Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Το γύρο του κόσμου κάνει η αυτοκτονία στο Σύνταγμα


Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της αυτοκτονίας 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού στην πλατεία Συντάγματος το πρωί της Τετάρτης.

Το διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για έναν ηλικιωμένο που η κρίση και τα χρέη οδήγησαν στον θάνατο, ενώ δεν λείπουν και οι αναφορές για αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα.

«Ένας Έλληνας συνταξιούχος, χτυπημένος από την κρίση, ο οποίος είπε ότι φοβόταν μην καταλήξει να ψάχνει για φαγητό στα σκουπίδια αυτοκτόνησε στην Αθήνα» αναφέρει δημοσίευμά της η Telegraph, ενώ δεν παραλείπεται και η αναφορά σε παρόμοια θλιβερά περιστατικά στην Ιταλία, λόγω οικονομικού αδιεξόδου.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επισημαίνει ότι εκτός από τις αυτοκτονίες αύξηση παρουσιάζουν και οι πάσχοντες με κατάθλιψη στην Ελλάδα.

«Ηλικιωμένος Έλληνας αυτοκτόνησε στην μεγαλύτερη πλατεία της χώρας» αναφέρει το περιοδικό Time, το οποίο σημειώνει ότι η Ελλάδα είναι εν μέσω οικονομικής κρίσης και οι αυτοκτονίες παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση την τελευταία διετία, λόγω των μέτρων λιτότητας.

«Τα μέρα λιτότητας στην Ελλάδα οδήγησαν σε αυτοκτονία» αναφέρει το Forbes‎, ενώ το Reuters αναφέρει ότι «τα χρέη και η κρίση οδήγησαν τον ηλικιωμένο στην εν λόγω κίνηση απόγνωσης».

«Ένας 77χρονος Έλληνας αυτοκτόνησε στην κεντρική πλατεία της Αθήνας σε μία απόπειρα διαμαρτυρίας για την επιδείνωση της οικονομικής κρίσης» γράφει η Wall Street Journal.

Την ίδια ώρα το Bloomberg αναφέρεται στην αυτοκτονία του 77χρονου, τονίζοντας ότι οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί τα τελευταία τρία χρόνια.

«Ένας απεγνωσμένος άντρα αυτοκτόνησε στην Αθήνα», γράφει ο Ιndependent υπογραμμίζοντας ότι ο ηλικιωμένος δεν ήθελε να φτάσει στο σημείο να ψάχνει για τροφή στα σκουπίδια.


Σήμερα το δώρο σε συνταξιούχους του ΙΚΑ - δημοσίους υπαλλήλους

Σήμερα θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα στους συνταξιούχους του ΙΚΑ και στους δημοσίους υπαλλήλους, ενώ στον ιδιωτικό τομέα η καταβολή του δώρου θα πρέπει να γίνει έως τη Μεγάλη Τετάρτη.

Από τη Μεγάλη Τρίτη θα καταβάλλεται το επίδομα Πάσχα στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού ΔυναμικούΟΑΕΔ .

Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων χωρίς να απαιτείται η προσέλευση τους στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ

Τη Μεγάλη Τετάρτη θα καταβληθούν από το ΝΑΤ η σύνταξη Μαΐου και το δώρο Πάσχα. Από 235 έως 300 ευρώ θα λάβουν ως δώρο Πάσχα, μέχρι την Παρασκευή 15 Απριλίου, οι άνεργοι ναυτικοί που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Φόρο ιδιοκατοίκησης και αύξηση των έμμεσων φόρων θέλει η Κομισιόν

- Αναφέρουν πως στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης των εσόδων μέσω φόρων

- Στην Ελλάδα αναφέρουν οι φόροι είναι στο 33%, ενώ ο μέσος όρος στην Ε.Ε. 40%

- Ζητούν κατάργηση των ήδη "ψαλιδισμένων" φοροαπαλλαγώνΟι τεχνοκράτες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όπως φαίνεται και από την έκθεσή τους, δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι η κατάσταση της Ελλάδας, έχει οδηγήσει αρκετούς πολίτες ακόμα και στην αυτοκτονία, όπως στην περίπτωση του 77χρονου συνταξιούχοιυ και σκέφτονται και πως υπάρχει ακόμα περιθώριο για επιπλέον μέτρα.

