Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Ελέγξτε την online εικόνα σας

H υπηρεσία TinEye επιτρέπει στους χρήστες να βρίσκουν σε ποιους ιστο-χώρους έχει αναρτηθεί μια φωτογρα-φία, από πού προήλθε και αν υπάρχουν άλλα τροποποιημένα αντίγραφά της


Υπερλεωφόρος όχι μόνο των πληροφοριών αλλά πλέον και των... φωτογραφιών, το διαδίκτυο «σφύζει» από οπτικά ντοκουμέντα προσωπικού χαρακτήρα. Με την έλευση της Web 2.0 εποχής έμελλε, μεταξύ άλλων, να μετατραπεί σε ένα πολυσέλιδο και εύκολα προσπελάσιμο φωτογραφικό άλμπουμ το οποίο, αν και διόλου ιδιωτικό, ξεχειλίζει από ιδιωτικές στιγμές.


Μια επίσκεψη σε έναν χώρο κοινωνικής δικτύωσης αρκεί προκειμένου να πειστεί κανείς για του λόγου το αληθές. Δεδομένου, ωστόσο, πως ό,τι ανεβαίνει on line παύει αυτομάτως να είναι απολύτως ασφαλές και ελεγχόμενο, αναρωτηθήκατε ποτέ εάν υπάρχουν κάπου εκεί έξω στον κυβερνοχώρο αναδημοσιευμένες χωρίς την έγκρισή σας κάποιες από τις προσωπικές σας πόζες;

Μια διαφορετική («αντίστροφη») μηχανή αναζήτησης εικόνων (reverse image search engine) ονόματι TinEye (www.tineye.com) σας επιτρέπει ακριβώς αυτό, δηλαδή να εντοπίζετε τα ίχνη των φωτογραφιών σας on line.

Πιο συγκεκριμένα, το TinEye είναι σε θέση να βρίσκει από πού προήλθε μια συγκεκριμένη εικόνα, σε ποιους ιστοχώρους φιγουράρει αυτή επί του παρόντος και κατά πόσο υπάρχουν άλλα τροποποιημένα αντίγραφά της online.

Σε αντίθεση με άλλες μηχανές αναζήτησης, οι οποίες λειτουργούν με λέξεις-κλειδιά, metadata ή υδατογραφήματα (watermarks), η εν λόγω υπηρεσία ψάχνει για αρχεία εικόνας βασιζόμενη σε... εικόνες.

Οπερ σημαίνει πως στην περίπτωση του TinEye ο χρήστης δεν καλείται να καταχωρίζει στην μπάρα αναζήτησης λέξεις (όπως π.χ. στην αναζήτηση εικόνων του Google) αλλά αρχεία εικόνας τα οποία ανεβάζει είτε από τον υπολογιστή του (upload) είτε μέσω διαδικτύου (επικολλώντας στο search bar το σχετικό URL).

Κατηγοριοποίηση
Εν συνεχεία, η υπηρεσία έρχεται να πάρει το «αποτύπωμα» κάθε οπτικού ντοκουμέντου (με όχημα μια ειδική τεχνολογία αναγνώρισης) και να το συγκρίνει με τις περίπου 1,5 δισ. online εικόνες που βρίσκονται ήδη «σκαναρισμένες» και κατηγοριοποιημένες στα «κιτάπια» της.

Τα αποτελέσματα της αναζήτησης ιεραρχούνται by default βάσει ομοιότητας. Ωστόσο, ο χρήστης μπορεί να αλλάξει την προεπιλογή ώστε να λαμβάνει υψηλότερα τις μεγαλύτερες σε μέγεθος ή τις περισσότερο τροποποιημένες εικόνες.

Στο TinEye δύναται κανείς να εισάγει επί του παρόντος αρχεία JPEG, PNG και GIF (αλλά όχι Flash) ενώ αναφορικά με το μέγεθος και τις διαστάσεις μιας προς αναζήτηση εικόνας, αυτό δεν γίνεται να είναι μεγαλύτερο από 1 MB και αυτές μικρότερες από 100 pixels, αντίστοιχα.

Η δωρεάν έκδοση της υπηρεσίας επιτρέπει στον καθένα να προβαίνει σε έως και 100 αναζητήσεις ημερησίως.

