει και μετά την 1/1/2012 και μέχρι να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα ενταχθεί στο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα ή άλλο φορολογικό νόμο.

8. Διευκολύνονται οι μεταβιβάσεις περιουσιακών στοιχείων μεταξύ τραπεζών. Προφανώς αφορά περιπτώσεις απορρόφησης ή συγχώνευσης τραπεζικών ιδρυμάτων. Σε επείγουσες περιπτώσεις μεταβίβασης περιουσιακών στοιχείων πιστωτικών ιδρυμάτων προς άλλα πιστωτικά ιδρύματα, οι σχετικές διαδικασίες (υποβολή προσφορών, καθορισμός του ανταλλάγματος και μεταβίβαση) θα πραγματοποιούνται με προσωρινή αποτίμηση από την Τράπεζα της Ελλάδος.

9. Καθορίζεται το καθεστώς λειτουργίας του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), με σκοπό τη διασφάλιση της συνέχειας των παροχών ασθενείας προς τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους των κλάδων ασθένειας ΙΚΑ ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΟΠΑΔ, της ιατρικής περίθαλψης των ασφαλισμένων στους κλάδους ασθενείας του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ, καθώς και της ομαλής καταβολής των αποδοχών του προσωπικού που μεταφέρεται στον ΕΟΠΥΥ.

10. Επιλέγεται η λύση του συμψηφισμού ως προς την εξόφληση απαιτήσεων και υποχρεώσεων μεταξύ ασφαλιστικών ταμείων, δημοσίων νοσοκομείων και φαρμακευτικών εταιρειών, στην περίπτωση που οι ασφαλιστικοί φορείς έχουν απαιτήσεις έναντι φαρμακευτικών εταιρειών ή κατόχων αδείας κυκλοφορίας φαρμακευτικών σκευασμάτων.

11. Ρυθμίζονται θέματα απελευθέρωσης της αγοράς φυσικού αερίου και επιδιώκεται η ταχύτερη αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ, με σκοπό τη μεγιστοποίηση του οφέλους για το Δημόσιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανεξαρτητοποιείται ο ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου) από τη μητρική ΔΕΠΑ, (Δημόσια Επιχείρηση Αερίου), ώστε να πουληθούν ξεχωριστά. Τα ΕΛΠΕ, κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα πουλήσουν το 35% σε άλλο επενδυτή, ώστε να υπάρξει δυνατότητα απόκτησης μέχρι και του 100% της επιχείρησης, ενώ ως προς το ζήτημα της option (δικαίωμα αγοράς) που έχει η ΔΕΗ για το 30% της ΔΕΠΑ κάνουν λόγο για συμφωνία και αποζημίωσης της ΔΕΗ. Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ εξετάζεται να γίνει μέχρι τα τέλη του έτους.

12. Για ακόμη ένα χρόνο θα χρηματοδοτείται η ΕΛΣΤΑΤ, προκειμένου να καλύπτονται οι δαπάνες λειτουργίας της.

Έτοιμη για στρατιωτική επέμβαση στην Ευρώπη η Βρετανία !!!

Για "παν ενδεχόμενο" προετοιμάζονται οι βρετανικές Ένοπλες Δυνάμεις, με τον επικεφαλής τους να παρουσιάζει τη χώρα ως "προστάτη" των Ευρωπαίων Συμμάχων. "Η κρίση στην Ευρωζώνη δημιουργεί στρατιωτικό κίνδυνο", προειδοποιεί
Λίγο μετά το δημοσίευμα των New York Times, περί επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή και ανάληψης της εξουσίας από τον στρατό, ένα νέο δημοσίευμα, βρετανικό αυτή τη φορά, κάνει λόγο για στρατιωτική επέμβαση ελέω οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, ο επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων της Βρετανίας, σερ Ντέιβιντ Ρίτσαρντ, προειδοποιεί για "στρατιωτικό κίνδυνο" σε περίπτωση κατάρρευσης του ευρώ και κοινωνικών αναταραχών, που...
"μοιραία θα ακολουθήσουν".

"Οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων στη Βρετανία προετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν ένοπλες εξεγέρσεις, εξετάζοντας σενάρια στρατιωτικών παρεμβάσεων στην πολιτική τόσο στη Βρετανία, όσο και στο πολιτικό προσκήνιο των συμμάχων της, ελέω οικονομικής κρίσης και ενδεχόμενης παγκόσμιας οικονομικής κατάρρευσης", αναφέρει.

