Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Οι παγίδες του Ε9 που... φέρνουν έξτρα φόρους


Παγίδες έξτρα φόρων κρύβουν ενδεχόμενα λάθη στη συμπλήρωση του Ε9 το οποίο καλούνται να υποβάλλουν έως τις 30 Μαΐου, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο φορολογούμενοι.
Τυχόν λάθη μπορεί να στοιχίσουν ακριβά, καθώς τα στοιχεία του Ε9 θα αποτελέσουν τη βάση υπολογισμού του νέου ΕΝΦΙΑ αλλά και του νέου συμπληρωματικού φόρου (στα πρότυπα του ΦΑΠ για όσους έχουν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 300.000 ευρώ).

Το νέο έντυπο Ε9 απαιτεί φέτος την αναγραφή περισσότερων στοιχείων για την επιβολή του νέου Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ)...
ενώ σ' αυτούς που υποχρεούνται να υποβάλουν φέτος το Εντυπο Ε9 περιλαμβάνονται όλοι όσοι:
**Νομιμοποίησαν ή τακτοποίησαν αυθαίρετα κτίσματα, ημιυπαίθριους ή άλλους χώρους εντός του 2013 καθώς και όσοι προέβησαν σε «νομιμοποιήσεις» ή «τακτοποιήσεις» εντός των προηγουμένων ετών, αλλά δεν δήλωσαν τα σχετικά στοιχεία στο Ε9 κατά τα αντίστοιχα έτη.

Μέχρι σήμερα οι φορολογούμενοι αυτοί δεν ήταν υποχρεωμένοι να δηλώσουν τους «τακτοποιημένους» ημιυπαίθριους στο Εντυπο Ε9 παρά μόνο στην περίπτωση που μεταβίβαζαν το ακίνητο.

Τώρα με την υποχρεωτική αναγραφή των ημιυπαίθριων χώρων αυτομάτως αυξάνεται και η επιφάνεια των κατοικιών που θα πρέπει να δηλώσουν στην εφορία, με συνέπεια την αύξηση του ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να καταβάλουν φέτος.

**Κατέχουν ακίνητα τα οποία απαλλάσσονται από τον νέο Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, μεταξύ των οποίων και όσοι κατέχουν θερμοκήπια, στάβλους, μαντριά, αποθήκες προϊόντων φυτικής ή ζωικής παραγωγής.

Αν τα απαλλασσόμενα από τον ΕΝΦΙΑ ακίνητα, ή ακίνητα τα οποία φορολογούνται με μειωμένους συντελεστές δεν δηλωθούν στα σωστά πεδία, ο φορολογούμενος κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπος με έξτρα φόρο.

Το Ε9 θα πρέπει να υποβληθεί έως τις 30 Μαϊου. Λογιστές και φοροτεχνικοί πιέζουν για παράταση αλλά προς το παρόν το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει δώσει ενδείξεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Με βάση τις σχετικές ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών, υποχρέωση να υποβάλλουν το έντυπο έχουν:

1. Όσοι είχαν μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση εντός του 2013, οι οποίες υπάρχουν και την 1η Ιανουαρίου 2014.

Σ' αυτή την κατηγορία, υπάγονται όσοι το περασμένο έτος πώλησαν ή αγόρασαν ακίνητα, μεταβίβασαν ή απέκτησαν ακίνητα με δωρεές ή γονικές παροχές, κληρονόμησαν ακίνητα, μεταβίβασαν ή απέκτησαν την ψιλή κυριότητα ή την επικαρπία ακινήτων, είχαν οποιεσδήποτε μεταβολές στα ποσοστά συνιδιοκτησίας ή στις επιφάνειες των ακινήτων τους

2. Τα νομικά πρόσωπα, εφόσον τα ακίνητά τους εντάσσονται σε κάποια κατηγορία απαλλαγών από τον ΕΝΦΙΑ.

3. Τα φυσικά πρόσωπα, εφόσον έχουν ακίνητα τα οποία απαλλάσσονται του φόρου ή προβλέπεται μείωση αυτού.

Στην κατηγορία αυτή υπάγονται οι αγρότες και κτηνοτρόφοι που θα πρέπει να δηλώσουν τους χώρους αποθήκευσης προϊόντων φυτικής ή ζωικής παραγωγής, μαντριά, στάνες, θερμοκήπια, κ.λπ. Για τα κτίσματα αυτά προβλέπεται πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ.

4. Όσοι κατέχουν αυθαίρετα κτίσματα ή ημιυπαίθριους ή βοηθητικούς ή κύριους χώρους που έχουν "τακτοποιηθεί" ή "νομιμοποιηθεί", μόνο στις περιπτώσεις που δεν έχουν αναγράψει τα ακίνητα αυτά ή τους χώρους αυτούς σε προηγούμενες δηλώσεις Ε9.

Οι χώροι και τα κτίσματα που «τακτοποιήθηκαν» ή νομιμοποιήθηκαν πρέπει να δηλωθούν πλέον στη νέα τους («τακτοποιημένη» ή «νομιμοποιημένη») κατάσταση ώστε η εικόνα του Ε9 συμφωνεί με τις δηλώσεις των μηχανικών για την τακτοποίηση.

5. Όποιος έχει ακίνητο σε πολυκατοικία, η οποία διαθέτει κοινόχρηστη πισίνα ή κλειστούς (υπόγειους κυρίως) κοινόχρηστους χώρους αποθηκών ή θέσεων στάθμευσης, για να τους αναγράψει στη δήλωση στοιχείων ακινήτων.

Οι χώροι αυτοί θα δηλωθούν εφόσον είναι παρακολουθήματα του ακινήτου (κάτι τέτοιο αναγράφεται στο συμβόλαιο) και εφόσον υπάρχει αποκλειστική χρήση κοινόχρηστου χώρου. Δεν πρέπει, να δηλωθούν περιπτώσεις που δεν αποτελούν παρακολουθήματα της ιδιοκτησίας.

6. Όσοι είχαν μεταβολή στην οικογενειακή κατάστασή τους (γάμος, διαζύγιο, παιδί που δεν είναι πλέον προστατευόμενο μέλος και θα υποβάλει δική του δήλωση και Ε9, θάνατος του υπόχρεου, οπότε για λογαριασμό του θα υποβάλουν οι κληρονόμοι κ.λπ.).

7. Ο εργολάβος, για να αναγράψει το εργολαβικό του αντάλλαγμα, εφόσον έχουν παρέλθει 4 χρόνια από την έναρξη ανέγερσης της οικοδομής ή έχουν χρησιμοποιηθεί καθ' οιονδήποτε τρόπο από αυτόν τα ακίνητα πριν την παρέλευση της τετραετίας. Επίσης το Ε9 θα υποβάλλει και ο οικοπεδούχος, για να διαγράψει το εργολαβικό αντάλλαγμα.

8. Ο κάτοχος ακινήτου που ανήκει σε φορέα της Γενικής Κυβέρνησης (ΟΤΑ, ΝΠΔΔ), ο οποίος κατέχει το ακίνητο χωρίς τη συναίνεση του φορέα.

9. Ο κάτοχος ακινήτου που ανήκει στην ΕΤΑΔ ΑΕ και στην «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.», ο οποίος κατέχει το ακίνητο με τη συναίνεση των εταιρειών αυτών.

10. Οι Ο.Τ.Α. για τα ακίνητα τα οποία έχουν δεσμεύσει και έχει προσδιορισθεί η αποζημίωση, για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο εκκρεμεί η καταβολή της σχετικής αποζημίωσης. (Ο κύριος του δεσμευμένου από Ο.Τ.Α. ακινήτου εξακολουθεί να είναι υπόχρεος να δηλώνει το ακίνητο).

11. Κατ' εξαίρεση η σύζυγος, η οποία δεν είναι ενεργή χρήστης των υπηρεσιών του Taxisnet, διαρκούντος του έγγαμου βίου υποβάλλει ηλεκτρονικά τη δήλωση στοιχείων ακινήτων της, χρησιμοποιώντας, για την πρόσβαση στο Taxisnet, το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του συζύγου της.

Από την ημερομηνία ενεργοποίησης του ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης από τη σύζυγο δεν είναι πλέον δυνατή η υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων της με τη χρήση των κωδικών του συζύγου.

Σε περίπτωση διακοπής ή διάστασης της έγγαμης σχέσης διακόπτεται η δυνατότητα χρήσης του ονόματος χρήστη και του κωδικού πρόσβασης του πρώην ή σε διάσταση συζύγου, από την ημερομηνία καταχώρησης της διακοπής ή της διάστασης στο μητρώο.

12. Η δήλωση στοιχείων ακινήτων ανηλίκου τέκνου υποβάλλεται από τους γονείς για λογαριασμό του ανηλίκου τέκνου.

13. Στην περίπτωση που ο υπόχρεος σε δήλωση στοιχείων ακινήτων έτους 2014 έχει αποβιώσει, μετά την ενημέρωση του μητρώου του φορολογουμένου, η δήλωση στοιχείων ακινήτων υποβάλλεται χειρόγραφα στον αρμόδιο Προϊστάμενο Δ.Ο.Υ., από όλους τους κληρονόμους ή οποιονδήποτε εξ αυτών ή από πληρεξούσιο, που έχει ειδικά εξουσιοδοτηθεί γι' αυτό, και συνοδεύεται από τα οικεία παραστατικά.

Αντισυνταγματική η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ κρίνει το ΣτΕ

Αντισυνταγματική έκρινε η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ.

Η Ολομέλεια του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου έκανε δεκτή την αίτηση κατοίκων της Αθήνας, που ζητούσαν να ακυρωθεί η κυβερνητική απόφαση με την οποία μεταβιβάστηκε, χωρίς αντάλλαγμα, από το Ελληνικό Δημόσιο στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) το 34,033% του μετοχικού κεφαλαίου (36.245.240 μετοχές) της ΕΥΔΑΠ.
Όπως αναφέρεται στη δικαστική απόφαση, η μετατροπή της ΕΥΔΑΠ σε ιδιωτική επιχείρηση είναι αντίθετη σε δύο άρθρα, που επιβάλλουν τη μέριμνα του κράτους για την υγεία των πολιτών, αλλά και κατοχυρώνουν το δικαίωμα στην προστασία της υγείας.
«Περιμένουμε να λάβουμε την απόφαση προκειμένου να αξιολογήσουμε την πιθανή επίπτωσή του στην ιδιωτικοποίηση», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters αξιωματούχος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, ζητώντας να μην κατονομαστεί.
Το Ελληνικό Δημόσιο ελέγχει το 61% της ΕΥΔΑΠ.
Στις αρχές του Μαΐου έγινε γνωστό πως επενδυτικό ταμείο υπό τον έλεγχο του δισεκατομμυριούχου Τζον Πόλσον απέκτησε το 10% της ΕΥΔΑΠ που ανήκε στην Τράπεζα Πειραιώς.

Γυρίσαμε την πλάτη στις φορολογικές υποχρεώσεις: Μόλις 16,4% δήλωσαν το εισόδημά τους για φέτος

Μία ανάσα πριν την εκπνοή της προθεσμίας για τη δηλώσεις Ε9, αλλά και τους φόρου εισοδήματος και μόλις ένας στους πέντε φορολογούμενους κατέθεσε τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Πονοκέφαλος στο ΥΠΟΙΚ. Θα δοθεί παράταση 


Μόλις 35 μέρες απομένουν για την ολοκλήρωση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και το 16,4% από το σύνολο των φορολογουμένων έχει τακτοποιήσει την υποχρέωσή του. Η εξέλιξη αυτή ανησυχεί το υπουργείο Οικονομικών που ενδεχομένως να αναγκασθεί να παρατείνει τις προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων και κατ’ επέκταση τις ημερομηνίες πληρωμής των φόρων.
Σημειώνεται ότι οι φορολογούμενοι πρέπει να υποβάλλουν τις δηλώσεις μέχρι τις 30 Ιουνίου, ενώ η πρώτη δόση του φόρου (εφόσον προκύπτει) πρέπει να καταβληθεί ανεξαρτήτως της ημερομηνίας υποβολής της δήλωσης στις 31 Ιουλίου. Από τα στοιχεία του υπ. Οικονομικών προκύπτει ότι το 65% των φορολογουμένων που έχουν υποβάλει δήλωση δεν θα πληρώσει επιπλέον φόρο ή θα έχει επιστροφή.
Πάντως, στην Καραγιώργη Σερβίας δεν κρύβουν την ανησυχία τους μπροστά στον κίνδυνο υπερφόρτωσης του Taxis από τη μαζική υποβολή, καθώς εκτός από την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος στο επόμενο διάστημα θα πρέπει να υποβληθούν οι συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών - προμηθευτών για το πρώτο τρίμηνο του έτους και το έντυπο Ε9. Η πρώτη κίνηση που αναμένεται να κάνει το υπουργείο είναι να παρατείνει τις ημερομηνίες υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων. Πάντως, η μικρή ηλεκτρονική προσέλευση των φορολογουμένων αποδίδεται αρμοδίως σε τρεις λόγους:
1. Τα ασφαλιστικά ταμεία καθυστέρησαν σημαντικά να στείλουν τις βεβαιώσεις αποδοχών στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.
2. Μέχρι και τις 15 Μαΐου δεν είχαν διορθωθεί στο έντυπο Ε1 οι πρόσφατες ευνοϊκές αλλαγές για τους ανέργους, τους φοιτητές και όσους έχουν εισοδήματα μόνο από μπλοκάκι.
3. Αρκετοί φορολογούμενοι, για έναν περίεργο λόγο, δεδομένου ότι είναι προκαθορισμένες οι ημερομηνίες πληρωμής των φόρων, έχουν προγραμματίσει να καταθέσουν τη δήλωσή τους μετά τις ευρωεκλογές.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπ. Οικονομικών, μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 913.306, από συνολικά 5,5 εκατομμύρια, δηλώσεις εκ των οποίων:
α) 319.124 δηλώσεις ή το 34,94% του συνόλου είναι χρεωστικές με συνολικό ποσό φόρου 299,73 εκατ. ευρώ. Ο πρόσθετος φόρος που καλούνται να πληρώσουν οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι ανέρχεται κατά μέσο όρο σε 939 ευρώ. Ο φόρος μπορεί να εξοφληθεί είτε εφάπαξ μέχρι το τέλος Ιουλίου με έκπτωση 1,5% είτε σε τρεις διμηνιαίες δόσεις εκ των οποίων η πρώτη μέχρι το τέλος Ιουλίου, η δεύτερη μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Σημειώνεται ότι φέτος δεν θα ταχυδρομηθούν εκκαθαριστικά, αλλά οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να τα εκτυπώσουν από τον λογαριασμό τους στο Taxisnet. Η πληρωμή του φόρου γίνεται αποκλειστικά στις τράπεζες ή τα ΕΛΤΑ με την «Ταυτότητα Οφειλής».
β) 187.064 είναι πιστωτικές και το συνολικό ποσό που θα λάβουν ανέρχεται στα 38,6 εκατ. ευρώ. Κατά μέσο όρο κάθε φορολογούμενος με πιστωτικό σημείωμα θα λάβει 206 ευρώ.
γ) 407.118 δηλώσεις ή το 44,58% είναι μηδενικές. Ανεξάρτητα από τις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου σχετικά με τον χρόνο υποβολής των δηλώσεων οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:
-  Οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2014 υποβάλλονται υποχρεωτικά μέσω του Διαδικτύου έως τις 30 Ιουνίου 2014. Οι δηλώσεις πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά είτε από τους ίδιους τους φορολογούμενους με τους δικούς τους κωδικούς πρόσβασης, είτε από εξουσιοδοτημένο λογιστή - φοροτεχνικό με τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης. Σε κάθε περίπτωση, η εξουσιοδότηση θα πρέπει να αφορά στη διαχείριση των εντύπων Ε1, Ε2 και Ε3 ανεξάρτητα αν οι υπόχρεοι είναι εγγεγραμμένοι στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του συστήματος Taxisnet.
-  Οι δηλώσεις με επιφύλαξη πρέπει να υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω Διαδικτύου. Επίσης οι συμπληρωματικές - τροποποιητικές δηλώσεις, είτε είναι εμπρόθεσμες είτε εκπρόθεσμες, θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω Διαδικτύου.
-  Σε περίπτωση που δεν υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής λόγω αποδεδειγμένης τεχνικής αδυναμίας που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ή εφόσον κρίνεται από τον αρμόδιο προϊστάμενο ΔΟΥ ότι συντρέχει αντικειμενική και πραγματική αδυναμία υποβολής της δήλωσης με ηλεκτρονικό τρόπο, οι δηλώσεις επιτρέπεται να υποβληθούν σε έντυπη μορφή στις αρμόδιες ΔΟΥ.
Χρήσιμες οδηγίες
Υποχρεωμένοι να υποβάλουν δήλωση είναι όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και δεν είναι προστατευόμενα μέλη. Δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί μέχρι 31 Δεκεμβρίου 1994. Αντίθετα όσοι είναι άνω των 18 ετών και είναι προστατευόμενα μέλη δεν υποχρεούνται να υποβάλουν φορολογική δήλωση. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και όσοι ασκούν ατομικά επιχείρηση και άλλαξαν επαγγελματική έδρα θα πρέπει να περάσουν πρώτα από το Μητρώο της εφορίας για να υποβάλουν δήλωση. Σημειώνεται ότι οι παντρεμένοι είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν κοινή δήλωση για τα εισοδήματά τους. Στην κοινή δήλωση των συζύγων τα εισοδήματα φορολογούνται ξεχωριστά για κάθε ένα σύζυγο. Οι σύζυγοι κάνουν χωριστά φορολογική δήλωση στις εξής περιπτώσεις:
-  Οταν δεν μένουν μαζί κατά τον χρόνο που υποβάλλεται η δήλωση, επειδή έχει διακοπεί η έγγαμη συμβίωση.
-  Οταν ο ένας από τους δύο συζύγους βρίσκεται σε κατάσταση πτώχευσης.
-  Οταν ο ένας από τους δύο συζύγους είναι σε δικαστική ή νόμιμη απαγόρευση ή τελεί υπό δικαστική αντίληψη.

H μάχη του σταυρού των ευροεκλογων - Ποιοί εκλεγονται έως τωρα


Ενώ ολοκληρώνεται η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων, τώρα η μάχη δίνεται στην καταμέτρηση των σταυρών για την ανάδειξη των ευρωβουλευτών.
Με καταμετρημένο το 7,8%, επικρατέστεροι είναι:
Από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι Μανώλης Γλέζος, Σοφία Σακοράφα, Δημήτρης Παπαδημούλης, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Γεώργιος Κατρούγκαλος, Κων. Χρυσόγονος.
Από τη ΝΔ, οι Μανώλης Κεφαλογιάννης, Μαρία Σπυράκη, Θεόδωρος Ζαγοράκης, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Γιώργος Κύρτσος.
Από τη Χρυσή Αυγή, οι Ελευθέριος Συναδινός, Λάμπρος Φουντούλης, Γεώργιος Επιτήδειος.
Από την Ελιά, οι Νίκος Ανδρουλάκης και Εύα Καϊλή.
Από το Ποτάμι, οι Γεώργιος Γραμματικάκης και Νίκος Ορφανός.
Από το ΚΚΕ, οι Κων. Παπαδάκης και Σωτήρης Ζαριανόπουλος.
Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο Νότης Μαριάς.
Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

"Δεν μασάμε"! Το μήνυμα από το Αιγαίο φθάνει "απέναντι" - Στην Αθήνα;

Image

Οι φωτογραφίες του Α/ΓΕΣ Χρήστου Μανωλά απ΄ όλα τα ακριτικά νησιά και τα φυλάκια που επισκέφθηκε είναι “βάλσαμο” μέσα στην μιζέρια μιας πολιτικής αντιπαράθεσης . Όχι επειδή ο Αρχηγός πήγε εκεί που έπρεπε να πάει. Ο πρωταγωνιστής των φωτογραφιών δεν είναι ο ίδιος. Είναι οι στρατιώτες και τα στελέχη που έχουν φωτογραφηθεί μαζί του. Πρόσωπα καθαρά και ήρεμα που δεν μπορούν παρά να σου προκαλούν εμπιστοσύνη και σε κάνουν αυθόρμητα να σκεφτείς ότι εκεί στην…άκρη του χάρτη που όλοι εμείς οι “Αθηναίοι” την έχουμε για…εξορία υπάρχουν αυτοί που “δεν μασάνε”! Ευτυχώς…

Ο Α/ΓΕΣ πήγε παντού και καλά έκανε . Οι πιο πρόσφατες φωτογραφίες είναι από τη Μεγίστη,τη Ρω και τη Στρογγύλη. Δεν χρειάζεται άλλη “λεζάντα” για τα παιδιά που δεν έχουν ανάγκη από κανέναν να τους πει ποιο είναι το καλό γι΄ αυτή τη χώρα. Το υπερασπίζουν κάθε ώρα, κάθε μέρα.

Δείτε τις πολύ καλές φωτογραφίες του ΓΕΣ για να καταλάβετε.














http://www.onalert.gr/stories/den-masame-to-minima-apo-to-aigaio-fthanei-stin-athina

Αποτελέσματα Ευρωεκλογών: ΣΟΚ σε Ροδόπη και Ξάνθη: Έρχεται πρώτο το κόμμα των τουρκόφωνων

Ανατριχίλα προκαλούν τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα από Ξάνθη και Ροδόπη – Προηγείται το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (DEB) το οποίο έχει σαφείς δεσμούς με το Τουρκικό Προξενείο και τους ψευδομουφτηδες.
Χαρακτηριστικό είναι με την ενσωμάτωση στη Ροδόπη στο 35,21% το ποσοστό του είναι στο 43,89% έναντι του δεύτερου κόμματος που είναι η Νέα Δημοκρατία και έχει ποσοστό περί το 16,91%.

Επίσης, στην Ξάνθη σε ποσοστό ενσωμάτωσης 32,59 % το κόμμα Ισότητας και πάλι προηγείται με 22,83% με τη δεύτερη ΝΔ στο 18,6%.
Θυμίζουμε ότι στόχος του συγκεκριμένου κόμματος είναι να χειραγωγήσει και να ελέγξει τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.
Το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (DEB) που αποτελεί τη συνέχεια του κόμματος που ιδρύθηκε από τον Αχμέτ Σαδίκ και έχει σήμερα πρόεδρο τον Μουσταφά Αλή Τσαούς με σαφείς δεσμούς με το Τουρκικό Προξενείο και τους ψευδομουφτηδες, επιχειρεί να προβληθεί ως ο μοναδικός και αυθεντικός εκφραστής της «τουρκικής ταυτότητας» της μουσουλμανικής μειονότητας.
Με τη στήριξη του τουρκικού προξενείου και πολλών οργανώσεων που έχουν στηθεί τα τελευταία χρόνια στη Θράκη, το DEB κατήλθε στις ευρωεκλογές επιχειρώντας καταγραφή των δυνάμεων αλλά κυρίως για να αποτυπωθεί η δυνατότητα του Προξενείου και των ακραίων της μειονότητας να χειραγωγούν τη μειονοτική ψήφο με στόχο τις εθνικές εκλογές.
ΠΗΓΗ: http://www.newsbomb.gr/ekloges-2014

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)