Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Μειώνουμε δαπάνες, αλλά... λεφτά δεν υπάρχουν

Στα 12,312 δισ ευρώ διαμορφώθηκε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού το εξάμηνο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2012 έναντι στόχου 14,878 δισ ευρώ ενώ το πρωτογενές έλλειμμα ανήλθε σε στα 3,152 δισ ευρώ έναντι στόχου 5,267 δισ. ευρώ.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την πορεία των μεγεθών του προϋπολογισμού που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με αυτά, το ύψος των καθαρών εσόδων ανήλθε σε 23,357 δισ ευρώ παρουσιάζοντας υστέρηση έναντι του στόχου (24,754 δισ ευρώ) κατά 1,397 δισ ευρώ.

Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού (εκτός των εσόδων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων) ανήλθαν σε 21,854 δισ ευρώ και παρουσίασαν υστέρηση 987 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (22,841 δισ ευρώ) του προϋπολογισμού.

Απόκλιση λόγω... παράτασης

H υστέρηση των εσόδων αποδίδεται στην υστέρηση των εισπράξεων Φόρου Εισοδήματος (κατά 844 εκατ. ευρώ) κυρίως λόγω των παρατάσεων που δόθηκαν στα φυσικά και στα νομικά πρόσωπα για την υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2012, στις μειωμένες εισπράξεις από φόρους συναλλαγών (απόκλιση κατά 530 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου) λόγω του περιορισμού της εγχώριας ζήτησης και τέλος στην υστέρηση των εισπράξεων από άμεσους φόρους παρελθόντων οικονομικών ετών.

Τα έσοδα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων διαμορφώθηκαν σε 1,503 δισ ευρώ έναντι στόχου για 1,913 δισ ευρώ. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών η απόκλιση από τους στόχους ταυ εξαμήνου κατά 410 εκατ. ευρώ οφείλεται σε καθυστερήσεις πληρωμών από Ευρωπαϊκά Κοινοτικά Ταμεία και μεγάλο μέρος της αναμένεται να καλυφθεί τους επόμενους μήνες.

Η πορεία των δαπανών

Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για το πρώτο εξάμηνο του 2012 ανήλθαν στα 35,669 δισ ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 3,963 δισ ευρώ έναντι του στόχου (39,632 δισ ευρώ) του προϋπολογισμού.

Πρόκειται για εξέλιξη που οφείλεται τόσο στον περιορισμό των δαπανών του τακτικού προϋπολογισμού που είναι μειωμένες κατά 2,337 δισ ευρώ όσο και στην μείωση των δαπανών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 1,626 δισ ευρώ.

Ειδικότερα οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού είναι μειωμένες λόγω κυρίως των πρωτογενών δαπανών (1,504 δισ ευρώ χαμηλότερες του στόχου), των δαπανών για εξοπλιστικά προγράμματα (191 εκατ. ευρώ χαμηλότερες του στόχου) και των δαπανών για τόκους σε καθαρή βάση (451 εκατ. ευρώ χαμηλότερες).

ΟΟΣΑ: Οι νέοι θα σηκώσουν το βάρος της ανεργίας και το 2013

Σε υψηλά επίπεδα θα παραμείνει η ανεργία έως και τα τέλη του 2013 στις ανεπτυγμένες χώρες, σύμφωνα με τη σχετική έκθεση του ΟΟΣΑ.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, οι νέοι και οι λιγότερα καταρτισμένοι θα σηκώσουν το "βάρος" της ανεργίας και το επόμενο έτος, οπότε ο ρυθμός ανάπτυξης της απασχόλησης αναμένεται να είναι ο ασθενέστερος των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Πιο αναλυτικά, ως τα τέλη του 2013, το μέσο ποσοστό ανεργίας αναμένεται να μείνει στο 7,7% στα 34 κράτη-μέλη του ΟΟΣΑ, υποχωρώντας ελάχιστα από το 7,9% που παρατηρήθηκε τον περασμένο Μάιο.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Οργανισμού, ότι 48 εκατομμύρια άνθρωποι θα παραμείνουν εκτός της αγοράς εργασίας.

