Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Τα ισοδύναμα μέτρα που ...ψάχνουν !!!!

Η αναζήτηση ισοδύναμων μέτρων ώστε να μην περικοπούν περαιτέρω οι συντάξεις και οι κοινωνικές παροχές αποτελεί προσφιλή συζήτηση τα τελευταία ένα-δύο χρόνια.
Σπάνια όμως ακούγονται σκέψεις και προτάσεις για το πώς το κεντρικό πολιτικό μας σύστημα θα αναλάβει το ποσοστό που του αναλογεί ή και ακόμα μεγαλύτερο, καθώς θα πρέπει να θεωρείται το σημείο
αναφοράς και το παράδειγμα για κάθε πολίτη.

Στο πλαίσιο αυτό θα θέλαμε να προτείνουμε μερικά μέτρα που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στα κρατικά ταμεία:

1. Μείωση των συνολικών καθαρών αποδοχών των βουλευτών.
Παρά τις μειώσεις που έχουν υπάρξει, σήμερα ένας βουλευτής από την Αττική λαμβάνει καθαρά ως αποζημίωση και χρηματικές παροχές 7.200€ τον μήνα. Οι βουλευτές επαρχίας λαμβάνουν περισσότερα χρήματα ως παροχή στέγης και γραφείων στην Αθήνα και άρα η μείωση των αποδοχών τους θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη.
Αν αποδεχθούμε την πρόταση που είχε κάνει ο κ Κρεμαστινός με επιστολή του, η μείωση μπορεί να είναι της τάξης των 3.000€ καθαρά τον μήνα μεσοσταθμικά.
Σε ετήσια βάση 10,8 εκατομμύρια ευρώ.

2. Άμεση κατάργηση των βουλευτικών συντάξεων.
Πιθανότατα και σε ανθρώπινα πλαίσια να υπάρχουν πρώην βουλευτές ή χήρες και άγαμες θυγατέρες τους που να χρειάζονται πραγματικά τα χρήματα. Κανείς ποτέ όμως δεν έχει εισφέρει για αυτήν την σύνταξη. Εφέτος η δαπάνη για συντάξεις βουλευτών θα είναι 30 εκατομμύρια ευρώ. Το 2013 πιθανόν να ξεπερνούν τα 35 εκατομμύρια ευρώ καθώς αρκετοί βουλευτές συνταξιοδοτήθηκαν στις εκλογές του Μαίου και του Ιουνίου.
Η άμεση κατάργηση των βουλευτικών συντάξεων θα εξοικονομούσε 30 εκατομμύρια ευρώ.

3. Κατάργηση της τηλεφωνικής ατέλειας των βουλευτών.
Η σύγχρονη τεχνολογία επιτρέπει με ελάχιστο κόστος διαχείριση που πριν λίγα χρόνια δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί. Παρόλα αυτά ακόμα και σήμερα η τηλεφωνική ατέλεια στους βουλευτές κοστίζει 12.000€ το χρόνο για τον κάθε ένα. Θεωρούμε εύκολη την μείωση στις 2.000€ και άρα την εξοικονόμηση 3 εκατομμυρίων ευρώ.

4. Κατάργηση των βουλευτικών αυτοκινήτων με την χρήση leasing.
Αν οι βουλευτές επιμένουν να έχουν κρατικά αυτοκίνητα θα μπορούσαν να κάνουν χρήση όσων έχει ήδη το κράτος και εκχωρεί σε άλλους αξιωματούχους.
Η κατάργηση των μισθωμένων βουλευτικών αυτοκινήτων θα εξοικονομήσει 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

5. Κατάργηση της έννοιας των μετακλητών υπαλλήλων για την βουλή των Ελλήνων.
Οι βουλευτές επιλέγουν τρεις ή τέσσερις βοηθούς από την δεξαμενή των δημοσίων υπαλλήλων. Επιλέγουν όμως τους επιστημονικούς συνεργάτες τους από την ελεύθερη αγορά. Από την ελεύθερη αγορά επιλέγουν μετακλητούς και ο πρόεδρος της βουλής, οι αντιπρόεδροι, τα κόμματα και πολλοί "πρώην" που έχουν αυτό το δικαίωμα. Συνολικά οι μετακλητοί της βουλής μαζί με αυτούς των βουλευτών ξεπερνούν τους 600 εργαζόμενους. Το κόστος τους ξεπερνά τα 24 εκατομμύρια ευρώ. Αν αντικατασταθούν από δημοσίους υπαλλήλους της επιλογής των βουλευτών και των υπολοίπων δικαιούχων θα έχουμε άμεση εξοικονόμηση 24 εκατομμυρίων ευρώ. Και αυτό το ποσό δεν περιλαμβάνει μετακλητούς υπουργών κλπ. Πιθανόν το ποσό να διπλασιάζεται τότε.

