Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Νέες αποχές αποφάσισαν οι δικηγόροι

Σε κυλιόμενες αποχές από τα καθήκοντά τους, αποφάσισαν να προχωρήσουν οι δικηγόροι για τις 21 και 22 Νοεμβρίου, 26 και 27 Νοεμβρίου και για τις 6 και 7 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται ότι η Ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων Ελλάδος θα συνεδριάσει ξανά στις 7 Δεκεμβρίου στην Κομοτηνή προκειμένου να αποφασίσει για περεταίρω δράσεις.

"Δουλεύουμε για συμβιβασμό με ΔΝΤ για Ελλάδα"

«Eργαζόμαστε εντατικά ώστε πετύχουμε ένα συμβιβασμό με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την Ελλάδα» δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Ζ. Κ. Γιούνκερ, μεταδίδει το Reuters. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μένει να φανεί μέχρι το eurogroup της Τρίτης πόσο θα έχει επέλθει σύγκλιση των απόψεων.

Η Ελλάδα κατοχύρωσε στο eurogroup της 12ης Νοεμβρίου την διετή επιμήκυνση αλλά ΕΕ και ΔΝΤ διαφωνούν για το θέμα του χρέους της χώρας.

Εν τω μεταξύ αρκετοί Γερμανοί οικονομολόγοι τάχθηκαν υπέρ ενός νέου κουρέματος των ελληνικών ομολόγων, όπως αναφέρει άρθρο που θα δημοσιεύσει η εφημερίδα «Welt am Sonntag».

«Ένα κούρεμα των ομολόγων της Ελλάδας είναι αναπόφευκτο» δήλωσε ο C. Fuest, επικεφαλής του ινστιτούτου ZEW, προσθέτοντας ότι «το θέμα δεν είναι αν θα γίνει αλλά το πότε».

Από την πλευρά του ο P. Bofinger, κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος της Α. Μέρκελ εκτίμησε πως δεν υπάρχει εναλλακτική. «Χωρίς μια τέτοια κίνηση η χώρα δεν μπορεί να σταθεί ξανά στα πόδια της», δήλωσε στην εφημερίδα.

Αναπόφευκτη θεωρεί μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και ο Γερμανός Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιος για θέματα Ενέργειας, Γκούντερ Έτινγκερ σύμφωνα με δηλώσεις του ιδίου σε κλειστό κύκλο στελεχών του SPD, τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα «Bild». ο Επίτροπος επιβεβαίωσε την πληροφορία σε τηλεφωνική του επικοινωνία με την εφημερίδα, λέγοντας ότι «στο τέλος της ημέρας, δεν θα αποφύγουμε ένα κούρεμα χρέους για την Ελλάδα».

Ο επικεφαλής της Bundesbank J. Weidmann αναφερόμενος στην περίπτωση της Ελλάδας υποστήριξη ότι "το νέο κούρεμα δεν θα λύσει τα προβλήματα". "Πρέπει πρώτα να αναρωτηθούμε εάν έχει νόημα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, αφού εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις" δήλωσε και συμπλήρωσε: "Τα προγράμματα προσαρμογής έχουν αποτελέσματα, η Ελλάδα είναι ειδική περίπτωση".

Το ΔΝΤ διαφωνεί επίσης με την πρόταση να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα έως το 2022 ώστε να μειώσει το έλλειμμα ως ποσοστό του ΑΕΠ στο 120%.

Στο στόχαστρο του κ. Γιούνκερ βρέθηκαν επίσης, Αυστρία, Γερμανία αλλά και η Βαυαρία με αφορμή δηλώσεις ότι έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι διαφαινόμενη.

«Οι απειλές ότι η Ελλάδα μπορεί να εγκαταλείψει την ευρωζώνη δεν κάνουν καλό στη χώρα. Πρέπει να προσέχουμε τα λόγια μας και να δείξουμε αλληλεγγύη στην Ελλάδα», δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του.

Μερίδα πολιτικών που μετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό της Α. Μέρκελ και συγκεκριμένα οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) αλλά και μέλη της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης της Βαυαρίας υιοθετούν ξανά σκληρή ρητορική έναντι της Ελλάδας, καθώς οι φόβοι για την κρίση στην ευρωζώνη επανέρχονται.

Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου, εν όψει Eurogroup την Τρίτη

Την ετοιμότητα για την άμεση εφαρμογή των μέτρων που έχουν συμφωνηθεί επανεπιβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κατά τη διάρκεια ευρείας κυβερνητικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup την Τρίτη.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης διαπιστώθηκε ότι η ελληνική πλευρά ανταποκρίνεται πλήρως στις δεσμεύσεις της.

«Είμαστε έτοιμοι 101%» ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ενώ ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι ανακτάται η αξιοπιστία της χώρας και η Ελλάδα εισέρχεται σε τροχιά ανάπτυξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εφαρμοστικές εγκύκλιοι του υπουργείου Εργασίας για τα εργασιακά και τις νέες ασφαλιστικές ρυθμίσεις θα εκδοθούν στις αρχές της εβδομάδας.

Η εγκύκλιος για τα ασφαλιστικά ενδέχεται να εκδοθεί τη Δευτέρα και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον τρόπο λειτουργίας της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών και τα ισοδύναμα μέτρα που θα αναπληρώνουν τη μείωση των αναπηρικών συντάξεων που εξαιρέθηκε από τα μέτρα.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο Διοικητιικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.

«Αναδιάρθρωση με όλους τους πιστωτές» χρειάζεται η Ελλάδα

«Για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της η Ελλάδα, χρειάζεται μάλλον μια αναδιάρθρωση με όλους τους πιστωτές», δηλώνει ο Γερμανός οικονομολόγος και μέλος του Οικονομικού Συμβουλίου Λαρς Φελντ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Stuttgarter Nachrichten».
Διευκρινίζει ωστόσο ότι η γερμανική κυβέρνηση «δεν θα απαρνηθεί ευχαρίστως κεφάλαια, και μάλιστα όχι τον επόμενο χρόνο που είναι οι ομοσπονδιακές εκλογές».
Ο κ. Φελντ χαρακτηρίζει την Ελλάδα «ειδική περίπτωση», με προβλήματα που δεν αντιμετωπίζουν οι άλλες χώρες, καθώς, όπως λέει, είναι πολύ δύσκολο να εισπραχθούν φόροι και να εξυγιανθεί η δημοσιονομική κατάσταση.
«Το θεωρώ αυτό ως θεμελιώδη ψήφο δυσπιστίας των πολιτών έναντι του κράτους», τονίζει ο Γερμανός οικονομολόγος και προσθέτει: «Η Ελλάδα ζήτησε τώρα τη βοήθεια της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία έχει την εμπειρία να οικοδομήσει διοικητικές δομές σε κράτη με τέτοιες δυσκολίες. Αυτό είναι ένα σωστό βήμα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να τις εξασφαλίσει. Θα εγείρετο τεράστια δυσαρέσκεια, εάν Γερμανοί υπάλληλοι προσπαθούσαν να εισπράξουν φόρους στην Ελλάδα».

Παρεξηγήθηκαν οι Σκοπιανοί επειδή τους αποκάλεσε "Σλαβομακεδόνες"

«Κόκκινο πανί» για τους Σκοπιανούς, ο πρέσβης της Ε.Ε στα Σκόπια, Άιβο Όραβ, επειδή τους αποκάλεσε … «Σλαβομακέδονες».O Εσθονός διπλωμάτης παρευρέθηκε σε μια σύνοδο στις Βρυξέλλες, όπου στη διάρκεια μιας ομιλία τους για τη συμφωνία της Αχρίδας στα Σκόπια, δήλωσε συγκεκριμένα : «Οι Εθνικά Αλβανοί και οι Σλαβομακεδόνες της πΓΔΜ ερμηνεύουν το πλαίσιο συμφωνίας διαφορετικά».
Η αναφορά Όραβ σε «Σλαβομακεδόνες», έγινε πρώτο θέμα στα τοπικά ΜΜΕ που θεώρησαν προσβλητικό τον χαρακτηρισμό, αφού επιχειρούν συστηματικά να διαγράψουν κάθε σλαβικό στοιχείο της ταυτότητας τους, στο πλαίσιο «αρχαιομακεδονοποίησης»  που προωθεί συστηματικά τα τελευταία χρόνια  η κυβέρνηση Γκρούεφσκι, με στόχο να οικειοποιηθεί την ελληνική ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της αρχαίας Μακεδονίας.

Χιλιάδες διαδηλωτές έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία

- 20 χιλιάδες διαδηλωτές στην πορεία του Πολυτεχνείου
- Διαπραγματεύονται Βουλευτές ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσει η πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ
- Φόρο τιμής στους αγωνιστές που έχασαν τη ζωή τους απέτισε πλήθος κόσμου
- Στους δρόμους χιλιάδες αστυνομικοί - Το ΚΚΕ θα συνεχίσει την πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία
- Κλειστοί οι σταθμοί μετρό σε Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμό, Μ.Μουσικής, Αμπελόκηπους, Μοναστηράκι και Ακρόπολη
- Κλειστός και ο σταθμός του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι

Ολοκληρώθηκε η πορεία των των φοιτητών με τη σημαία του Πολυτεχνείου προς την Αμερικανική Πρεσβεία. Οι διαδηλωτές με αφετηρία το Πολυτεχνείο και μέσω των οδών Ακαδημίας και Β. Σοφίας έφθασαν στην Αμερικανική Πρεσβεία όπου και κατέληξε η πορεία.

Οι φοιτητές φθάνοντας έψαλλαν τον εθνικό ύμνο πάνω από την σημαία και στη συνέχεια αποχώρησαν μέσω της οδού Σούτσου ενώ ο δρόμος μπροστά από την Πρεσβεία παραμένει αποκλεισμένος από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και των ΜΑΤ.

Αμέσως μετά την αποχώρηση της σημαίας από το χώρο του Πολυτεχνείου, αποκλείστηκε σταδιακά, ακόμη και για τους πεζούς, η οδός Πατησίων, από το ύψος της Χαλκοκονδύλη μέχρι την Ιουλιανού. Στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο στους πεζούς στη λωρίδα από την Πατησίων προς την Κηφισίας, ενώ, στη λωρίδα από την Κηφισίας προς την Πατησίων επιτρέπεται η πρόσβαση και σε οχήματα.

Όπως εξήγησαν οι αστυνομικές δυνάμεις το μέτρο λήφθηκε για την προστασία του ιστορικού κτιρίου του Πολυτεχνείου.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν με τον αποκλεισμό της ευρύτερης περιοχής γύρω από το Πολυτεχνείο, καθώς περίοικοι έχουν πρόσβαση στα σπίτια τους μόνο με αστυνομική άδεια.

Τμήματα νεολαιών τα οποία προσπάθησαν να έχουν πρόσβαση στην οδό Πατησίων τους απαγορεύτηκε, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Ένωση Κυπρίων Φοιτητών την οποία σταμάτησαν στο ύψος της Ιουλιανού.

Το κέντρο εξαιτίας της πορείας είναι κλειστό από την Καλλιρόης. Σύμφωνα με την αστυνομία έχουν γίνει συνολικά 50 πρπσαγωγές.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)