Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Η ανασκόπηση του 2010

Το ελληνικό δαιμόνιο


Στο αμφιθέατρο ενός αμερικανικού πανεπιστημίου, κάνει διάλεξη ένας φιλόλογος σε ακροατήριο φοιτητών, και μεταξύ άλλων λέει τα εξής:
- Σε πολλές γλώσσες, δύο αρνήσεις μας κάνουν μια κατάφαση. Σε άλλες γλώσσες, δύο αρνήσεις δίνουν άρνηση. Δεν υπάρχει όμως σε καμιά, μα καμιά γλώσσα, η περίπτωση που δύο καταφάσεις να δίνουν άρνηση.
Οπότε ακούγεται από το ακροατήριο η φωνή του Έλληνα φοιτητή:
- Ναι, καλά.(.......)!

Show time - Let the show begin (ΒΙΝΤΕΟ)

Απαιτούν δεύτερο κύμα ανατροπής εργασιακών

ΕΚΘΕΣΗ ΔΝΤ Αγρια μέτρα και 8ωρο στο Δημόσιο, νέα ακρίβεια στα αγαθά
ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ, ΖΗΤΗΣΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ
Αυστηρά χρονοδιαγράμματα για τις επιθετικές δημοσιονομικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα ακολουθήσουν, ζητεί το ΔΝΤ στελέχη του οποίου εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την εκταμίευση της τέταρτης δόσης τον ερχόμενο Μάρτιο, θεωρώντας ...
το επόμενο δίμηνο κομβικής σημασίας για την επιτυχία του προγράμματος σταθερότητας.

Αργά την Παρασκευή εγκρίθηκε και τυπικά η τρίτη δόση του δανείου (σ.σ.: το ΔΝΤ παρέχει τα 30 δισ. ευρώ από τα 110 δισ. που έχουν εγκρίνει μαζί με την Ε.Ε. προς την Ελλάδα) ύψους περίπου 2,5 δισ. ευρώ, από το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ.

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες φορές, το κλίμα δεν ήταν αρνητικό. Η συνεδρίαση κράτησε μόλις 50 λεπτά και, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο του ΔΝΤ με τον οποίο συνομίλησε η «Ε», τη χαρακτήρισε με νόημα «ήσυχη». Η πλειονότητα των αντιπροσωπειών ζήτησε να ενημερωθεί από τον επικεφαλής των ελεγκτών, Πολ Τόμσεν, για το ζήτημα της επιμήκυνσης της αποπληρωμής, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να γίνει «το συντομότερο δυνατόν», πιθανότατα και μέσα στον Ιανουάριο.

Πιο... επιθετικά

Σε ερώτηση της «Ε» για τα μέτρα που πρόκειται να εφαρμοστούν το επόμενο διάστημα, και τα οποία «κρύβονται» σε πίνακες και σε αμφίσημες διατυπώσεις στην έκθεση των ελεγκτών (σ.σ.: βλέπε σχετικό ρεπορτάζ σε διπλανές στήλες), ο ίδιος αξιωματούχος απάντησε: «Υπήρχαν μέτρα που ξέραμε πως θα ληφθούν και μέτρα που δεν γνωρίζαμε το πώς θα εφαρμοστούν».

Σε ανακοίνωσή του το ΔΝΤ χαρακτήρισε «εντυπωσιακή» τη μέχρι σήμερα συνολική δημοσιονομική προσαρμογή, ωστόσο επισημαίνει πως είναι σημαντικό «να προωθηθούν πιο επιθετικά οι δημοσιονομικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να διασφαλιστεί μια εξυγίανση που θα διαρκέσει».

Το ΔΝΤ, μετά τη δεύτερη εξέταση της απόδοσης της ελληνικής οικονομίας από τους ελεγκτές, τον περασμένο Νοέμβριο, κάνει λόγο για την ανάγκη να υπάρξουν συγκεκριμένες χρονικές προθεσμίες για την προώθηση μεταρρυθμίσεων σε κρατικές μονάδες, στον τομέα της Υγείας, καθώς και σε άλλους τομείς.

Επίσης, θεωρεί ζωτικής σημασίας τις μεταρρυθμίσεις του δεύτερου σταδίου στην αγορά εργασίας, το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων και την απελευθέρωση της αγοράς στους τομείς του τουρισμού και του λιανικού εμπορίου.

Εύσημα στον Παπανδρέου

Πιο συγκεκριμένα, μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, ο Μουρίλο Πορτουγκάλ, γενικός διευθυντής και αναπληρωτής πρόεδρος, αφού απέδωσε τα εύσημα στην κυβέρνηση Παπανδρέου για το πρόγραμμα που «συνεχίζει να αποδίδει καλώς», διαπίστωσε σημάδια βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας, που υποβοηθείται από τη μείωση του πληθωρισμού, και προέβλεψε ανάκαμψη της οικονομίας μετά το δεύτερο εξάμηνο του 2011.

«Η συνολική δημοσιονομική προσαρμογή μέχρι σήμερα είναι εντυπωσιακή. Οι οφειλές είναι θέμα που απαιτεί μέριμνα, αλλά η συνεχιζόμενη απόκλιση του προϋπολογισμού θα πρέπει να επιτρέψει την επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου για το τέλος του έτους.

»Η πρόθεση της κυβέρνησης να συνεχίσει την προσπάθεια επίτευξης του αρχικού στόχου του προγράμματος, για το 2011, σημαίνει ότι οι επιπτώσεις του ελλείμματος από πρόσφατες αναθεωρήσεις των δημοσιονομικών δεδομένων θα αντισταθμιστούν πλήρως», ανέφερε ο κ. Πορτουγκάλ.

«Η ενίσχυση της φορολογικής διοίκησης και η διαχείριση των δημόσιων χρηματοοικονομικών παραμένουν σε προτεραιότητα και χρειάζονται συνολικά σχέδια δράσης με συγκεκριμένες χρονικές προθεσμίες για την προώθηση μεταρρυθμίσεων σε κρατικές επιχειρήσεις, στον τομέα της Υγείας καθώς και σε άλλους τομείς».

Τέλος, ο αναπληρωτής πρόεδρος έκανε ειδική μνεία για την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών τονίζοντας ότι «οι τράπεζες είχαν πρόσφατα κάποια επιτυχία στην ενίσχυση των κεφαλαίων τους και, αν χρειαστεί, οι αρχές διαθέτουν τα απαραίτητα μέσα για να στηρίξουν τα κεφάλαια και τη ρευστότητα». *

*Η επίτευξη υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων για μια σειρά πολλών ετών, αν όχι δεκαετιών, είναι απαραίτητη για τη μείωση του λόγου δημοσίου χρέους προς ΑΕΠ στο 80% ή στο 60% το 2030, συμπεραίνει μελέτη του τμήματος οικονομικών μελετών της Eurobank.

Η επίτευξη ετήσιων πρωτογενών πλεονασμάτων της τάξης του 2%-4% του ΑΕΠ μακροπρόσθεσμα θεωρείται απαραίτητη για τη βελτίωση των προσδοκιών των επενδυτών σχετικά με τη φερεγγυότητα της χώρας, ώστε να μπορεί να δανείζεται στις διεθνείς αγορές.

Η μείωση του λόγου δημοσίου χρέους προς το ΑΕΠ στο 80% το 2030 απαιτεί ετήσια πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 4,9% του ΑΕΠ την περίοδο 2011-2030. Υπενθυμίζεται ότι, στον υπολογισμό, το πρωτογενές αποτέλεσμα προκύπτει αν από τα έσοδα αφαιρεθούν οι δαπάνες εξαιρουμένων των τόκων για την εξυπηρέτηση του χρέους.

Τα 8 «ραντεβού» με την Εφορία σε 10 ημέρες

Μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να πληρωθούν τέλη κυκλοφορίας, φόρος εισοδήματος, έκτακτη εισφορά, ΕΤΑΚ, προκαταβολή και πρώτη δόση της περαίωσης.
Τις τράπεζες και τις Εφορίες άρχισαν να γεμίζουν εκατομμύρια φορολογούμενοι, οι οποίοι σπεύδουν να τακτοποιήσουν τις τελευταίες εκκρεμότητες της χρονιάς που φεύγει, προκειμένου ...
να αποφύγουν πρόστιμα και κυρώσεις μελλοντικά.

Μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να πληρωθούν τέλη κυκλοφορίας, φόρος εισοδήματος, έκτακτη εισφορά, ΕΤΑΚ, προκαταβολή και πρώτη δόση της περαίωσης. Στην Εφορία για να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους θα πρέπει να σπεύσουν οι οφειλέτες που θέλουν να γλιτώσουν τα ακίνητά τους από το «σφυρί». Οι τελευταίες 8 σημαντικές υποχρεώσεις της χρονιάς είναι:

1. Τέλη Κυκλοφορίας. Τράπεζες, ΕΛ.ΤΑ., Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο καθώς και Εφορίες προμηθεύουν με το αυτοκόλλητο σήμα των τελών κυκλοφορίας έναντι του ανάλογου αντιτίμου. Αν δεν λάβατε ειδοποιητήριο ή το έχετε χάσει, περάστε από την Εφορία με την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος. Από τις 2 Ιανουαρίου πληρώνετε πρόστιμο ίσο με το τέλος που αντιστοιχεί στο όχημα.

2. Φόρος εισοδήματος. Εξοφλήστε τη δόση ή το σύνολο της οφειλής του φόρου εισοδήματος, αφού μετά τη λήξη της προθεσμίας επιβαρύνεστε με προσαυξήσεις.

3. Εκτακτη εισφορά: Μέχρι 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να πληρώσουν την έκτακτη εισφορά οι φορολογούμενοι με εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ.

4. Ενιαίο Τέλος Ακινήτων: Οσοι έλαβαν το εκκαθαριστικό του ΕΤΑΚ για το έτος 2009 θα πρέπει να καταβάλουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και τον αναλογούντα φόρο. Οσοι έχουν ακίνητη περιουσία αξίας άνω των 400.000 ευρώ πληρώνουν και έκτακτη εισφορά.

5. Περαίωση. Επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που επιθυμούν να υπαχθούν στην περαίωση και έχουν λάβει το εκκαθαριστικό σημείωμα από την Εφορία τους. Οσοι έλαβαν σωστό εκκαθαριστικό από τη ΓΓΠΣ πρέπει να απευθύνονται στην τράπεζα. Στις 28 Δεκεμβρίου εκπνέει η προθεσμία για την αποδοχή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων που εκδόθηκαν από τη ΓΠΠΣ, καθώς και αυτών που εκδίδονται και διορθώνονται από τις ΔΟΥ. Εως τις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να εξοφλήσουν την πρώτη δόση της περαίωσης οι φορολογούμενοι που αποδέχτηκαν εντός του Νοεμβρίου το εκκαθαριστικό σημείωμα.

Στην εφορία και ιδιοκτήτες ακινήτων
Μεταβιβάσεις ακινήτων - δωρεές χρημάτων

Τον δρόμο για την Εφορία παίρνουν και οι ιδιοκτήτες ακινήτων, προκειμένου να αποφύγουν δυσάρεστες εκπλήξεις (αντικειμενικές, τεκμήρια) εντός του 2011.

6. Μεταβιβάσεις ακινήτων offshore εταιρειών σε φυσικά πρόσωπα: Οσες μεταβιβάσεις γίνουν μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου θα απαλλαγούν από τον φόρο υπεραξίας, ενώ ο φόρος μεταβίβασης που θα καταβληθεί θα είναι μειωμένος κατά 50%. Επιπλέον, αν το φυσικό πρόσωπο ?στο οποίο θα μεταβιβαστεί το ακίνητο? είναι ο πραγματικός κύριός του, τότε υπάρχει απαλλαγή και από το τεκμήριο αγοράς. Ιδιοκτήτες offshore που δεν θα μεταβιβάσουν τα ακίνητά τους σε φυσικά πρόσωπα θα πρέπει να υποβάλουν τη δήλωση ειδικού φόρου ακινήτων μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου και να πληρώσουν τον φόρο 15%.

7. Γονικές παροχές - δωρεές χρημάτων: Δωρεές ή γονικές παροχές χρηματικών ποσών που θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των νέων τεκμηρίων θα πρέπει να γίνουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

8. Μεταβιβάσεις ακινήτων: Μέχρι το τέλος του έτους ευνοούνται και οι μεταβιβάσεις ακίνητων στους περίπου 5.000 οικισμούς σε όλη τη χώρα, στους οποίους θα επεκταθεί το σύστημα των αντικειμενικών αξιών από τις αρχές του 2011.

Ποιά κλειστά επαγγέλματα ανοίγουν άμεσα

Ποιά κλειστά επαγγέλματα ανοίγουν άμεσα

Το άνοιγμα δεκάδων κλειστών επαγγελμάτων είναι η νέα πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, μετά την εξυγίανση των ΔΕΚΟ και τις σαρωτικές αλλαγές στα εργασιακά. Το νομοσχέδιο - «σκούπα» θα τεθεί επί τάπητος στο Υπουργικό Συμβούλιο της Δευτέρας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου, η λίστα με τα επαγγέλματα που θα ανοίξουν ολοένα και μακραίνει, φέροντας παράλληλα και ανατροπές στα κεκτημένα διαφόρων επαγγελματικών ομάδων.

Μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο θα αφορά: νομικούς, φαρμακοποιούς, συμβολαιογράφους, αρχιτέκτονες, μηχανικούς, ορκωτούς λογιστές και επαγγέλματα του κλάδου μεταφορών (όπως λιμουζίνες και τουριστικές μεταφορές).

Επίσης, στο «στόχαστρο» φαίνεται πως βρίσκονται ταξί, αρτοποιεία, κτηματομεσίτες, ηλεκτρολόγοι, ξεναγοί, κομμωτές, αισθητικοί, βρεφονηπιοκόμοι, εργοθεραπευτές και επαγγέλματα του κλάδου του εμπορίου και του τουρισμού.

Παράλληλα, θα προωθηθούν κι άλλες αλλαγές όπως η απελευθέρωση των τιμολογίων και των χρεώσεων, η μείωση ή κατάργηση της ελάχιστης αμοιβής (π.χ. μηχανικοί και αρχιτέκτονες) και η προώθηση πιο ελαστικού ωραρίου εργασίας (π.χ. στους φαρμακοποιούς).

Ωστόσο, δεν αποκλείεται το νομοσχέδιο να μην αναφέρει συγκεκριμένα επαγγέλματα αλλά να «πετά» το μπαλάκι στο εκάστοτε υπουργείο, που θα αποφασίζει με Προεδρικό Διάταγμα ή υπουργική απόφαση.

Οι περισσότερες από τις ρυθμίσεις, πάντως, θα πρέπει να εφαρμοστούν έως τον Μάρτιο του 2011, όπως αναφέρεται και στο Μνημόνιο.

Ανώνυμος δημοσιογράφος καταγγέλλει ανώνυμους ιστολόγους!


Ανώνυμος δημοσιογράφος καταγγέλλει ανώνυμους ιστολόγους!Πληθαίνουν οι επιθέσεις εναντίον των ελεύθερων bloggers, με συντονισμένες προσπάθειες του έντυπου τύπου και της εξουσίας με σκοπό τη φίμωση των ιστολογίων, τον περιορισμό του δικαιώματος έκφρασης και επικοινωνίας, που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την πληροφόρηση της κοινής γνώμης, τον έλεγχο της κρατικής εξουσίας και το θεμέλιο κάθε δημοκρατικής κοινωνίας.

Μετά τις απειλές του κυρίου Πάγκαλου για την προσφυγή του στη δικαιοσύνη για τα δυσμενή εναντίον του σχόλια τα οποία διατυπώθηκαν σε γνωστό ιστολόγιο, η ιστορία επαναλαμβάνεται με πρωταγωνιστή και θιγόμενο πρόσωπο αυτή τη φορά τον αρχηγό του Ελληνικού Στρατού.

Με άρθρο του στην εφημερίδα Αδέσμευτος Τύπος ανώνυμος δημοσιογράφος ισχυρίζεται ότι αναρτήθηκε την περασμένη Κυριακή δημοσίευμα με υβριστικά σχόλια εναντίον του αρχηγού του ελληνικού στρατού και της οικογένειάς του στο διαδίκτυο από αριθμό ιστολογίων, το οποίο συνοδεύτηκε από εκβιαστικά τηλεφωνήματα ανωνύμου, ο οποίος, κατ' αυτών, αξίωσε την καταβολή χρηματικού ποσού προκειμένου να αρθούν τα εν λόγω δημοσιεύματα. Για το λόγο αυτό, κατά τον Αδέσμευτο Τύπο, διετάχθη προκαταρκτική εξέταση από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών προκειμένου να αρθεί το απόρρητο τόσο για τα στοιχεία των διαχειριστών των ιστολογίων όσο και για την ταυτότητα του εκβιαστή που αναμένεται να προκύψει από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Υπενθυμίζουμε ότι το διαδίκτυο σύμφωνα με την οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που ισχύει για όλες τις χώρες της ΕΕ, αποτελεί μέσο επικοινωνίας και όχι ΜΜΕ και για το λόγο αυτό δεν υπόκειται στους περιορισμούς και τις περί τύπου διατάξεις. Μια πιθανή άρση του απορρήτου θα ήταν εφικτή μόνο για πιθανολογούμενο κακούργημα, το οποίο όμως όπως προκύπτει από τις αναρτήσεις συγκεκριμένων blog εις ουδεμίαν περίπτωση ετελέσθη. Άλλωστε, το άρθρο 19 του Συντάγματος αντιτίθεται σε οποιαδήποτε μορφή παρακολούθησης , ελέγχου ή αποτύπωσης της επικοινωνίας, κάθε μορφή παρεμπόδισης της επικοινωνίας καθώς και σε κάθε μορφή χρησιμοποίησης αποδεικτικών μέσων τα οποία αποκτήθηκαν κατά παράβαση της συνταγματικής προστασίας του απορρήτου.

Η ελευθερία της έκφρασης όπως αυτή υλοποιείται μέσα από την ανωνυμία των ιστολογίων, διευκολύνει την κριτική προς την πολιτική εξουσία, καυτηριάζει δημόσια πρόσωπα και πολιτικές καταστάσεις με τη διατύπωση, αρκετές φορές, επικριτικών σχολιασμών σχετικά με τη συμπεριφορά προσώπων που αφορούν το κοινωνικό σύνολο. Δημόσια πρόσωπα όπως ο πρωθυπουργός της χώρας, οι υπουργοί, βουλευτές και άλλοι έχουν γίνει αποδέκτες δριμύτατης κριτικής. Γιατί άραγε θα αποτελούσε εξαίρεση ο αρχηγός του ελληνικού στρατού;

Άλλωστε, σύμφωνα με απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου, τα όρια αποδεκτής κριτικής προς ένα δημόσιο πρόσωπο, όταν γίνεται αναφορά στην ιδιότητά του αυτή είναι ευρύτερα από εκείνα του απλού πολίτη.

Το δημόσιο πρόσωπο, αναπόφευκτα και ενσυνείδητα εκτίθεται στον έλεγχο των πράξεων και της εν γένει συμπεριφοράς του τόσο από δημοσιογράφους όσο και από το σύνολο των πολιτών και για το λόγο αυτό επιβάλλεται να επιδεικνύουν μεγαλύτερη ανοχή. Κάτι που προφανώς ο αρχηγός του ΓΕΣ αγνοεί.

Και όπως γίνεται φανερό οι αποφάσεις του ευρωπαϊκού δικαστηρίου που αφορούν δημοκρατικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών δεν αποτελούν γεγονότα ιδιαίτερης σημασίας πόσο μάλλον εάν έχουν την αντίθετη προς το καθεστώς άποψη.

Η μεθοδευμένη προσπάθεια σύνδεσης ιστολογίων με έναν υποτιθέμενο ανώνυμο εκβιαστή προφανώς αποτελεί το Δούρειο Ίππο στην προσπάθεια άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών του «ενοχλητικού» ιστολογίου με εμφανείς σκοπιμότητες.


Η άρση του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας δε θα ήταν άραγε αρκετή για τον πλήρη εντοπισμό των στοιχείων του παραβάτη του κοινού ποινικού δικαίου; Σε τι θα εξυπηρετούσε μία ταυτόχρονη άρση του απορρήτου των επικοινωνιών των bloggers αν έχει ήδη αποδειχθεί ότι αυτό δε συνδέεται σε καμιά περίπτωση με την κακουργηματική πράξη; Μήπως τελικά αυτό είναι το ζητούμενο;

Μήπως οι σκοπιμότητες είναι τελείως διαφορετικές από εκείνες που ανώνυμος δημοσιογράφος προβάλλει;

Μήπως ο τελικός σκοπός είναι ένα ακόμα βήμα προς τη φίμωση των ιστολογίων, τον έλεγχο της επικοινωνίας και τον περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης προς όφελος των συμβατικών ΜΜΕ, που κατά παράβαση κάθε κανόνα του κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αποσκοπούν μέσα από τους μηχανισμούς της προπαγάνδας την παραπληροφόρηση, τη χειραγώγηση των πολιτών και την καθήλωσή τους στο περιθώριο των εξελίξεων στις κρίσιμες ώρες που διανύει η χώρα μας;

Μήπως τα blogs παραβίασαν το νόμο της σιωπής; Μήπως ενοχλούν τόσο πολύ οι αποκαλύψεις τους για την προαποφασισμένη συνδιαχείριση του Αιγαίου με τους Τούρκους, την ονομασία των Σκοπίων, και τα θέματα που αναφέρονται στη διασφάλιση της εθνικής μας κυριαρχίας και την ασφάλεια της χώρας μας;

Τι ειρωνεία!

Να ζητά άρση του απορρήτου ένας δημοσιογράφος έγκριτης εφημερίδας που παραβιάζει κατάφωρα τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας και αρθρογραφεί ανώνυμα.


Περισσότερα: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=38082:2010-12-15-100000&catid=20:fimomeno-diadiktio&Itemid=198#ixzz18eBHGBaN

60.000 Ευρώ θα πληρώσει η Μιλλέτ στη Χαρά Νικοπούλου

Όπως δημοσιεύει ή ίδια η Τουρκική εφημερίδα, το Πολυμελές πλημμελειοδικείο Ξάνθης μετά από διαβούλευση, έφτασε σε απόφαση σχετικά με την αγωγή εκατομμυρίων που είχε υποβάλλει η Χαρά Νικοπούλου ενάντια στην εφημερίδα Μιλλέτ. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου η εφημερίδα Μιλλέτ καταδικάστηκε να πληρώσει 60 χιλιάδες ευρώ. Υποβλήθηκε έφεση για την απόφαση.
Η Νικοπούλου είχε υποβάλλει μήνυση ισχυριζόμενη πως η είδηση που δημοσιεύτηκε στον μειονοτικό τύπο πως είχε ζητήσει από τους μαθητές της ¨να ζωγραφίσουν την εικόνα του Αλλάχ¨, ήταν αβάσιμη.

Η μήνυση που υπέβαλε η Χαρά Νικοπούλου στην εφημερίδα Μιλλέτ, όταν υπηρετούσε ως δασκάλα στο μειονοτικό δημοτικό του Μεγάλου Δερείου συζητήθηκε στο Πολυμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης στις 6 Μαΐου 2010. Με βάση την απόφαση που επιδόθηκε, η Μιλλέτ στην αγωγή εκατομμυρίων της Νικοπούλου καταδικάστηκε να πληρώσει 60.000 ευρώ. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου η περίληψη της απόφασης πρέπει μέσα σε 15 μέρες να δημοσιευτεί στην εφημερίδα Μιλλέτ. Σε περίπτωση που δεν δημοσιευτεί τιμωρείται με 6.000 ευρώ πρόστιμο. Κρίνει ως άμεσα εκτελεστή την πληρωμή 30.000 ευρώ από την αποζημίωση, και σε περίπτωση που δεν πληρωθεί το ποσό τιμωρείται ο Τζενγκίζ Ομέρ με 10 μήνες φυλάκιση, ενώ αποφασίστηκε τα δικαστικά έξοδα 4.000 ευρώ να πληρωθούνε από την εφημερίδα Μιλλέτ.

Συζητήθηκε στην Ξάνθη η πρώτη από τις αγωγές εκατομμυρίων που υπέβαλε η Χαρά Νικοπούλου στις εφημερίδες Γκιουντέμ, Μιλλέτ και Μπιρλίκ, όταν υπηρετούσε ως δασκάλα στο Τουρκικό Δημοτικό του Μεγάλου Δερείου.

Η μήνυση που υπέβαλε η Χαρά Νικοπούλου στην εφημερίδα Μιλλέτ, συζητήθηκε στο Πολυμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης στις 6 Μαΐου 2010. Στην διαδικασία δικηγόροι της Μιλλέτ ήταν ο Ιχσάν Αχμέτ Καγιά και ο Ραίφ Ουστά και της Χαράς Νικοπούλου ο αδερφός της.

Προκάλεσε εντύπωση ότι ομάδα περίπου 20 ατόμων αποτελούμενη από μέλη του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου και φίλους της Χαράς Νικοπούλου, ήρθαν στο δικαστήριο, μετά την εκδίκαση της υπόθεσης άνοιξαν μπροστά στο δικαστήριο το λάβαρο του συλλόγου, την ελληνική σημαία, φώναξαν συνθήματα, έψαλαν τον εθνικό ύμνο, κορόιδεψαν τους μειονοτικούς δημοσιογράφους, ενώ είχε έρθει για να παρακολουθήσει την δίκη και ο πρόεδρος του ¨Συλλόγου Πομάκων Ξάνθης¨ Ταχήρ Κόντε.

Η αγωγή που υπέβαλε η ελληνίδα δασκάλα Χαρά Νικοπούλου που υπηρετούσε μέχρι το τέλος της εκπαιδευτικής χρονιάς στο τουρκικό δημοτικό του Μεγάλου Δερείου, στην εφημερίδα Γκιουντέμ, εκδικάστηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Κομοτηνής στις 22 Σεπτεμβρίου 2010, και τώρα αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση.

Ο Ιλχάν Ταχσίν, ιδιοκτήτης της άλλης μειονοτικής εφημερίδας Μπιρλίκ, διέψευσε την είδηση που δημοσίευσε στην εφημερίδα του και ζήτησε συγγνώμη από την Χαρά Νικοπούλου. Η κίνηση αυτή του Ταχσίν προκάλεσε έκπληξη και ερωτηματικά στην μειονότητα.

Πρωταθλητές ....χειμώνα !!!!

Τριακόσιοι... και βάλε

(by george sid.)

Στη βουλή, αν νομίζετε ότι είναι μόνο τριακόσιοι, μάλλον πέφτετε πολύ έξω

Αυτοί που παίρνουν μισθό ή σύνταξη από και εξ αιτίας της βουλής είναι πάρα -πάρα πολλοί, προφανώς μόνο οι ίδιοι ξέρουν

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ: Ποιός συντάσει τον προυπολογισμό? Ποιός τον αυξάνει από χρόνο σε χρόνο? Ποιός τον εγκρίνει? Ποιός τον ψηφίζει? Ποιός τον υλοποιεί? Ποιός υπερβάλλει σε έξοδα χωρίς έγκριση? Ποιός μπορεί να ελέγξει τον προυπολογισμό?

Την απάντηση τη φαντάζεστε, έχει άλλωστε σημασία ποιά είναι τα κόματα? Ακούσατε καμμία διαφωνία μεταξύ τους για τα «λεφτά τους»?

Όλα είναι “large”- κυμπάρικα που λέει κι ο απλός λαός, χουβαρντάδες με ξένα χρήματα, ευτυχώς η κρίση ακόμα δεν τους έφτασε ...

Επιπρόσθετα από το ρεπορτάζ, η βουλή χρηματοδοτεί και τη λειτουργία των ιδρυμάτων που έχουν ιδρύσει όλοι οι πρώην πρωθυπουργοί

Ακόμα εκτός των 100 περίπου ατόμων στη βουλή-τηλεόραση έχει ακουστεί ότι ετοίμαζαν και ραδιοσταθμό ...

Η όλη κατάσταση μήπως σας θυμίζει κάποιο πολύ γνωστό μυθιστόρημα του george Orwell, που συνήθως παίζεται σαν παιδικό θέατρο?

Δείτε το τελευταίο ρεπορτάζ ενός καλού αλλά ... άτυχου δημοσιογράφου στο ΚΟΝΤΡΑ

Τα σχόλια δικά σας ...