Σημειώνεται, πως οι βρετανικοί σχεδιασμοί είδαν το φως της δημοσιότητας, μετά την αποκάλυψη από την Daily Telegraph απόρρητου εγγράφου προς τις βρετανικές πρεσβείες των κρατών μελών της Ευρωζώνης, με το οποίο καλούνταν να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο κατάρρευσης της Ευρωζώνης, κίνδυνος ορατός πλέον για πολλούς πολιτικούς ηγέτες.

Ο σερ Ρίτσαρντ, σε δηλώσεις του σήμερα Πέμπτη, χαρακτήρισε τον εν λόγω κίνδυνο "τη μεγαλύτερη απειλή για τα συμφέροντα της Βρετανίας και των συμφερόντων της ανά τον κόσμο".

"Δηλώνω ξεκάθαρα, πως ο μεγαλύτερος στρατηγικός κίνδυνος που αντιμετωπίζει σήμερα η Βρετανία, δεν είναι στρατιωτικός αλλά οικονομικός. Στόχος κάθε χώρας και της κυβέρνησής της πρέπει να είναι η οικονομία. Καμία χώρα δεν μπορεί να υπερασπιστεί εαυτόν σε περίπτωση χρεοκοπίας", πρόσθεσε.

Όπως είπε ο ίδιος, στόχος της ομιλίας του ήταν, να προκαλέσει προβληματισμό στις χώρες της Ευρώπης, για το κατά πόσο μπορούν να υποστηρίξουν και να διασφαλίσουν τις στρατιωτικές δυνάμεις τους.

"Τι επιρροή μπορεί να έχει η δημοσιονομική κρίση και κατά συνέπεια η αργή εξυγίανση στα ευρωπαϊκά αμυντικά συστήματα;", διερωτήθηκε.

Παγώνουν για ένα χρόνο οι πλειστηριασμοί ακινήτων

Παγώνουν για ένα χρόνο οι πλειστηριασμοί ακινήτων

Από κόντρες μεταξύ υπουργών σημαδεύτηκε το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο πήρε αρκετές σημαντικές αποφάσεις.

Τα θέματα της αντιπαράθεσης, ήταν το φιάσκο της εφεδρείας, με τον υπουργό Διοικητικής μεταρρύθμιση Δημήτρη Ρέππα να βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών υπουργών, που έκαναν λόγο για αποτυχία του προγράμματος.

Επίσης, πυρά δέχθηκε και ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος πέρα από την κόντρα του με τον Μάκη Βορίδη για το ζήτημα των ταξί, είχε να αντιμετωπίσει και την κριτική του Ευ. Βενιζέλου και το Δ. Ρέππα για την περίοδο που ήταν στο υπουργείο Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα τον κατηγόρησαν για απογραφή-μαϊμού των δημοσίων υπαλλήλων, που οδήγησαν στην αποτυχία του μέτρου της εφεδρείας.

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, προσπαθώντας να κατευνάσει τα πνεύματα, ζήτησε την προώθηση των μεταρρυθμίσεων χωρίς καθυστέρηση, καθώς το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ κρίσιμο για τη χώρα.

Παρά το βαρύ κλίμα το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα έκτακτες παρεμβάσεις που σχετίζονται με την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου. Οι παρεμβάσεις θα τεθούν σε ισχύ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Έτσι, σύμφωνα με τις αποφάσεις του υπουργικού:

*Παρατείνεται για ένα έτος η ισχύς της απαγόρευσης των πλειστηριασμών από τα πιστωτικά ιδρύματα, προκειμένου να προστατευθούν, ενόψει της συνεχιζόμενης κρίσης και ύφεσης της οικονομίας, οι δανειολήπτες που δεν δύνανται να αντιμετωπίσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις,

*Διευκρινίζονται τα θέματα που αφορούν την εφαρμογή του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε. Ε. Τ. Η. Δ. Ε.) του ν. 4021/2011 και να προστατευθούν οι πολίτες για τους οποίους συντρέχουν ειδικοί λόγοι υγείας ή οι πολίτες που διαβιούν υπό μειονεκτικές κοινωνικά συνθήκες.

