Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Προσυνεδριακή συγκέντρωση Σ.Ε.Ε.




ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
    Την Κυριακή 14 Απριλίου και ώρα 10:30, θα διεξαχθεί στην αίθουσα «ΕΝΩ» (Ερμού 11 & Ίωνος Δραγούμη γωνία) προσυνεδριακή συγκέντρωση για την προπαρασκευή του εκτάκτου συνεδρίου της 26ηςΜαΐου, το οποίο θα εκλέξει νέο ΑΠΣ και θα ψηφίσει τις τροποποιήσεις του καταστατικού του κόμματος.
    Στη συγκέντρωση καλούνται να συμμετάσχουν όλα τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ από την Κεντρική Μακεδονία. Καλούμε κάθε Μακεδόνα, ο οποίος αισθάνεται ότι το πολιτικό σύστημα που κυβερνά τον τόπο μας έχασε πλέον και τα τελευταία ίχνη αξιοπιστίας του και συνειδητοποιεί την εθνική αναγκαιότητα να αντικατασταθούν τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα και πρόσωπα με νέες πολιτικές δυνάμεις.
    Καλούμε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα που αναζητά να δραστηριοποιηθεί πολιτικά μακριά από τα ένοχα επαγγελματικά κόμματα και να ενωθεί με τις δημιουργικές δυνάμεις της Πατρίδος μας. Να έλθουν κοντά μας και να μας ακούσουν. Να διατυπώσουν την άποψή τους και να συμμετάσχουν στις εργασίες της προσυνεδριακής συγκέντρωσης.
    Η αληθινή Δημοκρατία απαιτεί την ενεργό συμμετοχή των πολιτών. Η αδιαφορία, η απάθεια, η εσωστρέφεια, η ατολμία και ο φόβος των πολιτών οδηγούν στον αυταρχισμό, στην εθνική συρρίκνωση και στη διάλυση των ελπίδων των νέων μας. Η κάθε γενιά στον τόπο μας κάτι έκανε όταν τη χρειάσθηκε η Πατρίδα . Σας περιμένουμε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΡΙΦ. ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΕΝΕΤΗΣ
    Την Κυριακή 31 Μαρ. 2013 στο ξενοδοχείο STANLEY στην πλατεία Καραϊσκάκη στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ημερίδα με θέμα «Αξιοποίηση του εθνικού πλούτου στην Ελλάδα της κρίσης» Διοργανώθηκε από την κίνηση πολιτών «Ενωμένη Ελλάδα» με τη συμμετοχή του κόμματος μας, της «Κοινωνίας Αξιών», του ομίλου για τη χάραξη εθνικής στρατηγικής «Ένωση για την Ελλάδα». Συμμετείχαν αξιόλογοι, γνωστού κύρους ομιλητές. Είχα την τιμή να είμαι ο συντονιστής του δευτέρου μέρους της εκδήλωσης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και αρκετά μέλη του κόμματος «Δημιουργία Ξανά».
    Τον τελευταίο καιρό ήρθαμε σε επαφή με φορείς και κινήσεις πολιτών, στα πλαίσια της προσπάθειας ανοίγματος-διεύρυνσης του κόμματός μας και προς άλλες κινήσεις που εμφορούνται από τις ίδιες πατριωτικές ιδέες, αξίες και προβληματισμούς, με στόχο μια κοινή προσπάθεια για μια Πατρίδα που όλοι ονειρευόμαστε. Ο δρόμος ανοίγει σιγά σιγά.
    Αποτέλεσμα των επαφών αυτών ήταν η πρόσκληση του κόμματος μας για ενεργό συμμετοχή στην εκδήλωση.
    Η συμμετοχή, μας έδωσε την ευκαιρία να γνωριστούμε, να έρθουμε πιο κοντά, με στελέχη και μέλη των παραπάνω κινήσεων για δράση στην κοινή προσπάθεια.
    Ο αγώνας συνεχίζεται, είναι δύσκολος, όμως οι εκδηλώσεις αγάπης των ανθρώπων που γνωστοποιούμε την ύπαρξη του κόμματος, οι γεμάτες αίθουσες των χώρων που κάνουμε τις ομιλίες μας, μας γεμίζουν ενθουσιασμό και δύναμη να συνεχίσουμε πιο δυνατά. Συνεχίζεται με μεγαλύτερη αισιοδοξία και αποτελεσματικότητα.
    Εύχομαι νίκες σε όλα τα επίπεδα. Μας αξίζουν νίκες, για μια περήφανη Ελλάδα με χαμογελαστούς Έλληνες.
    Το όραμά μας για τη Νέα Ελλάδα θα γίνει πραγματικότητα. Εσείς, εμείς, όλοι μαζί. ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
 Γιώργος Τσακίρης
Μέλος του Ανωτάτου Πολιτικού Συμβουλίου & πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας

O Tσίπρας στο ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ....


«Τέλος στις τυφλές περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις»ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ : «Τέλος στις τυφλές περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις»
Ενώ ο Παναγιωτόπουλος απαγόρευσε την είσοδο στους δημοσιογράφους και πέρασαν πάνω απο 2ώρες για μπουν τελικά στο ΑΤΑ για κάνει μόνο ο Τσίπρας !
«Βιώνουμε τις συνέπειες ενός ακήρυχτου οικονομικού πολέμου με απρόβλεπτες συνέπειες» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας από το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας.
Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι ήρθε η στιγμή να μπει «τέλος στις τυφλές περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ σχεδόν με δύο ώρες καθυστέρηση, μετά την ενημέρωση στο ΑΤΑ.
«Περνάμε μία ιδιαίτερα κρίσιμη πολιτική περίοδο με γεωπολιτικές ανακατατάξεις» σημείωσε ο κ. Τσίπρας και εξέφρασε την αντίθεσή του στο «ναι» σε όλα στους δανειστές από την τρικομματική κυβέρνηση, διότι οι δανειστές θα έχουν λόγο στη χάραξη της αμυντικής μας πολιτικής.
«Η αποτρεπτική ικανότητα της χώρας μας εξαρτάται από το ανθρώπινο δυναμικό» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας πως «ήρθε η στιγμή να μπει ένα τέλος στις περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν μπορούν να αποτελέσουν πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, ενώ σημείωσε ότι πρέπει νε υπάρξει ανασχεδιασμός στο μοντέλο των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο κ. Τσίπρας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πρέπει να ξεχάσουμε το μοντέλο όπου κυριάρχησαν:
- οι αλόγιστες δαπάνες
- οι κομματικές επιλογές
- οι αποσπασματικές λογικές και
- το απαρχαιωμένο οργανόγραμμα.
«Είχα μία ουσιαστική και σε βάθος ενημέρωση από τον Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Πολεμική μας Αεροπορία ανταποκρίνεται στις δύσκολες συνθήκες και επιτελεί  ένα τιτάνιο έργο.
Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε μύδρους κατά των κυβερνητικών επιλογών τονίζοντας ότι «έγιναν καταστροφικές επιλογές» σε σχέση με την Τρόικα, τη στρατιωτική θητεία και τις στρατιωτικές δαπάνες.
O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ τόνισε ότι θα υπάρξει νέος αμυντικός σχεδιασμός της χώρας και θα μπει τέλος:
- στα άβατα του προϋπολογισμού των Ενόπλων Δυνάμεων,
- στη φτώχεια του οπλίτη
- και στους μισθούς πείνας.
Τέλος ο κ. Τσίπρας δήλωσε από τη Λάρισα ότι έγιναν εγκλήματα στο σκέλος των αμυντικών δαπανών γι΄ αυτό θα αλλάξει το αμυντικό μοντέλο της χώρας και μίλησε, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις για Ένοπλες Δυνάμεις με μικρότερο κόστος και μικρότερα στρατιωτικά σχήματα.
Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ υποδέχθηκαν ο υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης.
Ο κ. Τσίπρας στη συνέχεια επισκέφθηκε την 110 Πτέρυγα Μάχης και ακολούθησε ενημέρωση στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων. Η επίσκεψή του στη Λάρισα ολοκληρώθηκε με επίσκεψη σε Πολεμική Μοίρα.
ΥΓ. Ο κ. Παναγιωτόπουλος δεν έκανε δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ, επέλεξε την προσφιλή του τακτική να κάνει δηλώσεις μόνο στην ΕΡΤ.

Σοφά λόγια....

.
 
 

Tρομακτικές οι συμπτώσεις με το έτος 1843...

Το καλοκαίρι του 1843, η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει στις τράπεζες της Ευρώπης τα τοκοχρεολύσια παλιότερων δανείων που είχε πάρει η χώρα. Δυστυχώς τα λεφτά δεν είχαν πάει σε υποδομές που θα βοηθούσαν την κατεστραμένη Ελληνική οικονομία, αλλά είχαν σπαταληθεί στους εμφυλίους της επανάστασης και στα λούσα του παλατιού και των Βαυαρών συμβούλων του στέμματος.
 Οι τόκοι που έπρεπε να καταβάλλονται κάθε χρόνο ήταν 7 εκατομμύρια δραχμές και ισοδυναμούσαν με το μισό τών συνολικών εσόδων του... ελληνικού κράτους που έφταναν μετά βίας τα 14 εκατομμύρια ετησίως. Στην πραγματικότητα, με την καταβολή των τόκων δεν περίσσευε τίποτα να επενδυθεί προς όφελος του ελληνικού λαού. (Μήπως κάτι αρχίζει να μας θυμίζει;)

Την άνοιξη του 1843, η κυβέρνηση παίρνει μέτρα λιτότητας, τα οποία όμως δεν αποδίδουν τόσο ώστε να ...συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα για την ετήσια δόση χρήματα. Έτσι, τον Ιούνιο του 1843, η ελληνική κυβέρνηση ενημερώνει τις ξένες κυβερνήσεις ότι αδυνατεί να καταβάλει το ποσό που χρωστάει και ζητά νέο δάνειο από τις μεγάλες δυνάμεις, ώστε να αποπληρώσει τα παλιά. Αυτές αρνούνται κατηγορηματικά. (Βρε κοίτα κάτι συμπτώσεις...)

Αντί να εγκρίνουν νέο δάνειο, εκπρόσωποι των τριών μεγάλων δυνάμεων (Αγγλία-Γαλλία-Ρωσία) κάνουν μια διάσκεψη στο Λονδίνο για το ελληνικό χρέος και καταλήγουν σε καταδικαστικό πρωτόκολλο. Οι πρεσβευτές των μεγάλων δυνάμεων με το πρωτόκολλο στο χέρι, παρουσιάζονται στην ελληνική κυβέρνηση και απαιτούν την ικανοποίηση του. Αρχίζουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα δύο μέρη και μετά από έναν μήνα υπογράφουν μνημόνιο (απ νάτο!), σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα πρέπει να πάρει μέτρα ώστε να εξοικονομήσει μέσα στους επόμενους μήνες το αστρονομικό επιπλέον ποσό των 3,6 εκατομμυρίων δραχμών, που θα δοθούν στους δανειστές της. (Αυτό σίγουρα κάτι μας θυμίζει;)

Για να είναι σίγουροι ότι το μνημόνιο θα εφαρμοστεί κατά γράμμα, οι πρεσβευτές απαιτούν να παραβρίσκονται στις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που θα εγκρίνει τα μέτρα και να παίρνουν ανά μήνα λεπτομερή κατάσταση της πορείας εφαρμογής τους, αλλά και των ποσών που εισπράττονται. (Ε όχι, δεν γίνεται, πλάκα μας κάνουν...)

Για να μην τα πολυλογώ, σας αναφέρω τα βασικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση μέσα στο 1843 σε εφαρμογή του τότε μνημονίου. Κάθε ομοιότητα με την εποχή μας, είναι εντελώς τυχαία και πέραν των προθέσεων του ιστορικού που τα κατέγραψε:

1. Απολύθηκε το ένα τρίτο των Δημοσίων υπαλλήλων και μειώθηκαν 20% οι μισθοί όσων παρέμειναν. (όπα...)

2. Σταμάτησε η χορήγηση συντάξεων, που τότε δεν δίνονταν στο σύνολο του πληθυσμού αλλά σε ειδικές κατηγορίες. (αμάν...)

3. Μειώθηκαν κατά 60% οι στρατιωτικές δαπάνες, μειώθηκε δραστικά ο αριθμός των ενστόλων και αντί για μισθό οι στρατιωτικοί έπαιρναν χωράφια.


4. Επιβλήθηκε προκαταβολή στην είσπραξη του φόρου εισοδήματος και της "δεκάτης", που ήταν ο φόρος για την αγροτική παραγωγή. (από τότε έ...)

5. Αυξήθηκαν οι δασμοί και οι φόροι χαρτοσήμου.(ΦΠΑ δεν είχε τότε...)

6. Απολύθηκαν όλοι οι μηχανικοί του Δημοσίου και σταμάτησαν όλα τα δημόσια έργα. (έλα...)

7. Καταργήθηκαν εντελώς όλες οι υγειονομικές υπηρεσίες του κράτους.

8. Απολύθηκαν όλοι οι υπάλληλοι του εθνικού τυπογραφείου, όλοι οι δασονόμοι, οι δασικοί υπάλληλοι και οι μισοί καθηγητές πανεπιστημίου. (πιθανόν να έφερναν ξένους...)

9. Καταργήθηκαν όλες οι διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΣΟΥΗΔΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ


ΒΙΝΤΕΟ-Οι δηλώσεις Τσίπρα και Καμμένου
Με ένα μήνυμα στο Twitter θέλησε, όπως φαίνεται, να απαντήσει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στις δηλωσεις από τη Σουηδία
ότι «οι Κύπριοι έχουν μόνο τράπεζες και παραλίες και σε λίγο θα έχουν μόνο παραλίες».
Ο Πάνος Καμμένος έγραψε ένα μήνυμα που έκανε αίσθηση:
«Οι Σουηδοί έχουν αυτοκίνητα Saab και όμορφες γυναίκες. Τα καλοκαίρια έχουν μόνο Saab
οι γυναίκες είναι με τους Κύπριους εραστές τους παραλία»
Συμφωνία επί τριών βασικών σημείων  διαπιστώθηκε στη σημερινή συνάντησητου επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνο Καμμένο.

Επειδή η πληροφόρηση είναι το καλύτερο όπλο

ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΣ ME THN ΠΛΑΣΤΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΟΪΜΠΛΕ ! ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ!
ΤΟΥΣ ΕΞΕΘΕΣΕ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΡΟΖΟ.
  Η χθεσινή “αποκάλυψη” της έκθεσης Σόμπλε που “αποδείκνυε” ότι ο Χριστόφιας είχε συμφωνήσει με το κούρεμα στην Κύπρο, εκτός από την υποστήριξη της προπαγάνδας των κεδροσκόπων που υπηρετεί ο Σόιμπλε, είχε και άλλον, άμεσο στόχο:
Την αθώωση Στουρνάρα για την άθλια θέση που κράτησε στο Eurogroup με το "ναι στο κούρεμα"!
“Ε, αφού είχε συμφωνήσει ο Χριστόφιας, εγώ θα έλεγα όχι;;”

Μιλάμε για τον απόλυτο γκαιμπελισμό, που εκτός από την εξυπηρέτηση του Στουρνάρα, υπηρετεί και όλους αυτούς που ενορχήστρωσαν το σενάριο του κουρέματος για να αποκομίσουν δισεκατομύρια εντός λίγων ημερών, όπερ και εγένετο.
Υπάρχει όμως και μία άλλη διάσταση του θέματος.
Πριν από λίγη ώρα, ο Μανουέλ Μπαρόζο δήλωσε ότι:
Αντιλαμβάνομαι ότι η Ρωσία δεν ήταν ενήμερη για αυτή την απόφαση του Eurogroup. ΟΥΤΕ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΗΤΑΝ! Πρέπει να το ομολογήσω…
Μα εχθές μάθαμε ότι ο κύριος Σόιμπλε “γνώριζε” για το κούρεμα! Για την ακρίβεια το ομολόγησε ο ίδιος, προσπαθώντας να καρφώσει τον Χριστόφια!
Προσθέστε τώρα τις υπόλοιπες ψευδείς δηλώσεις του τα τελευταία 24ωρα και θα επιβεβαιώσετε αυτό που υποστηρίξαμε από την πρώτη στιγμή: Ο Σόιμπλε λειτούργησε ως βαποράκι των οικονομικών συμφερόντων που κερδοσκόπισαν επάνω στις τελευταίες εξελίξεις.

Οι δαπάνες περίθαλψης θα φορολογούνται ως εισόδημα από τον Στουρνάρα!


Εξτρα φόρους θα κληθούν να πληρώσουν φέτος εκατομμύρια φορολογούμενοι για τις δαπάνες περίθαλψης που καλύφθηκαν από τα ασφαλιστικά ταμεία! Οι δαπάνες που έγιναν για παροχές υγείας (φάρμακα, ιατρικά έξοδα, νοσήλια κ.ά.) που κατέβαλαν το 2012 τα ασφαλιστικά ταμεία θα πρέπει να δηλωθούν αναλυτικά στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που θα υποβάλουν φέτος οι ασφαλισμένοι. Τα συγκεκριμένα ποσά απαλλάσσονται μεν από τον φόρο εισοδήματος, όμως επειδή για πρώτη φορά θα δηλωθούν υποχρεωτικά, θα αθροιστούν με τα λοιπά ποσά εισοδημάτων που θα δηλώσουν οι φορολογούμενοι-ασφαλισμένοι και, εφόσον ξεπερνά το συνολικό εισόδημα τα 12.000 ευρώ, θα επιβαρυνθούν με ειδική εισφορά αλληλεγγύης 1%-4%.



Συγκεκριμένα, οι ασφαλισμένοι θα φορολογηθούν για δαπάνες ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης που κάλυψαν τα ασφαλιστικά ταμεία για λογαριασμό των φορολογουμένων! Τα ποσά αυτά θα αναγράφονται σε ειδικό εκκαθαριστικό, το οποίο θα αποστείλουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Στις ίδιες βεβαιώσεις αναγράφονται και τυχόν ποσά βοηθημάτων-επιδομάτων που χορηγήθηκαν στους ασφαλισμένους.

Πρόκειται ουσιαστικά για το ίδιο κόλπο που σκαρφίστηκε το υπουργείο Οικονομικών για να διπλο-φορολογήσει τους τόκους καταθέσεων. Οι τόκοι φορολογούνται αρχικά από την τράπεζα και στη συνέχεια προστίθενται στα εισοδήματά μας, ούτως ώστε να φορολογηθούν με ειδική εισφορά αλληλεγγύης 1%-4%.

Με το ίδιο κόλπο θα φορολογηθούν τα ομόλογα, τα REPOS, τα μερίσματα εταιριών, το ΕΚΑΣ, τα επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων, οι αναπηρικές συντάξεις, τα κέρδη από μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, οι μετοχές κ.λπ.

