Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Νέα μέτρα αν η ύφεση είναι πάνω από 4,7%

Την εκτίμηση αυτή έκανε χθες κορυφαίο στέλεχος του υπ. Οικονομικών, προσθέτοντας ότι η ελληνική πλευρά θα θέσει θέμα παράτασης της δημοσιονομικής προσαρμογής (δηλ. το έλλειμμα να πέσει κάτω από το 3% όχι το 2014 αλλά έναν χρόνο αργότερα)
Ορατός είναι ο κίνδυνος η τρόικα κατά τον... έλεγχο του Ιουνίου να ζητήσει πρόσθετα μέτρα για το τρέχον έτος, αν τα στοιχεία δείξουν ότι η ύφεση είναι βαθύτερη από το 4,7% που έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό.
Την εκτίμηση αυτή έκανε χθες κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, προσθέτοντας ότι η ελληνική πλευρά θα θέσει θέμα παράτασης της δημοσιονομικής προσαρμογής (δηλαδή το έλλειμμα να πέσει κάτω από το 3% όχι το 2014 αλλά έναν χρόνο αργότερα) εφόσον ωριμάσουν οι συνθήκες σε επίπεδο Ε.Ε. Και αυτό με το σκεπτικό πως, αν χαλαρώσει το πρόγραμμα, θα είναι πιο εύκολο να γυρίσει η οικονομία σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Επίσης γνωστοποίησε ότι στο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει αύριο, θα ληφθούν αποφάσεις για βασικά ζητήματα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, με τις τελικές ρυθμίσεις να αποσαφηνίζονται μετά τις εκλογές.
Πιο αναλυτικά, η τρόικα θα έλθει μεταξύ 15 και 21 Μαΐου για μία πρώτη επαφή με το νέο οικονομικό επιτελείο και θα επανέλθει τον Ιούνιο για τον έλεγχο του Μνημονίου και την οριστικοποίηση των μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014.
Προϋπολογισμός
Θα τσεκάρει και την εκτέλεση του προϋπολογισμού κι αν τα στοιχεία δείχνουν πως η ύφεση θα ξεπεράσει το τρέχον έτος το 4,7% τότε είναι πιθανό, όπως προέβλεψε το στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, να ζητηθούν πρόσθετα μέτρα για το 2012.
Οσον αφορά τώρα το θέμα της αναπροσαρμογής του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης μιλώντας στη Wall Street Journal, το συνέδεσε με τις προσπάθειες ανάκαμψης της οικονομίας. «Είναι προφανές ότι, αν ο δρόμος της προσαρμογής ήταν λιγότερο απότομος, το τίμημα για την ανάπτυξη θα ήταν μικρότερο», είπε και συμπλήρωσε πως «ελαφρώς μεγαλύτερο διάστημα προσαρμογής θα μπορούσε να συσχετιστεί με μικρότερο αντίκτυπο στην ανάπτυξη».
Σημείωσε όμως ότι κάτι τέτοιο θα απαιτούσε μεγαλύτερη χρηματοδότηση, η οποία δεν είναι διαθέσιμη.

Aυτοέλεγχος για 1 εκ. φορολογούμενους

Τη δυνατότητα να αποφύγουν τον τακτικό φορολογικό έλεγχο και να κλείσουν τη χρήση του 2011 με τη διαδικασία του αυτοελέγχου έχουν περίπου 1 εκατ. ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Τη δυνατότητα να αποφύγουν τον τακτικό φορολογικό έλεγχο και να κλείσουν τη χρήση του 2011 με τη διαδικασία του αυτοελέγχου έχουν περίπου 1 εκατ. ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Αυτό προβλέπεται σε εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Π. Οικονόμου, για τις αλλαγές στο νέο έντυπο Ε3, που θα συμπληρώσουν οι επαγγελματίες για να προσδιορίσουν τα καθαρά εισοδήματα που είχαν το 2011.
Οι επιτηδευματίες ακολουθούν υποχρεωτικά την ηλεκτρονική οδό για να υποβάλουν τη φορολογική δήλωσή τους.
Στις 9 Μαΐου
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ετοιμάζεται να ανοίξει στις 9 Μαΐου την ηλεκτρονική πύλη για να υποδεχθεί τις φετινές φορολογικές δηλώσεις, ενώ όπως έχει ανακοινωθεί, το σύνολο των φυσικών προσώπων ( μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες κ.λπ.) έχουν περιθώριο να αποστείλουν τις δηλώσεις τους έως τις 15 Ιουνίου. Η ΓΓΠΣ έχει ήδη εκδώσει κλειδάριθμους που θα επιτρέψουν την ηλεκτρονική υποβολή σε περίπου 320.000 φορολογούμενους, οι οποίοι υπάγονται πλέον ως μισθωτοί με εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ στην υποχρεωτική ηλεκτρονική δήλωση και θα τους αποστείλ

Στο πλευρό της Ελλάδας όλοι οι αυστριακοί τουριστικοί φορείς

Στο πλευρό της Ελλάδας θα βρεθούν όλοι οι τουριστικοί φορείς στην Αυστρία, στο πλαίσιο μιας πρωτοφανούς στα χρονικά εκστρατείας αλληλεγγύης για τη χώρα μας.
Η εκστρατεία που ξεκινά στην Αυστρία αύριο, Πέμπτη, στοχεύει να ενημερώσει όχι μόνον τους επαγγελματίες του τουρισμού αλλά πολύ περισσότερο το κοινό, πως όλοι οι αυστριακοί τουριστικοί φορείς στηρίζουν την Ελλάδα, που αποτελεί τον σημαντικότερο θερινό αεροπορικό προορισμό τους.
Σύνθημα της εκστρατείας, με την οποία οι γνωστοί τουριστικοί οργανισμοί TUI, Gulet, Thomas Cook, Neckermann, ITS Billa, Jahn Reisen, Lauda air και Fly Niki ενώνουν τις δυνάμεις τους για την από κοινού προβολή της Ελλάδας στο αυστριακό κοινό, είναι: «Για τους πραγματικούς φίλους μετράει μόνο η εμπιστοσύνη».
Πέρα από τα καθαρά τουριστικά έντυπα TAI, Tip, Traveller, η διαφημιστική εκστρατεία θα απευθύνεται προς τον αυστριακό ημερήσιο Τύπο και ειδικότερα σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία εφημερίδες της Αυστρίας, όπως "Κουρίρ", "Χόιτε", "Κλάινε Τσάιτουνγκ", "Σάλτσμπουργκερ Νάχριχτεν", "Οβερεστεράιχισε Νάχριχτεν".
Όπως τονίζει σε αποψινή ανακοίνωσή του ο ελληνικής καταγωγής διευθυντής του «Thomas Cook – Neckermann», Ιωάννης Αφουκατούδης, «είμαστε πεπεισμένοι για την ομορφιά και την άριστη και ποιοτική προσφορά υπηρεσιών στην Ελλάδα», ενώ ο διευθυντής του «ITS - Billa - Jahn Reisen» (Rewe Touristik), Μάρτιν Φαστ, επισημαίνει πως οι Αυστριακοί δείχνουν εμπιστοσύνη στον πλέον δημοφιλή τους προορισμό και προτιμούν και πάλι Ελλάδα.
H εταιρεία του δίνει επίσης εγγύηση για όλες τις κρατήσεις προς τους ελληνικούς προορισμούς, ενώ η εν λόγω διαφήμιση θα σταλεί μαζί με το ενημερωτικό φυλλάδιο του «ITS Billa» σε χιλιάδες νοικοκυριά στην Αυστρία.
Από την πλευρά της η Σαμπίνε Κίρχμαγιερ-Κέπκε, διευθύντρια της «Lauda Air»- η οποία με 63 πτήσεις την εβδομάδα συνδέει αυστριακές πόλεις με 19 ελληνικούς προορισμούς-, επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Θέλουμε να στείλουμε μήνυμα στους Έλληνες συνεργάτες μας ότι είμαστε εδώ στο πλευρό τους, να τονίσουμε ότι στηρίζουμε τις προσπάθειες που γίνονται, στηρίζοντας τον τουρισμό που είναι ο σημαντικότερος πυλώνας της οικονομίας και εξάλλου, όλα αυτά τα χρόνια κερδίσαμε από την κίνηση προς την Ελλάδα».
Η αυριανή έναρξη της διαφημιστικής εκστρατείας- η οποία προωθήθηκε και από το Γραφείο Αυστρίας του ΕΟΤ- αναμένεται να συμβάλλει στην αύξηση των κρατήσεων προς την Ελλάδα και ήδη τα στατιστικά στοιχεία των κρατήσεων της τελευταίας εβδομάδας δείχνουν σημαντική άνοδο σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στους πλέον δημοφιλείς προορισμούς των Αυστριακών, βρίσκεται μάλιστα στην πρώτη θέση όσον αφορά τον οργανωμένο τουρισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και συνολικά περίπου 500.000 Αυστριακοί επισκέπτονται κάθε χρόνο τη χώρα μας, ενώ αναλογικά με τον πληθυσμό της (8,4 εκατομμύρια κάτοικοι), η Αυστρία βρίσκεται στην πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων επισκεπτών στη χώρα μας.

Στα όρια της φτώχειας ένας στους τέσσερις Έλληνες

Στα όρια της φτώχειας ή και κάτω από αυτά διαβιώνει τουλάχιστον ένας στους τέσσερις Έλληνες, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλου.
Σύμφωνα με την έκθεση, το ποσοστό των παιδιών ηλικίας μέχρι 15 ετών που ζουν κάτω από το όριο της σχετικής φτώχειας αυξήθηκε σε 22,3% το 2010 από 19,3% το 2005 και είναι υψηλότερο κατά δύο και πλέον εκατοστιαίες μονάδες από το αντίστοιχο ποσοστό του συνολικού πληθυσμού.
Στην έρευνα του 2010, το χρηματικό όριο της σχετικής φτώχειας για ένα μονομελές νοικοκυριό ήταν 7.178 ευρώ το έτος ενώ για ένα τετραμελές νοικοκυριό με δύο ενήλικες και δύο παιδιά ήταν 15.073 ευρώ.
Το 2010 το μέσο διαθέσιμο εισόδημα του συνόλου των νοικοκυριών της χώρας ήταν 24.244 ευρώ.
Τα δεδομένα του 2010 δείχνουν ότι η στέρηση βασικών αγαθών και υπηρεσιών (δυσκολία ικανοποίησης βασικών αναγκών, ανεπαρκείς συνθήκες στέγασης, αδυναμία πληρωμής δόσεων δανείων και λογαριασμών κ.α.) δεν αφορά μόνο το φτωχό πληθυσμό αλλά και σημαντικό μέρος του μη φτωχού πληθυσμού.
Για παράδειγμα το ποσοστό του πληθυσμού που διαμένει σε κατοικία με στενότητα χώρου ανέρχεται σε 25,5% για το σύνολο του πληθυσμού, είναι 23,2% για το μη φτωχό πληθυσμό και 34,7% για το φτωχό πληθυσμό.
Επίσης το 27,8% του μη φτωχού πληθυσμού δηλώνει ότι επιβαρύνεται πάρα πολύ από τις συνολικές δαπάνες στέγασης, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για το φτωχό πληθυσμό είναι 50,6%.
Μετανάστευση η μόνη λύση
Επηρεασμένοι από την κρίση δηλώνουν 7 στους 10 νέους στη χώρα μας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Focus Bari, με θέμα "Η οικονομική κρίση μέσα από τα μάτια των 20χρονων", με κύρια έμφαση στο φαινόμενο της επιθυμίας για μετανάστευση ως απόρροια της κρίσης.
Η έρευνα διεξήχθη στο πλαίσιο εργασίας εξαμήνου στο μάθημα Έρευνας Αγοράς της Ξ. Κούρτογλου στo Πάντειο Πανεπιστήμιο.
To 76% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η μετανάστευση αποτελεί ιδανική λύση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης, ενώ 7 στους 10 δηλώνουν ότι είναι καλύτερα να φεύγουν οι νέοι από την Ελλάδα, αν μπορούν, και δεν πιστεύουν ότι μένοντας μπορούν να διαμορφώσουν μια καλύτερη κοινωνία.
Προς το παρόν όμως φαίνεται να υπάρχει απόσταση μεταξύ πράξης και σκέψης: η πλειοψηφία (53%) δηλώνει ότι το εξωτερικό υπάρχει ως λύση στο πίσω μέρος του μυαλού, χωρίς να έχουν προβεί σε ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.
Ωστόσο ένα σημαντικό 17% είναι αποφασισμένο να φύγει στο εξωτερικό και έχει ήδη κάνει ενέργειες, γιατί δεν βρίσκει επαγγελματικές ευκαιρίες στην Ελλάδα.
Το 16% των νέων θέλουν να προσαρμοστούν στις υπάρχουσες συνθήκες της χώρας, ενώ 14% δηλώνει ότι μένει συνειδητά στην Ελλάδα, ανήκοντας σε αυτούς που πιστεύουν ότι αυτή η γενιά μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 10 - 17/01/2012 στην Αττική, με δείγμα 444 ατόμων μεταξύ, 18-24 ετών.
ΙΟΒΕ: Άνω του 20% η ανεργία στην Ελλάδα
Το ποσοστό του 20% θα ξεπεράσει η ανεργία στην Ελλάδα το 2012, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Γενικού Διευθυντή του ΙΟΒΕ, Γιάννη Στουρνάρα.
Σε δηλώσεις του στους Financial Times μία ημέρα μετά τις εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδας, για ανεργία στο 19%, ο κ. Στουρνάρας σημείωσε, ότι "η εκτίμηση για πραγματική μείωση του ΑΕΠ κατά 5% είναι λογική".
Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας, η ανεργία θα ξεπεράσει το 19% (έναντι 17,7% πέρυσι)

