Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Η επική τούμπα του Τάκη Τσουκαλά από τον Γιώργο Μητσικώστα!

mitsi
Ο σόουμαν διακωμωδεί με τον δικό του μοναδικό τρόπο το on air ατυχηματάκι του Τάκη Τσουκαλά.
Πριν από λίγες ημέρες ο τρόπος που κάθισε ο Τάκης Τσουκαλάς στην καρέκλα του είχε σαν αποτέλεσμα να βρεθεί στο πάτωμα, γκρεμίζοντας το σκηνικό της εκπομπής.
Τώρα ο Γιώργος Μητσικώστας αναπαριστά με το δικό του τρόπο την επική τούμπα του φίλαθλου του

Ποιοι παράγοντες αυξάνουν την αξία των ακινήτων



Οι πέντε παράγοντες που αυξάνουν την αξία των ακινήτων
Υψηλότερες τιμές πώλησης σε ποσοστό έως 34%, σε σχέση με τη μέση τιμή πώλησης διαμερισμάτων, μπορούν να εξασφαλιστούν σε περιπτώσεις κατοικιών, οι οποίες βρίσκονται σε περιοχές με υψηλή ποιότητα δομημένου περιβάλλοντος, είναι δηλαδή κοντά σε πλατείες, άλση και πάρκα. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει, μεταξύ άλλων, σχετική μελέτη της Τράπεζας της Ελλάδος για την επίδραση του πρασίνου στις αξίες των ακινήτων, η οποία παρουσιάστηκε στο συνέδριο RED Business Forum.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε παρουσίασή της, η κ. Βασιλική Βλαχοστεργίου, οικονομολόγος του Τμήματος Ανάλυσης Αγοράς Ακινήτων της Τράπεζας της Ελλάδος, η έρευνα επιχειρεί να καταγράψει το πόσο σημαντική είναι η θέση ενός ακινήτου στη διαμόρφωση της αξίας του.
Όπως γράφει σήμερα η Καθημερινή, στο πλαίσιο αυτό εξετάστηκαν πέντε βασικοί παράμετροι, το υφιστάμενο πολεοδομικό καθεστώς (σχέδιο πόλης, χρήσεις, συντελεστής δόμησης), η ποιότητα των υποδομών (προσβάσεις, συγκοινωνίες), η ποιότητα του δομημένου περιβάλλοντος (κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου, παιδικές χαρές, άλση, πάρκα, κτίρια), η ποιότητα του φυσικού περιβάλλοντος (εγγύτητα προς βουνό, θάλασσα κ.τ.λ.) και η πυκνότητα του πληθυσμού.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο σύνολο των περιοχών που καλύπτουν τα βόρεια και τα νότια προάστια κατά την περίοδο από τον Ιανουάριο του 2012 έως τον Φεβρουάριο του 2014. Βάσει αυτής προέκυψε ότι η ποιότητα του δομημένου περιβάλλοντος και ειδικότερα η άμεση εγγύτητα με πάρκα, άλση, πλατείες κ.τ.λ., έχει τη μεγαλύτερη επίδραση στη διαμόρφωση της τιμής ενός ακινήτου, σε ποσοστό έως 34% συγκριτικά με τον μέσο όρο των τιμών των κατοικιών. Αντίστοιχα, ο δεύτερος πιο σημαντικός παράγοντας διαμόρφωσης της τιμής, είναι η ποιότητα του φυσικού περιβάλλοντος, που είναι ικανή για τη δικαιολόγηση τιμών έως 12% υψηλότερων σε σχέση με τον μέσο όρο.
Στον αντίποδα, σε αντίθεση με το ό,τι ισχύει ως γενικός κανόνας στην αγορά, η ύπαρξη συγκοινωνιακών προσβάσεων δεν συμβάλλει ιδιαίτερα στην αύξηση των τιμών. Υπό αυτό το πρίσμα αποδεικνύεται πως οι αγοραστές εκτιμούν περισσότερο το ευρύτερο περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται ένα ακίνητο, παρά την πυκνότητα του δικτύου μέσων μαζικής μεταφοράς. Αντίστοιχα, μια αύξηση του Συντελεστή Δόμησης σε μια περιοχή κατά μία μονάδα, μπορεί να οδηγήσει σε πτώση των αξιών των κατοικιών κατά 10%, λόγω της υποβάθμισης που δημιουργείται.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι με βάση τα ευρήματα της έρευνας της Τράπεζας της Ελλάδος, οι παραπάνω παράμετροι ευθύνονται για τη διαμόρφωση του 67% της συνολικής αξίας ενός ακινήτου, με το υπόλοιπο 33% να αφορά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε σπιτιού, όπως η διαρρύθμιση των χώρων του, η ποιότητα κατασκευής και η ενεργειακή απόδοση που προσφέρει. Οπως τονίστηκε στο συνέδριο, οι παράγοντες αυτοί είναι ανεξάρτητοι από την κρίση στην οικονομία και την κτηματαγορά και ισχύουν διαχρονικά. Το στοιχείο αυτό αποκτά πρόσθετη σημασία, δεδομένου ότι σημαίνει πως οι κατοικίες που ευνοούνται από την ποιότητα του φυσικού και του δομημένου περιβάλλοντος, δεν χάνουν τόσο μεγάλο μέρος της αξίας τους, στην περίπτωση μιας οικονομικής κρίσης. Εν ολίγοις, εμφανίζουν μεγαλύτερες αντοχές στις πτωτικές πιέσεις, σε σχέση με κατοικίες που βρίσκονται σε λιγότερο ευνοημένες περιοχές.
Πηγή: Καθημερινή

O Nέρωνας Ρανιέρι....