Για όποιον δεν αρκείται στο εν λόγω ποσό, υπάρχει πάντα και η δυνατότητα συνδρομής με τις τιμές να ξεκινούν από 70 δολ.

Διαδικτυακά «ψαχτήρια» φωτογραφιών
Στον ίδιο χώρο με την υπηρεσία TinEye κινείται και η μηχανή αναζήτησης GazoPa (www.gazopa.com). Προϊόν της εταιρείας Hitachi America, το εν λόγω εργαλείο δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να προβαίνουν σε αναζητήσεις παρόμοιων εικόνων (similar image search) είτε εισάγοντας οπτικά ντοκουμέντα (ακόμη και σχέδια τα οποία κάνουν οι ίδιοι εκείνη τη στιγμή σε μια επιφάνεια τύπου Paint στην οθόνη) είτε λέξεις-κλειδιά. Οπως η TinEye ψάχνει για όμοια «αποτυπώματα» εικόνων, έτσι και η GazoPa αλωνίζει τον Παγκόσμιο Ιστό προσπαθώντας να συνδυάσει χρώματα και σχήματα.

Αλλωστε, όπως σημειώνουν οι δημιουργοί της υπηρεσίας, όταν πρόκειται για εικόνες, «οι λέξεις-κλειδιά δεν επαρκούν ως όροι αναζήτησης». H GazoPa προσφέρει τις υπηρεσίες της και ως εφαρμογή (application) στο iPhone, καθώς και ως plugin στον φυλλομετρητή Firefox. Από το παιχνίδι της εύρεσης παρόμοιων εικόνων δεν θα μπορούσε βέβαια να λείπει και η πανταχού παρούσα Google (similar-images.googlelabs.com), ενώ ανάλογες υπηρεσίες προσφέρονται και στον χώρο labs.ideeinc.com.

Συμβατή με διά-φορους φυλλομετρητές ιστού
Η μηχανή αναζήτησης εικόνων TinEye ουσιαστικά επιτρέπει στους κυβερνοναύτες να αναζητούν (και να βρίσκουν): την προέλευση μιας εικόνας, πληροφορίες για αυτήν, τις ιστοσελίδες στις οποίες απαντάται καθώς και άλλες (είτε «πειραγμένες» είτε καλύτερες από άποψη ανάλυσης) εκδόσεις της, οι οποίες τυχόν να κυκλοφορούν online. Να σημειωθεί πως το TinEye προσφέρει τις υπηρεσίες του και ως plugin στους φυλλομετρητές ιστού Internet Explorer, Firefox και Chrome.

1,5 δισ. εικόνες έχει «σκανάρει» και κατηγοριοποιήσει μέχρι σήμερα η μηχανή αναζήτησης TinEye από το Διαδίκτυο, με στόχο να βοηθήσει τον χρήστη να βρει αυτό που ψάχνει.

Ο Δεκάλογος του "Ελληνάρα"

Ο Δεκάλογος του "Ελληνάρα"


1) Αυτός ο Ελληνάρας που βγαίνει στα κανάλια και φωνάζει ότι πλυμμήρισε το σπίτι του εξαιτίας των βουλωμένων φρεατίων, είναι ο ίδιος Ελληνάρας που πετάει το χαρτί από την τυρόπιττα έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου του, ενώ οδηγεί.

2) Αυτός ο Ελληνάρας που κατακρίνει όλους τους βισματούχους, τα green/blue tooth, τα ρουσφέτια, τους φωτογραφικούς διαγωνισμούς και τις προσλήψεις κάτω από το τραπέζι, είναι ο ίδιος Ελληνάρας που "κλέβει" τη σειρά των άλλων στο ταμείο του supermarket, ψάχνει γνωστό στο Δήμο για να του σβήσει την κλήση και δηλώνει γνωστός του επιχειρηματία στο parking (ΤΟ μέσον) του νυχτερινού κέντρου, για να εξασφαλίσει μια καλύτερη θέση για την "μπέμπα" του...

3) Αυτός ο Ελληνάρας που κάνει κατάληψη χώρων με πανώ στα χέρια και συνθήματα στα χείλη περί ραδιενέργειας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, είναι ο ίδιος Ελληνάρας που παραπονιέται ότι στο μετρό (ή όπου αλλού) δεν έχει σήμα το κινητό του.

