Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Παραμένουν ανοιχτοί οι λογαριασμοί με την τρόικα - Για ποιους χτυπά η καμπάνα στο Δημόσιο

Νέο ραντεβού Μητσοτάκη- τρόικας το Σάββατο για τους δημόσιους υπαλλήλους 
Συμφώνησαν για αποκρατικοποιήσεις, συζητούν για ΦΠΑ
Χωρίς συμφωνία για το θέμα της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων έληξε και η αποψινή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με το κλιμάκιο της τρόικας, με το ραντεβού για την οριστικοποίηση των τελικών λεπτομερειών να ανανεώνεται για το Σάββατο. Λίγο μετά τις 10 το βράδυ ολοκληρώθηκε η πολύωρη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών κατά την οποία τέθηκε η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε συμφωνία για χαμηλότερους στόχους στα...
έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις για το 2013.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποχώρησε από το υπουργείο Οικονομικών λίγο μετά τις 21.20 και αύριο, Σάββατο θα έχει και νέες συνομιλίες με τους εκπροσώπους των δανειστών. Ο ίδιος νωρίτερα είχε εκφράσει την ελπίδα ότι θα κλείσουν σήμερα τα ανοιχτά θέματα.

Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα, «είμαστε πολύ κοντά, δεν έχει αλλάξει τίποτε από αυτά που ξέρατε, ελπίζουμε αύριο να κλείσουμε».

Ακόμα μια συνάντηση αναμένεται να γίνει αύριο ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και την τρόικα. Η αποψινή σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε περίπου στις 10 μ.μ.

Σύμφωνα με ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών η κυβέρνηση προσπαθεί “να μηδενιστεί το δημοσιονομικό κενό και μετά να εξασφαλιστεί η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση”, διευκρινίζοντας ότι το θέμα του ΦΠΑ δεν έφυγε ποτέ απ’ την ατζέντα “αλλά χρειάζονται ισοδύναμα”.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι δεν τίθεται θέμα περικοπής συντάξεων των ενστολών ούτε και η εισφορά 0,02% υπέρ του ΟΑΕΕ. Πρόκειται για μια εισφορά των επιχειρήσεων που η τρόικα ζητά να τεθεί σε ισχύ από το 2014 αλλά η ελληνική πλευρά χαρακτηρίζει “παράλογο” και “τριτοκοσμικό” μέτρο.

Όσον αφορά στον νέο Κώδικα Φορολογίας διευκρίνισε πως θα ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή και στο οποίο θα περιλαμβάνονται όλες οι πρααπαιτούμενες διατάξεις για την εκταμίσευση της επόμενης δόσης.

Στην αναθεώρηση του μνημονίου θα γίνεται, σύμφωνα με την ίδια ανώτερη πηγή του Οικονομικών, αναφορά για την ανάγκη αναδιάρθρωση της ΕΑΣ και της ΕΛΒΟ, χωρίς περαιτέρω όμως λεπτομέρειες καθώς θα πρέπει πρώτα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να ετοιμάσει το σχέδιο λειτουργίας του νέου σχήματος που θα δημιουργηθεί.

 Όσον αφορά στο κομμάτι της Υγείας ανώτερο στέλεχος του υπουργείου είπε ότι έχουν κλείσει τα θέματα και ότι στο πολυνομοσχέδιο θα μπει μόνο το claw back για τις κλινικές.

Χαμηλώνουν τον πήχη για τις αποκρατικοποιήσεις
Σύμφωνα με πληροφορίες από στέλεχος του ΤΑΙΠΕΔ φέρεται να έχει υπάρξει συμφωνία για μικρότερο στόχο στα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις για το 2013 και συγκεκριμένα να ορίζεται σε 1,6 δισ. ευρώ από 2,6 δισ. που ήταν αρχικά.
Το υπόλοιπο ένα δισεκατομμύριο φαίνεται πως θα μετακυλιστεί για το 2014. Η πώληση της ΔΕΠΑ προωθείται μάλλον για το πρώτο 6μηνο του 2104 ενώ μέσα στην επόμενη χρονιά τοποθετείται και η πώληση των ΕΛΠΕ. Η ίδια πηγή διευκρίνισε ότι υπάρχει πρόοδος στο θέμα του ΟΠΑΠ.
Αποχώρηση τρόικας σε κλοιό διαδηλωτών
Πρόκειται για το δεύτερο γύρο συνομιλιών σήμερα του Γιάννη Στουρνάρα με το κλιμάκιο της τρόικας καθώς νωρίτερα υπήρξε και άλλη συνάντηση με τη συμμετοχή του διοικητή της Τραπέζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου.
Επίσης παραγματοποιήθηκε το πρωί η τέταρτη συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους της τρόικας στους οποίους παρουσίασε το αναλυτικό σχεδιάγραμμα για την υλοποίηση του προγράμματος της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και τις πηγές από όπου αναμένεται να αντληθούν οι 12.500 εργαζόμενοι.
Την ίδια ώρα η ΠΟΕ - ΟΤΑ προχωρούσε σε παράσταση διαμαρτυρίας για την μετάταξη των 3.500 δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ, έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Πενταμελής επιτροπή ζήτησε συνάντηση με τον υπουργός, ο οποίος απάντησε αρνητικά και τους κάλεσε να συναντηθούν την προσεχή Δευτέρα.

Η πρώτη γυναίκα - αρχηγός της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων "εξομολογείται"

Για πρώτη φορά στα 150 χρόνια λειτουργίας της της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στην Ελλάδα, μια γυναίκα αναλαμβάνει την αρχηγεία - κι αυτή είναι Κύπρια!

Σύμφωνα με το elita.com.cy η  21χρονη Έλενα μεγάλωσε στον Άγιο Αμβρόσιο Ομόδους, σε μια οικογένεια με πέντε αδέρφια, με «αρχηγό» τη μητέρα της: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη μητέρα μου, για τον τρόπο που μας μεγάλωσε, για τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε, σε όλη την οικογένειά μου και σε όλους όσους με στήριξαν. Ευγνωμονώ τον Θεό. Είναι πραγματικά Μεγάλος…», δήλωσε.



Στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, κατά κανόνα, εισάγονται κάθε χρόνο ελάχιστα άτομα, αριστεύσαντες. Κάτι που δεν στάθηκε εμπόδιο για την Έλενα, καθώς πάντα αρίστευε στη ζωή της, σε ό,τι κι αν έκανε. Σημαιοφόρος στο σχολείο, άριστη και στα έξι χρόνια του γυμνασίου, πρόεδρος της τάξης και του σχολείου, πρόεδρος της Παιδοβουλής Λεμεσού και με ενεργή συμμετοχή στις δραστηριότητες της κοινότητάς της.



Το Πολεμικό Ναυτικό ήταν όνειρο ζωής και πρώτη επιλογή για εκείνην. Αυτό που δεν περίμενε ποτέ, όμως, ήταν την κατάκτηση της πρωτιάς που την έκανε Σημαιοφόρο και Αρχηγό μιας Σχολής παραδοσιακά ανδροκρατούμενης. «Με εμπνέει η ένδοξη σημαία μας», είπε. «Αισθάνομαι περήφανη που είμαι στο ναυτικό, περήφανη για την Κύπρο, αλλά και που είμαι γυναίκα και που τιμώ το γυναικείο φύλο».

Η τελετή παραλαβής της σημαίας της «πρώτης των πρώτων», έγινε παρουσία του υπουργού Άμυνας της Ελλάδας, Δημήτρη Αβραμόπουλου,(κάντε κλικ εδω για το σχετικό άρθρο)  ο οποίος της έδωσε τη Σημαία της Σχολής. Όταν ακούστηκε από τα μεγάφωνα το «Ελένη Ιωσήφ, από την Κύπρο, πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει την Αρχηγία της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων» ο κόσμος ξέσπασε σε θερμά χειροκροτήματα. Αυτή όμως που χειροκροτούσε πιο δυνατά, δεν ήταν άλλη από την ηρωίδα μητέρα της Έλενας. Ηρωίδα κατάφερε να μεγαλώσει μόνη, παρόλες τις δυσκολίες, πέντε παιδιά. Όπως είπε και η ίδια, έκλαιγε καθόλη τη διάρκεια της τελετής.


«Συγκινήθηκα πολύ, τρεις ώρες δάκρυζα. Άξιζε όμως τον κόπο», μας είπε. «Από παιδί η Έλενα μου έλεγε ότι θέλει να σπουδάσει, να γυρίσει τον κόσμο όλο και να βγάζει λεφτά για να μπορεί να βοηθά τους φτωχούς».



Πηγή - elita.com.cy

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)