Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

"Τσεκούρι" στα προνοιακά επιδόματα - Ποιά από τα 89 θα υποστούν το άγριο "ψαλίδισμα" - Τα δύο σενάρια για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

- Τα συνολικά 89 επιδόματα κοστίζουν στο δημόσιο ετησίως 6,8 δισ. ευρώ

- Προειδοποιεί η ΓΣΕΕ ότι η περικοπή επιδομάτων μπορεί να οδηγήσει σε μείωση συντάξεων έως 50%

- Ηλεκτρονική παγίδα ετοιμάζει η κυβέρνηση για να εντοπίζει τους δικαιούχους "μαϊμού"

- Θα υπάρξουν αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τα επιδόματαΑπό ηλεκτρονικό κόσκινο θα περάσουν συντάξεις και προνοιακά επιδόματα προκειμένου να εντοπιστούν όλα εκείνα τα επιδόματα "μαϊμού" και οι παροχές που ενώ τις λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι δεν τις δηλώνουν.

Ειδικά στα 89 επιδόματα πάσης φύσεως που δίνουν τρία διαφορετικά υπουργεία και συγκεκριμένα το υπουργείο Εργασίας, υπουργείο Οικονομικών και το Υγείας εκτιμάται ότι θα υπάρξουν όχι απλά σοβαρές περικοπές, αλλά πολλοί φοβούνται ότι δεν θα μείνει τίποτα.

Το κόστος των πάσης φύσεων επιδομάτων που λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας ανέρχεται σε 6,8 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο εκ των οποίων τα 2 δισ. ευρώ είναι για τα επιδόματα του ΟΑΕΔ και τα υπόλοιπα αφορούν τα προνοιακά επιδόματα.

Σύμφωνα με την μελέτη του ΟΟΣΑ που έχει υπόψιν του και το υπουργείο Εργασίας τα επιδόματα τα οποία προτίνεται να υποστούν περικοπές και να λαμβάνονται στο εξής με αυστηρά εισοδηματικά, αλλά και περιουσιακά κριτήρια είναι:

- Τα πολυτεκνικά επιδόματα

- Τα τριτεκνικά επιδόματα

- Ισόβια σύνταξη μητέρων με πάνω από 4 παιδιά

- Επιδόματα αναπηρικών συντάξεων

- Επίδομα ειδικού καθεστώτος ΟΑΕΔ

- Επιδόματα ομογενών, οι οποίοι οι περισσότεροι δεν ήρθαν να απογραφούν

Μπροστά σε αυτό το μαχαίρι ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Στάθης Ανέστης δήλωσε ότι με το ψαλίδι στα επιδόματα θα έρθουν μειώσεις στις συντάξεις έως και 50%.

Την ίδια ώρα στελέχη του υπουργείου Εργασίας εκτιμούν ότι όλα τα σενάρια που υπάρχουν στην μελέτη του ΚΕΠΕ και αφορούν σε περικοπές συντάξεων και περικοπών, καθώς και αύξηση των ορίων ηλικίας είναι στο τραπέζι των διαβουλεύσεων και τονίζουν ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν από τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των δύο κομμάτων.

Αναφορικά με την αύξηση των ορίων ηλικίας στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκονται δύο προτάσεις:

- Αύξηση από τα 65 χρόνια στα 67 χρόνια

ή

- Αύξηση από τα 65 χρόνια στα 66 χρόνια

Από το Λύκειο στη NASA δύο Έλληνες μαθητές

Η 17χρονη Ιωάννα Κούρκουλου και ο 16χρονος Νίκος Κουκουφίλιππας, κέρδισαν σε μαθητικό διαγωνισμό και εκπαιδεύτηκαν σκληρά στις εγκαταστάσεις της NASA στο Huntsville της Alabama των ΗΠΑ, από τις 19 έως τις 28 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο", η εκπαίδευση τους περιελάμβανε υποβρύχια εκπαίδευση, ισορροπία σε στύλο, προσομοιωτή μηδενικής βαρύτητας, διεύθυνση και συντονισμό αίθουσας ελέγχου εκτόξευσης.

Οι δύο Έλληνες μαθητές φόρεσαν στολές αστροναυτών και έκαναν υποτιθέμενες εργασίες στον διεθνή διαστημικό σταθμό, ενώ συμμετείχαν και σε ομαδικές δραστηριότητες, μαζί με άλλα παιδιά από όλο τον κόσμο. Η εκπαίδευση τους έγινε δίπλα σε έμπειρους και εν ενεργεία αστροναύτες.

"Ήταν πραγματικά ένα ταξίδι ζωής. Κάναμε πράγματα που σε καμιά περίπτωση δεν μπορούσαμε να φανταστούμε" δήλωσε ο Νίκος Κουκουφίλιππας ενώ η Ιωάννα Κούρκουλου ανέφερε πως "η εκπαίδευση ήταν απίστευτη. Νιώσαμε ως αστροναύτες. Ακολουθούσαμε το πρόγραμμα εκπαίδευσής τους και γενικότερα ζούσαμε σαν να επρόκειτο να πάμε σε αποστολή σε λίγες ημέρες".

"Όλα αυτά συνηγορούν στο διαρκές αίτημα των πολυάριθμων αστρονομικών συλλόγων να επανέλθει το μάθημα της Αστρονομίας στα Λύκεια της χώρας, όπως ήταν παλιότερα", τόνισε ο πρόεδρος της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος, Κωνσταντίνος Μαυρομάτης.

