Γκολαντιές. menou
- Home
- Φορολογικό
- Νέες Συντάξεις ΕΦΚΑ
- Νέες Συντάξεις Δημοσίου
- Νέες Συντάξεις Ιδιωτικού Τομέα
- Νέες Συντάξεις Χηρείας
- Επικουρικές Συντάξεις
- Προσωπική Διαφορά
- Ασφαλιστικό ΙΚΑ
- Ασφαλιστικό ΔΕΚΟ-Αυτοαπασχολούμενων
- Συνταξιοδοτικό
- Στρατιωτικοί
- 6μηνα
- Σωματα Ασφαλείας
- Ιατροί/ΕΤΑΑ
- Eκπαιδευτικοί
- Δικηγόροι-Μηχανικοί
- Aποδείξεις Εφορίας
- Υπολογ.ΣύνταξηςΙΚΑ
- ΕΚΑΣ
- Εργασιακό
- Μητέρες
- Τεκμήρια
- Εντυπα ΙΚΑ
- ΦΠΑ Δικηγόρων
- Τaxisnet
- Oρια ΟΑΕΕ
- Πλασματικά
- Φ.Π.Α.
- Δημόσιο
- Φορολογικό
- Τεκμηρια
- Μισθοι-Συνταξεις 2011
- Δημόσιο και 65
- ΙΚΑ και Ενσημα
- Σύνταξη και Αναπηρία
- Διαδικασία Συντ/σης
- Αναγνώριση
- Μεταβίβαση
- Ερωταπαντήσεις
- About
Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010
Το ελληνικό δαιμόνιο
- Σε πολλές γλώσσες, δύο αρνήσεις μας κάνουν μια κατάφαση. Σε άλλες γλώσσες, δύο αρνήσεις δίνουν άρνηση. Δεν υπάρχει όμως σε καμιά, μα καμιά γλώσσα, η περίπτωση που δύο καταφάσεις να δίνουν άρνηση.
Οπότε ακούγεται από το ακροατήριο η φωνή του Έλληνα φοιτητή:
- Ναι, καλά.(.......)!
Απαιτούν δεύτερο κύμα ανατροπής εργασιακών
Τα 8 «ραντεβού» με την Εφορία σε 10 ημέρες
Ποιά κλειστά επαγγέλματα ανοίγουν άμεσα
Το άνοιγμα δεκάδων κλειστών επαγγελμάτων είναι η νέα πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, μετά την εξυγίανση των ΔΕΚΟ και τις σαρωτικές αλλαγές στα εργασιακά. Το νομοσχέδιο - «σκούπα» θα τεθεί επί τάπητος στο Υπουργικό Συμβούλιο της Δευτέρας.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου, η λίστα με τα επαγγέλματα που θα ανοίξουν ολοένα και μακραίνει, φέροντας παράλληλα και ανατροπές στα κεκτημένα διαφόρων επαγγελματικών ομάδων.
Μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο θα αφορά: νομικούς, φαρμακοποιούς, συμβολαιογράφους, αρχιτέκτονες, μηχανικούς, ορκωτούς λογιστές και επαγγέλματα του κλάδου μεταφορών (όπως λιμουζίνες και τουριστικές μεταφορές).
Επίσης, στο «στόχαστρο» φαίνεται πως βρίσκονται ταξί, αρτοποιεία, κτηματομεσίτες, ηλεκτρολόγοι, ξεναγοί, κομμωτές, αισθητικοί, βρεφονηπιοκόμοι, εργοθεραπευτές και επαγγέλματα του κλάδου του εμπορίου και του τουρισμού.
Παράλληλα, θα προωθηθούν κι άλλες αλλαγές όπως η απελευθέρωση των τιμολογίων και των χρεώσεων, η μείωση ή κατάργηση της ελάχιστης αμοιβής (π.χ. μηχανικοί και αρχιτέκτονες) και η προώθηση πιο ελαστικού ωραρίου εργασίας (π.χ. στους φαρμακοποιούς).
Ωστόσο, δεν αποκλείεται το νομοσχέδιο να μην αναφέρει συγκεκριμένα επαγγέλματα αλλά να «πετά» το μπαλάκι στο εκάστοτε υπουργείο, που θα αποφασίζει με Προεδρικό Διάταγμα ή υπουργική απόφαση.
Οι περισσότερες από τις ρυθμίσεις, πάντως, θα πρέπει να εφαρμοστούν έως τον Μάρτιο του 2011, όπως αναφέρεται και στο Μνημόνιο.
Ανώνυμος δημοσιογράφος καταγγέλλει ανώνυμους ιστολόγους!
Μετά τις απειλές του κυρίου Πάγκαλου για την προσφυγή του στη δικαιοσύνη για τα δυσμενή εναντίον του σχόλια τα οποία διατυπώθηκαν σε γνωστό ιστολόγιο, η ιστορία επαναλαμβάνεται με πρωταγωνιστή και θιγόμενο πρόσωπο αυτή τη φορά τον αρχηγό του Ελληνικού Στρατού.
Με άρθρο του στην εφημερίδα Αδέσμευτος Τύπος ανώνυμος δημοσιογράφος ισχυρίζεται ότι αναρτήθηκε την περασμένη Κυριακή δημοσίευμα με υβριστικά σχόλια εναντίον του αρχηγού του ελληνικού στρατού και της οικογένειάς του στο διαδίκτυο από αριθμό ιστολογίων, το οποίο συνοδεύτηκε από εκβιαστικά τηλεφωνήματα ανωνύμου, ο οποίος, κατ' αυτών, αξίωσε την καταβολή χρηματικού ποσού προκειμένου να αρθούν τα εν λόγω δημοσιεύματα. Για το λόγο αυτό, κατά τον Αδέσμευτο Τύπο, διετάχθη προκαταρκτική εξέταση από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών προκειμένου να αρθεί το απόρρητο τόσο για τα στοιχεία των διαχειριστών των ιστολογίων όσο και για την ταυτότητα του εκβιαστή που αναμένεται να προκύψει από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.
Υπενθυμίζουμε ότι το διαδίκτυο σύμφωνα με την οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που ισχύει για όλες τις χώρες της ΕΕ, αποτελεί μέσο επικοινωνίας και όχι ΜΜΕ και για το λόγο αυτό δεν υπόκειται στους περιορισμούς και τις περί τύπου διατάξεις. Μια πιθανή άρση του απορρήτου θα ήταν εφικτή μόνο για πιθανολογούμενο κακούργημα, το οποίο όμως όπως προκύπτει από τις αναρτήσεις συγκεκριμένων blog εις ουδεμίαν περίπτωση ετελέσθη. Άλλωστε, το άρθρο 19 του Συντάγματος αντιτίθεται σε οποιαδήποτε μορφή παρακολούθησης , ελέγχου ή αποτύπωσης της επικοινωνίας, κάθε μορφή παρεμπόδισης της επικοινωνίας καθώς και σε κάθε μορφή χρησιμοποίησης αποδεικτικών μέσων τα οποία αποκτήθηκαν κατά παράβαση της συνταγματικής προστασίας του απορρήτου.
Η ελευθερία της έκφρασης όπως αυτή υλοποιείται μέσα από την ανωνυμία των ιστολογίων, διευκολύνει την κριτική προς την πολιτική εξουσία, καυτηριάζει δημόσια πρόσωπα και πολιτικές καταστάσεις με τη διατύπωση, αρκετές φορές, επικριτικών σχολιασμών σχετικά με τη συμπεριφορά προσώπων που αφορούν το κοινωνικό σύνολο. Δημόσια πρόσωπα όπως ο πρωθυπουργός της χώρας, οι υπουργοί, βουλευτές και άλλοι έχουν γίνει αποδέκτες δριμύτατης κριτικής. Γιατί άραγε θα αποτελούσε εξαίρεση ο αρχηγός του ελληνικού στρατού;
Άλλωστε, σύμφωνα με απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου, τα όρια αποδεκτής κριτικής προς ένα δημόσιο πρόσωπο, όταν γίνεται αναφορά στην ιδιότητά του αυτή είναι ευρύτερα από εκείνα του απλού πολίτη.
