Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Οι “παγίδες” στους φόρους το 2015

Οι “παγίδες” στους φόρους το 2015
Ποιες μεταρρυθμίσεις φέρουν ελαφρύνσεις και ποιες επιβαρύνσεις σύμφωνα με όσα έχουν ψηφιστεί και εφαρμόζονται από το νέο έτος.
Δώδεκα σημαντικές αλλαγές στη φορολογία φυσικών προσώπων, ορισμένες εκ των οποίων κρύβουν «παγίδες» πρόσθετων φορολογικών επιβαρύνσεων για εκατομμύρια φορολογούμενους και ορισμένες άλλες οδηγούν σε φοροελαφρύνσεις προβλέπεται να ισχύσουν φέτος με βάση νέες ρυθμίσεις που έχουν ήδη ψηφιστεί και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από τον τρέχοντα μήνα.
Ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής τις παρουσιάζει αναλυτικά με σκοπό την πλήρη ενημέρωση των φορολογουμένων γι αυτά που τους περιμένουν τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε.
Οι 12 αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος που θα ισχύσουν από φέτος αφορούν μισθωτούς, συνταξιούχους, φορολογουμένους με εισοδήματα από ενοίκια, μικρομεσαίους επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, κτηνοτρόφους, εργαζόμενους με μπλοκάκια, καθώς και όλους όσοι αποκτούν ετήσια εισοδήματα μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ.
Δείτε αναλυτικά οι ρυθμίσεις που φέρνουν οι 12 αλλαγές:


Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Τουρκία: Χρέος 400 δισ. δολάρια

Image

Ο Ερντογάν εξελέγη πρόεδρος τον Περασμένο Αύγουστο και τοποθέτησε τον Νταβούτογλου ως δοτό πρωθυπουργό – ανδρείκελο, συνεχίζοντας, ουσιαστικά, να κυβερνά ο ίδιος. Ωστόσο η Τουρκία, παρά τα όσα θέλει να δείχνει, αντιμετωπίζει μια σειρά προβλημάτων, εκ των οποίων το οικονομικό είναι από τα μεγαλύτερα.

Η οικονομία της ήταν, το 2013, στην 17η θέση στον κόσμο. Το 2014 έπεσε ήδη δύο θέσεις. Μέχρι τον Νοέμβριο του 2014 το τουρκικό έλλειμμα στο ισοζύγιο εξωτερικών πληρωμών έφτασε τα 76 δισ. δολάρια. Οι τουρκικές εξαγωγές πέφτουν και οι εισαγωγές αυξάνονται ραγδαία.

Την ίδια ώρα η ανεργία αυξάνει, αγγίζοντας το 11%, χωρίς η χώρα να βρίσκεται σε οικονομική κρίση και η τουρκική λίρα πέφτει, την ώρα που η οικονομική ανασφάλεια κυκλώνει τον πλανήτη και ο πόλεμος βρίσκεται στα σύνορα της Τουρκίας, με δικής της υπαιτιότητα.

Η Τουρκία, επίσης, χρωστά. Το εξωτερικό της χρέος, έφτανε, στα τέλη Σεπτεμβρίου, σχεδόν τα 400 δισ. δολάρια. Την ίδια ώρα η καταναλωτική πίστη στην Τουρκία έπεσε κατά 67,7 μονάδες. Παρόλα αυτά ο Ερντογάν, μετά την άνοδο των επιτοκίων της Τουρκικής Κεντρικής Τράπεζας στο 10%, πριν μερικούς μήνες, για να στηριχθεί η τουρκική λίρα, ακολουθώντας λαϊκίστικη πολιτική, επέβαλε την πτώση του επιτοκίου, προκαλώντας αναταραχή στους επιχειρηματικούς κύκλους.

Οι επεμβάσεις του Ερντογάν στην οικονομία, ο οποίος «αδειάζει» κυριολεκτικά τους ίδιους τους υπουργούς του, είναι καταστροφικές, καθώς, σύμφωνα με Τούρκους αναλυτές, η τουρκική οικονομία είναι ιδιαίτερα εύθραυστη. Τόσο οι Τούρκοι, όσο και οι ξένοι επενδυτές προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει στην Τουρκία, την ώρα που το δημόσιο χρέος εκτοξεύεται και οι ξένες επενδύσεις αποφεύγουν την Τουρκία.

Πηγή: Zaman

Οι νέες αποδοχές σε Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας (ΟΛΗ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ)

Η διευκρινιστική εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών

Σε διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών με θέμα «Παροχή οδηγιών αναφορικά με την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 86 του ν. 4307/2014», παρουσιάζονται αναλυτικά οι νέες αποδοχές των στελεχών σε Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας.


Να σημειώσουμε πως... με την κοινοποίηση των μισθοδοτικών σημειωμάτων μηνός Ιανουαρίου τα συνδικαλιστικά όργανα Στρατιωτικών και Σωμάτων Ασφαλείας έγιναν δέκτες παραπόνων, καθώς η αποκατάσταση είναι πολύ μικρότερη του αναμενόμενου. Αναλυτικά:

1. Ο μηνιαίος βασικός μισθός του βαθμού του ανθυπολοχαγού και αντιστοίχων, ο οποίος αποτελεί τη βάση υπολογισμού των βασικών μισθών των λοιπών βαθμών, καθορίζεται στα 887 ευρώ.

2. Το επίδομα εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών (παρ. 3 του άρθρου 51 του ν. 3205/2003) καθορίζεται στο ποσό των 105,86 ευρώ για όλους τους στρατιωτικούς.

3. Για τους έγγαμους χωρίς τέκνα, που αναγνωρίζονται ως προστατευόμενα μέλη της οικογένειας για τον προσδιορισμό του φόρου εισοδήματος, το ανωτέρω ποσό ορίζεται σε 159,61 ευρώ.

4. Για έγγαμους ή διαζευγμένους ή σε διάσταση ή σε χηρεία ή άγαμους οι οποίοι έχουν τέκνα, που αναγνωρίζονται ως προστατευόμενα μέλη της οικογένειας για τον προσδιορισμό του φόρου εισοδήματος, το ποσό του επιδόματος αυτού ορίζεται σε 212,94 ευρώ.

5. Το επίδομα ειδικής απασχόλησης για την Εθνική Άμυνα, Δημόσια Τάξη και Ασφάλεια (παρ. 4 του άρθρου 51 του ν. 3205/2003):

α. Για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων καθορίζεται, από 1/8/2012, κατά περίπτωση, ως εξής:

i. Για ανώτατους αξιωματικούς σε 294,05 ευρώ και για λοιπούς αξιωματικούς και ανθυπασπιστές σε 180,82 ευρώ.
ii. Για υπαξιωματικούς και μόνιμους στρατιώτες σε 138,23 ευρώ.

β. Για το αστυνομικό προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και για το προσωπικό του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος καθορίζεται, από 1/8/2012, κατά περίπτωση, ως εξής:

i. Για ανώτατους αξιωματικούς σε 268,07 ευρώ και για λοιπούς αξιωματικούς και ανθυπαστυνόμους ή αντίστοιχους σε 165,30 ευρώ.
ii. Για υπαξιωματικούς και αστυφύλακες ή αντίστοιχους σε 122,72 ευρώ.

6. Επίσης -διευκρινίζεται- από τη χορήγηση του ανωτέρω επιδόματος εξαιρούνται οι τελούντες σε κατάσταση πολεμικής ή μόνιμης διαθεσιμότητας και οι έφεδροι και δόκιμοι έφεδροι αξιωματικοί και οπλίτες θητείας και βραχείας ανακατάταξης (μέχρι τριών ετών). Συνεπώς, για τη συγκεκριμένη κατηγορία προσωπικού και το εν λόγω επίδομα, από 1/8/2012, δεν ισχύει η διάταξη της παρ. 8 του άρθρου 17 του ν. 3648/2008 (ΦΕΚ Α' /38).