Ο Νίκος και η Ιωάννα ήταν οι πρώτοι στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής που έγινε σε τρεις φάσεις. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικτύου, η δεύτερη σε όλα τα Λύκεια της χώρας και η τρίτη φάση έλαβε χώρα στο Βόλο τον περασμένο Μάρτιο. Οι σαράντα επιτυχόντες έδωσαν εξετάσεις πάνω σε θέματα αστρονομίας και διαστημικής.

Τα ελληνόπουλα στην 6η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας - Αστροφυσικής

Σημειώνεται ότι η 17χρονη μαζί με τους Ευθύμιο Αλκιβιάδη Πράπα, Κρινιώ Μαρούδα, Παρασκευά Τζιτζιμπάση και Εμμανουήλ Βουρλιώτη απαρτίζουν την Ολυμπιακή Ομάδα Αστρονομίας - Αστροφυσικής και θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην 6η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας - Αστροφυσικής που θα πραγματοποιηθεί από 4 έως 14 Αυγούστου στο Ρίο της Βραζιλίας.

Μάλιστα, ο Εμμανουήλ Βουρλιώτης, συμμετείχε πρόσφατα και στην Ολυμπιάδα Φυσικής στο Ταλίν της Εσθονίας, όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων (7-12 Αυγούστου) οι μαθητές θα διαγωνίζονται σε τρεις κατηγορίες των θεωρητικών εξετάσεων, της ανάλυσης αστρονομικών φαινομένων και των παρατηρήσεων του ουρανού.

Στην Ολυμπιάδα θα συμμετάσχουν συνολικά 150 μαθητές από 30 χώρες του κόσμου.

Η επόμενη Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής (2013) θα φιλοξενηθεί στην χώρα μας και συγκεκριμένα στην πόλη του Βόλου, στις 27 Ιουλίου – 5 Αυγούστου.

Κατέβασαν ρολά 68.000 επιχειρήσεις

Σε 68.000 υπολογίζονται οι εμπορικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις που διέκοψαν τη δραστηριότητά τους από τις αρχές του 2011 μέχρι τον Απρίλιο. Η καταιγίδα των λουκέτων δεν προβλέπεται να κοπάσει γρήγορα. Τα σύννεφα έχουν πυκνώσει πάνω από χιλιάδες επαγγελματίες

Κατέβασαν ρολά 68.000 επιχειρήσεις

Διαστάσεις επιδημίας έχουν πλέον λάβει τα λουκέτα στην αγορά, με δεκάδες καταστήματα να κατεβάζουν ρολά καθημερινά σε όλη την Ελλάδα και τις προβλέψεις για το μέλλον δεκάδων χιλιάδων επιχειρήσεων μέχρι το τέλος του έτους να είναι περισσότερο δυσοίωνες παρά ποτέ.

Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εν μέσω της πρωτοφανούς αυτής κρίσης, αποτυπώνει έρευνα του «Εθνους» στους πλέον εμπορικούς δρόμους της πρωτεύουσας. Εναν χρόνο μετά την πρώτη απόπειρα καταγραφής των λουκέτων, το «Εθνος» επιστρέφει στους πάλαι ποτέ δημοφιλέστατους εμπορικούς δρόμους αυτούς και συγκρίνει το τότε με το σήμερα, διαπιστώνοντας ότι η αγορά δεν έχει φτάσει ακόμη στον πάτο της κρίσης.

Από τις αρχές του 2011 μέχρι και τον περασμένο Απρίλιο, 68.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έγραψαν τίτλους τέλους μη έχοντας δυνατότητα να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους, ενώ ορατοί είναι οι φόβοι ότι μέχρι το τέλος του 2012, ακόμη 67.000 εταιρείες κινδυνεύουν με λουκέτο.

Κατέβασαν ρολά 68.000 επιχειρήσεις

Πρόκειται για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πλέον αδυνατούν να καλύψουν βασικές υποχρεώσεις για μισθούς, πρώτες ύλες, ενοίκια, φόρους, ασφαλιστικές εισφορές και ΔΕΚΟ, ενώ το γεγονός ότι η κατάσταση σήμερα για την πλειοψηφία αυτών που βρίσκονται στο «κόκκινο» είναι μη αντιστρέψιμη, προσδίδει δραματικές διαστάσεις στην κρίση που πλήττει την αγορά.

Ολοι καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το πρώτο εξάμηνο του 2012 για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ήταν το χειρότερο από την έναρξη της κρίσης πριν από τρία χρόνια και οι προοπτικές διαγράφονται ακόμη πιο δυσοίωνες.

Την ίδια δραματική εικόνα περιγράφει έρευνα της Icap που δείχνει ότι η αύξηση των επισφαλών απαιτήσεων των εταιρειών είναι ραγδαία. Σύμφωνα με τα στοιχεία των εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου περίπου 1 στις 4 επιχειρήσεις βρίσκεται σε αδυναμία να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να βάλει λουκέτο.

Παράλληλα 1 στις 2 επιχειρήσεις αντιμετωπίζει δυσκολίες στην έγκαιρη καταβολή μισθών προς τους υπαλλήλους της, περίπου το 30% οφείλει ενοίκια, ενώ πάνω από 3 στις 10 έχουν καθυστερημένες οφειλές σε ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ), αλλά και υποχρεώσεις σε προμηθευτές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι παραδοσιακοί εμπορικοί δρόμοι στην Αττική ερημώνουν αφού στη θέση που τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν υγιείς επιχειρήσεις σήμερα αντικρίζει κανείς μόνο άδεια καταστήματα.

Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατη έρευνα της ΕΣΕΕ στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην οδό Σταδίου, είναι πλέον κλειστά δύο στα πέντε καταστήματα. Στην Τσακάλωφ, τη Χαρίλαου Τρικούπη και την Εμμανουήλ Μπενάκη είναι κλειστά ένα στα τρία καταστήματα, ενώ στον Πειραιά, στην οδό Νοταρά, έχουν βάλει λουκέτο δύο στα πέντε καταστήματα - το ίδιο και στη Γούναρη.

Ο Πειραιάς παρουσιάζει αντίστοιχη εικόνα με το κέντρο της Αθήνας, αφού το 27,3% των καταστημάτων στους κεντρικούς δρόμους είναι κλειστά. Επιπλέον, ο Πειραιάς παρουσιάζει τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση των λουκέτων, αφού σε σύγκριση με πέρυσι τα κλειστά καταστήματα στο σύνολο των επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες.

Δραματική είναι η εικόνα με έρημους εμπορικούς δρόμους, όχι μόνο στη συμπρωτεύουσα που βιώνει τις επιπτώσεις της κρίσης, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, όπως το Ηράκλειο, ο Βόλος και η Πάτρα.

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ
Χάνονται 260.000 θέσεις εργασίας

Τρομακτική απώλεια 260.000 θέσεων εργασίας εκτιμάται ότι θα φέρει το πρωτοφανές κύμα λουκέτων στην αγορά, τους επόμενους δώδεκα μήνες, σύμφωνα με έρευνα της MARC σε συνεργασία με το Ινστιτούτο μικρών επιχειρήσεων της ΓΣΒΕΕ.

Για το δεύτερο εξάμηνο του 2012 προβλέπεται απώλεια 110.000 θέσεων μισθωτής εργασίας, ενώ εκτιμάται ότι χάθηκαν 78.000 θέσεις μισθωτής εργασίας τους πρώτους έξι μήνες του χρόνου.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι το 65,1% των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα και δηλώνουν ότι θα μειώσουν προσωπικό θα ήταν διατεθειμένες να διατηρήσουν θέσεις εργασίας, εφόσον υπήρχε μια επιδότηση του εργασιακού κόστους.

Σοκ προκαλεί και η διαπίστωση ότι περίπου 190.000 επιχειρήσεις δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν κίνδυνο κλεισίματος το επόμενο δωδεκάμηνο.

Το επόμενο τρίμηνο εκτιμάται ότι θα κλείσουν 11.000 επιχειρήσεις και μέχρι το τέλος του έτους θα έχει μπει λουκέτο συνολικά σε 67.000.

Ερευνα
Με βάση την έρευνα, η οποία έχει επεξεργαστεί το πιο μετριοπαθές σενάριο, υπολογίζεται ότι θα χαθούν 260.000 θέσεις εργασίας.

Η μία στις τέσσερις επιχειρήσεις δηλαδή το 25,8% θεωρούν ότι θα κατεβάσουν ρολά μέσα σε έναν χρόνο. Εξι στις δέκα επιχειρήσεις εκτιμούν ότι θα προχωρήσουν σε μείωση του προσωπικού τους επόμενους μήνες, ενώ το 53,4% αντιμετωπίζει δυσκολίες στην έγκαιρη καταβολή των μισθών.

Ο τζίρος κατέγραψε μέση μείωση της τάξης του 34,8% κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2011, ενώ ο ρυθμός μείωσης του κύκλου εργασιών είναι πολύ μεγαλύτερος για τις μικρές επιχειρήσεις.

Μέσα στον Αύγουστο οι συγχωνεύσεις - Από το 2013 οι μετατάξεις

Μέσα στον Αύγουστο οι συγχωνεύσεις - Από το 2013 οι μετατάξεις

...όπως διεμήνυσε η ελληνική πλευρά στην Τρόικα στην συνάντηση που είχε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τους εταίρους αυτή την εβδομάδα.

Όπως μεταδίδουν κύκλοι του υπουργείου, η πολιτική ηγεσία ανέλυσε «το σφιχτό χρονοδιάγραμμα» και την ταχύτητα με την οποία προχωρά η αξιολόγηση των δομών του δημοσίου, καθώς είναι ήδη έτοιμη η αξιολόγηση του οργανογράμματος των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Περιβάλλοντος, ενώ μέσα στη χρονιά θα ολοκληρωθούν και οι οργανισμοί των υπόλοιπων υπουργείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός, κ. Αντ. Μανιτάκης και ο υφυπουργός, κ. Μαν. Βολουδάκης ξεκαθάρισαν ότι ο συνδυασμός των συνταξιοδοτήσεων και της αυστηρής τήρησης του κανόνα «μία πρόσληψη προς πέντε αποχωρήσεις» θα πιάσουν τον στόχο της μείωσης του προσωπικού στο δημόσιο.

Οι καθυστερήσεις στην πραγματοποίηση του εγχειρήματος οφείλονται στην πολυπλοκότητα, λόγω των νομικών απαιτήσεων, που πρέπει να ξεκαθαριστούν. Ήδη, όπως τους εξήγησαν, έχουν δημιουργηθεί οι ομάδες, με τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Περιβάλλοντος να λειτουργούν ως «πιλότοι» για το υπόλοιπο δημόσιο.

«Όλοι οι φορείς είναι υπό μελέτη» σημειώνει πηγή του υπουργείου, η οποία συμπληρώνει ότι η μεταρρύθμιση του κράτους θα έχει και άμεσα, αλλά και μακροπρόθεσμα οφέλη.

Οι δανειστές δεν έθεσαν ζήτημα για τις 15.000 απολύσεις στο δημόσιο, που προβλέπονταν, αλλά ούτε και για την εργασιακή εφεδρεία. Ζήτησαν επίσης να ενημερωθούν για την πορεία των μετατάξεων, με την ελληνική πλευρά να απαντά ότι αυτές θα πραγματοποιηθούν πριν ολοκληρωθούν τα οργανογράμματα, σημειώνοντας ότι οι δεσμεύσεις της χώρας θα τηρηθούν.

Μάλιστα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Περιβάλλοντος, επιταχύνει, σύμφωνα με στελέχη του, το χρονοδιάγραμμα της αναδιάρθρωσης του κράτους με στόχο να έχει ολοκληρωθεί έναν χρόνο νωρίτερα.

Κοινωνικός Τουρισμός - ΟΛΑ τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Ξεκίνησε σήμερα στα ΚΕΠ όλης της χώρας η διάθεση των εισιτήριων κοινωνικού τουρισμού για την περίοδο 2012 - 2013.

Δείτε ποια δικαιολογητικά πρέπει να προσκομίσετε.

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» προσφέρει 6ήμερες διακοπές σε όλη την Ελλάδα και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαΐου 2013.

Οι 81.200 δικαιούχοι μπορούν να προμηθεύονται τα δελτία στα ΚΕΠ, καθημερινά εκτός από αργίες, μέχρι να εξαντληθούν τα 76.200 δελτία που θα διατεθούν συνολικά.

Οι προϋποθέσεις χορήγησης των παροχών έτους 2012-2013, είναι οι εξής:

Απαραίτητη προϋπόθεση, είναι το ατομικό (στην περίπτωση των μεμονωμένων δικαιούχων) ή το οικογενειακό (για τις λοιπές των περιπτώσεων) φορολογητέο εισόδημα των δικαιούχων με βάση τα στοιχεία της οικείας Δ.Ο.Υ., σύμφωνα με την παράγραφο περί δικαιολογητικών της παρούσης, να μην υπερβαίνει τα αναγραφόμενα ποσά του παρακάτω πίνακα:

- Μεμονωμένοι δικαιούχοι με ατομικό εισόδημα: € 18.000,00

- Δικαιούχοι με οικογενειακό εισόδημα: € 31.000,00

- Τρίτεκνοι με οικογενειακό εισόδημα: € 40.000,00.

Για κάθε προστατευόμενο τέκνο το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 1.500,00 €. Προστατευόμενα μέλη θεωρούνται οι σύζυγοι οι οποίοι τελούν υπό την οικονομική προστασία των κύριων δικαιούχων καθώς και τα προστατευόμενα τέκνα. Προστατευόμενα τέκνα θεωρούνται όλα τα ανήλικα τέκνα ηλικίας κάτω των 18 ετών ή των 24 ετών εφόσον είναι άνεργοι ή των 26 ετών εφόσον συνεχίζουν να σπουδάζουν. Τα τέκνα τα οποία αποφοίτησαν μέσα στο 2012 συμπεριλαμβάνονται στα προστατευόμενα μέλη.

Οι δικαιούχοι, προκειμένου να λάβουν Δελτία του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» Εξαήμερων Διακοπών, θα πρέπει να προσκομίσουν στα ΚΕΠ τα παρακάτω δικαιολογητικά:

- Φωτοαντίγραφο, του εκκαθαριστικού σημειώματος του προηγούμενου έτους 2011 που αφορά εισοδήματα του 2010 ή φωτοαντίγραφο της φορολογικής δήλωσης του έτους 2012 που αφορά εισοδήματα του 2011 για όσους έκαναν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση το 2012. Δεν υποχρεούνται στην προσκόμιση εκκαθαριστικού σημειώματος τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω, και οι πολύτεκνοι.

- Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας.

- Φωτοαντίγραφα των βιβλιαρίων ασθενείας σε ισχύ από τα οποία να προκύπτουν τα στοιχεία του ασφαλισμένου και των προστατευομένων μελών του.

- Απόδειξη κράτησης μέσω Τράπεζας σε ένα από τα καταλύματα που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα και αναφέρονται στον ηλεκτρονικό κατάλογο καταλυμάτων του Ε.Ο.Τ., για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο το κατάλυμα συμμετέχει στο Πρόγραμμα. Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει κάποιο υποκατάστημα τράπεζας στην περιοχή του δικαιούχου μπορεί να υποβληθεί απόδειξη κράτησης μέσω ΕΛ.ΤΑ. η οποία όμως θα συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση του δικαιούχου ότι πρόκειται για κράτηση σε συγκεκριμένο κατάλυμα.

Πρόσθετα δικαιολογητικά:

- Οι μισθωτοί ή οι συνταξιούχοι από έμμισθη εργασία χωρίς ασφάλεια Δημοσίου θα προσκομίζουν βεβαίωση του εργοδότη ή του Ασφαλιστικού Φορέα, ότι δεν είναι δικαιούχοι της Εργατικής Εστίας και δεν τους παρακρατούνται εισφορές για το σκοπό αυτό.

- Τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω θα προσκομίζουν φωτοαντίγραφο Απόφασης Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής από την οποία να προκύπτει το ποσοστό αναπηρίας. Η αναγκαιότητα συνοδείας προκειμένου να χορηγηθεί Δελτίο σε συνοδό θα προκύπτει μόνο από σχετική βεβαίωση της Υγειονομικής Επιτροπής. Δεν απαιτείται περαιτέρω βεβαίωση για την αναγκαιότητα συνοδείας μόνο στις ακόλουθες περιπτώσεις αναπηρίας:

- Ολική τύφλωση

- Βαριά Νοητική Στέρηση

- Βεβαιωμένη αναπηρία άνω του 80%

Οι άποροι και τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω που λαμβάνουν επίδομα Πρόνοιας ή αναπηρίας θα προσκομίζουν φωτοαντίγραφο του επιδόματος απορίας ή και του βιβλιαρίου ασφάλισης.

Για τα προστατευόμενα τέκνα λόγω σπουδών θα συνυποβάλλεται αντίγραφο πιστοποιητικού σπουδών ή φωτοαντίγραφο φοιτητικής ή σπουδαστικής ταυτότητας. Η ηλικία των προστατευομένων μελών θα αποδεικνύεται από την αστυνομική τους ταυτότητα (για τους άνω των 14 ετών) ή από τη ληξιαρχική πράξη γέννησης. Για τα άνεργα τέκνα ως 24 ετών θα προσκομίζεται σχετική βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ.

Οι πολύτεκνοι θα συνυποβάλλουν αντίγραφο της κάρτας πολυτέκνων.

Οι κατηγορίες των δικαιούχων που δεν υποχρεούνται σε φορολογική δήλωση λόγω χαμηλών εισοδημάτων θα συνυποβάλλουν Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 περί της μη υποχρέωσης υποβολής φορολογικής δήλωσης.

Οι αλλοδαποί θα προσκομίζουν φωτοαντίγραφο της άδειας παραμονής και εργασίας.

Τα άτομα που είναι αυτασφαλιζόμενοι του Ι.Κ.Α. θα προσκομίζουν σχετική βεβαίωση του Ι.Κ.Α.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι δικαιούχοι που υποβάλλουν τα δικαιολογητικά σε φωτοαντίγραφα και τα οποία θα πρέπει να είναι σε ισχύ, θα πρέπει να προσκομίζουν και τα πρωτότυπα για την απαραίτητη ταυτοποίηση.

Δυστυχώς πολλοί συμπολίτες μας δε θα μπορέσουν να πάνε διακοπές ούτε με τον κοινωνικό τουρισμό καθώς δεν έχουν ούτε αυτά τα χρήματα να διαθέσουν. Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο Newsit μια συνταξιούχος "φέτος οι διακοπές μου θα είναι στην βεράντα μου".

Σημαντική ενίσχυση του ευρώ έναντι του δολαρίου

Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,2355 δολάρια από το επίπεδο των 1,2164 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2245 δολάρια.

Αρνητικά επηρέασε το δολάριο η πορεία της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ τον Ιούλιο. Η αύξηση της απασχόλησης ήταν κατώτερη των προσδοκιών με αποτέλεσμα η ανεργία να εκτιναχθεί στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε μηνών. Η εξέλιξη αυτή ενίσχυσε τις αμφιβολίες για την πορεία ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας, καθιστώντας έτσι ακόμη πιο πιθανό το σενάριο για την έναρξη ενός νέου κύκλου ποσοτικής χαλάρωσης από την Κεντρική Τράπεζα. Άλλωστε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στις αρχές του μήνα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να παράσχει πρόσθετη βοήθεια αν οι συνθήκες το απαιτήσουν. Από την άλλη πλευρά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξετάζει τρόπους προκειμένου να προχωρήσει σε αγορές ομολόγων.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τράπεζας της Ελλάδος δεν καταγράφηκαν ούτε σήμερα συναλλαγές . Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου αναφοράς αυξήθηκε στο 26,26% από 26,18% που ήταν χθες με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,27% να διαμορφωθεί στο 24,85% από 24,91% που ήταν χθες.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 0,93% από 0,92% χθες , στη διάρκεια των 9 μηνών παραμένει στο 0,79%, στο εξάμηνο κυμαίνονταν στο 0,65%, στο τρίμηνο διατηρήθηκε στο 0,37%, ενώ στο μήνα υποχώρησε οριακά στο 0,13% από το 0,14% που κυμαίνονταν χθες.

Βόμβα Προβόπουλου: Στέλεχος της ΑTE έβγαλε 10.000.000 ευρώ στο εξωτερικό

Βόμβα από το διοικητή της ΤτΕ για στέλεχος της διοίκησης της ΑΤΕ.

Ερωτηθείς σχετικά με στέλεχος της διοίκησης της ΑΤΕ που φημολογείται να έχει βγάλει στο εξωτερικό ποσό 10 εκατ. ευρώ στους προσωπικούς τους λογαριασμούς, o κ. Προβόπουλος απάντησε ότι η καταγγελία είναι σοβαρή και ερευνάται προσεκτικά από τις αρμόδιες αρχές.

