Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Ξεκινά σήμερα η ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Α21 - Άνοιξε το taxisnet

Από σήμερα θα είναι διαθέσιμη στο Taxisnet η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Α21 για τη χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ.
Ξεκινά σήμερα η ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Α21
Υπενθυμίζεται πως το Ειδικό Επίδομα Στήριξης Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών, ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ τον χρόνο και χορηγείται σε τρεις δόσεις τον χρόνο. Επίσης, το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων παιδιών, αλλά και το οικογενειακό εισόδημα.
Τα επιδόματα χορηγούνται σε όσους έχουν παιδιά κάτω των 18 ή 19 ετών, εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση ή 25 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν πάνω από 67% ποσοστό αναπηρίας.
Σε κάθε περίπτωση οι νέοι αιτούντες του Α21 θα πρέπει να περιμένουν αρκετό διάστημα για να εκκαθαριστεί η δήλωση τους, καθώς έως τα τέλη Απριλίου θα δοθεί η προκαταβολή στους περσινούς δικαιούχους ανεξάρτητα εάν έχουν υποβάλει Ε1 και Α21 για 2016.
Εκτιμάται πως περίπου 700.000 δικαιούχοι χωρίς να υποβάλλουν Α21 θα πάρουν την προκαταβολή για τα επιδόματα, ενώ θα κληθούν να υποβάλλουν νέο Α21 μαζί με τις φορολογικές τους δηλώσεις.
Προσοχή! Όσοι πάρουν την προκαταβολή του οικογενειακού επιδόματος χωρίς να πληρούν φέτος τα κριτήρια θα κληθούν εν συνεχεία να την επιστρέψουν.


Φορολογικές δηλώσεις 2016: Άνοιξε το Taxisnet - Όλα τα μυστικά για να τη συμπληρώσετε

Άνοιξε η πλατφόρμα του Taxisnet, το βράδυ της Τρίτης, από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ, και πλέον οι φορολογούμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις φετινές τους δηλώσεις. 
Στο σύστημα έχουν ήδη ενσωματωθεί τα στοιχεία για τα εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις, οι τόκοι από τους τραπεζικούς λογαριασμούς καθώς και οι αμοιβές από την άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος.
Αυτήν τη στιγμή η πρόβλεψη για την καταβολή των φόρων έχει ως εξής:
Την 1η δόση έως τέλος Ιουλίου
Τη 2η δόση έως τέλος Σεπτεμβρίου 
Την 3η δόση έως τέλος Νοεμβρίου
 Υπάρχει η πρόθεση της κυβέρνησης η αποπληρωμή των φόρων να επεκταθεί σε 6 ή 7 μηνιαίες δόσεις για να διευκολύνει τους φορολογουμένους και να αποφύγει τη συσσώρευση ληξιπροθέσμων οφειλών. Όμως, από το υπουργείο Οικονομικών κάνουν λόγο για απροθυμία από την πλευρά των θεσμών για αλλαγές στο ημερολόγιο πληρωμής του φόρου εισοδήματος καθώς θεωρούν ότι δεν πρέπει να αλλάζουν συνεχώς οι ημερομηνίες πληρωμής των φορολογικών υποχρεώσεων.

Πως θα δηλωθούν φέτος τα εισοδήματα αγροτών, ενοικίων και μερισμάτων

Αυξημένη προσοχή απαιτείται εφέτος στη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων για όσους έχουν εισοδήματα από αγροτική δραστηριότητα, εισοδήματα από ενοίκια, κεφάλαιο και υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου. Το σύστημα για την υποβολή των δηλώσεων θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες και απαιτείται ειδική προσοχή στις εν λόγω κατηγορίες.
 Το καθαρό εισόδημα που αποκτάται από αγροτική δραστηριότητα θεωρείται πλέον εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, δηλαδή καθαρό κέρδος, και φορολογείται με συντελεστή 13% από το πρώτο ευρώ. Προκειμένου να δηλωθεί εισόδημα από αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα για το φορολογικό έτος 2015 είναι απαραίτητη η συμπλήρωση του εντύπου Ε3. Το Ε3 πρέπει υποχρεωτικά να υποβληθεί πριν από το Ε1. Το καθαρό εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα όσων έχουν την ιδιότητα του επιτηδευματία, ανεξαρτήτως της τήρησης απλογραφικών ή διπλογραφικών βιβλίων, προκύπτει με λογιστικό προσδιορισμό (με τη συμπλήρωση και υποβολή του εντύπου Ε3), ενώ για τους μη επιτηδευματίες φορολογείται εξ ολοκλήρου καθ’ όσον δεν αναγνωρίζονται δαπάνες. Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης από επιτηδευματία είναι να συμπληρωθεί και να υποβληθεί πρώτα το έντυπο Ε3.
Στον υποπίνακα Δ2 του Πίνακα 4 της φορολογικής δήλωσης θα αναγράφονται τα εισοδήματα από εκμίσθωση ή υπεκμίσθωση ή από ιδιοχρησιμοποίηση ή δωρεάν παραχώρηση ακινήτων . Τα πεδία πρέπει να συμπληρωθούν στους βασικούς κωδικούς 101-108, 111-114, 129-134 και 141-150 του υποπίνακα Δ2 . Τα ποσά που πρέπει να αναγραφούν στους κωδικούς αυτούς είναι τα πάσης φύσεως εισοδήματα από ακίνητα. Τα συγκεκριμένα ποσά μεταφέρονται και συμπληρώνονται αυτόματα από το σύστημα Τaxisnet στους συγκεκριμένους κωδικούς αμέσως μόλις ο φορολογούμενος ολοκληρώσει την ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Ε2 «Αναλυτική κατάσταση για τα μισθώματα ακίνητης περιουσίας», η οποία πρέπει να προηγηθεί της υποβολής της δήλωσης Ε1.
Τα ενοίκια που δεν κατάφερε να εισπράξει ο ιδιοκτήτης από τον ενοικιαστή του κατά τη διάρκεια του 2015 μπορεί να τα δηλώσει εφέτος σε ξεχωριστό κωδικό και στο έντυπο Ε2 και στο έντυπο Ε1. Συγκεκριμένα στο Ε2 τα ανείσπρακτα ενοίκια πρέπει να δηλωθούν στη στήλη 16 της πρώτης σελίδας και στο Ε1 πρέπει να αναγραφούν στους κωδικούς 125-126 του πίνακα 4Δ2 στην τρίτη σελίδα. Η ξεχωριστή αναγραφή των ποσών αυτών κρίνεται αναγκαία προκειμένου οι ιδιοκτήτες ακινήτων να μην πληρώσουν φόρο εισοδήματος και για αυτά. Ωστόσο, για να δηλωθούν τα ποσά αυτά εφέτος σε ξεχωριστούς κωδικούς και να μη φορολογηθούν θα πρέπει έως την προθεσμία υποβολής της δήλωσης να έχει εκδοθεί εις βάρος του ενοικιαστή διαταγή πληρωμής ή διαταγή απόδοσης χρήσης μισθίου ή δικαστική απόφαση αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων ή να έχει ασκηθεί εναντίον του μισθωτή αγωγή αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων.
Τα εισοδήματα από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα και ακίνητη περιουσία αποτελούν εισόδημα από κεφάλαιο και θα πρέπει να δηλώνονται σε ξεχωριστό πίνακα του έντυπου Ε1, στον Πίνακα 4Δ1. Στον πίνακα αυτόν δηλώνονται όχι μόνο τα εισοδήματα αυτής της κατηγορίας που αποκτήθηκαν κατά το φορολογικό έτος 2015 αλλά και ο φόρος που παρακρατήθηκε στην Ελλάδα όπου προβλεπόταν ή ο φόρος που αυτοαποδόθηκε ή ο φόρος που παρακρατήθηκε στην αλλοδαπή εφόσον η αλλοδαπή είχε δικαίωμα φορολόγησης.Στον Πίνακα 4Δ1 δηλώνονται και τα κέρδη που διανέμουν οι εταιρείες όλων των νομικών μορφών, περιλαμβανομένων και των προσωπικών εταιρειών που τηρούν διπλογραφικά βιβλία. Ομοίως δηλώνονται και οι τόκοι που εισπράττονται από κάθε αιτία.
Στις περιπτώσεις που η φορολογική διοίκηση έχει ηλεκτρονική πληροφόρηση για αυτά τα εισοδήματα, όπως για τους τόκους καταθέσεων ημεδαπών τραπεζών, τα μερίσματα εισηγμένων στο Ελληνικό Χρηματιστήριο μετοχών κ.τ.λ., θα εμφανίζεται σχετικό μήνυμα στους φορολογουμένους.
Στον πίνακα 4 του εντύπου Ε1 στους κωδικούς 829-830 συμπληρώνεται το κέρδος από την πώληση τίτλων όταν οι τίτλοι έχουν εκδοθεί από επιχείρηση που εδρεύει στην Ελλάδα, ενώ στους κωδικούς 865-866 συμπληρώνεται το κέρδος από την πώληση τίτλων όταν οι τίτλοι έχουν εκδοθεί από αλλοδαπή επιχείρηση. Στους κωδικούς 867-868 συμπληρώνεται ο φόρος που τυχόν καταβλήθηκε ή παρακρατήθηκε για μεταβίβαση τίτλων στο εξωτερικό, σε χώρα που είχε δικαίωμα φορολόγησης, ενώ στους κωδικούς 871-872 συμπληρώνεται η ζημιά από την πώληση τίτλων η οποία δύναται να μεταφέρεται για πέντε έτη προκειμένου να συμψηφιστεί με κέρδη από την ίδια αιτία.
Με βάση τις διατάξεις που ψηφίστηκαν την περασμένη εβδομάδα και φέτος όσοι φορολογούμενοι δηλώσουν πραγματικό εισόδημα έως 6.000 ευρώ (εξαιρουμένου του εισοδήματος από κεφάλαιο και από υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου) ή τεκμαρτό έως 9.500 ευρώ (και εφόσον οι εν λόγω φορολογούμενοι δεν ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα για την οποία απαιτείται η υποβολή δήλωσης έναρξης εργασιών ή ατομική αγροτική δραστηριότητα), θα φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών. Η ίδια κλίμακα θα εφαρμόζεται και εάν το πραγματικό εισόδημα υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ, αλλά το υπερβάλλον ποσό φορολογείται με την κλίμακα για εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα.


tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)