7. Το επίδομα θέσης υψηλής ή αυξημένης ευθύνης (παρ. 5 του άρθρου 51 του ν. 3205/2003) καθορίζεται, από 1/8/2012, κατά βαθμό ως εξής:

i. Για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ σε 624,13 ευρώ.
ii. Για τους αρχηγούς ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ, τον γενικό επιθεωρητή Στρατού, τον διοικητή της 1ης Στρατιάς, τον αρχηγό Στόλου και τον αρχηγό τακτικής Αεροπορίας, καθώς και για τους αρχηγούς της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος, σε 412,62 ευρώ.
iii. Για τον αντιστράτηγο ή αντίστοιχο σε 321,02 ευρώ.
iv. Για τον υποστράτηγο ή αντίστοιχο σε 235,75 ευρώ.
v. Για τον ταξίαρχο ή αντίστοιχο σε 149,49 ευρώ.
vi. Για τον συνταγματάρχη ή αντίστοιχο, με εξαίρεση τους προαγόμενους μισθολογικά στον βαθμό, σε 107,01 ευρώ.
vii. Για τον αντισυνταγματάρχη και ταγματάρχη ή αντίστοιχους, με εξαίρεση τους μισθολογικά προαγόμενους στους βαθμούς αυτούς, σε 45,39 ευρώ.
viii. Για τους κατώτερους αξιωματικούς (λοχαγούς, υπολοχαγούς και ανθυπολοχαγούς ή αντίστοιχους), με εξαίρεση τους μισθολογικά προαγόμενους στους βαθμούς αυτούς, σε 33,81 ευρώ.
ix. Για ανθυπασπιστές, υπαξιωματικούς και μόνιμους στρατιώτες, σε 27,58 ευρώ.

(ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 03/01/2015 – ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ - Σ.Λ.)

Αποτράπηκε εισβολή στο στρατόπεδο της Μαλακάσας

Απόπειρα κλοπής πυρομαχικων από τις αποθήκες της Μαλακάσας. Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΘΑ δύο άτομα εντοπίστηκαν να προσπαθούν να κόψουν την περίφραξη του στρατοπέδου. Μόλις έγιναν αντιληπτοί τράπηκαν σε φυγή.
Στην Μαλακάσα φυλάσσονται κατασχεμένα πυρομαχικά.

Να σημειωθειωθεί ότι εδώ και μέρες υπήρχαν πληροφορίες για προσπάθεια κλοπής πυρομαχικών αλλά από αποθήκες στην Κορινθία.


Γι΄ αυτό το λόγο και είχε δοθεί εντολή από τον Α/ΓΕΣ Χρήστο Μανωλά να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας σ΄ όλες τις μονάδες πυρομαχικών.

Στην Μαλακάσα σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες από το ΥΠΕΘΑ υπάρχουν πυρομαχικά που θα μπορουσαν να ενδιαφέρουν τρομοκρατικές οργανώσεις.
 
ΠΗΓΗ: onalert.gr

Real.gr ΜΑΛΑΚΑΣΑ από realmedialive

Οι ανατροπές στις συντάξεις για το 2015

Με αύξηση των ορίων ηλικίας και σταδιακή μείωση των συντάξιμων αποδοχών έως 15% σε βάθος δεκαετίας, λόγω της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού αναπλήρωσης, κάνει "ποδαρικό" το 2015. Όλες οι ανατροπές που δρομολογούνται με τον νέο χρόνο έχουν "κλειδώσει" από το πρώτο μνημόνιο και τον Νόμο Λοβέρδου (3863/2010) με βάση τον οποίο το Ασφαλιστικό Σύστημα περνά σταδιακά σε ιδιωτικά πρότυπα, εγκαταλείποντας τον κοινωνικό και αναδιανεμητικό του χαρακτήρα.