Ειδικότερα, ο κ. Προβόπουλος, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και έπειτα από σχετική ερώτηση βουλευτή, είπε: "Η ΤτΕ δέχθηκε καταγγελία, που ανέφερε ότι υψηλόβαθμο στέλεχος της Αγροτικής Τράπεζας, πολύ υψηλόβαθμο, έβγαλε τους περασμένους μήνες δέκα εκατ. ευρώ. Αμέσως προχωρήσαμε στους σχετικούς ελέγχους. Δεν μπορώ να πω τα ευρήματα της έρευνας, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι έχουν σταλεί στις αρμόδιες αρχές, για να ελεγχθεί η νομιμότητα των κινήσεων".

Προβόπουλος: Η ΑΤΕ ή θα μεταβιβαζόταν ή θα έκλεινε

Αναγκαία, νόμιμη και συμφέρουσα για την ελληνική οικονομία και κοινωνία, χαρακτήρισαν την μεταβίβαση των υγιών στοιχείων της Αγροτικής Τράπεζας (ΑΤΕ) στην Τράπεζα Πειραιώς, ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Προβόπουλος και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.

Εμφανιζόμενοι ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ, οι δύο άνδρες τόνισαν πως η ΑΤΕ ήταν μία μη βιώσιμη τράπεζα, σε ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο όπου αναγνωρίζεται η ανάγκη λειτουργίας λιγότερων Τραπεζών. Με δεδομένο ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είχε αποφασίσει πως μετά το τέλος Ιουλίου δεν θα μπορούσε να παρέχει πλέον ρευστότητα στην ΑΤΕ, θεωρώντας την "μη βιώσιμη, σημαντικά υποκεφαλαιοποιημένη και χωρίς προοπτική ανακεφαλαιοποίησης", η τράπεζα θα έχανε ρευστότητα ύψους 6,3 δισ. -και το συνολικό κόστος για τον φορολογούμενο, προκειμένου να καλυφθούν οι ζημιές της και να ανακεφαλαιοποιηθεί, θα έφθανε τα 10 δισ.

Στο παραπάνω πλαίσιο, σύμφωνα με τους δύο αξιωματούχους, υπήρχαν δύο προοπτικές: Η μία θα ήταν να κλείσει η Αγροτική Τράπεζα, με συνέπεια την απώλεια 5.000 θέσεων εργασίας και οικονομικό κόστος μεγαλύτερο των 20 δισ. ευρώ (μόνον οι αποζημιώσεις των καταθετών θα έφθαναν τα 14 δισ.). Η άλλη λύση ήταν η συγχώνευση -η επιλογή που ακολουθήθηκε.

Σύμφωνα με τον κ. Προβόπουλο, οι διαδικασίες που δρομολογήθηκαν για τη μεταβίβαση των υγιών στοιχείων της ΑΤΕ σε ιδιωτική τράπεζα, ήταν αυτές που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία. Από το εξωτερικό στο οποίο απευθύνθηκε η Τράπεζα της Ελλάδος, δεν υπήρξε ενδιαφέρον. Από την εγχώρια τραπεζική αγορά, ενδιαφέρθηκαν τέσσερις ελληνικές τράπεζες, δύο υπέβαλαν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας τις προτάσεις τους, ώστε να λάβουν τη συναίνεσή του, και η μία τελικά, απέσυρε το ενδιαφέρον της. Δεσμευτική πρόταση κατέθεσε στις 27 Ιουλίου μονάχα η Τράπεζα Πειραιώς -και το ΤΧΣ έκρινε πως ικανοποιούνται τα απαιτούμενα κριτήρια.

Όσον αφορά δε, το κλίμα εμπιστευτικότητας, που συνόδευσε τις διαδικασίες μεταβίβασης, ο κ. Προβόπουλος σημείωσε πως "εξ ορισμού, η μεταβίβαση μιας ασθενούς τράπεζας, πρέπει να γίνεται σε συνθήκες εμπιστευτικότητας, ειδάλλως θα προκαλείτο πανικός στους καταθέτες, με αρνητικές συνέπειες για την οικονομία και την κοινωνία".

Η τρόικα ζητά περικοπές στα υπουργεία για να σωθούν τα ειδικά μισθολόγια

Με στόχο να επιτρέψει στην κυβέρνηση να δώσει περισσότερες δόσεις στην πληρωμή των φόρων εισοδήματος και να αποφευχθεί η αποφυγή περικοπών στα ειδικά μισθολόγια και τις εξισωτικές αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων, η τρόικα ζητά πρόσθετες περικοπές από λειτουργικές δαπάνες των υπουργείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο, η τρόικα δεν ικανοποιήθηκε από τα "δημοσιονομικά ισοδύναμα" που της αντιπρότεινε η κυβέρνηση και πιέζει για μεγαλύτερες περικοπές σε παραγγελίες και προμήθειες του Δημοσίου.

"Η Τρόικα είναι πολύ καλά διαβασμένη, είναι δύσκολες οι διαπραγματεύσεις" ανέφερε κυβερνητικός παράγοντας που μετέχει στις συσκέψεις, σύμφωνα με το "Πρώτο Θέμα".

Τα ταμειακά προβλήματα όμως είναι ήδη ορατά, όπως και στην περίπτωση με τις παραγγελίες των υποβρυχίων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Το θέμα εξετάστηκε σε διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής και στην οποία συμμετείχαν ο Γιάννης Στουρνάρας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, καθώς και εκπροσώπος της ΓΣΕΕ για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, όπου οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι επί έξι μήνες και έχει επιβληθεί εκ περιτροπής απασχόληση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε η πορεία των παραγγελιών για τα τέσσερα υποβρύχια. Η μία παραγγελία αφορά συντήρηση και οι υπόλοιπες τρεις έχουν σχεδόν πληρωθεί με 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ (μένουν μόνο 80 εκατομμύρια ευρώ).