Το δημόσιο πρόσωπο, αναπόφευκτα και ενσυνείδητα εκτίθεται στον έλεγχο των πράξεων και της εν γένει συμπεριφοράς του τόσο από δημοσιογράφους όσο και από το σύνολο των πολιτών και για το λόγο αυτό επιβάλλεται να επιδεικνύουν μεγαλύτερη ανοχή. Κάτι που προφανώς ο αρχηγός του ΓΕΣ αγνοεί.
Και όπως γίνεται φανερό οι αποφάσεις του ευρωπαϊκού δικαστηρίου που αφορούν δημοκρατικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών δεν αποτελούν γεγονότα ιδιαίτερης σημασίας πόσο μάλλον εάν έχουν την αντίθετη προς το καθεστώς άποψη.
Η μεθοδευμένη προσπάθεια σύνδεσης ιστολογίων με έναν υποτιθέμενο ανώνυμο εκβιαστή προφανώς αποτελεί το Δούρειο Ίππο στην προσπάθεια άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών του «ενοχλητικού» ιστολογίου με εμφανείς σκοπιμότητες.
Η άρση του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας δε θα ήταν άραγε αρκετή για τον πλήρη εντοπισμό των στοιχείων του παραβάτη του κοινού ποινικού δικαίου; Σε τι θα εξυπηρετούσε μία ταυτόχρονη άρση του απορρήτου των επικοινωνιών των bloggers αν έχει ήδη αποδειχθεί ότι αυτό δε συνδέεται σε καμιά περίπτωση με την κακουργηματική πράξη; Μήπως τελικά αυτό είναι το ζητούμενο;
Μήπως οι σκοπιμότητες είναι τελείως διαφορετικές από εκείνες που ανώνυμος δημοσιογράφος προβάλλει;
Μήπως ο τελικός σκοπός είναι ένα ακόμα βήμα προς τη φίμωση των ιστολογίων, τον έλεγχο της επικοινωνίας και τον περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης προς όφελος των συμβατικών ΜΜΕ, που κατά παράβαση κάθε κανόνα του κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αποσκοπούν μέσα από τους μηχανισμούς της προπαγάνδας την παραπληροφόρηση, τη χειραγώγηση των πολιτών και την καθήλωσή τους στο περιθώριο των εξελίξεων στις κρίσιμες ώρες που διανύει η χώρα μας;
Μήπως τα blogs παραβίασαν το νόμο της σιωπής; Μήπως ενοχλούν τόσο πολύ οι αποκαλύψεις τους για την προαποφασισμένη συνδιαχείριση του Αιγαίου με τους Τούρκους, την ονομασία των Σκοπίων, και τα θέματα που αναφέρονται στη διασφάλιση της εθνικής μας κυριαρχίας και την ασφάλεια της χώρας μας;
Τι ειρωνεία!
Να ζητά άρση του απορρήτου ένας δημοσιογράφος έγκριτης εφημερίδας που παραβιάζει κατάφωρα τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας και αρθρογραφεί ανώνυμα.