Αναλυτικά, οι νέες ανατροπές περιλαμβάνουν:
1. Κύριες συντάξεις.
Αλλάζει εκ θεμελίων το σύστημα απονομής συντάξεων και αναδιανεμητικό, που στηρίζεται στην αλληλεγγύη των γενεών, μετατρέπεται σε κεφαλαιοποιητικό, που σημαίνει σύνταξη ανάλογα με τα χρόνια ασφάλισης. Με βάση τον νόμο 3863/2010 από την 1η Ιανουαρίου, η κύρια σύνταξη που θα λαμβάνει όποιος συνταξιοδοτείται, θα χωρίζεται σε δύο τμήματα. Το πρώτο τμήμα θα αφορά στον ασφαλιστικό βίο μέχρι την 31η/12/2010. Για όλες αυτές τις ημέρες ασφάλισης, η σύνταξη θα υπολογίζεται σύμφωνα τις καταστατικές διατάξεις των Tαμείων ως προς τα ποσοστά αναπλήρωσης και τις συντάξιμες αποδοχές ή τις ασφαλιστικές κατηγορίες. Το δεύτερο τμήμα αφορά τον χρόνο, τις ημέρες ασφάλισης, που έχει κάποιος από την 1η/1/2011 και η σύνταξη θα δίνεται με βάση τις ασφαλιστικές εισφορές που έχουν καταβληθεί. Παράλληλα, έχουν θεσμοθετηθεί χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης, καθώς και περαιτέρω περικοπή, ανάλογα με το ύψος της βασικής σύνταξης που θα εγγυάται το κράτος και το οποίο σήμερα υπολογίζεται στα 360 ευρώ.
Η αλλαγή συντελεστών
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, με τους συντελεστές που μπαίνουν, ενώ κατά μέσο όρο -με το υφιστάμενο σύστημα για τον ιδιωτικό τομέα- υπάρχει ένα συντελεστής υπολογισμού ύψους 2%, με τον τρόπο που εγκαθιδρύεται, ο συντελεστής εκτείνεται από 0,8% για κάθε έτος ασφάλισης, αν κάποιος συνταξιοδοτηθεί με το κατώτερο όριο (της 5ετίας δηλαδή), και εκτείνεται στο 1,5% αν έχει 40 έτη (12.000 ημέρες ασφάλισης).
Αντίστοιχα, οι ασφαλισμένοι σε Δημόσιο και ειδικά ταμεία (ΔΕΚΟ-Τραπεζών) θα πρέπει να ζήσουν από την 1η Ιανουαρίου με τη μείωση κατά μία ποσοστιαία μονάδα στο ποσοστό αναπλήρωσης. Πρόκειται για πρόβλεψη του 2002.
*Οι γυναίκες εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν από το ΙΚΑ, θα χρειάζονται από την 1η Ιανουαρίου 12.000 ημέρες ασφάλισης και συμπληρωμένο το 61ο έτος για μειωμένη.
2. Επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ.
Δραματικές οι ανατροπές και στις επικουρικές. Το ποιο θα είναι το ποσό καταβολής της σύνταξης, πέρα από ρήτρα μηδενικού ελλείμματος (αν δηλαδή ένας διοικητής επικουρικού ταμείου αποφασίσει να κάνει καταστροφικές επενδύσεις, οι ενέργειές του αυτές θα... τιμωρούν τους συνταξιούχους), θα καθορίζεται από τα έσοδα των εν ενεργεία ασφαλισμένων, τα οποία και θα διαιρούνται με τον αριθμό των δικαιούχων.
Αυτό σημαίνει μικρότερους συντάξιμους μισθούς, αφού διαρκώς μειώνονται οι αποδοχές των εργαζομένων (άρα ελαχιστοποιούνται και τα έσοδα από εισφορές), αλλά και καταργούνται και οι κοινωνικοί πόροι που πολλοί κατευθύνονταν στην κοινωνική ασφάλιση.
Στα ίδια πρότυπα κινούνται και τα ταμεία πρόνοιας, που χορηγούν εφάπαξ, με αποτέλεσμα από την 1η/1/2015 ουδείς εκ των ασφαλισμένων που έχουν καταθέσει αιτήσεις συνταξιοδότησης να μπορεί να λαμβάνει εφάπαξ άνω των 20.000 ευρώ.
Αγρότες, Ένστολοι, Βαρέα
*Με μείωση 4% του ποσού της βασικής τους σύνταξης θα υποδεχθούν το νέο έτος οι συνταξιούχοι αγρότες. Με αυτόν τον τρόπο, «ξεπαγώνει» από την 1η Ιανουαρίου στον ΟΓΑ και η διαδικασία καταβολής συντάξεων.
*Οι εργαζόμενοι σε Στρατό, Αστυνομία, Πυροσβεστική και Λιμενικό αποκτούν το δικαίωμα εξόδου με 24,5 έτη υπηρεσίας και έχοντας συμπληρώσει το 60ό έτος της ηλικίας τους. Διαφορετικά, θα πρέπει να έχουν 40 έτη υπηρεσίας, για να φύγουν χωρίς όριο ηλικίας συνταξιοδότησης.
*Από τη νέα χρονιά προστίθενται άλλοι 9 μήνες στα όρια ηλικίας προς συνταξιοδότηση για όσους είναι ασφαλισμένοι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)