Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Η Ελλάδα θα εισπράξει 500 εκατ. ευρώ από ομόλογα

Στα 500.000.000 ευρώ ανέρχεται το υπόλοιπο ποσό που αναμένεται να αποδοθεί στην Ελλάδα από τα κέρδη που έχουν αποκομίσει οι Κεντρικές Τράπεζες της Ευρωζώνης και αφορούν στα έσοδα από το πρόγραμμα SMP (security market program) της ΕΚΤ για τα Ελληνικά Ομόλογα.Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Eurogroup της 8.7.2013, θα αποδοθούν συνολικά στην Ελλάδα 2 δισ. ευρώ το 2013 και αυτά τα χρήματα αφορούν τα κέρδη που είχαν οι Κεντρικές Τράπεζες της Ευρωζώνης το 2012. Από τα 2 δισ. ευρώ, έχει ήδη αποδοθεί στην Ελλάδα στις 31.7.2013 το 1,5 δισ. ευρώ και τα υπόλοιπα 500 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να αποδοθούν έως τα τέλη του 2013.
Όλα τα παραπάνω γίνονται γνωστά με έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σταθά, Δημήτρη Στρατούλη και Παναγιώτη Λαφαζάνη για τις «ενέργειες του υπουργείου Οικονομικών ώστε να καταβληθούν στο ελληνικό κράτος τα χρήματα που έχει κερδίσει η ΕΚΤ κερδοσκοπώντας με τα ελληνικά ομόλογα».
Οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτηση που είχαν καταθέσει έκαναν αναφορά στις δηλώσεις του επικεφαλής του επενδυτικής εταιρείας Allianz Global Investors Αντρέα Ούτερμαν, σύμφωνα με τις οποίες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να έχει κέρδη έως 80 δισ. ευρώ από τις αγορές κρατικών ομολόγων των χωρών της περιφέρειας της ευρωζώνης, κατά την περίοδο 2009-2012, εκ των οποίων 9 δισ. ευρώ θα προέλθουν από τα ελληνικά ομόλογα.

Προσοχή! Δηλώστε τον τραπεζικό λογαριασμό για να μην σας γίνει κατάσχεση από δημόσιο και τράπεζες





«Nα προβούν άμεσα οι καταθέτες σε δήλωση προς εκείνη την τράπεζα που τηρούν λογαριασμό, για τον οποίο επιθυμούν να ισχύει το ακατάσχετο των 1.500 ευρώ για ατομικό τους λογαριασμό ή των 2.000 ευρώ για κοινό λογαριασμό, προκειμένου να προστατευθούν από τις ευεργετικές διατάξεις του άρθρου 20 του Ν.4161/2013». 
Αυτό υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο Συνήγορος του Καταναλωτή με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε κατασχέσεις καταθετικών λογαριασμών πολιτών για χρέη είτε προς το Δημόσιο είτε προς τις τράπεζες.

Ήδη σύμφωνα με τον «Συνήγορο του Καταναλωτή» έχουν γίνει καταγγελίες από πολίτες είτε ότι τους έχει κατασχεθεί μέρος των καταθέσεών τους, είτε ότι έγινε συμψηφισμός τους με χρέη προς τα πιστωτικά ιδρύματα.

Από τις 14 Ιουνίου 2013 ισχύουν οι διατάξεις του Ν.4161/2013 σύμφωνα με τις οποίες προβλέφθηκε ότι, απαιτήσεις από καταθέσεις σε πιστωτικά ιδρύματα είναι ακατάσχετες μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ για ατομικό λογαριασμό και των 2.000 ευρώ για κοινό λογαριασμό (άρθρο 20).

Ωστόσο, το εν λόγω ακατάσχετο συνοδεύεται από τη νομοθετική πρόβλεψη ότι «με δήλωση του καταθέτη προς ένα εκ των πιστωτικών ιδρυμάτων προσδιορίζεται ο λογαριασμός για τον οποίο θα ισχύει το ακατάσχετο».

Για τον λόγο αυτό, η Ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Καταναλωτή» συνεχίζει, παρά την έναρξη εφαρμογής του σχετικού νόμου, να δέχεται καταγγελίες καταθετών στους λογαριασμούς των οποίων οι τράπεζες προβαίνουν σε συμψηφισμούς για χρέη τους προς αυτές χωρίς να τηρούν τα παραπάνω όρια των 1.500 ευρώ και 2.000 ευρώ αντίστοιχα.

Έτσι οι καταναλωτές πρέπει για να προστατευτούν να δηλώσουν στην τράπεζα τον λογαριασμό.

Παρεμβάσεις και στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης






«Ανοίγει» εκ νέου το ασφαλιστικό μετά και τις δηλώσεις τόσο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, όσο και του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση στη Βουλή. Ο κ. Βρούτσης ξεκαθάρισε ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί απολύτως και κατά συνέπεια από 1/1/2014, ο μαθηματικός τύπος που έχει εισαχθεί θα ισχύσει για τον υπολογισμό των εφάπαξ και από 1/6/2014 για τον υπολογισμό των επικουρικών συντάξεων. Μάλιστα ο κ. Βρούτσης προανήγγειλε περικοπές σε εφάπαξ που θα ανέλθουν έως και 80%, καθώς υπολείπονται από τις καταβαλλόμενες εισφορές.

Ακόμη ο υπουργός Εργασίας έσπευσε εκ προοιμίου να ξεκαθαρίσει ότι «ο νόμος 3863/2010 είναι νόμος του κράτους. Θα εφαρμοστεί και δεν θα αλλάξει, διότι αποτελεί δομική αλλαγή». Διευκρίνισε δε, ότι στο υπουργείο συστήνεται επιτροπή τεχνοκρατών «προκειμένου να υποδεχθούμε το νέο σύστημα».

Σύμφωνα με στελέχη των ασφαλιστικών ταμείων, η εφαρμογή του νόμου θα φέρει νέες περικοπές σε συντάξεις που θα λάβουν κυρίως 250.000 ασφαλισμένοι σε ΔΕΚΟ, τράπεζες και του πρώην ΤΕΒΕ, αλλά και ανεξάρτητα απασχολούμενοι (δικηγόροι, γιατροί, πολιτικοί μηχανικοί) ηλικίας άνω των 55 ετών. Όπως εκτιμάται, για τις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες η μείωση θα αγγίξει -κατά περίπτωση- ακόμη και το 40%, ενώ για το ΤΕΒΕ θα ξεπεράσει το 10%.

Ο κ. Βρούτσης επισήμανε στη Βουλή για άλλη μια φορά ότι δεν θα θιγούν οι σημερινοί συνταξιούχοι, διαβεβαιώνοντας για την απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων. Υπενθυμίζεται ότι οι νέοι ασφαλισμένοι των ταμείων που έχουν υπαχθεί στο ΙΚΑ ή ενοποιηθεί στον ΟΑΕΕ καλύπτονται ήδη από ενιαίους όρους συνταξιοδότησης.

Καμία σύνταξη πριν τα 62

Η επόμενη παρέμβαση της Κυβέρνησης εστιάζεται στην αύξηση του μέσου όρου ηλικίας συνταξιοδότησης, μέσω της κατάργησης εξαιρέσεων και ευνοϊκών ρυθμίσεων. Υπολογίζεται ότι θα θιγούν περίπου 350.000 ασφαλισμένοι -ορισμένοι εκ των οποίων ανήκουν και στην κατηγορία που θα δεχθεί παρέμβαση στο ύψος της σύνταξης. Συγκεκριμένα αναμένεται να διακοπεί η συνταξιοδότηση πριν από το 62ο έτος, περίπου 350.000 εργαζομένων «παλαιών» (μέχρι 31/12/1992) ασφαλισμένων στο Δημόσιο και στα ειδικά ταμεία (ΔΕΚΟ, τράπεζες κ.α), προκειμένου να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό των 2,1 δισ. ευρώ στην κοινωνική ασφάλιση για το 2014.

Πρόκειται για ασφαλισμένους πριν από το 1983 ειδικών ταμείων, αυτοαπασχολούμενους και δημοσίους υπαλλήλους που καλύπτονται από ειδικές διατάξεις, όπως η συνταξιοδότηση με 35 έτη ασφάλισης χωρίς όριο ηλικίας και οι μητέρες ανηλίκων. Η παρέμβαση ενδέχεται να επηρεάσει ασφαλισμένους ακόμη και με θεμελιωμένο δικαίωμα συνταξιοδότησης, ώστε να υπάρξουν άμεσα δημοσιονομικά οφέλη.

Το υπουργείο Οικονομικών δεν ανακοίνωσε αν το «μπλόκο» στις «πρόωρες» θα μπει μέσω της επιβολής μεγαλύτερης «ποινής» (μείωση της σύνταξης για κάθε έτος το οποίο υπολείπεται μέχρι τη συμπλήρωση των νέων γενικών ορίων των 62 και 67 ετών που θεσπίστηκαν) ή με την επέκταση των ορίων αυτών και στους παλαιούς ασφαλισμένους.

Με την επιβολή μεγαλύτερης «ποινής», οι παλαιοί ασφαλισμένοι και οι παλαιές ασφαλισμένες που βρίσκονται 1-3 έτη πριν από τη συνταξιοδότησή τους, γιατί δεν έχουν συμπληρώσει την ηλικία, κινδυνεύουν να λάβουν συντάξεις-βοηθήματα αν το «πέναλτι» για την πρόωρη έξοδο αυξηθεί από 4,5% για κάθε χρόνο που είναι γι' αυτές τις κατηγορίες σε πάνω από 6% (είναι η ποινή η οποία ισχύει για τους νεότερους) και υπολογιστεί έως το 62ο έτος.

"Φρένο" στα σενάρια για μειώσεις συντάξεων





Σενάρια για στοχευμένες παρεμβάσεις στις συντάξεις ευγενών ταμείων ΔΕΚΟ και Τραπεζών, αλλά και στον ΟΑΕΕ, που πυροδότησε η χθεσινή αναφορά του Γιάννη Στουρνάρα σε "πατρίκιους και πληβείους" του ασφαλιστικού συστηματος και η επισήμανση ότι υπάρχουν περιθώρια στοχευμένων περικοπών μέσω της κατάργησης κοστοβόρων εξαιρέσεων.

Ωστόσο, ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών διαβεβαίωνε σήμερα πως καμία παρέμβαση δεν πρόκειται να γίνει στις κύριες συντάξεις, γεγονός άλλωστε που αποτελεί κυβερνητική δέσμευση. Πληροφορίες αναφέρουν, άλλωστε, ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχει καμία δυνατότητα νέων περικοπών σε κύριες συντάξεις για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό.

Είναι ενδεικτικό ότι ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στην "Ημερησία του Σαββάτου", είχε αποκλείσει και ο ίδιος περικοπές κύριων συντάξεων, σημειώνοντας: "Περικοπές σε μισθούς και κύριες συντάξεις, ναι θα τις αποφύγουμε. Για τις επικουρικές συντάξεις θα ισχύσει μόνον ό,τι προβλέπεται σε νόμους που έχουν ήδη υιοθετηθεί και που αφορούν στην εξυγίανση του ασφαλιστικού συστήματος".

Στο μικροσκόπιο, πάντως, αναμένεται να μπουν περιπτώσεις πρόωρων συνταξιοδοτήσεων που γίνονται με ευνοϊκούς όρους, με το οικονομικό επιτελείο να επιδιώκει να κλείσει τα "παράθυρα" που επιβαρύνουν τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ παράλληλα επισημαίνεται ότι για όσους θα βγουν στη σύνταξη από το 2014 και μετά, θα ισχύσουν οι ήδη ψηφισμένοι νόμοι.

Νέες διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις κύριες συντάξεις έδωσε με δηλώσεις του Βουλή και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, λέγοντας: "Καμία μείωση των συντάξεων δεν πρόκειται να επέλθει εκτός των όσων έχουμε συμφωνήσει και έχουμε ψηφίσει ως Βουλή και έχουμε συμφωνήσει ως χώρα".

Ο κ. Βρούτσης, πάντως, ξεκαθάρισε ότι οι νέες ρυθμίσεις για τα εφάπαξ θα τεθούν σε εφαρμογή από τις αρχές του 2014, ενώ η πρώτη αξιολόγηση των επικουρικών συντάξεων θα γίνει τον επόμενο Ιούνιο, με τα ταμεία εφάπαξ και επικουρικών συντάξεων να δεσμευονται από ρήτρες μηδενικών ελλειμμάτων.

