Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Γεύμα Μέργκελ - Σόιμπλε


Επίθεση της τρόικας στις συντάξεις των ενστόλων και νέο κύμα αποχωρήσεων από το στράτευμα


ΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ (;) ΑΠΟΔΟΧΩΝ

Περικοπές στις συντάξεις χιλιάδων ενστόλων στα σώματα ασφαλείας και στο στράτευμα φέρνουν οι προωθούμενες αλλαγές που σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, με βάση τις οποίες θα υπάρξει πλήρης διόρθωση (;) στις απολαβές που... έχουν σήμερα ένστολοι και στρατιωτικοί, που θα υπολογίζονται πλέον με βάση μόνο τους πραγματικούς(;) βαθμούς αποστρατείας.

Όπως είναι γνωστό, χιλιάδες ανώτατοι και κατώτατοι(;) αξιωματικοί στην Αστυνομία, το Λιμενικό και την Πυροσβεστική, όπως επίσης στο Στρατό Ξηράς, το Ναυτικό και την Αεροπορία, έχουν βγει στη σύνταξη λαμβάνοντας πρόσθετες(;) αποδοχές με οικονομικές προαγωγές που πετύχαιναν(;) έπειτα από προσφυγές τους στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Έτσι, χιλιάδες ένστολοι λαμβάνουν σήμερα, πέραν της κανονικής σύνταξης που δικαιούνται με το βαθμό που αποστρατεύονται, επιπλέον(;) απολαβές που αντιστοιχούν στο 1/3 ή τα 2/3 της σύνταξης που λαμβάνουν οι ανώτεροι κατά ένα βαθμό βαθμοφόροι.

Ούτως ή άλλως, οι ένστολοι συνταξιοδοτούνται με τον μεθεπόμενο του αποστρατευτικού βαθμού και στη συνέχεια(;) με προσφυγή φτάνουν μέχρι το βαθμό του αρχηγού, εκμεταλλευόμενοι(;) το σύστημα κρίσεων προαγωγών που κρίνει τους περισσότερους αρίστους.

Για τις περιπτώσεις αυτές, το υπουργείο Οικονομικών ύστερα από απαίτηση της τρόικας εξετάζει να υπάρξει πλήρης κατάργηση των επιπλέον συντάξιμων αποδοχών και να λαμβάνουν μόνο τη σύνταξη που αναλογεί στο βαθμό αποστρατείας τους. Αυτό σημαίνει ότι θα υποστούν δραματική συρρίκνωση στις συντάξεις τους, μετά μάλιστα τις πρόσφατες περικοπές που υπέστησαν όλοι οι συνταξιούχοι των ειδικών μισθολογίων - και μάλιστα αναδρομικά από τον Αύγουστο του 2012. Ο μέσος όρος των περικοπών στους ένστολους συνταξιούχους ήταν 12,5%(;).

Οι μόνοι που έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να εξαιρεθούν από τις δραματικές μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια είναι οι υπάλληλοι της Βουλής, της ΕΥΠ και οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών (εφοριακοί, τελωνιακοί. Λογιστήριο του Κράτους κ.λπ.), για τους οποίους υπήρξε ειδική ρύθμιση πριν από λίγους μήνες στη Βουλή, με την οποία παρατάθηκε για μετά το 2016 η επιπλέον μείωση στις αποδοχές τους που προέβλεπε αρχικά το ενιαίο μισθολόγιο.

(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 20/04/2013 – ΘΑΝΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ)

Μεγάλη έξοδος από το στρατό λόγω κρίσης

Κύμα παραιτήσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις προκαλεί προβληματισμό στα Γενικά Επιτελεία. Τα στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο φέτος δείχνουν ότι, εφόσον οι ένστολοι συνεχίσουν να κρεμάνε τις στολές τους με τους ίδιους ρυθμούς, θα υπάρξουν άμεσα κλυδωνισμοί στη στελέχωση μονάδων και σχηματισμών.

