Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Εσείς ξέρετε ποιος είναι ο ιδιοκτήτης των Jumbo;


    Ο Mr Jumbo είναι ίσως ο μοναδικός επιχειρηματίας που εν ολίγοις καταφέρνει απτόητος να πλουτίζει εν μέσω κρίσης, αν όχι οικονομικής κατάρρευσης της χώρας. Όπως και να έχει, δεν πρόκειται για έναν συνηθισμένο επιχειρηματία. Ο ίδιος και ομάδα εργαζομένων του επισκέπτονται σχεδόν καθημερινά τα καταστήματα Jumbo ανά την Ελλάδα και δη στην Αθήνα με ελικόπτερο… διότι ο χρόνος είναι χρήμα! Οι περισσότερες διαδικαστικές λειτουργίες της επιχείρησης μετονομάζονται σε… συσκέψεις χαράς ή διαδικασίες γέλιου προς σεβασμό στα παιδιά όπου και απευθύνεται η επιχείρηση, ενώ… ο ίδιος αγωνιά κάθε φορά για το επόμενο ραδιοφωνικό σποτάκι- τραγούδι των Jumbo.
    «Είμαι θιασώτης του απλού οτιδήποτε δεν καταλαβαίνω μου δημιουργεί νευρικότητα. Είμαι θιασώτης της παραγωγικότητας διότι δεν αντιλαμβάνομαι πώς θα διαχυθεί ο πλούτος στα μεσαία και τα χαμηλότερα στρώματα χωρίς να αυξηθεί η παραγωγικότητα. Είμαι και θιασώτης μιας λογικής που λέει ότι δεν πρέπει να διαμαρτύρεσαι, αλλά πάντα να αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις όπως έρχονται» έχει δηλώσει ο κ. Jumbo σε παλιότερες συνεντεύξεις του εξηγώντας ότι ούτε ένας πόλεμος δεν θα τον φόβιζε επιχειρηματικά, αν και υπήρξε ο κακομαθημένος υιός του μπαμπά βιομήχανου.
    Η ιστορία του Mr Jumbo
    Έλληνας της διασποράς, ο Απόστολος Βακάκης γεννήθηκε το 1954 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Ο πατέρας του, βιομήχανος στην Αίγυπτο, παρήγαγε διογκωμένη πολυστερίνη, που αποτελούσε το βασικό μονωτικό υλικό της εποχής εκείνης για ψυγεία αλλά και για κτίρια. Οι πολιτικές εξελίξεις στην Αίγυπτο υποχρέωσαν την οικογένεια Βακάκη το 1962 να έρθει στην Ελλάδα . Όμως η οικονομική κατάσταση δεν είναι καλύτερη ούτε εδώ και έτσι ο Γεώργιος Βακάκης ξενιτεύεται στη γειτονική Ιταλία, όπου πιάνει δουλειά σε μια μικρή οικοτεχνία κατασκευής λούτρινων ζώων και κουκλών. Τα κοσμήματα που πρόλαβε να πάρει μαζί της, φεύγοντας από την Αίγυπτο, η μητέρα του η Σοφία Βακάκη τα πούλησε στον μεγαλοβιομήχανο της εποχής εκείνης Μποδοσάκη.
    Αυτό ήταν το πρώτο κεφάλαιο κίνησης για τη δημιουργία της ελληνικής βιομηχανίας παιχνιδιών, της El Greco. Μετά τα 20 του χρόνια, ο Απόστολος Βακάκης φεύγει για σπουδές Λογιστικής και Finance στο Warwick της Βρετανίας με όνειρο να καταλήξει στο Berkeley. Τότε δέχτηκε το πρώτο χτύπημα. Μια μεγάλη πυρκαγιά στο εργοστάσιο της El Greco στην Άνω Γλυφάδα υποχρέωσε τον 23χρονο Απόστολο να επιστρέψει στην Ελλάδα και να προσπαθήσει να ανασυγκροτήσει τη βιομηχανία από τα αποκαΐδια με τη βοήθεια της παραγωγικής μονάδας στο νησί της Ζακύνθου. Εκεί ξεκίνησαν και οι πρώτες συγκρούσεις με τον πατέρα του, τον ιδρυτή της επιχείρησης.
