Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Ξεσηκωμός! Ξεσηκωμός! ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! ΓΙΑ ΜΑΣ! ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ! ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!

Το πραγματικό δίλημμα! Toυ Γιώργου Σαρρή

Το άκουσα χτες και στην εκπομπή του Τσίμα για την Αργεντινή.Ρώτησαν στέλεχος του ΔΝΤ που ήταν στην Αργεντινή και τώρα ασχολείται με την Ελλάδα."Αν ο δείκτης απελπισίας από το 1-10 ήταν στην Αργεντινή στο 9, στην Ελλάδα πόσο θα είναι;"Και εκείνος απάντησε κυνικά."Στο 13"!!!Φανταστείτε τι σχέδια έχουν...
Ας το πούμε ανοιχτά και καθαρά.
Το ότι ο λογαριασμός δεν βγαίνει είναι ολοφάνερο.
Οι περικοπές μισθών, συντάξεων, επιδομάτων κλπ. αποσύρουν χρήμα από την αγορά, ενώ ταυτόχρονα βυθίζουν τον κόσμο στην απογοήτευση. Άρα πάμε σε...
δραματική πτώση του ΑΕΠ, μείωση εσόδων, ανεργία, βαθιά ύφεση και επομένως αύξηση του χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ. Το λέει η ίδια η κυβέρνηση που μιλάει για χρέος στο 150% του ΑΕΠ! Το λένε πια εκτός από έμπειρους οικονομολόγους, ακόμη και στελέχη του ΔΝΤ!!
Αυτό θα απαιτήσει νέους εκβιασμούς,νέο αίμα,νέα μέτρα, νέα απόσυρση χρήματος, νέα μείωση του ΑΕΠ κλπ.Και τότε θα έρθουν τα παιδιά του ΔΝΤ και θα μας πουν:Δώστε μας κάτι που να έχει αξία αφού δεν μπορείτε να πληρώσετε το λογαριασμό(τον αυξημένο κατά 110δις+τόκους)!Και θα γίνει άλωση όλων των κερδοφόρων δημόσιων επιχειρήσεων και κάθε τύπου κρατικής περιουσίας, όλων των εργασιακών δικαιωμάτων και των λίγων κοινωνικών παροχών που υπάρχουν.Και βέβαια αυτό θα φέρει νέα μείωση των δημόσιων εσόδων.Τώρα πως αυτό ονομάζεται λύση, ενώ είναι ξεκάθαρα συνταγή υποδούλωσης και βέβαιης και περισσότερο επώδυνης χρεοκοπίας από αυτήν που υποτίθεται οτι προσπαθούμε να αποφύγουμε, ας βρεθεί κάποιος να το εξηγήσει.
Δεν εξηγείται, μην προσπαθήσετε.
Ειναι απλά ξεπούλημα της χώρας και του λαού της σε μια συμμορία καθαρμάτων που κάνει την ίδια δουλειά εδώ και χρόνια σε διάφορες γωνιές του πλανήτη.
Άρα το πραγματικό δίλημμα είναι το εξής:
Χρεοκοπία μέσα σε συνθήκες Εθνικής Ανεξαρτησίας και η χώρα δική μας;Η χρεοκοπία αναγκαστική λίγο αργότερα με μαθηματική ακρίβεια και όλος ο πλούτος και η περιουσία μας στα χέρια του ΔΝΤ και των διεθνών τραπεζιτών;
Χρεοκοπία και αναδιαπραγμάτευση εκτός Ευρώ με όπλο την υποτίμηση για λύση στο θέμα της ανταγωνιστικότητας(και βέβαια νέα αναδιανομή του πλούτου υπερ των εργαζόμενων);Η χρεοκοπία εντός ευρώ με στραγγάλισμα των αποδοχών, βαθιά εξοντωτική ύφεση χωρίς τρόπο και ορίζοντα εξόδου;
Κάποιοι λένε οτι χρεοκοπία και απώλεια της Εθν.Ανεξαρτησίας πάνε πακέτο.Μεγάλο ψέμα!!Που όμως θα απαντηθεί σωστά μόνον τη στιγμή που ο λαός μαζικά θα βγεί στους δρόμους και θα παλέψει.Τα προβλήματα αισχρών εκβιασμών μόνον έτσι λύνονται και όχι με διαβουλεύσεις ειδικών και στημένους διαλόγους με καλοπληρωμένους διαιτητές και το λαό θεατή στον καναπέ!
Κάποιοι λένε πως αυτό είναι καταστροφή.Αισχρό ψέμα!!!Καταστροφή είναι για αυτούς που τώρα καταληστεύουν ότι υπάρχει.Για μας είναι σωτηρία.Η Ελλάδα είναι μια χώρα που ΜΠΟΡΕΊ να επιβιώσει και μάλιστα εύκολα και από την πρώτη στιγμή.Η γή μπορεί να παράγει, ο τουρισμός δεν πρόκειται να σταματήσει(ίσα-ίσα θα αυξηθεί αν γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί), ο πλούτος της χώρας είναι μεγάλος σε όλους τους τομείς αλλά και σε νέους δρόμους όπως η ενέργεια με τον ήλιο τον άνεμο κλπ.Και βέβαια η Ελλάδα αλλά και η κάθε χώρα μπορεί να κάνει θαύματα αν αποκτησει ξανα την αισιοδοξία,τον ενθουσιασμό και την αυτοπεποίθηση που της έχουν γκρεμίσει εσκεμμένα για να πείσουν πως τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει! Οι Έλληνες δεν είμαστε τα κοπρόσκυλα που προσπαθούν να μας πείσουν ότι είμαστε.Είμαστε ένας λαός με άπειρη δημιουργικότητα και αποθέματα δυνάμεων, αρκεί να μας αφήσουν να δουλέψουμε ΓΙΑ ΜΑΣ!
Η Ελλάδα βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι της σύγχρονης ιστορίας της.Και έχει να διαλέξει ανάμεσα στο να πάρει την τύχη της στα χέρια της η να κατρακυλήσει σε μια βαθιά και πολύχρονη σκλαβιά.Έχουμε να διαλέξουμε αν θέλουμε να δουλέψουμε για να βγούμε από την κρίση, αλλά χτίζοντας μιαν άλλη κοινωνία, με άλλη δίκαιη κατανομή του πλούτου ανάμεσα σε αυτούς που τον παράγουν, η αν θέλουμε τα παιδιά μας να ζήσουν σε συνθήκες μιας σύγχρονης σκλαβιάς χωρίς κανένα δικαίωμα όπως ονειρεύονται κάποιοι.
Η επιλογή είναι απλή, μια και μοναδική!
Ξεσηκωμός! Ξεσηκωμός! ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!
ΓΙΑ ΜΑΣ! ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!
ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!

