Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Ισραηλινός πύραυλος παραλίγο να βυθίσει τη φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ έξω από τη Χάϊφα!

Image
Ισραηλινός πύραυλος εναντίον της φρεγάτας ΣΑΛΑΜΙΣ του Ελληνικού Στόλου, 10 ναυτικά μίλια ανοιχτά από τη Χάϊφα. Δεν πρόκειται για σενάριο άσκησης αλλά για πραγματικό γεγονός που έγινε το βράδυ της 9ης Απριλίου και λίγο έλειψε να πλήξει την πιο νέα φρεγάτα του Στόλου προκαλώντας θύματα!

Το βράδυ της 9ης Απριλίου, γύρω στις 21.00 η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ έπλεε ανοιχτά από τη Χάϊφα. Είχε ολοκληρώσει την συμμετοχή της στην άσκηση Noble Dina στην οποία συμμετείχε μαζί με ναυτικές μονάδες των ΗΠΑ και Ισραήλ και ανέμενε το ξημέρωμα για να “δέσει” στο Ισραηλινό λιμάνι.

Το πλήρωμα μετά από την ένταση της συμμετοχής στην μεγάλη άσκηση βρισκόταν σε φάση σίγουρα πιο χαλαρή. Η φρεγάτα έπλεε με χαμηλή ταχύτητα προσπαθώντας ουσιαστικά να “σκοτώσει” τον χρόνο μέχρι να έρθει η ώρα για να μπει στο λιμάνι.

Περίπου στις 22.00 το βράδυ ο αξιωματικός που είχε βάρδια στη γέφυρα της φρεγάτας, πετάχτηκε από τη θέση του και έδωσε κραυγάζοντας εντολή να στρέψει ο πηδαλιούχος όλο δεξιά και να πλεύσει το πλοίο με την "μέγιστη δυνατή ταχύτητα”! Έκπληκτοι όσοι ήταν στην γέφυρα είδαν σε λίγα δευτερόλεπτα αυτό που πρώτος είχε δει ο Αξιωματικός Γεφύρας. Μια κόκκινη λάμψη σε χαμηλό ύψος να κινείται με ταχύτητα προς το πλοίο, το οποίο είχε ήδη αρχίσει να στρέφει με ταχύτητα παράλληλα με την πορεία της "επερχόμενης λάμψης"!

Ήταν σαφές ότι επρόκειτο για κατευθυνόμενο βλήμα επιφανείας!!!

Στη φρεγάτα σήμανε συναγερμός, ειδοποιήθηκε ο κυβερνήτης, το Κέντρο Πληροφοριών Μάχης προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τους Ισραηλινούς, τα αμυντικά συστήματα του πλοίου ενεργοποιήθηκαν, όλα αυτά σε χρόνο δευτερολέπτων και με την “άγνωστη λάμψη” να προσεγγίζει το πλοίο! Ένας αγώνας δρόμου που θα ήταν μάλλον μάταιος!  αν το κατευθυνόμενο βλήμα τελικά δεν περνούσε σε απόσταση ασφαλείας από την πλώρη της φρεγάτας,  προκαλώντας …μαζική ανακούφιση σ΄όσα μέλη του πληρώματος είχαν προλάβει να καταλάβουν τι ζούσαν!

Τι είχε συμβεί;

Οι Ισραηλινοί είχαν δεσμεύσει περιοχή για εκτέλεση πυρών ανοιχτά από την Χάϊφα. Η Ελληνική φρεγάτα το γνώριζε και είχε σημειωθεί στους χάρτες η περιοχή στην οποία επ΄ ουδενί δεν έπρεπε να εισέλθει το πλοίο. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Ελληνική πλευρά, η φρεγάτα έπλεε αρκετά έξω από την “απαγορευμένη περιοχή”.

Από την άλλη πλευρά οι Ισραηλινοί επισήμως μιλούν για “εκτόξευση δορυφόρου”! Ανεπισήμως γίνεται λόγος για “Ελληνικό λάθος” .

Πως γλιτώσαμε τα χειρότερα; Το πιθανότερο είναι ότι την τελευταία στιγμή οι ισραηλινοί κατάφεραν να “απομακρύνουν” το κατευθυνόμενο βλήμα από την Ελληνική φρεγάτα, το πλήρωμα του οποίου έζησε κυριολεκτικά θανάσιμο κίνδυνο. Το στρες, η αγωνία που προκλήθηκαν ήταν τέτοια, ώστε ο Aξιωματικός Γέφυρας  ο οποίος συμμετείχε στην διαχείριση της θανάσιμης απειλής, μεταφέρθηκε την επομένη το πρωί με ελικόπτερο του πλοίου σε ΜΕΘ νοσοκομείου της Χάϊφα, με ισχαιμικό επεισόδιο, όπου και νοσηλεύεται ακόμη και σήμερα!


Το περιστάτικο έχει πολλά κοινά με όσα είχαν συμβεί στο Αιγαίο πριν από αρκετά χρόνια, όταν αμερικανικό αεροπλανοφόρο έπληξε με πύραυλο , τουρκικό αντιτορπιλικό.

Ένα προφητικό άρθρο του 2003 για αυτά που γίνονται τώρα στην Ελλάδα !!!


Το καλοκαίρι του 2003 ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Κούρος, δημοσίευσε το ακόλουθο άρθρο στο περιοδικό «ΓΥΝΑΙΚΑ». Τότε πολλοί ήταν εκείνοι που το θεώρησαν «συνομωσιολογικό». Ξέρετε ποιοι, τα παπαγαλάκια του συστήματος που προσπαθούν να εμφανίσουν ως «γραφική» και ... «εξωπραγματική» κάθε αποκάλυψη.
 