*Ρυθμίζονται θέματα που αφορούν την αυτοδίκαιη απόλυση των πολιτικών δημοσίων υπαλλήλων καθώς και των υπαλλήλων των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ α' και β' βαθμού, που συμπληρώνουν 35 έτη υπηρεσίας και το 55ο έτος της ηλικίας τους και υπάγονται στο συνταξιοδοτικό καθεστώς του Δημοσίου.

*Συμπληρώνονται άμεσα οι διατάξεις των παρ. 3, 4 και 7 του άρθρου 34 του ν. 4024/2011, σχετικά με τη θέση σε εφεδρεία των εργαζομένων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

*Παρατείνεται η ισχύς για ένα έτος του ισχύοντος καθεστώτος σχετικά με τις δαπάνες λειτουργίας της ΕΛΣΤΑΤ

*Θεσπίζεται άμεσα η δυνατότητα, σε επείγουσες περιπτώσεις μεταβίβασης περιουσιακών στοιχείων πιστωτικών ιδρυμάτων προς άλλα πιστωτικά ιδρύματα, οι σχετικές διαδικασίες (υποβολή προσφορών, καθορισμός του ανταλλάγματος και μεταβίβαση) να χωρούν με βάση προσωρινή αποτίμηση από την Τράπεζα της Ελλάδος.

*Ρυθμίζονται θέματα που αφορούν απαιτήσεις ασφαλιστικών φορέων έναντι των φαρμακευτικών εταιρειών ή κατόχων αδείας κυκλοφορίας (ΚΑΚ) φαρμακευτικών σκευασμάτων, με συμψηφιστική εξόφληση απαιτήσεων και υποχρεώσεων μεταξύ Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, δημόσιων νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας και φαρμακευτικών εταιρειών.

*Ρυθμίζονται περαιτέρω θέματα της απελευθέρωσης της αγοράς φυσικού αερίου, που αφενός αποσκοπούν στην καλύτερη ρύθμιση της αγοράς με τη θέσπιση ευρύτερων κανόνων εύρυθμης λειτουργίας και αφετέρου επιδιώκεται η ταχύτερη και αποτελεσματικότερη υλοποίηση της διαδικασίας αποκρατικοποίησης της εταιρίας ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΕΡΙΟΥ Α. Ε., με σκοπό τη μεγιστοποίηση του οφέλους για το Δημόσιο κατά τον πλέον συμφέροντα για την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας τρόπο.

Σήμερα το δώρο Χριστουγέννων του ΙΚΑ

Την Τετάρτη 21/12 ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει στους επιδοτούμενους ανέργους το δώρο Χριστουγέννων, ενώ θα προπληρωθούν και τα επιδόματα ανεργίας που καταβάλλονται κανονικά από 21-12-2011 μέχρι και 01-01-2012.

Μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου θα πρέπει να καταβληθεί το επίδομα Χριστουγέννων στους εργαζόμενους.

ΕΕ: "Ολοκληρώστε τα έργα ή δώστε τα χρήματα πίσω"

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Γιοχάνες Χαν, αναφέρθηκε σε υποδομές στις περιφέρειες και ημιτελείς μεγάλους οδικούς άξονες του Γ' Κοινοτικού Προγράμματος Στήριξης (ΚΠΣ), η προθεσμία για την ολοκλήρωση των οποίων είναι είτε ο Σεπτέμβριος του 2012 είτε ο Μάρτιος του 2013.

Όπως σημείωσε χθες Τετάρτη, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Ανάπτυξης, Μ. Χρυσοχοΐδη, εάν δεν ολοκληρωθούν έγκαιρα, η Ελλάδα θα πρέπει να επιστρέψει όλα τα λεφτά που έχει ήδη λάβει στην ΕΕ.

"Θεμελιώδους σημασίας" χαρακτήρισε την ολοκλήρωση των έργων, καθώς όπως είπε, "δεν υπάρχουν προθεσμίες διαπραγματεύσιμες", προειδοποιώντας πως "εάν αυτά τα προγράμματα δεν ολοκληρωθούν, μπορεί να χρειαστεί να επιστρέψετε 3,5 δισ. ευρώ. Δεν είναι ασήμαντα τα ποσά".

Σημειώνεται δε, πως η ΕΕ ενέκρινε την αύξηση του ποσοστού συγχρηματοδότησης στο 95%, ενώ ο πρωθυπουργός, Λ. Παπαδήμος, ζήτησε από τον επίτροπο να του υποδείξει τις προτεραιότητες για την ελληνική κυβέρνηση και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν άμεσα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός έκανε λόγο για διοικητικές εκκρεμότητες, που οφείλονται κυρίως στην εισαγωγή του "Καλλικράτη", οι οποίες θα πρέπει "να μαζευτούν, να επιλυθούν και στο τέλος να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα απολύτως για τη χώρα".

Ο κ. Χρυσοχοΐδης παρουσίασε και το σχέδιο των 181 έργων με ορίζοντα ολοκλήρωσης έως το 2015, συνολικού προϋπολογισμού 11,5 δισ. ευρώ.

Από αυτά, τα 166 είναι έργα υποδομής αξίας 10,5 δισ. ευρώ, στα οποία, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, "θα προκύψει συνολική απασχόληση που αντιστοιχεί σε 126.514 ανθρωποέτη εργασίας".

Μείωση εισφορών, κάρτα εργασίας και νέο ασφαλιστικό

Μείωση κατά 10% θα υποστούν οι ασφαλιστικές εισφορές από την 1η Μαρτίου 2012. Καθιερώνεται ηλεκτρονική κάρτα εργασίας

Από την πρώτη Μαρτίου του 2012 θα ξεκινήσει η εφαρμογή της ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ανάπτυξης μετά τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη με το κλιμάκιο της "τρόικας".

Οι επιχειρήσεις οι οποίες θα εγκαταστήσουν το σύστημα στους χώρους εργασίας τους και θα καταβάλλουν εμπροθέσμως τις ασφαλιστικές εισφορές, θα έχουν έκπτωση 10% επί των αντίστοιχων εισφορών. Η έκπτωση θα αφορά τόσο τις εργοδοτικές όσο και τις εργατικές εισφορές.

Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών αποτελεί πρόβλεψη του νέου μνημονίου και ο κ. Κουτρουμάνης δεν απέκλεισε και νέα μείωση πέραν του 10% μέσα στο καλοκαίρι με ταυτόχρονη διεύρυνση της βάσης των ασφαλιστικών εισφορών.

Το υπουργείο Εργασίας θα θέσει το θέμα στη διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, η οποία ξεκινά από τον ερχόμενο Ιανουάριο και θα αφορά τον σχεδιασμό των μέτρων για περαιτέρω μείωση του μη μισθολογικού κόστους και άλλες εργασιακές ρυθμίσεις. Προς την κατεύθυνση αυτή έχουν ξεκινήσει κατ' ιδίαν επαφές με τους εταίρους, προκειμένου να καθορισθεί η ατζέντα του διαλόγου. Η ΓΣΕΕ έχει ήδη διαμηνύσει από την πλευρά της, ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί δυσμενέστερες ρυθμίσεις σε ασφαλιστικά ή εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Σύμφωνα πάντως με τον υπουργό Εργασίας, η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας δεν θα αποτελέσει μέρος του διαλόγου, καθώς όπως τόνισε, "μια τέτοια παρέμβαση θα αποτελούσε αιτία πολέμου με τους κοινωνικούς εταίρους".

Οι εκπρόσωποι των δανειστών δέχθηκαν κατά τη συνάντηση ότι το καθαρά μισθολογικό κόστος έχει ήδη μειωθεί από την ψήφιση του άρθρου 37 και την υπογραφή ατομικών συμβάσεων, ενώ εξέφρασαν ικανοποίηση για την αύξηση των επιχειρησιακών συμβάσεων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν στην διάθεση τους οι αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου Εργασίας, με την επέκταση των ατομικών συμβάσεων και της εκ περιτροπής και μερικής απασχόλησης η μεσοσταθμική μείωση αποδοχών το 2011, κυμάνθηκε από 8% έως και 16%.

Για τον λόγο αυτό, το υπουργείο Εργασίας εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, νομοθετική ρύθμιση για τις ατομικές συμβάσεις ώστε να αποφεύγονται οι αποκλίσεις από τις αντίστοιχες επιχειρησιακές.

Η τρόικα, συμφώνησε με τα ποσοστά των μειώσεων των επικουρικών συντάξεων. Η σχετική τροπολογία επρόκειτο να κατατεθεί ως το τέλος του έτους, αλλά αυτό θα γίνει τελικά με το νέο έτος. Ανεξάρτητα πάντως με το πότε θα κατατεθεί η σχετική τροπολογία, οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)