Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

CNBC: Στην Ελλάδα όλοι για διακοπές

GREECE TOURISM
Οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ της Αθήνας και της υπόλοιπης Ευρώπης μπορεί να είναι σε χαμηλά επίπεδα, αλλά υπάρχει ένας τομέας της Ελλάδας που προκαλεί με τα θέλγητρά του όλους τους επισκέπτες: ο τουρισμός.
"Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το 2015 και πιστεύουμε ότι θα είναι μια ακόμα χρονιά επιτυχίας για τον ελληνικό τουρισμό. Ξενοδοχεία, εστιατόρια και μπαρ αναπτύσσονται με πολλούς νέους επιχειρηματίες να αναλαμβάνουν ενεργό δράση στον τουρισμό".
Με αυτές τις δηλώσεις η διευθύντρια του γραφείου του ΕΟΤ σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία, Χριστίνα Καλογερά δίνει το στίγμα για το 2015, σε θέμα του δικτύου CNBC για την Ελλάδα ως προορισμός διακοπών.
"Υπάρχουν νέα πρωτοποριακά προϊόντα που παρέχονται από ξενοδοχεία και νέα εστιατόρια και μπαρ κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ώστε με το ευρώ σε χαμηλά 11 ετών, αυτή είναι σίγουρα η ιδανική στιγμή να επισκεφθεί κανείς την Ελλάδα" προσθέτει η Κα Καλογερά.
Το 2013, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιας Οργάνωσης Τουρισμού κατέφτασαν στην Ελλάδα περίπου 18 εκατομμύρια τουρίστες, ενώ το Παγκόσμιο Ταξιδιωτικό και Τουριστικό Συμβούλιο (WTTC) αναφέρει πως η συγκεκριμένη βιομηχανία τόνωσε την ελληνική οικονομία (κατά το 2013) με 28,3 δισεκατομμύρια ευρώ – το αντίστοιχο του 16,3% του ΑΕΠ. Οι προβλέψεις είναι πως θα υπάρξει μια αύξηση του 3% κατά το 2014 και αναλόγως αύξηση 3,7% ανά έτος μέχρι το 2024. Συνολικά ο τομέας των υπηρεσιών αντιστοιχεί στο 40% του ελληνικού ΑΕΠ, σύμφωνα με το "World Factbook" της CIA.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της προσφοράς εργασίας κατά 657.000 δουλειές. Ένα στοιχείο αρκετά σημαντικό για μια χώρα, όπως η Ελλάδα, με υψηλή ανεργία.
Το CNBC φιλοξενεί δηλώσεις της Ντορίτας Σταθοπούλου, διευθύντρια ξενοδοχείου που αναφέρει: "Υπάρχει ήδη πολλή εργασία για εμάς. Είναι η περίοδος τέτοια, αν και ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο είδαμε πως τα πράγματα θα πάνε πολύ καλά το 2015. Επί παραδείγματι: έχουμε 92% πληρότητα για τον Μάιο και 80% για τον Ιούνιο. Κι αν είμαστε γεμάτοι εμείς, θα είναι και τα διπλανά ξενοδοχεία. Όλα τα ξενοδοχεία βλέπουν τη ζήτηση να είναι καλύτερη. Η πτώση του ευρώ, σαφώς, έχει επηρεάσει θετικά".
Για την κα. Σταθοπούλου η ανησυχία για τις εξελίξεις είναι εδραία: "Προσωπικά ανησυχώ για τη διάσωσή μας. Εάν δεν θα είμαστε μέλος της Ευρωζώνης, θα αντιμετωπίσουμε ισχυρή αστάθεια, έστω και αν μακροπρόθεσμα η επιστροφή στη δραχμή ωφελήσει τον τουρισμό.Είναι η Νο 1 βιομηχανία μας. Είμαστε απεγνωσμένοι για δουλειά. Πέρυσι προσλάβαμε 15 περισσότερα άτομα. Υπάρχει πολύ κόσμος που στηρίζεται στον τουρισμό – από εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία, μέχρι μπάρμεν, καθαριστές και ταξιτζήδες. Είναι πολύ σημαντική βιομηχανία για εμάς".
ΠΗΓΗ: cnbc

Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε φιλελληνας ο Γιούνκερ

Το ποσό των δύο δισ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Λεπτομερή κατάλογο μεταρρυθμίσεων ζητεί από την ελληνική κυβέρνηση η Μέρκελ.
«Θέλουμε να ενθαρρύνουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θέλουμε αυτά τα χρήματα να χρησιμοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θα πρέπει να υπάρξει θετική ανταπόκριση σε επίπεδο ευρωπαϊκού συμβουλίου και από τους υπουργούς Οικονομικών για να υιοθετηθούν τα κατάλληλα νομοθετικά κείμενα», είπε. 
Ο πρόεδρος της Επιτροπής σημείωσε ότι δικαιούχοι είναι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ ανέφερε ότι στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την ευθύνη για την υποβοήθηση της Ελλάδας θα τη φέρει ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις. Επισήμανε επίσης πως σε ό,τι αφορά τα συγχρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε. και την Ελλάδα έργα, το ποσοστό της ελληνικής συμμετοχής αναλογεί στο 5%.
Ικανοποιημένος δήλωσε και ο πρόεδρος της Ε..Ε Ντόναλντ Τουσκ ο οποίος ανέφερε ότι οι χθεσινές συζητήσεις ήταν χρήσιμες στον βαθμό που βοήθησαν τους πάντες να προσγειωθούν στην πραγματικότητα. Ανέφερε επίσης ότι μετά τις χθεσινές διαβουλεύσεις δεν υπάρχουν παρανοήσεις ως προς το τι θα πρέπει να γίνει.
Μέρκελ: Η εκταμίευση της δόσης εξαρτάται από την αξιολόγηση
«Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να παρουσιάσει έναν λεπτομερή κατάλογο μεταρρυθμίσεων - Η αποτίμηση θα γίνει από τους τρεις θεσμούς και μόνο τότε θα υπάρξει εκταμίευση δόσης προς την Ελλάδα», ξεκαθάρισε η Γερμανίδα καγκελάριος.
«Ισχύει αυτό το οποίο σας είπα σήμερα το βράδυ, σήμερα το πρωί» απάντησε η Άνγκελα Μέρκελ σε ερώτηση πότε θα εκταμιευθεί η εναπομείνασα δόση προς την Ελλάδα και επανέλαβε με έμφαση ότι ισχύει απόλυτα η συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.
«Εκταμίευση δόσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) ακόμη και τα κέρδη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) από το πρόγραμμα των ελληνικών ομολόγων, θα γίνει μόνο όταν αξιολογηθεί η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων τις οποίες θα έχει υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση», επισήμανε με καθαρότητα η κυρία Μέρκελ στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στις Βρυξέλλες μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Θεωρούμε ότι βάση αναφοράς είναι η 20η Φεβρουαρίου. Θα υπάρξει εκταμίευση αν πραγματικά οι θεσμοί συμφωνήσουν ότι έχουν γίνει μέτρα. Αυτά τα μέτρα πρέπει να εμφανιστούν και να εγκριθούν από το Eurogroup Η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου αυτό λέει, αυτό είπα εγώ κι αυτό ισχύει» συνέχισε.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε: «Όχι. Θέλω να υπογραμμίσω το γεγονός και να σας πω ότι έχουμε ένα έγγραφο της 10ης Ιανουαρίου, είναι μέσα στην πέμπτη αναθεώρηση του πακέτου προσαρμογής.  Είπαμε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί στο πλαίσιο των συμφωνιών της 20ης Φεβρουαρίου και αυτό το πλαίσιο αναφέρεται στο δεύτερο πρόγραμμα.
Θα πρέπει να αντικαταστήσει με άλλες τις μεταρρυθμίσεις που εκκρεμούσαν και να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα με τις προηγούμενες. Αν έχουν το ίδιο αποτέλέσμα αυτό θα το δουν οι θεσμοί και θα το κρίνει το Eurogroup.  Το ουσιαστικό είναι ότι το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι το ίδιο». 

Ο... ηθικός Σόιμπλε και τα ελληνικά μέζεα

Στις διεθνείς σχέσεις – κατά κανόνα – η επίκληση του «δικαίου» και της «ηθικής» από τον ανίσχυρο είναι χαμένη υπόθεση. Διότι, πολύ απλά, το «δίκαιο» αποτυπώνει τους κανόνες που έχει επιβάλει ο ισχυρός. Όσο για την «ηθική», αυτή ανασύρεται επιλεκτικά και κατά περίπτωση για να ενισχύσει την επιχειρηματολογία του ισχυρού.