Αδυνατεί να αγοράσει φάρμακα το 90% των Ελλήνων

Οικονομικές δυσκολίες δυσχεραίνουν την αγορά των φαρμάκων που χρειάζονται εννιά στους δέκα Έλληνες, ενώ το 70% του μηνιαίου εισοδήματος δεν επαρκεί για την αγορά όλων των φαρμάκων.
Το 59,5%, σύμφωνα με έρευνα γιατρών του Πανεπιστημίου της Πάτρας, δεν πραγματοποίησε παρακλινικές εξετάσεις που είχε συστήσει ο γιατρός τους λόγω οικονομικού προβλήματος.
Τα στοιχεία της μελέτης έδειξαν ότι 9 στους 10 δεν είναι σε οικονομική θέση να αγοράσουν τα φάρμακά τους. Το ίδιο ποσοστό ασθενών (90,6%) απάντησε ότι σε σχέση με πέρυσι έχει μικρότερη δυνατότητα αγοράς φαρμάκων και η δυσκολία αυτή (93,8%) αποδίδεται στην οικονομική κρίση.
Ο επιστημονικός υπεύθυνος Γιώργος Μαντζουράνης επισημαίνει ότι η αδυναμία των Ελλήνων να προμηθευτούν τα φάρμακά τους είναι πραγματική και ακόμα πως υπάρχουν χρόνιοι ασθενείς, που έχουν διακόψει την περίθαλψή τους λόγω έλλειψης χρημάτων.
Η μελέτη με θέμα "Η φαρμακευτική συμπεριφορά Ελλήνων ασθενών εν μέσω οικονομικής κρίσης, που πραγματοποιήθηκε στις αγροτικές περιοχές του νομού Αχαΐας" βραβεύτηκε για την αρτιότητά της στο 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γενικής Ιατρικής, στο Κάστρο Κυλλήνης.
Πραγματοποιήθηκε από την ομάδα έρευνας του Γραφείου Συντονισμού Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, με επιστημονικό υπεύθυνο τον  Γιώργο Μαντζουράνη.

Όλαντ: "Αν εκλεγώ θα ανακουφίσω το φορτίο των Ελλήνων"

