Γκολαντιές. menou
- Home
- Φορολογικό
- Νέες Συντάξεις ΕΦΚΑ
- Νέες Συντάξεις Δημοσίου
- Νέες Συντάξεις Ιδιωτικού Τομέα
- Νέες Συντάξεις Χηρείας
- Επικουρικές Συντάξεις
- Προσωπική Διαφορά
- Ασφαλιστικό ΙΚΑ
- Ασφαλιστικό ΔΕΚΟ-Αυτοαπασχολούμενων
- Συνταξιοδοτικό
- Στρατιωτικοί
- 6μηνα
- Σωματα Ασφαλείας
- Ιατροί/ΕΤΑΑ
- Eκπαιδευτικοί
- Δικηγόροι-Μηχανικοί
- Aποδείξεις Εφορίας
- Υπολογ.ΣύνταξηςΙΚΑ
- ΕΚΑΣ
- Εργασιακό
- Μητέρες
- Τεκμήρια
- Εντυπα ΙΚΑ
- ΦΠΑ Δικηγόρων
- Τaxisnet
- Oρια ΟΑΕΕ
- Πλασματικά
- Φ.Π.Α.
- Δημόσιο
- Φορολογικό
- Τεκμηρια
- Μισθοι-Συνταξεις 2011
- Δημόσιο και 65
- ΙΚΑ και Ενσημα
- Σύνταξη και Αναπηρία
- Διαδικασία Συντ/σης
- Αναγνώριση
- Μεταβίβαση
- Ερωταπαντήσεις
- About
Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013
«Κούρεμα» καταθέσεων στους οφειλέτες του Δημοσίου!
Έκανε στην τράπεζα, αυτό που κάνουν οι τράπεζες σε όλους μας!
Δυσαρεστημένος από τους όρους της σύμβασης μιας προσφοράς για πιστωτική κάρτα που έλαβε από το τραπεζικό ίδρυμα Tinkoff Credit, ο Άγκαρκοβ τους άλλαξε & τους έστειλε πίσω υπογεγραμμένους από την πλευρά του για τελική έγκριση από την τράπεζα.
Η τράπεζα ενέκρινε τη σύμβαση χωρίς να διαβάσει τα ψιλά γράμματα (σας θυμίζει κάτι;;) συμφωνώντας έτσι σε επιτόκιο 0%, απεριόριστη πίστωση χωρίς αμοιβές για τη τράπεζα καθώς και μια ρήτρα πως η τράπεζα θα καταβάλλει τεράστια αποζημίωση σε περίπτωση αλλαγής ή ακύρωσης της σύμβασης.
Ο Αγκαρκοβ χρησιμοποίησε την πιστωτική για 2 χρόνια αλλά στη συνέχεια η τράπεζα την ακύρωσε και προχώρησε και σε μήνυση με αξίωση 1.363$. Η τράπεζα ισχυρίστηκε πως της οφείλονται τόκοι, τέλη καθώς και προσαυξήσεις υπερημερίας. Το δικαστήριο όμως είχε άλλη άποψη & έκρινε πως με βάση τους όρους της μεταξύ τους σύμβασης ο Άγκαρκοβ χρωστά μόνο 575$ τα οποία και μπορεί να εξοφλήσει όποτε εκείνος θέλει (τα χρήματα δηλαδή που είχε χρεώσει στην κάρτα την περίοδο χρήσης της ΑΤΟΚΑ!).
Με το δεδικασμένο λοιπόν, ο πελάτης προχώρησε σε μήνυση κατά της τράπεζας διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 727.000$ για μη τήρηση συμβολαίου.
