Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Ομαδικά πυρά κατά του φορολογικού

Ιδιαίτερα επικριτικοί απέναντι στο φορολογικό νομοσχέδιο υπήρξαν οι εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων που προσεκλήθησαν απ' την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για να το σχολιάσουν.
Ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, Σάββας Ρομπόλης, εκτίμησε πως το νομοσχέδιο έχει καθαρά φοροεισπρακτικό χαρακτήρα και, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, ζήτησε να υπάρξουν στοχευμένες φοροαπαλλαγές σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας που το αντιμετωπίζουν με οξύτητα.
Προβλέποντας κορύφωση του δημογραφικού το 2017 και περαιτέρω αύξηση της ανεργίας (με επίσημες τις προβλέψεις της ΓΣΕΕ για 29% το 2013 και ανεπίσημη την πρόβλεψη για 31,4% το μεθεπόμενο έτος με βάση την σημερινή της πορεία) ο κος Ρομπόλης ζήτησε την εξασφάλιση πόρων για το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.
«Σε όλες τις κατηγορίες εργαζομένων - και στους ελεύθερους επαγγελματίες - το νομοσχέδιο πιάνει εκείνους που έχουν ήδη εξαντληθεί να πληρώνουν» παρατήρησε η εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ, Δέσποινα Σπανού.
«Οι φοροελαφρύνσεις, αφορούνε μια πολύ μικρή κατηγορία. Με βάση τους δικούς μας πίνακες, εάν καταργηθούν οι φοροαπαλλαγές, η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων επιβαρυνόμαστε με έναν έως δύο μισθούς» ανέφερε η κα Σπανού, ζητώντας να υπάρξει τουλάχιστον μείωση αντίστοιχη της μείωσης των μισθών, στις δόσεις των στεγαστικών δανείων που λάμβαναν οι δημόσιοι υπάλληλοι απ' το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Κωνσταντίνος Μίχαλος, εξέφρασε τη διαφωνία του με τις αυξήσεις της φορολογίας στις ομόρρυθμες και εταιρικές εταιρείες όπως και στους ελεύθερους επαγγελματίες, που φτάνουν, όπως υπολόγισε, μέχρι και στο 60%.
«Είμαστε εναντίον των οριζοντίων λύσεων. Γνωρίζουμε ποιες είναι οι επαγγελματικές ομάδες που συστηματικά φοροδιαφεύγουν. Μέχρι να βρεθεί ένας ικανός φοροεισπρακτικός μηχανισμός, ας μην τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι, αλλά ας βάλουμε αντικειμενικά κριτήρια σ' αυτές τις ομάδες για δύο χρόνια, αντιγράφοντας κάποιο επιτυχημένο μοντέλο - κι ας τις φορολογήσουμε ώστε να γνωρίζει ο εκάστοτε υπουργός στις αρχές κάθε χρόνου τι θα εισπράξει.
» Αντ' αυτού, οι ελεύθεροι επαγγελματίες που διαθέτουν φοροδοτική ικανότητα, έχουν σήμερα το δικαίωμα να ιδρύσουν στη Βουλγαρία μια μονοπρόσωπη εταιρεία με φορολογική επιβάρυνση 10% - και οποιαδήποτε φοροδοτική ικανότητα είχαν στην Ελλάδα θα χαθεί πλήρως» σημείωσε ο κος Μίχαλος.
Ιδιαίτερα επιθετικός υπήρξε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος, ο οποίος παρατήρησε πως «τα τελευταία μέτρα θυμίζουν τη μεγάλη απόβαση στη Νορμανδία: Επίθεση στις μικρές επιχειρήσεις και τα μικρά εισοδήματα. Πάλι αποτυχία στόχων. Όλες οι τελευταίες παρεμβάσεις, έχουν πρόσημο μπροστά τους - πρόσημο εξυπηρέτησης απόψεων και επιχειρηματικών τάξεων».
Κληθείς από την ΝΔ και τη ΔΗΜΑΡ να προτείνει ισοδύναμα φορολογικά μέτρα, ο κος Ασημακόπουλος παρατήρησε πως «η θεωρία των ισοδυνάμων είναι λογική τρόικας. Δεν ρωτάτε ποτέ, για τις off-shore εταιρείες, τις ενδοομιλικές συναλλαγές. Μία μεγάλη εταιρεία γερμανικών συμφερόντων πόσα έχει πληρώσει σε πρόστιμα; Το 5% που δεν φοροδιαφεύγει, πληρώνει εκατοντάδες εκατομμύρια πρόστιμα, γιατί δεν έχει προσβάσεις να σπρώξει…» παρατήρησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.
«Τίποτε το θετικό δεν βρήκα στο νομοσχέδιο αυτό, εκτός του ότι δεν έχει αναδρομική ισχύ όπως τα προηγούμενα» παρατήρησε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης.
«Οι δηλώσεις για εξοικονόμηση 2 έως 2,5 δισ. δεν φοβίζουν τους φοροφυγάδες, αλλά τρομοκρατούν τους συνεπείς. Δεν διαισθάνεστε έναν κίνδυνο αναγκαστικής εσωτερικής παύσης πληρωμών; Όταν για φόρους 18 δισ. του 2012 λείπουν 11 δισ., πώς πιστεύετε πως θα βγάλετε τα πρόσθετα;» ρώτησε ο κος Κορκίδης.
«Στην αγορά μέχρι σήμερα έχουν μπει 68000 λουκέτα, 63000 επιχειρήσεις είναι στο κόκκινο και άλλες 35000 επιχειρήσεις θα βάλουν λουκέτα στο πρώτο εξάμηνο. Η κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων έγινε Κώδικας Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών, εξακολουθούμε να «ρίχνουμε» τα βιβλία με την υποκειμενική κρίση του κάθε εφόρου. Αν αυτή είναι μεταρρύθμιση εμείς δεν μπορούμε να το χωνέψουμε» ανέφερε ο κος Κορκίδης.
Τον κίνδυνο «αυτοκτονιών από αγρότες που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν το δάνειό τους για το φωτοβολταϊκό» επέσεισε ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Κωνσταντίνος Σκιαδάς. Ο κος Σκιαδάς δήλωσε τη συμφωνία της ΠΑΣΕΓΕΣ για ένταξη αγροτών στο ενιαίο καθεστώς φορολόγησης - μονάχα όμως για εκείνους με εισόδημα μεγαλύτερο των 20.000 ευρώ ακαθάριστα - ενώ εξέφρασε την εναντίωσή του στον συμψηφισμό των μη ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των αγροτών με την επιστροφή του ΦΠΑ.
«Κάθε σωστό φορολογικό νομοσχέδιο πρέπει να διέπεται από απλότητα, αποτελεσματικότητα και σταθερότητα. Από αυτό, απουσιάζουν» παρατήρησε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γ. Κυδωνάκης.
Ο κος Κυδωνάκης, όπως και οι υπόλοιποι ομιλητές, εξέφρασε την αντίθεσή του στη μείωση των κλιμάκων φορολόγησης, παρατηρώντας πως «η προοδευτικότητα της φορολογίας βοηθά τα χαμηλά εισοδήματα, ενώ η μείωση ικανοποιεί τα υψηλά, αφού ο συντελεστής δεν υπερβαίνει το 42%».
Σκληροί με το νομοσχέδιο υπήρξαν οι εκπρόσωποι των πολυτέκνων και των τριτέκνων.
Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος, Β. Θεοτοκάτος, υποστήριξε πως «το νομοσχέδιο αποτρέπει τους Έλληνες από το να κάνουν παιδιά».
» Η κυβέρνηση καταργεί τη σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας εντελώς, καταργεί το επίδομα των πολυτέκνων και των τριτέκνων, καταργεί και την εφάπαξ παροχή των 2000 ευρώ και δίνει επιδόματα στήριξης που είναι αμφίβολο εάν οι πολύτεκνοι θα προλάβουν να τα εισπράξουν το 2013. Ούτε καν πόρους δεν εξασφαλίζει. Εξοικονομεί 86 εκ. ευρώ, ενώ θα μπορούσε να εξασφαλίζει 103 εκ. ευρώ, αν μείωνε όλα τα ισχύοντα επιδόματα κατά 15%, όπως προτείνουμε» ανέφερε ο κος Θεοτοκάτος.
Αντίστοιχα, ο εκπρόσωπος των τριτέκνων ζήτησε φοροαπαλλαγή μέχρι τα 10.000 ευρώ για τις τρίτεκνες οικογένειες - και 3.000 ευρώ για κάθε ένα από τα τρία παιδιά, αυξανόμενο σε 4.000 ευρώ για το τέταρτο και τα υπόλοιπα.