Περισσότερα: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=38082:2010-12-15-100000&catid=20:fimomeno-diadiktio&Itemid=198#ixzz18eBHGBaN
60.000 Ευρώ θα πληρώσει η Μιλλέτ στη Χαρά Νικοπούλου
Τριακόσιοι... και βάλε
Στη βουλή, αν νομίζετε ότι είναι μόνο τριακόσιοι, μάλλον πέφτετε πολύ έξω
Αυτοί που παίρνουν μισθό ή σύνταξη από και εξ αιτίας της βουλής είναι πάρα -πάρα πολλοί, προφανώς μόνο οι ίδιοι ξέρουν
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ: Ποιός συντάσει τον προυπολογισμό? Ποιός τον αυξάνει από χρόνο σε χρόνο? Ποιός τον εγκρίνει? Ποιός τον ψηφίζει? Ποιός τον υλοποιεί? Ποιός υπερβάλλει σε έξοδα χωρίς έγκριση? Ποιός μπορεί να ελέγξει τον προυπολογισμό?
Την απάντηση τη φαντάζεστε, έχει άλλωστε σημασία ποιά είναι τα κόματα? Ακούσατε καμμία διαφωνία μεταξύ τους για τα «λεφτά τους»?
Όλα είναι “large”- κυμπάρικα που λέει κι ο απλός λαός, χουβαρντάδες με ξένα χρήματα, ευτυχώς η κρίση ακόμα δεν τους έφτασε ...
Επιπρόσθετα από το ρεπορτάζ, η βουλή χρηματοδοτεί και τη λειτουργία των ιδρυμάτων που έχουν ιδρύσει όλοι οι πρώην πρωθυπουργοί
Ακόμα εκτός των 100 περίπου ατόμων στη βουλή-τηλεόραση έχει ακουστεί ότι ετοίμαζαν και ραδιοσταθμό ...
Η όλη κατάσταση μήπως σας θυμίζει κάποιο πολύ γνωστό μυθιστόρημα του george Orwell, που συνήθως παίζεται σαν παιδικό θέατρο?
Δείτε το τελευταίο ρεπορτάζ ενός καλού αλλά ... άτυχου δημοσιογράφου στο ΚΟΝΤΡΑ
Τα σχόλια δικά σας ...
Ο Έλεγχος του Χρήματος ως Προϋπόθεση Ελευθερίας των Λαών
Αρχικά μία ποσότητα ενός αγαθού ανταλλάσσετο με μία αντίστοιχη ποσότητα ενός άλλου αγαθού, που υπό συνθήκες ελεύθερης ανταλλαγής και οι δύο συναλλασσόμενοι θεωρούσαν ίσης αξίας. Στη συνέχεια τα μέταλλα, κυρίως ο χρυσός και ο άργυρος που ονομάσθηκαν και πολύτιμα, χρησιμοποιήθηκαν σαν εμπράγματη αξία κοινής αναγνώρισης ανταλλάξιμη με όλα τα αγαθά πράγμα, που διευκόλυνε τις συναλλαγές και δημιούργησαν την έννοια του Χρήματος. Για την αποφυγή νόθευσης της καθαρότητας των μετάλλων και επομένως και της αξίας των νομισμάτων η εκάστοτε εξουσία εξέδιδε νομίσματα φέροντα τη σφραγίδα της σαν ένδειξη κυρίως της αντιπροσωπευομένης αξίας τους και όχι της καθαρότητας τους.
Η νόθευση της καθαρότητας των νομισμάτων αποτέλεσε στοιχείο διαφθοράς της ίδιας της εξουσίας που κερδοσκοπούσε εις βάρος των υπηκόων της, οι οποίοι εκ των πραγμάτων ήταν υποχρεωμένοι να δέχονται την αναγραφόμενη αξία. Αυτό είχε σαν συνέπεια την εμφάνιση πληθωριστικών φαινομένων με την αύξηση της τιμής των αγαθών ενώ η μεταξύ τους σχέση, στο βαθμό κυρίως που εξαρτάται από τη δυσκολία παραγωγής τους κατά τόπους, παρέμενε σταθερή. Υπό αυτές τις συνθήκες ή εξουσία κάθε κράτους ή βασιλείου είχε το δικό της νόμισμα και ο χώρος επιρροής της ουσιαστικά ταυτίζετο με το χώρο αναγνώρισης του νομίσματος της. Υπό τις συνθήκες αυτές στις διακρατικές, διεθνείς συναλλαγές η ισοτιμία των νομισμάτων καθορίζετο κυρίως άμεσα από την αντίστοιχη καθαρότητα τους αλλά και έμμεσα κατά ένα τρόπο με βάση την ανταλλαξιμότητα τους με αγαθά στον τόπο συναλλαγής .
Το χάρτινο νόμισμα επινοήθηκε σαν απόδειξη του δικαιώματος απαίτησης της αντίστοιχης ποσότητας χρυσού ίσης αξίας με την εμφανιζόμενη στο χαρτί. Εγγυητής της ύπαρξης της αντίστοιχης ποσότητας χρυσού ήταν πάλι η εξουσία του τόπου στην επικράτεια της οποίας αναγνωρίζετο η αξία του χαρτονομίσματος. Η εξουσία μέσω της κεντρικής της Τράπεζας αρχικά φύλαγε σε θησαυροφυλάκια ποσότητες χρυσού αντίστοιχες με τα εκδιδόμενα χαρτονομίσματα. Η δυνατότητα της κεντρικής τράπεζας να δανείζει χρήματα, για τα οποία όχι μόνο ελάμβανε τόκο αλλά ο δανειζόμενος αναλάμβανε με συμβόλαιο την υποχρέωση να επιστρέψει τα δανειζόμενα ποσά έναντι υποθήκης περιουσιακών του στοιχείων, της έδινε τη δυνατότητα να εκδίδει νομίσματα αντίστοιχης αξίας που δεν αντιπροσωπεύοντο με χρυσό στο θησαυροφυλάκιο.
Η στατιστική ανάλυση και εμπειρία των συναλλαγών της κεντρικής τράπεζας έδειξε ότι θα μπορούσε να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της διατηρώντας στα θησαυροφυλάκια της πολύ λιγότερο χρυσό από το νόμισμα που έχει εκδώσει και ουσιαστικά να δημιουργεί χρήμα από τα χρέη των δανειζομένων. Στην αρχή η σχέση νέου χρήματος προς τα δάνεια ήταν 1:1 και στη συνέχεια θεωρητικοί οικονομολόγοι υπέδειξαν ότι η σχέση αυτή μπορεί να γίνει 4:1, ενώ σήμερα έχει φθάσει στο 9:1.
Το δικαίωμα χρηματικών συναλλαγών παραχωρήθηκε και σε ιδιωτικές τράπεζες οι οποίες για κάθε μονάδα χρημάτων που έχουν σαν καταθέσεις δικαιούνται να δανείζονται από την κεντρική τράπεζα, με χαμηλό επιτόκιο, πολλαπλάσια ποσά και να τα δανείζουν στους πολίτες με υψηλότερο. Με τον τρόπο αυτό οι τράπεζες δανείζουν χρήματα που στην ουσία δεν είναι δικά τους και πλουτίζουν εις βάρος των πολιτών. Σε όλα αυτά θα πρέπει να υπολογίσει κανείς και τα λεγόμενα τραπεζικά προϊόντα με τη χρήση των οποίων οι τράπεζες δημιουργούν κέρδη όπως π.χ. οι συναλλαγές των πολιτών μεταξύ τους στις οι οποίες δεν γίνεται ανταλλαγή χρημάτων αλλά χρήση πιστωτικών καρτών, για να μη αναφέρουμε τη διαχείριση των ομολόγων ακόμη και των λεγομένων τοξικών προϊόντων που δεν αντιπροσωπεύουν παρά αέρα κοπανιστό, καπηλευόμενες την καλλιεργούμενη κερδοσκοπική μανία των πολιτών όπως έγινε με το χρηματιστήριο στην Ελλάδα και τα οικιστικά δάνεια στην Αμερική. Οι ιδιωτικές τράπεζες επομένως κερδοσκοπούν, κυρίως εις βάρος των οφειλετών τους, κατά παραχώρηση της εξουσίας, μέλη της οποίας είναι συνήθως και στελέχη χρηματοπιστωτικών οργανισμών.