4) Αυτός ο Ελληνάρας που κατηγορεί τους δημοσίους υπαλλήλους ότι δεν εργάζονται αρκετά, ότι αργοπορούν να πάνε και βιάζονται να φύγουν, ότι λείπουν συνεχώς με άδειες και όταν δεν λείπουν διαβάζουν εφημερίδες και πείνουν καφέ, είναι ο ίδιος ο Ελληνάρας που θα σκότωνε για μια θέση στο δημόσιο, για να κάνει ακριβώς αυτά και χειρότερα.

5) Αυτός ο Ελληνάρας που καταδικάζει τις μίζες εκατομμυρίων, το «φάγωμα» των χρημάτων των κρατικών ταμείων και τις μαύρες σακούλες μεγαλο-επιχειρηματιών και πολιτικών, είναι ο ίδιος Ελληνάρας που έχει ένα μπακάλικο και πουλάει ένα γάλα χωρίς να κόψει απόδειξη. Μη γελιόμαστε, σε αναλογία τζίρου... το ίδιο πράγμα κάνει και αυτός.

6) Αυτός ο Ελληνάρας που διαμαρτύρεται για την κακή ποιότητα των δρόμων και αρνείται να πληρώσει διόδια για ένα απαρχαιωμένο και άκρως επικίνδυνο εθνικό οδικό δίκτυο (και καλά κάνει), είναι ο ίδιος Ελληνάρας που στην Ε.Ο. Κορίνθου - Πατρών κάνει προσπέραση πάνω σε στροφή χωρίς φλας και χωρίς ορατότητα ενώ προηγουμένως σου έχει ανασβοσήσει 50 φορές τους προβολείς του (νομίζοντας προφανώς ότι βρίσκεται σε κάποια πίστα ράλυ).

7) Αυτός ο Ελληνάρας ο οποίος επιτακτικά αρνείται να ανακυκλώσει τα οικιακά του απορρίματα με την πρόφαση ότι ο "μπλε κάδος" βρίσκεται πολύ μακρυά από το σπίτι του (πολύ μακρυά ήτοι 2 τετράγωνα), είναι ο ίδιος Ελληνάρας που το καλοκαίρι ξεκινάει από την Κηφισιά για να πάει να διασκεδάσει στην Βάρκιζα διανύοντας 45 χλμ σταμάτα - ξεκίνα, για τουλάχιστον τρεις ώρες.

8) Αυτός ο Ελληνάρας ο οποίος παραπονιέται για την αναδουλειά, για τις πεσμένες πωλήσεις, για την μειωμένη αγοραστική κίνηση, για την κρίση στην ελληνική αγορά και για τις άδειες τσέπες των καταναλωτών, είναι ο ίδιος ο Ελληνάρας που στους δικούς του υπαλλήλους δίνει μισθούς πείνας, προφανώς με την αίσθηση ότι «αυτοί» δεν είναι καταναλωτές - οι καταναλωτές είναι πάντα κάποιοι άλλοι.

9) Αυτός ο Ελληνάρας που ξεσηκώνεται και αντιδρά για τις φωτιές στα δάση και την τεράστια οικολογική καταστροφή, είναι ο ίδιος Ελληνάρας που «ξεχνάει» το πλαστικό του μπουκάλι στην παραλία, που κάνει μπάνιο αφήνοντας ασύστολα το νερό να τρέχει, που μαρσάρει στο φανάρι για να επιδείξει την καινούρια διπλή turbo design εξάτμισή του, που πετάει τις τελειωμένες μπαταρίες του μαζί με τα υπόλοιπα σκουπίδια και που αφήνει όλα τα φώτα του σπιτιού του αναμμένα την ώρα που ο ίδιος κάθεται στο μπαλκόνι!

10) Αυτός ο Ελληνάρας δεν μπορεί να είναι πάντα «κάποιος άλλος» .... Πόσοι πια είναι αυτοί οι «κάποιοι άλλοι» που κάνουν κουμάντο σε όλους «εμάς» που δεν είμαστε σαν και αυτούς?