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νέο φορολογικό νομοσχέδιο
Σε παρέμβασή της, η Ντόρα Μπακογιάννη, χαρακτήρισε «άτολμο» το πόνημα του υπουργείου Οικονομικών: «Ενώ κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση όσον αφορά τον εξορθολογισμό των δημοσιονομικών, παρουσιάζει σημαντικά κενά αναφορικά με τη φορολογική δικαιοσύνη» υποστήριξε.
«Δεν υπάρχει ισότητα επιβαρύνσεων ανά κατηγορία. Αντί να ευνοείται η επιχειρηματικότητα, ευνοούνται οι επιχειρηματίες. Ευνοείται η ενθυλάκωση των κερδών αντί για την επένδυση. Μειώνεται ο φόρος επί των μερισμάτων» παρατήρησε η κα Μπακογιάννη και συνέχισε:
«Κανείς σήμερα δεν αγοράζει πετρέλαιο θέρμανσης. Το κράτος κυνικά σκεπτόμενο, θα έχει περισσότερα έσοδα αν μειώσει προς τα κάτω το φόρο - και για την βενζίνη και για το πετρέλαιο. Ο χειμώνας είναι μπροστά μας: Αφήστε τον κόσμο να μπορεί να αγοράσει πετρέλαιο και βενζίνη! Οι μειώσεις στον ΦΠΑ θα λειτουργήσουν και ψυχολογικά στην αγορά. Γιατί δεν καταργείτε την παρακράτηση του 10% σε μερίσματα για νομικά πρόσωπα; Γιατί ο Όλι Ρέν έδωσε δικαίωμα flat tax στη Φινλανδία και όχι σε μας; Αν η Πορτογαλία μπορεί να δώσει ειδικά κίνητρα σε επενδύσεις μέσα στο Μνημόνιο, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορούμε εμείς» ανέφερε μεταξύ άλλων η βουλευτής της ΝΔ.
Αντίθετα, ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Χρύσανθος Λαζαρίδης υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο απέναντι στις βολές που δέχθηκε από τους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων, επισημαίνοντας πως το φορολογικό σύστημα έχει γίνει πιο απλό - «και όσο απλούστερο είναι, τόσο πιο δύσκολα φοροδιαφύγει κανείς».
«Είναι ψέμα το ότι η συνολική επιβάρυνση με το νέο σύστημα, οδηγεί στο να φορολογούνται οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, περισσότερο απ' ό,τι πριν. 100 εκ. ευρώ λιγότερα θα πληρώσουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι» παρατήρησε ο κος Λαζαρίδης. «Ξεβολεύουμε το 15% των ανώτερων εισοδημάτων, των πάνω από 23000 ευρώ - αλλά το υπόλοιπο 85% θα πληρώσει λιγότερο. Είναι ντροπή να λέμε πως γίνονται τεκμήριο τα παιδιά. Απ' την κατάργηση των φοροαπαλλαγών χάνουν όλοι, αλλά εισέρχεται το σύστημα επιδότησης του παιδιού. Όσοι έχουν τρία παιδιά και άνω, παίρνουν επιπρόσθετη επιδότηση, αλλά με εισοδηματικά κριτήρια». Αναγνωρίζοντας τέλος, πως «δεν είναι παράλογος ο φόβος ότι οι φόροι δεν θα πληρωθούν» ο κος Λαζαρίδης υπογράμμισε πως «απ' τα χρήματα που θα μπουν στην οικονομία, θα πάνε και σε αποπληρωμή φόρων. Εξαλείφεται το φαινόμενο της παύσης πληρωμών από πλευράς κράτους - και οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιούμενες, θα μπορούν να χορηγούν δάνεια, ενώ υπάρχει και πρόβλεψη για έκτακτο εργαλείο ρευστότητας».
Η συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου, θα συνεχιστεί σήμερα το πρωί επί των άρθρων.

Όχι των Δικαστών στα φορολογικά δικαστήρια

Για την ίδρυση φορολογικών δικαστηρίων, που σχεδιάζει ο υπουργός Οικονομικών, Ι. Στουρνάρας, απαιτείται αναθεώρηση του Συντάγματος, αναφέρει η Ένωση Διοικητικών Δικαστών, σε ανακοίνωσή της.
Η Ένωση εκφράζει τη «μεγάλη έκπληξή της» για «τα σχέδια» του υπουργού Οικονομικών να ιδρύσει φορολογικά δικαστήρια, προκειμένου να επιταχυνθεί η επίλυση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, τα Διοικητικά Δικαστήρια είναι μια εξέλιξη των παλαιών Φορολογικών Δικαστηρίων και επισημαίνεται: «Για οποιαδήποτε αλλαγή στον τρόπο απονομής της φορολογικής Δικαιοσύνης απαιτείται προηγούμενη τροποποίηση του Συντάγματος, τη σκοπιμότητα της οποίας δεν κατανοούμε».
Η Ένωση υπογραμμίζει ότι έχουν αναπτυχθεί στους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες οι λόγοι που οδήγησαν στη δημιουργία μεγάλου αριθμού εκκρεμών υποθέσεων στα Διοικητικά Δικαστήρια τη δεκαετία 2000- 2010. Και προσθέτει, ότι τη δεκαετία αυτή «"χτίστηκε" το πρόβλημα που σήμερα με έκπληξη διαπιστώνει ο κ. υπουργός».
Σύμφωνα με τους διοικητικούς δικαστές, «μεταξύ των πολλών γενεσιουργών αιτίων του φαινομένου αυτού (σ.σ.: της καθυστέρησης) περιλαμβάνονται, η, με γεωμετρική πρόοδο, αυξανόμενη και σχεδόν πάντα αποσπασματική φορολογική νομοθεσία, καθώς και η απροθυμία της φορολογικής διοίκησης, ως προς την αποτροπή της δημιουργίας φορολογικών διαφορών, ακόμα και για μικρού αντικειμένου υποθέσεις, οι οποίες σωρεύονται ανενδοίαστα στον υφιστάμενο φόρτο των δικαστηρίων και για τις οποίες εξαντλούνται -άσκοπα- από πλευράς διοίκησης όλα τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα, ενώ υπάρχει για τα σχετικά θέματα παγιωμένη νομολογία».
«Σε σχέση και με τη συνέχεια της κυβερνητικής δράσης, αξίζει να σημειωθεί ότι με νομοθετικές ρυθμίσεις της τελευταίας διετίας δημιουργήθηκαν σε όλα τα μεγάλα δικαστήρια ειδικά τμήματα με αμιγώς φορολογικό αντικείμενο, για την περαιτέρω αύξηση της παραγόμενης νομολογίας, ενώ τέθηκαν και ποσοτικοί στόχοι που επιτεύχθηκαν με υπεράνθρωπες προσπάθειες των διοικητικών δικαστών, όπως πολλάκις έχει βεβαιωθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης», καταλήγει η Ένωση Διοικητικών Δικαστών.

Σήμερα το δώρο Χριστουγέννων για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους

Tελευταία ημέρα σήμερα για την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με την πάγια Υπουργική Απόφαση.Εντός της ημέρας θα καταβληθεί και το δώρο στους επιδοτούμενους ανέργους, καθώς και στους δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.
Όπως έχει ανακοινώσει ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ΟΑΕΔ , δεν απαιτείται η προσέλευση των δικαιούχων στις Υπηρεσίες του Οργανισμού για τις παραπάνω παροχές, καθώς οι πιστώσεις θα γίνουν από τη διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Μικρότερες οι αυξήσεις στο ρεύμα... αλλά απόφαση δεν πήραν!

10 ώρες συνεδρίαζαν τα στελέχη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για τις αυξήσεις στο ρεύμα, όμως απόφαση δεν πήραν. Αυτό καθώς υπήρχαν τεράστιες διαφωνίες για το ύψος των αυξήσεωνΟ λογαριασμός όμως σε κάθε περίπτωση θα είναι αυξημένος για τους πολίτες. Τώρα οι πληροφορίες λένε ότι η ΡΑΕ θα προτείνει μικρότερες αυξήσεις σε σχέση με εκείνες που θέλει η ΔΕΗ όμως και πάλι μιλάμε για μεσοσταθμικές αυξήσεις στα τιμολόγια κατά 15%-17%.
Από την πλευρά του το υπουργείο δεν αποκλείεται να «κόψει» ακόμη περισσότερο την αύξηση των τιμολογίων ενώ ετοιμάζει πρόγραμμα ένταξης στο Κοινωνικό Τιμολόγιο κι άλλων οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα.
Σήμερα ή το αργότερο τη Δευτέρα αναμένεται να κάνει το υπουργείο Περιβάλλοντος την τελική του εισήγηση.

Επιστρέφονται από σήμερα πινακίδες και άδειες οδήγησης

Με Απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νικόλαου Δένδια, επιστρέφονται από σήμερα (21.12.2012) οι άδειες οδήγησης, καθώς οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Έτσι ξεκίνησαν οι φήμες για το τέλος του Κόσμου το 2012

Ο διευθυντής του Ευγενίδειου Πλανηταρίου Διονύσης Σιμόπουλος εξηγεί, πως ένα βιβλίο που γράφτηκε στα μέσα της δεκαετίας του '70 και οι αναφορές των αρχαιολογικών ανασκαφών, ήταν αρκετά για να πυροδοτήσουν τα σενάρια που θέλουν το τέλος του κόσμου να έρχεται αύριο το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τον κ. Σιμόπουλο όλη αυτή η ιστορία ξεκίνησε το 1974-1975 όταν γράφτηκε ένα βιβλίο το οποίο, μάλιστα, έγινε best seller σε Αμερική και Ευρώπη. Παράλληλα υπήρχαν και σύμφωνα με το newit και οι αναφορές από αρχαιολογικές ανασκαφές στην περιοχή του Μεξικού, που ήταν η έδρα του πολιτισμού των Μάγιας, οι οποίες μιλούσαν για τα ημερολόγια τους, που βασίζονταν περισσότερο στην παρατήρηση του πλανήτη Αφροδίτη.

Σύμφωνα με τον κ. Σιμόπουλο την 21η Δεκεμβρίου (χειμερινό ηλιοστάσιο) τελειώνει το ημερολόγιο “μακράς πνοής” των Μάγιας που διαρκεί 400 χρόνια (13η περίοδος) και από τις 22 Δεκεμβρίου αρχίζει η 14η περίοδος που κι αυτή θα διαρκέσει 400 χρόνια.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)