Στήριξη στην Ελλάδα υπόσχεται ο  υποψήφιος στον  δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών Φρανσουά Ολάντ. Ο κ. Όλαντ ξεκαθάρισε την Τετάρτη (25/04) ότι θα πιέσει υπέρ ης αλλαγής του οικονομικού προγράμματος.
O Oλάντ δήλωσε :"Σε περίπτωση που εκλεγώ θέλω να ανακουφίσω το φορτίο των Ελλήνων. Η Ελλάδα θα πρέπει να επανακτήσει ένα επίπεδο ανάπτυξης… ".
Παράλληλα προχώρησε σήμερα στη διατύπωση ενός "μνημονίου" υπέρ της ανάπτυξης της Ε.Ε. δηλώνοντας  σε συνέντευξη τύπου ότι εάν εκλεγεί θα αποστείλει, την επομένη κιόλας ημέρα, επιστολή στους  ευρωπαίους ηγέτες με τις τέσσερις ιδέες του για τη βελτίωση της οικονομικής ανάπτυξης στην ΕΕ.
Η επιστολή-"μνημόνιο" που θα στείλει, θα περιλαμβάνει τέσσερις προτάσεις:
"Πρώτον, θα επικεντρώνει στο ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν ευρωομόλογα, όχι τόσο για να αμοιβαιοποιηθεί το ευρωπαϊκό χρέος, όσο για να χρηματοδοτηθούν, άμεσα, βιομηχανικά προγράμματα υποδομής, αλλά και επενδυτικά εν γένει προγράμματα.
Δεύτερον, θα τονίζει ότι θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η ΕΤΕ, να αποδεσμέυσει οπωσδήποτε περισσότερα κεφάλαιά της.
Τρίτον, θα επισημαίνει ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί φόρος επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν αναπτυξιακά προγράμματα και
Τέταρτον, θα δηλώνεται εμφατικά ότι θα πρέπει να γίνει ευρεία χρήση 'δομικών' ευρωπαϊκών κεφαλαίων, αχρησιμοποίητων σήμερα, για να χρηματοδοτηθούν διάφορα οικονομικά προγράμματα".
Ο Ολάντ εξέφρασε την ικανοποίησή του επειδή ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι "επισήμανε ο ίδιος ότι πρέπει να συμπληρωθεί με ένα Σύμφωνο για την ανάπτυξη το Δημοσιονομικό σύμφωνο" και διαβεβαίωσε  ότι "στο θέμα σεβασμού των δημοσιονομικών ισορροπιών, προτίθεται να επιδείξει σοβαρότητα".

Είκοσι νοσοκομεία απειλούνται με λουκέτο

Σήμα κινδύνου για τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων για το επόμενο έτος εξέπεμψε ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος δήλωσε ''Για το 2012 υπάρχουν χρήματα, αλλά ουδείς μπορεί να εγγυηθεί για την επιβίωση των Νοσοκομείων το 2013, στην περίπτωση που δεν υπάρξει ανάπτυξη της χώρας''.
Σύμφωνα με εκτίμηση του υπουργού, από τα 132 Νοσοκομεία του ΕΣΥ, δεν αποκλείεται το 2013 να κλείσει το 20%.
Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι ο Ενιαίος Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) δεν θα έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις υποχρεώσεις του στα Νοσοκομεία. Αυτά θα επιχειρήσουν να διεκδικήσουν νοσήλια από το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο όμως θα αδυνατεί να τα καταβάλλει.
''Το ΕΣΥ δεν είναι για πέταμα''
''Ξέρω όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας από πάνω μέχρι κάτω. Και πήγα παντού και δέχθηκα παντού και το καλό και το κακό. Δεν είναι για πέταμα το ΕΣΥ, δεν είναι για τα σκουπίδια, δεν ήταν ποτέ για τα σκουπίδια. Είναι ένα καλό δημόσιο σύστημα υγείας'' είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.
Τέλος ανέφερε ότι ''αν δεν πάρουμε από τώρα τα μέτρα, όχι μέτρα περιοριστικά, αλλά  αναπτυξιακά που θα δώσουν λεφτά στους κλάδους Υγείας των ασφαλιστικών Ταμείων, δηλαδή στον ΕΟΠΥΥ, η κατάσταση δεν θα αλλάξει και τα νοσοκομεία θα πηγαίνουν στο υπουργείο Οικονομικών να ζητάνε λεφτά''.
Το υπουργείο Υγείας έχει συνάντηση με εκπροσώπους της γερμανικής κυβέρνησης προκειμένου να συζητήσουν τρόπους εφαρμογής των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων (ΚΕΝ). Πρόκειται για τον τρόπο τιμολόγησης της νοσηλείας των νοσηλευόμενων ασθενών και της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
Στο πλαίσιο αυτό, οι αρμόδιοι του γερμανικού υπουργείου Υγείας θα επισκεφθούν τις επόμενες ημέρες το ΚΑΤ και το Νοσοκομείο ''Έλενα Βενιζέλου''.
Τα δύο Νοσοκομεία τους τα υπέδειξαν οι αρμόδιοι του ελληνικού υπουργείου Υγείας, καθώς οι ορθοπεδικές και γυναικολογικές επεμβάσεις είναι καλύτερα κοστολογημένες.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)