Προταση: Το να διαμαρτύρεσαι, να φωνάζεις, να ξεσηκώνεσαι, να αντιστέκεσαι, να αρνείσαι, να επαναστατείς δεν είναι κακό. Αντιθέτως είναι υγειές και επιβάλλεται. Απλά, πριν το κάνουμε, ας συλλογίστουμε για λίγο, πόσο πολύ πιο διαφορετικοι είμαστε τελικά ΕΜΕΙΣ, από ΑΥΤΟΥΣ με τους οποίους πραγματικά «τα βάζουμε»?????!!!

Επίσημο τραγούδι Παγκοσμίου Κυπέλλου Αφρικής‏

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ :: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Νο10, 21-05-2010
ΓΕΝΙΚΑ...
Προκήρυξη Υποτροφιών Ιδρύματος Ευγενίδου, Ακαδημαϊκού Έτους 2010-2011, για διπλωματούχους του Ε.Μ.Π..
Καφενείο της επιστήμης, «Ο Ανθρωπος στον Πλανήτη μας. Αστικοποίηση: Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ»,την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010, ώρα 18.30 , στο Ιδρυμα Ευγενίδου με τον Δρ. Μιχάλη Πετράκη, Διευθυντή Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών
«Ηλιοπροστασία: κανόνες για την ασφαλή έκθεση στον ήλιο» Ενημερωτική εκδήλωση στη βιβλιοθήκη του Ι.Ε. τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2010, ώρα 20:00
ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΑΣ ...
Γνωρίζετε ότι... μπορείτε να διαβάσετε τα Βιβλία των εκδόσεων του Ιδρύματος Ευγενίδου σε μορφή πλήρους κειμένου;
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ...
Πρόσκληση συμμετοχής σε διαγωνισμό: Συνδέοντας τα εκθέματα των μουσείων και κέντρων διάδοσης της επιστήμης με το σχολικό αναλυτικό πρόγραμμα
«Ένα βιβλίο, μια θαυμαστή περιπέτεια!» «Ο Βασίλης και οι θυμωμένες ζωγραφιές» της Χρυσάνθης Τσιαμπαλή. Σάββατο 22 Μαΐου 2010 στη Βιβλιοθήκη του Ι.Ε.
«Ένα βιβλίο, μια θαυμαστή περιπέτεια!» Περιμένοντας τις νεράιδες: Οικολογικό παραμύθι της Ναταλίας Γκιζέλη. Τετάρτη 26 και Σάββατο 29 Μαΐου 2010 στη Βιβλιοθήκη του Ι.Ε.
«Ένα βιβλίο, μια θαυμαστή περιπέτεια!» Πλανόδιο πάρκο του Αντώνη Παπαθεοδούλου. Σάββατο 5 Ιουνίου 2010 στη Βιβλιοθήκη του Ι.Ε.
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ
Περισκόπιο:: Επιλέχθηκε η θέση κατασκευής του νέου Ευρωπαϊκού υπερτηλεσκοπίου
Περισκόπιο:: Οι πρώτες εικόνες του Ήλιου από ένα νέο αστεροσκοπείο
Το Θέμα του μήνα:: Μαύρες Τρύπες Ι
Το Θέμα του μήνα:: Μαύρες Τρύπες ΙΙ
1001 Λέξεις:: 20 χρόνια Hubble
ΝΕΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ... από την Χαβάη
«Awesome Light: Seeing the Invisible». Μία και μοναδική ψηφιακή παράσταση από τη Χαβάη,στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Cono con la maleta!‏

Greek cartoonists take on the crisis





EYBOIA : Απίστευτες παραλίες δίπλα σας

Το μεγάλο μυστικό του ΕΥΡΩ.‏

Μερικές αλήθειες για το Ευρώ.!
Μας λένε ότι είμαστε όλοι στο ευρώ, άρα ούτε και "αυτούς" (τους Ευρωπαίους) τους συμφέρει να μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε. Μόνο που τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.
Δεν είμαστε όλοι στο ίδιο ευρώ, όσο και αν αυτό δεν είναι ευρέως γνωστό για ευνόητους λόγους.
Η κοινή ευρωπαϊκή νομισματική μονάδα έχει ως εκδότες τις κεντρικές τράπεζες των κρατών-μελών της Ευρωζώνης.
Η κάθε χώρα τυπώνει όσα ευρώ (χαρτονομίσματα) δικαιολογούν το μέγεθος της και η πορεία της οικονομίας της. Αν κοιτάξετε στα ευρώ σας θα δείτε ότι μπροστά από τον αριθμό σειράς, υπάρχει ένα γράμμα. Αυτό υποδηλώνει τον εκδότη του τραπεζογραμματίου. Έτσι κάθε χώρα έχει το δικό της ευρώ.
Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτή η πληροφορία έχει κρατηθεί στο σκοτάδι. Οι πολιτικές και νομισματικές αρχές δεν θέλουν να την γνωρίζετε. Παρατηρήστε δε, ότι το γράμμα-σύμβολο κάθε χώρας δεν έχει την παραμικρή σχέση με το όνομά της. Δηλαδή, γιατί η Γαλλία να μην είχε το F (France) αντί για το U που δεν λέει τίποτα. Ομοίως για την Γερμανία το G για Germany αντί για το X.
Είναι προφανές ότι κάποιοι δεν θέλουν να ξέρουμε τι έχουμε μέσα στο πορτοφόλι μας. Γιατί όμως;
Η απάντηση είναι απλή. Κάντε μια δοκιμή. Ας κάνουμε μια ανάληψη 1000 ευρώ από 1 ATM. Τσεκάρετε τους κωδικούς των χαρτονομισμάτων. Θα δείτε ότι σχεδόν όλοι είναι από άλλες χώρες. Ελάχιστα θα είναι τα ελληνικά, αν υπάρχουν καθόλου. Κυρίως θα βρείτε γερμανικά και ιταλικά ευρώ. Τι σημαίνει αυτό; Ότι κινούμαστε και ζούμε με ξένα χρήματα, δανεικά από άλλες χώρες. Αν δεν υπήρχε αυτό το οιονεί συνάλλαγμα, αντί για 1000,θα είχαμε 100 στην τσέπη μας.
Αυτό σημαίνει ότι έχουμε χρεοκοπήσει. Οριστικά και αμετάκλητα.
Γιατί, για να τυπωθούν νέα ελληνικά ευρώ πρέπει η οικονομία να αναπτύσσεται (ενώ εμείς είμαστε σε συνεχή ύφεση) ή η ανταγωνιστικότητα προϊόντων και υπηρεσιών να κάνει άλματα....

Ντροπή!!!!!!XA XA XA...‏

Γινεται λοιπον συνεδριαση στην Βουλη μετα την ανακοινωση των σκληρων
οικονομικων μετρων και λεει ο Παπανδρεου οτι πρεπει να παρουν μετρα για την τονωση του ηθικου των βουλευτων για να μπορεσουν να κανουν την δουλεια τους καλυτερα.
Λεει λοιπον οτι πρεπει να αλλαξουν τις μοκετες στην Βουλη απο κοκκινες να τις κανουν μπλε. Ψηφιζουν λοιπον και το αποφασιζουν.
Προτεινει ο Σαμαρας να στολιστει η αιθουσα της Βουλης με ελληνικες σημαιες για να ενισχυθει το εθνικο φρονημα. Ψηφιζουν και το αποδεχονται.
Προτεινει τελος ο Καρατζαφερης πριν απο καθε συνεδριαση της Βουλης να παιζει ο εθνικος υμνος.
Ψηφιζουν και αυτο και το κατοχυρωνουν.
Οση ωρα ψηφιζουν τις αλλαγες, ειναι μια γριουλα, καθαριστρια στην Βουλη, που καθετai στην πορτα και κοιταει με απορια και απογνωση τον Παπανδρεου.
Ο Γιωργος την βλεπει και αφου τελειωνει η ψηφοφορια, πηγαινει προς το μερος της και την ρωτα....
"Γιαγιουλα, γιατι οση ωρα ψηφιζαμε για τις αλλαγες στην Βουλη εσυ με κοιτουσες με απορια???"
Και με ανεση η γριουλα απαντα
"Πριν διοριστω με μεσο στην Βουλη, ημουν καθαριστρια σε ενα μ@@@δελο.
Οταν οι δουλειες δεν πηγαιναν καλα, αλλαζαμε τις π@@@νες οχι τις μοκετες!"

Ουτε οι αντρες δεν τα κανουν αυτα!!!!‏

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)