Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέος επικίνδυνος ιός κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέος επικίνδυνος ιός κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο Facebook
Οι χρηστές δυστυχώς δεν μπορούν να τον αποφύγουν, καθώς δεν γνωρίζουν από την αρχή αν πρόκειται για κανονική ειδοποίηση ή απάτη
Νέος, επικίνδυνος ιός κυκλοφορεί από το βράδυ του Σαββάτου (25/6) στο μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Ο χρήστης βλέπει πώς έχει μια ειδοποίηση και μόλις πατήσει για να δει ποια είναι αυτή, βλέπει πώς ένας από τους φίλους του, τον έχει προσθέσει με ετικέτα σε μια δημοσίευση (tag).
Προφανώς και το μυαλό του χρήστη δεν πάει στο κακό, αφού αυτό γίνεται συχνά στο facebook, μεταξύ φίλων. Όταν πατήσετε όμως να δείτε τη δημοσίευση, γίνεται download στον υπολογιστή σας ένα αρχείο, το οποίο είναι και ο ιός, χωρίς το facebook να σας μεταφέρει σε κάποια δημοσίευση!
Κοινοποιήστε το να το δουν οι φίλοι σας!

Πόσο μειώνονται μισθοί και συντάξεις από τέλη Ιουνίου


Μειωμένα για εκατομμύρια εργαζόμενους και συνταξιούχους με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα θα είναι τα ποσά των μηνιαίων καθαρών αποδοχών που θα λάβουν τα επόμενα εικοσιτετράωρα, λόγω έναρξης του υπολογισμού της μηνιαίας παρακράτησης φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, με βάση τις νέες κλίμακες που νομοθέτησαν κυβέρνηση και δανειστές με τον νόμο 4387/2016.
Στη νέα κλίμακα υπολογισμού του φόρου εισοδήματος για τους μισθούς και τις συντάξεις, την οποία προβλέπει ο πρόσφατα ψηφισθείς νόμος 4387/2016, ο ελάχιστος συντελεστής φόρου 22% θα ισχύει για ετήσια εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ αντί 25.000 ευρώ που προβλεπόταν μέχρι τώρα, ενώ το ανώτατο ποσό της ετήσιας έκπτωσης φόρου θα μειωθεί από τις 2.100 στα 1.900 ευρώ για όσους εργαζόμενους και συνταξιούχους δεν έχουν προστατευόμενα τέκνα, στα 1.950 ευρώ για όσους έχουν ένα προστατευόμενο τέκνο και στα 1.900 ευρώ για όσους έχουν δύο προστατευόμενα τέκνα.
Για όσους έχουν τρία ή περισσότερα προστατευόμενα τέκνα η ανώτατη ετήσια έκπτωση φόρου θα παραμείνει στις 2.100 ευρώ.
Σε κάθε περίπτωση, το ανώτατο ποσό της έκπτωσης φόρου θα παρέχεται σε όσους μισθωτούς και συνταξιούχους έχουν ετήσιες αποδοχές μέχρι 20.000 ευρώ.
Στο τμήμα του ετήσιου εισοδήματος από τις 20.001 έως τις 25.000 ευρώ, ο συντελεστής φόρου θα αυξηθεί από το 22% στο 29%, ενώ στο τμήμα του ετήσιου εισοδήματος από τις 25.001 έως τις 30.000 ευρώ θα επιβάλλεται συντελεστής φόρου ελαφρά μειωμένος από το 32% στο 29%.
Πάνω από τις 30.000 και μέχρι τις 40.000 ευρώ θα ισχύει συντελεστής φόρου 37% αντί 25%-32%.
Στο υπερβάλλον των 40.000 ευρώ τμήμα του ετήσιου εισοδήματος θα επιβάλλεται πλέον συντελεστής φόρου 45%, αντί 32%-42%.
Η έκπτωση φόρου των 1.900 – 2.100 ευρώ θα μειώνεται κατά 10 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ πρόσθετο εισόδημα πάνω από τις 20.000 ευρώ.
Επιπλέον, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος» σύμφωνα με τον νόμο 4387/2016, για τα εισοδήματα που αποκτώνται εντός του 2016 θα ισχύσει νέα κλίμακα της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, η οποία διαμορφώνεται ως εξής: συντελεστής 2,2% για ετήσιο εισόδημα από 12.001 έως 20.000 ευρώ, 5% από 20.001 έως 30.000 ευρώ, 6,5% από 30.001 έως 40.000 ευρώ, 7,5% από 40.001 έως και 65.000 ευρώ, 9% από 65.001 έως και 220.000 ευρώ και 10% από 220.001 ευρώ και πάνω.
Με βάση τα παραπάνω νέες κλίμακες υπολογισμού του φόρου εισοδήματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, οι μηνιαίες φορολογικές κρατήσεις θα επιβάλλονται πλέον πάνω από το όριο των 617 ευρώ το μήνα για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους και πάνω από το ποσό των 720 ευρώ το μήνα για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους, ενώ σήμερα επιβάλλονται πάνω από τα 682 ευρώ το μήνα για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους και πάνω από τα 795 ευρώ το μήνα για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.
Επιπλέον με τις νέες αυτές κλίμακες, οι μηνιαίες φορολογικές κρατήσεις θα αυξηθούν για τους περισσότερους ιδιωτικούς υπαλλήλους που λαμβάνουν πάνω από 682 ευρώ το μήνα, καθώς επίσης και για τους περισσότερους δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους οι οποίοι λαμβάνουν πάνω από 720 ευρώ το μήνα.
Ο υπολογισμός των φορολογικών κρατήσεων με τις νέες επαχθέστερες φορολογικές κλίμακες θα ξεκινήσει:
Για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους από τις αποδοχές του μηνός Ιουνίου, οι οποίες θα καταβληθούν στο τέλος του τρέχοντος μηνός.
Για τους δημοσίους υπαλλήλους από τις αποδοχές του μηνός Ιουλίου, που θα καταβληθούν στις 27 του τρέχοντος μηνός.

Για τους συνταξιούχους από τις συντάξεις του μηνός Ιουλίου, που θα καταβληθούν στις 29 Ιουνίου στους δικαιούχους του ΙΚΑ και του Δημοσίου, στις 30 Ιουνίου στους δικαιούχους του ΝΑΤ και του ΚΕΑΝ και την 1η Ιουλίου στους δικαιούχους του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ.

Τι σημαίνει το Brexit για την τσέπη μας


«Τουλάχιστον, το Brexit έγινε Παρασκευή (σ.σ μαύρη Παρασκευή όπως αποδείχθηκε για τις αγορές σε όλο τον κόσμο). Μεσολαβεί το Σαββατοκύριακο οπότε ελπίζουμε ότι θα κατέβουν οι τόνοι και από Δευτέρα η αντιμετώπιση όλων θα είναι πιο ψύχραιμη» έλεγε χαρακτηριστικό αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος χθες και ενώ οι αξίες σε αγορές και χρηματιστήρια βυθίζονταν υπό το βάρος του αιφνιδιαστικού αποτελέσματος στο βρετανικό δημοψήφισμα.
 
Γεγονός είναι ότι από χθες, έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια σε Ελλάδα και Ευρώπη να πέσουν οι τόνοι (άλλωστε η οικονομία είναι ψυχολογία) ως προς τις πιθανές επιπτώσεις του Brexit: από τη μία η ΤτΕ –μέσω στελεχών της- να καθησυχάζει για τις καταθέσεις (οι οποίες άλλωστε δεν μπορούν να… κουνηθούν λόγω των capital controls) και από την άλλη τραπεζικά στελέχη να τονίζουν ότι οι συναλλαγές της Ελλάδας με την Μεγάλη Βρετανία που μπορεί να επηρεαστούν από το Brexit δεν είναι τόσο μεγάλες ώστε να προκαλούν σοβαρές ανησυχίες για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Ως προς τις πολιτικές συνέπειες βέβαια –οι οποίες ασφαλώς επηρεάζουν τις αγορές- κανείς δεν μπορεί να είναι ιδιαίτερα καθησυχαστικός σε αυτή τη φράση. Χαρακτηριστική η παραδοχή κυβερνητικού στελέχους: «ξεκίνησε το ξήλωμα του πουλόβερ (σ.σ της Ευρωπαϊκής Ένωσης) και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει…»
Η απόπειρα καταγραφής των οικονομικών επιπτώσεων του Brexit στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε υποθέσεις καθώς συγκεκριμένες απαντήσεις αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν:
1. Υπόθεση πρώτη: η Ελλάδα θα ζημιωθεί εξαιτίας της μείωσης των κονδυλίων για τα κοινοτικά προγράμματα. Η Μεγάλη Βρετανία εισφέρει σε ετήσια βάση περίπου 12 δις. ευρώ στον κοινοτικό προϋπολογισμό ο οποίος διαμορφώνεται στα 117 δις. ευρώ. Αν αυτά τα 12 δις. ευρώ λείψουν, τότε η Ελλάδα θα επιβαρυνθεί με περίπου 170 εκατ. ευρώ (σ.σ με βάση το ποσοστό συμμετοχής της στον κοινοτικό προϋπολογισμό) υπό την υπόθεση βέβαια ότι ο προϋπολογισμός θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα κάτι το οποίο δεν είναι δεδομένο. Αν αποφασιστεί να επιμεριστούν οι υπόλοιπες χώρες το κόστος της κάλυψης της «τρύπας» που θα αφήσει η αποχώρηση της Μ Βρετανίας, οι συνέπειες θα είναι πολύ μικρότερες για την Ελλάδα η οποία εισπράττει από την Ένωση πολύ περισσότερα χρήματα από όσα πληρώνει (σ.σ περίπου 1,65 δις. ευρώ). Μείωση του κοινοτικού προϋπολογισμού, σημαίνει και μειώσεις χρηματοδοτήσεων μέσω του ΕΣΠΑ και των υπόλοιπων κοινοτικών προγραμμάτων.
2. Υπόθεση δεύτερη: θα θιγούν οι εξαγωγές προς την Βρετανία. Είναι πολύ νωρίς να καταλήξει κάποιος σε συμπέρασμα. Πρώτον, δεν είναι σαφές σε ποια επίπεδα θα σταθεροποιηθεί η βρετανική λίρα καθώς το βύθισμα της Παρασκευής, οφείλεται εν πολλοίς και στον αιφνιδιασμό των αγορών. Δεύτερον δεν είναι σαφές σε ποια συμφωνία θα καταλήξουν η Μεγάλη Βρετανία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις μεταξύ τους εμπορικές συναλλαγές. Προφανώς και οι χώρες της ΕΕ δεν θα θελήσουν να χάσουν έναν τόσο μεγάλο «πελάτη» όπως είναι η Βρετανία. Οι εξαγωγές της Ελλάδας προς την Βρετανία ανέρχονται περίπου στα 1,07 δις. ευρώ και αντιπροσωπεύουν το 4,2% των συνολικών εξαγωγών της χώρας. Αντίθετα, οι εισαγωγές από την Μ. Βρετανία είναι περισσότερες από τις εισαγωγές και φτάνουν σα 1,2 δις. ευρώ. Η Ελλάδα εξάγει κυρίως βιομηχανικά προϊόντα (σε ποσοστό 60%) και αγροτικά προϊόντα (σε ποσοστό 30% - κυρίως σταφύλια και σταφίδα).
3. Οι Βρετανοί τουρίστες, αποδίδουν στην Ελλάδα περίπου 2 δις. ευρώ (με βάση τα στοιχεία του 2015) καθώς κάθε χρόνο έρχονται στην Ελλάδα περίπου 2,397 εκατομμύρια άτομα. Ειδικά για φέτος, τα περισσότερα πακέτα έχουν κλείσει από νωρίς και αυτό που διακυβεύεται είναι η δαπάνη που θα κάνουν οι Βρετανοί στην Ελλάδα (σ.σ δηλαδή αν θα επηρεαστεί η κατανάλωσή τους λόγω της μεταβολής της ισοτιμίας αλλά και της ψυχολογίας) αλλά και οι κρατήσεις της τελευταίας. Το 2015, ήταν καλή χρονιά για την Ελλάδα όσον αφορά στους Βρετανούς τουρίστες καθώς οι αφίξεις ενισχύθηκαν κατά 14,7% και οι εισπράξεις κατά 30,5%.
4. Στις πιθανές επιπτώσεις για την Ελλάδα, εντάσσεται και το ζήτημα των άμεσων ξένων επενδύσεων ελληνικών επιχειρήσεων. ΟΙ ναυτιλιακές εταιρείες που έχουν γραφεία στο Citi, προς το παρόν εμφανίζονται καθησυχαστικές καθώς δηλώνουν ότι η πορεία της ναυτιλίας εξαρτάται κυρίως από το διεθνές εμπόριο. Επίσης το νόμισμα συναλλαγών της ναυτιλίας είναι το δολάριο. Από την άλλη, υπάρχει η πιθανότητα, η έξοδος της Βρετανίας να οδηγήσει την επόμενη βρετανική κυβέρνηση σε αποφάσεις ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας ώστε το Citi να παραμείνει ελκυστικός προορισμός.
5. Σοβαρή συνέπεια που μπορεί να υπάρξει για την Ελλάδα, αφορά στην πιθανή καθυστέρηση εξόδου της χώρας στις αγορές για δανεισμό. Η πρώτη αντίδραση μετά την έκδοση του αποτελέσματος, ήταν η στροφή των επενδύσεων σε επενδυτικά καταφύγια (χρυσό, γερμανικά ομόλογα κλπ) και η φυγή κεφαλαίων από τις επενδύσεις με ρίσκο (μετοχές, ομόλογα μικρών χωρών κλπ). Αυτό αποτυπώθηκε και με άνοδο των spread των ομολόγων περιφερειακών χωρών μεταξύ των οποίων και του ελληνικού. Η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει στις αγορές να δανειστεί κεφάλαια αν δεν εξασφαλίσει μια απόδοση της τάξεως του 3-3,5%. Υπενθυμίζεται ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας είναι καλυμμένες μέχρι το 3ο τρίμηνο του 2018.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)