"Γαλόνια ή χρήματα" - Το απαράδεκτο και ανύπαρκτο δίλημμα που θέτουν στους στρατιωτικούς

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Όποιος ανώτερος κι ανώτατος αξιωματικός αποφασίσει να καταθέσει αγωγή εναντίον του υπουργείου Οικονομικών για να πάρει τα χρήματα που με βάση την απόφαση του ΣτΕ δικαιούται θα …το βρει μπροστά του στις επόμενες κρίσεις!
Σιωπηλά το δίλημμα έχει τεθεί: “Ή γαλόνι ή χρήματα”. Δίλημμα απαράδεκτο και κατά την γνώμη μας ανύπαρκτο όπως έχουμε εξηγήσει.
Η κατάθεση αγωγής είναι δικαίωμα κάθε πολίτη ,δεν αποτελεί …πάρανομη πράξη και κακώς θα χρησιμοποιηθεί -αν χρησιμοποιηθεί- ως “κριτήριο” για την αξιολόγηση στρατιωτικών.
Δυστυχώς όμως είναι πολύ πιθανό να το ζήσουμε κι αυτό.

Παρόλα αυτά ακόμη και μ΄ αυτό το δίλημμα να είναι στο τραπέζι, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν η κυβέρνηση θα καταφέρει να “αναχαιτίσει” την κατάθεση μαζικών αγωγών. Η ανέχεια μπορεί να αποδειχτεί πολύ ισχυρότερη από την φυσιολογική φιλοδοξία ενός αξιωματικού να ανέβει σκαλοπάτι στην ιεραρχία.

Η “επιχειρηματολογία” που συνοδεύει τις “φιλικές συμβουλές” αποφυγής κατάθεσης αγωγής είναι λίγο πολύ αναμενόμενη. “Κάτι θα πάρετε πίσω, καλό είναι κι αυτό”. Είναι η ίδια λογική που επικράτησε για τους στρατιωτικούς σ΄ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης. Όταν αντί για κανονικό και αξιοπρεπές μισθολόγιο τους “φότωναν” επιδόματα τα οποία τώρα οι ίδιοι οι “εφευρέτες” τους τα χαρακτηρίζουν … “πέτσινα” και θέλουν να τα κόψουν! Βάζοντας πάντα μπροστά την τρόϊκα βεβαίως μιλάνε για “μαϊμού οδοιπορικά” όταν αυτοί οι ίδιοι οι πολιτικοί τα επέβαλαν στις ΕΔ . Πάλι με την κουτοπόνηρη “ατάκα” που έλεγε “άντε πάλι κάτι πήρατε”!

Οι ευθύνες των στρατιωτικών ηγεσιών γι΄ αυτή την κατάσταση είναι διαχρονική και την έχουμε αναλύσει επαρκώς.

Το δίλημμα “γαλόνι ή χρήματα” θα απασχολήσει κάθε στρατιωτικό ξεχωριστά. Ο καθένας έχει την δική του “ζυγαριά” . Κι αυτή θα κρίνει τι θα επιλέξει.

Δείτε πόσο θα πληρώσετε φέτος για τέλη κυκλοφορίας

Από 22 έως 1.320 ευρώ ανάλογα με τα κυβικά εκατοστά του κινητήρα κυμαίνονται τα ποσά των τελών κυκλοφορίας που θα κληθούν να πληρώσουν για το 2015 όσοι κατέχουν ΙΧ αυτοκίνητα τα οποία κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2010.

Για όσους κατέχουν επιβατικά ΙΧ αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά, τα τέλη κυκλοφορίας του 2015 θα υπολογιστούν...
με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

Για τον ακριβή υπολογισμό των τελών που θα κληθείτε να πληρώσετε, το money-money.gr σχεδίασε και έθεσε στη διάθεσή σας ένα ειδικό «εργαλείο», στο οποίο αρκεί να εισάγετε πληροφορίες για το πότε αποκτήσατε το ΙΧ σας και πόσα κυβικά είναι ο κινητήρας του ή πόσες είναι οι εκπομπές ρύπων (διοξειδίου του άνθρακα). Αμέσως, θα λάβετε απάντηση για το ποσό που θα υποχρεωθείτε να καταβάλετε.


Η ηλεκτρονική εφαρμογή για την εκτύπωση των ειδοποιητηρίων πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2015 θα αρχίσει να λειτουργεί από την 1η Νοεμβρίου, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr.

Η καταβολή των τελών κυκλοφορίας του 2015 θα γίνεται στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των ΕΛΤΑ κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Νοεμβρίου έως την 31η δεκεμβρίου 2014, με την προσκόμιση των ειδοποιητηρίων.

Τα τέλη κυκλοφορίας για επιβατικά αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέχρι 31/10/2010
Κινητήρας Ετήσια
σε κυβικά τέλη
εκατοστά  κυκλοφορίας
Έως 300                             22 €
301 -785                             55 €
786 - 1.071                           120 €
1.072 - 1.357                           135 €
1.358 - 1.548                           240 €
1.549 - 1.738                           265 €
1.739 - 1.928                           300 €
1.929 - 2.357                           660 €
2.358 - 3.000                           880 €
3.001- 4.000                        1.100 €
4.001 και άνω                        1.320 €




Τα τέλη κυκλοφορίας για επιβατικά αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 1η/11/2010 και μετά
ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ Ετήσια τέλη 
(γραμ. CO2 ανά χιλιόμετρο) κυκλοφορίας

ανά γραμμάριο

εκπομπών
0 - 100 0 €
101 - 120 0,90 €
121 - 140 1,10 €
141 - 160 1,70 €
161 - 180 2,25 €
181 - 200 2,55 €
201 - 250 2,80 €
Άνω των 251 3,40 €

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)