Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Μετά τις πατάτες, σειρά παίρνουν τα απορρυπαντικα

Το Κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες εξαπλώνεται και πέρα από τα τρόφιμα και μοιράζει στην Κατερίνη απορρυπαντικό πλυντηρίου, μαλακτικό, απορρυπαντικό για τα πιάτα και χλωρίνες, όλα ελληνικής παραγωγής. Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας συγκεντρώνει από χθες το βράδυ παραγγελίες στην ηλεκτρονική της σελίδα για σκόνη πλυντηρίου (81 μεζούρες) προς 10 ευρώ η συσκευασία, η οποία περιέχει και αποσκληρυντικό και είναι άκρως φιλική προς το περιβάλλον, καθώς πάνω από το 90% των συστατικών της είναι βιοδιασπώμενα. Παράλληλα, διαθέτει μαλακτικό ρούχων 4 λίτρων προς 2 ευρώ, υγρό πιάτων 4 λίτρων προς 2 ευρώ και 4 χλωρίνες (παχύρρευστες) 750 ml προς 3 ευρώ.

Τα μέλη της Δράσης υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ελληνικά προϊόντα, άριστης ποιότητας, σε χαμηλότερη τιμή από αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Γερμανικές μυστικές υπηρεσίες κατά Ρώσων στην... Κύπρο!

Αν η ευρωζώνη στηρίξει οικονομικά την Κύπρο, θα ευνοηθούν οι Ρώσοι που «ξεπλένουν» χρήματα. Ποιος το λέει; Οι μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας! Η αποκάλυψη έρχεται από το περιοδικό Spiegel, που φέρνει στο φως απόρρητη έκθεση της γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND), σύμφωνα με την οποία οι Ρώσοι κάτοχοι λογαριασμών με μαύρο χρήμα σε κυπριακές τράπεζες θα βγουν κερδισμένοι από μια ενδεχόμενη οικονομική στήριξη της Κύπρου από την ευρωζώνη.

Σύμφωνα με την γερμανική μυστική υπηρεσία οι ρωσικές καταθέσεις μαύρου χρήματος σε τράπεζες της Κύπρου ανέρχονται σε 26 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Κύπρος παρέχει ακόμα αρκετές δυνατότητες για ξέπλυμα χρήματος, τονίζεται στην έκθεση του BND, την οποία επικαλείται το Spiegel. Τυπικά η Κύπρος τηρεί όλες τις συμφωνίες για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Υπάρχουν όμως προβλήματα λόγω της ελλιπούς εφαρμογής.

Το ξέπλυμα διευκολύνεται για παράδειγμα με τη χορήγηση της κυπριακής υπηκοότητας σε πλούσιους Ρώσους. Σύμφωνα πάντα με τη γερμανική υπηρεσία πληροφοριών περίπου 80 Ρώσοι ολιγάρχες έχουν αποκτήσει μέσω της κυπριακής υπηκοότητας την ελευθερία εγκατάστασης σε ολόκληρη την ΕΕ.

«Δεν μπορούμε να στηρίξουμε με χρήματα Γερμανών φορολογουμένων τις ρωσικές καταθέσεις μαύρου χρήματος σε κυπριακές τράπεζες», δήλωσε ο ειδικός σε ζητήματα προϋπολογισμού των Σοσιαλδημοκρατών Κάρστεν Σνάιντερ στο Spiegel.

Οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες έχουν καταστήσει πάντως σαφές ότι θα αποδεχθούν τη χορήγηση ευρωπαϊκής οικονομικής βοήθειας της Κύπρο μόνο αν πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Θα κλείσουν τα σχολεία της Βόρειας Ελλάδας λόγω έλλειψης πετρελαίου

Δραματική έκκληση προς την κυβέρνηση να βρεθεί λύση σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης σε πολλές σχολικές μονάδες της Βορείου Ελλάδας, απηύθυναν δήμαρχοι που συνεδρίασαν το Σάββατο. Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, τις επόμενες ημέρες πολλά σχολεία, κυρίως στη Φλώρινα, θα βάλουν λουκέτο λόγω έλλειψης χρημάτων για να αγοραστεί πετρέλαιο θέρμανσης. Το αίτημα της ΚΕΔΕ -αλλά και πολλών δημάρχων μεμονωμένα- προς το υπουργείο Οικονομικών, να επιστρέφεται ο φόρος πετρελαίου για τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς, παρέμεινε αναπάντητο. Αίτημα ιδιαιτέρως σοβαρό, εάν ληφθεί υπόψη ότι πέρα από την εξίσωση των τιμών πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, η χρηματοδότηση για τη λειτουργία των σχολείων και την κάλυψη των αναγκών τους είναι μειωμένη κατά 50% σε σχέση με το 2010. Σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν δήμαρχοι από τη Βόρεια Ελλάδα, στα γραφεία της ΚΕΔΕ έχουν αρχίσει και φθάνουν επιστολές από δημάρχους που δεν μπορούν να προμηθευτούν πετρέλαιο για τα σχολεία καθώς τα κονδύλια είναι περιορισμένα ενώ η τιμή του καυσίμου έχει εκτιναχθεί στα ύψη. Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκονται η Καστοριά, τα Γρεβενά, η Έδεσσα και άλλες περιοχές της Β. Ελλάδας, όπου η θερμοκρασία έχει πέσει πολύ κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου. Έσχατη λύση που απομένει για τους δημάρχους, όπως οι ίδιοι έλεγαν, είναι οι ξυλόσομπες.

