Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Χάρρυ Κλυνν : Ανοιχτή επιστολή στον Μανώλη Γλέζο

Σύντροφε Μανώλη 
Διαφωνήσαμε για το ίδιο περίπου θέμα πριν από 15-20 χρόνια, και να που διαφωνούμε για το ίδιο θέμα και πάλι σήμερα. Πριν από 15-20 χρόνια, όμως, ήταν «αλλιώς», και το «αλλιώς» εκείνο, δεν έχει καμιά, απολύτως, σχέση με το «αλλιώς» του σήμερα...
Αλλά, απ’ ότι φαίνεται, ο χρόνος αδυνατεί να παίξει ρόλο στην εξέλιξη της «Αριστεράς» , που έμαθε να βαυκαλίζεται, «κολλημένη» σε «παρελθόντα κλέη», σε ανδριάντες και παράσημα, σημαίες, τακτικές και ονόματα παρελθουσών εποχών… 
Έχεις λάθος σύντροφε, μεγάλο λάθος, και ο τρόπος που χειρίζεσαι το λάθος αυτό δε βλάπτει, ασφαλώς, τον εαυτό σου, κάθε άλλο… Τον «περνάει ένα ακόμα χέρι» στίλβουσας  μονωτικής πορσελάνης,  που αγιοποιεί ακόμα πιο πολύ την εικόνα  του «ιερού μεταξοσκώληκα», που κανείς δε δικαιούται να τον ανακαλεί στην τάξη, να διαφωνεί με τα λεχθέντα του, και σε τελευταία ανάλυση να τον αμφισβητεί… 
Παρ’ όλα αυτά, αυτό που γίνεται-γίνεται, και αυτό που είναι-είναι. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Βλάπτεις, δυστυχώς, σοβαρά την Αριστερά σύντροφε, την τραυματίζεις,  κι εκεί που είναι να σηκωθεί για να σταθεί στα πόδια της, μπανγκ-μπανγκ  την ξαναρίχνεις στο χώμα. Κουράστηκαν οι πολίτες να ακούνε πόσο δίκαιο έχεις εσύ και πόσο άδικο έχουν οι άλλοι… Πόσο «ήρωας» είσαι εσύ και πόσο δεν είναι οι άλλοι. Ο κάθε αγωνιστής με τον τρόπο του, ήρωας είναι κι αυτός σύντροφε.
Το λυπηρό είναι ότι αυτήν την καινούρια, τη σύγχρονη Αριστερά, την «κυβερνώσα» όπως την αποκαλούνε,  όσο κι αν προσπαθήσεις δε θα μπορέσεις μάλλον να την κατανοήσεις… Λείπουν πολλοί κρίκοι από την αλυσίδα σου!  Σαν Μικέλε σύντροφε… Η βάρκα πλέει προς την άλλη όχθη και οι συνομιλίες των συντρόφων ηχούν παράξενα στ’ αυτιά μας… Λόγια αλλόκοτα, ακαταλαβίστικα για ΄μας… 
Τη συνέχεια την ξέρεις, και το τι είναι αυτό που πρέπει να γίνει, με όλο το συμβολισμό που εμπεριέχει, όταν είσαι μόνος σου, χωρίς την παρέα του ήρωα Γλέζου, κι αυτό το ξέρεις. Κακός σύμβουλος ο πολιτικός ναρκισσισμός σύντροφε. Ασφαλώς, έχεις τη γνώμη σου, αλλά καλά θα κάνεις να την κρατήσεις για τον εαυτό σου. Σε πληροφορώ, όμως, ότι αυτό το είδος των  επικοινωνιακών «ακροβατισμών» δεν το έχεις ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ του 50%, ούτε και που το φοβάται… Αυτό μας έλειπε… 
Τα μόνα μπράβο που θα εισπράξεις  στην προκειμένη περίπτωση, θα είναι από τα κατάλοιπα της Σαμαρικής ακροδεξιάς και τα χειροκροτήματα από κάποια αποστεωμένα κομουνιστοειδή κρουπούσκουλα που υπάρχουν, για να λένε μόνο ότι υπάρχουν. Αυτά τα λίγα είχα να σου πω σύντροφε, και πολύ θα λυπηθώ αν μάθω ότι δε σε στεναχώρησα… 
Πολύ θα λυπηθώ ακόμα και για την Αριστερά και για μένα και για τον Μανώλη Γλέζο
Βασίλης Ν. Τριανταφυλλίδης (Χάρρυ Κλυνν)