Σήμερα είναι απλώς η πραγματικότητα. Διαβάστε το…
 
[ Το άρθρο αναδημοσιεύεται στο tsantiri με άδεια και επιθυμία του συγγραφέα ]
 
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2003
 
Από τον ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΡΟ
 
Κάθε ισχυρό κράτος (μητροπολιτικό) διαθέτει γεωπολιτικούς σχεδιασμούς που στην πράξη αποσκοπούν να θέσουν υπό την επιρροή του άλλα μικρότερα κράτη, από άποψη οικονομίας, στρατιωτικής ισχύος και τεχνολογικής ανάπτυξης. Τα κράτη αυτά που εντάσσονται στη σφαίρα επιρροής των μητροπολιτικών ονομάζονται «περιφερειακά».
 
Κάθε μητροπολιτικό κράτος που σχεδιάζει γεωπολιτικά (οικονομικά, πολιτικά, στρατιωτικά, πολιτιστικά), σχεδιάζει, φυσικά, για την καλύτερη προώθηση των συμφερόντων του και χρησιμοποιεί ανάλογα με την περίπτωση τον οικονομικό, τον πολιτικό, τον στρατιωτικό ή τον πολιτιστικό μοχλό για να αλώσει κάποιο περιφερειακό κράτος και να το θέσει στη σφαίρα επιρροής του.
 
Η Ελλάδα, ως κράτος περιφερειακό υφίσταται πιέσεις από διάφορα μητροπολιτικά κράτη, αλλά κυρίως από τις Η.Π.Α., τη Μ. Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Ρωσία και την Κίνα. Καθένα από αυτά τα κράτη που λογίζονται ως μητροπολιτικά, σχεδιάζουν γεωπολιτικά για να προωθήσουν τα ποικίλα συμφέροντα τους στον ελλαδικό χώρο. Κατά καιρούς βγαίνουν διάφορα σενάρια στο φως της δημοσιότητας. Σενάρια που εκπονούνται από τους σχεδιαστές της εξωτερικής πολιτικής κάθε κράτους ή από διάφορα think tank που ερευνούν επάνω στα γεωπολιτικά δεδομένα.
 
Οι κυριότερες μέχρι στιγμής πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα, είναι στον πολιτιστικό τομέα, στον οικονομικό και στον πολιτικό. Ο στρατιωτικός τομέας δεν υφίσταται τον ίδιο βαθμό πίεσης διότι η στρατιωτική δυνατότητα της Ελλάδας θεωρείται ικανή.
 
Τα γεωπολιτικά σχέδια των μητροπολιτικών χωρών εκπονούνται σε δεδομένη στιγμή για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα σε βάθος χρόνου. Γνωρίζοντας τις ιδιαίτερες αδυναμίες του ελληνικού λαού αυτά τα σχέδια λαμβάνουν κατά κύριο λόγο υπόψη τον οικονομικό τομέα (π.χ. ορατά τα αποτελέσματα του πρόσφατου χρηματιστηριακού κραχ) και τον πολιτιστικό.
 
Ο πολιτιστικός τομέας είναι πολύ σημαντικός για την διατήρηση της ελληνικής ιδιοπροσωπίας και γι’ αυτό οι πιέσεις προς αυτή την πλευρά είναι διαρκείς και συνεπείς για τουλάχιστον δύο δεκαετίες και θα συνεχίσουν για αρκετές δεκαετίες ακόμα, έως ότου ομογενοποιηθούμε μέσα στη δίνη της παγκοσμιοποίησης.
 
Η εσωτερική αντίσταση του ελληνικού λαού ίσως ήταν αυτή που ανάγκασε τον σπουδαίο γεωπολιτικό σχεδιαστή Σ. Χάντιγκτον να μας τοποθετήσει πολιτισμικά στην πλευρά της Ανατολής όταν κατασκεύαζε τον γεωπολιτικό χάρτη που διαχώριζε την Ανατολή από τη Δύση.
 
Ο Χάντιγκτον δεν είναι ο μοναδικός σχεδιαστής γεωπολιτικών μοντέλων στις Η.Π.Α. Είναι αρκετά τα κέντρα που σχεδιάζουν και προωθούν τα σχέδια τους ανάλογα με τις εκάστοτε επικρατούσες πολιτικές ισορροπίες. Ένα άλλο σενάριο είχε εκπονηθεί από το αμερικανικό Ίδρυμα Στρατηγικών Ερευνών RAD και είχε δεί το φως της δημοσιότητας το 1998, το οποίο μιλούσε για ελληνοτουρκικό πόλεμο που θα ξεσπούσε το 2003. Αφορμή γι’ αυτόν τον πόλεμο θα ήταν επεισόδια που θα ξεσπούσαν στην περιοχή της Θράκης, τα οποία θα δώσουν την αφορμή στα τουρκικά στρατεύματα να εισβάλουν στο ελληνικό έδαφος για να προασπίσουν τους μουσουλμάνους δημιουργώντας μια ζώνη ασφαλείας.
 