Ωστόσο, οι εργασίες έχουν καθυστερήσει, καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργία, προκαλώντας και ανησυχίες στο Πολεμικό Ναυτικό για το αν τα υποβρύχια συντηρούνται και φυλάσσονται κανονικά.

Αποφασίστηκε να σταλεί κλιμάκιο του Ναυτικού, που θα εξετάσει την κατάσταση και, αν αποφανθεί πως υπάρχει πρόβλημα, θα ακολουθήσει νέο κλιμάκιο.

Στέλεχος που μετείχε στη σύσκεψη ανέφερε ότι βρέθηκε μία έμμεση λύση πληρωμής, με την οποία φέρεται να είναι σύμφωνη και η ΓΣΕΕ. Να κάνουν οι εργαζόμενοι ασφαλιστικά μέτρα στην εταιρεία και να πετύχουν κατάσχεση σε χείρα τρίτων.

Δηλαδή, τα 80 εκατομμύρια ευρώ που απομένουν να πληρωθούν από το Δημόσιο στην εταιρεία, να δοθούν στους εργαζόμενους με την παρέμβαση της Δικαιοσύνης και την "ανοχή" της κυβέρνησης.

Πώς η ΕΚΤ έσωσε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) απέτρεψε τη χρεοκοπία της Ελλάδας εξασφαλίζοντάς της μια μεταβατική μορφή χρηματοδότησης, υπό την μορφή επιπλέον έκτακτου δανεισμού μέσω της Τράπεζας της Ελλάδας, αναφέρει η εφημερίδας Die Welt στο φύλλο του Σαββάτου.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ συμφώνησε στη συνεδρίασή του την Πέμπτη να αυξήσει το ανώτατο όριο του ποσού των βραχυπρόθεσμων δανείων που η Τράπεζα της Ελλάδας μπορεί να δέχεται σε αντάλλαγμα για έκτακτο δανεισμό.

Ως τώρα η Τράπεζα της Ελλάδας μπορούσε να αποδεχθεί κρατικά χρεόγραφα μόνο μέχρι το ποσό των 3 δισ. ευρώ ως ενέχυρο για παροχή ρευστότητας μέσω του Συστήματος Εκτάκτου Ανάγκης (ELA), αλλά ζήτησε να της επιτραπεί να αυξήσει το όριο στα 7 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την Die Welt, που επικαλείται πηγές της κεντρικής τράπεζας. Η ΕΚΤ έδωσε το πράσινο φως γι' αυτό, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η κίνηση αυτή θα επιτρέψει στην ελληνική κυβέρνηση να αποκτήσει πρόσβαση σε άλλα 4 δισ. ευρώ, ανέφερε η εφημερίδα, προσθέτοντας πως το ποσό αναμένεται να αρκέσει έως ότου η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποφασίσουν για την αποδέσμευση της επόμενης δόσης το Σεπτέμβριο.

Μέχρι στιγμής η ΕΚΤ δεν έχει προχωρήσει σε κάποιο σχόλιο για το συγκεκριμένο θέμα.

CNN: H κρίση επηρεάζει τους Έλληνες αθλητές

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN, η οικονομική κρίση επηρεάζει άμεσα τους Έλληνες αθλητές, των οποίων η απόδοση δε συγκρίνεται με την αντίστοιχη των δύο περασμένων Ολυμπιάδων.

Η ανταποκρίτρια του CNN, Ελίντα Λαμπροπούλου, αναφέρει ότι η κρίση έχει χτυπήσει τον ελληνικό αθλητισμό, με αποτέλεσμα η ελληνική αποστολή να είναι πιο μικρή σε σχέση με παλαιότερα χρόνια. Για την ακρίβεια, η πιο μικρή των τελευταίων είκοσι χρόνων.

Το ρεπορτάζ είχε ως τίτλο μάλιστα το ευρηματικό, το "η ελληνική κρίση "ξινίζει" τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου" (Greek crisis sours London Games).



''Ειδικά με τις σημερινές δυσκολίες το τελευταίο που μπορεί να σκέφτεται κάποιος είναι ο αθλητισμός'', είπε στον πρόλογό της η παρουσιάστρια. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ψυχολογικό αντίκτυπο που έχει η κρίση στους αθλητές.

Κατά τη διάρκεια της ανταπόκρισης της, η ρεπόρτερ του CNN έκανε λόγο για τις περικοπές, στο μισό του ποσού που διατίθετο το 2008 για τους αθλητές και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο μέσος Έλληνας αθλητής κατά την προετοιμασία του, σαν επακόλουθο της κρίσης που ταλανίζει τους Έλληνες πολίτες.

Η Αμερικανίδα παρουσιάστρια κατά τη διάρκεια της σύνδεσης ρώτησε την ανταποκρίτρια του δικτύου για το κλίμα στη χώρα, "την πατρίδα των Ολυμπιακών Αγώνων", όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στην αποβολή της Βούλας Παπαχρήστου λόγω των ρατσιστικών σχολίων της στο Twitter, καθώς και στην υπόθεση ντόπινγκ του Δημήτρη Χονδροκούκη που είχε ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό του.

