Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Εφεδρεία για τρία χρόνια με 65% του μισθού

 Εφεδρεία για τρία χρόνια με 65% του μισθού

Περίπου 35.000-40.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα υπαχθούν σε εφεδρεία για τη διετία 2013-2014, ενώ στο ίδιο καθεστώς θα τεθούν και άτομα που έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα και ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών που επικαλούμενοι κυρίως λόγους ψυχολογικούς απουσιάζουν από την υπηρεσία τους.

Οι βασικοί όροι του μοντέλου εφεδρείας έχουν ήδη συμφωνηθεί σε συσκέψεις του οικονομικού επιτελείου, στα πλαίσια των συζητήσεων για το πακέτο μέτρων ύψους 11,6 δισ. ευρώ, ενώ οι τελικές ρυθμίσεις αναμένεται ότι θα «κλειδώσουν» τη Δευτέρα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος», το νέο μοντέλο εργασιακής εφεδρείας θα εφαρμοστεί ως εξής:

-Οι εργαζόμενοι που θα βγουν σε εφεδρεία, θα παραμείνουν για τρία χρόνια σε αυτό το καθεστώς,

-Στο διάστημα αυτό θα λαμβάνουν το 65% του βασικού μηνιαίου μισθού τους,

-Με την παρέλευση της τριετίας θα αποχωρούν από το δημόσιο.

Ποιοι εξαιρούνται

Από το μέτρο της εφεδρείας εξαιρούνται μόνο όσοι υπάλληλοι έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ.

Ωστόσο, σε εφεδρεία θα τεθούν και υπάλληλοι με «προβληματική» συμπεριφορά, κάτι που σημαίνει ότι το μέτρο αφορά περίπου 3.000 υπαλλήλους που έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα ή εις βάρος τους διενεργείται ΕΔΕ.

Επίσης, η ρύθμιση αφορά και υπαλλήλους οργανισμών και φορέων του Δημοσίου, που συγχωνεύονται ή κλείνουν και οι οποίοι διαθέτουν περιορισμένα τυπικά προσόντα.

Παράλληλα, το καθεστώς θα ισχύσει και για υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, καθώς και όσους βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση.

Πυρετός συσκέψεων για τα νέα μέτρα

 Πυρετός συσκέψεων για τα νέα μέτρα

Κρίσιμη εβδομάδα ξεκινά για την ελληνική οικονομία, καθώς σήμερα κιόλας αναμένεται να κλειδώσει το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ, ενώ ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς θα έχει την πρώτη του συνάντηση ως πρωθυπουργός με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Νέα σύσκεψη για το πακέτο μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρω έχει προγραμματιστεί για σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών, ενόψει των επαφών του πρωθυπουργού σε Βερολίνο και Παρίσι, αλλά και της άφιξης, την Τετάρτη, του επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ.

Εντός της ημέρας μάλιστα αναμένεται να υπάρξει συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο προκειμένου να οριστεί η στρατηγική την οποία θα ακολουθήσει ο Αντώνης Σαμαράς σε Βερολίνο και Παρίσι. Άλλωστε ο Πρωθυπουργός θα συνοδεύεται στα δύο αυτά κρίσιμα ταξίδια από του κυρίους Στουρνάρα και Σταϊκούρα.

Ο στόχος του Α. Σαμαρά

Προτεραιότητα για τον Έλληνα πρωθυπουργό αποτελεί η ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας της Ελλάδας και εν συνεχεία θα τεθεί το θέμα της επιμήκυνσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αίτημα για επιμήκυνση του ελληνικού δημοσιονομικού προγράμματος δεν θα υποβληθεί. «Πρώτα θα δείξουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα και μετά θα ζητήσουμε», τονίζει σε στενούς του συνεργάτες ο πρωθυπουργός.

Ο Αντώνης Σαμαράς θα προσπαθήσει να πείσει τόσο τον Πρόεδρο του Eurogroup όσο και τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, ότι αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τηρήσει τις δεσμεύσεις που απορρέουν από το πρόγραμμα.