6. Κατάργηση του επιδόματος επιτροπών και θερινών τμημάτων.
Εφέτος για πρώτη φορά δεν λειτουργούν θερινά τμήματα στην βουλή και αυτό είναι σημαντικό.
Συνολική κατάργηση του επιδόματος συνιστά εξοικονόμηση 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

7. Κατάργηση των επιδοτήσεων και παροχών προς το Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων Βουλής.
Η μίσθωση των χώρων που διαθέτει η βουλή αποφέρει στο Ταμείο 500.000€ ετησίως. Η Βουλή εισφέρει στο Ταμείο, το διπλάσιο των εισφορών που καταβάλουν οι υπάλληλοι που είναι μέτοχοι σε αυτό. Επιπλέον, το Ταμείο εκμεταλλεύεται τα έσοδα από την ανακύκλωση χαρτιού και πολλά ακόμα. Οι πληροφορίες όμως για το συγκεκριμένο θέμα είναι λίγες και ασαφείς, για τον λόγο αυτό θα υπολογίσουμε εξαιρετικά μετριοπαθώς ότι, καταργώντας επιδοτήσεις και παροχές προς το Ταμείο θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν 4 εκατομμύρια ευρώ.

8. Οι υπερωρίες των αποσπασμένων δημοσίων υπαλλήλων σε βουλευτές και κόμματα να περιοριστούν σε όσες "κάνουν" και οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι.
Οι αποσπασμένοι σε βουλευτές και κόμματα δημόσιοι υπάλληλοι δικαιολογούν 20 ώρες υπερωριών περισσότερες. Υπολογίζουμε ότι αυτό θα μπορούσε να εξοικονομήσει 8 εκατομμύρια ευρώ.

9. Ασφάλιση βουλευτών
Εφέτος η βουλή θα δαπανήσει 850.000€ για να έχουν οι βουλευτές ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τον ΕΟΠΥΥ. Το λογικό νομίζουμε θα ήταν να ισχύει ότι για όλους τους ασφαλισμένους' να καταβάλουν οι ίδιοι τις εισφορές που τους αναλογούν.

10. Κατάργηση του επιδόματος των αστυνομικών φρουρών της Βουλής των Ελλήνων.
Για κάποιον όχι πολύ σαφή λόγο, οι αστυνομικοί που υπηρετούν στην φρουρά της βουλής λαμβάνουν πέρα από τις παροχές της υπηρεσίας τους, επιπλέον επίδομα από την βουλή.
Εφέτος -χωρίς να είναι σωστά διασταυρωμένο - θα πλησιάσει το 1 εκατομμύριο ευρώ.

11. Περαιτέρω μείωση της κρατικής χορηγίας στα κόμματα.
Για το 2012 τα κόμματα είναι προγραμματισμένο να λάβουν 30 εκατομμύρια ευρώ σαν κρατική χορηγία. Μία ελάχιστη μείωση κατά 5 εκατομμύρια ευρώ θα ήταν, νομίζουμε, θετική.

Στα παραπάνω μέτρα που θα μπορούσαν να έχουν άμεση εφαρμογή και απόδοση δεν αναφέρουμε καθόλου μεσομακροπρόθεσμα μέτρα που θα μπορούσαν να αποφέρουν εντυπωσιακή εξοικονόμηση χρημάτων όπως, η κατάργηση του γυμναστηρίου της Βουλής και η χρήση του ιδιόκτητου χώρου που ανήκει στη Βουλή για δημιουργία γραφείων και εκχώρηση τους σε βουλευτές επαρχίας ώστε να μην χρειάζονται επίδομα γραφείου. Επίσης, δεν έχουμε αναφερθεί πουθενά σε μείωση του προσωπικού της βουλής με απολύσεις' οι απολύσεις ακόμα και για τους υπαλλήλους της Βουλής που ελέγχονται απόλυτα για τον τρόπο που διορίστηκαν, είναι ένα μεγάλο θέμα.

Παρόλα αυτά αθροίσαμε 82 εκατομμύρια ευρώ σε ισοδύναμα μέτρα χωρίς να προτείνουμε απολύσεις ή δραματικές αλλαγές.

Νομίζουμε πως δεν υπάρχουν δικαιολογίες αν για άλλη μία φορά οι πολιτικοί μας αγνοήσουν τα του οίκου τους.

1.130.000 άτομα έχουν γραφτεί στον ΟΑΕΔ τα τελευταία δύο χρόνια


Κατά 5 έως 7 μονάδες υψηλότερη θα ήταν η ανεργία, η οποία θα είχε αγγίξει ήδη το 30%, εάν δεν είχαν υλοποιηθεί οι δράσεις και τα προγράμματα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΑΕΔ.

Από τις αρχές του 2010 μέχρι σήμερα σχεδόν 1.130.000 άτομα, είτε ως εργαζόμενοι είτε ως αυτοαπασχολούμενοι, είτε ως εκπαιδευόμενοι, έχουν ενταχθεί σε 68 επιμέρους προγράμματα διατήρησης θέσεων εργασίας, προώθησης της απασχόλησης και επαγγελματικής εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ συνολικού προϋπολογισμού 3,85 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη Διοίκηση του Οργανισμού, η συνολική απορροφητικότητα των δράσεων αυτών έχει προσεγγίσει μέχρι σήμερα το 84% του συνόλου των διαθέσιμων θέσεων ενώ ως προς την απορρόφηση κοινοτικών πόρων (ΕΣΠΑ), το ποσοστό απορρόφησης έφθασε το 45%, ποσοστό που είναι μεταξύ των υψηλότερων της χώρας.

Την περίοδο αυτή παραμένουν ανοικτά προς υποβολή αιτήσεων τα παρακάτω προγράμματα του Οργανισμού:

1) "Ειδικό διετές πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών, για την πρόσληψη 25.000 ανέργων".

Δικαιούχοι: Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα με προτεραιότητα στις μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν έως 50 άτομα.

Για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα, δεν θα πρέπει να έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του εξαμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού, λόγω καταγγελίας σύμβασης.

Οι αιτήσεις υπαγωγής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2).

Ποσό επιχορήγησης: Ως ποσό επιχορήγησης για πλήρη ή μερική απασχόληση ορίζεται το ποσό που αντιστοιχεί στο 80% για το πρώτο έτος και στο 60% για το δεύτερο έτος, των συνολικών μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων), για όλους τους κλάδους κύριας ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, της επικουρικής ασφάλισης του ΕΤΕΑΜ όπως και της -τυχόν- επικουρικής ασφάλισης εκτός ΕΤΕΑΜ, επί των ακαθάριστων αποδοχών μέχρι του ύψους των 751,39 ευρώ.

Στην περίπτωση που η επιχείρηση προσλάβει άνεργο που ανήκει στις ειδικές ομάδες ανέργων, όπως

α) άνεργοι που βρίσκονται στο στάδιο πλησίον της σύνταξης και στους οποίους υπολείπονται μέχρι 1.500 ημέρες ασφάλισης ή έως 5 έτη για την συμπλήρωση του ορίου ηλικίας για τη θεμελίωση της κατώτατης σύνταξης γήρατος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ,

β) γυναίκες μακροχρόνια άνεργες, άνω των 45 ετών,

γ) άνεργες γυναίκες άνω των 50 ετών,

δ) πολύτεκνοι/νες και τρίτεκνοι/νες,

ε) αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, και

στ) νέοι έως 30 ετών, τότε ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται το ποσό που αντιστοιχεί στο 80% και για τα δύο έτη, των μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων) όπως αναλύονται παραπάνω.

Διάρκεια επιχορήγησης:

Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε 24 μήνες. Με τη λήξη της επιχορήγησης οι επιχειρήσεις δεσμεύονται να διατηρήσουν το προσωπικό για 12 μήνες ακόμα, δίχως επιχορήγηση.

2) "Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5.000 ανέργων πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα ηλικίας έως 35 ετών".

Δικαιούχοι:

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.

Για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα, δεν θα πρέπει να έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού, λόγω καταγγελίας σύμβασης.

Οι αιτήσεις υπαγωγής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2).

Ποσό επιχορήγησης: Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης ανέρχεται στο ποσό των 25 ευρώ για ανέργους άνω των 24 ετών και στο ποσό των 20 ευρώ για τους ωφελούμενους άνεργους έως 24 ετών.

Διάρκεια επιχορήγησης: Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται στους 24 μήνες. Με τη λήξη της επιχορήγησης οι επιχειρήσεις δεσμεύονται να διατηρήσουν το προσωπικό για 3 μήνες ακόμα, δίχως επιχορήγηση.

3) "Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων της τοπικής . αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού (Δήμοι και Περιφέρειες) για την απασχόληση 5.000 ανέργων ηλικίας από 55 έως 64 ετών".

Δικαιούχοι:

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού (Δήμων και Περιφερειών), για απασχόληση πρώην εργαζομένων ηλικίας 55-64 ετών και μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-64 ετών.

Οι αιτήσεις υπαγωγής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2).

Ποσό επιχορήγησης: Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης ανέρχεται στο ποσό των 25 ευρώ.

Διάρκεια επιχορήγησης: Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε 24 μήνες. Με τη λήξη της επιχορήγησης οι επιχειρήσεις των ΟΤΑ δεσμεύονται να διατηρήσουν το προσωπικό για 3 μήνες ακόμα, δίχως επιχορήγηση.

4) Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και γενικά εργοδοτών για την απασχόληση και κατάρτιση 10.000 δικαιούχων "επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας".