Οι φόβοι για επιπλέον περικοπές, αλλά κυρίως η ανασφάλεια για την καταβολή του εφάπαξ, είναι οι λόγοι που ωθούν όλο και περισσότερους στο δρόμο της εξόδου. Και αυτό παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ότι δεν τίθενται τέτοια ζητήματα.

Οι πολλές παραιτήσεις προκαλούν ήδη προβλήματα στο Στρατό Ξηράς, όπου επιτελικά στελέχη παραδέχονται ότι μετά δυσκολίας θα ολοκληρωθεί το φετινό πρόγραμμα μεταθέσεων.

Με τη γλώσσα των αριθμών, το πρώτο τρίμηνο φέτος παραιτήθηκαν από το στρατό 567 στελέχη, όταν ολόκληρο το χρόνο πέρυσι ήταν 808. Δηλαδή οι φετινές παραιτήσεις αντιστοιχούν στο 70% όλων όσων έγιναν κατά το 2012! Μια πιο λεπτομερής σύγκριση δείχνει ότι φέτος αποχώρησαν 400 αξιωματικοί, έναντι 571 όλη τη χρονιά πέρυσι, και 167 υπαξιωματικοί, έναντι 237 το 2012.

Κι αν αυτά συμβαίνουν στο στρατό, στους άλλους δύο κλάδους τα πράγματα μάλλον είναι καλύτερα.

Στην Αεροπορία η «πτήση» των παραιτήσεων είναι σχετικά χαμηλή. Παραιτήθηκαν 252 στελέχη, εκ των οποίων οι 6 ήταν ιπτάμενοι. Αντιστοιχούν στο 56% όσων έφυγαν όλο το 2012. Τότε ήταν 446, από τους οποίους 19 ήταν ιπτάμενοι.

Σε ήρεμα νερά φαίνεται να «αρμενίζει» το Ναυτικό. Συγκριτικά με τους άλλους κλάδους, οι απώλειες είναι αισθητά μειωμένες και αντίστοιχες της περσινής περιόδου. Κατά το πρώτο τρίμηνο φέτος παραιτήθηκαν 81, ενώ όλη τη χρονιά πέρυσι έφτασαν τους 370.

Σε αντίθεση με εποχές προ κρίσης, όταν ως απόστρατοι στόχευαν σε μια δουλειά με ικανοποιητικές αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα, σήμερα ελάχιστοι έχουν τέτοιες ευκαιρίες. Οι εταιρείες που ασχολούνταν με αμυντικά προγράμματα βρίσκονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, απολύουν προσωπικό ή έχουν βάλει λουκέτο, αλλά και γενικώς στον ιδιωτικό τομέα δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις εργασίας.

Οι δημοσιοποιημένες επιπλέον περικοπές στον προϋπολογισμό για την άμυνα κατά την επόμενη τριετία είναι αυτές που προκαλούν τη μεγάλη ανασφάλεια στα στελέχη. Παράλληλα, το υπό σύνταξη νέο μισθολόγιο, όπως προεξοφλούν στις συζητήσεις τους οι στρατιωτικοί, θα αποτελέσει ένα επιπλέον πλήγμα για τον οικογενειακό προϋπολογισμό...

(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 20/04/2013 – ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ)
http://staratalogia.blogspot.gr

Το colpo grosso της κυβέρνησης με νέο «κούρεμα»

Το colpo grosso της κυβέρνησης  με νέο «κούρεμα»
Με τη συμφωνία υπογεγραμμένη και τα 8,8 δις ευρώ σχεδόν στην τσέπη, η κυβέρνηση επιχειρεί το «μεγάλο κόλπο» ήτοι να ξεπεράσει το σκόπελο των πρόσθετων μέτρων για τη διετία 2015- 2016, έχοντας όπως όλα δείχνουν και τη μέχρι νεωτέρας, σιωπηρή ανοχή των δανειστών.
«Κλειδί» χαρακτηρίζεται από υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών η πιστή τήρηση του Προϋπολογισμού, με πρώτο στόχο την εμφάνιση πρωτογενούς πλεονάσματος από φέτος κιόλας και απώτερο στόχο την ενεργοποίηση της Ρήτρας Μείωσης του Χρέους, που σύμφωνα με επίσημα έγγραφα του ΔΝΤ, θα οδηγήσει στο τρίτο κατά σειρά «κούρεμα» ομολόγων, άρα και στην εξαφάνιση του όποιου δημοσιονομικού «κενού» στη διετία 2015- 2016!