Οι Γερμανοί, για παράδειγμα, προβάλλουν την ηθική υποχρέωση της Ελλάδας να αναγνωρίσει το χρέος της και τη γενική αρχή ότι το ελληνικό κράτος έχει συνέχεια και οι υποχρεώσεις του...
πρέπει να εξυπηρετηθούν από τον ελληνικό λαό και τις κυβερνήσεις που αυτός θα εκλέξει.
Με αυτήν την «ηθική» προσέγγιση το Βερολίνο ζητάει από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να αποδεχτεί το γερμανικό «δίκαιο» που έχει επιβληθεί στη χώρα με τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις που οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις υπέγραψαν.
Μάλιστα, το Βερολίνο ζητάει από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να αποδεχτεί ότι το γερμανικό «δίκαιο» (δηλαδή οι πολιτικές των μνημονίων) που εφαρμόζεται στη χώρα από το 2010 είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να βαδίσει η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι αυτές οι πολιτικές εξυπηρετούν μόνο την αέναη τροφοδότηση του ελληνικού χρέους με νέα δάνεια που εξυπηρετούν παλαιότερα δανεικά.
Αυτή είναι η γερμανική πολιτική «ηθική»... Αυτήν την πολιτική υπηρέτησαν με συνέπεια οι κυβερνήσεις - μαριονέτες των κυρίων Παπανδρέου - Παπαδήμου - Σαμαρά - Βενιζέλου, αυτήν την πολιτική ο ελληνικός λαός έδωσε εντολή στη σημερινή του κυβέρνηση να ανατρέψει.
Είναι προφανές ότι οι διαθέσεις και οι πολιτικές επιλογές του ελληνικού λαού αφήνουν παγερά αδιάφορους τους ισχυρούς του Βερολίνου, οι οποίοι θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα και τη δύναμη να προβάλλουν το συμφέρον τους ως «δίκαιο».
Ωστόσο, έχει και ο ανίσχυρος ένα αδιαμφισβήτητο, τελικά, δικαίωμα, το οποίο πηγάζει από τα βάθη της μνήμης και της ιστορίας του: Να ζητήσει «ευγενικά» από τον ισχυρό να πάψει να του ζαλίζει τα μέζεα.
Και πιο συγκεκριμένα, κατά τη διατύπωση του Κώστα Ζουράρι, «μας έχουν πρήξει τα μέζεα του στεατοπυγικού μας υποσυστήματος οι Γερμανοί ότι “τα κράτη έχουν συνέχεια”. Επομένως, εφόσον το ναζιστικό καθεστώς αναγνώρισε τις δύο πρώτες δόσεις (του κατοχικού δανείου), το μεταναζιστικό καθεστώς πρέπει να συνεχίσει, διότι τα μέζεά μας μάς τα έχουν πρήξει»...
Δημήτρης Μηλάκας από το Ποντίκι

Ποιοι θα κληθούν να πληρώσουν αναδρομικά χαράτσι

Αφορά περισσότερους από ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες

Ποσό περίπου στα 350 εκατ. ευρώ υπολογίζει να εισπράξει το υπουργείο Οικονομικών από το χαράτσι, κάτι που αφορά ποσά που δεν είχαν βεβαιωθεί καθόλου ή είχαν βεβαιωθεί σε λανθασμένο όνομα ή οι φορολογούμενοι δεν είχαν πληρώσει εμπρόθεσμα το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος με αποτέλεσμα κάποια δόση του χαρατσιού να μεταφερθεί στην εφορία.