«Κλειδώνουν» τα μέτρα

«Σίγουρες» θεωρούνται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις , ακόμα και στο στενό δημόσιο τομέα, καθώς και σε μειώσεις συντάξεων και επιδομάτων της τάξης των 4 δισ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την εφεδρεία, το οικονομικό επιτελείο έχει διαμορφώσει ένα ηπιότερο σενάριο που προβλέπει ότι η διάρκεια παραμονής των δημοσίων υπαλλήλων στην εφεδρεία θα είναι τρία χρόνια, με ποσοστό αναπλήρωσης του μισθού τους στο 65% (έναντι του ενός έτους και του 60% σήμερα), ενώ θα εξαιρούνται από το μέτρο όσοι έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ.

Λερναία... Υδρα η φοροδιαφυγή

Ολα ξεκίνησαν όταν άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν έλεγχο σε ταβέρνα. Διαπίστωσαν ότι ο ιδιοκτήτης δεν είχε κόψει αποδείξεις και τον συνέλαβαν. Οι σκηνές που ακολούθησαν έξω από το αστυνομικό τμήμα και στο λιμάνι έδωσαν μια πρώτης τάξεως αφορμή για να λοιδορηθεί άλλη μία φορά η χώρα

Είναι η πρώτη φορά που η φήμη της Υδρας έφτασε στα πέρατα του κόσμου, όχι ως το ξεχωριστό διαμάντι του Αργοσαρωνικού, αλλά ως το «νησί των φοροφυγάδων».

Οι εικόνες με τους προπηλακισμούς του συγκεντρωμένου πλήθους στο λιμάνι του νησιού αλλά και των ΜΑΤ να συνοδεύουν κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας που πραγματοποιούσαν ελέγχους κατά της φοροδιαφυγής έκαναν τον γύρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Παρά τις προσπάθειες των τοπικών παραγόντων για την υποβάθμιση του γεγονότος, η αφορμή για ακόμη έναν διασυρμό της χώρας είχε δοθεί...

Ολα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν οι αστυνομικοί του τμήματος φορολογικής αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας έφτασαν στην Υδρα για να πραγματοποιήσουν ελέγχους σε καταστήματα. Οι αξιωματικοί βρίσκονταν την προηγούμενη ημέρα στις Σπέτσες, συνεχίζοντας τις «εφόδους» τους στα νησιά. Μόλις έφτασαν στην Υδρα, άφησαν τα πράγματά τους στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και σκόπευαν να φύγουν με το τελευταίο πλοίο της ημέρας.

Η πρώτη «επίσκεψη» που πραγματοποίησαν ήταν σε ταβέρνα. Μόλις έφτασαν, οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τους ιδιοκτήτες της ομόρρυθμης εταιρείας ότι θα έκαναν έλεγχο και έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., το κλιμάκιο διαπίστωσε ότι από τις 13 παρέες που έτρωγαν στο μαγαζί στις 11 δεν είχε κοπεί απόδειξη. Αν και οι παραγγελίες είχαν καταχωριστεί στη συσκευή παραγγελίας και ήταν ήδη σερβιρισμένες, δεν είχαν εκδοθεί οι αντίστοιχες αποδείξεις. Ωστόσο, το ποσό ξεπερνούσε τα 700 ευρώ και έπρεπε να τεθεί σε εφαρμογή η αυτόφωρη διαδικασία.

Τότε οι αστυνομικοί ζήτησαν να μιλήσουν με τους υπευθύνους του καταστήματος. Η άδεια του μαγαζιού είχε εκδοθεί στο όνομα μιας γυναίκας της οποίας ο γιος ήταν στο ταμείο. Και οι δύο -ως μέτοχοι στην ομόρρυθμη εταιρεία- ήταν συνυπεύθυνοι σύμφωνα με τον νόμο.

Ωστόσο, λίγη ώρα μετά, κι ενώ οι αστυνομικοί ήταν έτοιμοι να συλλάβουν μάνα και γιο, η γυναίκα αισθάνθηκε αδιαθεσία. Το κλιμάκιο επικοινώνησε με το τοπικό αστυνομικό τμήμα και ζήτησε να τη συνοδεύσουν σε θεραπευτήριο. Ο γιος της οδηγήθηκε στο τμήμα.

Στο μεταξύ, στο μικρό λιμάνι του νησιού η είδηση για την επικείμενη σύλληψη του μαγαζάτορα είχε μαθευτεί. Πλήθος από άλλους ιδιοκτήτες και εργαζομένους σε άλλα καταστήματα άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από το αστυνομικό τμήμα, απαιτώντας την απελευθέρωση του μαγαζάτορα.

Ακολούθησαν σκηνές απείρου κάλλους, με ένταση τόσο έξω από το Τμήμα όσο και στο πλοίο που νόμιζαν ότι θα μετέφερε τον συλληφθέντα. Καθώς η νύχτα προχωρούσε, οι αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας συνειδητοποίησαν ότι δεν μπορούσαν να φύγουν από το νησί, ενώ -όπως μας είπαν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.- οι συγκεντρωμένοι έκοψαν και το ρεύμα του αστυνομικού τμήματος για λίγες ώρες.

«Κατόπιν εορτής»... όλα εντάξει
Ελεγχοι στα καταστήματα συνοδεία των ΜΑΤ

Ο φόβος για προπηλακισμό των αστυνομικών έκανε τους επικεφαλής να αποφασίσουν την... απόβαση ΜΑΤ στην Υδρα. Οι πάνοπλοι αστυνομικοί κατέφτασαν το πρωί του Σαββάτου. Και δέχθηκαν τις αποδοκιμασίες και τα ειρωνικά σχόλια από το συγκεντρωμένο πλήθος.

Παρά τις διαμαρτυρίες, ο Υδραίος ιδιοκτήτης της ταβέρνας μεταφέρθηκε στον Πειραιά με τη συνοδεία ΜΑΤ. Αφέθηκε ελεύθερος, αφού ο εισαγγελέας αποφάσισε ότι στη διαδικασία έπρεπε να παρίσταται και η μητέρα του και ορίστηκε τακτική δικάσιμος. Υστερα από απόφαση της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., η Οικονομική Αστυνομία ξαναγύρισε για έλεγχο στο νησί. Συνοδεία των ΜΑΤ πραγματοποίησε ελέγχους στα καταστήματα που βρέθηκαν... τύπος και υπογραμμός. Την ίδια στιγμή, πολλά καταστήματα ήταν κλειστά...

Παρατυπίες
Δικαιολογώντας τις παρατυπίες που βρέθηκαν στο μαγαζί του, ο ιδιοκτήτης ισχυρίστηκε ότι δεν πρόλαβε να κόψει αποδείξεις. Το θέμα προσπάθησαν να υποβαθμίσουν οι τοπικοί παράγοντες της Υδρας, που αναφέρονται σε «λάθος χειρισμούς και από τις δύο πλευρές», καθώς και για «υπερβολικές αντιδράσεις που δυσφημούν το νησί».

ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΙΛΑ Η ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Καταγγέλλουν ξυλοδαρμό κάτω από τα μάτια των λιμενικών

Τα σοβαρά επεισόδια που ξέσπασαν το βράδυ της Παρασκευής στην Υδρα δεν περιορίστηκαν στο λιμάνι και στο αστυνομικό τμήμα, αλλά επεκτάθηκαν και στο πλοίο «Flying Cat I» της «Hellenic Seaways», ναυτιλιακής εταιρείας του Ιωάννη Βαρδινιγιάννη, με το οποίο επρόκειτο να προσαχθεί στον Πειραιά ο συλληφθείς επιχειρηματίας.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, η μετακίνηση του συλληφθέντος στο πλοίο, που κατέπλευσε στις 9.45 το βράδυ στο νησί, ακυρώθηκε από την αστυνομία, «καθότι είχε συγκεντρωθεί πλήθος ατόμων (60 με 80) έξω από το αστυνομικό τμήμα, με σκοπό να παρεμποδίσουν τη διαδικασία προσαγωγής».

Παρ' όλ' αυτά και αφού είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση των ταξιδιωτών, ομάδα ατόμων εισέβαλε στο πλοίο, νομίζοντας πως ο καταστηματάρχης βρισκόταν εντός του ταχυπλόου. Ακολούθησαν πρωτόγνωρες σκηνές... Εκπρόσωποι της πλοιοκτήτριας εταιρείας υποστηρίζουν πως μέλη του πληρώματος υπέστησαν «άγριο ξυλοδαρμό, παρουσία λιμενικών οργάνων, από ομάδα που εισήλθε αυθαίρετα στο πλοίο, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό τους».

Επιστολή
Αυτό άλλωστε αναφέρει και στην εξαιρετικά επείγουσα επιστολή που έστειλε η εταιρεία το μεσημέρι του Σαββάτου στο υπουργείο Ναυτιλίας, κάνοντας λόγο για «σοβαρά επεισόδια» και ενημερώνοντας πως διακόπτει τις προσεγγίσεις στο λιμάνι της Υδρας μέχρι να αποκατασταθεί η τάξη και να διωχθούν οι υπαίτιοι. Εκπρόσωποι της εταιρείας προσθέτουν πως μέλη του πληρώματος χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, ενώ αφήνουν αιχμές για τον τρόπο που χειρίστηκε το Λιμενικό την υπόθεση. Το Λιμενικό Σώμα, από την πλευρά του, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, δεν μιλά για ξυλοδαρμό, αλλά αναφέρει πως κάποιοι από την ομάδα που εισέβαλε στο πλοίο «διαπληκτίστηκαν με τα μέλη του πληρώματος, πλην όμως, άμεσα στελέχη του Λιμεναρχείου Υδρας, με παρέμβασή τους, τους οδήγησαν εκτός πλοίου και το ?Flying Cat I? απέπλευσε εντός του προγραμματισμένου χρόνου».

Μήνυση για σωματικές βλάβες υπέβαλε ο αρχιλογιστής του πλοίου στο Λιμεναρχείο Υδρας. Η μήνυση στρέφεται κατά συγκεκριμένου προσώπου, το οποίο ?σύμφωνα με το Λιμεναρχείο του νησιού? αναζητήθηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου, αλλά δεν βρέθηκε. Από το βράδυ του Σαββάτου, έπειτα από συνεννόηση του Αρχηγείου του Λιμενικού με την πλοιοκτήτρια εταιρεία για την ασφαλή λειτουργία του λιμένος της Υδρας και ύστερα από μια ακύρωση προσέγγισης δελφινιού, ομαλοποιήθηκε η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού και τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Οχι στην κατάλυση του κράτους

Το μήνυμα ότι «η κατάλυση του κράτους δεν θα γίνει ανεκτή» απηύθυνε ο κ. Σ. Κεδίκογλου, με αφορμή τα πρωτοφανή επεισόδια στην Υδρα. Στη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφού επεσήμανε ότι η φοροδιαφυγή θα ελεγχθεί και θα παταχθεί άμεσα και παραδειγματικά, τόνισε: «Τη στιγμή που υπάρχουν πολίτες οι οποίοι υφίστανται τις βαρύτατες συνέπειες της κρίσης και των δράσεων που απαιτούνται για να εξυγιάνει η Ελλάδα την οικονομία της και να ανακτήσει την αξιοπιστία της, θα πρέπει όλοι, όποιοι και αν είναι αυτοί, να αναλάβουν το ηθικό και πρακτικό μερίδιο που τους αναλογεί και να μη στέκονται εμπόδιο στην εφαρμογή των νόμων και στην επιτυχία της χώρας».

Το ΠΑΣΟΚ
«Η υπόθεση της Υδρας εξέθεσε διεθνώς τη χώρα και επέτρεψε να αναπαράγονται αρνητικά και άδικα στερεότυπα κατά της Ελλάδας και των Ελλήνων», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, συμπληρώνοντας ότι «δεν υπάρχει κοινωνική ευαισθησία, ούτε καμία προοδευτική θεωρία που να μετατρέπει τη φοροδιαφυγή σε αντίσταση».

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ SPIEGEL
«Δεν θέλουν να πληρώσουν τους φόρους τους...»

«Κλασικό παράδειγμα του πνεύματος φοροδιαφυγής που επικρατεί στην Ελλάδα» χαρακτηρίστηκε από το γερμανικό περιοδικό «Spiegel» το περιστατικό στην Υδρα, που έκανε τον γύρο των γερμανικών μέσων ενημέρωσης.

Στην ηλεκτρονική του έκδοση το περιοδικό αναφέρεται στα επεισόδια, κάνοντας λόγο για «ένα κράτος το οποίο ολισθαίνει στη λιτότητα και ένας λαός που ακόμα και τώρα δεν θέλει να πληρώσει τους φόρους του», τονίζοντας ότι «για την ώρα δεν είναι σαφές αν και πώς η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ». Εκτενές ρεπορτάζ για το περιστατικό φοροδιαφυγής στην Υδρα και τα επεισόδια που ακολούθησαν έκαναν και άλλα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, με το Γερμανικό Πρακτορείο να μιλάει για «κλιμάκωση της οργής εναντίον των φοροελεγκτών στην Ελλάδα» και να αναφέρει το πλήθος των παραβάσεων που εντοπίστηκαν σε ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις κατά τους ελέγχους που διεξήχθησαν στις αρχές του μήνα.

Το δίλημμα της Μέρκελ για την Ελλάδα

'Η γερμανίδα Καγκελάριος ούτε θέλει να επισπεύσει ελληνική έξοδο από την ευρωζώνη ούτε όμως διαψεύδει δημοσίως όσους, Γερμανούς ιδίως, ζητούν ελληνική έξοδο'' όπως γράφουν σήμερα οι Financial Times.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: ''Το δίλημμα Merkel και ο μπαλαντέρ του Hollande''

Η Angela Merkel και ο François Hollande θα επιδιώξουν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους για τη μελλοντική πορεία της κρίσης της ευρωζώνης όταν θα συναντηθούν στο Βερολίνο αυτή την εβδομάδα, καθώς και για το πώς θα αντιμετωπίσουν την επιδείνωση της κατάστασης στην Ελλάδα.

Η Γερμανίδα καγκελάριος αναμένεται να υπογραμμίσει την επιμονή της ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της βάσει του πρόσφατου προγράμματος διάσωσης των 130 δισ. ευρώ και πως δεν μπορεί να περιμένει κανείς ότι η γερμανική βουλή θα εγκρίνει περισσότερη στήριξη στο πλαίσιο ενός νέου προγράμματος.

Η κ. Merkel είναι σαφής στο ότι δεν θέλει να επισπεύσει ενδεχόμενη ελληνική έξοδο από την ευρωζώνη – καθώς θεωρεί ότι οι συνέπειες είναι εξαιρετικά δαπανηρές και απρόβλεπτες. Αλλά δεν έχει διαψεύσει δημοσίως όσους ζητούν ελληνική έξοδο, και πιστεύει ότι θα είναι σχεδόν αδύνατο να πείσει τους οπαδούς της να εγκρίνουν μια ακόμη ελληνική διάσωση.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου πολιτικοί της σύμμαχοι, κατέστησαν σαφές ότι έχουν δεν είναι διατεθειμένοι για περαιτέρω παραχωρήσεις. Ο Wolfgang Schaeuble, υπουργός Οικονομικών, δήλωσε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του υπουργείου του: «Ανέκαθεν έλεγα ότι μπορούμε να βοηθήσουμε τους Έλληνες, αλλά δεν μπορούμε να ρίχνουμε συνειδητά χρήματα σε ένα απύθμενο πηγάδι."

Απέρριψε κατηγορηματικά τη χρηματοδότηση του δημόσιου χρέους μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. «Αν αρχίσουμε να το κάνουμε αυτό, δεν θα σταματήσουμε. Είναι όπως σαν να αρχίσουμε να προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας με τα ναρκωτικά. "

Ο Volker Kauder, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του συντηρητικού συνασπισμού της κ. Merkel, είπε στο εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel: «Δεν υπάρχει άλλα περιθώρια, είτε για το χρονοδιάγραμμα ή το ίδιο το θέμα. . . Οι Έλληνες θα πρέπει κάποια στιγμή απαντήσουν στο ερώτημα: θα προχωρήσουμε σε μεγαλύτερες προσπάθειες ή θα αφήσουμε το ευρώ »;

Ο Hans-Peter Keitel, πρόεδρος του κύριου λόμπι βιομηχάνων της Γερμανίας, του BDI, που έχει τονίσει στο παρελθόν τους τεράστιους κινδύνους που συνδέονται με τη διάλυση της ευρωζώνης, είπε στο επιχειρηματικό περιοδικό Wirtschaftswoche ότι αν η Ελλάδα δεν ανταποκριθεί στους όρους που επιβάλλονται από την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο "δεν θα υπάρχει πλέον μια θέση για την Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ". «Η χώρα δεν έχει ουσιώδεις προϋποθέσεις, όπως μία λειτουργική κυβέρνηση και την άμεση βούληση να βγεί από την κρίση μόνη της», είπε.

Αξιωματούχοι στο Βερολίνο λένε ότι η καγκελάριος θα καταστήσει σαφές στον Γάλλο πρόεδρο αυτή την εβδομάδα ποια είναι η γερμανική θέση είναι, «ώστε να μην υπάρχουν αυταπάτες. Tην ίδια στιγμή όμως, θέλει η Γερμανία και η Γαλλία να «κινηθούν μαζί» στη διαχείριση της κρίσης.

Θα πρέπει όμως, να κάνει κάποιες υποχωρήσεις ώστε να πλησιάσει τις θέσεις του κ. Hollande ο οποίος κατέστησε σαφές ότι πιστεύει πως θα πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα "ένα φως στο τέλος του τούνελ" ώστε να πείσει το ελληνικό εκλογικό σώμα ότι τα δραστικά μέτρα λιτότητας που απαιτούνται από την ευρωζώνη δεν είναι μια άσκοπη άσκηση. Τόνισε επίμονα την ανάγκη να γίνουν περισσότερα για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης παράλληλα με περικοπές στους προϋπολογισμούς.

Οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν για δείπνο το βράδυ της Πέμπτης, μία ημέρα πριν φτάσει ο κ. Αντώνης Σαμαράς στο Βερολίνο για την πρώτη επίσημη επίσκεψη του ως πρωθυπουργός της Ελλάδας. Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Παρίσι όπου θα συναντηθεί με τον κ. Hollande το Σάββατο.

Οι συνομιλίες του κ. Σαμαρά θεωρούνται στην Αθήνα ως ένα σημαντικό βήμα στην αναζήτηση υποστήριξης από τους δύο πιο ισχυρούς ηγέτες της ευρωζώνης για πιο ευέλικτες συνθήκες στο πρόγραμμα διάσωσης, ώστε να αντιμετωπιστεί ο κάθε κίνδυνος ελληνικής εξόδου από το ευρώ. Αλλά δεν αναμένονται αποφάσεις μέχρις ότου η πλήρης έκθεσης των αξιωματούχων της «τρόικας» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ παραδοθεί στις κυβερνήσεις της ευρωζώνης στα τέλη Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου.

Μια κοινή δήλωση που έκαναν Merkel και Hollande, τον Ιούλιο είπαν ότι «δεσμεύονται για την ακεραιότητα της ευρωζώνης», και ήταν αποφασισμένοι "να κάνουν τα πάντα για την προστασία της ευρωζώνης". Αυτό θεωρήθηκε ως μια σιωπηρή έγκριση της πολιτικής του Mario Draghi, του προέδρου της ΕΚΤ, ο οποίος είχε πει την προηγούμενη ημέρα ότι θα κάνει "ό, τι χρειάζεται για να διατηρηθεί το ευρώ".

Σε επίσημη επίσκεψη στον Καναδά την Πέμπτη, η κ. Merkel επανέλαβε την υποστήριξη για τη δράση της ΕΚΤ, λέγοντας ότι η Γερμανία είναι «ευθυγραμμισμένη» με την προσέγγιση της κεντρικής τράπεζας για την υπεράσπιση του ευρώ.

Το σχέδιο του κ. Draghi για την τολμηρή κοινή παρέμβαση στις αγορές ομολόγων με το EFSF, καθησύχασε τις αγορές τις τελευταίες εβδομάδες. Η τράπεζα αυτή τη στιγμή επεξεργάζεται τις λεπτομέρειες για το πώς θα μπορούσε να αγοράσει ομόλογα στις δευτερογενείς αγορές ώστε να μειωθούν τα υψηλά spread σε ορισμένες χώρες της ευρωζώνης, όπως η Ισπανία και η Ιταλία, με συγκεκριμένο στόχο τη μείωση των νομισματικών στρεβλώσεων που προκαλούνται από τα υπερβολικά επιτόκια''.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)