Στέλιος Κράλογλου – Δημοκρατία

Ποιες κυρώσεις περιμένουν όσους έχουν ανασφάλιστο όχημα μετά τις 15 Απριλίου‏

"Από τις 15 Απριλίου αρχίζουν και επίσημα σύμφωνα με το νέο νόμο οι διασταυρώσεις μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και των ασφαλιστικών εταιριών για τα οχήματα πού έχουν ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Από τις διασταυρώσεις αυτές όσα αυτοκίνητα εντοπιστούν να έχουν πινακίδες κυκλοφορίας και δεν είναι στη βάση των ασφαλισμένων αυτοκινήτων των ασφαλιστικών εταιριών οι κάτοχοι τους λάβουν «ραβασάκια» και θα υποχρεωθούν σε ασφάλιση του οχήματος και σε καταβολή 250 ευρώ υπέρ του δημοσίου ενώ αν δεν συμμορφωθούν αντιμετωπίζουν την ποινή της αφαίρεσης του διπλώματος και του προστίμου.
Σύμφωνα με το νόμο, η υποχρέωση ασφάλισης υφίσταται διαρκώς από τη χορήγηση της αδείας κυκλοφορίας και των πινακίδων κυκλοφορίας, χωρίς να εξαρτάται από την εν τοις πράγμασι κίνηση ή λειτουργία του αυτοκινήτου, εκτός αν έχει τηρηθεί η διαδικασία της ακινησίας, δηλαδή έχει γίνει η διαδικασία παράδοσης πινακίδων.
 
Σε περίπτωση κυκλοφορίας οχήματος χωρίς την ασφαλιστική κάλυψη, επιβάλλεται η αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού, της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων του οχήματος για δέκα ημέρες με πράξη της Αστυνομικής Αρχής. Επί εμπλοκής οχήματος σε ατύχημα επιβάλλεται η επί τόπου αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια και επί υποτροπής για τρία χρόνια."

Η ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΓΑΪΔΑΡΩΝ (Βελτιωμένη έκδοση.)

Μια μέρα εμφανίστηκε σε ένα χωριό ένας άνδρας με γραβάτα. Ανέβηκε σε ένα παγκάκι και φώναξε σε όλο τον τοπικό πληθυσμό ότι θα αγόραζε όλα τα γαϊδούρια που θα του πήγαιναν, έναντι 100 ευρώ και μάλιστα μετρητά.
Οι ντόπιοι το βρήκαν λίγο περίεργο, αλλά η τιμή ήταν πολύ καλή και όσοι προχώρησαν στην πώληση γύρισαν σπίτι με το τσαντάκι γεμάτο και το χαμόγελο στα χείλη.
Ο άνδρας με τη γραβάτα επέστρεψε την επόμενη μέρα και πρόσφερε 150 ευρώ για κάθε απούλητο γάιδαρο, κι έτσι οι περισσότεροι κάτοικοι πούλησαν τα ζώα τους. Τις επόμενες ημέρες προσέφερε 300 ευρώ για όσα ελάχιστα ζώα ήταν ακόμα απούλητα με αποτέλεσμα και οι τελευταίοι αμετανόητοι να πουλήσουν τα γαϊδούρια τους.
Μετά συνειδητοποίησε ότι στο χωριό δεν έμεινε πια ούτε ένας γάιδαρος και ανακοίνωσε σε όλους ότι θα επέστρεφε μετά από μια εβδομάδα για να αγοράσει οποιοδήποτε γάιδαρο έβρισκε έναντι 500 ευρώ!!! Και αποχώρησε...
Την επόμενη μέρα ανέθεσε στον συνέταιρό του το κοπάδι των γαϊδάρων που είχε αγοράσει και τον έστειλε στο ίδιο χωριό με εντολή να τα πουλήσει όλα στην τιμή των 400 ευρώ το ένα.
Οι κάτοικοι βλέποντας την δυνατότητα να κερδίσουν 100 ευρώ την επόμενη εβδομάδα, αγόρασαν ξανά τα ζώα τους 4 φορές πιο ακριβά από ότι τα είχανε πουλήσει, και για να το κάνουν αυτό, αναγκάστηκαν να ζητήσουν δάνειο από την τοπική τράπεζα.
Όπως φαντάζεστε, μετά την συναλλαγή οι δύο επιχειρηματίες έφυγαν διακοπές σε έναν φορολογικό παράδεισο της Καραϊβικής, ενώ οι κάτοικοι του χωριού βρέθηκαν υπερχρεωμένοι, απογοητευμένοι, και με τα γαϊδούρια στην κατοχή τους που δεν άξιζαν πλέον τίποτα.
Φυσικά οι αγρότες προσπάθησαν να πουλήσουν τα ζώα για να καλύψουν τα χρέη. Μάταια. Η αξία τους είχε πατώσει. Η τράπεζα λοιπόν κατάσχεσε τα γαϊδούρια και εν συνεχεία τα νοίκιασε στους πρώην ιδιοκτήτες τους.
Ο τραπεζίτης όμως πήγε στον δήμαρχο του χωριού και του εξήγησε ότι εάν δεν ανακτούσε τα κεφάλαια που είχε δανείσει θα κατέρρεε και αυτός, και κατά συνέπεια θα ζητούσε αμέσως το κλείσιμο της ανοικτής πίστωσης που είχε με τον δήμο.
Πανικόβλητος ο δήμαρχος και για να αποφύγει την καταστροφή, αντί να δώσει λεφτά στους κατοίκους του χωριού για να καλύψουν τα χρέη τους, έδωσε λεφτά στον τραπεζίτη, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, ήταν κουμπάρος του δημοτικού συμβούλου.

Δυστυχώς όμως ο τραπεζίτης αφού ανέκτησε το κεφάλαιό του, δεν έσβησε το χρέος των κατοίκων, και ούτε το χρέος του δήμου, ο οποίος φυσικά βρέθηκε ένα βήμα πριν την πτώχευση.
Βλέποντας τα χρέη να πολλαπλασιάζονται και στριμωγμένος από τα επιτόκια, ο δήμαρχος ζήτησε βοήθεια από τους γειτονικούς δήμους. Αυτοί όμως του έδωσαν αρνητική απάντηση, γιατί όπως του είπαν είχαν υποστεί την ίδια ζημιά με τους δικούς τους γαϊδάρους!!!...

Ο τραπεζίτης τότε έδωσε στον δήμαρχο την «ανιδιοτελή» συμβουλή/οδηγία να μειώσει τα έξοδα του δήμου: λιγότερα λεφτά για τα σχολεία, για το νοσοκομείο του χωριού, για την δημοτική αστυνομία, κατάργηση των κοινωνικών προγραμμάτων, της έρευνας, μείωση της χρηματοδότησης για καινούρια έργα υποδομών. Αυξήθηκε η ηλικία συνταξιοδότησης, απολύθηκαν οι περισσότεροι υπάλληλοι του δημαρχείου, έπεσαν οι μισθοί και αυξήθηκαν οι φόροι.
Ήταν έλεγε αναπόφευκτο, αλλά υποσχόταν με αυτές τις διαρθρωτικές αλλαγές «να βάλει τάξη στη λειτουργία του δημοσίου, να βάλει τέλος στις σπατάλες» και να ηθικοποιήσει το εμπόριο των γαϊδάρων.
Η ιστορία άρχισε να γίνεται ενδιαφέρουσα όταν μαθεύτηκε πως οι δυο επιχειρηματίες και ο τραπεζίτης είναι ξαδέρφια και μένουν μαζί σε ένα νησί κοντά στις Μπαχάμες, το οποίο και αγόρασαν "με τον ιδρώτα τους". Ονομάζονται οικογένεια Χρηματοπιστωτικών Αγορών, και με μεγάλη γενναιότητα προσφέρθηκαν να χρηματοδοτήσουν την εκλογική εκστρατεία των δημάρχων των χωριών της περιοχής.
Σε κάθε περίπτωση η ιστορία δεν έχει τελειώσει γιατί κανείς δεν γνωρίζει τι έκαναν μετά οι αγρότες. Εσύ τι θα έκανες στην θέση τους; Τι θα κάνεις εσύ;
(Μετάφραση από το ιταλικό κείμενο το οποίο ήταν μετάφραση του γαλλικού και πάει λέγοντας... Φυσικά, τα κείμενα αυτά είναι μεταφρασμένα σε όλες τις γλώσσες γιατί ως γνωστό στην ιστορία αυτή εμπλέκονται επιχειρηματίες, τραπεζίτες, δημοτικές αρχές και φουκαράδες χωρικοί όλου του κόσμου καθώς όλος ο πλανήτης υπόκειται στους «κανόνες της αγοράς» των γαϊδάρων).
 
Σας θυμίζει κάτι; (ή μόνο σε μένα;)

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)