Αυτός ο σχεδιασμός για ουδέτερη ζώνη στη Θράκη υπήρχε από το 1945 και είχε εκπονηθεί από γερμανικά γεωπολιτικά κέντρα και όπως φαίνεται αυτούς τους σχεδιασμούς τους υιοθέτησαν σήμερα οι Αμερικανοί. Πριν από μερικά χρόνια κυκλοφορούσαν διάφοροι χάρτες αμερικανικής πάλι υποστηρίξεως που έφεραν την Μακεδονία αποκομμένη από τον ελληνικό κορμό και ενσωματωμένη στα Σκόπια. Μάλιστα το ίδιο το Σύνταγμα των Σκοπίων μιλούσε ξεκάθαρα για τις στρατηγικές βλέψεις αυτές των Σκοπιανών. Σήμερα φαίνεται πως έχουν ατονήσει λόγω των εξελίξεων. Τα ίδια πάνω κάτω σχέδια για τη Μακεδονία έχουν και οι Βούλγαροι εθνικιστές παρόλο που εδώ και αρκετά χρόνια τα έχουν απεμπολήσει λόγω της δεινής πολιτικής και οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει.
 
Εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια κυκλοφορούν χάρτες της Μεγάλης Αλβανίας που έχουν προσαρτημένη όλη την Ήπειρο. Μάλιστα, στα διάφορα διπλωματικά γραφεία οι Αλβανοί πολιτικοί κυκλοφορούσαν απόψεις για διεκδικήσεις και δικαιώματα επί της αλβανικής μειονότητας στην Ελλάδα.
 
Ένα άλλο σχέδιο που εκπονήθηκε πάλι σε αμερικανικά γραφεία αφορούσε στη δημιουργία των Ηνωμένων Βαλκανικών Κρατών, κατά το αμερικανικό πρότυπο. Ένα σχεδίασμα που θα απέκοπτε τα Βαλκάνια από την υπόλοιπη Ευρώπη, θα απέκοπτε οριστικά τη Ρωσία από το Αιγαίο και θα ελεγχόταν εξ’ ολοκλήρου από τα αμερικανικά κέντρα αποφάσεων.
 
Ένα τελευταίο σενάριο για το μέλλον του ελληνικού χώρου και του ελληνικού έθνους έχει τεθεί υπό την αιγίδα του διαβόητου Τζ. Σόρος, ο οποίος για περισσότερο από μια δεκαετία δραστηριοποιείται στον χώρο των Βαλκανίων με τα διάφορα ιδρύματα του και τις χρηματιστηριακές του επιχειρήσεις. Το σχέδιο αυτό έχει αρκετές δεκαετίες (;) ορίζοντα υλοποίησης και προβλέπει:
 
Α. αγορά εδαφών που θα φτάσουν το 30% των εκτάσεων.
 
Β. εξαγορά των ελληνικών τραπεζών;
 
Γ. εκμηδένιση της ελληνικής βιομηχανίας ;
 
Δ. μείωση της αγροτική παραγωγής στο ελάχιστο δυνατό όριο
 
Ε. εξαγορά των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων και μεταβολή της Ελλάδας σε κέντρο τουρισμού φθηνού επιπέδου Στ. λαθρομετανάστες θα καταλάβουν τους ακατοίκητους χώρους της ελληνικής υπαίθρου
 
Ζ. Έλληνες εργάτες και διανοούμενοι θα διευκολύνονται να μεταναστεύσουν στις βαλκανικές και στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.
 
Η. έλεγχος των εσόδων από την πορνεία και τα ναρκωτικά.
 
Αυτό είναι το «μαύρο» σενάριο των νέων αμερικανικών γεωπολιτικών σχεδιασμών, αλλά δεν θα κλείσουμε μ’ αυτό.
 
Θα κλείσουμε με την άποψη του καθηγητή στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο Ι. Μάζη ο οποίος αποδέχεται ότι η Ελλάδα θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική και ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια για να αισιοδοξούμε.
 
Ο Ι. Μάζης θεωρεί ότι όταν λυθούν σοβαρά γεωπολιτικά ζητήματα που αφορούν πρώτα απ’ όλα το ξεμπέρδεμα της κατάστασης στην Μέση Ανατολή, την ασφαλή επιβίωση του Ισραήλ, την εξασφάλιση του Ανατολικού Αιγαίου ως ασφαλούς διόδου των πετρελαίων της Κασπίας, τον εκδυτικισμό της Τουρκίας, γεγονότα που έχουν δρομολογηθεί σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο, τότε στην χώρα μας θα υπάρξει ηρεμία και θα λυθούν τα μεγάλα προβλήματα που σήμερα την ταλανίζουν.
 
Είδομεν.
 
*Το κείμενο δημοσιεύθηκε το καλοκαίρι του 2003 στο περιοδικό «Γυναίκα»

Ντροπή για την απαξίωση του Έλληνα Αξιωματικού



του Αναστασίου Φέγγου
    Είδα στις ειδήσεις το άγημα απόδοσης τιμών για την κα Μέρκελ και διαπίστωσα ότι οι στολές του προσωπικού που το αποτελούσε ήταν αξιωματικού της ΣΣΕ. Οι εύλογες απορίες μου (με την επιφύλαξη να έχει γίνει αλλαγή της στολής του Έλληνα οπλίτη) είναι:
Σε ποίο στρατό του κόσμου συγκροτείται άγημα από αξιωματικούς;
Οι 10 αξιωματικοί βαθμού υπολοχαγού πληρώνονται από τον λαό για να υποβάλουν τα σέβη τους σε ένα αρχηγό άλλου κράτους;
Ήταν άχρηστοι να εκπαιδεύσουν οπλίτες για αυτή τη δουλεία;
Γιατί δεν βάλαμε άγημα με στρατηγούς για περισσότερο κύρος;
Έτσι εννοεί η κυβέρνηση την παραγωγική αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού;
Ο Α/ΓΕΕΘΑ είναι ενήμερος και αν ναι ποίες οι προθέσεις του θα βάλει και τους Ιπτάμενους της Ικάρων ; την Σχολή Δοκίμων;
Θα γυρίσει ο υπολοχαγός στην ΣΣΕ να διδάξει τους Ευέλπιδες; Τι θα τους μάθει υποταγή και υποτέλεια;
ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗ στον θεσμό του Έλληνα Αξιωματικού;           
    Θα ήθελα να δηλώσω ότι Αξιωματικοί υπάρχουν και στην ΑΔΙΣΠΟ τη  ΣΕΘΑ και το ΓΕΕΘΑ και μπορούν να τους βάλλουν για ομορφιά σε διάφορα σημεία των πόλεων ή ξενοδοχείων, αφού όπως φαίνεται ότι η κυβέρνηση τους πέρασε για θυρωρούς.           
     Μετά τον οικονομικό εξευτελισμό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ήρθε και ο ηθικός εξευτελισμός για να καταρρακώσει πλήρως το ηθικό. Η ερώτηση όμως είναι και παραμένει όταν το παιδί σου θα πάει να κάνει βολή ή άσκηση με πραγματικά πυρά τι αξιωματικούς θέλεις;  Όταν πληρώνεις δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς καταρρακώνεις και μηδενίζεις αυτούς που χειρίζονται τα οπλικά συστήματα;           
    Αν ο κ. Σαμαράς δεν επιθυμεί ένοπλές δυνάμεις να το θέσει στην βουλή και τον λαό και να τις διαλύσουμε. Αν όμως συνεχίζουν να υπάρχουν δεν έχει κανένας δικαίωμα να προκαλεί την αυτοδιάλυση των. Στο κάτω, κάτω εγώ πληρώνω σαν φορολογούμενος και δεν έχει δικαίωμα να παίζει με τα λεφτά μου.
Αναστάσιος Β. Φέγγος
Σχης ε.α., Υποψήφιος ευρωβουλευτής του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας

Ο πλούτος της Αθήνας -Μοναδικό αρχείο!‏

Περιέχει όλα τα αξιόλογα κτίρια της Αθήνας. Αν κάνετε κλικ πάνω στο όνομα του κτιρίου, εμφανίζεται φωτογραφία και πληροφορίες για το κτίριο!!!“Petit Palais” (Ιταλική Πρεσβεία) – λεωφόρος Β. Σοφίας & Σέκερη 2 “Γκάζι” (Εργοστασιακό συγκρότημα Φωταερίου Αθηνών)- οδός Πειραιώς 100 & Περσεφόνης 1
“Μικρή Πολυκατοικία”- οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου 17
“Μπλε” Πολυκατοικία Αντωνόπουλου- οδός Αραχώβης 61 & Θεμιστοκλέους 80
2ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών- οδός Αδριανού 106-108
53ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών- οδός Αλκαμένους 75 & Ταρσού (Αχαρνών)
60o Γυμνάσιο και Λύκειο Αθηνών- οδός Κυψέλης 46 & Παξών
70ο Δημοτικό Σχολείο- οδός Καλλισπέρη 1
Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου- οδός Φιλελλήνων 27
Αιγινήτειο Νοσοκομείο- λεωφόρος Β. Σοφίας 72
Αιγυπτιακή Πρεσβεία- λεωφόρος Β. Σοφίας 3
Ακαδημία Αθηνών- οδός Πανεπιστημίου 28 & Σίνα
Αναφιώτικα- οδός Στράτωνος-ΒΑ πρόποδες Ακροπόλεως
Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (Οικονομικό Πανεπιστήμιο)- οδός Πατησίων 76
Αρεταίειο Νοσοκομείο- λεωφόρος Β. Σοφίας 76
Αρσάκειο Παρθεναγωγείο- οδός Πανεπιστημίου 47-49
Αρχαιολογική Εταιρεία- οδός Πανεπιστημίου 22 & Ομήρου
Αρχοντικό Μπενιζέλων- οδός Αδριανού 96
Αρχοντικό Χωματιανού-Λογοθέτη- οδός Άρεως 14β
Αστεροσκοπείο Αθηνών- Λόφος Νυμφών
Αυστριακό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο- λεωφόρος Αλεξάνδρας 26
Βαρβάκειος Αγορά- οδός Αθηνάς 42
Γαλλική Πρεσβεία- λεωφόρος Β. Σοφίας 7
Γεννάδειος Βιβλιοθήκη (Αμερικάνικη Σχολή Κλασικών Σπουδών)- οδός Σουηδίας 61
Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο- οδός Χ. Τρικούπη 3 & Φειδίου 1
Γραφεία εφημερίδας “Εστία”- οδός Ανθίμου Γαζή 7
Γυμνάσιο “Αριστοτέλης” – οδός Μαρασλή 6 & Σουηδίας
Δημαρχείο Αθηνών- οδός Αθηνάς 61-63
Δημόσιο Καπνεργοστάσιο- οδός Λένορμαν 218
Δημοτικό Βρεφοκομείο- οδός Πειραιώς 51
Διώροφη κατοικία με καταστήματα- οδός Σαρρή 50
Διώροφη κατοικία με καταστήματα- οδός Καλαμιδά 12
Διώροφη κατοικία της πρώτης Οθωνικής περιόδου- οδός Θρασυβούλου 8
Διώροφη κατοικία του Μεσοπολέμου- οδός Ηρακλείου 58 & Αγίας Λαύρας 73
Διώροφη κατοικία του Μεσοπολέμου- οδός Αγίας Λαύρας 64
Διώροφη κατοικία του Μεσοπολέμου- οδός Πολυλά 22
Διώροφη κατοικία του Μεσοπολέμου- οδός Λασκαράτου 25
Διώροφο κτίριο Art Nouveau- οδός Τομπάζη 6
Διώροφο κτίριο Art Nouveau- οδός Αθηνάς 8 & Αγίας Ειρήνης
Εθνική Βιβλιοθήκη- οδός Πανεπιστημίου 32
Εθνική Κτηματική Τράπεζα- οδός Πανεπιστημίου 40
Εθνική Τράπεζα- οδός Αιόλου 86
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο- οδός Πατησίων 44 & Τοσίτσα 1
Εθνικό Θέατρο- οδός Αγίου Κωνσταντίνου 22
Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών- λεωφόρος Β. Κωνσταντίνου 48
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο- οδός Πατησίων 42
Εκλεκτικιστική διπλοκατοικία- οδός Παιωνίου 6
Εκλεκτικιστική διώροφη κατοικία- οδός Τροίας 19
Εκλεκτικιστική διώροφη κατοικία- οδός Ερεσσού 34
Εκλεκτικιστική διώροφη κατοικία- οδός Ερεσσού 38Α
Εκλεκτικιστική διώροφη κατοικία- οδός Ιπποκράτους 175
Εκλεκτικιστική τριώροφη κατοικία- οδός Σταδίου 23
Εκλεκτικιστική τριώροφη κατοικία με καταστήματα- οδός Κολοκοτρώνη 3
Εκλεκτικιστική τριώροφη κατοικία με καταστήματα- οδός Κολοκοτρώνη 5 & Βουλής
Εκλεκτικιστική τριώροφη κατοικία με καταστήματα- οδός Κολοκοτρώνη 7 & Βουλής
Εκλεκτικιστική τριώροφη κατοικία με καταστήματα- οδος Ερμού 75 & Κηρυκείου 1
Εκλεκτικιστικό διώροφη κατοικία με κατάστημα- οδός Καλαμιώτου 4
Εκλεκτικιστικό διώροφο κτίριο- οδός Αθηνάς 16 & Βορέως 17
Εκλεκτικιστικό τετραώροφο κτίριο- οδός Ιουλιανού 26
Εκλεκτικιστικό τετραώροφο κτίριο- οδός Πατησίων 75 & Γκυιλφόρδου
Εκλεκτικιστικό τριώροφο κτίριο- οδός Ιουλιανού 21
Εκλεκτικιστικό τριώροφο κτίριο- οδός Γ’ Σεπτεμβρίου 46 & Μάρνη
Εκλεκτικιστικό τριώροφο κτίριο- οδός Γκυιλφόρδου 7
Ελληνικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο (Νοσοκομείο “Άγιος Σάββας”)- λεωφόρος Αλεξάνδρας 171
Ελληνικό Εκπαιδευτήριο- οδός Ακαδημίας 48 & Μασσαλίας
Εμπορική Τράπεζα- οδός Αιόλου 80 & Σοφοκλέους 11
Εξαρχία Παναγίου Τάφου- οδός Ερεχθέως 18
Έπαυλις Malkolm- οδός Αγίας Ζώνης 39
Εργοστάσιο “Αθηναΐς”- οδός Καστοριάς & Βούρμπιανης (Ζήνωνος)
Ζάππειο Μέγαρο- λεωφόρος Β. Όλγας
Θέατρο “Αθηνών”- οδός Πανεπιστημίου & Βουκουρεστίου 8
Θέατρο “Τόπος Αλλού”- οδός Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων
Ιλίου Μέλαθρον- οδός Πανεπιστημίου 12
Ιονική Τράπεζα- οδός Πεσμαζόγλου 12
Ιπποκράτειο Νοσοκομείο- λεωφόρος Β. Σοφίας 114
Ιστορικό Αρχείο Εθνικής Τράπεζας- οδός Γ’ Σεπτεμβρίου 146
Καθολικός Ναός Αγίου Διονυσίου- οδός Πανεπιστημίου & Ομήρου 9
Κατάστημα “Σγούρδας”- οδός Αιόλου 61
Κατάστημα “Τσίλιας”- οδός Αιόλου 64 & Ευριπίδου
Κεντρικό Μέγαρο Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος- οδός Πατησίων 85
Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών- οδός Κυδαθηναίων 11-13
Κινηματοθέατρο “Rex”- οδός Πανεπιστημίου 48
Κινηματοθέατρο «Αττικόν»- οδός Σταδίου 19-21 & Λαδά
Κλινική Φωτεινού- οδός Γ’ Σεπτεμβρίου 42 & Πολυτεχνείου
Κτίριο Ελληνικής Εταιρείας (για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς)- οδός Τριπόδων 28
Κτίριο Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου- οδός Ακαδημίας 23
Κτίριο Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (Μ.Τ.Π.Υ.)- οδός Αθηνάς 56 & Λυκούργου
Λαϊκή Τράπεζα- οδός Πανεπιστημίου 45 & Πεσμαζόγλου
Λεόντειον Λύκειον- οδός Νεϊγύ 17
Λουτρό των Αέρηδων- οδός Κυρρήστου 8 & Λυσίου
Μαράσλειο Διδασκαλείο- οδός Μαρασλή 4
Μέγαρο “Παρνασσού”- πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8
Μέγαρο Αθηνογένους- οδός Σταδίου 50
Μέγαρο Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους- οδός Πανεπιστημίου 37 & Κοραή
Μέγαρο Γιάνναρου- οδός Φιλελλήνων 1 & Όθωνος
Μέγαρο Δεληγεώργη- οδός Ακαδημίας & Κανάρη 1
Μέγαρο Διοίκησης Alpha Τραπέζης Πίστεως- οδός Σταδίου 40
Μέγαρο Εφεσίου- οδός Σταδίου 28
Μέγαρο Ησαΐα- οδός Πατησίων 65 & Ιουλιανού 26
Μέγαρο Θεοδωρίδη- οδός Αιόλου 9 & Πανδρόσου
Μέγαρο Ιδρύματος Μποδοσάκη- λεωφόρος Β. Αμαλίας 20 & Σουρή
Μέγαρο Ιλισίων- λεωφόρος Β. Σοφίας 22
Μέγαρο Καλλιμασιώτη- οδός Μητροπόλεως 49 & Καπνικαρέας
Μέγαρο Κούπα- οδός Πανεπιστημίου 6
Μέγαρο Λιβιεράτου- οδός Πατησίων & Ηπείρου 2
Μέγαρο Λυκιαρδόπουλου- λεωφόρος Β. Αμαλίας 36 & Τσαγκάρη
Μέγαρο Μαξίμου- οδός Ηρώδου Αττικού 19
Μέγαρο Μελά- οδός Αιόλου 93 & Κρατίνου 1
Μέγαρο Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Μ.Τ.Σ.)- οδός Σταδίου 4
Μέγαρο Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος- οδός Σταδίου 15
Μέγαρο Πάλλη- οδός Καραγεώργη Σερβιάς 1 & πλατεία Συντάγματος
Μέγαρο Ρέντη- λεωφόρος Β. Σοφίας 9 & Μέρλιν
Μέγαρο Σερπιέρη (Αγροτική Τράπεζα)- οδός Πανεπιστημίου 23 & Εδουάρδου Λω
Μέγαρο Σταθάτου- λεωφόρος Β. Σοφίας & Νεοφύτου Δούκα 4
Μέγαρο Συγγρού (Υπουργείο Εξωτερικών)- λεωφόρος Β. Σοφίας 5
Μέγαρο Ταμείου Ασφαλίσως Εμπόρων (Στοά Εμπόρων)- οδός Βουλής 8-10
Μενδρεσές – οδός Διογένους & Αιόλου (έναντι Ωρολ. Κυρρήστου)
Μεταξουργείο- οδός Μυλλέρου 32-46, Μ. Αλεξάνδρου, Γιατράκου & Λεωνίδου
Μητροπολιτικός Ναός Αθηνών- πλατεία Μητροπόλεως
Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτου- λεωφόρος Β. Αμαλίας (πλατεία Συντάγματος)
Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τράπεζας- οδός Θουκυδίδου 13
Μουσείο Μπενάκη- λεωφόρος Β. Σοφίας & Κουμπάρη 1
Ναός Αγίας Δυνάμεως- οδός Μητροπόλεως 15 & Πεντέλης
Ναός Αγίας Ειρήνης- οδός Αιόλου 36
Ναός Αγίας Ζώνης και Αγίου Σπυρίδωνος- οδός Λυσίου 4
Ναός Αγίου Αθανασίου- οδός Αριστοφάνους 32
Ναός Αγίου Γεωργίου Καρύτση- πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση
Ναός Αγίου Γεωργίου Ορφανοτροφείου Χατζηκώνστα (Μεταξουργείου)- οδός Θερμοπυλών & Αγησιλάου
Ναός Αγίου Γεωργίου Ριζαρείου Σχολής- λεωφόρος Β. Σοφίας 24
Ναός Αγίου Δημητρίου (“Παρακκλήσι”)- οδός Επιμενίδου (μεταξύ 5 & 7)
Ναός Αγίου Ελισσαίου- οδός Άρεως 14
Ναός Αγίου Νικολάου έπαυλης Θων- λεωφόρος Κηφισσίας 1-3 (Αμπελόκηποι)
Ναός Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου- λεωφόρος Β. Σοφίας & Πλουτάρχου
Ναός Αγίων Αναργύρων (Αγιοταφίτικο Μετόχι)- οδός Πρυτανείου και Ερεχθέως
Ναός Ζωοδόχου Πηγής- οδός Ακαδημίας & Γ. Γενναδίου
Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου (“Παναγία της Ρόμβης”)- οδός Ευαγγελιστρίας 10
Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου (“Παντάνασσα”, “Μοναστηράκι”)- πλατεία Μοναστηρακίου
Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών -Παναγίας Γρηγορούσας- οδός Ταξιαρχών & Δεξίππου (πύλη Αγοράς)
Ναός Παναγίας της Χρυσοσπηλιώτισσας- οδός Αιόλου 62
Νέα Ανάκτορα (Προεδρικό Μέγαρο)- οδός Ηρώδου Αττικού & Β. Γεωργίου Β’ 2
Νέο Αρσάκειο- οδός Σταδίου 44-46
Νεοκλασική διπλοκατοικία- οδός Παλαιολόγου 25
Νεοκλασική διπλοκατοικία- οδός Κολοκυνθούς 45
Νεοκλασική διπλοκατοικία- οδός Ιπποκράτους 40 & Διδότου 33
Νεοκλασική διώροφη κατοικία- οδός Καπλανών 11
Νεοκλασική διώροφη κατοικία- οδός Θεμιστοκλέους 69
Νεοκλασική διώροφη κατοικία με καταστήματα- οδός Αιόλου 52 & Μιλτιάδου 26
Νεοκλασική διώροφη κατοικία με καταστήματα- οδός Αιόλου 1 & Πελοπίδα
Νεοκλασική διώροφη κατοικία με καταστήματα- οδός Αθηνάς 32
Νεοκλασική διώροφη κατοικία με καταστήματα- οδός Αθηνάς 33
Νεοκλασική διώροφη κατοικία με καταστήματα- οδός Αθηνάς 4
Νεοκλασική διώροφη τριπλοκατοικία- οδός Νικηφόρου Ουρανού 26
Νεοκλασική ισόγεια λαϊκή διπλοκατοικία- οδός Τομπάζη 4
Νεοκλασική τριώροφη κατοικία- οδός Φιλελλήνων 23
Νεοκλασικό διώροφο κτίριο- οδός Μαιζώνος 60 & Χίου
Νεοκλασικό διώροφο κτίριο με καταστήματα- οδός Αιόλου 32 & Ερμού 62
Νεοκλασικό διώροφο κτίριο με καταστήματα- οδός Αθηναΐδος 4
Νεοκλασικό διώροφο κτίριο με καταστήματα- οδός Ερμού 47
Νεοκλασικό τετραώροφο κτίριο- οδός Ερμού 70
Νεοκλασικό τριώροφο μέγαρο- οδός Γ’ Σεπτεμβρίου 2 & πλατεία Ομονοίας 6
Νεοκλασσικό συγκρότημα τριωρόφων κατοικιών- οδός Δερβενίων 2-6
Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”- λεωφόρος Β. Σοφίας & Υψηλάντου 45-47
Ξενοδοχείο “Acropole Palace”- οδός Πατησίων 51 & Αβέρωφ
Ξενοδοχείο “Athénée Palace”- οδός Κολοκοτρώνη 1 & Σταδίου
Ξενοδοχείο “Excelsior”- οδός Πανεπιστημίου 68 & πλατεία Ομονοίας
Ξενοδοχείο “Grand Hôtel d’Athènes”- οδός Σταδίου 32 & Κοραή 2
Ξενοδοχείο “Royal”- οδός Μητροπόλεως 44 & Πετράκη
Ξενοδοχείο “Tourist”- οδός Ερμού 11 & Βουλής
Ξενοδοχείο “Αίολος”- οδός Αιόλου 3 & Αδριανού 64
Ξενοδοχείο “Αλάμπρα”- οδός Σωκράτους 45
Ξενοδοχείο “Βενετία”- οδός Αθηνάς 40 & Ευριπίδου
Ξενοδοχείο “Βύρων”- οδός Αιόλου 38 & πλατεία Αγίας Ειρήνης
Ξενοδοχείο “Εμπορικόν”- οδός Αιόλου 27
Ξενοδοχείο “Μέγας Αλέξανδρος”- πλατεία Ομονοίας 19 & Αθηνάς
Ξενοδοχείο “Μετροπόλ”- οδός Σταδίου 59
Ξενοδοχείο “Μπάγκειον”- πλατεία Ομονοίας 18 & Αθηνάς
Ξενοδοχείο “Ολυμπιάς”- οδός Αθηνάς 57 & πλατεία Βαρβακείου
Ξενοδοχείο “Παλλάδιον”- οδός Πανεπιστημίου 54 & Μπενάκη
Ξενοδοχείο “Χίλτον” Αθηνών- λεωφόρος Β. Σοφίας 46
Οικία Church- οδός Σχολείου 5 & Επιχάρμου
Οικία Finlay- οδός Κέκροπος 8 & Θουκυδίδου
Οικία Prokesch von Osten- οδός Φειδίου 3
Οικία Α. Κατσανδρή- οδός Αθηνάς 51 & Ευριπίδου
Οικία Αγγελικής Χατζημιχάλη- οδός Χατζημιχάλη 6
Οικία Βλαχούτζη- οδός Πειραιώς 35
Οικία Δεκόζη-Βούρου- οδός Παπαρρηγοπούλου 7
Οικία Ελευθερίου Βενιζέλου- οδός Λουκιανού 2
Οικία Ηρ. Ισιδωρίδου- οδός Μητσαίων 9 & Καβαλλότι (Μακρυγιάννη)
Οικία Ι. Καρατζά- οδός Αλκιβιάδου 3
Οικία Ι. Κουτσογιάννη- οδός Δεληγιώργη 8 & Αγησιλάου
Οικία Ι. Χατζηκυριάκου- οδός Μάρκου Αυρηλίου 1
Οικία Ιασωνίδου- οδός Πατησίων 69
Οικία Καβάκου- οδός Αιόλου 15 & Ερμού 67
Οικία Κλεάνθη-Schaubert (Παλαιό Πανεπιστήμιο)- οδός Θόλου 5
Οικία Κοκορόπουλου- οδός Φυλής 48
Οικία Κουτζαλέξη- οδός Μνησικλέους 18 & Διογένους 12
Οικία Κυριακούλη Μαυρομιχάλη- λεωφόρος Β. Αμαλίας 8 & Ξενοφώντος
Οικία Κωνσταντίνου Βούρου- οδός Παπαρρηγοπούλου 5
Οικία Λαπαθιώτη- οδός Οικονόμου 30 & Κουντουριώτου
Οικία Λασσάνη- οδός Διογένους 1-3
Οικία Μαγγίνα- οδός Πειραιώς 33
Οικία Νικολάου Δραγούμη- οδός Κλάδου 8 (πάροδος)
Οικία Ορφανίδη- λεωφόρος Β. Αμαλίας 56
Οικία Παλαμά- οδός Περιάνδρου 5
Οικία Προβελέγγιου- οδός Μυλλέρου 24 & Κεραμεικού
Οικία Σαρλή- οδός Ιουλιανού 23
Οικία Σίμου – οδός Αιόλου 88 & Γεωργίου Σταύρου 2-4
Ομβρελλοποιείο Τσιμωνίδη-Τσολάκη- οδός Αιόλου 77 & Ευριπίδου
Οφθαλμιατρείο- οδός Πανεπιστημίου 26 & Σίνα
Παλαιά Ανάκτορα- λεωφόρος Β. Αμαλίας & Β. Σοφίας
Παλαιά Βουλή- οδός Σταδίου & Κολοκοτρώνη
Παλαιό Εθνικό Τυπογραφείο- οδός Σταδίου (μεταξύ οδών Αρσάκη & Σανταρόζα)
Παλαιό Κακουργιοδικείο (Αγία Ελεούσα)- οδός Αγίας Ελεούσης 4 & Κακουργιοδικείου
Παλατάκι- λεωφόρος Β. Σοφίας (περίβολος Βουλής)
Παναθηναϊκό Στάδιο- λεωφόρος Β. Κωνσταντίνου (πλατεία Σταδίου)
Πανεπιστημιακή Λέσχη- οδός Ιπποκράτους 15 & Ακαδημίας
Πανεπιστήμιο Αθηνών- οδός Πανεπιστημίου 30
Πιλοποιείο Πουλόπουλου- οδός Θεσσαλονίκης 19 & Ηρακλειδών 66Α
Πολιτικό Νοσοκομείο- οδός Ακαδημίας 50
Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς- οδός Άγγελου Γέροντα 6 & Α. Χατζημιχάλη
Πολυκατοικία Ασκητόπουλου- οδός Κριεζώτου 7
Πολυκατοικία Κυριάκου Βενιζέλου- οδός Ομήρου & Βησσαριώνος 1
Πολυκατοικία Λαναρά- οδός Φωκίωνος Νέγρη 23 & Επτανήσου
Πολυκατοικία Λογοθετόπουλου- οδός Μπουμπουλίνας 20-22
Πολυκατοικία Μαυρομμάτη- οδός Πλουτάρχου 3 & Υψηλάντου
Πολυκατοικία Παπαλεονάρδου- οδός Πατησίων 61 & Σκαραμαγκά
Πολυκατοικία Πεσμαζόγλου- λεωφόρος Β. Σοφίας 4
Πολυκατοικία Σκλαβούνου- οδός Λουκιανού 27 & Σπευσίππου
Πολυκατοικία Τετενέ- οδός Αλωπεκής 25α
Πολυκατοικία του Μεσοπολέμου- οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου 37
Πολυκατοικία του Μεσοπολέμου- οδός Θεμιστοκλέους 10 & Νικηταρά 14
Πολυκατοικία του Μεσοπολέμου- οδός Θάσου 3
Πολυκατοικία του Μεσοπολέμου- οδός Κανάρη 5
Πολυκατοικία του Μεσοπολέμου- λεωφόρος Β. Σοφίας 29
Πολυκατοικία του Μεσοπολέμου- λεωφόρος Β. Σοφίας 55
Πολυκατοικία του Μεσοπολέμου- λεωφόρος Β. Αμαλίας 42
Πολυκατοικία του Μεσοπολέμου- οδός Λυκαβηττού 10 & Σόλωνος 35
Πολυκατοικία του Μεσοπολέμου- οδός Λευκωσίας 1
Πολυκατοικία του Μεσοπολέμου- οδός Πατησίων 64 & Χέυδεν
Πολυκατοικία του Μεσοπολέμου- οδός Πλουτάρχου 10
Πολυκατοικία του Μεσοπολέμου- οδός Σκουφά 2 & πλατεία Κολωνακίου
Πολυκατοικία του Μεσοπολέμου- οδός Τροίας 30
Πολυκατοικία Φάμπρα- οδός Πατησίων 186 & Θάσου
Προσφυγικές Πολυκατοικίες- λεωφόρος Αλεξάνδρας 165-169
Πύργος Atrina- λεωφόρος Κηφισσίας 32 (Παράδεισος Αμαρουσίου)
Πύργος Αθηνών- λεωφόρος Μεσογείων 2-4
Πύργος Μαυρομιχάλη- οδός Αλκιβιάδου 5
Πύργος Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος- οδός Γ’ Σεπτεμβρίου 102-104
Σαρόγλειο Μέγαρο- πλατεία Παύλου Μελά & Ρηγίλλης
Σιδηροδρομικός Σταθμός Μοναστηρακίου- οδός Αρεως 2 & πλατεία Μοναστηρακίου
Σιδηροδρομικός Σταθμός Πελοποννήσου- οδός Σιδηροδρόμων
Στοά “Κόνιαρη-Μελά”- οδός Ερμού 54 & πλατεία Καπνικαρέας 10
Στοά “Πύρρου”- οδός Ερμού 56
Στοά Πραξιτέλους- οδός Κολοκοτρώνη 25
Στρατιωτικό Νοσοκομείο (“Μακρυγιάννη”)- οδός Μακρυγιάννη 2-4
Σύγχρονο κτίριο γραφείων- λεωφόρος Αλεξάνδρας 205
Σχολή Ευελπίδων – οδός Σχολής Ευελπίδων (Πεδίο Άρεως)
Τζαμί Τζισταράκη- οδός Άρεως 1 & Πανδρόσου (πλατεία Μοναστηρακίου)
Τράπεζα της Ελλάδος- οδός Πανεπιστημίου 21
Τράπεζα της Ελλάδος (νέα πτέρυγα)- οδός Αμερικής 3
Υποσταθμός Δ.Ε.Η.- οδός Γ’ Σεπτεμβρίου 111
Υπουργείο Εμπορίου- οδός Χαλκοκονδύλη 2-4 (πλατεία Κάνιγγος)
Φετιχιέ τζαμί- οδός Πελοπίδα & Πανός (εντός της Ρωμαϊκής Αγοράς)

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)