Σύμφωνα λοιπόν με την έκθεση της Κομισιόν, οι έλληνες πολίτες έχουν κάνει ιδιαίτερες προσπάθειες, αλλά όπως επισημαίνουν εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα με τα έσοδα, ενώ αναφέρουν πως τα έσοδα από φόρους φτάνουν στην Ελλάδα το 33%, ενώ ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αγγίζει το 40%.

Και φυσικά, μετά από αυτό το αποτέλεσμα, η έκθεση αναφέρει πως υπάρχει ακόμα μεγάλο έδαφος για τους πολίτες να αυξήσουν τους φόρους, αλλά και να προχωρήσουν σε νέα περικοπή των ήδη "ψαλιδισμένων" φοροαπαλλαγών.

Έτσι η Κομισιόν στην έκθεσή της αναφέρει και προτείνει τα εξής αδιαφορώντας για την δυσκολία επιβίωσης πλέον πολλών ελλήνων πολιτών.

Συγκεκριμένα η Κομισιόν ζητά επιπλέον αύξηση των φόρων κατανάλωσης αλλά και άλλων έμμεσων φόρων, όπως ποτά και τσιγάρα, που ήδη έχουν αυξηθεί.

Αυτό που προκαλεί έκπληξη στις προτάσεις της ευρωπαϊκής έκθεσης είναι να επιβληθεί ως νέο μέτρο, η επιβολή τεκμαρτού εισοδήματος στην ιδιοκατοίκηση.

Επίσης, προτείνουν νέα κατάργηση των φοροαπαλλαγών στη φορολογία εισοδήματος, τη βελτίωση της φορολογικής διοίκησης και της συλλογής ΦΠΑ και την αύξηση των φόρων στην κατοχή ακίνητης περιουσίας.

Το Δημόσιο θα ξενοικιάζει ακίνητα χωρίς αποζημίωση

Ρύθμιση για τη μείωση των δαπανών ενοικίασης για τη στέγαση υπουργείων και δημοσίων υπηρεσιών προωθεί το υπουργείο Οικονομικών. Ηδη, σύμφωνα με το υπουργείο, έχει εφαρμοστεί η μείωση κατά 20% - που είχε ανακοινωθεί - του συνόλου των υφιστάμενων μισθωμάτων, η οποία έχει αποδώσει εξοικονόμηση δαπανών ύψους 35 εκατ. ευρώ.

Το σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης του υφυπουργού Οικονομικών Ιωάννη Μουρμούρα που προωθήθηκε στη Βουλή προβλέπει ότι το δημόσιο θα μπορεί να ξενοικιάζει ακίνητα που έχει μισθώσει, με προειδοποίηση τριών μηνών και την καταβολή ενός μόνο μισθώματος στον ιδιοκτήτη.
Με τη ρύθμιση γίνεται πιο ευέλικτο το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο το οποίο προβλέπει τη δυνατότητα καταγγελίας της μίσθωσης από την πλευρά του Δημοσίου και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, με την καταβολή του συνόλου των μισθωμάτων για όλη τη διάρκεια της μίσθωσης.
Στην πραγματικότητα, με την ρύθμιση αυτή εξισώνεται το καθεστώς για το δημόσιο με αυτό που ήδη ισχύει για τον ιδιωτικό τομέα μετά την τελευταία τροποποίησή του.

Τέλος ο φόρος πολυτελείας στα Ι.Χ.

Τα απανωτά λουκέτα και το κυριολεκτικό πάγωμα της αγοράς αυτοκινήτου που έφερε σε απελπισία και ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους οδήγησαν την κυβέρνηση στη σκέψη της κατάργησης ενός φόρου που αποδείχθηκε καταστροφικός και για τα έσοδα του κράτους.Με διορθωτική διάταξη που αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή καταργείται ο φόρος πολυτελείας που επιβαρύνει την αγορά τόσο του καινούργιου όσο και του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου.

Παράλληλα παρατείνεται μέχρι 31/12/2012 ο εκτελωνισμός μεταχειρισμένων αυτοκινήτων euro 4.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με την κατάργηση του φόρου πολυτελείας το κέρδος για ένα καινούργιο αυτοκίνητο είναι από 2.000 έως και 30.000 ευρώ, ενώ για ένα μεταχειρισμένο το κέρδος είναι από 1.600 έως και 20.000 ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο φόρος πολυτελείας επιβαρύνει κάθε καινούργιο αυτοκίνητο άνω των 15.000 από 10% ως 40% επί της εργοστασιακής αξίας, ενώ αντίστοιχοι είναι οι φόροι στα μεταχειρισμένα με αξία άνω των 11.000 ευρώ.

Το ΣΔΟΕ ψάχνει κύκλωμα που “ξεπλένει” χρήμα με λαχεία

Μεγάλο κύκλωμα με τη συμμετοχή πρακτόρων αλλά ίσως ακόμη και υπαλλήλων του ΟΠΑΠ έχει ενδείξεις πως υπάρχει το ΣΔΟΕ που ξεκίνησε σχετική έρευνα.Δόθηκε εντολή να ερευνηθεί εάν οι βεβαιώσεις κερδών χρησιμοποιήθηκαν για την κάλυψη τεκμηρίων αγοράς αγαθών μεγάλης αξίας, καθώς και αν υπήρξε εμπλοκή πρακτόρων του ΟΠΑΠ στη μη σύννομη διαχείριση και διάθεση κερδισμένων δελτίων.

Το ΣΔΟΕ λαμβάνει από τον ΟΠΑΠ, μηνιαία ενημέρωση σχετικά με τις εκδοθείσες βεβαιώσεις κερδών από τις αρχές του 2011.

Επίσης, έχει ζητηθεί σχετική πληροφόρηση και για τα προηγούμενα έτη και τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί βρίσκονται σε στάδιο επεξεργασίας.

Πως λειτουργεί το κύκλωμα:

Κάποιος κερδίζει για παράδειγμα 1.000 ευρώ σε κάποιο παιχνίδι ή λαχείο. Προσέρχεται με το κερδισμένο δελτίο στο πρακτορείο του και το εξαργυρώνει, παίρνει τα χρήματά του και φεύγει. Ο πράκτορας του κυκλώματος κρατάει το δελτίο και το “πουλάει” με το αζημίωτο σε φορολογουμένους που χρησιμοποιούν τα κερδισμένα δελτία άλλων για την κάλυψη των τεκμηρίων.

Έτσι τα μαύρα έσοδα γίνονται νόμιμα κέρδη με το αζημίωτο για όλους...

Στήριγμα των αδύναμων το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

Σε περισσότερα από 600 άτομα, από τα οποία το 70% ήταν Έλληνες, έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του, από την πρώτη Φεβρουαρίου που άρχισε η λειτουργία του μέχρι σήμερα, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής της Αρχιεπισκοπής. Μάλιστα, το 54% ήταν πρώην ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, οι οποίοι έχουν απολυθεί μέσα στην τελευταία τριετία και λόγω παρατεταμένης ανεργίας δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη.

Το Ιατρείο εντάσσεται στο πλαίσιο της «συμμαχίας» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μέσω της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ ) «Αποστολή», με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, για τη στήριξη των ανασφάλιστων, των άστεγων και των παραμελημένων κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού που έχουν χτυπηθεί από την οικονομική κρίση.

Όπως ανακοινώθηκε από την «Αποστολή» και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, ποσοστό γύρω στο 7% δεν είχε ποτέ καμία ασφαλιστική κάλυψη και το 30% ήταν πρώην επιχειρηματίες.

Ακόμη, αρκετοί από τους προσερχόμενους ήταν άστεγοι οι οποίοι δήλωσαν τόπο διαμονής κάποιο εξωτερικό χώρο ή εγκαταλειμμένο σπίτι.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ένας στους τέσσερις εργαζόμενους, σε σύνολο 2,5 εκατομμυρίων, είναι ανασφάλιστος, ενώ 350.000 πολίτες δηλώνουν μακροχρόνια άνεργοι. Επίσης περισσότεροι από 300.000 πρώην έμποροι και επιχειρηματίες έχουν οφειλές στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΌΑΕΕ), με αποτέλεσμα να χάνουν την ασφαλιστική τους κάλυψη. Απ' αυτούς οι 150.000 είναι μακροχρόνια ανασφάλιστοι.

Σύμφωνα με στοιχεία των αρμόδιων αρχών, τον τελευταίο χρόνο καταγράφεται μεγάλος αριθμός αστέγων και οικονομικά εξαθλιωμένων πολιτών, οι οποίοι δεν έχουν υγειονομική περίθαλψη, καθώς χρωστάνε στον ΟΑΕΕ ή στην εφορία και δεν μπορούν να εκδώσουν Βιβλιάριο Υγείας Απόρων.

Τα συνηθέστερα προβλήματα υγείας στην ηλικιακή ομάδα μεταξύ 50 και 70 ετών ήταν η αρτηριακή υπέρταση, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και ο σακχαρώδης διαβήτης, ενώ σε μικρότερες ηλικίες συνηθέστερες ήταν οι διαταραχές όρασης, οι θυρεοειδοπάθειες και τα ψυχιατρικά νοσήματα.

Το 17% των εξεταζόμενων ασθενών παραπέμφθηκε για εργαστηριακές εξετάσεις και το 13% για περαιτέρω κλινικοεργαστηριακές πράξεις σε εθελοντές ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς, που τους δέχτηκαν στα ιατρεία ή στα πολυϊατρεία τους.

Εγκυμονούσες χωρίς καμιά παρακολούθηση, τελείως εγκαταλελειμμένες, προσέφυγαν στο ιατρείο αναζητώντας απεγνωσμένες βοήθεια. Επίσης, το Ιατρείο προσέφερε τις υπηρεσίες του σε 102 παιδιά. Το 82% προσήλθαν για δωρεάν εμβολιασμό.

Νομοσχέδιο 328 άρθρων για το επιχειρηματικό περιβάλλον«πέρασε» η Βουλή

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Σωκράτης Ξυνίδης, ανέφερε πως το ζήτημα της ρευστότητας στην αγορά δεν έχει ακόμα αντιμετωπιστεί. «Στόχος μας είναι με την ψήφιση του νομοσχεδίου, όταν λυθεί το ζήτημα της ρευστότητας, η χώρα να μην χάσει άλλο χρόνο, αλλά ο ιδιωτικός τομέας να δοκιμάσει τις δυνάμεις του με το θεσμικό αυτό πλαίσιο και τα απαραίτητα εργαλεία, όχι ως κρατικοδίαιτος όπως στο παρελθόν, αλλά δίνοντας και στον δημόσιο τομέα την δυνατότητα να υπερασπιστεί την πορεία του».

Η 'Αννα Διαμαντοπούλου, διαμαρτυρόμενη για την κυριαρχία των «ακραίων τοποθετήσεων» στην συζήτηση στη Βουλή, υποστήριξε ότι «αλλάζει όλη η χώρα, με την αδειοδότηση των επιχειρήσεων με μία δήλωση, με την απλοποίηση των εγκαταστάσεων λειτουργίας, την αδειοδότηση στα βιομηχανικά πάρκα, την απλοποίηση του ελέγχου προϊόντων, της αξιολόγησης, την διάθεση εμπορικού σήματος…».

Ο Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε πως η Νέα Δημοκρατία υπερψηφίζει το νομοσχέδιο, καθώς περιλαμβάνει διατάξεις, που αποτελούν πάγιες θέσεις της, όπως fast track σε μικρότερου μεγέθους στρατηγικές επενδύσεις, δημιουργία single window για το εξωτερικό εμπόριο, καθιέρωση ελληνικού σήματος, πλήρης άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα, τροποποίηση της προπτωχευτικής διαδικασίας, επιστροφή της γενικής γραμματείας του Καταναλωτή στο υπουργείο Ανάπτυξης. Άλλες διατάξεις, κατά τον κ. Χατζηδάκη, χρήζουν τροποποίησης, όπως οι ρυθμίσεις σχετικά με την Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης, τις «ελεύθερες ζώνες και αποθήκες», ή το εμπορικό σήμα, καθώς «δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα του παραεμπορίου πλαστών προϊόντων και απομιμήσεων».

Ο ίδιος συμφώνησε στην ανάγκη εναλλακτικής πρότασης για το ζήτημα της δημοσίευσης των ισολογισμών στις εφημερίδες και ζήτησε από την κυβέρνηση να συνομιλήσει με την τρόικα για μια μεταβατική διάταξη. Θέση με την οποία συμφώνησε και η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ, Κατερίνα Μπατζελή.

«Το νομοσχέδιο προβλέπει πακτωλό χρηματοδότησης προς το μεγάλο κεφάλαιο, αλλαγές στον αναπτυξιακό νόμο, επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης με την Cosco, την ίδια ώρα που το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία προχωράτε στην κλιμάκωση της επίθεσης στα δίκαια των εργαζομένων με τσεκούρεμα μισθών και δικαιωμάτων», επεσήμανε η Βέρα Νικολαΐδου από το ΚΚΕ.

Ο Ηλίας Πολατίδης, βουλευτής με το ΛΑΟΣ, εξέφρασε αντιρρήσεις σε σειρά διατάξεις, όπως για τις ελεύθερες ζώνες, τις ρυθμίσεις για τους αρτοποιούς, το ζήτημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των μηχανικών, τις ρυθμίσεις για το Γενικό Εμπορικό Μητρώο, την Ελληνική Στατιστική Αρχή και τις ρυθμίσεις για την COSCO. «Ανάπτυξη με το παρόν νομοσχέδιο δεν μπορεί να υπάρξει - αντίθετα έχουμε κουκούλωμα πολλών εκκρεμοτήτων» σημείωσε.

«Φωτογραφικό νομοσχέδιο για την με κάθε όρο παράδοση της ελληνικής αγοράς στα μεγάλα επενδυτικά συμφέροντα εγχώρια ή ξένα, με πλήθος πελατειακών και αδιαφανών διατάξεων», σχολίασε η Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Το επιχειρηματικό περιβάλλον που η Κυβέρνηση θέλει να φέρει είναι ο επιχειρηματικός παράδεισος των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, στις οποίες δίνετε γη και ύδωρ, με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την ελάφρυνση της φορολόγησης, την άρση κάθε κρατικού ελέγχου επί των ενεργειών τους».

Για «νομοσχέδιο με 327 ρουσφέτια» μίλησε ο Πάνος Καμμένος, από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες». Κατά τον ίδιο, «είναι απίστευτο να έρχεται ένα ολόκληρο βιβλίο σαν τον «Χρυσό Οδηγό» που ουσιαστικά, καλύπτετε τις απάτες του Μνημονίου, τις οποίες συγκαλύψατε άλλοι ως συμμαθητές, άλλοι ως συνένοχοι, άλλοι ως συνεταίροι, αλλά όλοι τουλάχιστον, σαν πολιτικά υπεύθυνοι».

Ο Γιάννης Αμοιρίδης της Δημοκρατικής Αριστεράς, έθεσε το θέμα των αγροτών που αδυνατούν να λάβουν εγγυητικές επιστολές για να επενδύσουν στα φωτοβολταϊκά, των επιχειρηματιών που έχουν μπλοκαριστεί στον «Τειρεσία» και πρότεινε την εκπαίδευση νέων επιχειρηματιών, προκειμένου να επενδύσουν στην καινοτομία, χρησιμοποιώντας παλιά εργοστάσια και εγκαταλελειμμένα οικοδομήματα.

Έντονη αντιπαράθεση είχαν ο Κώστας Μαρκόπουλος με τον Σωκράτη Ξυνίδη σε ό,τι αφορά στις «ελεύθερες ζώνες και αποθήκες». Ο κ. Μαρκόπουλος μετέφερε τις ανησυχίες των δημάρχων της Μακεδονίας και της Θράκης για τις προβλέψεις του άρθρου με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης να απαντά πως αφορούν τελωνειακά θέματα και δεν έχουν καμία σχέση με τις «ελεύθερες οικονομικές ζώνες» και την φιλολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω απ' αυτές.

Ο κ. Ξυνίδης χρέωσε τον Κ. Μαρκόπουλο με «εσκεμμένη παραπληροφόρηση», με τον δεύτερο να απαντά: «Αντιλαμβάνομαι πολύ καλά το λόγο για τον οποίο ο ίδιος πηδά από το καράβι την ώρα που το καράβι βυθίζεται». «Εάν εσείς, αυτό που κάνω, το ονομάζετε πήδημα από το παράθυρο, εγώ το ονομάζω αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου, την οποία προφανώς εσείς ως επαγγελματίας πολιτικός εδώ και χρόνια δεν την είχατε» αντέδρασε ο Σωκράτης Ξυνίδης.

Ένταση και μολότοφ στη συγκέντρωση για την αυτοκτονία του 77χρονου στο Σύνταγμα

- Οι κουκουλοφόροι προσπάθησαν να σπάσουν τις τζαμαρίες του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία

- Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος ως φόρο τιμής στον 77χρονο

- Έρευνα διατάχθηκε από την ΕΛ.ΑΣ για τον τραυματισμό της δημοσιογράφου

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην Πλατεία Συντάγματος από απλούς ανθρώπους, νέους, ηλικιωμένους και οικογενειάρχες για να τιμήσουν τον 77χρονο συνταξιούχο που έδωσε τέλος στη ζωή του μπροστά στα έκπληκτα μάτια δεκάδων πολιτών.

Αλλά και αυτή την εικόνα του απογεύματος, το βράδυ κάποιοι αποφάσισαν να την αμαυρώσουν με επεισόδια, πέτρες, νεράντζια και φυσικά μολότοφ. Τα επεισόδια πήραν γρήγορα έκταση, αλλά τα ΜΑΤ με επιχείρηση που έκαναν, έδιωξαν όλον τον κόσμο από την πλατεία.

Έγιναν κάποιες προσπάθειες από τον κόσμο να επανέλθει στο σημείο και προκλήθηκαν μικροσυμπλοκές, που είχαν σαν αποτέλεσμα μία δημοσιογράφος να τραυματιστεί και να διακομιστεί με ασθενοφόρο στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Φωτογραφία από τη διακομιδη της δημοσιογράφου στο νοσοκομείο

ΦΩΤΟ NEWSIT

Μία ομάδα νεαρών ξαφνικά έκλεισε τη Λεωφόρο Αμαλίας και κινήθηκε προς το Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη και άρχισαν να πετούν πέτρες και νεράτζια προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ, που παρατηρούσαν την κατάσταση διακριτικά.


Η ένταση συνεχίστηκε με μία ομάδα νεαρών να πετάει προς τις δυνάμεις της αστυνομίας βόμβες μολότοφ και φυσικά τα ΜΑΤ να απαντούν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Η ομάδα των κουκουλοφόρων κατηφόρισε τότε και στο στόχαστρό τους βρέθηκε το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, το οποίο δεν είχε μέχρι εκείνη την ώρα κατεβασμένα τα ρολά. Οι αστυνομικοί κυνήγησαν τους κουκουλοφόρους με δακρυγόνα και τελικά δεν προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στο ξενοδοχείο.

Τα ΜΑΤ με μία μεγάλη επιχείρηση κατάφεραν να περικυκλώσουν όλη την πλατεία Συντάγματος και με ρίψη χημικών ακόμα και στα σκαλιά του Μετρό που ήταν ανοιχτό, κατάφεραν να "καθαρίσουν" την πλατεία, με αποτέλεσμα ο περισσότερος κόσμος κατευθυνθεί προς την Ερμού.

Νωρίτερα όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του NewsIt το κλίμα ήταν ειρηνικό.

Από νωρίς τριγύρω από το σημείο της αυτοκτονίας επικράτησε το αδιαχώρητο από κόσμο που συγκεντρώθηκε στο σημείο ως ένδειξη σεβασμού στον 77χρονο συνταξιούχο.

Στα "πηγαδάκια" των συγκεντρωμένων κυριάρχησε το θέμα της κρίσης και των συνεπειών της, οι οποίες ήταν αυτές που κυριολεκτικά όπλισαν το χέρι του 77χρονου άντρα.

Οι «Αγανακτισμένοι Μοτοσυκλετιστές Ελλάδας» οργάνωσαν το απόγευμα την 34η Μοτοπορεία τους στον νομό Αττικής και την αφιέρωσαν στον 77χρονο.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)