Il Giornale: Το Τέταρτο Ράιχ της Μέρκελ

Σφοδρή επίθεση εξαπολύει η Ιταλική εφημερίδα Il Giornale στην Άγκελα Μέρκελ. Στο πρωτοσέλιδο της μάλιστα, δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο "Το Τέταρτο Ράιχ" της Μέρκελ.

Κάτω από τον τίτλο η εφημερίδα δημοσιεύει φωτογραφία της κ. Μέρκελ με υψωμένο το δεξί της χέρι και υπότιτλο, "Heil Angela". Το μήνυμα σαφές.

Πρόκειται για δεξιά εφημερίδα που ανήκει στον αδερφό του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Πάολο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η απολυταρχική πολιτική της Μέρκελ έχει να κάνει κυρίως με το γεγονός ότι αρνείται να δώσει περισσότερο χώρο στην ΕΚΤ προκειμένου να δράσει αποτελεσματικά για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.

"Από χθες η Ιταλία δεν είναι πλέον στην Ευρώπη, είναι στο Τέταρτο Ράιχ" γράφει ο αρχισυντάκτης, Αλεσάντρο Σαλούστι.

"Στο Τέταρτο Ράιχ ο επικεφαλής του γερμανικού κράτους είχε επίσης και τον τίτλο του αυτοκράτορα της Ρώμης", σημειώνει ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας και εξηγεί ότι οι δύο Παγκόσμιοι Πόλεμοι και εκατομμύρια θάνατοι δεν στάθηκαν αρκετά για να σταματήσουν τις γερμανικές ηγεμονικές φιλοδοξίες των δύο προηγούμενων Ράιχ.

"Η ιστορία επαναλαμβάνεται όχι με κανόνια αλλά με το ευρώ. Οι Γερμανοί θέλουν οι Ιταλοί και οι άλλοι Ευρωπαίοι να τα παρατήσουν και να δώσουν την εξουσία στον Νέο Κάιζερ, την Άνγκελα Μέρκελ" αναφέρει ο Αλεσάντρο Σαλούστι και τονίζει ότι το πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν αντιδρά σε αυτή την κατάσταση.

Επιπλέον σημειώνει ότι η Γερμανία έχει κερδίσει αλλά η Ιταλία, η Ευρώπη και το ευρώ έχουν χάσει από τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Μάριο Ντράγκι έχει ηττηθεί, καθώς "περιμένει τους Γερμανούς και τις ψεύτικες υποσχέσεις τους" και ο πρόεδρος της ΕΚΤ έχει υποκύψει στη βούληση της Γερμανίδας καγκελαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το Τρίτο Ράιχ ήταν η περιοχή που κατείχε η Ναζιστική Γερμανία του Αδόλφου Χίτλερ, περιλαμβανομένης της στρατιωτικής κατοχής της Ιταλίας την περίοδο 1943-45.

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως η Ολυμπιακή Φλόγα είναι δική τους!!!!

Απίστευτη τουρκική πρόκληση, με τον πρωθυπουργό της γείτονος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να φέρεται πως δήλωσε ότι η Ολυμπιακή Φλόγα είναι δική τους.

Στους απίστευτους ισχυρισμούς φέρεται να προέβη από το Λονδίνο και σε συνάντησή του, όπως μετέδωσε το Mega, με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζαγκ Ρογκ.

Συγκεκριμένα, οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι σε κοντινή απόσταση από την Αττάλεια, υπάρχει ένα βουνό με το όνομα Όλυμπος, στην περιοχή της αρχαίας Λυκίας, όπου το έδαφος πυρακτώνεται με φυσικούς τρόπους, λόγω ύπαρξης μεθανίου στο υπέδαφος κι ανάβουν για χιλιάδες τώρα χρόνια.

Μάλιστα αναφέρουν πως σύμφωνα με τον τοπικό μύθο αυτή είναι η περιοχή είναι η αρχική πηγή της Ολυμπιακής Φλόγας που καίει στην Αρχαία Ολυμπία.

Αυτό σημαίνει πως οι Τούρκοι έχουν τη δική τους άποψη για την Ιστορία, αφού, όπως είναι παγκοσμίως γνωστό, η Ολυμπιακή Φλόγα είναι αναπαράσταση της κλοπής φωτιάς του Δία από τον Προμηθέα και οι ρίζες της βρίσκονται στην αρχαία Ελλάδα, όπου μια φωτιά κρατούνταν άσβεστη κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο υπουργό της Τουρκίας για την Νεολαία και τον Αθλητισμό, Σουάτ Κίλιτς, σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη (1/8) από το Λονδίνο μίλησε για τη συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Ζαγκ Ρογκ και έκανε ειδική αναφορά στο αίτημά τους για την Ολυμπιακή Φλόγα.

"Ο πρωθυπουργός εξήγησε στον Ζαγκ Ρογκ ότι η Τουρκία είναι η ρίζα της Ολυμπιακής Φλόγας και θέλουμε πίσω στη χώρα μας.

Ανέφερε επίσης, ότι ο ίδιος ο Ζακ Ρογκ και τα μέλη της ΔΟΕ έχουν δικαίωμα να φέρουν πίσω την Ολυμπιακή Φλόγα στις ρίζες της. Η Ανατολία περιμένει τη Φλόγα της", ήταν οι προκλητικές δηλώσεις του.

Να σημειωθεί πως αντιπροσωπεία της Τουρκίας βρίσκεται στο Λονδίνο, καθώς μαζί με τη Μαδρίτη και το Τόκιο διεκδικεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)