Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Ψάχνουν 1 δισ. για να πληρώσουν συντάξεις και εφάπαξ

efapax0902
Δάνειο 1 δισ. ευρώ από το δάνειο του νέου μνημονίου που ψηφίστηκε διεκδικεί το υπουργείο Εργασίας, ώστε να μπορέσει να πληρώσει συντάξεις και εφάπαξ σε 298.000 ασφαλισμένους που είναι σε λίστα αναμονής από το 2013. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, η λίστα αναμονής είναι από το 2012.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, το ποσό θα προέλθει από κονδύλι 7 δισ. ευρώ που έχει προβλεφθεί στο τρίτο μνημόνιο (όπως και στα δύο προηγούμενα) για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του κράτους προς τρίτους, και εν προκειμένω προς τους ασφαλισμένους που περιμένουν στην ουρά για να πάρουν συντάξεις και εφάπαξ, αλλά τα ταμεία αδυνατούν να ανταποκριθούν λόγω της συνεχιζόμενης μείωσης των εσόδων τους. Τα 7 δισ. ευρώ θα διατεθούν σε ορίζοντα 3ετίας και θα εκταμιεύονται μαζί με τις δόσεις του δανείου, εφόσον οι δανειστές έχουν στα χέρια τους θετική αξιολόγηση για την εφαρμογή των μέτρων και των νόμων που ψηφίζονται.
Το δάνειο προορίζεται, όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα, για να πληρωθούν οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ, του ΕΤΕΑ και των φορέων πρόνοιας του δημόσιου τομέα, του ιδιωτικού και των ΔΕΚΟ.
Στον ΟΓΑ δεν παρουσιάζεται πρόβλημα καθυστερήσεων γιατί μόλις τον Ιούλιο του 2015 άρχισε να ξαναβγάζει συντάξεις μετά από 2 χρόνια διακοπής των συνταξιοδοτήσεων λόγω της αύξησης του ορίου ηλικίας από τα 65 στα 67 για τους αγρότες.
Καταγραφή
Ανεξάρτητα από το διορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης λόγω εκλογών, στο υπουργείο Εργασίας έχουν ξεκινήσει η προεργασία και οι επαφές με τα Ταμεία για την καταγραφή των καθυστερούμενων συντάξεων και των εφάπαξ που θα ενταχθούν στο πακέτο του 1 δισ. ευρώ.
Το όλο εγχείρημα έχει όμως τον κίνδυνο οι δανειστές να μην εγκρίνουν τη διάθεση του ποσού για όλες τις καθυστερούμενες παροχές, παρά μόνον για όσους περιμένουν το εφάπαξ. Και αυτό γιατί, όπως συνέβη και στο παρελθόν, η τρόικα δεν θεωρεί ληξιπρόθεσμη υποχρέωση τη μη καταβολή των συντάξεων από τα Ταμεία. Στην περίπτωση που οι συντάξεις μείνουν εκτός πληρωμών από το κονδύλι του 1 δισ. ευρώ, τότε θα μεγαλώνει και η λίστα αναμονής αλλά και ο χρόνος που τελικά οι ασφαλισμένοι θα πάρουν τα χρήματά τους.
Το πρόβλημα θα είναι οξύτερο μάλιστα γιατί τα Ταμεία θα πρέπει να δώσουν και αναδρομικά 2 και 3 ετών, από δικά τους χρήματα που δεν έχουν!
Το επιχείρημα στελεχών του υπουργείου Εργασίας είναι ότι τα Ταμεία είναι κρατικοί φορείς και ως εκ τούτου έχουν μερίδιο στο ποσό που θα δοθεί για την εξόφληση των καθυστερούμενων υποχρεώσεών τους. Το στοίχημα για να έρθει το 1 δισ. ευρώ και να πάει ένα μεγάλο μερίδιο στα Ταμεία είναι να γίνουν γρήγορα και οι πληρωμές, γιατί αν δεν απορροφηθεί το ποσό θα δοθεί για να πληρωθούν άλλα «κρατικά φέσια» του 2015 προς την αγορά και ιδιώτες.
Το θέμα είναι λοιπόν «όποιος προλάβει και πάρει τα περισσότερα» και σε αυτή την περίπτωση τα Ταμεία είναι οι φορείς που χρωστούν τα περισσότερα σε περισσότερους.
Λίστα αναμονής
Η λίστα αναμονής φτάνει τους 298.000 δικαιούχους από τους παραπάνω φορείς οι οποίοι έχουν αποχωρήσει για σύνταξη από το 2013, η και από το 2012, χωρίς ακόμη να πάρουν το εφάπαξ και χωρίς να έχουν πάρει την οριστική τους κύρια σύνταξη ενώ το πιο σημαντικό είναι ότι δεν παίρνουν καθόλου την επικουρική, γιατί το ΕΤΕΑ πληρώνει μόνο όταν ο ασφαλισμένος πάρει την οριστική απόφαση συνταξιοδότησης και όχι την προσωρινή που τείνει να υποκαταστήσει την κανονική σύνταξη.
Στη λίστα αναμονής, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής από συνδικαλιστικές πηγές και από στελέχη Ταμείων είναι αυτή τη στιγμή:
1) Στο ΙΚΑ περίπου 65.000 δικαιούχοι που περιμένουν την οριστική τους κύρια σύνταξη (παίρνουν μόνο προσωρινή) με αποχώρηση από το 2013 ή και από το 2012, αν πρόκειται για περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης.
2) Στο ΟΑΕΕ περιμένουν 35.000 δικαιούχοι .
3)Στο ΕΤΕΑ περιμένουν την επικουρική σύνταξη 117.000 ασφαλισμένοι που βγήκαν από το 2013 και επειδή δεν έχουν πάρει την κανονική τους κύρια σύνταξη δεν μπορούν να πάρουν ούτε για δείγμα κάτι από την επικουρική τους
4) Στο Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων η λίστα αναμονής φτάνει στους 63.000 συνταξιοδοτηθέντες που περιμένουν το εφάπαξ εκ των οποίων οι πρώτοι που θα πάρουν χρήματα από το δάνειο του 1 δισ. ευρώ είναι περίπου 10.000 υπάλληλοι οι οποίοι αποχώρησαν στο διάστημα από 1/9/2013 μέχρι 31/12/2013. Η πληρωμή τους θα συμπέσει και με την εφαρμογή είτε του νέου μαθηματικού τύπου είτε άλλου και λιγότερο πολύπλοκου τρόπου υπολογισμού του βοηθήματος, που θα φέρει νέες περικοπές λόγω υψηλού ελλείμματος.
5) Στα Ταμεία Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα και ΔΕΚΟ περιμένουν επίσης για το εφάπαξ περίπου 20.000 δικαούχοι.

Νέα ονόματα και εκπλήξεις στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

suriza_13.w_l
Σε ολονύκτιο θρίλερ μετατράπηκε η συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για τα ψηφοδέλτια καθώς μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες συνεχίζονταν η συζήτηση και οι κόντρες μεταξύ των μελών το οργάνου για τα ονόματα που θα συμπεριληφθούν στις λίστες. Συνέχεια στο επεισόδιο με τον Αλ. Μητρόπουλο έδωσαν στελέχη της ΚΕ που ζήτησαν να μην μετέχει τελικά στις λίστες παρά την πρόταση που είχε αποδεχτεί να είναι τελευταίος στην Αττική.
Η αρμόδια επιτροπή, με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων του Δ. Βίτσα και του Ν. Βούτση, συνεδριάζει ακόμη, ενώ η Κουμουνδούρου διαμηνύει ότι οι τελικές επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν αργότερα μέσα στην ημέρα.
Για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας η πρώτη θέση «παίζει» μεταξύ του τέως αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και του τέως υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.  Σύμφωνα με πληροφορίες, ακολουθούν με σειρά κατάταξης οι πρώην υπουργοί  Θεανώ Φωτίου, Αλέκος Φλαμπουράρης, ο πανεπιστημιακός Κώστας Γαβρόγλου και η Τασία Χριστοδουλοπούλου.
Ο επικεφαλής του Επικρατείας στις εκλογές του Ιανουαρίου, ομότιμος καθηγητής κοινωνιολογίας Κων. Τσουκαλάς φέρεται να έχει ζητήσει αυτή τη φορά την τελευταία τιμητική θέση.
Στην Β Αθηνών στην 2η θέση του ψηφοδελτίου θα είναι ο Ν. Παππάς και θα ακολουθήσουν οι Ευ.Τσακαλώτος εάν δεν είναι στο επικρατείας και ο Πάνος Σκουρλέτης. Ο Αρ. Μπαλτάς θα είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο της Αττικής.
Στη λίστα της Α” Αθήνας φαίνεται ότι θα τοποθετηθεί πρώτος στο ψηφοδέλτιο  ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.  Επίσης έχουν συμφωνηθεί να τεθούν επικεφαλής των ψηφοδελτίων ο Νίκος Κοτζιάς στην Βοιωτία, ο Μάρκος Μπόλαρης στις Σέρρες ενώ κουβεντιάζεται η συμμετοχή του και στην Β Θεσσαλονίκης και του Νίκου Παρασκευόπουλου στην Α” Θεσσαλονίκης.
Καραμπόλες στα ψηφοδέλτια
Καραμπόλες και μετακινήσεις πραγματοποιούνται  στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ υπουργών προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση του κόμματος σε κρίσιμες περιφέρειες.
Για τη Β” Αθηνών ακούγονται τα ονόματα του αντιπρόεδρου της Βουλής Γ. Μπαλάφα, του πρώην υπουργού Υγείας Π. Κουρουμπλή, και του πρώην αν. υπουργού Πολιτισμού Ν. Ξυδάκη. Στο ίδιο ψηφοδέλτιο της Β Αθήνας θα επανατοποθετηθούν σε εκλόγιμες θέσεις οι βουλευτές από την ομάδα των 53+ που ψήφισαν παρών στο Μνημόνιο μετά από τις πιέσεις του Ευ. Τσακαλώτου, που είναι η Βασιλική Κατριβάνου και η Αννέτα Καββαδία.
Επίσης στην Β Αθηνών αναμένεται να είναι υποψήφιοι σε εκλόγιμες θέσεις οι βουλευτές Μ. Καφαντάρη,  Στ. Παναγούλης και Γ. Κυρίτσης ενώ θα τοποθετηθούν και ο πρώην αν. υπουργός Άμυνας Ν.Τόσκας, και ο πρώην αναπ. Υπουργός Εργασίας  Γ. Κατρούγκαλος καθώς  και ο πρώην διοικητής του ΙΚΑ , Γ. Θεωνάς.
Στην Α  Αθήνας αναμένεται να είναι υποψήφιος ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στην γνώριμη σε αυτόν περιφέρεια όπου έχει θέσει υποψηφιότητα για την δημαρχία της πόλης. Ο πρώην Πρωθυπουργός θα κατέλθει ως υποψήφιος στην Αθήνα για αντίβαρο στην αποχώρηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου που συνεργάζεται με την Λαϊκή Ενότητα του Π. Λαφαζάνη.
Στην Α Αθηνών θα είναι υποψήφιοι σε εκλόγιμες θέσεις οι πρώην υπουργοί Εσωτερικών Νίκος Βούτσης , αν. υπουργός Διοικητικής ανασυγκρότησης Χρ. Βερναρδάκης και η πρώην υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου.
Αντίστοιχα στην Α Πειραιά συζητείται να  είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου ο  Θ.Δρίτσας και στην Β. Πειραιά ο Δ. Βίτσας, στην έδρα του Παναγιώτη Λαφαζάνη με συνυποψήφια την προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ Νίνα Κασσιμάτη.  Ο αν. υπουργός Οικονομικών Δ. Μάρδας θα είναι υποψήφιος στην Β Θεσσαλονίκης.

Εντοπίστηκαν οστά αγνοουμένων Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα

Οστά 11 Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων από την τουρκική εισβολή του 1974, εντοπίστηκαν σε εκταφή στα κατεχόμενα, κοντά στην περιοχή Τράχωνα. Η εκταφή γίνεται από την Επιτροπή για Αγνοούμενα Πρόσωπα, σε σημείο που ο τουρκικός στρατός το χαρακτηρίζει «στρατιωτική ζώνη» και γι’ αυτό η έναρξη της καθυστέρησε περίπου δύο χρόνια.

Ο Εκπρόσωπος της Ελληνοκυπριακής κοινότητας στην Επιτροπή , Νέστορας Νέστορος, ανέφερε ότι στην περιοχή φαίνεται πως θα εντοπιστούν τα οστά και άλλων προσώπων. Η αρχική πληροφορία, είπε ο κύριος Νέστορος αναφέρει πως στον συγκεκριμένο ομαδικό τάφου υπήρχαν 15 με 20 πρόσωπα, τα οποία είχαν μεταφερθεί το 1974 στο χώρο με φορτηγό μικρού μεγέθους. Οι έρευνες με βάση πληροφορίες θα καλύψουν και νέους χώρους για εντοπισμό οστών, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Πρόκειται για οστά Ελληνοκυπρίων, που έπεσαν μαχόμενοι κατά την πρώτη φάση της τουρκικής εισβολής και δεν περισυνελέγησαν αμέσως, κάτι το οποίο προκύπτει από τον εντοπισμό διασκορπισμένου ασβέστη στον ομαδικό τάφο.
Κατά την εκταφή βρέθηκε και το μεταλλικό μπροστινό τμήμα φτυαριού, που μπορεί να σημαίνει ότι χρησιμοποιήθηκαν και φτυάρια για την ταφή των πεσόντων. Επίσης, χρησιμοποιήθηκε και εκσκαφέας.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)