Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Κόλαφος και για τις καταθέσεις κάτω από τις 100.000 ευρώ!

Της Δήμητρας Καδδά

Τα καλά νέα είναι ότι σήμερα στις 2 περίπου τα ξημερώματα, οι υπουργοί Οικονομικών, συμφώνησαν τελικά για τους όρους άμεσης ανακεφαλαιοποίησης και διάσωσης των τραπεζών από το ESM. Στην απόφαση μάλιστα διατηρείται η συμφωνία της προηγούμενης Παρασκευής για την δυνατότητα αναδρομικότητας στην άμεση ανακεφαλαιοποίηση για κράτη όπως η Ελλάδα και η Ιρλανδία: όταν τεθεί σε ισχύ η οδηγία να μπορεί να αποφασιστεί κατά περίπτωση η χρήση του μέτρου που θα προσέφερε κάποια ελάφρυνση του χρέους στην Ελλάδα.

Το «κακό» νέο είναι ότι στα ψιλά γράμματα της συμφωνίας που χθες επιτεύχθηκε, σύμφωνα με κοινοτικούς κύκλους, υπάρχει ένα παράθυρο: Αυτό της μη διασφάλισης ακόμη και των καταθετών που θεωρούνται ως διασφαλισμένοι, δηλαδή όσων έχουν ποσό κάτω των 100.000 ευρώ.

Θα κουρεύονται οι καταθέσεις άνω των 100.000

Οι υπουργοί Οικονομικών προσυπέγραψαν με την απόφασή τους το «κούρεμα» των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ. Δεν θα διασφαλίζονται σε περίπτωση ενεργοποίησης του μηχανισμού διάσωσης των τραπεζών σε ένα κράτος μέσω του ESM. «Η διάσπαση μεγάλων καταθέσεων σε πολλές διαφορετικές τράπεζες με ότι αυτό σημαίνει και για τις καταθέτες αλλά και για το τραπεζικό σύστημα θα είναι βασική επιλογή όταν τεθεί σε ισχύ η συμφωνία» αναφέρει τραπεζικός παράγοντας που κλήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Ωστόσο, η αγορά περιμένει να διαβάσει τα τελικά κείμενα της οδηγίας που επαναδιαμορφώνονται μετά την σημερινή συμφωνία. Το σημείο των μη διασφαλισμένων καταθετών φέρεται να αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο των «τριβών» μεταξύ των υπουργών Οικονομικών και γι αυτό τα κράτη συμφώνησαν να κρατήσουν ένα επίπεδο ευελιξίας και εξαιρέσεων που θα εφαρμόσουν κατά την ενσωμάτωση της οδηγίας.

Το "παράθυρο" μέσω των Ταμείων Εγγυήσεως για καταθέσεις κάτων των 100.000 ευρώ

Βάσει της απόφασης που ελήφθη σήμερα, απαγορεύεται μεν να «κουρευτούν» άμεσα οι καταθέσεις αλλά, όπως εξηγούν κοινοτικές πηγές, υπάρχει όπως πλέον ένα «παράθυρο»: αν εκλείψουν όλες οι άλλες επιλογές (μέτοχοι, ομόλογα, μη διασφαλισμένες καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ) και προκειμένου να αποφευχθεί η επιβάρυνση του δημοσίου και των φορολογουμένων, να αντληθούν χρήματα και από τα αντίστοιχα ΤΕΚΕ των κρατών – μελών...

Όμως, τα Ταμεία Εγγύησης Καταθέσεων ανά την ΕΕ, «κρατάνε» ένα ποσό από τις ίδιες τις καταθέσεις. Ετσι, συνεχίζουν οι ίδιοι κοινοτικοί κύκλοι, αν παραστεί ανάγκη να συνεισφέρουν, τότε αυτή η συνεισφορά ουσιαστικά ισοδυναμεί με έμμεσο κούρεμα των καταθέσεων, πάντα ως έσχατη λύση...