Σε δηλώσεις του κατά την παρουσίαση της έκθεσης, ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, Ανγκελ Γκουρία, υπογράμμισε την ανάγκη " οι κυβερνήσεις να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους προκειμένου να βοηθήσουν όσους βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας, ιδίως τους νέους, μέσω της άρσης των εμποδίων για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και των επενδύσεων στην εκπαίδευση και την κατάρτιση".

Εξάλλου, τη Δευτέρα, το ΙΟΒΕ εκτίμησε ότι το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα το 2012 θα ανέλθει στο 23,6%

"Συνισταμένη των τάσεων στις βασικές συνιστώσες του ΑΕΠ αποτελεί η επιδείνωση της πρόβλεψης για την ύφεση της ελληνικής οικονομίας το 2012 σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση του ΙΟΒΕ, που πλέον αναμένεται να διαμορφωθεί στην περιοχή του 6,9%", ανέφερε το ΙΟΒΕ σε έκθεσή του. Τον Απρίλιο, το ΙΟΒΕ προέβλεπε για φέτος συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 5% και ανεργία στο 20%.

Η θηλιά τριών δισεκατομμυρίων και το τελεσίγραφο 15 ημερών

Χρονικό περιθώριο 15 ημερών δίνει η τρόικα στην κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση παρεμβάσεων ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Έως την άφιξη της τρόικας στην Αθήνα στις 24 Ιουλίου θα πρέπει να έχουν ξεμπλοκάρει μέτρα που έχουν συμφωνηθεί, αλλά λόγω των εκλογικών αναμετρήσεων έμειναν στα λόγια και τα χαρτιά.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, πρόκειται για το τέλος ακινήτων του 2012 για να φέρει φέτος στα δημόσια ταμεία 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ, τις περικοπές 200 εκατομμυρίων ευρώ στα ειδικά μισθολόγια, ρύθμιση που βάσει Μνημονίου θα τεθεί αναδρομικά σε ισχύ από την 1η Ιουλίου, και την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, για την οποία εκκρεμούν υπουργικές αποφάσεις ώστε να τρέξει τον Οκτώβριο (600 εκατομμυρίων ευρώ).

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια του Eurogroup ζητήθηκε από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να υλοποιηθούν και οι περικοπές δαπανών του συμπληρωματικού προϋπολογισμού (ψαλίδισμα φαρμακευτικής δαπάνη, επιχορηγήσεων κ.ά.), ενώ εκπρόσωπος της ΕΚΤ ζήτησε τη λήψη και πρόσθετων μέτρων άμεσα εξαιτίας του εκτροχιασμού του προϋπολογισμού.

Ο Γιάννης Στουρνάρας, σύμφωνα με τις πληροφορίες, φέρεται να αντέτεινε πως σε αυτή τη συγκυρία με την ύφεση κοντά στο 7% δεν είναι δυνατόν να ληφθούν επιπλέον μέτρα.

Το ίδιο στέλεχος μιλώντας στο "Εθνος" εκτίμησε ότι "θα δοθεί μάχη με την τρόικα για να μη ληφθούν και άλλα μέτρα". Επίσης οι Ευρωπαίοι επιμένουν και στον προσδιορισμό των μέτρων για τα έτη 2013-2014.

Ο Γιάννης Στουρνάρας γνωστοποίησε πως "η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει οπωσδήποτε όλα τα μέτρα για τα οποία έχουμε δεσμευτεί από τον Μάρτιο ή αποδεδειγμένα ισοδύναμα".

Τα μέτρα θα πρέπει να συμφωνηθούν με την αποστολή της τρόικας που κατεβαίνει στην Αθήνα στις 24 Ιουλίου.

Με αυτά τα δεδομένα, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να δώσει άμεσα εντολή στη ΔΕΗ να ταχυδρομήσει τα εκκαθαριστικά με το τέλος ακινήτων.

Όσον αφορά τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, αναζητούνται ισοδύναμα μέτρα και χθες κυβερνητική πηγή μιλούσε για περαιτέρω μείωση των δαπανών κατά 10% με 20%, αν και είναι αμφίβολο αν θα δεχθεί κάτι τέτοιο η τρόικα.

"Μπορούμε να πάρουμε και πραγματικά ισοδύναμα για τα οποία μπορούν να πεισθούν. Είμαστε υπό σκέψη για τα μέτρα και θα δοθεί μάχη μήπως μπορούμε να τα πάρουμε σε δόσεις", σημείωσε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ο υπουργός επεξεργάζεται σχέδιο "ελάφρυνσης" των βαρών και η κυβέρνηση θα ζητήσει από την τρόικα να "σπάσει" η εφαρμογή των μέτρων σε δύο έτη. Δηλαδή, η απόδοσή τους να μοιραστεί στο 60% φέτος και το υπόλοιπο 40% το 2013.

Ο Γιάννης Στουρνάρας δεσμεύτηκε στο Eurogroup ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να πετύχει τον ονομαστικό στόχο για έλλειμμα 14,3 δισεκατομμυρίων, όμως κατέστησε σαφές ότι ο ποσοστιαίος στόχος επί του ΑΕΠ δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί λόγω της ύφεσης.

Στο 96,7% η πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας

Στην πρώτη θέση παγκοσμίως με τις μεγαλύτερες πιθανότητες χρεοκοπίας επανήλθε η Ελλάδα.

Η πιθανότητα χρεοκοπίας, σύμφωνα με τον οργανισμό CMA ανήλθε στο 96,7% το δεύτερο τρίμηνο του 2012.

Τονίζεται ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους η Ελλάδα ήταν εκτός της πρώτης δεκάδας δεδομένου ότι εκείνη την περίοδο ολοκληρωνόταν το PSI.

Ο CMA, σύμφωνα με την "Καθημερινή", σημειώνει πως αυτό αποδεικνύει ότι το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων δεν επέδρασε σημαντικά στην επίλυση της κρίσης χρέους στην Ελλάδα.

Αντίθετα, στις χώρες με το μικρότερο ποσοστό να χρεοκοπήσουν μέσα στην επόμενη πενταετία πρώτη είναι η Νορβηγία με ποσοστό 2,8%, και ακολουθούν οι ΗΠΑ με 4,3% και η Ελβετία με 4,6%

Εξοφλήστε την Εφορία σε 9 δόσεις, εάν είστε εμπρόθεσμοι

Τη δυνατότητα να εξοφλήσουν την Εφορία έως και σε εννέα δόσεις δίνει το υπουργείο Οικονομικών στους φορολογούμενους, με τον αριθμό των δόσεων να καθορίζεται ανάλογα με το ύψος της οφειλής και του εισοδήματος του φορολογούμενου.

Τη δυνατότητα αυτή θα έχουν αποκλειστικά όσοι υποβάλουν εμπρόθεσμα τη φορολογική τους δήλωση, αφού οι υπόλοιποι που θα στείλουν τις δηλώσεις τους μετά την λήξη των προθεσμιών θα επιβαρυνθούν με έξτρα φόρο και θα χάσουν το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ!

Το σχέδιο της ρύθμισης που ετοιμάζει το υπουργείο προβλέπει την εξόφληση των φόρων αρχικά σε τρεις διμηνιαίες δόσεις και μετά θα υπάρχουν μέχρι και έξι μηνιαίες δόσεις.

Η εξόφληση των πρόσθετων φόρων που περιλαμβάνονται στα εκκαθαριστικά σημειώματα θα γίνει μέχρι και τον Ιούνιο του 2013.

Παράταση της υποβολής ζητούν οι φοροτεχνικοί

Υπενθυμίζεται πως η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις λήγει τη Δευτέρα 16 Ιουλίου, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών να ζητά από το υπουργείο Οικονομικών ολιγοήμερη παράταση.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, από τις αρχές της εβδομάδος το TAXISNET δέχεται τεράστιο όγκο δεδομένων, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπει τη πρόσβαση ή την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής δηλώσεως.

Σημειώνεται πως από την Τετάρτη 11 Ιουλίου έως και τη Δευτέρα 16 Ιουλίου, θα πρέπει καθημερινά να υποβάλλονται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων 260.000 δηλώσεις προκειμένου να ολοκληρωθεί εμπρόθεσμα η κατάθεση των δηλώσεων.

Μεγάλη καθυστέρηση στην υποβολή των δηλώσεων

Μέχρι σήμερα, 1.800.000 φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλλει δήλωση γεγονός που αποδίδεται από τους αρμόδιους παράγοντες και στα αυξημένα ποσά φόρου των εκκαθαριστικών σημειωμάτων λόγω της μείωσης του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος, των περικοπών στις εκπτώσεις δαπανών και της έκτακτης εισφοράς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, ο μέσος φόρος που προκύπτει από το σύνολο των εκκαθαριστικών που έχουν αποσταλεί έως τώρα στους φορολογούμενους ανέρχεται στο ποσό των 1.540 ευρώ.

Από το υπουργείο Οικονομικών υπενθυμίζουν ότι η εκπρόθεσμη υποβολή φορολογικών δηλώσεων επιβαρύνεται με προσαυξήσεις ενώ επισημαίνεται ότι ο νόμος προβλέπει επίσης την κατάργηση του αφορολόγητου για τους εκπρόθεσμους.

Αρχές Αυγούστου οι λογαριασμοί με το χαράτσι

Στις αρχές Αυγούστου προσανατολίζεται τελικά το υπουργείο Οικονομικών να ξεκινήσει την αποστολή μέσω ΔΕΗ των ειδοποιητηρίων για το τέλος ακινήτων του 2012 που αναμένεται να είναι πληρωτέο σε 5 δόσεις, θα μπορεί δε να εξοφλείται εκτός από τη ΔΕΗ σε τράπεζες και τα ΕΛΤΑ.

Πρόκειται για ένα από τα μέτρα με τα οποία η κυβέρνηση στοχεύει στην είσπραξη εσόδων ύψους 3 δισ. ευρώ, προκειμένου ο προϋπολογισμός να επανέλθει σε τροχιά σύγκλισης με τις μνημονιακές δεσμεύσεις, κάτι το οποίο τέθηκε ως προϋπόθεση από το Εurogroup ώστε να ξεκινήσουν πάλι οι συζητήσεις με την τρόικα για την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου προς τη χώρα μας.

Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι τα έσοδα από τέλος ακινήτων θα ανέλθουν στα 2,5 δισ. ευρώ και θα καλύψουν έτσι το μεγαλύτερο μέρος από το ποσό των 3 δισ. ευρώ που αναζητείται.

Τα άλλα δύο μέτρα για τα οποία, επίσης, θα πρέπει να έχουν ληφθεί οι οριστικές αποφάσεις ως το τέλος του μήνα είναι οι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια και η εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης.

Σε ό,τι αφορά τα ειδικά μισθολόγια, η κυβέρνηση αναζητά ισοδύναμα μέτρα για να αποφευχθούν οι μεγάλες περικοπές (το μνημόνιο προβλέπει μείωση 12%).

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι όποιες αποφάσεις αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή από τις αρχές Αυγούστου. Η εξίσωση του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης με το κίνησης θα ξεκινήσει από 15 Οκτωβρίου.

Δύο λογαριασμοί στον ίδιο φάκελο
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ειδικό τέλος θα αποσταλεί από τη ΔΕΗ, αλλά ταυτόχρονα η αποπληρωμή του θα αποσυνδεθεί από την εξόφληση του ηλεκτρικού ρεύματος. Δηλαδή στον ίδιο φάκελο που θα λαμβάνει κάθε ιδιοκτήτης ακινήτου θα υπάρχει ο λογαριασμός της ΔΕΗ και ξεχωριστά το εκκαθαριστικό σημείωμα για την πληρωμή του τέλους ακινήτων.

Η λύση αυτή προκρίνεται για να μην εμφανιστεί και πάλι το πρόβλημα με τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος και να μην υποστεί η ΔΕΗ νέα οικονομική ζημία από την αδυναμία εκατοντάδων χιλιάδων νοικοκυριών να εξοφλήσουν σε έναν λογαριασμό και το ρεύμα και το τέλος ακινήτων.

Οι φορολογούμενοι που θα κληθούν να πληρώσουν το τέλος για το έτος 2012 θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης εξόφλησής του δεν θα απειλούνται πλέον με διακοπή της ηλεκτροδότησης, καθώς το μέτρο αυτό, το οποίο κρίθηκε αντισυνταγματικό από το Συμβούλιο της Επικρατείας, καταργήθηκε.

Ανυποχώρητη η ΓΣΕΕ για τον κατώτατο μισθό

Συνεχίζεται σήμερα ο διάλογος για τα εργασιακά με τη συνάντηση του υπουργού Εργασίας με το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ).

Ο κ. Βρούτσης είχε χθες ένα πρώτο κύκλο συναντήσεων με τους εργοδοτικούς φορείς όπου εκφράστηκαν επιφυλάξεις για το εύρος των παρεμβάσεων που μπορεί να γίνουν στα εργασιακά δεδομένων των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί στο πλαίσιο της δανειακής σύμβασης.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, προανήγγειλε ότι «οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν» και ζήτησε από τους εργοδότες να προχωρήσουν στην υπογραφή νέας σύμβασης στο πλαίσιο της συμφωνίας του περασμένου Φεβρουαρίου, χωρίς μειώσεις μισθών, με διατήρηση του 13ου και 14ου μισθού και της ισχύος της μετενέργειας των κλαδικών συμβάσεων.

Με δηλώσεις του ο κ. Παναγόπουλος διεμήνυσε πω κατά τη σημερινή συνάντηση με τον υπουργό κ. Γιάννη Βρούτση, θα ζητήσει επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της ΓΣΕΕ, η Ολομέλεια της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας εξουσιοδότησε την Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ να πραγματοποιήσει γενική απεργία σε ανοικτή ημερομηνία, ανάλογα με τις εξελίξεις.

Επιπλέον, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί σύσκεψη της ΓΣΕΕ και των αντίστοιχων ομοσπονδιών των ΔΕΚΟ με αφορμή τις σχεδιαζόμενες μαζικές ιδιωτικοποιήσεις, ενώ συμφωνήθηκε ακόμη να προχωρήσει η ΓΣΕΕ στη διοργάνωση συλλαλητηρίου και συγκέντρωσης στη διάρκεια της ΔΕΘ στις 8 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Με δυσκολία οι παρεμβάσεις

Κατά τη συνάντηση του κ. Βρούτση με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών ΣΕΒ, ο κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος τάχθηκε υπέρ της επαναφοράς του βασικού μισθού στα επίπεδα πριν τη μείωση του 22%, και της διατήρησης της ισχύος της μετενέργειας. Ο κ. Δασκαλόπουλος χαρακτήρισε παράλληλα «απόλυτη προτεραιότητα», την αντιμετώπιση της «κοινωνικής μάστιγας της ανεργίας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ, Β. Κορκίδης, κατέθεσε την πρόταση της Συνομοσπονδίας για επαναφορά των κατώτατων αμοιβών στα προ κρίσης επίπεδα και «πάγωμα» μισθών για μία τριετία.

Τέλος, το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) ζήτησε κατάργηση του άρθρου 37 του Ν. 4024/2011, που αφαιρεί τη δυνατότητα από το υπουργείο Εργασίας της επέκτασης των Συλλογικών Συμβάσεων και σε επιχειρήσεις και εργαζομένους που δεν είναι μέλη των θεσμικών φορέων που υπογράφουν και συμφωνούν τη σύμβαση εργασίας.

Επιπλέον, επαναφορά στην αποκλειστική αρμοδιότητα των κοινωνικών εταίρων τη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού και επανεξέταση του καθεστώτος της διαιτησίας.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)