Πέρα από τον εύκολο πλουτισμό των ιδιωτικών τραπεζών δεν θα πρέπει να διαφεύγει την προσοχή μας ο ρόλος της κεντρικής τράπεζας και ο τρόπος που επηρεάζει την οικονομία της επικράτειας με την ικανότητα της να εκδίδει νέο χρήμα. Όπως έχει ήδη αναφερθεί, αρχικά τα εκδιδόμενα χαρτονομίσματα ανταποκρίνοντο σε αντίστοιχη αξία χρυσού στα θησαυροφυλάκια και ακολούθως σε αντίστοιχα δάνεια προς οφειλέτες, επομένως τα εκδιδόμενα νομίσματα αντιπροσώπευαν εμπράγματες αξίες.
Η καλοπροαίρετη διαχείριση της κεντρικής τράπεζας έδειξε ότι η σχέση κυκλοφορούντος χρήματος προς την εμπράγματη αξία που το εγγυάτο (δάνεια συν χρυσός) μπορεί να αυξάνει με βάση τον πολύ απλό φυσικό νόμο της παραγωγικότητας μιας επένδυσης. Εάν τα επιπλέον εκδιδόμενα χρήματα επενδύονται σε αναπτυξιακά έργα δημιουργούν νέο πλούτο που δικαιώνει την προκαταβολική έκδοση των επιπλέον αυτών χρημάτων που τελικά δεν δημιουργούν πληθωρισμό ούτε δρουν δυσμενώς στην διεθνή ισοτιμία του νομίσματος. Εάν όμως το επιπλέον εκδιδόμενο νόμισμα διοχετεύεται στην κατανάλωση αυξάνοντας την αγοραστική ικανότητα των πολιτών, χωρίς να αυξάνει την παραγωγικότητα τους, δημιουργεί πληθωριστικές τάσεις και επιδρά δυσμενώς στην διεθνή ισοτιμία του νομίσματος. Σε ένα ευνομούμενο κράτος η κεντρική τράπεζα με την ικανότητα της να εκδίδει νέο χρήμα ρυθμίζει και επηρεάζει την οικονομία της χώρας προς όφελος των πολιτών της. Όταν ο Γάλλος πρόεδρος de Gaulle ζήτησε από τον Αμερικανό ομόλογο του Eisenhower να εξαργυρώσει τα δολάρια που είχε διαθέσιμα η Γαλλία με την αντίστοιχη ποσότητα χρυσού έλαβε την απάντηση ότι τα δολάρια δεν αντιπροσωπεύουν χρυσό αλλά την παραγωγικότητα της αμερικανικής οικονομίας. Ένα κράτος που εκδίδει περισσότερα χρήματα από αυτά που αντιπροσωπεύει η παραγωγικότητα της χώρας του τότε δημιουργεί πληθωρισμό και την υποβάθμιση της διεθνούς ισοτιμίας του νομίσματος του.
Αντίστοιχα εάν ένα κράτος δανεισθεί συνάλλαγμα για να ικανοποιήσει τις ανάγκες εισαγωγής παραγωγικών αγαθών, που θα αυξήσουν την παραγωγικότητα του τότε η απόδοση της επένδυσης εγγυάται την αποπληρωμή του δανείου και είναι επιθυμητή. Εάν το δανειζόμενο συνάλλαγμα διατίθεται στην εισαγωγή καταναλωτικών αγαθών που δεν παράγει η χώρα, π.χ αυτοκινήτων, καθʼ υπέρβαση των εξαγωγών δεν εξασφαλίζει την αποπληρωμή του δανείου, που επαυξάνεται με τους τόκους, επιβαρύνοντας τις μελλοντικές γενεές και θέτοντας σε κίνδυνο την εθνική ανεξαρτησία έναντι των απαιτήσεων των δανειστών. Στην Ελλάδα αυτό έγινε κυρίως επί κυβερνήσεων Α. Παπανδρέου που στήριξαν την παραμονή τους στην εξουσία σε μία πρόσκαιρη αύξηση της καταναλωτικής ευημερίας των πολιτών η οποία δεν ανταποκρίνετο στην αύξηση της παραγωγικότητας τους. Σήμερα η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου δανείζεται νέα χρήματα με δυσμενέστερους όρους για την αποπληρωμή των προηγουμένων δανείων υποθηκεύοντας την εθνική μας κυριαρχία με την υπογραφή του μνημονίου και της σύμβασης δανεισμού.
Επί κυβερνήσεων Κ. Σιμίτη η Ελλάδα παραιτήθηκε από την δυνατότητα έκδοσης δικού της χρήματος έχοντας αρνητικό ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών αλλά και ελλιπές ισοζύγιο εξόδων του κράτους έναντι των εσόδων του. Η αδυναμία εκτύπωσης εθνικού νομίσματος και η διατήρηση της κατανάλωσης σε υψηλά επίπεδα είχε σαν φυσική συνέπεια την αύξηση των αναγκών εξωτερικού δανεισμού σε ένα σκληρό νόμισμα που η Ελλάς δεν μπορεί να αποπληρώσει με αποτέλεσμα την υποταγή της σε επιτήρηση και την υποθήκευση της εθνικής της κυριαρχίας στην ΕΚΤ, την ΕΕ και το ΔΝΤ (τρόϊκα). Η αναγκαστική χρήση του σκληρού ευρώ καθιστά ακριβά τα παραγόμενα προϊόντα, π.χ ο τουρισμός, που δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τα ξένα με αποτέλεσμα να επιβραδύνεται η ανάπτυξη που θα μπορούσε να βγάλει τη χώρα από την κρίση και την υποτέλεια.
Ο φυσικός νόμος της παραγωγικότητας που αναφέρθηκε στα προηγούμενα επιβάλει εκ των πραγμάτων την μείωση του βιοτικού μας επιπέδου στο επίπεδο της παραγωγής μας. Δυστυχώς η παρουσία της τρόϊκα στην Ελλάδα αποσκοπεί στην δημιουργία συνθηκών που θα εξασφαλίσουν την αποπληρωμή του χρέους εις βάρος του λαού χωρίς να εγγυάται την ανάπτυξη της χώρας. Η τρόϊκα μέσω της, κατʼ επίφαση, κυβέρνησης επιβάλλει μέτρα τα οποία κρίνει αναγκαία και στα οποία το κυβερνούν κόμμα αντιτίθετο σθεναρώς όταν ευρίσκετο στην αντιπολίτευση και η τότε κυβέρνηση προσπάθησε να προτείνει αντίστοιχα μέτρα σε ηπιότερο βαθμό από αυτόν της τρόϊκα. Τελικά η ένταξη μας στην ΟΝΕ ήταν μία ατυχής επιλογή διότι έχοντας μικρότερη παραγωγικότητα από τις ισχυρότερες χώρες κάναμε τη χώρας λιγότερο ανταγωνιστική. Χάνοντας τη δυνατότητα έκδοσης δικού της νομίσματος η χώρα έχασε τον έλεγχο της δημοσιονομικής της πολιτικής και της ισοτιμίας του νομίσματος της. Η δήθεν εξασφάλιση που θα μας προσέφερε η ένταξη μας σε ένα σκληρό νόμισμα αποδείχθηκε μία ψεύτικη ελπίδα ή ακόμη και παγίδα.