Σκοπός του προγράμματος είναι η μετατροπή του επιδόματος ανεργίας που λαμβάνουν οι άνεργοι σε "επίδομα απασχόλησης", δηλαδή σε επιχορήγηση των ιδιωτικών επιχειρήσεων για την απασχόληση αυτών, για όλο το χρονικό διάστημα που δικαιούνται να λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας, και στη συνέχεια η επιχορήγηση του 90% των συνολικών μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων) επί των ακαθάριστων αποδοχών μέχρι του ύψους των 751,39 ευρώ.

Δικαιούχοι:

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα. Για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα, δεν θα πρέπει να έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του εξαμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού, λόγω καταγγελίας σύμβασης.

Οι αιτήσεις υπαγωγής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2).

Ποσό επιχορήγησης: Το πρόγραμμα περιλαμβάνει υποχρεωτικά 2 φάσεις. Η α' φάση του προγράμματος διαρκεί όσο και το χρονικό διάστημα το οποίο υπολείπεται από την πρόσληψη του πρώην επιδοτούμενου ανέργου (δικαιούχου "επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας") στην επιχείρηση μέχρι τη λήξη της διάρκειας επιδότησης και ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται το επίδομα ανεργίας που λαμβάνει ή έχει δικαιωθεί ο επιδοτούμενος άνεργος.

Η β' φάση αφορά στο υπολειπόμενο χρονικό διάστημα μέχρι τη συμπλήρωση των 24 μηνών για αμιγή απασχόληση ή των 30 μηνών όταν έχει υλοποιηθεί κατάρτιση και ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται το ποσό που αντιστοιχεί στο 90% των συνολικών μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων) ή στο 100% αυτών, σε περίπτωση που έχει υλοποιηθεί κατάρτιση, για όλους τους κλάδους κύριας ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, της επικουρικής ασφάλισης του ΕΤΕΑΜ όπως και της -τυχόν- επικουρικής ασφάλισης εκτός ΕΤΕΑΜ, όπως υπολογίζεται επί των ακαθάριστων αποδοχών μέχρι του ύψους των 751,39 ευρώ.

Διάρκεια επιχορήγησης: Η διάρκεια επιχορήγησης ορίζεται στους 24 μήνες για αμιγή απασχόληση και στους 30 μήνες όταν έχει υλοποιηθεί κατάρτιση. Με τη λήξη της επιχορήγησης οι επιχειρήσεις δεσμεύονται να διατηρήσουν το προσωπικό για 12 μήνες ακόμα, δίχως επιχορήγηση.

5) Πρόγραμμα επιχορήγησης για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, 5.000 ανέργων ηλικίας 16 έως 24 ετών νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα με επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών, με τη δυνατότητα συνέχισης της επιχορήγησης για επιπλέον 12 μήνες, εφόσον η σύμβαση απόκτησης εργασιακής εμπειρίας μετατραπεί σε σύμβαση εργασίας.

Δικαιούχοι:

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.

Για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα, δεν θα πρέπει να έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του εξαμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού, λόγω καταγγελίας σύμβασης.

Οι αιτήσεις υπαγωγής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2 ). Ποσό και διάρκεια επιχορήγησης: Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο στάδια.

Η διάρκεια της επιχορήγησης που αφορά στο α' στάδιο ορίζεται μέχρι 12 μήνες. Ως ποσό επιχορήγησης για το α΄στάδιο ορίζεται το ποσό των μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων) των κλάδων σύνταξης, ασθένειας σε είδος και επαγγελματικού κινδύνου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, όπως υπολογίζεται επί των ακαθάριστων αποδοχών του 80% του κατώτατου βασικού μισθού (511,00 ευρώ) ή επί των ακαθαρίστων μηνιαίων αποδοχών του 80% του κατώτατου ημερομισθίου (22,83 ευρώ).

Κατά τη λήξη του α' σταδίου και εφόσον οι επιχειρήσεις μετατρέψουν την σύμβαση απόκτησης εργασιακής εμπειρίας σε σύμβαση εργασίας μπορούν με αίτησή τους να επιχορηγηθούν για επιπλέον 12 μήνες με την υποχρέωση να απασχολήσουν τον νέο επιπλέον 6 μήνες δίχως επιχορήγηση.

Ως ποσό επιχορήγησης για το β' στάδιο ορίζεται το ποσό που αντιστοιχεί στο 70% των συνολικών μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων) για όλους τους κλάδους κύριας ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, της επικουρικής ασφάλισης του ΕΤΕΑΜ όπως και της -τυχόν- επικουρικής ασφάλισης εκτός ΕΤΕΑΜ, όπως υπολογίζεται επί των ακαθάριστων αποδοχών μέχρι του ύψους των 751,39 ευρώ.

6) Ειδικό Πρόγραμμα ολοκληρωμένης παρέμβασης για 600 πρώην εργαζόμενους που προέρχονται από τις επιχειρήσεις "ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Γ.Α.", "ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Α.Ζ.", "Γ.Η. ΣΚΟΥΡΤΗΣ Α.Ε.Γ.Α.", "ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Α.Ε.Ε.Γ.Α. (GENERAL UNION)", "ΓΕΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ Α.Ε.Ε.Γ.Α. (GENERAL TRUST)" και "ΕΟΣ Α.Ε.Α.Ζ." και 200 πρώην εργαζόμενους που προέρχονται από την επιχείρηση "COMMERCIAL VALUE".

i. Δράση επιχορήγησης επιχειρήσεων.Δικαιούχοι: Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που θα απασχολήσουν 750 ανέργους που προέρχονται από τις ανωτέρω επιχειρήσεις.

ii. Για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα, δεν θα πρέπει να έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του εξαμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού.

Οι αιτήσεις υπαγωγής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2).

Ποσό επιχορήγησης: Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης ανέρχεται στο ποσό των 36 ευρώ.

Διάρκεια επιχορήγησης: Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται στους 36 μήνες. Με τη λήξη της επιχορήγησης οι επιχειρήσεις δεσμεύονται να διατηρήσουν το προσωπικό για 12 μήνες ακόμα, δίχως επιχορήγηση.

ii. Δράση προώθησης της επιχειρηματικότητας - αυτααπασχόλησης.

Δικαιούχοι: Δικαιούχοι είναι 50 άνεργοι που προέρχονται από τις ανωτέρω επιχειρήσεις.

Ποσό και διάρκεια επιχορήγησης: Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε 36 μήνες. Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία που υπάγεται στο πρόγραμμα ανέρχεται στα 30.000,00 ευρώ.

7) Τοπικό Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα για 680 ανέργους των επιχειρήσεων: "ΤΕΞΑΠΡΕΤ Α.Ε.", "ΜΑΧΙΜ ΠΕΡΤΣΙΝΙΔΗΣ Α.Ε.", "ROBERTO Α.Β.Ε.Ε.", "ΝΟΒΑ ΚΝΙΤ Α.Ε." "BELLE Α.Ε.", "ΠΑΚ. ΚΕΝΤΑΠΟΤΖΙΔΗ Α.Ε.", "ΕΥΡΩΒΑΦΗ Α.Ε.", "EUROHOUSE Α.Ε.", "ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ Α.Ε." "ΜΙΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "ΑΜΑΣΑ ΑΕΒΕ" του Νομού Θεσσαλονίκης.

i. Δράση επιχορήγησης επιχειρήσεων, για την απασχόληση 600 ανέργων.

Δικαιούχοι: Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που θα απασχολήσουν ανέργους που προέρχονται από τις ανωτέρω επιχειρήσεις.

Για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα, δεν θα πρέπει να έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού, λόγω καταγγελίας σύμβασης.

Οι αιτήσεις υπαγωγής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2).

Ποσό επιχορήγησης: Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης ανέρχεται στο ποσό των 20 ευρώ και για μερική απασχόληση στα ποσό των 10 ευρώ.

Διάρκεια επιχορήγησης: Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε 24 μήνες. Με τη λήξη της επιχορήγησης οι επιχειρήσεις δεσμεύονται να διατηρήσουν το προσωπικό για 12 μήνες ακόμα, δίχως επιχορήγηση.

ii. Δράση προώθησης της επιχειρηματικότητας - αυτααπασχόλησης.

Δικαιούχοι: Δικαιούχοι είναι 80 άνεργοι που προέρχονται από τις ανωτέρω επιχειρήσεις.

Ποσό και διάρκεια επιχορήγησης: Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε 36 μήνες. Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία που υπάγεται στο πρόγραμμα ανέρχεται στα 24.000,00 ευρώ.

8) Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων που βρίσκονται πλησίον της σύνταξης

Δικαιούχοι:

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για την απασχόληση 2500 ανέργων που βρίσκονται στο στάδιο πλησίον της σύνταξης και δεν έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις για τη συνταξιοδότησή τους από φορέα κύριας ασφάλισης επειδή τους υπολείπονται μέχρι 1500 ένσημα ή μέχρι 5 χρόνια για τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας τους για τη συνταξιοδότησή του και ο τελευταίος ασφαλιστικός τους φορέας είναι το ΙΚΑ.

Για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα, δεν θα πρέπει να έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του εξαμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού, λόγω καταγγελίας σύμβασης.

Η υποβολή των αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποβάλλονται στις κατά τόπους Υπηρεσίες Απασχόλησης του ΟΑΕΔ.

Ποσό και διάρκεια επιχορήγησης: Η διάρκεια της επιδότησης καθορίζεται από 1 μήνα έως και 60, κατ' ανώτατο όριο μήνες.

Το ποσό επιχορήγησης για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης είναι 22 ευρώ για τον πρώτο χρόνο, 24 ευρώ για τον δεύτερο χρόνο, 26 ευρώ για τον τρίτο χρόνο, 28 ευρώ για τον τέταρτο χρόνο, και 30 ευρώ για τον πέμπτο χρόνο.

9) Πρόγραμμα διατήρησης 10.000 θέσεων εργασίας με επιχορήγηση μέρους των εργοδοτικών εισφορών σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας

Δικαιούχοι:

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι "Κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα" όπως α) Ξενοδοχεία κλασικού τύπου, β) Ξενοδοχεία τύπου ΜΟΤΕΛ, γ) Ξενοδοχεία τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων, δ) Ξενοδοχεία κλασικού τύπου και επιπλωμένων διαμερισμάτων, ε) Οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις με ή χωρίς οικίσκους (ΚΑΜΠΙΝΓΚ).

Ποσό επιχορήγησης: Ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται το ποσό που αντιστοιχεί στο 40% των μηνιαίων εισφορών που βαρύνουν τον εργοδότη (εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές) για όλους τους κλάδους κύριας ασφάλισης του Ι.Κ.Α.?Ε.Τ.Α.Μ. της επικουρικής ασφάλισης του E.T.E.A.M., και του ειδικού λογαριασμού ξενοδοχοϋπαλλήλων, επί των ακαθάριστων αποδοχών μέχρι του ύψους των 1007,10 ευρώ.

Για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα, δεν θα πρέπει να έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού, λόγω καταγγελίας σύμβασης.

Οι αιτήσεις υπαγωγής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2).

Διάρκεια επιχορήγησης: Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε 12 μήνες.

10) Ειδικό τριετές Πρόγραμμα ενίσχυσης εργοδοτών με επιχορήγηση που αντιστοιχεί στο ύψος των συνολικών ασφαλιστικών εισφορών, για την πρόσληψη 2.300 ανέργων Ατόμων με Αναπηρίες (A.με.Α), Απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, Αποφυλακισμένων, Νεαρών Παραβατικών Ατόμων ή Νεαρών Ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο και Πρόγραμμα Επιχορήγησης 50 θέσεων Εργονομικής Διευθέτησης του χώρου εργασίας για 'Ατομα με Αναπηρίες (A.με.Α).

Α) Ειδικό τριετές Πρόγραμμα ενίσχυσης εργοδοτών με επιχορήγηση που αντιστοιχεί στο ύψος των συνολικών ασφαλιστικών εισφορών, για την πρόσληψη 2.300 ανέργων Ατόμων με Αναπηρίες (A.με.Α), Απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, Αποφυλακισμένων, Νεαρών Παραβατικών Ατόμων ή Νεαρών Ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο Δικαιούχοι: Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, Συνεταιρισμούς, Επαγγελματικά Σωματεία και Ενώσεις αυτών, Σωματεία, Αστικές Εταιρίες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί (Ν.2716/17.5.1999), Κοινοπραξίες και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, με προτεραιότητα στις μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν έως 50 άτομα κατά την ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ένταξη στο πρόγραμμα.

Για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα, δεν θα πρέπει να έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του εξαμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού, λόγω καταγγελίας σύμβασης. Οι αιτήσεις υπαγωγής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (Γρ.Εργασίας ΕΚΟ ή ΚΠΑ2). Διάρκεια επιχορήγησης: Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε 36 μήνες. Με τη λήξη της επιχορήγησης οι επιχειρήσεις δεσμεύονται να διατηρήσουν το προσωπικό για 12 μήνες ακόμα, δίχως επιχορήγηση.

Ποσό επιχορήγησης: Το ποσό επιχορήγησης υπολογίζεται στο 100% επί των συνολικών μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων) για όλους τους κλάδους κύριας ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, της επικουρικής ασφάλισης του ΕΤΕΑΜ όπως και της -τυχόν- επικουρικής ασφάλισης εκτός ΕΤΕΑΜ, που αντιστοιχούν στην πλήρη ή μερική απασχόληση και για τα τρία έτη από την κάθε πρόσληψη, όπως υπολογίζεται επί των ακαθάριστων αποδοχών μέχρι του ύψους των 751,39 ευρώ.

Β) Πρόγραμμα Επιχορήγησης 50 θέσεων Εργονομικής Διευθέτησης του χώρου εργασίας για 'Ατομα με Αναπηρίες (A.με.Α)Δικαιούχοι: Δικαιούχοι είναι οι ενταγμένες επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο "Ειδικό τριετές Πρόγραμμα ενίσχυσης εργοδοτών με επιχορήγηση που αντιστοιχεί στο ύψος των συνολικών ασφαλιστικών εισφορών, για την πρόσληψη 2.300 ανέργων Ατόμων με Αναπηρίες (A.με.Α), Απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, Αποφυλακισμένων, Νεαρών Παραβατικών Ατόμων ή Νεαρών Ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο" και θα απασχολήσουν άτομα της ανωτέρω ομάδας. Οι αιτήσεις υπαγωγής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (Γρ.Εργασίας ΕΚΟ ή ΚΠΑ2 ).

Ποσό επιχορήγησης: Όσον αφορά στο ποσό επιχορήγησης, ο ΟΑΕΔ, εφ' όσον κρίνεται απαραίτητο, συμμετέχει σε ποσοστό 90% του κόστους της απαιτούμενης δαπάνης για κάθε μία από τις εργονομικές διευθετήσεις του χώρου εργασίας (προσαρμοσμένες βοηθητικές τεχνολογικές εγκαταστάσεις, προσαρμογή του χώρου εργασίας, ειδικός εξοπλισμός, αγορά λογισμικού για άτομα με αναπηρία, κ.λ.π.) και μέχρι του ποσού των τριών (2.500,00) ΕΥΡΩ για κάθε μία από αυτές.

11) Πρόγραμμα Επιχορήγησης νέων ελευθέρων επαγγελματιών Ατόμων με Αναπηρίες (A.με.Α), Απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες και Αποφυλακισμένων ηλικίας 18-64 ετών και Πρόγραμμα Επιχορήγησης 50 θέσεων Εργονομικής Διευθέτησης του χώρου εργασίας για 'Ατομα με Αναπηρίες (A.με.Α).

Α.Πρόγραμμα Επιχορήγησης 800 Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών ανέργων Ατόμων με Αναπηρίες (A.με.Α), Απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες και Αποφυλακισμένων ατόμων

Δικαιούχοι: Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άνεργα άτομα που ανήκουν στις Ειδικές Κοινωνικές Ομάδες (Α.με.Α, Αποφυλακισμένα και Απεξαρτημένα 'Ατομα). Οι αιτήσεις υπαγωγής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (Γρ.Εργασίας ΕΚΟ ή ΚΠΑ2 ).

Διάρκεια επιχορήγησης: Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε τριάντα έξι (36) μήνες.

Ποσό επιχορήγησης: Το ποσό επιχορήγησης καθορίζεται στις είκοσι οκτώ χιλιάδες (28.000) ευρώ.

Β. Πρόγραμμα Επιχορήγησης 50 θέσεων Εργονομικής Διευθέτησης του χώρου εργασίας για 'Ατομα με Αναπηρίες (A.με.Α)

Δικαιούχοι: Δικαιούχοι είναι οι Νέοι Ελεύθεροι Επαγγελματίες - 'Ατομα με ειδικές Ανάγκες- που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα επιχορήγησης 800 Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών ανέργων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, Απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες και Αποφυλακισμένων Ατόμων. Οι αιτήσεις υπαγωγής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (Γρ.Εργασίας ΕΚΟ ή ΚΠΑ2 ).

Ποσό επιχορήγησης: Όσον αφορά στο ποσό επιχορήγησης, ο ΟΑΕΔ, εφ' όσον κρίνεται απαραίτητο, συμμετέχει σε ποσοστό 90% του κόστους της απαιτούμενης δαπάνης για κάθε μία από τις εργονομικές διευθετήσεις του χώρου εργασίας (προσαρμοσμένες βοηθητικές τεχνολογικές εγκαταστάσεις, προσαρμογή του χώρου εργασίας, ειδικός εξοπλισμός, αγορά λογισμικού για άτομα με αναπηρία, κ.λ.π.) και μέχρι του ποσού των 2.500,00 ευρώ για κάθε μία από αυτές.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα στην ιστοσελίδα του Οργανισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr και στις κατά τόπου Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.

Μείωση εισφορών για 33.500 ελεύθερους επαγγελματίες


Ευχάριστα νέα για 33.500 ελεύθερους επαγγελματίες που επέλεξαν να κατέβουν ασφαλιστικές κατηγορίες λόγω της κρίσης και της έλλειψης ρευστότητας και αυτό γιατί από το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου, θα αρχίσουν να πληρώνουν χαμηλότερα ασφάλιστρα στον ΟΑΕΕ.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΕ που δημοσιεύει η "Ημερησία", 26.100 ζήτησαν να μεταταγούν δύο κατηγορίες χαμηλότερα και 7.400 κατά μία κατηγορία, σε εφαρμογή του νόμου 4075/2012 που παρέχει τη σχετική δυνατότητα έως και τις 31/12/2014.

Το όφελος είναι από 98 ευρώ έως 146 ευρώ στο δίμηνο, ανάλογα με την ασφαλιστική κατηγορία και η μείωση αφορά τα ασφάλιστρα για τον κλάδο της σύνταξης.

Ποιοι ωφελούνται

Δικαίωμα επιλογής κατώτερης ασφαλιστικής κατηγορίας από την κατηγορία στην οποία υπάγονται υποχρεωτικά έχουν σύμφωνα με εγκύκλιο της διοικητή του ΟΑΕΕ Γ. Κωτίδου:

*Οι ασφαλισμένοι που κατά την υποβολή της αίτησης δεν έχουν ληξιπρόθεσμη οφειλή ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση και είναι ενήμεροι.

*Οσοι είχαν επιλέξει προαιρετικά ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία. Οι ασφαλισμένοι αυτής της κατηγορίας, ωστόσο, θα πρέπει πρώτα να υποβάλουν αίτηση για να επανέλθουν στην υποχρεωτική κατηγορία από την πρώτη του επόμενου έτους (δηλ. από 1/1/2013) και, στη συνέχεια να ζητήσουν να ενταχθούν σε χαμηλότερη κλάση.

*Αντιθέτως, δεν έχουν δικαίωμα επιλογής χαμηλότερων ασφαλίστρων, οι προαιρετικά ασφαλιζόμενοι και οι απασχολούμενοι συνταξιούχοι, οι οποίοι καταβάλλουν προσαυξημένες έως 50% εισφορές, αν εισπράττουν υψηλή σύνταξη με βάση το ισχύον πλαφόν.

Η κατάταξη στην κατώτερη κατηγορία αρχίζει από το αμέσως επόμενο και μετά την αίτηση δίμηνο και ισχύει για όσο διάστημα είναι ενήμεροι στην καταβολή των τρεχουσών εισφορών και στις δόσεις της τυχόν ρύθμισης.

Πότε χάνεται το όφελος

Αν ο ασφαλισμένος δεν είναι ενήμερος, επανέρχεται αυτοδικαίως στην κατηγορία στην οποία βρισκόταν προηγουμένως, ενώ όσοι επέλεξαν κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία μπορούν, οποτεδήποτε, με αίτηση, να επανέλθουν στην υποχρεωτική. Υποχρεωτικά θα επανέρχονται, ωστόσο, από την 1/1/ 2015, όλοι οι ασφαλισμένοι που έχουν επιλέξει χαμηλότερη κλάση έως τις 31/12/2014.

Και μάλιστα θα κατατάσσονται αυτοδίκαια από 1/1/2015 στην κατηγορία που θα υπάγονταν εάν δεν είχαν υποβάλει αίτηση» (θα επιβαρυνθούν, τότε, και με την υποχρεωτική, ανά τριετία αλλαγή σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία).

Έτοιμοι για βέτο σε τρίτο ελληνικό πακέτο βοήθειας οι Ολλανδοί

"Όχι" σε ένα νέο, τρίτο, πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, λέει ο υπηρεσιακός Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, εν όψει των εθνικών εκλογών στη χώρα, στις 12 Σεπτεμβρίου, ενώ παράλληλα υπερασπίζεται τη λιτότητα ως τη μόνη πολιτική που μπορεί να οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.

"Βοηθήσαμε δύο φορές, τώρα απόκειται στους Έλληνες να αποδείξουν ότι θέλουν να μείνουν στο ευρώ", είπε κατά τη διάρκεια τηλεμαχίας στο RTL το βράδυ της Κυριακής, αναφέρει το Bloomberg.

"Η Ολλανδία έχει χτυπηθεί πολλές φορές από την κρίση χρέους και η λύση είναι η μείωση των φόρων, η εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών και η δημιουργία χώρου για ανάπτυξη", πρόσθεσε.

Η σκληρή στάση έναντι της Ελλάδας είναι και απάντηση στην πολεμική που δέχεται ο Ρούτε από τους Σοσιαλιστές, που αντιτίθενται στις περικοπές δαπανών. Ο επικεφαλής τους, Εμίλ Ρέμε, υποστηρίζει ότι τα μέτρα είναι υπερβολικά δραστικά και σχεδιάζεται να εφαρμοστούν σε μικρό χρονικό διάστημα. "Αυτοί που έχουν τα λιγότερα πληρώνουν το λογαριασμό", τονίζει.

Από την άλλη πλευρά, ο εθνικιστής Βίλντερς του κόμματος της Ελευθερίας, που έριξε την προηγούμενη κυβέρνηση μειοψηφίας του Ρούτε, απαιτεί να εφαρμοστεί το σλόγκαν του "Οι Βρυξέλλες τους, η Ολλανδία μας". "

"Πρέπει να γίνουμε πάλι αφεντικά στον τόπο μας", όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, στηρίζοντας παράλληλα μία επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις έως τώρα δημοσκοπήσεις, οι Σοσιαλιστές με επικεφαλής την Εμίλ Ρομέρ, προηγούνται έναντι του κόμματος του Μαρκ Ρούτε.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)