Γερμανοί αστυνομικοί στα ελληνικά σύνορα...

Ανησυχούν οι Γερμανοί για τους παράνομους μετανάστες που από τα ελληνοτουρκικά σύνορα φτάνουν στη χώρα τους και σπεύδουν να βοηθήσουν. Συνέντευξη του αρχηγού της γερμανικής Αστυνομίας στο DER SPIEGEL. Ο δημοσιογράφος του περιοδικού ρώτησε τον  νέο αρχηγό της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας Dieter Romann, συγκεκριμένα τα εξής:

Στα σημαντικότερα καθήκοντα των αστυνομικών σας περιλαμβάνεται και η φύλαξη των συνόρων. Τι εμπειρίες συλλέγουν οι αστυνομικοί σας στα σύνορα αυτήν την περίοδο;

«Ο αριθμός των ανεπίτρεπτων αφίξεων αυξήθηκε ραγδαία τους προηγούμενους μήνες. Το πρώτο εξάμηνο του 2012, το 70% περίπου όλων των λαθρομεταναστών πέρασε στη ζώνη Σένγκεν μέσω των ελληνοτουρκικών συνόρων. Η Ελλάδα και εμείς αντιδράσαμε. Οι Έλληνες μετακίνησαν δυνάμεις σε μεγάλη έκταση προς τα τουρκικά σύνορα. Στείλαμε γερμανούς αστυνομικούς στα μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας, που υποστηρίζουν τους έλληνες συναδέλφους. Αλλά και στα λιμάνια της Ιταλίας Μπάρι και Μπρίντεζι έχουμε ανθρώπους μας, για να βοηθήσουν στους ελέγχους. Με αυτά και με άλλα μέτρα σημειώνουμε επιτυχίες».

Η αρχή κοινών ευρωπαϊκών εξωτερικών συνόρων σημαίνει στην πραγματικότητα εκτέλεση της διαδικασίας παροχής ασύλου εκεί όπου για πρώτη φορά εισέρχονται οι πρόσφυγες. Δεν λειτουργεί πλέον αυτό;

«Το σύστημα Σένγκεν και οι ρυθμίσεις περί ασύλου προϋποθέτουν να τηρούν όλα τα συμβαλλόμενα κράτη τις υποχρεώσεις τους. Αυτό δεν συμβαίνει πάντοτε. Λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες στην Ελλάδα, διεξάγουμε εδώ στη Γερμανία διαδικασίες ασύλου που στην πραγματικότητα έπρεπε να είχαν διεκπεραιωθεί στο Αιγαίο. Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει μόνιμη κατάσταση....».

Ετοιμάζονται οι πρώτες απολύσεις στο Δημόσιο

Ενα νέο «μέτωπο» πολιτικής αντιπαράθεσης ανοίγει, μετά τη νομοθετική ρύθμιση που έχει καταρτίσει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης, με την οποία αποδέχεται στην πράξη το αίτημα της τρόικας για απολύσεις προσωπικού στο Δημόσιο. Η ρύθμιση, που θα ενσωματωθεί στο «πακέτο» των νέων μέτρων, δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα μετά και τις ρυθμίσεις για τα εργασιακά, που εκτιμάται ότι θα απειλήσει την κυβερνητική συνοχή. Ο κ. Μανιτάκης, ο οποίος έχει υποδειχθεί για την κυβερνητική θέση που κατέχει από τη ΔΗΜΑΡ, αποδέχθηκε τελικά να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία στην οποία θα περιγράφεται λεπτομερώς η διαδικασία με την οποία θα τεθούν σε διαθεσιμότητα ή και θα απολυθούν 27.000 δημόσιοι υπάλληλοι.

Η κυβέρνηση μάλιστα, προκειμένου να… χρυσώσει το χάπι και να διασκεδάσει τις έντονες αντιδράσεις που θα προκληθούν, στην εν λόγω ρύθμιση δεν κάνει λόγο για απολύσεις υπαλλήλων αλλά για «εργασιακή διαθεσιμότητα». Σε αυτό το καθεστώς θα τίθεται για ένα έτος με το 75% του βασικού του μισθού το προσωπικό που θα πλεονάζει και το οποίο θα μπορεί να (επανα)προσληφθεί προκειμένου να καλύψει τυχόν κενά που θα προκύψουν μετά την αξιολόγηση των δομών του κράτους. Προβλέπεται μάλιστα και επανεκπαίδευση του προσωπικού που θα τίθεται σε διαθεσιμότητα έτσι ώστε να μπορεί να απορροφηθεί στις νέες θέσεις.

Ποιοι υπάλληλοι θα πάρουν το «εξιτήριο»
Ο κ. Μανιτάκης, ο οποίος είχε ταχθεί αρχικά κατά των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων και γι' αυτόν τον λόγο είχε συγκρουστεί μάλιστα και με τον υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μανούσο Βολουδάκη που είχε τοποθετηθεί σε αυτή τη θέση από τη ΝΔ, έβαλε νερό στο κρασί του. Αποδέχθηκε την πρόταση της τρόικας για απολύσεις 2.000 υπαλλήλων το τρέχον έτος και 25.000 το 2013. Η πρώτη «δεξαμενή» από την οποία θα αντληθούν οι υπό απόλυση υπάλληλοι θα είναι οι επίορκοι και οι «κοπανατζήδες», κάτι που θα επιβεβαιώνει και στην υπό κατάθεση στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση, η οποία μάλιστα προβλέπει και μέτρα επιτάχυνσης της συγκρότησης σε σώμα των νέων Πειθαρχικών Συμβουλίων στα οποία θα περάσει και η εξέταση των εκκρεμουσών πειθαρχικών υποθέσεων, που υπερβαίνουν τις 2.000. Η απομάκρυνση όμως των επίορκων ουδόλως μπορεί να καλύψει το «πλαφόν» της τρόικας ούτε κατά το τρέχον έτος. Ετσι, προσδιορίζεται μια δεύτερη «δεξαμενή» η οποία θα προκύψει από τους υπαλλήλους των οποίων καταργούνται οι οργανικές θέσεις στο πλαίσιο της κατάργησης ή της συγχώνευσης φορέων του Δημοσίου ή και της αξιολόγησης των δομών του κράτους. Σε αυτή τη «δεξαμενή» θα ενταχθούν κατά κύριο λόγο οι υπάλληλοι που δεν καλύπτονται από τη μονιμότητα, δεν είναι δηλαδή τακτικό προσωπικό, το οποίο έχει προσληφθεί μέσω των γραπτών διαγωνισμών του ΑΣΕΠ. «Εξιτήριο», με άλλα λόγια, θα πάρουν οι υπάλληλοι που εργάζονται με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Οι εν λόγω υπάλληλοι, που μονιμοποιήθηκαν κατά κύριο λόγο με το περιβόητο «διάταγμα Παυλόπουλου», θα τεθούν για διάστημα ενός έτους σε εργασιακή διαθεσιμότητα.
Η κυβέρνηση με τη νομοθετική ρύθμιση θα δηλώνει ότι στόχος είναι οι εν λόγω υπάλληλοι να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου προκειμένου να καλύψουν τα κενά που θα προκύψουν από τις φυσικές αποχωρήσεις του προσωπικού, οι οποίες για το 2013 εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 55.000 άτομα, κάτι που αν συμβεί θα έχει αποτέλεσμα να βουλιάξουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Γι' αυτόν τον λόγο θεσπίζονται και μια σειρά διατάξεις για την κινητικότητα του προσωπικού. Ετσι, για πρώτη φορά η μετακίνηση του υπαλλήλου από τη μία υπηρεσία στην άλλη θα είναι υποχρεωτική, ενώ υπάρχει και η πρόβλεψη ότι η μη αποδοχή της από τον υπάλληλο σημαίνει αυτόματα παραίτησή του. Με αυτόν τον τρόπο θα αλλάξει και το ισχύον καθεστώς για τις υπηρεσιακές μεταβολές υπαλλήλων (μετακινήσεις, μετατάξεις, αποσπάσεις).

Η διαδικασία αυτή όμως προσκρούει σε δύο βασικά δεδομένα. Η τρόικα, κατ' αρχάς, είναι απολύτως βέβαιον ότι θα εκλάβει τη μετακίνηση από τη μία υπηρεσία στην άλλη ως νέα πρόσληψη και θα την εντάξει στον κανόνα τού «ένας προς πέντε». Δεύτερον, με προτροπή της τρόικας έχουν ήδη καταργηθεί οι κενές οργανικές θέσεις σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου, γεγονός που καθιστά το εγχείρημα αμφιβόλου αποτελεσματικότητος. Η κυβέρνηση παρά ταύτα, όπως προβλέπει η σχετική ρύθμιση, επιμένει ότι το εν λόγω προσωπικό θα μπορεί να μετακινείται σε ολόκληρο το εύρος του Δημοσίου.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)