Οι άγνωστοι διάλογοι Τσίπρα με Μέρκελ, Ολάντ και Τουσκ που έφεραν τη συμφωνία


DEFAULT

Ντόναλντ Τουσκ:
Γιατί παίζεις τόσο σκληρό παιχνίδι;
Αλέξης Τσίπρας: Δεν παίζω εγώ σκληρό παιχνίδι, είναι άδικο το δικό τους παιχνίδι. Μας αδικούν
Ο παραπάνω διάλογος είναι ένας μόνο από τις τέσσερις καθοριστικές συνομιλίες που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, το κρίσιμο 24ωρο που έκριναν εν πολλοίς τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους της Κυριακής.
Οι διαβουλεύσεις του Μαξίμου είχαν ξεκινήσει από την Πέμπτη το βράδυ με στόχο να αντιμετωπιστεί η... τορπίλη Σόιμπλε που ήταν ο πρώτος που απέρριψε το ελληνικό αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης. Σε Βρυξέλλες και Αθήνα γίνονταν παράλληλα δύο μάχες: Η μία του Γιάνη Βαρουφάκη και η άλλη του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αποφάσισε να μιλήσει σχεδόν με όλους τους μεγάλους παίκτες τηλεφωνικά δείχνοντας ότι ναι μεν επιδιώκει συμφωνία αλλά και ότι δεν μπορεί να υποχωρήσει από τις βασικές κόκκινες γραμμές.
Ο διάλογος με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει το Eurogroup και ενώ διαφαινόταν συμφωνία μετά τις διαδοχικές συναντήσεις Ντάισλεμπλουμ, Λαγκάρντ, Μοσκοβισί με Σόιμπλε και Βαρουφάκη προκειμένου να υπάρξει «συνθηκολόγηση» μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας, καθυστερούσε η υπογραφή στο κείμενο και το Μαξίμου αναρωτιόταν αν η γερμανική πλευρά προτιμούσε να συνεχιστεί το μαρτύριο της σταγόνας μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, στην εκπνοή του υφιστάμενου προγράμματος. Τότε, σύμφωνα με το Έθνος, ο Αλέξης Τσίπρας σήκωσε το τηλέφωνο και επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.
«Γιατί παίζεις τόσο σκληρό παιχνίδι;» φέρεται να του είπε ο Τουσκ. Δεν παίζω εγώ σκληρό παιχνίδι, είναι άδικο (unfair) το δικό τους παιχνίδι, μας αδικούν». Στη συνέχεια του γνωστοποίησε την απόφασή του: «Εάν δε υπάρξει σήμερα το βράδυ συμφωνία στο Eurogroup, θα ζητήσω έκτακτη Σύνοδο Κορυφής γι' αυτή την Κυριακή».
Η Μέρκελ εμπνευστής της λίστας μεταρρυθμίσεων
Το προηγούμενο βράδυ και αμέσως μετά το nein του Σόιμπλε στο αίτημα της Ελλάδας, ο πρωθυπουργός είχε μια άλλη σημαντική συνομιλία: Αυτή με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με τον Έθνος η επικοινωνία ξεκίνησε με την καγκελάριο να εξηγεί ότι επιθυμεί τη συμφωνία και την αποφυγή μιας απρόβλεπτης περιπέτειας κατ' αρχάς για την Ελλάδα. Σε εκείνο το τηλεφώνημα έβαλε στο τραπέζι το ζήτημα της σύνταξης λίστας μεταρρυθμίσεων.
«Πρέπει μέχρι την Δευτέρα να παρουσιάσετε έναν κατάλογο μεταρρυθμίσεων» φέρεται να είπε στον πρωθυπουργό η Άνγκελα Μέρκελ. Ο κ. Τσίπρας της εξήγησε ότι ο λόγος που προτείνει ένα πρόγραμμα-γέφυρα είναι για να εφαρμόσει η κυβέρνηση αυτά που πιστεύει ότι θα φέρουν αποτελέσματα και ότι θα φέρουν τέλος στη λιτότητα.
Η συνομιλία με τον Ολάντ
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ φέρεται να τήρησε την ίδια στάση που τηρεί και στις δημόσιες δηλώσεις του: Υποστηρικτικός στη μάχη της ελληνικής πλευράς, υπενθυμίζοντας βέβαια διαρκώς τους κανόνες της ΕΕ.
«Πρέπει να βρούμε και να περιγράψουμε μια λύση και να συμφωνήσουμε εγώ, εσύ,η Μέρκελ, και ο Γιούνκερ» φέρεται να του είπε ο Ολάντ.
Ρέντσι: Δεν γίνεται να γίνει αποδεκτή η λογική κάποιων στην ΕΕ
Κλίμα και μήνυμα ενθάρρυνσης της πορείας των συζητήσεων στην καρδιά της Ευρώπης, σε Αθήνα και Βερολίνο, εξέπεμψε ο Ματέο Ρέντσι. Ο Ιταλός πρωθυπουργός μίλησε με τον Έλληνα ομόλογό του αρκετή ώρα. Σύμφωνα με το Έθνος, μετέφερε την άποψη του ότι «δεν γίνεται να γίνει αποδεκτή η λογική κάποιων στην Ευρωπαϊκή Ένωση» που επιμένουν να αγνοούν το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα αποτέλεσμα στην Ελλάδα,. Επεσήμανε επίσης ότι πρέπει να εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα που να δίνει ανάσα σε πρώτη φάση στην κυβέρνηση για να ολοκληρώσει το πλάνο της και διαβεβαίωσε τον Αλέξη Τσίπρα ότι θα επικοινωνήσει με την Άνγκελα Μέρκελ για να βοηθήσει στην κατεύθυνση της λύσης.

Απορρίφθηκε ο Μιχελής, υπό προϋποθέσεις η Λούκα



Απορρίφθηκε από τον SSM της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας η τοποθέτηση του κ. Γιώργου Μιχελή στη θέση του διευθύνοντος συμβουλου της Εθνικής Τράπεζας.

Για την κ. Λούκα Κατσέλη, εγκρίθηκε μεν η υποψηφιότητα,αλλά μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα τοποθετηθεί ως CEO ένα σημαντικό τραπεζικό στέλεχος που θα «τρέχει» την τράπεζα.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)