    Στο νησί έμεινε 3 χρόνια. Το 1985 απομακρύνει εντελώς τον πατέρα του από την επιχείρηση και αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου της El Greco. Το 1990 αποφασίζει να πουλήσει την El Greco στην πολυεθνική Hasbro, ενώ συνεχίζει να διευθύνει την εταιρεία και ταυτόχρονα συμμετέχει στη διοικούσα επιτροπή της Hasbro Europe. Η ιστορία των καταστημάτων Jumbo ξεκινά με τη λειτουργία του πρώτου καταστήματος στη Γλυφάδα το 1986. Εκείνη την περίοδο ο Απόστολος Βακάκης αισθάνεται έτοιμος να περάσει το κατώφλι της Σοφοκλέους. Όπερ και εγένετο, αντλώντας 2 εκατ. ευρώ. Το 1998 ήταν πλέον φανερό ότι χρειαζόταν μεγαλύτερους αποθηκευτικούς χώρους και γι’ αυτό μισθώνει μια αποθήκη στα Οινόφυτα σχεδόν διπλάσιου μεγέθους από την πρώτη αποθήκη στη Νίκαια.
    Το 1999, την εποχή που όλη η Ελλάδα αγοράζει μετοχές, ο ίδιος επενδύει στη γη και στη δουλειά του. Τα χρόνια που ακολουθούν βρίσκουν την εταιρεία σταθερά στην κορυφή της επιτυχίας με κορύφωση το 2004, όταν αναλαμβάνει ύστερα από πλειοδοτικό διαγωνισμό το δικαίωμα αποκλειστικής παραγωγής και εμπορίας της Μασκότ του 2004 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Από τότε μέχρι σήμερα, ο κ. Βακάκης βάζει τους επόμενους στόχους, τα σούπερ μάρκετ παιχνιδιών. Και όπως εξηγεί, «στην Ελλάδα δεν χρειάζεται ακόμη να «σκέφτεσαι», χάνεις πολύτιμο χρόνο. Σε πρώτη φάση δεν έχεις παρά να μελετάς και να ακολουθείς τα βήματα της εξέλιξης στις αναπτυγμένες αγορές του εξωτερικού. Εγώ απλώς ακολούθησα την κυρίαρχη διεθνή τάση».
    Η μαγική συνταγή της επιτυχίας Η «βιομηχανία της χαράς», όπως αποκαλεί την επιχείρησή του, έπρεπε επίσης να αντιμετωπίσει ένα επιπλέον στοιχείο δυσκολίας, τη σταδιακή «μετανάστευση» των πιτσιρικάδων από τα παραδοσιακά παιχνίδια στις πιο περίπλοκες τεχνολογικά επιλογές δώρων όπως για παράδειγμα τα κινητά, τα iΡod, τα videogames, τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές κ.λπ. Βρήκε αμέσως τη λύση: η «βιομηχανία της χαράς» δεν έπρεπε να απευθύνεται στους μικρούς καταναλωτές, αλλά στους ενήλικους αγοραστές.
    Οργάνωσε τη στρατηγική επικοινωνίας και διαφήμισης επιλέγοντας μέσα και μηνύματα που απευθύνονταν πρώτα στον ενήλικο και κατόπιν στο παιδί. Δεν επένδυσε πολλά στην τηλεόραση αλλά στο κατ’ εξοχήν μέσο ενημέρωσης των μεγάλων που δεν έχουν χρόνο, το ραδιόφωνο. Με διαφημίσεις προκλητικές, σκαμπρόζικες αλλά και δυναμικές στήριξε την εμπορική του πολιτική στους στενούς οικογενειακούς δεσμούς που επικρατούν στην ελληνική κοινωνία. Αριθμοί που… ζαλίζουν Με 45 καταστήματα σήμερα στην ελληνική αγορά, 3 στην Κύπρο, και 6 στη Βουλγαρία, η αλυσίδα Jumbo δικαίως κρατά τα ηνία στον κλάδο του παιχνιδιού με μερίδιο που φτάνει τα 35%.
    Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη του ομίλου για το 2011 σε 94,60 εκατ. ευρώ έναντι 79,24 εκατ. ευρώ πριν ένα χρόνο. Ο Όμιλος λειτούργησε 7 νέα υπερκαταστήματα. Συγκεκριμένα 3 στην Ελλάδα, 1 στην Κύπρο και 3 στη Βουλγαρία τα οποία αναμένεται να βοηθήσουν μελλοντικά στην ανάπτυξη της εταιρείας.
    Παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον ο Όμιλος έχει σχεδιάσει την λειτουργία 6 νέων καταστημάτων για την οικονομική χρήση 2011/2012 και συγκεκριμένα 3 στην Ελλάδα και 3 στην Βουλγαρία.

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ "ΠΑΓΩΝΕΙ" ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ;


Απόφαση – πρόκριμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η αναστολή διαθεσιμότητας των σχολικών φυλάκων της περιοχής Αγίων Αναργύρων στην Αθήνα που αποφάσισε σήμερα το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Την εκτίμηση αυτή έκανε στο CorfuPress.com ο δικηγόρος των εν λόγω σχολικών φυλάκων, Δρ. Απόστολος Παπακωνσταντίνου, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι δεν αποτελεί δεδικασμένο και ότι κάθε Πρωτοδίκης στις περιοχές που οι φύλακες έχουν προσφύγει κατά της διαθεσιμότητάς τους, μπορεί να εκδώσει διαφορετική απόφαση.
Ωστόσο, η είδηση της προσωρινής διαταγής που εξέδωσε το Πρωτοδικείο Αθηνών, εν όψει της κύριας εκδίκασης της υπόθεσης στις αρχές Οκτωβρίου, ανοίγει ένα παράθυρο αισιοδοξίας για τη δικαστική έκβαση καθώς η διαταγή τους εξαιρεί της διαθεσιμότητας και δίνει εντολή να μισθοδοτούνται με τον κανονικό τους μισθό.

Τα πιο αγχώδη επαγγέλματα

Όταν επιλέγουμε ένα επάγγελμα, χρησιμοποιούμε κριτήρια όπως το αν ταιριάζει στις δεξιότητές μας, αν έχει ικανοποιητικές αποδοχές ή/και γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση, ενώ ορισμένες φορές σημαντικό ρόλο παίζει και η κοινωνική καταξίωση που έρχεται ως απόρροια της άσκησης του συγκεκριμένου επαγγέλματος. Ωστόσο, λίγες είναι οι φορές που εξετάζουμε παράγοντες όπως το άγχος που προκύπτει από την άσκηση ενός επαγγέλματος. Πρόκειται όμως για μια ιδιαίτερα σημαντική παράμετρο ως προς την επιτυχία ή αποτυχία στην άσκηση ενός επαγγέλματος, καθώς, όποιος δεν μπορεί να αποδώσει στις καταστάσεις άγχους της δουλειάς του, αργά ή γρήγορα θα αναγκαστεί να αλλάξει επάγγελμα ή, σε κάθε περίπτωση, να διακόψει τη δουλειά αυτή.


Με βάση αυτό το σκεπτικό, σας παρουσιάζουμε τη λίστα με τα πιο αγχογόνα επαγγέλματα για το 2013, με βάση την έρευνα που έγινε και δημοσιεύτηκε από το CareerCast.com.

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι οι δύο πρώτες θέσεις ανήκουν στο στρατό: η πρώτη στο στρατιωτικό προσωπικό, ενώ η δεύτερη στους στρατηγούς. Αυτό οφείλεται στην άσκηση του επαγγέλματος του στρατιωτικού, δηλαδή στον πόλεμο. Ωστόσο, η αιτιολόγηση για την κατάταξη αυτή περιλαμβάνει και διάφορα καθήκοντα του στρατού σε καιρό ειρήνης, όπως επέμβαση σε δύσκολες καταστάσεις για την παροχή βοήθειας στους πολίτες, π.χ. σε φυσικές καταστροφές.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο πυροσβέστης. Στο επάγγελμα αυτό το άγχος δεν πηγάζει μόνο από το αντικείμενο της εργασίας, δηλαδή κυρίως την κατάσβεση μιας φωτιάς, αλλά και από την κούραση που έρχεται ως αποτέλεσμα της δυσκολίας της δουλειάς, η οποία όμως θα πρέπει να αντιμετωπιστεί για να ασκήσει ο πυροσβέστης αποτελεσματικά τα καθήκοντά του.

Τέταρτος έρχεται ο πιλότος πολιτικού αεροπλάνου. Βέβαια, οι πτήσεις με αεροπλάνο θεωρούνται οι πλέον ασφαλείς. Ωστόσο, αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό που φροντίζει για την ασφάλεια των επιβατών. Εδώ ακριβώς είναι που βρίσκεται ο παράγοντας άγχους, όταν ο πιλότος ξέρει πως είναι υπεύθυνος για εκατοντάδες ζωές.

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων. Στην περίπτωση αυτή το άγχος πηγάζει από τα καθήκοντά του, όπως το να χειριστεί καταστάσεις άσχημες και να αντιδράσει σωστά και γρήγορα σε περιβάλλοντα άγχους. Σε κάθε περίπτωση, είναι πάντα εκτεθειμένος τόσο στη δημόσια κριτική όσο και στην κριτική των ανωτέρων του, για τους οποίους δουλεύει, δηλαδή την εκάστοτε εταιρία ή οργανισμό.

Το ανώτερο διοικητικό στέλεχος κατατάσσεται στην έκτη θέση της λίστας του άγχους. Λόγω της παγκόσμιας κρίσης και της αστάθειας του οικονομικού περιβάλλοντος, το ανώτερο διοικητικό στέλεχος θα πρέπει να κάνει προσεκτικές κινήσεις, ώστε να μη βλάψει την εταιρία και, κατ’ επέκταση, τους επενδυτές, τα μέλη του ΔΣ, τους εργαζομένους, αλλά και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο μέλος που συνδέεται επαγγελματικά ή/και οικονομικά με τη συγκεκριμένη εταιρία.

Έβδομος είναι ο φωτοδημοσιογράφος. Όσο εντυπωσιακό και να φαίνεται το επάγγελμα αυτό, καθώς συνδυάζει την τέχνη της φωτογραφίας με την ενημέρωση, ο φωτοδημοσιογράφος αντιμετωπίζει ιδιαίτερα αγχογόνες καταστάσεις, ειδικά όταν καλείται να δουλέψει σε αντίξοες συνθήκες, όπως ο πόλεμος, ή οι φυσικές καταστροφές. Και για να ξεχωρίσει στο επάγγελμα αυτό θα πρέπει κανείς να είναι έτοιμος να λειτουργήσει κάτω από άσχημες συνθήκες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Όγδοος έρχεται ο δημοσιογράφος. Το άγχος του επαγγέλματος αυτού είναι λίγο-πολύ γνωστό ή, τουλάχιστον, μπορεί κανείς εύκολα να το αντιληφθεί, αρκεί να σκεφτεί πόσο «τρέξιμο» χρειάζεται για να βγάλει ένας δημοσιογράφος την είδηση, αλλά και να προλάβει να τη διαμορφώσει έτσι ώστε να είναι κατάλληλη για τη μετάδοσή της (είτε γραπτώς στην εφημερίδα είτε προφορικώς στο ραδιόφωνο ή την τηλεόραση).

Προτελευταίο είναι το επάγγελμα του ταξιτζή. Για να αντιληφθείτε το άγχος που συνοδεύει αυτό το επάγγελμα, αρκεί να σκεφτείτε ότι ο ταξιτζής είναι υποχρεωμένος να συναναστρέφεται με κάθε είδους ανθρώπους, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και μάλιστα να βρίσκεται σε μειονεκτική θέση, καθώς η γυρισμένη πλάτη προς τον πελάτη τον εμποδίζει να αντιληφθεί εύκολα την όποια απειλή.

Στη δέκατη θέση βρίσκεται ο αστυνομικός. Είναι από εκείνα τα επαγγέλματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα αρνητικά μιας κοινωνίας, από μια απλή διαμάχη μεταξύ γειτόνων μέχρι ένοπλες ληστείες και τρομοκρατικές επιθέσεις.


Το άγχος αποτελεί ουσιαστικά αναπόσπαστο στοιχείο των επαγγελμάτων αυτών. Θα πρέπει, μάλιστα, να σημειωθεί πως δεν πρόκειται για το λεγόμενο «δημιουργικό άγχος» που ενίοτε αντιμετωπίζει κάποιος όταν καλείται να εκτελέσει μια νέα ή σημαντική εργασία ή να προλάβει μια προθεσμία. Είναι ένα αρνητικό άγχος που μπορεί να βλάψει σημαντικά όποιοιον αδυνατεί να το χειριστεί σωστά. Γι’ αυτό και δεν μπορεί να παραβλεφθεί. Αντιθέτως, είναι από τα στοιχεία εκείνα που θα πρέπει κανείς να λάβει σοβάρα υπόψη όταν θα αποφασίζει για το επαγγελματικό του μέλλον.

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κάνει «του κεφαλιού του» σε βάρος των στρατιωτικών

Περαν των δόσεων του ΑΟΟΑ, υπάρχει και η υπέρμετρη καθυστερηση στο θέμα των επιστροφών των συνταξεων για τους εργαζόμενους ανω των 47 ετων...

Κανονικό «γράψιμο» από πλευράς του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) σε βάρος των στρατιωτικών, εν ενεργεία και αποστράτων, καταγγέλλουν αγανακτισμένοι οι τελευταίοι.

Πιο συγκεκριμένα, από πέρσι το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης πραγματοποίησε σειρά ενεργειών με αντικειμενικό σκοπό να πετύχει τη μείωση της δόσεως των στεγαστικών δανείων που έχουν από τον Αυτόνομο Οικοδομικό Οργανισμό Αξιωματικό (ΑΟΟΑ) αξιωματικοί εν ενεργεία και αποστρατεία. Πραγματικά, αυτό έγινε δυνατό εντός του 2013, καθώς... μειώθηκε το επιτόκιο για ένα έτος και δόθηκε η δυνατότητα στους επιθυμούντες να αυξήσουν τα χρόνια αποπληρωμής.

Πρακτικά αυτό αντιπροσώπευε ένα όφελος της τάξεως των 200-250 ευρώ για κάθε δόση, που για τα οικονομικά δεδομένα της εποχής μας αντιπροσωπεύει μία σημαντική οικονομία για τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Από την πλευρά του ο ΑΟΟΑ απέστειλε τα στοιχεία και το σχετικό αίτημα στο ΓΛΚ από τον Μάιο του 2013, ενημερώνοντας παράλληλα και τους δανειολήπτες ότι η μείωση θα άρχιζε να υπολογίζεται από τις αποδοχές του Ιουλίου (δηλαδή στην πληρωμή της 30ης Ιουλίου).

Όμως φαίνεται πως ο ΑΟΟΑ είχε λογαριάσει χωρίς τον «ξενοδόχο», που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το ΓΛΚ, που κωφεύει συστηματικά και φαίνεται πως «γράφει κανονικώς» τους στρατιωτικούς, αφού επί τρίμηνο δεν έκανε απολύτως τίποτα, αφήνοντας έτσι τους στρατιωτικούς να περιμένουν ματαίως στο... ακουστικό τους.

(parapolitika.gr – Λ.Σ.Μ.)

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)