Κι ενώ επίσημα δηλώνουν ότι οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ είναι απόλυτα διασφαλισμένες, το... παράθυρο που μπορεί να τις επηρεάσει άνοιξε. Ο επικεφαλής του Eurogroup Jeroem Dijsselbloem, μετά το πέρας της συνόδου σημείωσε, μάλιστα ότι κατά την άποψη του οι νέοι κανόνες δεν θα αποθαρρύνουν τους καταθέτες. «Ολες οι καταθέσεις κάτω από 100.000 (ευρώ) εξαιρούνται και είναι απόλυτα διασφαλισμένες» τόνισε χαρακτηριστικά. Πάντως άμεσα μπορεί να θεωρούνται διασφαλισμένες, έμμεσα όμως το «παράθυρο» μέσω των Ταμείων Εγγύησης ανά την ΕΕ άνοιξε.
Απόφαση Ecofin - Εκκαθάριση Τραπεζών (96 KB)


Πηγή:www.capital.gr



Πηγή:www.capital.gr

Το καγκουράκι που κρατείς εγώ στο ‘χω πλεγμένο

Με πίκρες και με βάσανα που απορρέουν από το απαιτητικό αξίωμα, αλλά και τη δύσκολη θέση που βρίσκεται εκλογικά τον τελευταίο καιρό, η πρωθυπουργός καταφέρνει να βρει έστω και λίγο χρόνο να πλέξει.
«Με ηρεμεί» δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε η Τζούλια Γκίλαρντ, στο περιοδικό Australian Women’s Weekly μετά τη φωτογράφιση. Βέβαια, το περιοδικό δεν πρόλαβε καλά-καλά να κυκλοφορήσει και η φωτογραφία της πρωθυπουργού να πλέκει έγινε μία μέρα πριν πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες της Νews Limited, «Τhe Australian» και «Τhe Daily Telegraph».
Περιττό να αναφέρουμε ότι τα ΜΜΕ του Ρούπερτ Μέρντοχ, όπως τουλάχιστον αποδείχθηκε, δεν είχαν καλό σκοπό. Κατηγόρησαν την πρωθυπουργό για υποκρισία γιατί το καγκουράκι που πλέκει αυτόν τον καιρό πρόκειται να το χαρίσει στο μωρό του βασιλικού ζεύγους πρίγκιπα Γουίλιαμ και δούκισσας του Κέμπριτζ Κέιτ Μίντλετον. Και αυτό γιατί η κ. Γκίλαρντ έχει δηλώσει κατά καιρούς ότι είναι κατά της μοναρχίας. Και να ήταν μόνο αυτό;
Στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «The Australian», δίπλα ακριβώς στη φωτογραφία της πρωθυπουργού που πλέκει (που επιδίδεται, δηλαδή, σε μία ‘γυναικεία’ ασχολία) υπάρχει και το ανάλογο άρθρο. Και ο τίτλος αυτού «Ο πόλεμος των φύλων αποτυχημένο χαρτί για την πρωθυπουργό». Απορούμε βέβαια αν στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας αντί για την κ. Γκίλαρντ φιλοξενείτο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τόνι Άμποτ, με το μαγιό του, περιβολή που συνηθίζει ο κ. Άμποτ καθ’ ότι δεινός κολυμβητής, το άρθρο που θα την συνόδευε θα είχε τον τίτλο «Γερός και Δυνατός για να κυβερνήσει»; Με την απορία θα μείνουμε προς το παρόν.
Πάντως, το συμπέρασμα που μπορεί να εξάγει κανείς από τα πολύ ενδιαφέροντα πρωτοσέλιδα της περασμένης Δευτέρας είναι ότι, δεν έχει σημασία τι επιτυχίες έχει στο ιστορικό της διακυβέρνησής της η κ. Γκίλαρντ (δες Εθνικό Σύστημα για τα Άτομα με Αναπηρίες ή Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση κοινώς Gonski ή επιβολή φόρου για τις εκπομπές άνθρακα), δεν έχει σημασία αν κατάφερε να υπομείνει δύο ειδών αντιπολιτεύσεις σε όλη της τη θητεία, μία εκ των έσω (δες Ραντ) και μία αξιωματική (δες Άμποτ), δεν έχει σημασία αν κατάφερε να κυβερνήσει έστω και ως κυβέρνηση μειοψηφίας, το μεγάλο της σφάλμα για τα ΜΜΕ της News Ltd είναι ότι είναι γυναίκα και τολμά να δείξει όλες τις πτυχές της προσωπικότητάς της, είτε αυτές άπτονται του δημόσιου βίου είτε του προσωπικού της βίου.
Πάντως, οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι τόσο ο δημοσιογράφος της «The Australian» όσο και αυτός της «The Daily Telegraph» είναι φιλόζωοι. Για το Reuben, το σκυλάκι της πρωθυπουργού που τη συνοδεύει στη φωτογραφία ούτε λέξη. Αλήθεια είναι αρσενικό ή θηλυκό σκυλάκι ο/η Reuben?

Δήλωση Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Φώφης Γεννηματά μετά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

«Αποτελεί για μένα ιδιαίτερη τιμή το γεγονός ότι είμαι η πρώτη γυναίκα που θα υπηρετήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις από τη θέση του αναπληρωτή Υπουργού και ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, σε μία κυβέρνηση εθνικής ανάγκης και εθνικής ευθύνης.
Θα ήθελα πριν από όλα να εκφράσω το βαθύ και ειλικρινή μου σεβασμό στο ένστολο και στο πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου για την προσφορά του...
για τον επαγγελματισμό του, που νομίζω ότι διεθνώς έχει αναγνωρισθεί και για τη συμβολή του στη διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας, που είναι αναγκαία συνθήκη για οποιαδήποτε ανάπτυξη, ευημερία, παραγωγικότητα.
Γνωρίζω πάρα πολύ καλά όλες τις θυσίες, στις οποίες έχουν υποβληθεί το τελευταίο διάστημα, συμμετέχοντας και εκείνοι στην προσπάθεια που κάνει η χώρα της οικονομικής προσαρμογής και της εξόδου από την κρίση.
Γνωρίζω όμως και είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούν να υπάρχουν εκπτώσεις στα ζητήματα Εθνικής Άμυνας. Γι αυτό θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα είμαστε εδώ όχι απλώς για να υλοποιήσουμε την κυβερνητική πολιτική αλλά για να υποστηρίξουμε και να αναδείξουμε τις προτάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων. Θεωρώ ότι τους το οφείλουμε και οφείλουμε έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς τους και της ευσυνειδησίας τους. Ο ελληνικός λαός έχει δώσει ότι μπορούσε, δεν μπορεί να δώσει τίποτε άλλο. Τώρα είναι η ώρα της ανάπτυξης, είναι η ώρα να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Ο στόχος αυτής της κυβέρνησης δεν είναι άλλος παρά αυτός, θα πρέπει επιτέλους να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο στην πράξη τους όρους του προγράμματος και με αυτές τις προτεραιότητες και με αυτούς τους στόχους ξεκινάμε σε αυτή τη κυβέρνηση γι αυτό συμμετέχει το ΠΑΣΟΚ με κυβερνητικά στελέχη γιατί θεωρούμε ότι είναι χρέος μας, είναι υπόθεση εθνικής ευθύνης για εμάς.
Από τη μεριά μου θέλω να διαβεβαιώσω ότι θέλουμε να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους του Υπουργείου και του στρατεύματος με ανθρωπιά, με ευαισθησία, με διάλογο, με συνεννόηση, με συνεργασία, πέρα από κομματικές σκοπιμότητες και προτεραιότητες. Βεβαίως στο σχεδιασμό της πολιτικής υπάρχουν πολύ σημαντικές διαφορές ανάμεσα σε εμάς και τη Νέα Δημοκρατία, εξάλλου αυτό ήταν πολύ ορατό το τελευταίο διάστημα. Γνωρίζουμε όμως ότι θα πρέπει να βρούμε κοινή συνισταμένη για να μπορέσουμε να χαράξουμε μια εθνική στρατηγική στη βάση της εθνικής συνεννόησης που θα ξεπερνά τα κόμματά μας, θα ξεπερνά την εμβέλεια αυτής της κυβερνητικής θητείας. Νομίζω πως είναι ένας εθνικός στόχος, που μπορεί να μας ενώσει και εγώ από τη μεριά μου θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να γίνει αυτό εφικτό. Εθνική συνεννόηση και κοινωνική συναίνεση χρειάζεται ο τόπος, κοινωνική ειρήνη για να μπορέσουμε να κάνουμε τα επόμενα βήματα».

Έδωσαν παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις. Όλες οι ημερομηνίες

20130626-235807.jpgΑνάλογα με το ΑΦΜ η παράταση..
Η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους του άρθρου 62 του ΚΦΕ (φυσικά πρόσωπα), παρατείνεται ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του αριθμού φορολογικού μητρώου του φορολογούμενου ως εξής:
Για τα ψηφία: 1 και 2 έως και την 22η Ιουλίου 2013,
για ψηφία: 3 και 4 έως και την 29η Ιουλίου 2013,
για τα ψηφία: 5 και 6 έως και την 5η Αυγούστου 2013,
για τα ψηφία: 7 και 8 έως και την 12η Αυγούστου 2013,
για το ψηφίο: 9 έως και την 26η Αυγούστου 2013
και για το ψηφίο: 0 έως και την 30η Αυγούστου 2013.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)