Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Δραματική κατάσταση στην αγορά

Σε κάθε επιχείρηση αντιστοιχούν τέσσερα λουκέτα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου ΑΘήνας, που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το BEA εκφράζοντας την
αντίθεσή του στα νέα φορολογικά μέτρα που ετοιμάζονται, αναφέρει μεταξύ άλλων πως οι προτάσεις όπως η αύξηση του τέλους επιτηδεύματος κατά 100% και η αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων οδηγούν σε περαιτέρω ύφεση και αφανισμό των Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων.

Το ΒΕΑ δηλώνει ότι περιμένει την επίσημη ανακοίνωση από την κυβέρνηση των νέων φορολογικών μέτρων «ευελπιστώντας ότι θα επικρατήσει η λογική και όχι επιλογές και προτάσεις που θα οδηγήσουν στον αφανισμό της ελληνικής επιχειρηματικότητας και ιδιαίτερα των Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων και ειδικότερα των μεταποιητικών οι οποίες έχουν ανάγκη από στήριξη και όχι από καταστροφικούς πειραματικούς μηχανισμούς».

Στα 660 εκατ. ευρώ οι ζημίες του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης

Τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Επικουρικό Κεφάλαιο Ασφάλισης Ευθύνης, καταδεικνύει το έγγραφο του φορέα το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή. Όπως προκύπτει, στο ποσό των 540 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι εκκρεμείς ζημίες από τις ανακλήσεις των ασφαλιστικών εταιρειών, ενώ, άλλα 117 εκατ. ευρώ είναι οι εκκρεμείς ζημίες για τα ανασφάλιστα και άγνωστα οχήματα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο έγγραφο, «σήμερα, μετά την πτώχευση και ανάκληση της άδειας λειτουργίας συνολικά 59 ασφαλιστικών εταιρειών, οι εκκρεμείς ζημιές που αφορούν τον Λογαριασμό Αρωγής, δηλαδή τις ανακλήσεις των ασφαλιστικών εταιρειών, ανέρχονται στο ποσό των περίπου 540 εκατ. ευρώ και αφορούν 120.753 υποθέσεις, ενώ οι εκκρεμείς υποθέσεις για τα ανασφάλιστα και άγνωστα αυτοκίνητα ανέρχονται στο ποσό των 117 εκατ. ευρώ και αφορούν 10.071 υποθέσεις».

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι, το Επικουρικό Κεφάλαιο να αντιμετωπίζει σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα, με άμεσο αποτέλεσμα την αδυναμία έγκαιρης και αποτελεσματικής ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις του προς όλους τους δικαιούχους αποζημιώσεων, αφού, αφενός τα έσοδα του ανέρχονται σε μόλις 75,4 εκατ. ευρώ, που δεν επαρκούν για την κάλυψη των υποχρεώσεων του, και αφετέρου οι ημερομηνίες για την καταβολή των αποζημιώσεων προσδιορίζονται μετά από 2,5 χρόνια.

Τα στοιχεία για τη δραματική αύξηση των ζημιών του Επικουρικού Κεφαλαίου διαβιβάστηκαν στη Βουλή, μετά από ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρου Κοντονή, Ζωής Κωνσταντοπούλου, Ειρήνης Αγαθαπούλου, Νάντιας Βαλαβάνη, Θοδωρή Δρίτσα και Ανδρέα Ξανθού, για προωθούμενη διάταξη που θα οδηγήσει στη μερική κατάργηση της ευθύνης του Επικουρικού Κεφαλαίου για θύματα τροχαίων ατυχημάτων.

Jumbo: Αύξηση πωλήσεων στο 5μηνο και επενδύσεις

Παρά τις οικονομικές δυσκολίες της περιόδου, ο Νοέμβριος διατήρησε το θετικό πρόσημο των πωλήσεων για τα καταστήματα Jumbo. Κατά συνέπεια, οι πωλήσεις του Ομίλου για τους πρώτους πέντε μήνες της τρέχουσας οικονομικής χρήσης....


 (Ιούλιος 2012- Ιούνιος 2013) ανήλθαν σε 200,39 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 2,59% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό για τη νέα οικονομική χρήση 2012-2013 που παρουσίασε η διοίκηση στην πρόσφατη γενική συνέλευση των μετόχων, στόχος παραμένει η αύξηση των πωλήσεων μεταξύ 0%-2%.

Η θετική επίδοση του Νοεμβρίου, οφείλεται στην ενίσχυση των πωλήσεων των καταστημάτων της Βουλγαρίας σε συνδυασμό με την περιορισμένη ανάπτυξη των καταστημάτων της Κύπρου και της σταθερότητας των πωλήσεων του δικτύου της Ελλάδας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ, ο όμιλος συνεχίζει τις επενδύσεις του. Ειδικότερα, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο λειτούργησαν 2 νέα καταστήματα Jumbo, το ένα στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας συνολικής επιφάνειας 10χιλ.τ.μ. και το άλλο στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου συνολικής επιφάνειας 7,5 χιλ τ.μ. ενώ τον Νοέμβριο λειτούργησε το νέο ενοικιαζόμενο κατάστημα στη Θέρμη Θεσσαλονίκης συνολικής επιφάνειας 9 χιλιάδων τ.μ.

Σήμερα ο όμιλος διαθέτει ένα δίκτυο που αποτελείται από 61 καταστήματα εκ των οποίων τα 51 βρίσκονται στην Ελλάδα, τα 3 στην Κύπρο και τα 7 στη Βουλγαρία.

Επιπλέον, εντός των ημερών αναμένεται να λειτουργήσει το όγδοο κατάστημα του ομίλου στη Βουλγαρία. Το νέο αυτό ιδιόκτητο κατάστημα θα λειτουργήσει στη Σόφια και η συνολική του επιφάνεια θα είναι 12χιλ. τ.μ.

Μέχρι το τέλος του Ιουνίου 2013 προβλέπεται ότι θα λειτουργήσουν δύο ακόμα καταστήματα στην Ελλάδα.

"Όχι" γιατρών για πλαφόν στις αμοιβές από τον ΕΟΠΥΥ

Άμεση ήταν η αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου, στην απόφαση του ΕΟΠΥΥ να βάλει πλαφόν στην αμοιβή των γιατρών για διαγνωστικές εξετάσεις. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η απόφαση του Οργανισμού να ....


καθιερώσει τη συγκεκριμένη διαδικασία είναι “αυθαίρετη και εκδόθηκε χωρίς την εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ. Όπως προειδοποιεί ο Ιατρικός Σύλλογος προτείθεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη για να προσβάλλει τη συγκεκριμένη απόφαση του ΕΟΠΥΥ.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

“Με την με αριθμ. πρωτ. 49976/5-12-2012 απόφασή του ο ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε νέα ανώτατη ασφαλιστική τιμή για διαγνωστικές εξετάσεις από τους ιδιωτικούς συμβεβλημένους παρόχους.

Η οικονομική συγκυρία δεν μπορεί να αποτελέσει επαρκές ηθικό και νομικό έρεισμα για τη δραματική μείωση των ιατρικών αμοιβών σε τέτοιο μάλιστα σημεία ώστε τα σύγχρονα εργαστήρια να μην μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος λειτουργίας τους, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί κάτω από συγκεκριμένες κατά τόπο και χρόνο οικονομικές και τεχνικές συνθήκες.

Η απόφαση αυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή επιπλέον αφού είναι αυθαίρετη, εκδόθηκε χωρίς προς τούτο νόμιμη εξουσιοδότηση του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, αλλά και επιπλέον είναι αδύνατη στην υλοποίησή της.

Αποτελεί ακόμη ένα δείγμα προχειρότητας, δυστυχώς, αφού ζητείται η εφαρμογή της χωρίς καν την αναγκαία υποδομή και ειδικότερα χωρίς οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ να έχουν διασφαλίσει τον ορθό υπολογισμό της συμμετοχής των ασφαλισμένων.

Ζητούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης αυτής, κατά της οποία ο ΙΣΑ επιφυλάσσεται να προσφύγει δικαστικώς”.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Φορολογικό: Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν

Αυξάνεται το αφορολόγητο - Επίδομα από το πρώτο παιδί -  Νέα σύσκεψη Στουρνάρα με τους κυβερνητικούς εταίρους για να λυθεί ο «γόρδιος δεσμός» Μπορεί στελέχη του υπουργείου Οικονομικών να κάνουν
λόγο για αναπτυξιακή κατεύθυνση του νέου φορολογικού συστήματος που προτείνει η κυβέρνηση, ωστόσο ακόμα και με τις νέες τροποποιήσεις αυτοί που φαίνεται ότι θα την πληρώσουν είναι  οι χαμηλόμισθοι, οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι.
Παρά τις βελτιώσεις της τελευταίας στιγμής και τη διατήρηση του επιδόματος πολυτέκνων, με το νέο σύστημα φαίνεται πως προκαλείται και πάλι επιβάρυνση για τρίτεκνους με εισόδημα από 23.000 ευρώ και άνω ή πολύτεκνους με 4 παιδιά και εισόδημα από 15.000 ευρώ και άνω.
Οι αντιδράσεις των κομμάτων συνεχίζονται, με τη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ να θέτουν εκ νέου «κόκκινες γραμμές». Η επίτευξη συμφωνίας κρέμεται από μια κλωστή, καθώς οι κυβερνητικοί εταίροι επιφυλάσσονται να μελετήσουν επακριβώς τις επιπτώσεις των αλλαγών που επέρχονται με τις προτάσεις Στουρνάρα και θα έχουν το μεσημέρι στις 12.30 την καταληκτική συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών στο γραφείο του.
Όποια όμως και αν είναι η απόφαση που θα πάρουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων, τον τελευταίο λόγο θα έχει η τρόικα. Το νέο φορολογικό θα μπει στο μικροσκόπιο των δανειστών μέσα στο Σαββατοκύριακο και η τελική έγκριση θα δοθεί από αυτούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως,  εκφράζονται αμφιβολίες για το αν η τρόικα θα εγκρίνει την διατήρηση του πολυτεκνικού επιδόματος.
Με τα νέα δεδομένα  μισθωτοί και συνταξιούχοι χωρίς παιδιά θα κληθούν να πληρώσουν το 2013 πρόσθετο φόρο εισοδήματος 140 ευρώ έως 2230 ευρώ , ενώ για οικογένειες με παιδιά μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 3.470 ευρώ.
Ποιοι χάνουν από το νέο φορολογικό
Σε «τεχνάσματα» επιδίδεται η κυβέρνηση προκειμένου να πετύχει αύξηση των φορολογικών εσόδων. Ένα από αυτά είναι η θέσπιση επιβαρυντικής κλίμακας για το ατομικό εισόδημα των περισσότερων φορολογούμενων  και η παροχή του επιδόματος παιδιών όχι με βάση το ατομικό εισόδημα, αλλά με βάση το οικογενειακό. Αυτό συνεπάγεται πως εκατομμύρια οικογένειες που σήμερα έχουν όφελος από το αφορολόγητο όριο των παιδιών θα επιβαρυνθούν σημαντικά καθώς θα αυξηθεί ο φόρος κλίμακας από την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου.
Μάλιστα για όσες οικογένειες το οικογενειακό τους εισόδημα ξεπερνά το κρίσιμο όριο εισοδήματος των 21.000 έως 25.000 ευρώ θα έχουν σημαντική επιβάρυνση παρά το γεγονός ότι θα λάβουν και το νέο επίδομα τέκνων.
Ειδικότερα, τα εισοδήματα έως 25.000 ευρώ θα φορολογούνται με 21%, από το πρώτο ευρώ, ενώ εισόδημα από 25.000 ευρώ έως τα 40.000 ευρώ θα φορολογείται με 36%. Όσοι έχουν εισόδημα από 40.000 και άνω θα φορολογούνται με 40%.
Για μισθωτούς και συνταξιούχους θα ισχύει έκπτωση φόρου των 1.950 ευρώ αλλά μόνο για εισοδήματα έως 18.000 ευρώ. Μετά η έκπτωση αυτή θα μειώνεται και θα μηδενίζεται για όσους δηλώνουν από 43.000 ευρώ και πάνω.
Για τους μισθωτούς και συνταξιούχους χωρίς παιδιά ο ανώτατος συντελεστής φόρου θα είναι 40% και θα «πιάνει» εισοδήματα πάνω από 40.000 ευρώ.
Με την επιστροφή φόρου έως 1950 ευρώ το χρόνο, μένουν πλήρως αφορολόγητοι όσοι άγαμοι χωρίς παιδιά έχουν εισόδημα έως 9.000 ευρώ το χρόνο (αντί για 5.000 ευρώ που ισχύει σήμερα).
Το ποσό της έκπτωσης φόρου όμως μειώνεται όσο αυξάνει το εισόδημα. Μισθωτοί χωρίς παιδιά με εισόδημα από 20.000 και πάνω, θα πληρώσουν επιπλέον φόρο που ξεκινά από 140 ευρώ.
Ποιοι ευνοούνται από το νέο φορολογικό
Ορισμένες κατηγορίες φορολογουμένων θα βγουν κερδισμένες από τις νέες ρυθμίσει του φορολογικού. Μπορεί να είναι ελάχιστες ωστόσο υπάρχουν
Σε αυτές περιλαμβάνονται:
- οι μισθωτοί και συνταξιούχοι χωρίς παιδιά που το ετήσιο ατομικό εισόδημά τους είναι έως 25.000 ευρώ. Τα όφελος που έχουν από τη νέα φορολογική κλίμακα είναι έως και 400 ευρώ. Ωστόσο, το όφελος αυτό ψαλιδίζεται επειδή ο φορολογούμενος κάνει χρήση φοροαπαλλαγών, όπως για ενοίκιο κύριας κατοικίας, ενοίκιο παιδιών που σπουδάζουν, οι οποίες καταργούνται.
- οι φορολογούμενοι με ένα παιδί και οικογενειακό εισόδημα έως 24.000 ευρώ.
- με  δυο παιδιά και οικογενειακό εισόδημα έως 21.000 ευρώ.
- με τρία παιδιά και οικογενειακό εισόδημα έως 23.000 ευρώ.
- οι φορολογούμενοι με τέσσερα παιδιά και οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ.
- οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δηλώνουν ετήσιο εισόδημα άνω των 55.000 ευρώ. Μεγάλοι κερδισμένοι θα είναι οι λίγοι επαγγελματίες που δηλώνουν πάρα πολύ υψηλά εισοδήματα. Για παράδειγμα, όποιος δηλώνει ετήσιο εισόδημα 150.000 ευρώ θα έχει ελάφρυνση φόρου κοντά στα 10.000 ευρώ.
- οι φορολογούμενοι που εκτός από εισόδημα από μισθούς, συντάξεις ή ελευθέριο επάγγελμα έχουν και εισόδημα από ενοίκια. Μεγάλοι κερδισμένοι είναι και αυτοί  που δηλώνουν πολύ υψηλό εισόδημα από ενοίκια καθώς με την καθιέρωση ξεχωριστής κλίμακας για τη φορολόγησή τους ο ανώτατος συντελεστής φορολόγησης δεν ξεπερνά το 33%.
- οι μεγάλες επιχειρήσεις, εφόσον διανέμουν τα κέρδη τους στους μετόχους τους. Και αυτό διότι ο συνολικός συντελεστής φορολόγησης των κερδών τους μειώνεται κατά περίπου επτά μονάδες από το 40% στο 32,8%.
Ποιοι θα λαμβάνουν τα επιδόματα τέκνων
Η κατάργηση των πρόσθετων αφορολόγητων ποσών για τα παιδιά συνοδεύεται με νέα οικογενειακά επιδόματα.
Σύμφωνα με το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ τα νέα επιδόματα θα ανέρχονται σε 40 ευρώ τον μήνα για το πρώτο παιδί, 40 ευρώ για το δεύτερο παιδί, 50 ευρώ για το τρίτο παιδί, 50 ευρώ για το τέταρτο παιδί και 60 ευρώ για κάθε παιδί από το πέμπτο και τα επόμενα.
Τα ποσά αυτά θα δίδονται στο σύνολό τους σε οικογένειες με ετήσια εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, μειωμένα στα 2/3 σε οικογένειες με εισοδήματα από 10.000 έως 20.000 ευρώ και μειωμένα στο 1/3 σε οικογένειες με εισοδήματα από 20.000 έως 30.000 ευρώ.

«Στον αφανισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα οδηγήσουν τα φορολογικά μέτρα»Στην έναρξη μιας επιχείρησης αντιστοιχούν τέσσερα λουκέτα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, δηλώνοντας την αντίθεσή του στα νέα φορολογικά μέτρα που ετοιμάζονται.

Προτάσεις όπως η αύξηση του τέλους επιτηδεύματος κατά 100% και η αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων οδηγούν σε περαιτέρω ύφεση και αφανισμό των Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων, σημειώνει.

Το ΒΕΑ δηλώνει ότι περιμένει την επίσημη ανακοίνωση από την κυβέρνηση των νέων φορολογικών μέτρων, «ευελπιστώντας ότι θα επικρατήσει η λογική και όχι επιλογές και προτάσεις που θα οδηγήσουν στον αφανισμό της ελληνικής επιχειρηματικότητας και ιδιαίτερα των Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων και ειδικότερα των μεταποιητικών οι οποίες έχουν ανάγκη από στήριξη και όχι από κα
ταστροφικούς πειραματικούς μηχανισμούς».


Να συνεχίσει η ΔΕΗ να εισπράττει τέλος ακινήτων

Ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στον realfm 97,8 αναφέρθηκε στην πρόσφατη δικαστική απόφαση σύμφωνα με την οποία κρίνεται παράνομη η είσπραξη του τέλους ακινήτων από τη ΔΕΗ.

«Κοιτάζουμε όλο μας το νομικό οπλοστάσιο. Μία πρώτη ένδειξη που έχω από τους νομικούς συμβούλους είναι ότι η απόφαση αφορά μόνο τους διαδίκους, άρα η ΔΕΗ δεν πρέπει να διακόψει να εισπράττει το τέλος αυτό και βεβαίως θα κάνουμε άμεσα αναίρεση στον Άρειο Πάγο», δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας αναφερόμενος στο ζήτημα του τέλους ακινήτων. Και πρόσθεσε: «Σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας η απόφαση αυτή δεν ερείδεται σε αντισυνταγματικούς λόγους, δηλαδή το ΣτΕ έχει κρίνει ότι είναι συνταγματική η είσπραξη του τέλους. Θα εξαντλήσουμε όλο το νομικό μας οπλοστάσιο».

Στην ερώτηση δε αν παραμένει ανοιχτό να συνεχίσει το τέλος να εισπράττεται από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ ο υπουργός ήταν κατηγορηματικός: «Θα συνεχίσει να εισπράττεται, διότι θίγεται εδώ το δημόσιο συμφέρον. Θεωρούμε ότι το δικαστήριο αυτό δεν είχε τη δικαιοδοσία να βγάλει μια τέτοια απόφαση. Ετσι τουλάχιστον μου λένε οι νομικοί μου. Να ξέρετε ότι τυχόν διακοπή είσπραξης του τέλους σημαίνει ότι τα έσοδα θα πάνε πίσω και αν πάνε τόσο πολύ πίσω και έχουμε πρόβλημα θα αναγκαστούμε να πάρουμε άλλα μέτρα, πολύ επώδυνα μέτρα. Αρα πρέπει πραγματικά να καταλαβαίνουμε τι ακριβώς κάνουμε...»

Από την άλλη πλευρά, ο Γ. Στουρνάρας σημείωσε ότι «Αυτός που έχει μπλοκάκι σε έναν εργοδότη δεν θα φορολογηθεί ως επιχειρηματίας και ούτε και θα πληρώσει και τέλος» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Και πρόσθεσε: «Για τους υπόλοιπους προσπαθούμε να εξυγιάνουμε το σύστημα, όλοι θα φορολογούνται με βάση βιβλία, θα αφαιρούνται οι δαπάνες, θα αφαιρούνται οι ασφαλιστικές τους εισφορές, κάτι που δεν γινόταν μέχρι τώρα, άρα θα έχουμε ένα πραγματικά καλύτερο σύστημα από πριν το οποίο θα πατάσσει την φοροδιαφυγή, βέβαια να είμαστε ξεκάθαροι η φοροδιαφυγή δεν πατάσσεται μόνο με την φορολογική κλίμακα και με το φορολογικό σύστημα, θέλεις και ελέγχους, θέλεις περιουσιολόγιο, θέλεις και ποινές. Αρα προσπαθούμε να εξυγιάνουμε κάθε μέρος του φορολογικού συστήματος».


«Θα αξιοποιηθεί η λίστα Λαγκάρντ»

Για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι «την έχουμε ζητήσει, θα έρθει, θα την παραλάβει η διεύθυνση διεθνών οικονομικών σχέσεων του ΥΠΟΙΚ και θα την παραδώσει στο ΣΔΟΕ, παρόντος του οικονομικού εισαγγελέα». Στο ερώτημα αν θα αξιοποιηθεί ο Γιάννης Στουρνάρας απάντησε: «Θα αξιοποιηθεί, όπως αξιοποιείται και η άλλη λίστα με όλους τους Ελληνες που έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, νομίμως ή παρανόμως, αλλά αυτό που θα κοιτάξουμε είναι να δούμε αν τα χρήματα που έχουν “φύγει” αντανακλώνται και στις φορολογικές τους δηλώσεις».

Στο ερώτημα αν υπάρχει το όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου σε λίστα ο υπουργός απάντησε: «Δεν γνωρίζω κάτι γι’ αυτό. Είδα όμως διαψεύσεις. Δεν έχω καμία ένδειξη ότι υπάρχει ένα τέτοιο όνομα μέσα».


«Δεν ιδρώνει το αυτί μου»

«Εγώ κρίνομαι εκ του αποτελέσματος. Τώρα τι λέει ο Α πολιτικός, ο Β πολιτικός...» ήταν η απάντηση του υπουργού Οικονομικών στις επικρίσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα με αφορμή το φορολογικό νομοσχέδιο από βουλευτές ακόμη και της κυβέρνησης συνεργασίας. «Δεν ιδρώνει το αυτί μου. Δεν είμαι πολιτικός. Δεν πρόκειται να πολιτευτώ», σημείωσε. Στο ερώτημα αν θα ασχοληθεί στο μέλλον με την πολιτική ο κ. Στουρνάρας είπε: «Δεν ξέρω το μέλλον τι μου επιφυλάσσει. Εγώ έχω έρθει να κάνω μια συγκεκριμένη δουλειά εδώ. Δεν βλέπω τίποτα άλλο μπροστά μου».

Στο ερώτημα ποια συνεννόηση είναι πιο δύσκολη, αυτή με την τρόικα ή με την τριανδρία των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Στουρνάρας είπε: «Και οι δύο νομίζω είναι εύκολες συνεννοήσεις», ενώ αναφορικά με τον κυβερνητικό συνασπισμό και αν αυτός είναι “εύθραυστος” ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Τουλάχιστον από τις διαβουλεύσεις που έχω εγώ τώρα για το φορολογικό, αλλά και πριν, η αίσθηση που μου δίνεται είναι ότι υπάρχει ισχυρή στήριξη της κυβέρνησης».

Eξοικονόμηση ύψους 21,5 εκατ. ευρώ από τα ενοίκια

Σημαντική εξοικονόμηση ύψους 21,5 εκατ. ευρώ το χρόνο από τη μείωση των καταβαλλόμενων μισθωμάτων για τη στέγαση υπηρεσιών του ελληνικού δημοσίου προέκυψε από την αναπροσαρμογή που έκανε το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, τα μισθώματα που καταβάλλουν το ελληνικό δημόσιο και οι φορείς του δημοσίου τομέα για τη μίσθωση ακινήτων, στα οποία στεγάζονται οι υπηρεσίες τους, όπως αυτά αναπροσαρμόσθηκαν σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν. 4002/2011 (ΦΕΚ 180 Α’), μειώθηκαν από 1/10/2012, σύμφωνα με την ακόλουθη προοδευτική κλίμακα:

Α. Για το ποσό του μηνιαίου μισθώματος έως 1.000 ευρώ, κατά ποσοστό 10%.

Β. Για το ποσό του μηνιαίου μισθώματος από τα 1.000,01 ευρώ έως τα 2.000 ευρώ, κατά ποσοστό 15%.

Γ. Για το ποσό του μηνιαίου μισθώματος από τα 2.000,01 ευρώ έως τα 3.000 ευρώ, κατά ποσοστό 20%.

Δ. Για το ποσό του μηνιαίου μισθώματος, που υπερβαίνει τις 3.000 ευρώ, κατά ποσοστό 25%.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)