Ο Έλεγχος του Χρήματος ως Προϋπόθεση Ελευθερίας των Λαών

Αρχικά μία ποσότητα ενός αγαθού ανταλλάσσετο με μία αντίστοιχη ποσότητα ενός άλλου αγαθού, που υπό συνθήκες ελεύθερης ανταλλαγής και οι δύο συναλλασσόμενοι θεωρούσαν ίσης αξίας. Στη συνέχεια τα μέταλλα, κυρίως ο χρυσός και ο άργυρος που ονομάσθηκαν και πολύτιμα, χρησιμοποιήθηκαν σαν εμπράγματη αξία κοινής αναγνώρισης ανταλλάξιμη με όλα τα αγαθά πράγμα, που διευκόλυνε τις συναλλαγές και δημιούργησαν την έννοια του Χρήματος. Για την αποφυγή νόθευσης της καθαρότητας των μετάλλων και επομένως και της αξίας των νομισμάτων η εκάστοτε εξουσία εξέδιδε νομίσματα φέροντα τη σφραγίδα της σαν ένδειξη κυρίως της αντιπροσωπευομένης αξίας τους και όχι της καθαρότητας τους.

Η νόθευση της καθαρότητας των νομισμάτων αποτέλεσε στοιχείο διαφθοράς της ίδιας της εξουσίας που κερδοσκοπούσε εις βάρος των υπηκόων της, οι οποίοι εκ των πραγμάτων ήταν υποχρεωμένοι να δέχονται την αναγραφόμενη αξία. Αυτό είχε σαν συνέπεια την εμφάνιση πληθωριστικών φαινομένων με την αύξηση της τιμής των αγαθών ενώ η μεταξύ τους σχέση, στο βαθμό κυρίως που εξαρτάται από τη δυσκολία παραγωγής τους κατά τόπους, παρέμενε σταθερή. Υπό αυτές τις συνθήκες ή εξουσία κάθε κράτους ή βασιλείου είχε το δικό της νόμισμα και ο χώρος επιρροής της ουσιαστικά ταυτίζετο με το χώρο αναγνώρισης του νομίσματος της. Υπό τις συνθήκες αυτές στις διακρατικές, διεθνείς συναλλαγές η ισοτιμία των νομισμάτων καθορίζετο κυρίως άμεσα από την αντίστοιχη καθαρότητα τους αλλά και έμμεσα κατά ένα τρόπο με βάση την ανταλλαξιμότητα τους με αγαθά στον τόπο συναλλαγής .

Το χάρτινο νόμισμα επινοήθηκε σαν απόδειξη του δικαιώματος απαίτησης της αντίστοιχης ποσότητας χρυσού ίσης αξίας με την εμφανιζόμενη στο χαρτί. Εγγυητής της ύπαρξης της αντίστοιχης ποσότητας χρυσού ήταν πάλι η εξουσία του τόπου στην επικράτεια της οποίας αναγνωρίζετο η αξία του χαρτονομίσματος. Η εξουσία μέσω της κεντρικής της Τράπεζας αρχικά φύλαγε σε θησαυροφυλάκια ποσότητες χρυσού αντίστοιχες με τα εκδιδόμενα χαρτονομίσματα. Η δυνατότητα της κεντρικής τράπεζας να δανείζει χρήματα, για τα οποία όχι μόνο ελάμβανε τόκο αλλά ο δανειζόμενος αναλάμβανε με συμβόλαιο την υποχρέωση να επιστρέψει τα δανειζόμενα ποσά έναντι υποθήκης περιουσιακών του στοιχείων, της έδινε τη δυνατότητα να εκδίδει νομίσματα αντίστοιχης αξίας που δεν αντιπροσωπεύοντο με χρυσό στο θησαυροφυλάκιο.

Η στατιστική ανάλυση και εμπειρία των συναλλαγών της κεντρικής τράπεζας έδειξε ότι θα μπορούσε να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της διατηρώντας στα θησαυροφυλάκια της πολύ λιγότερο χρυσό από το νόμισμα που έχει εκδώσει και ουσιαστικά να δημιουργεί χρήμα από τα χρέη των δανειζομένων. Στην αρχή η σχέση νέου χρήματος προς τα δάνεια ήταν 1:1 και στη συνέχεια θεωρητικοί οικονομολόγοι υπέδειξαν ότι η σχέση αυτή μπορεί να γίνει 4:1, ενώ σήμερα έχει φθάσει στο 9:1.

Το δικαίωμα χρηματικών συναλλαγών παραχωρήθηκε και σε ιδιωτικές τράπεζες οι οποίες για κάθε μονάδα χρημάτων που έχουν σαν καταθέσεις δικαιούνται να δανείζονται από την κεντρική τράπεζα, με χαμηλό επιτόκιο, πολλαπλάσια ποσά και να τα δανείζουν στους πολίτες με υψηλότερο. Με τον τρόπο αυτό οι τράπεζες δανείζουν χρήματα που στην ουσία δεν είναι δικά τους και πλουτίζουν εις βάρος των πολιτών. Σε όλα αυτά θα πρέπει να υπολογίσει κανείς και τα λεγόμενα τραπεζικά προϊόντα με τη χρήση των οποίων οι τράπεζες δημιουργούν κέρδη όπως π.χ. οι συναλλαγές των πολιτών μεταξύ τους στις οι οποίες δεν γίνεται ανταλλαγή χρημάτων αλλά χρήση πιστωτικών καρτών, για να μη αναφέρουμε τη διαχείριση των ομολόγων ακόμη και των λεγομένων τοξικών προϊόντων που δεν αντιπροσωπεύουν παρά αέρα κοπανιστό, καπηλευόμενες την καλλιεργούμενη κερδοσκοπική μανία των πολιτών όπως έγινε με το χρηματιστήριο στην Ελλάδα και τα οικιστικά δάνεια στην Αμερική. Οι ιδιωτικές τράπεζες επομένως κερδοσκοπούν, κυρίως εις βάρος των οφειλετών τους, κατά παραχώρηση της εξουσίας, μέλη της οποίας είναι συνήθως και στελέχη χρηματοπιστωτικών οργανισμών.

Πέρα από τον εύκολο πλουτισμό των ιδιωτικών τραπεζών δεν θα πρέπει να διαφεύγει την προσοχή μας ο ρόλος της κεντρικής τράπεζας και ο τρόπος που επηρεάζει την οικονομία της επικράτειας με την ικανότητα της να εκδίδει νέο χρήμα. Όπως έχει ήδη αναφερθεί, αρχικά τα εκδιδόμενα χαρτονομίσματα ανταποκρίνοντο σε αντίστοιχη αξία χρυσού στα θησαυροφυλάκια και ακολούθως σε αντίστοιχα δάνεια προς οφειλέτες, επομένως τα εκδιδόμενα νομίσματα αντιπροσώπευαν εμπράγματες αξίες.

Η καλοπροαίρετη διαχείριση της κεντρικής τράπεζας έδειξε ότι η σχέση κυκλοφορούντος χρήματος προς την εμπράγματη αξία που το εγγυάτο (δάνεια συν χρυσός) μπορεί να αυξάνει με βάση τον πολύ απλό φυσικό νόμο της παραγωγικότητας μιας επένδυσης. Εάν τα επιπλέον εκδιδόμενα χρήματα επενδύονται σε αναπτυξιακά έργα δημιουργούν νέο πλούτο που δικαιώνει την προκαταβολική έκδοση των επιπλέον αυτών χρημάτων που τελικά δεν δημιουργούν πληθωρισμό ούτε δρουν δυσμενώς στην διεθνή ισοτιμία του νομίσματος. Εάν όμως το επιπλέον εκδιδόμενο νόμισμα διοχετεύεται στην κατανάλωση αυξάνοντας την αγοραστική ικανότητα των πολιτών, χωρίς να αυξάνει την παραγωγικότητα τους, δημιουργεί πληθωριστικές τάσεις και επιδρά δυσμενώς στην διεθνή ισοτιμία του νομίσματος. Σε ένα ευνομούμενο κράτος η κεντρική τράπεζα με την ικανότητα της να εκδίδει νέο χρήμα ρυθμίζει και επηρεάζει την οικονομία της χώρας προς όφελος των πολιτών της. Όταν ο Γάλλος πρόεδρος de Gaulle ζήτησε από τον Αμερικανό ομόλογο του Eisenhower να εξαργυρώσει τα δολάρια που είχε διαθέσιμα η Γαλλία με την αντίστοιχη ποσότητα χρυσού έλαβε την απάντηση ότι τα δολάρια δεν αντιπροσωπεύουν χρυσό αλλά την παραγωγικότητα της αμερικανικής οικονομίας. Ένα κράτος που εκδίδει περισσότερα χρήματα από αυτά που αντιπροσωπεύει η παραγωγικότητα της χώρας του τότε δημιουργεί πληθωρισμό και την υποβάθμιση της διεθνούς ισοτιμίας του νομίσματος του.

Αντίστοιχα εάν ένα κράτος δανεισθεί συνάλλαγμα για να ικανοποιήσει τις ανάγκες εισαγωγής παραγωγικών αγαθών, που θα αυξήσουν την παραγωγικότητα του τότε η απόδοση της επένδυσης εγγυάται την αποπληρωμή του δανείου και είναι επιθυμητή. Εάν το δανειζόμενο συνάλλαγμα διατίθεται στην εισαγωγή καταναλωτικών αγαθών που δεν παράγει η χώρα, π.χ αυτοκινήτων, καθʼ υπέρβαση των εξαγωγών δεν εξασφαλίζει την αποπληρωμή του δανείου, που επαυξάνεται με τους τόκους, επιβαρύνοντας τις μελλοντικές γενεές και θέτοντας σε κίνδυνο την εθνική ανεξαρτησία έναντι των απαιτήσεων των δανειστών. Στην Ελλάδα αυτό έγινε κυρίως επί κυβερνήσεων Α. Παπανδρέου που στήριξαν την παραμονή τους στην εξουσία σε μία πρόσκαιρη αύξηση της καταναλωτικής ευημερίας των πολιτών η οποία δεν ανταποκρίνετο στην αύξηση της παραγωγικότητας τους. Σήμερα η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου δανείζεται νέα χρήματα με δυσμενέστερους όρους για την αποπληρωμή των προηγουμένων δανείων υποθηκεύοντας την εθνική μας κυριαρχία με την υπογραφή του μνημονίου και της σύμβασης δανεισμού.

Επί κυβερνήσεων Κ. Σιμίτη η Ελλάδα παραιτήθηκε από την δυνατότητα έκδοσης δικού της χρήματος έχοντας αρνητικό ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών αλλά και ελλιπές ισοζύγιο εξόδων του κράτους έναντι των εσόδων του. Η αδυναμία εκτύπωσης εθνικού νομίσματος και η διατήρηση της κατανάλωσης σε υψηλά επίπεδα είχε σαν φυσική συνέπεια την αύξηση των αναγκών εξωτερικού δανεισμού σε ένα σκληρό νόμισμα που η Ελλάς δεν μπορεί να αποπληρώσει με αποτέλεσμα την υποταγή της σε επιτήρηση και την υποθήκευση της εθνικής της κυριαρχίας στην ΕΚΤ, την ΕΕ και το ΔΝΤ (τρόϊκα). Η αναγκαστική χρήση του σκληρού ευρώ καθιστά ακριβά τα παραγόμενα προϊόντα, π.χ ο τουρισμός, που δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τα ξένα με αποτέλεσμα να επιβραδύνεται η ανάπτυξη που θα μπορούσε να βγάλει τη χώρα από την κρίση και την υποτέλεια.

Ο φυσικός νόμος της παραγωγικότητας που αναφέρθηκε στα προηγούμενα επιβάλει εκ των πραγμάτων την μείωση του βιοτικού μας επιπέδου στο επίπεδο της παραγωγής μας. Δυστυχώς η παρουσία της τρόϊκα στην Ελλάδα αποσκοπεί στην δημιουργία συνθηκών που θα εξασφαλίσουν την αποπληρωμή του χρέους εις βάρος του λαού χωρίς να εγγυάται την ανάπτυξη της χώρας. Η τρόϊκα μέσω της, κατʼ επίφαση, κυβέρνησης επιβάλλει μέτρα τα οποία κρίνει αναγκαία και στα οποία το κυβερνούν κόμμα αντιτίθετο σθεναρώς όταν ευρίσκετο στην αντιπολίτευση και η τότε κυβέρνηση προσπάθησε να προτείνει αντίστοιχα μέτρα σε ηπιότερο βαθμό από αυτόν της τρόϊκα. Τελικά η ένταξη μας στην ΟΝΕ ήταν μία ατυχής επιλογή διότι έχοντας μικρότερη παραγωγικότητα από τις ισχυρότερες χώρες κάναμε τη χώρας λιγότερο ανταγωνιστική. Χάνοντας τη δυνατότητα έκδοσης δικού της νομίσματος η χώρα έχασε τον έλεγχο της δημοσιονομικής της πολιτικής και της ισοτιμίας του νομίσματος της. Η δήθεν εξασφάλιση που θα μας προσέφερε η ένταξη μας σε ένα σκληρό νόμισμα αποδείχθηκε μία ψεύτικη ελπίδα ή ακόμη και παγίδα.

Υπό τις παρούσες συνθήκες εάν δεν φύγουμε από την ΟΝΕ και δεν επιστρέψουμε στην ανεξαρτησία που μας δίνει η δυνατότητα έκδοσης δικού μας νομίσματος όχι μόνο θα πτωχεύσουμε, μεταπίπτοντας στο επίπεδο της παραγωγικότητας μας, αλλά θα χάσουμε και την εθνική μας κυριαρχία. Επιστρέφοντας στη δραχμή, θα πτωχεύσουμε έτσι και αλλιώς μεταπίπτοντας στο ίδιο επίπεδο της παραγωγικότητας μας, όπως θα συμβεί άλλωστε ακόμη και αν παραμείνουμε στο ευρώ, όμως μακροπρόθεσμα θα εξασφαλίσουμε την εθνική μας ανεξαρτησία, που είναι ο μόνος εγγυητής της οικονομικής μας ανάπτυξης αλλά και της βιωσιμότητας μας. Αυτό σίγουρα θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στο ευρώ διότι θα τεθούν οι προϋποθέσεις να ακολουθήσουν και άλλες χώρες με αποτέλεσμα το ευρώ θα υποχωρήσει έναντι του δολαρίου και η Ευρώπη να χάσει τη δυνατότητα ενός κυρίαρχου ρόλου στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα. Βλέπουμε ότι Η Ελλάδα, στην απελπισία και την κατάντια της, μπορεί να επηρεάσει τα διεθνή πράγματα σε μεγαλύτερο βαθμό από αυτόν που αντιστοιχεί την οικονομική της δυνατότητα. Για να γίνει αυτό χρειαζόμαστε έναν Θεμιστοκλή (στρατηγό), ένα Καποδίστρια (κυβερνήτη) και έναν Σόλωνα (νομοθέτη) και όχι τους προδότες στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση που μας κυβερνούν σήμερα υπό τη σκέπη του ανήμπορου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η μόνη ασφαλής για εμάς περίπτωση παραμονής στο ευρώ θα είναι η ίδρυση μίας ενωμένης Ευρώπης που θα λειτουργεί ως μία οικονομική μονάδα όπου η κεντρική τράπεζα, ως ο μόνος εξουσιοδοτημένος εκδότης του νομίσματος, θα έχει την οικονομική ευθύνη για όλες τις χώρες και η κάθε χώρα δεν θα έχει ανάγκη να δανείζεται τα χρήματα που χρειάζεται διότι οι ανάγκες της θα ρυθμίζονται από τον ίδιο κεντρικό φορέα αδιακρίτως και ισότιμα για όλες τις χώρες που συμμετέχουν. Σε αυτή την περίπτωση η Ευρώπη θα δανείζεται εάν χρειαστεί και όχι η κάθε χώρα ξεχωριστά. Σήμερα τα ισχυρά κράτη κερδοσκοπούν εις βάρος των ασθενεστέρων και τα πονηρά περί δημιουργίας ενός μαλακού ευρώ για τις χώρες του Νότου, τα επονομαζόμενα γουρούνια PIGS (Portugal, Ireland, Greece, Spain), έναντι του σκληρού ευρώ του Βορρά δεν είναι παρά προφάσεις εν ανομίες. Εάν για την επιβίωση των λαών της Ευρώπης η συνένωση τους σε μία οικονομική και πολιτική οντότητα είναι ιστορικά επιβεβλημένη, όπως προβλέπουν και πιστεύουν οι Ευρωπαϊστές, τότε αυτό πρέπει να γίνει υπό ίσους όρους για όλα τα μέλη της, που δεν θα συμμετέχουν πλέον σαν κράτη μέλη αλλά σαν πρόσωπα, Ευρωπαίοι πολίτες και η εθνική τους καταγωγή θα αποτελεί μεν πολιτιστική αλλά όχι και πολιτική ετερότητα. Βλέπε Η.Π.Α.


Ηλίας Σταμπολιάδης

Καθηγητής

Πολυτεχνείο Κρήτης

Ξυπνηστεεεεεεε!!!

Ελληνικο φορκλορ στην Πλ.Κολωνακιου

Ο ποδηλατης

Ο Θανασης...

...Τσουρας.

Κερατεα

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)