Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Έφυγαν 32 δισ. ευρώ μόνο από τις μεγάλες τράπεζες...

Δεν ήταν σοκ μόνο το “κούρεμα”!
Κεφάλαια ύψους 32,7 δισ. ευρώ έχασαν από τις καταθέσεις τους οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες (Eθνική 8,5, Alpha Bank 8,9 δισ. ευρώ, Εurobank 8,7 δισ. ευρώ και Τράπεζα Πειραιώς 6,6 δισ. ευρώ) αποτυπώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την κατάσταση των χειμαζόμενων ελληνικών νοικοκυριών – που τρώνε από τα «έτοιμα» για να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Κι αυτό διότι από τα 32 δισ. ευρώ που έφυγαν από τις τράπεζες δεν είναι μόνο τα χρήματα που φυγάδευσαν οι μεγαλοκεφαλαιούχοι στο εξωτερικό, αλλά ένα μεγάλο μέρος – ίσως και...
το μισό ποσό σύμφωνα με ορισμένους τραπεζίτες – έχει χαθεί εξαιτίας των καθημερινών αναγκών για τις πληρωμές φόρων, λογαριασμών. Βεβαίως, και το μεγαλύτερο «κομμάτι» αποτελούν τα κεφάλαια που έφυγαν σε προορισμούς όπως Ελβετία, Λονδίνο, Χονγκ- Κονγκ ακόμη και στην
Ευρώπη, καθώς ευρωπαϊκές τράπεζες συλλέγουν καταθέσεις στην Ελλάδα με υψηλό επιτόκιο και τις προσμετρούν στο ενεργητικό τους στην μητρική χώρα.
Πολλοί καταθέτες φυγαδεύουν τα χρήματα στο εξωτερικό και από τον συνεχή τονισμό από μέρους της κυβέρνησης ( για ελέγχους των καταθέσεων από την εφορία κα ). Συμπερασματικά, όμως, οι λόγοι για τους οποίους συνεχίζεται η εκροή καταθέσεων είναι οι υψηλές καθημερινές ανάγκες για τα νοικοκυριά, αλλά και το ανηλεές κυνηγητό από πλευράς της κυβέρνησης. Αν μάλιστα το καλοσκεφθεί κανείς αναρωτιέται γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν προχωρεί άμεσα
σε αμνήστευση των κεφαλαίων από την Ελβετία ( αφού καταβληθεί ο σχετικός φόρος ). Διότι δεν έχει καμία οικονομική λογική σε μια χώρα με ύφεση πάνω από 7% να μειώνονται περαιτέρω οι καταθέσεις με λάθος της ίδιας της κυβέρνησης.
Εθνική Τράπεζα : Μείωση 8,5 δισ. ευρώ
Απώλειες 8,5 δισ. ευρώ εμφάνισε στις καταθέσεις η Εθνική Τράπεζα το 2011, καθώς στα τέλη του 2011, υπήρχαν καταθέσεις 59,5 δισ. Ευρώ έναντι 68 δισ. ευρώ του 2010, σημειώνοντας πτώση 12%.
Το δανειακό χαρτοφυλάκιο μειώθηκε στα 72,4 δισ. ευρώ έναντι 75,1 δις. ευρώ καταγράφοντας πτώση 4%.
Ο δείκτης δανείων προς καταθέσεις του Ομίλου παραμένει στα υγιή επίπεδα του 109%, ενώ στην Ελλάδα ο δείκτης βρίσκεται στο 106%, παρά την μείωση των καταθέσεων στην Ελλάδα κατά 30% σωρευτικά από τα τέλη του 2009. Ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας εντός των τελευταίων 20 μηνών πέτυχε να συγκεντρώσει περίπου 3,5 δις. ευρώ πρόσθετα εποπτικά κεφάλαια.
Αlpha Bank : Μείωση 8,9 δισ. στις καταθέσεις – περαιτέρω απομόχλευση
Στα 29, 3 δισ. ευρώ ανήλθαν οι καταθέσεις της Alpha Bank στα τέλη του 2011, έναντι 38,2 δις. ευρώ καταγράφοντας μείωση 8,9 δισ. ευρώ ή μείωση της τάξεως του 23,2%.
Οι καταθέσεις της Alpha Bank στη Νοτιοανατολική Ευρώπη σημείωσαν επίσης πτώση φθάνοντας τα 5,3 δισ. ευρώ από 6,8 δισ. ευρώ του 2010, καταγράφοντας πτώση 22,2%
Η Τράπεζα το 2011 αύξησε την χρηματοδότηση της από τις κεντρικές τράπεζες κατά 7,7 δις. ευρώ, φθάνοντας τα 21,9 δισ. ευρώ, ενώ το περιθώριο άντλησης περαιτέρω ρευστότητας υπερβαίνει τα 6 δισ. ευρώ, στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2011
Σε ό, τι αφορά τις χορηγήσεις. στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2011, ανήλθαν σε 49,7 δις. ευρώ, από 51,5 δισ. ευρώ του 2010. Σε ετήσια βάση, η μείωση της μόχλευσης του ισολογισμού έφθασε το 1,8 δισ. ευρώ.

Εurobank : Μείωση 8,7 δισ. στις καταθέσεις – Στα 51, 4 δισ. ευρώ το δανειακό χαρτοφυλάκιο.
Απώλειες 8,7 δισ. ευρώ εμφάνισε στις καταθέσεις η Eurobank, καθώς στα τέλη του 2010 διέθετε 41,17 δις. ευρώ, ενώ στο τέλος του περασμένου χρόνου συρρικνώθηκαν στα 32,45 δισ. ευρώ. Αντίθετα, με την Ελλάδα, οι καταθέσεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη κατέγραψαν μικρή αύξηση σε σύγκριση το 2011.
Στην πλευρά των δανείων, η Eurobank μείωσε το συνολικό χαρτοφυλάκιο της σε 51,4 δισ. ευρώ, από 53,4 δισ. ευρώ, εμφανίζοντας μια ετήσια μείωση της τάξεως του 3,6%. Η μείωση αυτή είναι χαμηλότερη της μείωσης των καταθέσεων, γεγονός που αποδεικνύει την στήριξη της τράπεζας προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.
Η τράπεζα διατηρεί σημαντική ρευστότητα από την καταθετική της βάση, αλλά και από το ευρωσύστημα. Σ ότι αφορά τις ζημιές από τα επισφαλή δάνεια, η μελέτη της Blackrock βασιζόμενη σε δυσμενείς μακροοικονομικές παραδοχές εκτιμά συνολικές προβλέψεις 4,2 δισ.
ευρώ στο «βασικό σενάριο» και 5,4 δισ. ευρώ στο ακραίο σενάριο. Οι προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις αυξήθηκαν κατά 4,7% σε ετήσια βάση και ανήλθαν σε 1,3 δισ. ευρώ το 2011.
Τράπεζα Πειραιώς : Μείωση καταθέσεων 6,6 δισ. ευρώ
Κατά 6,6 δις. ευρώ μειώθηκαν οι καταθέσεις της Τράπεζας Πειραιώς το 2011, καθώς όπως αναφέρει η Τράπεζα οι καταθέσεις και τα ομόλογα λιανικής ανήλθαν σε 22 δισ. ευρώ, έναντι 28,6 δισ. ευρώ του 2010, καταγράφοντας μείωση της τάξεως του 23%. Οι χορηγήσεις του ομίλου (προ προβλέψεων ) ανήλθαν σε 37 δισ. ευρώ, έναντι 38,2 δισ. Ευρώ σημειώνοντας πτώση 3%. Ο δείκτης δανείων σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών προς το σύνολο των δανείων του Ομίλου (ΔΠΧΑ 7) διαμορφώθηκε στο 13,5% των συνολικών χορηγήσεων στο τέλος του 2011. Η επιδείνωση του δείκτη από το 7,5% το 2010
Προήλθε πρωτίστως από την Ελλάδα (13,2% το 2011 από 6,9% το 2010), λόγω εμβάθυνσης της ύφεσης και εκτεταμένης χειροτέρευσης του οικονομικού κλίματος και δευτερευόντως από τις διεθνείς δραστηριότητες (14,6% από 9,6% αντίστοιχα). Ειδικά για την Ελλάδα ο αντίστοιχος δείκτης για το σύνολο της αγοράς προσέγγισε το 16% στο τέλος του 2011 (εκτίμηση, στοιχεία ΤτΕ) από 10% το 2010. Η ποιότητα του εγχώριου
δανειακού χαρτοφυλακίου των ελληνικών τραπεζών και των θυγατρικών τους στην Ελλάδα
εξετάστηκε ενδελεχώς κατά τη διαγνωστική άσκηση ελέγχου της εταιρείας BlackRock Solutions, κατόπιν οδηγίας της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ).

Στις κάλπες 45 εκατομμύρια Γάλλοι

Στις κάλπες για τον 1ο γύρο των Προεδρικών Εκλογών προσέρχονται από τις 8.00 το πρωί της Κυριακής περίπου 45 εκατομμύρια Γάλλοι, σε μια ψηφοφορία κρίσιμη όχι μόνο για τη χώρα αλλά και για την πορεία της ευρωζώνης. Οι κάλπες άνοιξαν στις 8 τοπική ώρα (9 π.μ ώρα Ελλάδας) και στις μεγάλες πόλεις θα κλείσουν στις 8 το βράδυ (9 μ.μ ώρα Ελλάδας), οπότε και θα ανακοινωθούν οι πρώτες εκτιμήσεις αποτελέσματος.

Περίπου 800.000 ψηφοφόροι των υπερπόντιων γαλλικών εδαφών ψήφισαν ήδη από χθες, Σάββατο, λόγω της διαφοράς ώρας με το Παρίσι.
Περίπου 800.000 ψηφοφόροι των υπερπόντιων γαλλικών εδαφών ψήφισαν ήδη από χθες, Σάββατο, λόγω της διαφοράς ώρας με το Παρίσι.
Οι 44.5 εκατομμύρια εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν τους δύο, εκ των συνολικά δέκα, υποψήφιους που θα περάσουν στον δεύτερο γύρο. Δύο εβδομάδες αργότερα θα επιλέξουν τον νέο Πρόεδρο της Γαλλίας.
Ο Φρανσουά Ολάντ εμφανίζεται από τις δημοσκοπήσεις να είναι ο νικητής του δεύτερου γύρου με 55% των ψήφων, ενώ οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή εμφάνιζαν τον Ολάντ να έχει ελαφρύ προβάδισμα έναντι του Σαρκοζί και στον πρώτο γύρο με 28% έναντι 26%.
Η υποψήφια της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν φαίνεται να κερδίζει στον πρώτο γύρο ποσοστό 14% με 17% και θα αναμετρηθεί για την τρίτη θέση με τον υποψήφιο της αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν.
Ακολουθούν ο κεντρώος Φρανσουά Μπαϊρού με ποσοστό 11%, ενώ η υποψήφια των Οικολόγων Εύα Ζολί, ο εθνικιστής δεξιός Νικολά Ντιπόν-Ενιάν και οι δύο υποψήφιοι της άκρας αριστεράς Φιλίπ Πουτού και Ναταλί Αρτό, αλλά και ο υπεραμυνόμενος της παγκόσμιας ολιγαρχίας Ζακ Σεμινάντ φαίνεται να κερδίζουν ποσοστό μικρότερο του 3%.
Σαρκοζί: Κινητοποιηθείτε - Ολάντ: Τίποτε δεν έχει κριθεί
«Κινητοποιηθείτε, πάρτε το λόγο, μην αφήσετε να σας στερήσουν το λόγο, επιβάλλετε την νίκη» προέτρεψε την Παρασκευή τους εκλογείς, ο Νικολά Σαρκοζί, καλώντας τους σε μαζική προσέλευση στις κάλπες, καθώς όπως είπε: «κάθε ψηφοδέλτιο χτίζει τη νίκη μας».
Ανάμεσα στους οπαδούς της συγκέντρωσης της Νις ήταν και η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας, Μπερναντέτ Σιράκ, η οποία έχει δημοσίως εκδηλώσει τη στήριξή της προς τον γάλλο πρόεδρο, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους της οικογένειας Σιράκ που μάλλον θα προτιμήσουν τον σοσιαλιστή Ολάντ, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ιστορικός και φίλος του πρώην προέδρου.
Κάλεσμα σε πανστρατιά είχε απευθύνει προηγουμένως και ο Φρανσουά Ολάντ, σημειώνοντας ότι «τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη».

Μπλόκο της τρόικας στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Όπως όλα δείχνουν η ανακεφαλαιοποίηση μετατίθεται για μετά τις εκλογές παρά το οτι ο πρωθυπουργός επιμένει για λύση πριν από αυτές.Στην παρούσα φάση, όπως γράφει το "Βήμα της Κυριακής", αν και τεχνικά τα μέσα και τα εργαλεία βρίσκονταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, οι ενδοιασμοί της τρόικας και κυρίως της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών και τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μπλόκαραν τη λύση.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, ο βασικός ενδοιασμός της τρόικας έχει να κάνει με τις πολιτικές αντιρρήσεις που εκφράζονται στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με κρατικά κεφάλαια. Οπως λένε “η τρόικα θέλει ξεκάθαρο πολιτικό σκηνικό για να συναινέσει σε μία λύση. Θέλει να γνωρίζει ποιός θα είναι κυβέρνηση και ποιες είναι οι προγραμματικές δηλώσεις του”. Σύμφωνα με άλλες πηγές, η μετάθεση της λύσης μετά τις εκλογές προσφέρει στην τρόικα έναν πρόσθετο μοχλό πίεσης στις όποιοες διαπραγματεύσεις θα κάνει με την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ο πρωθυποργός Λ. Παπαδήμος, που συνεχίζει να πιέζει για άμεση λύση,  αναμένεται την εβδομάδα που ξεκινά να αναλάβει νέες πρωτοβουλίες για τη διαμόρφωση ενός μεταβατικού σχήματος για την αύξηση κεφαλαίων των τραπεζών.

Η Frontex, τα ελληνοτουρκικά σύνορα και η "μανούβρα" Σαρκοζί

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, αναγνωρίζει ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας, σε ότι αφορά στην παράνομη ματανάστευση.
Αναγνωρίζει παράλληλα ότι οι περιπολίες της Frontex "δεν βοηθούν και πολύ". Ωστόσο, απορρίπτει τις εισηγήσεις περί επαναφοράς των εσωτερικών συνοριακών ελέγχων στη ζώνη Σένγκεν.
Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα "Passauer Neue Presse" ανέφερε πως "στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας υπάρχει πρόβλημα, το ίδιο ισχύει και στα σύνορα των μεσογειακών κρατών".
Αναφερόμενος στην επιστολή που από κοινού έστειλαν ο Γερμανός και ο Γάλλος υπουργός εσωτερικών και με την οποία προτείνουν την επαναφορά των συνοριακών ελέγχων για διάστημα 30 ημερών και μόνο με απόφαση των εθνικών κυβερνήσεων, επισήμανε πως θεωρεί ότι δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια προεκλογική μανούβρα του Γάλλου προέδρου, Νικολά Σαρκοζί.
"Ούτε η γερμανική ούτε η γαλλική πλευρά έχουν καταθέσει προτάσεις σχετικώς με συνοριακούς ελέγχους", επισήμανε.
Ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης εμφανίζεται, επιπλέον, πεπεισμένος ότι "για τις περίεργες απόψεις περί ελέγχων στα εθνικά σύνορα δεν θα υπάρξει πλειοψηφία ούτε στο επίπεδο του Συμβουλίου Υπουργών, ούτε στο επίπεδο του Ευρωκοινοβουλίου" και διευκρινίζει ότι "για να κλείσουν τα σύνορα χρειάζεται ομοφωνία στο Συμβούλιο Υπουργών".
Αναγνωρίζει πάντως το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης και υποστηρίζει ότι πρέπει να λυθεί πριν φθάσει στην Ευρώπη και προτείνει να δοθεί βοήθεια στα ενδιάμεσα κράτη, κυρίως σε αυτά της Βόρειας Αφρικής.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)