Πώς θα ζεσταθείτε με ρεύμα και δεν θα καεί η τσέπη σας

10 μυστικά για να μην πάθετε... ηλεκτροσόκ

Αποτάσσετε το πετρέλαιο θέρμανσης για τους δικούς σας λόγους; Θέλετε να ζεσταθείτε καταναλώνοντας ρεύμα. Διαβάστε πριν προχωρήσετε διότι η κακή ή ελλιπής ενημέρωση μπορεί να προκαλέσει ηλεκτροσόκ. Μην ξεχνάτε: φέτος τα τιμολόγια της ΔΕΗ είναι υψηλότερα από πέρυσι και τα λάθη κοστίζουν πολύ ακριβά.

1.       Πόσο πραγματικά θα μας κοστίσει φέτος το ρεύμα;

Ο φετινός χειμώνας είναι ακριβότερος σε σχέση με τον περυσινό όσον αφορά στον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος για δύο λόγους:

    Τα τιμολόγια της ΔΕΗ ανατιμήθηκαν την 1/1/2013. Αυτό σημαίνει ότι για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο θα πληρώσουμε σαφώς περισσότερα σε σχέση με πέρυσι ακόμη και αν καταναλώσουμε τις ίδιες κιλοβατώρες.
    Έχει εκτοξευτεί το ΕΤΜΕΑΡ. Μόνο η τελευταία αύξηση που έγινε τον ιούλιο, ήταν 120%. Νομίζετε ότι αυτό είναι αμελητέο; Διαβάστε την απάντηση στην επόμενη ερώτηση

Κάναμε τις πράξεις έτσι, ώστε να σχηματίσετε μια σαφή εικόνα για το πόσο πραγματικά κοστίζει μια κιλοβατώρα φέτος αν ληφθούν υπόψη αυτοί οι δύο παράγοντες. Επειδή ο τρόπος υπολογισμού είναι δύσκολος (δείτε γιατί εδώ), σας παρουσιάζουμε απευθείας το συμπέρασμα. Δηλαδή, πόσο θα πληρώνετε για κάθε κιλοβατώρα που θα καταναλώνετε κάτι το οποίο εξαρτάται από τη συνολική κατανάλωση. Ιδού λοιπόν:

 
Κατανάλωση
Τελική χρέωση ανά κιλοβατώρα*
200
0,198
500
0,17
800
0,1636
1000
0,18
1500
0,1772
2000
0,1855
3000
0,2204
*Περιλαμβάνει την τιμή που χρεώνει η ΔΕΗ, ΦΠΑ και όλες τις επιβαρύνσεις που συνδέονται με την κατανάλωση ρεύματος
Με βάση αυτό τον πίνακα θα πορευτείτε. Για να έχετε κατά νου ότι αν η συνολική σας κατανάλωση υπερβαίνει τις 3000 κιλοβατώρες το τετράμηνο, ένα ηλεκτρικό καλοριφέρ των 3000 Wattμπορεί να σας κοστίζει 0,66 ευρώ ανά ώρα. Προσοχή: στους υπολογισμούς έχουν ληφθεί υπόψη μόνο οι χρεώσεις και τα τέλη που έχουν να κάνουν με την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Ούτε το χαράτσι για τα ακίνητα, ούτε τα δημοτικά τέλη, καθώς αυτά δεν έχουν να κάνουν με την κατανάλωση ρεύματος

2.       Τι είναι το ΕΤΜΕΑΡ και πώς θα το αποφύγουμε;

Ένας τρόπος υπάρχει να περιορίσετε τη ζημιά. Να μειώσετε την κατανάλωση. Διότι το ΕΤΜΕΑΡ εξαρτάται από το τι καταναλώνετε τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και κατά τη διάρκεια του νυχτερινού τιμολογίου. Δείτε τον πίνακα με την πρόσθετη επιβάρυνση που προκύπτει από την εφαρμογή του αυξημένου ΕΤΜΕΑΡ κάνοντας κλικ εδώ.



3.       Όσο πιο ακριβή η συσκευή, τόσο λιγότερη ενέργεια καταναλώνει.

Αν καταλήγετε στο ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε το ρεύμα για να ζεσταθείτε φέτος (π.χ γιατί η πολυκατοικία αποφάσισε να μην αγοράσει πετρέλαιο) θα προσέξετε ποια συσκευή θα χρησιμοποιήσετε. Οι φθηνές συσκευές (αερόθερμα, καλοριφέρ κλπ) είναι φθηνά όταν τα αγοράζεις αλλά καταναλώνουν 2000-3000 Wattανά ώρα. Αντίθετα, άλλες συσκευές όπως είναι οι πομποί ακτινοβολίας καταναλώνουν 900 Wattγια να επιτύχουν το ίδιο αποτέλεσμα. Η διαφορά τους, κοστίζουν πέντε και έξι φορές περισσότερο. 

4.       Τι σημαίνει η ενεργειακή κλάση των κλιματιστικών;

Συσκευές τύπου Α, παράγουν τουλάχιστον 3,6 φορές περισσότερη θερμότητα από το ρεύμα που καταναλώνουν. Αντίθετα, μια συσκευή τύπου «G» χρειάζεται 50% περισσότερο ρεύμα για να ζεστάνει τον ίδιο χώρο μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα. Ο λόγος για τον οποίο πρέπει να επιλέξετε μια καλή συσκευή με καλή βαθμολογία είναι προφανής ειδικά αν θέλετε να χρησιμοποιείτε τη συσκευή για πολλές ώρες ημερησίως. 

5.       Συσκευή Α’ κλάσης από συσκευή α’ κλάσης διαφέρει;

Ακόμη και να επιλέξετε την οικονομικότερη κατηγορία «Α» να ξέρετε ότι δεν είναι όλες οι συσκευές «Α» ίδιες. Ζητείστε να μάθετε τον δείκτη «cop» της συσκευής ο οποίος αποτυπώνει τη θερμική απόδοση. Κυμαίνεται από 3,6 και φτάνει ακόμη και πάνω από πέντε. Άρα υπάρχουν συσκευές με την ίδια βαθμολογία που αποδίδουν έως και 25% περισσότερη θερμότητα καταναλώνοντας το ίδιο ρεύμα. Θα δείτε συσκευή τύπου «Α» που κοστίζει 218 ευρώ και έχει δείκτη cop 3,3 και συσκευή τύπου «Α» η οποία κοστίζει 600 ευρώ αλλά παράγει 65% περισσότερη θερμότητα. 

6.       Ενεργοποιείτε το κοινωνικό τιμολόγιο εφόσον το δικαιούστε

Ο λόγος είναι προφανής και τα οφέλη αλλά και τι διαδικασία θα την διαβάσετε εδώ.

7.       Ενεργοποιείτε το νυχτερινό τιμολόγιο χωρίς δεύτερη σκέψη

Το αναλύσαμε, και το υπενθυμίζουμε: 

8.       Εγκαθιστούμε χρονοδιακόπτες όπου δεν υπάρχουν

Διότι με αυτό τον τρόπο μπορούμε να δώσουμε εντολή στις συσκευές ηλεκτρικής ενέργειας να λειτουργήσουν  μόνο τις ώρες που χρειάζεται. Π.χ να ενεργοποιηθούν μια ώρα πριν ξυπνήσετε και μια ώρα πριν φτάσετε το βράδυ στο σπίτι μετά τη δουλειά. Υπάρχουν χρονοδιακόπτες με εβδομαδιαίο πρόγραμμα ενώ θα προσέξετε να πάρετε συσκευή που να σηκώνει την ισχύ του θερμαντικού σας σώματος.

9.       Ρυθμίζουμε σωστά τους θερμοστάτες

Δεν είναι απαραίτητο να ρυθμίσετε το θερμοστάτη του κλιματιστικού στους 25 βαθμούς. Δεν θα σταματήσει ποτέ να δουλεύει. Κατεβάστε τον στους 20 για μεγαλύτερη οικονομία.

10.   Συνδυάστε δύο πηγές ενέργειας

Η τιμή της κιλοβατώρας ανεβαίνει όσο ανεβαίνει και η κατανάλωση ρεύματος. Μια καλή ιδέα είναι να καλύψετε τις ανάγκες σας για θέρμανση με περισσότερες από μια πηγές (π.χ τζάκι και ρεύμα, πετρέλαιο και ρεύμα κλπ). Έτσι, θα εκμεταλλευτείτε τις «φθηνές» κιλοβατώρες και θα αποφύγετε την υπερχρέωση που συνεπάγεται η κατανάλωση 4000-5000 κιλοβατωρών μέσα σε ένα τετράμηνο.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)