Υ.Γ.Δεν έχω καμιά αμφιβολία οτι αυτο είναι που θα γίνει στο τέλος!Αυτό που προσπαθούν να μας περάσουν ως μονόδρομο δεν είναι καν επιλογή.Απλά δεν αντέχεται.

Smart‏

Eνας τύπος σε κακό χάλι, γεμάτος γρατσουνιές στο πρόσωπο και στο λαιμό , συναντιέται με έναν φίλο του.
Εκείνος ανήσυχος τον ρωτά :
- Μα καλά... Τί έπαθες ; είσαι χάλια.
- Aσε, θάψαμε χθες την πεθερά μου...

- Και καλά, τί είναι όλες αυτές οι γρατσουνιές ;
- Δεν ήθελε !!!


Ποιο είναι το πιο δύσκολο μουσικό όργανο;
Η φλογέρα, γιατί ενώ παίζεις πρέπει να φυλάς και τα πρόβατα!!!

Στον πόλεμο στέλνει ο στρατηγός έναν φαντάρο να μετρήσει τους εχθρούς.
-Πόσοι ήταν, τους μέτρησες;
-Ναι, είναι 504.
-Και πώς είσαι τόσο σίγουρος;
-Μέτρησα 4 μπροστά και καμιά πεντακοσαριά από πίσω τους.

(Αμπελο)σοφίες

Ο καλύτερος τρόπος για να κρατάς το λόγο σου είναι να μην τον δίνεις.

Μην κρατάς αρνητική στάση λέγοντας: Δε θα επιτύχω, δε θα επιτύχω...
Προτιμότερη είναι η θετική στάση: Θα αποτύχω, θα αποτύχω.

Όσο απλό είναι να περιπλέξεις τα πράγματα, τόσο περίπλοκο είναι να τα απλοποιήσεις.

Όταν ένας άντρας ανοίγει την πόρτα του αυτοκινήτου στην σύζυγό του, δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν:ή είναι καινούρια σύζυγος ή είναι καινούριο το αυτοκίνητο.

Οι άντρες που έχουν τρυπήσει τα αυτιά τους είναι καλά προετοιμασμένοι για γάμο. Έχουν νιώσει πόνο κι έχουν αγοράσει κοσμήματα.

Μην εκνευρίζεσαι αν ο γείτονάς σου έχει το στέρεο ανοιχτό στις δύο το πρωί. Τηλεφώνησέ του στις τέσσερις και πες του πόσο σου άρεσε.

Καταλαβαίνεις ότι γέρασες από τη στιγμή που τα κεριά κοστίζουν περισσότερο από την τούρτα.

Οι ληστές ζητούν ή τα λεφτά ή τη ζωή σου. Οι γυναίκες και τα δυο.

Ο θυμός & η αγάπη‏

Ενώ ένας άνδρας γυάλιζε το νέο αυτοκίνητό του,
ο ηλικίας 4 ετών γιος του,

πήρε μια πέτρα και γρατζούνισε με
γραμμές μέρος του αυτοκινήτου.
Στο θυμό του απάνω, ο άνδρας αυτός πήρε το χέρι του
παιδιού του και χρησιμοποιώντας ένα
γαλλικό κλειδί, το χτύπησε πολλές φορές …

Στο νοσοκομείο, το παιδί έχασε όλα τα
δάχτυλά του λόγω των πολλαπλών σπασιμάτων.
Όταν το παιδί είδε τον πατέρα του .....
με τα παραπονεμένα μάτια γεμάτα πόνο τον ρώτησε :
" Μπαμπά.. πότε τα δάχτυλά μου θα μεγαλώσουν πάλι ? "
Το άτομο βουβό, πήγε πίσω στο αυτοκίνητό του
και το κλώτσησε πολλές φορές .

Σκεπτόμενος αυτό που έκανε, βρισκόμενος
μπροστά στο αυτοκίνητο του και
βλέποντας ξανά τις γρατζουνιές ,
αντιλήφθηκε ότι το παιδί του είχε γράψει με την πέτρα

'ΜΠΑΜΠΑ ΣΕ ΑΓΑΠΩ".
Την επόμενη ημέρα ο άνδρας αυτός αυτοκτόνησε ..

Ο θυμός και η αγάπη δεν έχουν κανένα όριο

Επιλέξτε τα τελευταία για να έχετε μια όμορφη , καλή ζωή .....

Τα πράγματα υπάρχουν για να χρησιμοποιούνται
ενώ οι άνθρωποι είναι για να αγαπηθούν .

Προσέξτε τις σκέψεις σας , γίνονται λέξεις.
Προσέξτε τις λέξεις σας , γίνονται ενέργειες.
Προσέξτε τις ενέργειές σας , γίνονται συνήθειες.
Προσέξτε τις συνήθειές σας που γίνονται χαρακτήρας .
Προσέξτε το χαρακτήρα σας , γίνεται το πεπρωμένο σας.

Δείτε το!!!‏

Καλά που μιλάει κάποιος εξ΄ ονόματος της Ελλάδος

ΠΑΡΑΞΕΝΙΕΣ

Mία πεθερά είπε στην νύφη τηs:
- Τώρα που θα μένουμε μαζί πρέπει να πούμε μεταξύ μας τις παραξενιές μας,
λέει η πεθερά.
Το πρωί αν έχω δέσει το μαντήλι μου αριστερά μην μου μιλάς γιατί έχω νεύρα.
Αν το έχω δέσει δεξιά είμαι στα κέφια μου.
Πες μου τώρα τα δικά σου νυφούλα μου.
- Το πρωί πριν σηκωθώ από το κρεβάτι μου, φέρε ένα διπλό τσίπουρο,
- Τόσο καλή είσαι, είπε η πεθερά.
- Μετά από το πρώτο θέλω άλλο ένα διπλό, και μετά στα @..δι@ μου από που έχεις δέσει το μαντήλι σου.

Θρήνος στην Ευρώπη, θρήνος και στο Λιμάνι

Πάμε στοίχημα;‏

Η Λιάνα Κανέλλη παρέδωσε στον πρόεδρο της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας της Βουλής κ. Αναστάσιο Καραμάριο μια λίστα 1.200 ατόμων, οι οποίοι έχουν κερδίσει υπέρογκα ποσά στο "ΣΤΟΙΧΗΜΑ».

... Στον κατάλογο, σύμφωνα πάντα με τη Λιάνα Κανέλλη, φέρονται να βρίσκονται πολλοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου και μάλιστα, η γνωστή δημοσιογράφος έκανε ειδική αναφορά στον επικεφαλής της Θύρας 7. Ο επικεφαλής της Θύρας 7 φέρεται ότι έχει κερδίσει 5,7 εκ. ευρώ, ενώ επίσης στη λίστα περιλαμβάνονται παράγοντες του ποδοσφαίρου, διαιτητές, προπονητές, ποδοσφαιριστές, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και άνθρωποι της νύχτας. Στον κατάλογο, μάλιστα, δεν εμφανίζονται μόνο τα συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά και τα μέλη των οικογενειών τους. Τα 1.200 αυτά άτομα κέρδισαν συνολικά 186 δισεκατομμύρια δραχμές στο διάστημα αυτών των ετών, ενώ όπως έκανε γνωστό η κ.Κανέλλη, υπήρξε παίκτης που αποκόμισε οικονομικά οφέλη της τάξης των 900 εκατομμυρίων δραχμών, μέσα σε έναν μόλις χρόνο.

Όλα τα άτομα που περιλαμβάνονται στην λίστα, φαίνεται να έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με το ποδόσφαιρο.

Η λίστα των 1.200 ονομάτων περιλαμβάνεται σε πόρισμα της Υπηρεσίας Ειδικών Ερευνών, η οποία κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης κατέγραψε όλους τους τυχερούς, που έχουν κερδίσει περισσότερα από 100.000 ευρώ, όπως και εκείνους που κέρδιζαν μικρότερα ποσά αλλά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο κατάλογος είχε καταρτιστεί με ευθύνη της επικεφαλής της υπηρεσίας εισαγγελέως Πρωτοδικών κ. Μαλούχου. Αυτό δεν σημαίνει ότι και τα 1.200 άτομα έχουν ποινική ευθύνη ή αναμειγνύονται σε παράνομες ενέργειες.

Όσον αφορά την έρευνα για την υπόθεση, αυτή έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2004 και σε ό,τι αφορά ποδοσφαιριστές, διαιτητές και παράγοντες του ποδοσφαίρου, οι αρχές κοιτούν και την περίπτωση των στημένων αγώνων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, οι εισαγγελείς που έχουν αναλάβει την υπόθεση, έχουν ζητήσει το πόθεν έσχες των εμπλεκόμενων προσώπων, καθώς και την άρση του τραπεζικού απορρήτου.

Θέμα των ημερών, ο Κατάλογος νικητών του «Πάμε Στοίχημα» που παρέδωσε στη Βουλή η Βουλευτής Λιάνα Κανέλλη. Συμφωνα με όσα υποστήριξε η Βουλευτής, οι άνθρωποι αυτοί κέρδισαν από το 2002 έως το 2005 το ιλιγγιώδες ποσό των 186 δισεκατομμυρίων δραχμών από το «Πάμε Στοίχημα», χάρη σε παρεμβάσεις στο λογισμικό του ΟΠΑΠ, το οποίο ανήκει στην Ιντραλότ του Σ. Κόκκαλη, μετά τη διεξαγωγή των αγώνων (σσ: Αλλά και το ψηφιακό πεδίο στο οποίο στηρίζει την τεχνολογία του ο ΟΤΕ, αγοράστηκε και εγκαταστάθηκε από εταιρείες συμφερόντων του ιδίου ατόμου.

Ενδεχομένως να εκκρεμούν ακόμη καταγγελίες που αφορούσαν σκανδαλώδεις «απ' ευθείας» αναθέσεις των εργασιών αυτών από τις τότε διοικήσεις του ΟΤΕ προς την Ιντρακόμ. Θα το ερευνήσουμε και θα επανέλθουμε. ... (σσ: Να ληφθεί υπ' όψιν ότι και οι μηχανές των πρακτορείων έχουν -συμπτωματικά - αγοραστεί από εταιρεία συμφερόντων του ιδίου ατόμου...)

Μάλιστα, λίγο καιρό μετά την προμήθεια των χιλιάδων αυτών μηχανών, ο ΟΠΑΠ αποφάσισε να τις αντικαταστήσει λόγω... ακαταλληλότητας.

Τις ξανά-αγόρασε από τον ίδιο επιχειρηματία. Οι παλαιές σαπίζουν σε αποθήκες κάπου στην Παλλήνη. Οι αποθήκες αυτές ενοικιάζονται από τον ΟΠΑΠ έναντι αδράς αμοιβής.

(Πληροφορίες που θέλουν τις αποθήκες αυτές να ανήκουν στον Σ. Κόκκαλη δεν έχουν διασταυρωθεί και κρίνονται μη ασφαλείς) ...

Όλα τα άτομα που περιλαμβάνονται στην λίστα, φαίνεται να έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με το ποδόσφαιρο. Σε ό,τι αφορά την κ. Σταματίνα Μαρμαρά, σύζυγο του στενού συνεργάτη του Σωκράτη Κόκκαλη, Γιώργου Σαλονίκη, που βρέθηκε στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ για ξέπλυμα χρήματος, προκύπτει ότι τον Οκτώβριο έλαβε από τον ΟΠΑΠ δυο νέες βεβαιώσεις για κέρδη 700.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η κ.Μαρμαρά μέσα σε μία διετία εξασφάλισε κέρδη 11 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς να ελεγχθεί το πόθεν έσχες, αλλά και η σύνδεση του συζύγου της με την Ιντραλότ και τα αθλητικά δρώμενα.... Ιστορικό λάθος! (SportDay/Αντώνης Πανούτσος)

...Εδώ και πέντε μέρες η συζήτηση στα δημοσιογραφικά γραφεία ήταν «Υπάρχει ένα Φίτσος, ένας ήρωας να δημοσιεύσει πρώτος τη λίστα της Κανέλλη για να ξεκινήσει η συζήτηση στα σοβαρά;». Η λίστα ή αποσπάσματά της ήταν από καιρό γνωστά. Από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν η Αριστέα Μπουγάτσου είχε αποκαλύψει στο Σκάι ότι η Σταματίνα Σαμαρά, σύζυγος του Γιώργου Σαλονίκη, εμφανιζόταν να έχει κερδίσει 4,7 εκατ. ευρώ.

Οσο για τον «Ηλία Σπάθα», που στη λίστα έχει κερδίσει 141 χιλ. ευρώ, δεν είναι ο πρώην θρυλικός πρόεδρος των διαιτητών Πειραιά Γιάννης Σπάθας. Ο Γιάννης όμως έχει έναν γιο που είναι διαιτητής και ονομάζεται Ηλίας. Μπορεί λοιπόν να μην είναι το «Γουρούνι», αλλά το «Γουρουνάκι». Αλλά εδώ είναι εύκολο να βγει άκρη. Εχουν τα δελτία λεκέδες από σάλτσα ψητού;

Αν ναι, ο Γιάννης είναι ένοχος. ....

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)