Υπό τις παρούσες συνθήκες εάν δεν φύγουμε από την ΟΝΕ και δεν επιστρέψουμε στην ανεξαρτησία που μας δίνει η δυνατότητα έκδοσης δικού μας νομίσματος όχι μόνο θα πτωχεύσουμε, μεταπίπτοντας στο επίπεδο της παραγωγικότητας μας, αλλά θα χάσουμε και την εθνική μας κυριαρχία. Επιστρέφοντας στη δραχμή, θα πτωχεύσουμε έτσι και αλλιώς μεταπίπτοντας στο ίδιο επίπεδο της παραγωγικότητας μας, όπως θα συμβεί άλλωστε ακόμη και αν παραμείνουμε στο ευρώ, όμως μακροπρόθεσμα θα εξασφαλίσουμε την εθνική μας ανεξαρτησία, που είναι ο μόνος εγγυητής της οικονομικής μας ανάπτυξης αλλά και της βιωσιμότητας μας. Αυτό σίγουρα θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στο ευρώ διότι θα τεθούν οι προϋποθέσεις να ακολουθήσουν και άλλες χώρες με αποτέλεσμα το ευρώ θα υποχωρήσει έναντι του δολαρίου και η Ευρώπη να χάσει τη δυνατότητα ενός κυρίαρχου ρόλου στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα. Βλέπουμε ότι Η Ελλάδα, στην απελπισία και την κατάντια της, μπορεί να επηρεάσει τα διεθνή πράγματα σε μεγαλύτερο βαθμό από αυτόν που αντιστοιχεί την οικονομική της δυνατότητα. Για να γίνει αυτό χρειαζόμαστε έναν Θεμιστοκλή (στρατηγό), ένα Καποδίστρια (κυβερνήτη) και έναν Σόλωνα (νομοθέτη) και όχι τους προδότες στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση που μας κυβερνούν σήμερα υπό τη σκέπη του ανήμπορου Προέδρου της Δημοκρατίας.
Η μόνη ασφαλής για εμάς περίπτωση παραμονής στο ευρώ θα είναι η ίδρυση μίας ενωμένης Ευρώπης που θα λειτουργεί ως μία οικονομική μονάδα όπου η κεντρική τράπεζα, ως ο μόνος εξουσιοδοτημένος εκδότης του νομίσματος, θα έχει την οικονομική ευθύνη για όλες τις χώρες και η κάθε χώρα δεν θα έχει ανάγκη να δανείζεται τα χρήματα που χρειάζεται διότι οι ανάγκες της θα ρυθμίζονται από τον ίδιο κεντρικό φορέα αδιακρίτως και ισότιμα για όλες τις χώρες που συμμετέχουν. Σε αυτή την περίπτωση η Ευρώπη θα δανείζεται εάν χρειαστεί και όχι η κάθε χώρα ξεχωριστά. Σήμερα τα ισχυρά κράτη κερδοσκοπούν εις βάρος των ασθενεστέρων και τα πονηρά περί δημιουργίας ενός μαλακού ευρώ για τις χώρες του Νότου, τα επονομαζόμενα γουρούνια PIGS (Portugal, Ireland, Greece, Spain), έναντι του σκληρού ευρώ του Βορρά δεν είναι παρά προφάσεις εν ανομίες. Εάν για την επιβίωση των λαών της Ευρώπης η συνένωση τους σε μία οικονομική και πολιτική οντότητα είναι ιστορικά επιβεβλημένη, όπως προβλέπουν και πιστεύουν οι Ευρωπαϊστές, τότε αυτό πρέπει να γίνει υπό ίσους όρους για όλα τα μέλη της, που δεν θα συμμετέχουν πλέον σαν κράτη μέλη αλλά σαν πρόσωπα, Ευρωπαίοι πολίτες και η εθνική τους καταγωγή θα αποτελεί μεν πολιτιστική αλλά όχι και πολιτική ετερότητα. Βλέπε Η.Π.Α.
Ηλίας Σταμπολιάδης
Καθηγητής
Πολυτεχνείο Κρήτης
tweeter
Our Banner
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ
Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô