Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Τρέξτε για τα πλασματικά έτη

Λήγει στο τέλος του χρόνου η προθεσμία για όσους ασφαλισμένους θέλουν να αναγνωρίσουν πλασματικά έτη, προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν από δύο έως επτά χρόνια νωρίτερα
Διορία 100 ημερών έχουν οι ασφαλισμένοι για να εξαγοράσουν πλασματικά έτη και να γλιτώσουν την αύξηση του ορίου ηλικίας. Με τον τρόπο αυτόν περίπου 80.000 ασφαλισμένοι θα μπορέσουν να θεμελιώσουν δικαίωμα με τις διατάξεις που ίσχυαν το 2010 και να αποφύγουν τις ανατροπές στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.
Η προθεσμία για την αναγνώριση των πλασματικών, για θεμελίωση με τα όρια του 2010, λήγει στο τέλος του έτους και αφορά όσους καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία (εξαιρείται το Δημόσιο). Με την εξαγορά οι ασφαλισμένοι μπορούν να συνταξιοδοτηθούν από δύο μέχρι και επτά χρόνια ταχύτερα και δεν επηρεάζονται από τη σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας που ξεκίνησε το 2011 και ολοκληρώθηκε φέτος.
Η εξαγορά πλασματικών ετών συμφέρει μεταξύ άλλων:
Ασφαλισμένους στο ΙΚΑ και σε ειδικά ταμεία, που με την αναγνώριση θα συμπληρώσουν 35ετία μέχρι το τέλος του 2010. Με τη θεμελίωση δικαιώματος διατηρούν το δικαίωμα για «έξοδο» στα 58 με 10.500 ημέρες ασφάλισης.
Σημειώνεται πως για όσους δεν «κλειδώσουν» το δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2010, σταδιακά αυξάνονται τόσο οι ημέρες ασφάλισης όσο και το όριο ηλικίας. Φέτος η «έξοδος» γίνεται στα 62 με 40 χρόνια δουλειάς.
Ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΑ, που θα συμπληρώσουν 35ετία μέχρι το τέλος του 2010. Με τη θεμελίωση δικαιώματος διατηρούν το δικαίωμα για «έξοδο» στα 60 με 10.500 ημέρες ασφάλισης. Ισχύει ό,τι και στο ΙΚΑ για τη σταδιακή αύξηση του ορίου ηλικίας και των ετών ασφάλισης από την 1η Ιανουαρίου 2011.
Ασφαλισμένους στο ΙΚΑ με 10.500 ημέρες ασφάλισης, εκ των οποίων 7.500 στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Επίσης ασφαλισμένους στο ΙΚΑ με 4.500 ημέρες, εκ των οποίων 3.600 στα βαρέα. Στην πρώτη περίπτωση αποφεύγουν την αύξηση του ορίου ηλικίας κατά ένα εξάμηνο και στη δεύτερη περίπτωση κατά δύο έτη.
Μητέρες ανηλίκων που με 5.500 ημέρες ασφάλισης στο τέλος του 2010 παίρνουν σύνταξη από το ΙΚΑ στα 50 μειωμένη και στα 55 πλήρη.
Μητέρες ανηλίκων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, που με 25ετία παίρνουν πλήρη σύνταξη στα 50 με τις διατάξεις του 2010.
Γυναίκες που συνταξιοδοτούνται με το καθεστώς των 10.000 ημερών στο ΙΚΑ στα 57 με πλήρη και στα 55 με μειωμένη. Με τη θεμελίωση μέχρι το τέλος του 2010 αποφεύγουν τόσο την αύξηση του ορίου ηλικίας όσο και των απαιτούμενων ημερών ασφάλισης.
Αντιθέτως, η διορία των 100 ημερών δεν επηρεάζει ασφαλισμένους που θέλουν να θεμελιώσουν δικαίωμα με τις διατάξεις που ισχύουν μετά την 1η Ιανουαρίου 2011.
Πηγή: ethnos.gr

Ερώτηση για τα στρατιωτικά νοσοκομεία

Οι βουλευτές Γιάννης Δημαράς και Γαβριήλ Αβραμίδης κατέθεσαν ερώτηση στον υπουργό Άμυνας σχετικά με τα στρατιωτικά νοσοκομεία.
Διαβάστε το κείμενο της ερώτησης:
Εντονότατη ανησυχία έχει προκληθεί τελευταία, στα στελέχη του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ και του Πολεμικού Ναυτικού αναφορικά με δημοσιεύματα και αναρτήσεις στο διαδίκτυο με θέμα την σχεδιαζόμενη μεταφορά-μετακόμιση του Ν.Ν.Α στο 401 Γ.Σ.Ν.Α , ή την πιθανή κατάργησή του, με αντίστοιχη μετάθεση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του ΝΝΑ, το αιμοδυναμικό εργαστήριο και τα εξωτερικά του ιατρεία σταδιακά το 401 ΓΣΝΑ...
στα πλαίσια της ενοποίησης των δύο νοσοκομείων.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος  από κάποιους επιτήδειους είναι η παραχώρηση έναντι «πινακίου φακής» της ακίνητης περιουσίας και του οικοπέδου του ΝΝΑ, λόγω της περιοχής «φιλέτο» που είναι εγκατεστημένο.
Φαίνεται ότι κάποιοι προσπαθούν με τις ευλογίες της τρόϊκα να εκμεταλλευθούν την οικονομική κρίση σε ευκαιρία ξεπουλήματος ακόμα και δημόσιας περιουσίας υψίστης εθνικής σημασίας.
Ερωτάστε κύριε Υπουργέ :
Επιβεβαιώνει το ΥΠΕΘΑ τις παραπάνω πληροφορίες και δημοσιεύσεις περί σαλαμοποίησης των δύο στρατιωτικών νοσοκομείων (ΝΝΑ και 401 ΓΣΝΑ), γεγονός που θα υποβαθμίσει τις παρεχόμενεςυπηρεσίες τους στους δικαιούχους τους ;
Είναι σε γνώση σας οι εκ του πονηρού βλέψεις των επιτηδείων ως προς την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας του ΝΝΑ;

Λύση - ανάσα για το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων

Ποιο είναι το επικρατέστερο σενάριο που επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας

Προβλέπεται το εφάπαξ να υπολογίζεται με το νέο μαθηματικό τύπο όχι αναδρομικά αλλά από την 1/1/2014 και για όσα χρόνια παραμείνει στην υπηρεσία του ο υπάλληλος

Η εφαρμογή διπλού συστήματος υπολογισμού του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων είναι το επικρατέστερο σενάριο... που επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας  προκειμένου να μην μειωθεί δραματικά το ύψος  της παροχής.

Η σχετική υπουργική απόφαση   έχει καθυστερήσει  καθώς  οι αναλογιστές δυσκολεύονταν να καταλήξουν σε ένα μαθηματικό τύπο που να «κουρεύει» το εφάπαξ  κατά 10%- 20% χωρίς όμως να το εξαερώνει.  Σε πολλές περιπτώσεις για παράδειγμα το εφάπαξ δε θα ξεπερνούσε για όποιον έβγαινε στη σύνταξη το 2014 τα 5000 ευρώ.

Η εναλλακτική πρόταση που συζητήθηκε χθες στη συνάντηση του Υπουργού Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση με στελέχη του ΠΑΣΟΚ,  προβλέπει το εφάπαξ να υπολογίζεται με το νέο μαθηματικό τύπο όχι αναδρομικά αλλά από την 1/1/2014 και για όσα χρόνια παραμείνει στην υπηρεσία του ο υπάλληλος. 

Δηλαδή αν βγει στη σύνταξη το 2018, μετά από 27 χρόνια υπηρεσίας ,με το νέο σύστημα θα υπολογιστούν οι εισφορές των 4 τελευταίων ετών. 

Αυτός ο μόνο δρόμος «σωτηρίας » για 45.000 δημοσίους υπαλλήλους που εκτιμάται ότι  έχουν καταθέσει αιτήσεις από τα μέσα του 2012 και μετά.  Απαραίτητη προϋπόθεση  η πρόταση να γίνει δεκτή και από την Τρόικα η οποία έχει ορίσει ως μνημονιακή μας υποχρέωση την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του εφάπαξ από την 1/1/2014. Να σημειώσουμε ότι το εφάπαξ του δημοσίου έχει ήδη υποστεί δύο φορές μείωση και μάλιστα με αναδρομική ισχύ. (Αφορούσαν και  όσους είχαν καταθέσει τις αιτήσεις συνταξιοδότησης μέσα στο 2010 ).

Σύμφωνα με τα  στοιχεία του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, αυτή την περίοδο διεκπεραιώνονται οι αιτήσεις που κατατέθηκαν τον Ιούλιο του 2011 και μέχρι το τέλος του χρόνου, εκτιμάται ότι θα έχουν πληρωθεί όσοι  είχαν καταθέσει αιτήσεις μέχρι τον Μάιο του 2012.

"Επιχείρηση υγεία για όλους"

Το '''Υγεία για όλους'' είναι για την ΑΝ.Υ.ΕΕΘ.Α. κ. Φώφη Γεννηματά στόχος ζωής μετά τα καθήκοντά της στο τιμόνι της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Άμυνας.

Με θητεία και στο Υπουργείο Υγείας  έχει στην αρμοδιότητά της τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία αλλά και την ευθύνη για το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής και πρωτοβάθμιας περίθαλψης των κατοίκων 9 μικρών ακριτικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που υλοποιεί το Πολεμικό Ναυτικό με διακλαδική συνδρομή. 

Εξετάσθηκαν 13 την α' μέρα 

 Ήδη 13 κυρίως ηλικιωμένοι κάτοικοι της Γαύδου ( φωτογραφία) εξετάστηκαν από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που επιβαίνει στο Πλοίο Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ»  κατά την επίσκεψη του σκάφους στο νησί της Κρήτης. Οι γιατροί δέχθηκαν τους ασθενείς - οι κάτοικοι είχαν ειδοποιηθεί από την Τοπική Αυτοδιοίκηση  για τον ερχομό του κλιμακίου -και τους παρείχαν ό,τι εξέταση χρειάζονται καθώς το κλιμάκιο αποτελείται από  9 ιατρούς των ακόλουθων ειδικοτήτων: Γενικός Χειρουργός (ΣΞ), Παθολόγος (ΣΞ), Καρδιολόγος (ΠΑ), Γυναικολόγος (ΠΝ), Ακτινολόγος (ΠΝ), Οφθαλμίατρος (ΠΝ), Παιδίατρος (ΠΝ), Μικροβιολόγος (ΠΝ), Οδοντίατρος (ΠΝ), καθώς επίσης και 4 νοσηλευτές. Ό  τι άλλο χρειαζόταν υποστηρικτικά ήταν εκεί ο κυβερνήτης του σκάφους αντιπλοίαρχος Ιωάννου για να το αντιμετωπίζει - στην 2η φωτογραφία με την Αναπληρωτή Υπουργό κ Φώφη Γεννηματά και τον Αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Ε.Αποστολάκη, κατά την επιθεώρηση του πλοίου ενόψει της αναχώρησής του για την περιοδεία στα νησιά.

Σήμερα Πέμπτη το πλοίο πιάνει στην Ανάφη και οι γιατροί του εξετάσουν πάλι όσους προσέλθουν.Και θα έχει συνέχεια , με την κ Γεννηματά να ρωτά κάθε μέρα το Ναυτικό πως πάει το πρόγραμμα και πως μπορεί να βελτιωθεί. Η ίδια θα πάει και σε ένα από τα  νησιά για να ευχαριστήσει το στρατιωτικό προσωπικό για την προσφορά του.

Δήλωση Γεννηματά στο OnAlert

«Σε μια εποχή όπου η κρίση πλήττει την Ελλάδα, γίνεται επιτακτικότερη η ανάγκη για την προώθηση δράσεων που αφορούν στην στήριξη των πολιτών>>, λέει στο OnAlert η κ Γεννηματά.<<Η ακριτική Ελλάδα και ιδιαίτερα τα μικρά νησιά, έχουν ανάγκη από τη στήριξη μας.Σε αυτά τα μικρά νησιά δεν τελειώνει, αλλά αρχίζει η Ελλάδα», σημείωσε η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνική Άμυνας Φώφη Γεννηματά, η οποία συμπλήρωσε :

« Από τη στιγμή που ενημερωθήκαμε για τις δυνατότητες του πλοίου, αποφασίσαμε με τον Υπουργό κ. Αβραμόπουλο, χωρίς δισταγμό, να ενισχύσει το ΠΓΥ Προμηθεύς την πρωτοβάθμια περίθαλψη των μικρών νησιών. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και των τριών σωμάτων, που μέσα σε ελάχιστες μέρες συντόνισαν αυτή την προσπάθεια.  Είμαστε ικανοποιημένοι από την εξέλιξη του προγράμματος και την επόμενη εβδομάδα θα έχω τη δυνατότητα να βρεθώ ξανά με το ανθρώπινο δυναμικό του ΠΡΟΜΗΘΕΑ, σε μια από τις επισκέψεις στα νησιά ».

Το  «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» διαθέτει μια πλήρη θεραπευτική μονάδα, εξοπλισμένη με χειρουργείο, μονάδα εντατικής θεραπείας, θάλαμο ασθενών, ακτινολογικό - μικροβιολογικό εργαστήριο και οδοντιατρείο.

Στο πλοίο επιβαίνει , όπως προαναφέραμε, μια διευρυμένη διακλαδική ομάδα αποτελούμενη από

Ο πλους έχει σχεδιασθεί να διαρκέσει έως τις 23 Σεπτεμβρίου και οι ενδιάμεσοι σταθμοί είναι η Γαύδος, η Ανάφη, η Αμοργός, το Αγαθονήσι, η Δονούσα, η Σχοινούσα, η Ηρακλειά, η Ίος και η Σίκινος.
 ΠΗΓΗ: http://www.onalert.gr/stories/epixeirisi-ygeia-gia-olous-ti-dilonei-sto-onalert-i-anyetha-fofi-gennimata-apokleistiko

«Περίπου 200 δισ. ευρώ οι καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία».-



Σε τράπεζες της Ελβετίας, που είναι οι κερδισμένοι της φοροδιαφυγής στην Ευρώπη, Έλληνες - άνθρωποι του χρήματος έχουν καταθέσεις περίπου 200 δισ. ευρώ και η Ελλάδα είναι ο χαμένος της φοροδιαφυγής, γράφει η αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ» σε σημερινό δημοσίευμά της που ασχολείται με την προχθεσινή μετάδοση του γαλλικού ντοκιμαντέρ «Ωρολογιακή βόμβα φοροδιαφυγή» του Ξαβιέ Αρέλ από το γαλλογερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο «Άρτε».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο ντοκιμαντέρ αποκαλύπτεται, μεταξύ άλλων, πως γνωστός γαλλικός βιομηχανικός όμιλος με πολλά δισ. δολάρια ετήσιο κύκλο εργασιών, έχει μεταφέρει την έδρα του για λόγους ευνοϊκής φορολογίας στην Ελβετία, κάτι που κάνουν και άλλες πολυεθνικές εταιρείες και με τον τρόπο αυτό η Γαλλία χάνει σε φόρους περισσότερα από 30 δισ. ευρώ ετησίως.

Αναφορές γίνονται στις υπεράκτιες εταιρείες, για παράδειγμα στα νησιά Κέιμαν, όπου είναι «εγκαταστημένες» σε τετραώροφο κτίριο 18.000 τέτοιες εταιρείες ή στο Ντελαουάρε, όπου οι Αμερικανοί έχουν τη δική τους φορολογική όαση και όπου σε ένα μονοόροφο κτίριο είναι καταχωρισμένες περί τις 285.000 εταιρείες των οποίων οι ιδιοκτήτες παραμένουν μυστικοί.

Οι απώλειες των ΗΠΑ από φοροδιαφυγή υπολογίζονται σε 100 δισ. δολάρια ετησίως, ενώ σε παγκόσμια κλίμακα 21 έως 32 τρισ. δολάρια κρύβονται σε φορολογικούς παραδείσους.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, για την παραγωγή του γαλλικού ντοκιμαντέρ, το οποίο παρουσιάζει και ειρωνικές πτυχές, έχουν γίνει επισταμένες έρευνες, ενώ πρόκειται να επαναληφθεί η μετάδοσή του στις 14 και στις 24 Σεπτεμβρίου.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)