Σε μία από τις εικόνες ο Ντικ Τσέινι κάθεται με τα πόδια πάνω στο γραφείο του και παρακολουθεί στην τηλεόραση τα ρεπορτάζ από την επίθεση που συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ σε άλλο στιγμιότυπο φαίνεται να έχει βάλει το κεφάλι μέσα στα χέρια του την ώρα που τηλεφωνεί από το υπόγειο ασφαλείας.
Γκολαντιές. menou
- Home
- Φορολογικό
- Νέες Συντάξεις ΕΦΚΑ
- Νέες Συντάξεις Δημοσίου
- Νέες Συντάξεις Ιδιωτικού Τομέα
- Νέες Συντάξεις Χηρείας
- Επικουρικές Συντάξεις
- Προσωπική Διαφορά
- Ασφαλιστικό ΙΚΑ
- Ασφαλιστικό ΔΕΚΟ-Αυτοαπασχολούμενων
- Συνταξιοδοτικό
- Στρατιωτικοί
- 6μηνα
- Σωματα Ασφαλείας
- Ιατροί/ΕΤΑΑ
- Eκπαιδευτικοί
- Δικηγόροι-Μηχανικοί
- Aποδείξεις Εφορίας
- Υπολογ.ΣύνταξηςΙΚΑ
- ΕΚΑΣ
- Εργασιακό
- Μητέρες
- Τεκμήρια
- Εντυπα ΙΚΑ
- ΦΠΑ Δικηγόρων
- Τaxisnet
- Oρια ΟΑΕΕ
- Πλασματικά
- Φ.Π.Α.
- Δημόσιο
- Φορολογικό
- Τεκμηρια
- Μισθοι-Συνταξεις 2011
- Δημόσιο και 65
- ΙΚΑ και Ενσημα
- Σύνταξη και Αναπηρία
- Διαδικασία Συντ/σης
- Αναγνώριση
- Μεταβίβαση
- Ερωταπαντήσεις
- About
Κυριακή 26 Ιουλίου 2015
Στη δημοσιότητα εικόνες από το Λευκό Οίκο μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου
Σε μία από τις εικόνες ο Ντικ Τσέινι κάθεται με τα πόδια πάνω στο γραφείο του και παρακολουθεί στην τηλεόραση τα ρεπορτάζ από την επίθεση που συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ σε άλλο στιγμιότυπο φαίνεται να έχει βάλει το κεφάλι μέσα στα χέρια του την ώρα που τηλεφωνεί από το υπόγειο ασφαλείας.
Περικοπές 30% στις συντάξεις ζητά το ΔΝΤ
Τις διαθέσεις της με το καλημέρα για τα μέτρα που θα πρέπει να υιοθετήσει η Ελλάδα προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση και το τρίτο μνημόνιο από τον ESM φρόντισε να δείξει η νέα εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από τη Ρουμανία, Ντάλια Βελκουλέσκου, η οποία ζητά περικοπή των συντάξεων κατά 30%!
Τα μέτρα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση αναμένεται να προκαλέσουν εκ νέου τεράστιους τριγμούς στο Μαξίμου, αφού μεταξύ αυτών είναι σημαντικές μειώσεις στο συνταξιοδοτικό και παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό και τα εργασιακά, νέα φοροεπιδρομή και μισθολογικές αλλαγές στην κατεύθυνση του εξορθολογισμού στο Δημόσιο.
Την ώρα που η κυβέρνηση με την τρόικα παίζει τη «γάτα με το ποντίκι» για τον τόπο διεξαγωγής των διαπραγματεύσεων, στενεύουν τα χρονικά περιθώρια με το ενδεχόμενο για νέα χρηματοδοτική γέφυρα μέσα στον Αύγουστο να φαντάζει όλο και πιο πιθανό ώστε να πληρωθεί το ομόλογο της ΕΚΤ που ωριμάζει στις 20 Αυγούστου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Βελκουλέσκου σκοπεύει να κλείσει τις «τρύπες» που δημιουργούνται στο Ασφαλιστικό από την αύξηση των δικαιούχων και το πάγωμα της κρατικής επιχορήγησης μέσα από νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις. Παράλληλα, το θέμα των πρόωρων συντάξεων, το οποίο αναμένεται να τεθεί επί τάπητος, πιθανότατα θα οδηγήσει εκ νέου σε σημαντικές περικοπές, αφού υπάρχουν πιέσεις για μικρότερη μεταβατική περίοδο και μεγαλύτερες ποινές για πρόωρες αποχωρήσεις. Την ίδια ώρα η υποχρεωτική χρηματοδότηση των επικουρικών Ταμείων από ιδίους πόρους ανοίγει την Κερκόπορτα για περικοπές και στις επικουρικές συντάξεις.
«Ναρκοπέδιο» χαρακτηρίζεται και το εργασιακό, καθώς η Ρουμάνα εκπρόσωπος του ΔΝΤ αναμένεται να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε το Ταμείο, ζητώντας άρση όλων των εμποδίων και αλλαγή του υπάρχοντος νομικού καθεστώτος για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Παράλληλα, για τους απολυμένους θα προκύψει πιθανότατα και μικρότερη αποζημίωση μέσα από την εξίσωση των εργατών με τους υπαλλήλους. Δεν αποκλείεται να μπουν στην προκρούστεια κλίνη και οι κατώτατοι μισθοί από τις νέες συλλογικές διαπραγματεύσεις. Τέλος, το Ταμείο θα επιμείνει στην αυστηροποίηση των προϋποθέσεων για την προκήρυξη απεργιών, βάζοντας στο «παιχνίδι» και το λοκ άουτ από την πλευρά της εργοδοσίας.
Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα επιχειρήσει να μεταφέρει το βάρος στα μεσαία και υψηλά εισοδήματα αποτελεί το μεγάλο ερώτημα, καθώς ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί ποιο εισόδημα θα θεωρείται υψηλό, κάτι που θα φανεί από τη φορολογική κλίμακα που θα ψηφιστεί το φθινόπωρο. Παράλληλα, η ενσωμάτωση της έκτακτης εισφοράς ουσιαστικά αποτελεί τη μονιμοποίηση της «έκτακτης» φορολογικής επιβάρυνσης. Την ίδια ώρα, πονοκέφαλο προκαλεί στο οικονομικό επιτελείο η κατάργηση της χαμηλής φορολογίας για τους αγρότες, η κατάργηση της απαλλαγής για το αγροτικό πετρέλαιο και οι αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων για να υπάρχουν λιγότερες δόσεις και αύξηση επιτοκίων.
Στο Δημόσιο, εκτός από τις μισθολογικές μειώσεις για τους νεοεισερχόμενους, η δομική ανασυγκρότηση του κρατικού μηχανισμού και κυρίως των δημόσιων επιχειρήσεων που θα θέσουν οι δανειστές εκτιμάται ότι μπορεί να οδηγήσει δια της πλαγίου σε νέο κύμα απολύσεων.
Είχε «χτυπήσει» από το 2009 η Βελκουλέσκου© Sofokleousin.gr Περικοπές 30% στις συντάξεις ζητά το ΔΝΤ
Την ίδια ώρα, τη στάση που θα τηρήσει απέναντι στην Ελλάδα για το νέο δάνειο φαίνεται πως ουσιαστικά είχε... προαναγγείλει η Βελκουλέσκου, αφού σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε χθες το MEGA, ήδη από το 2009 όταν είχε ήδη ξεσπάσει η κρίση, είχε υπογράψει μία έκθεση 40 σελίδων για την Ελλάδα, στην οποία φαίνεται ότι είχε «διαγνώσει» το πρόβλημα της μεγάλης αύξησης της συνταξιοδοτικής δαπάνης και τη μεγάλη αύξηση του χρέους, αλλά και του μεγάλου αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων.
Στην έκθεση αυτή είχε προωθήσει την εφαρμογή του μοντέλου που έχει εφαρμοστεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης, αλλά και στην Αυστραλία και στη Νέα Ζηλανδία.
Μερικά από τα πιο «σκληρά» σημεία των κατευθυντήριων γραμμών που περιλαμβάνει αυτό το μοντέλο, προτάθηκαν και στην Κύπρο και είναι πολύ πιθανό να περιλαμβάνονται σε όσα θα ζητήσει πλέον και από την Αθήνα το ΔΝΤ:
- Δραστική μείωση του κράτους, με απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και πάγωμα μισθών (κάτι που πλέον μπορεί να είναι... παρωχημένο και να μιλάμε πλέον για μειώσεις)
- Μείωση της κρατικής συμμετοχής στις συντάξεις, με στόχο να ενισχυθεί ο πυλώνας της ιδιωτικής ασφάλισης
- Μείωση των επιδομάτων ανεργίας και αυστηρότερα κριτήρια χορήγησης, ώστε οι άνεργοι να αναζητήσουν πιο ενεργά εργασία, έστω και μερικής απασχόλησης και να μειωθεί η ονομαστική ανεργία
- Πλήρης κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών
- Αύξηση των έμμεσων φόρων
- Μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων
- Μεγαλύτερη ευελιξία στα ωράρια εργασίας και στο δικαίωμα αποζημίωσης μετά από απόλυση, ως κίνητρο για αύξηση της κινητικότητας στην απασχόληση
- Περιορισμό των δυνατοτήτων δράσεων και παρεμβάσεων από τα συνδικάτα
- Απαγόρευση των υποχρεωτικών συμβάσεων με τις εργοδοτικές οργανώσεις ώστε να υπάρξει ενίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων.
Πηγή :
Draghi (EKT): Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει haircut στις καταθέσεις των Ελλήνων - Πατριώτες όσοι στήριξαν την οικονομία
Ο επικεφαλής της ΕΚΤ συμβούλεψε μάλιστα τους κεντρικούς τραπεζίτες όλων των χωρών της Ευρωζώνης, σε κλειστό ανεπίσημο δείπνο, να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους ώστε να αποτραπεί τέτοιο ενδεχόμενο, υπογραμμίζοντας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του σημερινού τύπου:
«Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να γίνει κούρεμα στις καταθέσεις των Ελλήνων. Αποκλείω το bail in είτε για ποσά μικρότερα από 100.000 ευρώ, είτε για μεγαλύτερα».
Η απόφαση, μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ελήφθη σχεδόν ομόφωνα από τους κεντρικούς τραπεζίτες, ενώ το απόρρητο σχέδιο της ΕΚΤ προβλέπει - κατά το δημοσίευμα - την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών χωρίς να χάσουν μέρος των καταθέσεών τους όσοι πολίτες δεν έβγαλαν τα χρήματά τους από τις τράπεζες.
Αξίζει πάντως τέλος να σημειωθεί ότι δεν έλειψαν και οι φωνές εκείνων που απαίτησαν bail in σε περίπτωση που τα κεφάλαια για τις ελληνικές τράπεζες προσέγγιζαν ή ξεπερνούσαν τα 25 δισ. Ευρώ. βάσει της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου.
«Δεν είναι δυνατόν να κουρέψουμε τα χρήματα των Ελλήνων που επέλεξαν να κρατήσουν τα χρήματά τους στις ελληνικές τράπεζες στηρίζοντας την οικονομία και το σύστημα.
Πρόκειται για πράξη άκρως πατριωτική που δεν πρέπει να τιμωρηθεί με μια κίνηση που θα έδειχνε αναλγησία», φέρεται να ήταν η αφοπλιστική απάντηση του Μario Draghi.
tweeter
Our Banner
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ
Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô