Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Διοικήσεις ΔΕΚΟ "ξέχασαν" να κόψουν τους μισθούς

Τι και αν οι περισσότεροι Έλληνες έχουν δει τους μισθούς τους να συρρικνώνονται; Υπάρχουν ΔΕΚΟ, φορείς και οργανισμοί που "ξέχασαν" να κόψουν τους μισθούς. Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι πρόκειται για ποσοστό της τάξεως του 60%

Δύο χρόνια μετά την ψήφιση τεσσάρων σχετικών νομοσχεδίων και επτά μήνες μετά τη νομοθέτηση ενός ακόμη αναλυτικού σχεδίου περικοπών από την κυβέρνηση Παπαδήμου, στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν πως στο 60% των ΔΕΚΟ και των επιδοτούμενων φορέων και οργανισμών δεν έχουν εφαρμοστεί διατάξεις και οι εργαζόμενοι δεν έχουν υποστεί καμία μισθολογική μείωση.

Η κρατική απροθυμία και η αδυναμία να ελεγχθεί τι εφαρμόζεται τι όχι έχουν σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων.

Εκείνοι δηλαδή που έχουν πληγεί από τις οριζόντιες περικοπές και άλλοι που δεν έχουν υποστεί καμία απώλεια, καθώς οι διοικήσεις ΔΕΚΟ και οργανισμών, έκαναν πως "ξέχασαν" ότι πρέπει να "ψαλιδίσουν" τους μισθούς τους δικούς τους, αλλά και των υπαλλήλων.

Ενόψει της έλευσης της τρόικας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News, η νέα κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση πανικού προκειμένου να εντοπίσει πόσοι εφαρμόζουν τους νόμους που προβλέπουν ανώτατη αμοιβή για τους εργαζομένους τα 1.900 ευρώ και για τα διευθυντικά στελέχη τα 5.000 ευρώ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας απέστειλε επιστολή σε όλους τους υπουργούς με την οποία ζητά να "σκανάρουν" τους φορείς και τις δημόσιες επιχειρήσεις και να αποδώσουν τις αναλυτικές καταστάσεις μισθοδοσίας όλων των εποπτευόμενων φορέων.

"Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σε ποιους από τους εποπτευόμενους φορείς σας εφαρμόζονται πλήρως, σε ποιους μερικώς και σε ποιους δεν εφαρμόζονται καθόλου οι διατάξεις των ανωτέρω νόμων", επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Ο πανικός του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών μεταφέρθηκε στους ομολόγους του στο υπουργικό, με τον Γιώργο Μέργο να έχει αναλάβει τη διαχείριση του θέματος για την οικονομική πολιτική.

Οι πρώτες εκτιμήσεις από ανώτατα στελέχη του υπουργείου είναι πως οι 6 στις 10 διοικήσεις δεν συμπίεσαν τους μισθούς χιλιάδων εργαζομένων, με το θέμα να έχει τεθεί από τον Χρήστο Σταϊκούρα και στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την περασμένη Τετάρτη.

Ενώ το 60% των ΔΕΚΟ, φορέων και οργανισμών δεν έχει πράξει τα δέοντα, η πολιτική ηγεσία της χώρας όλους αυτούς τους μήνες δεν προέβη σε κανέναν έλεγχο και στις κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος.

"Στην περίπτωση της μη συμμόρφωσης διακόπτεται αυτοδικαίως η επιχορήγηση που λαμβάνει ο φορέας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η παράλειψη από την πλευρά της διοίκησης να προβεί σε αποκατάσταση των ορίων αποδοχών, όπως ορίζονται από τον νόμο, συνιστά αδικοπραξία σε βάρος του Δημοσίου, την την αποκατάσταση της οποίας η διοίκηση είναι υπεύθυνη", αναφέρεται σε εγκύκλιο της Ειδικής Γραμματείας Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών του υπουργείου Οικονομικών που εστάλη στις 18 Νοεμβρίου 2011 σε όλα τα υπουργεία, τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ και τους επιδοτούμενους φορείς.

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: «Η Ελλάδα οφείλει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις»

Την άποψή του πως εάν η Ελλάδα επιθυμεί να επιστρέψει στις διεθνείς αγορές οφείλει να εφαρμόσει όλες τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές εξέφρασε εκ νέου ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξη του στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

Ο Γερμανός υπουργός χαρακτηρίζει «ηράκλεια» την προσπάθεια του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και υπογράμμισε πως η Ευρώπη θα είναι στο πλευρό της Ελλάδας. «Για λόγους εσωτερικής πολιτικής οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα έχουν καθυστερήσει. Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει στους πολίτες της για ποιους λόγους πρέπει αυτές να εφαρμοστούν» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αναφέρει πως η παρούσα κρίση στη ευρωζώνη είναι μια ιστορική ευκαιρία ώστε να ενισχυθεί εν τέλει η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση. «Ο Χέλμουτ Κολ και ο Φρανσουά Μιτεράν εργάστηκαν για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και τώρα η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ πρέπει να κάνουν τα επόμενα βήματα για την περαιτέρω δημοσιονομική και οικονομική ολοκλήρωση της Ευρώπης» αναφέρει στη γαλλική εφημερίδα.

Την ίδια στιγμή σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκουίντο Βεστερβέλε απορρίπτει κάθε ενδεχόμενο αναδιαπραγμάτευσης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής. «Βλέπω ότι στην Ελλάδα επιθυμούν αναδιαπραγμάτευση των πραγμάτων και ότι ουσιαστικά θέτουν υπό αμφισβήτηση τις υποχρεώσεις για μεταρρυθμίσεις στη χώρα. Το λέω απλά: Αυτό δε γίνεται», σημειώνει και καλεί τους Ελληνες να δείξουν ξεκάθαρα ότι θέλουν να παραμείνουν στην ευρωζώνη.

Αυστρία: Η Ελλάδα είναι η κερδισμένη στις κρατήσεις «της τελευταίας στιγμής»

Στις κρατήσεις «της τελευταίας στιγμής» για διακοπές, οι Αυστριακοί φαίνεται να προτιμούν και πάλι την Ελλάδα, η οποία εδώ και πολλά χρόνια κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις, ή ακόμη και την πρώτη θέση, των προτιμήσεών τους ως χώρα προορισμού, και σε αυτό πρέπει να συντελούν οι μειωμένες τιμές που προσφέρονται από πολλά αυστριακά τουριστικά γραφεία.

«Η Ελλάδα είναι ο μεγάλος νικητής στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής», τονίζει χαρακτηριστικά ο διευθυντής γνωστής τουριστικής διαδικτυακής πύλης, Πέτερ Γκρόσμαν, σε σημερινές δηλώσεις του στη μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Εστεράιχ», αναφέροντας και παράδειγμα προσφοράς για διακοπές στην Κρήτη, διάρκειας μίας εβδομάδας, δίπλα στη θάλασσα, με μόλις 399 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης και της πτήσης για Ηράκλειο.

Στο σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας, επισημαίνεται πως, εξαιτίας της κρίσης του ευρώ, πολλοί τουρίστες δεν πήγαν φέτος στην Ελλάδα και οι άδειες «ονειρώδεις» παραλίες και οι άδειες κλίνες, έχουν προκαλέσει μεγάλη πτώση των τιμών και ως εκ τούτου η Ελλάδα βρίσκεται, μετά την Κροατία, στη δεύτερη θέση στις κρατήσεις «της τελευταίας στιγμής», ενώ στην τρίτη θέση φέρονται να ακολουθούν οι αυστριακές λουτροπόλεις.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Γραφείων Αυστρίας, Γιόζεφ Πέτερλαϊτνερ, είχε διαβεβαιώσει πως, από ενδεχόμενες απεργίες και διαδηλώσεις στην Ελλάδα, δεν πλήττονται οι τουριστικοί προορισμοί, αλλά μόνον οι μεγάλες πόλεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυστριακών τουριστικών οργανισμών, οι κρατήσεις στην Αυστρία για πακέτα διακοπών στην Ελλάδα έχουν μειωθεί μέσα στους πρώτους πέντε μήνες φέτος κατά 15 με 20ο/ο, σε σχέση με πέρσι.

Κατά μέσο όρο πάνω από 500.000 Αυστριακοί επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα, ενώ η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της (8,4 εκατομμύρια κάτοικοι), βρίσκεται, εδώ και χρόνια, στην πρώτη θέση, από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα.

'Εκθεση – σοκ για περικοπές 6. δισ. ευρώ

Τι προτείνει το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών

- "Τσεκούρι" σε μισθούς υπαλλήλων του δημοσίου

- Κατάργηση δώρων στις επικουρικές, πλαφόν στις κύριες

- Δίδακτρα για τους "αιώνιους" και μεταπτυχιακούς φοιτητές

- Μείωση 90% στους διορισμούς αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητώνΠακέτο -σοκ για περικοπές 6 δισ. ευρώ περιλαμβάνει η έκθεση με τις προτάσεις του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών για το Μεσοπρόθεσμο.

Σύμφωνα με την έκθεση που φέρνει στο φως ο Τύπος της Κυριακής, προτείνονται μειώσεις σε μισθούς υπαλλήλων και λειτουργών του Δημοσίου, σε συντάξεις και παροχές Υγείας, ενώ προβλέπονται απολύσεις χιλιάδων αναπληρωτών καθηγητών και συμβασιούχων, επιβολή διδάκτρων σε χιλιάδες φοιτητές ΑΕΙ-ΤΕΙ, αλλά και ψαλίδι σε επιχορηγήσεις δημοσίων φορέων και οργανισμών.

Πιο αναλυτικά, για τις συντάξεις προτείνεται: Κατάργηση δώρων στις επικουρικές, από το 2013. Πλαφόν 2.300 ευρώ στις κύριες, μείωση 10% για τις συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ, και μείωση 5% από 1.000 έως και 1.400 ευρώ, από το 2014.

Για τους ένστολους προτείνεται κατάργηση μισθολογικών προαγωγών και οδοιπορικών, για στρατιωτικούς, λιμενικούς, πυροσβέστες και αστυνομικούς.

Στις προτάσεις περιλαμβάνονται επίσης ψαλίδι στους μισθούς των δικαστικών κατα 20% και κατάργηση μισθολογικών προαγωγών και μειωση κατά 90% στους διορισμούς αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών.

Σύμφωνα με την έκθεση οι φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ, θα πληρώνουν δίδακτρα, όταν είναι «αιώνιοι» ή μεταπτυχιακοί, τα οποία θα ξεκινάνε από τα 200 και θα φτάνουν έως και τα… 2.000 ευρώ!

Στον τομέα τις περίθαλψης προτείνεται πλαφόν 1.500 ευρώ το χρόνο στις δαπάνες Υγείας που θα καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία, ώστε να μειωθούν τα έξοδα νοσηλείας και συνταγογράφησης.


Στα χέρια ιδιωτών πολεοδομίες και εφορίες

Με τη μέθοδο της υπεργολαβίας θα μειώσει η κυβέρνηση τις υπηρεσίες του Δημοσίου.Αποσύρεται το κράτος απο βασικές υπηρεσίες όπως οι εφορίες και οι πολεοδομίες, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Πρωτου Θέματος.

Σύμφωνα με αυτό, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, σχεδιάζει τη μείωση των υπηρεσιών του Δημοσίου με την μέθοδο της υπεργολαβίας εξηγόντας πως το Δημόσιο θα σταματήσει να παρέχει ένα πλήθος υπηρεσιών, τις οποίες μπορεί να αναλάβει ο ιδιωτικός τομέας.

Οπως λέει ο ίδιος, “οι ορκωτοί ελεγκτές θα αναλάβουν δουλειές της Εφορίας, οι πολιτικοί μηχανικοί δουλειές της Πολεοδομίας, τα ιδιωτικά συνεργεία τις δουλειές του ΚΤΕΟ και αντίστοιχα θα κινηθούμε σε κάθε τομέα, όπου αυτό είναι εφικτό. Στόχος είναι ο περιορισμός του Δημοσίου με κάθε τρόπο, χωρίς όμως να απολύσουμε δημοσίους υπαλλήλους”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η κυβέρνηση σκοπεύει να αξιοποιήσει “έξυπνες” ιδέες, όπως αυτή του καθηγητή της Ιατρικής κ. Τούντα, ο οποίος ως πρόεδρος του τμήματος μελετών της Ιατρικής Σχολής, έχει εκπονήσει μελέτη σχετικά με την αξιοποίηση των αργούντων τμημάτων νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση σκοπεύει να “νοικιάσει” τα τμήματα νοσοκομείων που ουσιαστικά δεν λειτουργούν ή υπολειτουργούν σε ξένα ασφαλιστικά ταμεία, ώστε να στέλνουν εδώ για εξετάσεις τους ασφαλισμένους τους. Τέτοια νοσοκομεία με τεχνολογικό εξοπλισμό, αλλά που δεν βρίσκονται σε πλήρη απασχόληση, βρίσκονται σε πολλά νησιά, όπως στη Σύρο, την Κω και τη Ρόδο.

Αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας και απειλή κατάσχεσης αν δεν πληρωθούν

Μέσω των τραπεζών θα συνεχίζουν να πληρώνονται τα τέλη κυκλοφορίας, αλλά οι οδηγοί δεν θα εφοδιάζονται πλέον με το αυτοκόλλητο σήμα.

Η διασταύρωση για την πληρωμή των τελών, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης στον ΣΚΑΪ, θα γίνεται από το Κέντρο Πληροφορικής του υπουργείου Οικονομικών και εάν το πόσο δεν καταβληθεί, το υπουργείο θα προχωρά σε κατασχέσεις.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι φορολογούμενοι θα μπαίνουν στο taxisnet και πληκτρολογώντας τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους θα εκδίδουν κωδικό, με τον οποίο θα πηγαίνουν στην τράπεζα (ή θα πληρώνουν ηλεκτρονικά) θα παίρνουν την απόδειξη και αυτή θα υποκαθιστά το σήμα τελών κυκλοφορίας.

Μιλώντας πρόσφατα σε συνέδριο, ο υφυπουργός Οικονομικών είχε αναφερθεί στην κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, τη θέσπιση ειδικής νομοθεσίας για τις εξωχώριες επιχειρήσεις, την υλοποίηση πλήρως ενημερωμένου ηλεκτρονικού περιουσιολογίου το 2013, την απλοποίηση του κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και την ενοποίηση του μηχανισμού ελέγχων.

Αναφέρθηκε ακόμα στην ανάγκη ενίσχυσης των φορολογικών αρχών και τελωνειακών με κατάλληλο προσωπικό και άρτιο τεχνολογικό εξοπλισμό.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)