Ανεπιβεβαίωτες ακόμα πληροφορίες αναφέρουν ότι το οικονομικό επιτελείο έχει πετύχει σιωπηρό moratorium με τη Τρόικα, αναφορικά με την υποχρέωση της Αθήνας να εξειδικεύσει μέτρα τουλάχιστον 2,8 δις ευρώ έως τον Αύγουστο, που αντιστοιχούν στο «κενό» της τελευταίας 2ετίας του Προγράμματος. Είναι ενδεικτικό ότι ενώ θα περίμενε κανείς ότι η κυβέρνηση θα «καιγόταν» να βρει εγκαίρως αυτά τα μέτρα- ακόμα και αν αυτά αφορούν στο πεδίο της φοροδιαφυγής και των περικοπών λειτουργικών κυρίως δαπανών- προκειμένου να αποφύγει και τις ενδοκυβερνητικές τριβές, επικρατεί μια πρωτοφανής ηρεμία.

«Δεν τέθηκε το θέμα από τη Τρόικα, δεν συζητήσαμε επί αυτού, δεν υπάρχει θέμα», τόνισαν υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, κόβοντας κάθε κουβέντα για το δημοσιονομικό «κενό» της διετίας 2015- 2016, παρά το ότι μόλις πριν από ένα δίμηνο το ΔΝΤ υπολόγιζε ότι θα πρέπει να καλυφθούν περίπου 3,8 δις ευρώ στη τελευταία διετία του ελληνικού Προγράμματος. Στη πραγματικότητα, όλα θα εξαρτηθούν από το κατά πόσο θα υλοποιηθεί στο ακέραιο ο Προϋπολογισμός έως την αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου, δηλαδή στο εάν το οικονομικό επιτελείο θα καταφέρει να πείσει ότι δεν υπάρχει ούτε καν. οσμή αποκλίσεων έως το τέλος του έτους. Σε μια τέτοια περίπτωση, αξιοποιώντας την. εκεχειρία με το Βερολίνο λόγω των γερμανικών εκλογών το Φθινόπωρο, το οικονομικό επιτελείο θα επιχειρήσει ένα εντυπωσιακό finish, καταγράφοντας πάση θυσία- όπως τονίζει ο Γ. Στουρνάρας- έστω οριακό πρωτογενές πλεόνασμα.

Τότε, αφού πιστοποιηθούν οι δημοσιονομικές επιδόσεις από τη EUROSTAT τον Μάρτιο ή Απρίλιο, η κυβέρνηση θα ζητήσει από τους Ευρωπαίους να τηρήσουν τα υπεσχημένα, δηλαδή να ενεργοποιήσουν τη Ρήτρα Μείωσης του Χρέους. Στη τελευταία συμφωνία- πακέτο, που αφορούσε στην Ελλάδα, οι Ευρωπαίοι δεσμεύθηκαν για νέα μέτρα μείωσης του ελληνικού Χρέους το 2014 και το 2015, εφόσον η Ελλάδα βελτιώσει τις δημοσιονομικές της επιδόσεις. Ωστόσο, αυτά τα μέτρα παρέμειναν και παραμένουν αδιευκρίνιστα, με απλούς "ψιθύρους" περί νέας μείωσης επιτοκίων στα δάνεια της Τρόικας και αλλαγών στο πλαίσιο των κοινοτικών προγραμμάτων. Από τον Ιανουάριο, όταν το ΔΝΤ δημοσιοποίησε την Έκθεση του για την Ελλάδα, σημείωνε ότι απαιτούνται μέτρα τουλάχιστον 4,1% του ΑΕΠ έως το 2020, έτσι ώστε το Χρέος να περιοριστεί στο 124% του ΑΕΠ, συμπληρώνοντας ότι θα χρειαστούν περισσότερα, για να υποχωρήσει το Χρέος κάτω από το 110% του ΑΕΠ έως το 2022.
Μόλις στις αρχές της εβδομάδας, το ΔΝΤ επανήλθε και ξεκαθάρισε ότι η μείωση στο 124% του ΑΕΠ προϋποθέτει νέο «κούρεμα», αυτή τη φορά στα ομόλογα του επίσημου τομέα δηλαδή στα χαρτοφυλάκια Κεντρικών Τραπεζών και κυβερνήσεων, συμπληρώνοντας το παζλ, πάνω στο οποίο έχει αναπτύξει τη στρατηγική των επόμενων μηνών και η ελληνική κυβέρνηση. Το αδύναμο σημείο του σχεδίου δεν είναι άλλο από τις προβλέψεις για την ανάκαμψη, που συμπαρασύρουν και τις προβλέψεις των εσόδων. Είναι ενδεικτικό ότι το οικονομικό επιτελείο και η Τρόικα ποντάρουν στη μεγάλη αύξηση του τουριστικού ρεύματος για τη απορρόφηση των κραδασμών από τη κρίση στη Κύπρο, που υπολογίζονται στο 0,4- 0,5% του ΑΕΠ. Εάν αυτές οι προσδοκίες αποδειχθούν αισιόδοξες ή πολύ περισσότερο εάν οι υπόλοιπες παράμετροι (π.χ. μείωση ιδιωτικής κατανάλωσης) «αστοχήσουν», τότε η «τρύπα» στα έσοδα είναι βέβαιο ότι θα «καταπιεί» όλο τον σχεδιασμό πριν από τα πρωτοβρόχια.

Χάθηκαν οι φίλοι

Ρουτίνα η ζωή.Ακούς γύρω σου μόνο θλιβερές ειδήσεις.Αρρωστιες,αυτοκτονίες, δυστυχήματα.Η οικονομική κρίση μας έριξε στην ξέρα.Και το καράβι τσακισμένο έχασε και την πορεία του.Τα βράδια με χάπια τα οποία αντικατέστησαν τα όνειρα..Και η ελπίδα απούσα, Καιρό τώρα.Μας στέρησαν το δικαίωμα στο αυριο.Δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει.Και οι νεκροί κάνουν το σταυρό τους -οταν περνώ από τα νεκροταφεία- που είμαι ακόμη ζωντανός.Χαράτσια,φόροι,δάνεια.Ανεργία.Οικονομική ασφυξία. Η κατάθλιψη κυριαρχεί παντού. Τα βάρβαρα οικονομικά μέτρα οδηγούν σε κλοπή της ζωής μας. Τα παιδιά μας καταδικασμένα στην ανεργία.Ο καθένας σηκώνει το δικό του σταυρό.Μόνος του.Ουτε ένα χέρι απλωμένο, ούτε ένα χτύπημα στον ώμο.O καθένας την ‘πάρτη του’.Κι ας λένε ότι η κρίση επανέφερε την εποχή της αλληλεγγύης.
Aυτή η άγρια οικονομική κρίση άλλαξε τους ανθρώπους, τις σχέσεις, τον έρωτα, τη φιλία.Και είναι φυσικό αφού όλοι ζούμε μέσα σε μια εθνική κατάθλιψη.

Και δυστυχώς τα χειρότερα δεν πέρασαν .Ιδού οι εκτιμήσεις του ΙΝΕ ΓΣΕΕ( το οποίο στο παρελθόν απέδειξε την αξιοπιστία των προβλέψεων του ):

Το ΙΝΕ - ΓΣΕΕ τονίζει ότι:
-- Από το 2010 έως και το 2013 μισθωτοί και συνταξιούχοι θα έχουν χάσει το 50% του εισοδήματός τους(συμπεριλαμβανομένων και των φορολογικών επιβαρύνσεων).
-Στο τέλος του 2012 περίπου 3.900.000 άτομα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας από 2.200.000 άτομα το 2009.
----Η στατιστική ανεργία προσλαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις με τον μέσο όρο από 24% το 2012 (με 1.200.000 ανέργους) ανέλθει στο 29% το 2013(με 1.450.000 ανέργους) και στο 31.5% το 2014(με 1.575.000 ανέργους).Μάλιστα την τελευταία τριετία έχουν τετραπλασιαστεί οι μακροχρόνια άνεργοι(άνεργοι πάνω από ένα έτος).

Όπως επισημαίνει το ΙΝΕ ΓΣΕΕ με τα πρόσφατα φορολογικά μέτρα οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν άμεσα και δυσανάλογα φόρους και χαράτσια ενώ οι οικονομικά ισχυροί θα απολαμβάνουν προκλητική ασυλία με απαλλαγές, διαγραφές και παραγραφές των φορολογικών τους υποχρεώσεων.Κατά το ΙΝΕ ΓΣΕΕ το φορολογικό σύστημα αποτελεί τον πλέον άδικο μηχανισμό ανισοκατανομής του εισοδήματος σε βάρος της μισθωτής εργασίας και σε όφελος των ανώτερων εισοδηματικών στρωμάτων του πληθυσμού. Από την άποψη αυτή είναι χαρακτηριστικό ότι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι κατέβαλαν ως άμεση φορολογία 6,5 δις ευρώ, 47,9% (2009), 6,9 δις ευρώ, 52,6% (2010), 7,1 δις ευρώ, 55,5% (2011), ενώ οι επιχειρήσεις κατέβαλαν ως άμεση φορολογία 4,7 δις ευρώ, 35,1% (2009), 4,1 δις ευρώ, 30,7% (2010), 3,6 δις ευρώ, 28,7% (2011). Παράλληλα, στο υπόβαθρο αυτής της ανισοκατανομής του εισοδήματος διαμέσου του φορολογικού συστήματος, η μείωση των μισθών και των συντάξεων κατά το 2011-2013 θα είναι 30% πλέον της μείωσης του 20% κατά το 2010. Το ίδιο η ύφεση κατά το 2009-2012 μείωσε σωρευτικά το ΑΕΠ κατά 25%, η ανεργία κατά την ίδια περίοδο τριπλασιάστηκε (1.200.000 άτομα, 2012) και το επίπεδο φτώχειας από 28,1% του πληθυσμού (2008) αυξήθηκε σε 31% (3.400.000 άτομα, 2011), με αυξητικές τάσεις το 2012 στο επίπεδο των 3.900.000 ατόμων. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με Έκθεση του ΟΟΣΑ (Ιούνιος 2012) η συνολική επιβάρυνση στην Ελλάδα επί του εργατικού κόστους διαμορφώνεται στο 37,8% έχοντας αυξηθεί την τελευταία δεκαετία (2001-2011) σε σχέση με τον μέσο όρο των κρατών-μελών του ΟΟΣΑ κατά περισσότερες από 4 ποσοστιαίες μονάδες. Ειδικότερα, η φορολογική επιβάρυνση στην Ελλάδα αυξήθηκε στο 35,6% των μικτών αμοιβών το 2011 από 34,3% το 2000, την στιγμή που ο μέσος όρος στα κράτη-μέλη του ΟΟΣΑ υποχώρησε στο 31,7% το 2011 από 33,3% το 2000. Υψηλότερη κατά 12% σε σχέση με τον μέσο όρο στην Ελλάδα είναι η επιβάρυνση στον μισθό του παντρεμένου εργαζόμενου με δύο παιδιά, καθώς διαμορφώνεται στο 37,8% το 2011 από 35,3% το 2000, την στιγμή όπου ο μέσος όρος του ΟΟΣΑ υποχώρησε το 2011 στο 25,4% από 27,5% το 2000.

Το δανεικό χρήμα θα τελειώσει απότομα και για τον βορρά

Aν ζούσε ο Σκωτσέζος κερδοσκόπος Τζον Λόου θα είχε λύσει άμεσα το θέμα του χρέους σε Ελλάδα, ή των τραπεζών σε  Ισπανία, Ιρλανδία.
Πιθανότατα αν είχε επισκεφθεί την Ελλάδα και όχι την Γαλλία θα δημιουργούσε μια εταιρεία συμμετοχών ( με κάποιο ορυχείο ) και θα έκοβε εκατομμύρια μετοχές και άφθονο χρήμα.
Αυτό το οποίο ζητά να σταματήσει άμεσα ο υπουργός Οικονομικών  της Γερμανίας Βόλφανγκ Σοϊμπλε. Δηλαδή, η παροχή ρευστότητας προς τις χώρες που έχουν λάβει παροχή βοήθειας. Διότι όπως υποστηρίζει δεν θα δημιουργηθούν συνθήκες για βιώσιμη ανάπτυξη καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μεταρρυθμίσεις.
Μάλιστα, ζητά να το καταλάβουν αυτό περισσότερο στην Γερμανία και στις βόρειες χώρες. Ο κ. Σοϊμπλε, κάνει ένα διπλό λάθος. Από τη μια δεν θέλει να δημιουργήσει πληθωρισμό στην χώρα του στην Ευρώπη, και από την άλλη στερεί κεφάλαια τα οποία είναι απαραίτητα στις χώρες που επιδιώκουν να δημιουργήσουν παραγωγή.
Την ίδια ώρα, όμως, ο κ. Σοϊμπλε ξεχνά να πει ότι, ένα μεγάλο μέρος της ρευστότητας που παρέχει η ΕΚΤ διοχετεύεται στην τεράστια μόχλευση  των γερμανικών τραπεζών και εταιρειών. Μ άλλα λόγια, το χρήμα ( Μ1) δεν μπορεί να υπάρχει στην Κύπρο, δεν μπορεί να υπάρχει στην Ελλάδα, αλλά στην Γερμανία μπορεί να ρέει άφθονο. Προκειμένου, οι Γερμανοί τραπεζίτες να επενδύουν στα στεγαστικά δάνεια των ΗΠΑ ή σε άλλα εξωτικά παράγωγα.
Το χειρότερο δε όλων είναι το γεγονός πως καλεί την ΕΚΤ να σταματήσει την παροχή ρευστότητας, παραβιάζοντας την όποια ανεξαρτησία διαθέτει. Στις αγορές, όμως, κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί, όπως έχει πει σοφά η Μ. Θάτσερ. Το πρόσφατο παράδειγμα της απότομης πτώσης του χρυσού είναι ενδεικτικό.
Η τεράστια μόχλευση που συντηρούσε τον χρυσό στα 1600 δολάρια και άνω, χάθηκε μέσα σε δυο ημέρες. Ήδη ο Γερμανικός Δείκτης Dax δέχθηκε το πρώτο πλήγμα με αφορμή τις μειωμένες πωλήσεις αυτοκινήτου. Είναι σχεδόν νομοτελειακό ότι, τα πανάκριβα σήματα της bmw και της Μercedes θα πληγούν σύντομα, όπως και οι Γερμανικές τράπεζες.     

Tρεις κοινοπραξίες για έργο 2 εκατ. ευρώ στην κοινωνική ασφάλιση


Πολλοί μιλούν για μια "σύγκρουση γιγάντων". Για τη 'μητέρα των μαχών" στους διαγωνισμούς. Ο λόγος για το έργο ύψους 2 εκατ. ευρώ που αφορά στην κωδικοποίηση των ρυθμίσεων για την κοινωνική ασφάλιση στο οποίο συμμετέχουν τρεις συμπράξεις κορυφής.
Δεν είναι τόσο το ποσό του έργου, όσο η ποιότητα και το μέγεθος των συμμετεχόντων λοιπόν, που τον αναγορεύουν ως έναν από τους πιο σημαντικούς.
Έχουμε λοιπόν και λέμε: η Price waterhouse Coopers συμμέχησε με το Ίδρυμα Τσάτσου και τη δικηγορική ταιρεία Απ. Παπακωνσταντίνου απέναντι στην KPMG και τον Ευρωπαίκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου. Τέλος συμμετέχει και η γνωστή εταιρεία ορκωτών Διαδικασία ενώ εκτός διαδικασίας τέθηκαν οι δικηγορικές φίρμες Κρεμαλη καιΣαγιά καθώς και η Ernst & Young.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)