Ο απολογισμός της επίσκεψης Σαμαρά στις ΗΠΑ
Στον οικονομικό τομέα, ο απολογισμός είναι μάλλον θετικός, καθώς πέρα από την υπόσχεση για κάποιου είδους βοήθεια, ο Μπαράκ Ομπάμα έστειλε το επιθυμητό για την ελληνική κυβέρνηση μήνυμα κατά της γερμανικής έμπνευσης συνεχιζόμενης λιτότητας, που αφενός λειτούργησε αρνητικά στην ανάπτυξη, αφετέρου συρρίκνωσε με γοργούς ρυθμούς τον αριθμό θέσεων εργασίας. Εδώ γεννάται ένα ερώτημα: «Περίπου ενάμισι μήνα πριν τις εκλογές, τι αναμένει ο Αμερικανός πρόεδρος από τη Γερμανία με αυτή την τοποθέτηση;». Σίγουρα, στην παρούσα φάση, αυτή η τοποθέτηση του Μπαράκ Ομπάμα δεν θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως θετική για την Άνγκελα Μέρκελ. Θετικές θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν οι επαφές που είχε ο Αντώνης Σαμαράς, σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη, με σημαντικούς επενδυτικούς ομίλους. Ωστόσο, η πρακτική τους σημασία θα φανεί στο προσεχές μέλλον. Θα πρέπει να τονισθεί ότι η αμερικανική πλευρά σαφώς υποστηρίζει την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και όσο απομακρύνεται το σενάριο του Greekexit -αν πράγματι απομακρύνεται- τόσο περισσότερο επωφελείται η αμερικανική οικονομία και όχι μόνο. Για παράδειγμα, βελτιώνεται η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, γεγονός που λειτουργεί θετικά αφενός στη μείωση των ευρωπαϊκών εξαγωγών προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, αφετέρου στην αύξηση των αμερικανικών εξαγωγών προς τη γηραιά ήπειρο.
Στον ενεργειακό τομέα, παρότι η ελληνική πλευρά είχε να επιδείξει τόσο την πρόσφατη συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου TAP, που ως ένα βαθμό βελτιώνει την ενεργειακή ασφάλεια στη νοτιοανατολική Ευρώπη και δημιουργεί κάποια προβλήματα στο ρωσικό μονοπώλιο, όσο και την πρόσφατη ενεργειακή συνεργασία Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας, εντούτοις, πέρα από τα εύσημα δεν αποκόμισε κάτι «χειροπιαστό». Πρώτον, διότι, σε συνέντευξή του την προηγούμενη ημέρα (8 Αυγούστου), ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν έκανε λόγο για την επίλυση του Κυπριακού (για την επανένωση της νήσου ως διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας), αλλά ταυτόχρονα αναφέρθηκε και στην ανάπτυξη των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου, τα οποία θα μπορούν να μεταφέρονται στις ευρωπαϊκές αγορές ενέργειας μέσω του αγωγού ΤΑΡ. Στο σχετικά πρόσφατο άρθρο «Το αζέρικο φυσικό αέριο και τα ερωτήματα για τον TAP» (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, 28 Ιουνίου 2013), είχαμε εκτιμήσει ότι, μεσομακροπρόθεσμα, ο ΤΑΡ μπορεί να επιφέρει αρνητικές εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα της Ανατολικής Μεσογείου και κυρίως στην εκμετάλλευση των ισραηλινών, των κυπριακών και των πιθανών ελληνικών κοιτασμάτων φυσικού αερίου (Δυτικής Ελλάδας και νοτίως της Κρήτης). Συγκεκριμένα, λόγω της κατασκευής του αγωγού ΤΑΡ, το σενάριο του σχεδιασμού και της κατασκευής ενός αγωγού Ανατολικής Μεσογείου–Κρήτης–Ηγουμενίτσας–Ιταλίας, που σαφώς προωθεί τα ελληνικά συμφέροντα, ολοένα συγκεντρώνει και λιγότερες πιθανότητες υλοποίησης. Δεύτερον, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος ενθάρρυνε την αξιοποίηση των πιθανών ελληνικών υποθαλάσσιων κοιτασμάτων, αλλά τόνισε ότι αυτό θα πρέπει να πραγματοποιηθεί με ασφαλή και υπεύθυνο τρόπο, που θα ενισχύει και θα διατηρεί την περιφερειακή συνεργασία και σταθερότητα. Δηλαδή, εμμέσως πλην σαφώς, υπέδειξε για άλλη μια φορά ότι η εκμετάλλευση των πιθανών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων της ανατολικής ελληνικής υφαλοκρηπίδας είναι θέμα που θα πρέπει να συμφωνηθεί με την Άγκυρα. Το θετικό στον τομέα της ενέργειας είναι η αναφορά του Έλληνα πρωθυπουργού περί «τεράστιων αποθεμάτων στην ευρύτερη περιοχή». Αυτή η δήλωση ίσως σχετίζεται και με τα αναμενόμενα αποτελέσματα της επεξεργασίας των σεισμολογικών ερευνών, που πριν από περίπου ένα εξάμηνο πραγματοποίησε το Nordic Explorer στις θαλάσσιες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και νότια της Κρήτης. Πολύ πιθανόν, ο Έλληνας πρωθυπουργός να γνωρίζει τα πρώτα αποτελέσματα αυτών των ερευνών και σύντομα –ίσως το Σεπτέμβριο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης- να προβεί σε σχετικές δηλώσεις, που πέρα από το πολυπόθητο πιθανό(;) πρωτογενές πλεόνασμα και τα αυξημένα έσοδα από τον τουρισμό, θα του επιτρέψουν να δικαιολογήσει και κρατήσει ζωντανό το “success story”.
Αναφορικά με τα τεκταινόμενα σε περιφερειακό επίπεδο και τη γεωστρατηγική σπουδαιότητα της Ελλάδας, θα πρέπει να επαναλάβουμε ότι οι κύριοι μοχλοί υποστήριξης των αμερικανικών συμφερόντων στην Ανατολική Μεσόγειο παραμένουν το Ισραήλ και η Τουρκία. Αυτές οι χώρες συνιστούν τους στρατηγικούς εταίρους των Ηνωμένων Πολιτειών. Ακόμη και στην παρούσα φάση, που ο Ερντογάν «παραπαίει» αντιμετωπίζοντας μείζονες προκλήσεις σε πολιτικό επίπεδο (συνεχιζόμενες εσωτερικές αναταραχές, κουρδικό, πολιτική φθορά), στον τομέα της οικονομίας (επιβράδυνση του υψηλού ρυθμού ανάπτυξης, έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο, ανησυχία επενδυτών λόγω κλίματος ανασφάλειας), αλλά και αναφορικά με την εσωτερική και περιφερειακή κατάσταση ασφάλειας (συνεχιζόμενη συριακή κρίση, διάτρητα συρο-τουρκικά σύνορα και συγκέντρωση τρομοκρατικών στοιχείων). Με την επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες, η ελληνική κυβέρνηση απλά επαναπροσδιόρισε το ρόλο της ως χώρα μέλους του ΝΑΤΟ, αν και σήμερα η Συμμαχία αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα αποστολής και χρηματοδότησης. Συγκεκριμένα, επαναβεβαιώθηκαν οι ελληνο-αμερικανικές στρατιωτικές σχέσεις συνεργασίας, κυρίως με τη διάθεση μόνιμων και προσωρινών αεροναυτικών βάσεων (όταν το απαιτείται επιχειρησιακά), τη συνεργασία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την αντιμετώπιση των κοινών ασύμμετρων απειλών, τη στρατιωτική συνεργασία με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, κτλ.
Τα σημαντικά οφέλη από την εν λόγω επίσκεψη θα μπορούσαμε να τα χαρακτηρίσουμε περισσότερο ως κομματικά ή μάλλον κυβερνητικά, παρά ως εθνικά. Εννοώντας, ότι από τη συνάντηση Σαμαρά-Ομπάμα η δικομματική κυβέρνηση αποκόμισε αίγλη και «ψήφο εμπιστοσύνης», όπως αναφέρουν άλλωστε και αρκετά ΜΜΕ, γεγονός που θα παρατείνει ως ένα βαθμό την επιβίωσή της. Αν βέβαια μετά τις γερμανικές εκλογές εισακουσθεί, έστω ως ένα βαθμό, το μήνυμα Ομπάμα περί αναγκαιότητας του τερματισμού της πολιτικής λιτότητας, τότε θα μπορούσαμε να αξιολογήσουμε το αποτέλεσμα της εν λόγω επίσκεψης ως «χειροπιαστό». Ωστόσο, πρέπει να έχουμε υπόψη ότι το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένονται και τα αποτελέσματα των ερευνών του Nordic Explorer. Αν παρεμπιπτόντως είναι τόσο αισιόδοξα, όπως πολλοί «ειδικοί» έχουν επανειλημμένα δηλώσει, τότε μήπως η πολυπόθητη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους συνδεθεί με την εκμετάλλευση των πιθανών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων;
Βασίλης Γιαννακόπουλος
|
||
Άρθρο του GeoStrategy στην εφημερίδα "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ"
|
Σύνταξη για γυναίκες στα 50 και 55
Συντάξεις με ευνοϊκές διατάξεις κατοχυρώνουν οι γυναίκες που ασφαλίστηκαν για πρώτη φορά μέχρι το 1992 σε ταμεία μισθωτών, δηλαδή στο Δημόσιο, στο ΙΚΑ, στα ειδικά ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών καθώς και στα ταμεία των επιστημόνων, που ανήκουν στο ΕΤΑΑ (ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ και Ταμείο Νομικών).
Πάνω από 650.000 ασφαλισμένες ανήκουν σε αυτή τη μεγάλη κατηγορία και μπορούν να αποχωρήσουν σε ηλικίες 50 και 55 ετών, κατοχυρώνοντας μάλιστα τις προυποθέσεις συνταξιοδότησης των ετών 2010, 2011 και 2012, είτε με πραγματικό χρόνο ασφάλισης είτε με αναγνώριση πλασματικών ετών.
Κάντε κλικ στον πίνακα για μεγέθυνση:
Με sms θα μοιράσουν τα επιδόματα
Στα αζήτητα από το επίδομα τέκνων είναι αυτή τη στιγμή 692 εκατ. ευρώ, καθώς από τα 755 εκατ. ευρώ που προβλέφθηκαν φέτος έχουν πληρωθεί μόλις τα 63 εκατ. ευρώ (8.2% του συνολικού εγκριθέντος ποσού)!
Η διαδικασία ειδοποίησης των δικαιούχων μέσω SMS θα εφαρμοστεί, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο "Ελεύθερος Τύπος" με τη λήξη των προθεσμιών για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ώστε στη συνέχεια και όσο θα προχωρά η εκκαθάριση των δηλώσεων να ειδοποιούνται για να υποβάλουν το ειδικό έντυπο Α21 φορολογούμενοι οι οποίοι μπορεί να πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια, αλλά για διάφορους λόγους δεν υπέβαλαν το εντυπο για να πάρουν το επίδομα που δικαιούνται.
(πατήστε επάνω στη φωτογραφία για μεγαλύτερη ανάλυση)
Τι πληρώνουμε για τη ΔΕΗ;
Στο λογαριασμό της ΔΕΗ δεν πληρώνουμε την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώνουμε αλλά και κάποιες άλλες χρεώσεις, που όμως η ΔΕΗ οφείλει να συνεισπράττει και να αποδίδει σε τρίτους.
Έτσι, πέρα από την κατανάλωση ρεύματος που πληρώνουμε στη ΔΕΗ, στους λογαριασμούς περιλαμβάνονται και «χρεώσεις υπέρ τρίτων», οι οποίες υποχρεωτικά εισπράττονται από τη ΔΕΗ με βάση σχετικούς νόμους.
Αναλυτικά οι χρεώσεις στον παρακάτω πίνακα.
(Πατήστε τη φωτογραφία για μεγέθυνση):
tweeter
Our Banner
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ
Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô