Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Όλη η απόφαση για το επίδομα θέρμανσης

Τη διεύρυνση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για την χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης αποφάσισε η κυβέρνηση. Αυξημένο κατά 0,07 € ανά λίτρο το επίδομα. Στο 25% η άμεση προκαταβολή.
Την αύξηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, την προκαταβολή του 25% του ποσού και την διεύρυνση των κριτηρίων ώστε να αυξηθούν οι δικαιούχοι, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών
Ειδικότερα, η κυβέρνηση αποφάσισε:
1. Τη διεύρυνση των κριτηρίων για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, προκειμένου να δικαιούνται περισσότεροι συμπολίτες μας το επίδομα, ως εξής:
Εισοδηματικά κριτήρια:
* άγαμοι υπόχρεοι έως 30.000 ευρώ (από 25.000 ευρώ),
* έγγαμοι υπόχρεοι έως 40.000 ευρώ (από 35.000 ευρώ), με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο,
* μονογονεϊκή οικογένεια έως 43.000 ευρώ, όταν υπάρχει ένα τέκνο με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε επιπλέον τέκνο.
Περιουσιακά κριτήρια:
* άγαμοι υπόχρεοι έως 200.000 ευρώ ακίνητης περιουσίας (από 150.000 ευρώ),
* έγγαμοι υπόχρεοι έως 300.000 ευρώ ακίνητης περιουσίας (από 200.000 ευρώ),
* το κριτήριο της κατοχής αυτοκινήτων, διευρύνεται ώστε να δικαιούνται το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης όσοι κατέχουν αυτοκίνητο μέχρι 3.000cc, έναντι των 2.000cc που ίσχυε.
2. Την αύξηση του ποσού επιδότησης ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης στα 0,35 €/λίτρο, από 0,28 €/λίτρο που ίσχυε μέχρι σήμερα.
Από το συνδυασμό της διεύρυνσης των ως άνω κριτηρίων, προκύπτει ότι περίπου 580 χιλιάδες νοικοκυριά θα μπορούν να λάβουν το αυξημένο κατά 25% περίπου επίδομα πετρελαίου θέρμανσης.
Για όσους συμπολίτες μας λάβουν το εν λόγω επίδομα η τελική λιανική τιμή ανά λίτρο θα διαμορφωθεί κάτω του ενός ευρώ (1€/λίτρο) περίπου, δηλαδή σε ύψος συγκρίσιμο με αυτό που ίσχυε πρo της περυσινής εξίσωσης πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.
Παράλληλα, η Κυβέρνηση έχοντας πλήρη επίγνωση των προβλημάτων ρευστότητας των ελληνικών νοικοκυριών, προχωρά στην θέσπιση άμεσης προκαταβολής ύψους 25% επί του συνολικού ποσού που αντιστοιχεί στα λίτρα που δικαιούνται, στους συμπολίτες μας που θα υποβάλλουν με βάση τα κριτήρια αυτά τις αιτήσεις τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Η πληρωμή του υπολοίπου ποσού θα διενεργείται τμηματικά με την υποβολή των δικαιολογητικών από τους ενδιαφερόμενους.

Ελάχιστοι τρέχουν να ρυθμίσουν τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία - Απογοητευτικά στοιχεία

Σε καθεστώς ρύθμισης βρίσκονται στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 49.774 από τους περίπου 350.000 οφειλέτες, με ρυθμιζόμενο ποσό οφειλών άνω των 2.000.000.000 ευρώ.Εξάλλου, από την έναρξη των διατάξεων ρυθμίσεων οφειλών στον ΟΑΕΕ και μέχρι 10.09.2013, έχουν υποβληθεί 3.466 αιτήσεις στην πάγια ρύθμιση και 8.645 αιτήσεις για υπαγωγή στη ρύθμιση «νέας αρχής».
Τα στοιχεία για τον αριθμό των οφειλετών που έχουν τεθεί σε καθεστώς ρύθμισης, έχουν περιληφθεί σε έγγραφο του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννη Βρούτση το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, σχετικά με τις ρυθμίσεις οφειλών από ασφαλιστικές εισφορές.
Όπως, πάντως, σπεύδει να επισημάνει ο υπουργός, «παρά τις δυσμενείς οικονομικές εξελίξεις, η συντριπτική πλειοψηφία των φυσικών και νομικών προσώπων, ανταποκρίνονται στην καταβολή των τρεχουσών εισφορών τους, αλλά και στην τακτοποίηση των καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών μέσω των παγίων ή άλλων ρυθμίσεων, μετά τη σχετική αποστολή υπηρεσιακού σημειώματος, καθώς επίσης και με τις διατάξεις του Ν. 4152/2013 για οφειλές μέχρι 31.12.2012 (ρύθμιση νέας αρχής) καθώς και για τις οφειλές από 1.1.2013 και εφεξής (πάγια ρύθμιση).
Ο ερωτών βουλευτής έχει επισημάνει ότι τα πρόστιμα για κάποιον που δεν εξυπηρετεί μια δόση είναι δυσβάσταχτα και αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα ώστε να αποφασίσουν οι πολίτες να ενταχθούν στις ρυθμίσεις για οφειλές είτε στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ είτε στον ΟΑΕΕ.

ΥΠΕΞ: "Μας "χτύπησαν" οι Anonymous" - Τι κατόρθωσαν να "πάρουν"

Το υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαιώνει ότι έπεσε θύμα των Anonymous. Με ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ επισημαίνει ότι το υλικό που κατόρθωσαν οι Anonymous να πάρουν έχει να κάνει με “υλικό που ανταλάσσεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου”.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

Σήμερα, Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, διαδικτυακή ανάρτηση ανακοίνωσε την επιτυχή παραβίαση από την ομάδα ακτιβιστών “Anonymous” του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Διεύθυνσης του Υπουργείου Εξωτερικών. Διενεργείται έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες και την έκταση της παραβίασης, ενώ διαπιστώνεται ότι αφορά υλικό, το οποίο, κατά κανόνα, ανταλλάσσεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμπεριλαμβανομένων και πολλών δελτίων Γραφείων Τύπου.

Όλες οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, συντάξεις, εφάπαξ, όρια ηλικίας

Αλλαγές με 22 τουλάχιστον ρυθμίσεις που επηρεάζουν συντάξεις, όρια ηλικίας, επιδόματα ανεργίας, εφάπαξ, ασφαλιστικές κρατήσεις αλλά και τους μισθούς 3 εκατ. εργαζομένων, φέρνει η εφαρμογή ψηφισμένων διατάξεων που μπαίνουν σε ισχύ από την 1/1/2014, αλλά και μια σειρά νέων παρεμβάσεων που δρομολογούνται για τη βιωσιμότητα των Ταμείων προκειμένου να καλυφθούν τα υψηλά ελλείμματα...
που αποτυπώνονται στους προϋπολογισμούς για την επόμενη χρονιά.
Ο «γρίφος» των ελλειμμάτων είναι αυτή τη στιγμή, το μεγαλύτερο πρόβλημα για την κυβέρνηση και η λύση του ως προς τον τρόπο που θα αντιμετωπιστούν οι «μαύρες τρύπες», των ταμείων θα αποφασιστεί με την έλευση της τρόικας μετά τις 20 Οκτωβρίου.
Το κύριο πρόβλημα εντοπίζεται στο ΙΚΑ, καθώς το 2014 θα εμφανίσει έλλειμμα 1,17 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ φέτος εκτιμάται ότι ο προϋπολογισμός του θα κλείσει με έλλειμμα 73,3 εκατ. ευρώ,  όπως φαίνεται στον αναλυτικό πίνακα με τα μεγέθη του νέου προϋπολογισμού του Ιδρύματος που αποκαλύπτει σήμερα ο Τύπος της Κυριακής. Η έκρηξη του ελλείμματος οφείλεται σε μείωση εσόδων από εισφορές κατά 863 εκατ. ευρώ και στην αύξηση δαπανών και άλλα έξοδα κατά 307 εκατ. ευρώ.
Δείτε αναλυτικά



Πηγή: ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ENIKOS.GR

Δημόσιο: Χάος με το ενιαίο μισθολόγιο

Δέκα μήνες μετά την έναρξη ισχύος του νέου νόμου για το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, χάος είναι η λέξη που περιγράφει την κατάσταση, καθώς αρκετές υπηρεσίες έχουν βρει τον τρόπο να τον παρακάμψουν.
Σύμφωνα λοιπόν με επίσημα στοιχεία των υπουργείων που κατατέθηκαν στη Βουλή κάθε υπουργείο εξακολουθεί να αμείβει τους υπαλλήλους του...

εξακολουθώντας να τους δίνουν επιδόματα που έχουν καταργηθεί.
Για παράδειγμα, υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που συνεχίζουν να παίρνουν το επίδομα χρήση ηλεκτρονικούς υπολογιστή, το οποίο όμως καταργήθηκε πριν από ένα μήνα, καθώς και άλλα επιδόματα που αυξάνουν τον μισθό τους από 10% έως 40%.

Τα στοιχεία για το μισθολογικό κόστος των δημοσίων υπαλλήλων έφτασε στη Βουλή πριν από λίγες μέρες, αλλά ακόμα και οι υπουργοί που υπέγραψαν τους καταλόγους δηλώνουν άγνοια για την παράκαμψη του νόμου.

Από τα 18 υπουργεία, μόνο τα εννέα κατέθεσαν τα μισθολογικά στοιχεία των υπαλλήλων τους στη Βουλή, ενώ ανάμεσα σ’ αυτά που δεν απάντησαν ήταν και το υπουργείο Οικονομικών, το υπουργείο Υγείας, το υπουργείο Πολιτισμού και το υπουργείο Εργασίας.

Ο νέος νόμος για το ενιαίο μισθολόγιο ορίζει ότι ο μέσος μηνιαίος μισθός ενός δημοσίου υπαλλήλου πανεπιστημιακής εκπαίδευσης φτάνει τα 1.600 ευρώ και ενός υπαλλήλου τεχνολογικής εκπαίδευσης τα 1.520 ευρώ.

Τα μόνα υπουργεία στα οποία εφαρμόζεται στο ακέραιο ο νόμος για το ενιαίο μισθολόγιο είναι το υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Κατά τα άλλα, όλα τα υπόλοιπα εξακολουθούν να χορηγούν πριμ παραγωγικότητας που κανονικά θα έπρεπε να καταργηθεί.

Για παράδειγμα ο μέσος μισθός ενός υπαλλήλου πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στο υπουργείο Ανάπτυξης φτάνει τα 2.672 ευρώ και στο υπουργείο Υποδομών τα 2.345, 23 ευρώ. Την ίδια ώρα σε ορισμένους φορείς το προσωπικό τεχνολογικής εκπαίδευσης παίρνει μεγαλύτερο μισθό από εκείνο της πανεπιστημιακής.

Χαρακτηριστικό του αλαλούμ που επικρατεί είναι ότι σε κάποιες περιπτώσεις, υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν μεγαλύτερο μισθό και από πτυχιούχους, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στο υπουργείο Ανάπτυξης, όπου απόφοιτος του Δημοτικού παίρνει μεγαλύτερο μισθό από τον υπάλληλο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στο υπουργείο Εσωτερικών.

image (1).jpg

Πρόταση ΔΝΤ για κούρεμα καταθέσεων ως και 10%

Picture 0 for Πρόταση ΔΝΤ για κούρεμα καταθέσεων ως και 10%
Πρόταση για την επιβολή έκτακτης εισφοράς έως 10% επί της ιδιωτικής αποταμίευσης σε 15 χώρες της Ευρωζώνης, προκειμένου να αντιμετωπισθούν προβλήματα βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους καταθέτει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Η πρόταση αυτή απειλεί να οξύνει περαιτέρω τις ήδη τεταμένες σχέσεις του ΔΝΤ με την ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, εάν θεωρηθεί ότι θέτει σε κίνδυνο την  εύθραυστη ανάκαμψη της Ευρωζώνης και του τραπεζικού της συστήματος.
Όπως γράφει η Ημερησία, το θέμα αναδεικνύει δημοσίευμα της βελγικής L' ECHO, υπό τον τίτλο «Το ΔΝΤ προτείνει επιβολή φόρου κρίσεως, 10% επί της ιδιωτικής αποταμίευσης στην Ευρώπη».
Η εν λόγω πρόταση συμπεριλαμβάνεται στην εξαμηνιαία έκθεση του Ταμείου για τις δημοσιονομικές τάσεις (Fiscal Monitor), σε ένα παράρτημα με τίτλο: «Μια έκτακτη εισφορά στον ιδιωτικό πλούτο;».
Το Ταμείο σημειώνει ότι τέτοιες εφάπαξ εισφορές έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως στην Ευρώπη μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και, στη Γερμανία και την Ιαπωνία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ωστόσο παραδέχεται ότι οι εισφορές αυτές δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα και δεν οδήγησαν σε μείωση του δημόσιου χρέους (που ήταν το ζητούμενο), καθώς η καθυστέρηση στην εφαρμογή τους οδήγησε σε εκτεταμένη φυγή κεφαλαίων και υψηλό πληθωρισμό.
Το Ταμείο, εστιάζοντας στην Ευρωζώνη και την αναγκαιότητα επιστροφής του ύψους του δημοσίου χρέους στα προ-κρίσης επίπεδα (τέλος του 2007), αναγνωρίζει επίσης ότι θα απαιτούνταν ένας υψηλός συντελεστής 10% για όλα τα νοικοκυριά με καθαρή θετική αποταμίευση σε 15 χώρες της Ευρωζώνης, κάτι που προφανώς αποτελεί ισχυρό αντικίνητρο. Πρόκειται για εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα, καταλήγει το ΔΝΤ, που «πρέπει όμως να εξεταστεί σε αντιπαραβολή με τους κινδύνους που εγκυμονούν οι εναλλακτικές λύσεις για τη μείωση του δημοσίου χρέους, όπως είναι το χρεοστάσιο ή η πρόκληση πληθωρισμού που είναι και αυτή ένα είδος φορολόγησης του πλούτου». «Με δεδομένη την πολύ κακή κατάσταση των δημοσιονομικών της Ευρωζώνης, οι ιδέες για ενίσχυση των δημοσίων ταμείων δεν λείπουν, όπως αυτή η μάλλον απλοϊκή και πρωτοφανής ιδέα του ΔΝΤ», αναφέρει η L' ECHO.
Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα, το ΔΝΤ, που βρίσκεται σε ανοιχτή πλέον σύγκρουση με την Ε.Ε. για την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους, με την πρόταση εξέφρασε κάτι που σκέπτονται πολλές κυβερνήσεις: αντί να επιβαρύνονται με φόρους οι επιχειρήσεις ή ακόμη περισσότερο τα εισοδήματα της εργασίας, γιατί να μην επιβληθεί φόρος σε «χρήματα που κοιμούνται». Ένα τέτοιο ενδεχόμενο ενέχει σημαντικούς και μη αμελητέους κινδύνους, όπως χαρακτηριστικά σχολιάζουν τραπεζικοί και νομικοί κύκλοι, ενώ παράγοντες της αγοράς στην Αθήνα συντάσσονται με την άποψη αυτή, επισημαίνοντας πως ένας τέτοιος φόρος πολύ δύσκολα θα μπορούσε να επιβληθεί χωρίς να υπονομεύσει τελικά τη δύσκολη επιχείρηση σταθεροποίησης του τραπεζικού συστήματος.
Αποταμιευτές και χρηματοδότηση κρατών
«Το ΔΝΤ παίζει ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι», λέει ο Μισέλ Μάους, δικηγόρος, ειδικός στη φορολογία τον οποίο επικαλείται η L' ECHO, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως ιστορικά οι μεγάλες επαναστάσεις, ακόμη και η γαλλική, είχαν φορολογική αφετηρία. Εάν, μία μέρα, το ΔΝΤ αρχίζει να υπερασπίζεται ανοιχτά τέτοιες λύσεις θα υπάρξει κοινωνική επανάσταση στην Ευρώπη, εκτιμά ο ίδιος. Ο επικεφαλής οικονομολόγος της ING Πέτερ βαν ντεν Χούτε δηλώνει στην εφημερίδα πως αυτή η λύση είναι και επικίνδυνη και απίθανη, καθώς θα μπορούσε να πλήξει τη μακροχρόνια εμπιστοσύνη των νοικοκυριών. «Προτιμώ να πιστεύω ότι πρόκειται περισσότερο για μια θεωρητική άσκηση από πλευράς του Ταμείου», προσθέτει, υπενθυμίζοντας ότι τα νοικοκυριά της Ευρωζώνης έχουν ήδη συνεισφέρει πάρα πολλά στη δημοσιονομική εξυγίανση μέσω της αύξησης της φορολογίας. «Στην ουσία, οι αποταμιευτές ήδη χρηματοδοτούν τα κράτη».
Στον αντίποδα, ο Βέλγος οικονομολόγος Ετιέν Καλατέ σπεύδει να σημειώσει ότι υπάρχουν καλά στοιχεία στην πρόταση, που σε πρώτη ανάγνωση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ενοχλητική και σκανδαλώδης. Η μία από τις εναλλακτικές, όμως, λέει, για να βγούμε από την κρίση, θα ήταν η πρόκληση πληθωρισμού, που αποτελεί επίσης πρακτικά «φόρο» επί της περιουσίας. Είναι, λοιπόν, προτιμότερο να τολμήσουμε τη συζήτηση για τη φορολόγηση, παρά να κάνουμε το ίδιο, με λιγότερο διαφανή και αποτελεσματικό τρόπο, καταλήγει.
Σε κάθε περίπτωση, είναι βέβαιο ότι η συζήτηση αυτή θα συνεχιστεί και το ΔΝΤ ίσως άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, καθώς η πρότασή του ουσιαστικά ισοδυναμεί με «κούρεμα» των καταθέσεων από το πρώτο ευρώ. Κάτι που ξορκίζουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις μετά την οδυνηρή εμπειρία της Κύπρου, επιμένοντας ότι οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ είναι σε κάθε περίπτωση εγγυημένες και πάνω από το όριο αυτό θα «κουρεύονται» μόνο σε ακραίες περιπτώσεις και αφού προηγουμένως θα έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)