Αυτό αφορά περισσότερο από ένα εκατομμύριο ακίνητα, με τους ιδιοκτήτες τους να λαμβάνουν ενημερωτικό email από την Γενική Γραμματεία Δημόσιων Εσόδων, ενώ και στο Taxisnet θα υπάρχει σχετική πληροφόρηση.
Έτσι, αναμένεται να ενημερωθούν άμεσα για να πληρώσουν (διορία μέχρι τέλος Απριλίου) αναδρομικά το χαράτσι για το 2013:
  • - όσοι έχουν στην κατοχή τους ακίνητα, τα οποία έχουν μετρητή ηλεκτρικού ρεύματος στο όνομα τρίτου προσώπου (π.χ. ενοικιαστή) που δεν πλήρωσε κάποια δόση ή το σύνολο του χαρατσιού για το 2013. Στις περιπτώσεις αυτές το χαράτσι μεταφέρθηκε στην εφορία και βεβαιώθηκε στο όνομα του ενοικιαστή ή του ιδιοκτήτη, εφόσον η εφορία είχε στοιχεία που να οδηγούσαν στον πραγματικό ιδιοκτήτη. Σε πολλές περιπτώσεις, ο ενοικιαστής πήγε στην εφορία και υπέβαλε δικαιολογητικά με τα οποία υποδείκνυε τον πραγματικό ιδιοκτήτη.
  • - όσοι ιδιοκτήτες άφησαν απλήρωτη κάποια δόση του ΕΕΤΑ, το οποίο εισπράττονταν μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος έως και το τέλος Ιουνίου του 2014
  • - όσοι διέκοψαν την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος πριν πληρωθούν όλες οι δόσεις του ΕΕΤΑ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Μία σημαντική νικη πέτυχε χθες ο Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες, στη συνεδρίαση των «8» τελικώς. Κατάφερε να κάνει το οικονομικό πρόβλημα της χώρας πολιτικό, να πετύχει συμφωνία για την εφαρμογή της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου και να αποτρέψει την αξιολόγηση από τους «θεσμούς» που θα σήμαινε νέα μέτρα λιτότητας.
Παράλληλα αποφασίστηκε να ανοίξουν οι στρόφιγγες της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα από την ΕΚΤ σταδιακά και σύμφωνα με την πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις που δεσμεύτηκε να κάνει η κυβέρνηση, έχοντας ωστόσο τον πλήρη έλεγχο των πολιτικών της χωρίς να ελέγχεται από τους «θεσμούς» και να κρίνονται ενέργειες της ως μονομερείς.
Με λίγα λόγια η ελληνική κυβέρνηση θα ασκεί την πολιτική της ως κυρίαρχο κράτος, χωρίς να έχει από πάνω της κανέναν τεχνοκράτη και θα κρίνεται από τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής και των μεταρρυθμίσεων η χρηματοδότηση της Ελλάδας. Πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη και επιτυχία της κυβέρνησης.
Το ναυάγιο λοιπόν που πολλοί φοβούνταν τελικά αποφεύχθηκε και η ελληνική κυβέρνηση αποκατέστησε τη συνεργασία επι μιας συγκεκριμένης βάσης, με τους ευρωπαίους εταίρους, χθες τη νύχτα στις Βρυξέλλες. Τώρα το στοίχημα είναι να τρέξει τις μεταρρυθμίσεις, για τις οποίες δεσμεύτηκε προκειμένου να εξασφαλίσει και την αναγκαία ρευστότητα και χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.
Η κυβέρνηση εμφανίζεται ικανοποιημένη από τη συμφωνία, με την οποία επιβεβαιώθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό η εφαρμογή της συμφωνίας του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, με τον τρόπο που ήθελε η κυβέρνηση καταφέρνοντας να φέρει το ελληνικό πρόβλημα στο πολιτικό επίπεδο και να το απεμπλέξει από τα γρανάζια της τεχνικών κλιμακίων που ελέγχονται από σκληροπυρηνικούς όπως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Είναι αναγκασμένη να ζήσει ωστόσο σε συνθήκες μερικής οικονομικής ασφυξίας, έως ότου παρουσιάσει συγκεκριμένα αποτελέσματα, αλλά ήταν κοινή εκτίμηση όλων των πλευρών ότι δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα μέχρι τις 15 Απριλίου, άρα μέχρι τότε δεν υπάρχει κανένα θέμα πιστωτικού γεγονότος. Αποκλείεται δηλαδή το grexit.
Η συνεδρίαση των "8", που είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός, τελικά διήρκησε τέσσερις ώρες, ολοκληρώθηκε περί τις 3 τα ξημερώματα και συμμετείχαν σε αυτή, εκτός του κ. Τσίπρα, η Άγκελα Μέρκελ, ο Φρανσουά Ολάντ, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο Μάριο Ντράγκι, ο Ρέουν Ντάισελμπλουμ, ο προεδρος του ευρωπαϊκού συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και ο γραμματέας του συμβουλίου ο Uwe Corsepius.
Τι κέρδισε η ελληνική πλευρά;
1.Δεν θα υποστεί την λεγόμενη πέμπτη αξιολόγηση, όπως προέβλεπε το δεύτερο μνημόνιο και άρα δεν θα λάβει μέτρα λιτότητας και περικοπών, δεν θα υλοποιήσει το email Χαρδούβελη και δεν θα δεχθεί έλεγχο αλά τρόικα, από τα τεχνικά κλιμάκια, που θα έρχονται στην Αθήνα μόνο για συλλογή στοιχείων. Υπό αυτή την έννοια σταματά οποιαδήποτε διαδικασία προσομοιάζει με την παλιά κατάσταση της τρόικας και των μνημονίων. 
2.Η κυβέρνηση θα έχει την αποκλειστική ευθύνη της επιλογής των πολιτικών της και δεν θα τίθεται υπό την κρίση και την εποπτεία των κλιμακίων, όπως επιχειρήθηκε να γίνει προ ημερών, με κορυφαίο παράδειγμα το αίτημα των τεχνοκρατών των θεσμών για απόσυρση του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση. Η κυβέρνηση θα αναλαμβάνει τις πολιτικές πρωτοβουλίες με πλήρη ευθύνη και θα αξιολογείται επι του αποτελέσματος.
3. Κέρδισε ακόμη την ευελιξία στη χρηματοδότηση. Οι ηγέτες συμφώνησαν να ανοίξουν η στρόφιγγες της ΕΚΤ σταδιακά, ανάλογα με την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων.
4. Κέρδισε επίσης μια βαθιά ανάσα και μια ψυχολογική ένεση, καθώς μπορεί τώρα να ελπίζει στην αποκατάσταση της ηρεμίας στην αγορά και στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.
Τι παραχωρήσεις έκανε;
1.Αναλαμβάνει να παρουσιάσει, αλλά και να εφαρμόσει το συντομότερο σειρά μεταρρυθμίσεων, ώστε να πείσει για τη μεταρρυθμιστική της ατζέντα τους εταίρους και να εμφανίσει συγκεκριμένα και μετρήσιμα αποτελέσματα. Η αξιολόγηση της προσπάθειας θα γίνεται στις Βρυξέλλες σε πολιτικό επίπεδο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσιπρας παρουσίασε συγκεκριμένες προτάσεις και δεσμεύτηκε επι αυτών.
2. Έχει περιορισμένο χρόνο για να σημειώσει συγκεκριμένα αποτελέσματα, καθώς η ελληνική οικονομία αντέχει μέχρι τα μέσα Απριλίου. Οι μεταρρυθμίσεις μπορεί να μην έχουν δημοσιονομικά μέτρα και οριζόντιες περικοπές, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα είναι ευχάριστες για όλους ή σύμφωνες με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ο σχετικός κατάλογος δεν έχει αποσαφηνιστεί δημοσίως. Στην περίπτωση που δεν πείσουν ή δεν αποδώσουν οι μεταρρυθμίσεις αυτές τότε η κυβέρνηση θα είναι εκτεθειμένη.
Ανάλογα με την επικοινωνία και το πλάνο δράσης είναι πιθανό να συνεδριάσει την άλλη εβδομάδα εκτάκτως το Eurogroup. Η ΕΚΤ θα αναμένει σήμα από την πολιτική ηγεσία της Ευρώπης για το εάν και πως θα ξεκλειδώσει τη ρευστότητα. Το πρώτο βήμα που συζητήθηκε είναι η καταβολή από τις κεντρικές τράπεζες των κερδών, ύψους 1,9 δις ευρω από τη διακράτηση παλιών ελληνικών ομολόγων.
Το καλό κλίμα και η επιτυχία της κυβέρνησης αναμένεται να συνεχιστεί και στην συνάντηση που θα έχει ο κ. Τσίπρας τη Δευτέρα στο Βερολίνο με την κυρία Μερκελ, η οποία επίσης κρίνεται κρίσιμη.
Το να κερδίσεις μία μάχη όμως, δεν σημαίνει όμως ότι κέρδισες και το πόλεμο. Και ο πόλεμος για την έξοδο της Ελλάδας από την οικονομική κρίση έχει διάρκεια.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)